De Boer en Van Hooijdonk zien ideale partner van Depay bij Oranje

Dinsdag, 22 maart 2022 om 21:33Jordi Tomasowa • Laatste update: 23:38

Ronald de Boer en Pierre van Hooijdonk zien in Donyell Malen de meest geschikte aanvalspartner van Memphis Depay, mocht Louis van Gaal bij het Nederlands elftal uiteindelijk kiezen voor een 5-3-2-systeem. De keuzeheer liet op de persconferentie in aanloop naar de oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland weten dat hij van het klassieke 4-3-3-formatie afstapt om te experimenteren met het nieuwe systeem.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij Donyell Malen ook de ideale partner van Memphis Depay bij Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door vernon)

Ik wil Danjuma daar juist weleens zien. Enige die bij zijn club (die zelfs nog in de CL zit) alles speelt en is ook nog bekend in een 2-spitsensysteem. Met Malen, Gakpo en Bergwijn heb je dan nog voldoende aanvallende kwaliteit op de bank achter de hand. Wie weet probeert Van Gaal het wel met Memphis achter Malen en Danjuma.

22 maart 2022 om 22:06

Depay heeft veel krediet opgebouwd maar gaat bij Barca toch minder aan spelen toekomen. Wellicht dat hij deze zomer gaat verkassen maar anders is dat al een probleem in Van Gaal zijn principes. Daarom jammer om niet bij 4-3-3 te blijven. Veel opties vanaf links (Gakpo, Danjuma, Depay) en rechts kan nog met Berghuis of Bergwijn. Spits blijft dan wel lastig ook omdat Brobbey weinig speelt.

22 maart 2022 om 22:25

Van Gaal heeft gisteren in de persconferentie laten weten voor spelers als Depay een uitzondering te maken als het aankomt op speeltijd bij de club van de desbetreffende speler.

22 maart 2022 om 22:39

Ok, dat had ik niet gehoord en dus principes tot aan de deur. Maar bij gebrek aan beter wel te begrijpen. Mag hopen dat hij dat voor Wijnaldum niet doet want daar zijn wel alternatieven voor.

22 maart 2022 om 22:41

Hij zei er wel bij dat het uitzonderingen zijn voor wie die regel niet geldt, zoals een Depay. Dus het is niet zo dat hij er volledig van af stapt, wat ook terecht is in mijn ogen

22 maart 2022 om 22:08

Het doelpuntenmoyenne van Malen en Bergwijn is momenteel ook niet best. Ik vind beiden daarom geen recht hebben op een basisplaats

Jammer dat brobbey niet mee is, het lijkt me wel handig dat je voorin ook iemand hebt die een bal kan vasthouden.

Of Depay op 10 met danjuma en malen in de spits, aangezien depay overal loopt behalve in de spits

22 maart 2022 om 23:07

Memphis zie ik ook graag op 10. Kan de bal vasthouden, zwerft rond, sterk, technisch, overzicht en een goed schot. Speelde de keren dat hij daar speelde ook erg goed

23 maart 2022 om 00:13

Mephis een bal vasthouden? hebben we het over dezelfde?

23 maart 2022 om 07:56

Zeker, dat hij dat in de spits niet altijd doet is een ander verhaal

Malen?
Wat doet hij bij Dortmund eigenlijk?
Mocht Big Boy Louis 1-5-3-2 willen spelen zou ik
Flekken op doel
Drie centrale verdedigers Van Dijk, De Ligt en de Vrij.
Wingbacks Dumfries en Wijndal
Middenveld Frenkie, Koopmeiners en Berghuis.
Aanval van Memphis en Danjuma.

Memphis zakt was naar links en Danjuma naar rechts en spelen als een 9,5 waar door Berghuis meer ruimte krijgt. Met daar achter Frenkie en Koopmeiners. Frenkie doet zijn ding en Koopmeiners geeft je kracht en eventuele aanvallende opties.
Wingbacks denderen over de linker en rechter kant en zorgen voor assists en voor assists.
En de verdediger verdedigen en Flekken moet lekker ballen tegen houden

Zo gaat Louis spelen. Punt uit.

22 maart 2022 om 22:09

Sterke opstelling man! Dat zou inderdaad een mooi elftal zijn, Berghuis in zijn Ajax rol

22 maart 2022 om 22:20

Prima opstelling, je zou Klaassen nog kunnen overwegen op 10. Die heeft in NL een goede klik met Depay de laatste tijd en duikt vaker op in de 16 dan Berghuis.

22 maart 2022 om 22:49

Wijndal heeft niet de power voor dit systeem. Zet daar maar Bakker neer, type Dumfries die bij Leverkusen speelt.

22 maart 2022 om 23:29

Wijndal heeft het idd niet op die wingback positie dan kan je net zo goed sinkgraven oproepen. Ik denk dat blind voorlopig nog steeds nr 1 is op die positie

Denk dat in een 532 qua vorm op dit moment Danjuma met Depay het duo moet vormen. Als Malen beter in vorm was geweest, was mijn voorkeur uitgegaan naar Malen. In 523 (of 343), wat mijn voorkeur heeft, zou ik gaan voor Danjuma - Depay - Bergwijn. Denk dat Bergwijn in de afgelopen interlands heeft laten zien uitstekend op rechts te kunnen spelen.

Ben ik de enige die ervan baalt dat Memphis gegarandeerd is van een basisplaats? En er wordt gedaan alsof dit onze grote sterspeler is? Tuurlijk hij scoort regelmatig, maar speelt ook dramatische potten. Vaak zelfzuchtig, en wil er een one man show van maken.

22 maart 2022 om 22:14

Is toch gewoon met afstand onze beste aanvaller? Misschien dat Danjuma dit seizoen in de buurt komt. Maar Memphis is veel beter dan de rest.

23 maart 2022 om 23:54

Je constatering klopt!
En dat zegt helaas genoeg over onze voorste linie

22 maart 2022 om 22:15

We hebben maar 1 sterspeler en dat is Van Dijk. Memphis is naast Van Dijk echter wel onze meest belangrijke international. Hij is onmisbaar en dat kan ik van bijna geen enkele andere speler van dit Oranje zeggen

22 maart 2022 om 22:25

Alles behalve onmisbaar. Hier steek je echt teveel veren in zn kont. Het is geen v Basten of Bergkamp. Wellicht is hij momenteel beter dan de rest van de aanvallers, maar het is niet zo dat er een wereld van verschil inzit. Vorm van de dag is bepalend. Daarnaast vraag ik mij af of hij voor de teamsfeer nu een hele leuke is, hij vindt zichzelf echt de beste. En met een matig elftal is teamsfeer erg belangrijk.

22 maart 2022 om 22:39

Natuurlijk is het geen Bergkamp maar hij is onmisbaar voor het huidige Oranje en dat was mijn punt. In 2010 hadden spelers als Memphis, Frenkie en Wijnaldum niet eebs in de basis gestaan, maar we moeten het er nu eenmaal mee doen

22 maart 2022 om 23:03

Bijzonder dat jij juist Bergkamp als voorbeeld gebruikt. Die was nl zelf niet bepaald onomstreden in Oranje tussen +/- '95-'98. Dat heeft hij pas van zich afgeschud door dat weergaloze doelpunt tegen Argentinië.
V. Basten heeft door prestaties in Oranje ook regelmatig met kritiek te maken gehad waaronder de uitschakeling door Denemarken '92.

22 maart 2022 om 23:07

En daar zijn we het niet over eens. En dat kan. Ik vind onmisbaar overdreven. Het is allemaal lood om oud ijzer. Je hebt meer aan een bijvoorbeeld Lang in vorm dan een Depay die niet in vorm is. En ik baal ervan dat hij, omdat hij Depay is, bij de huidige bondscoach (en ik vrees ook de volgende) altijd zal spelen.

22 maart 2022 om 23:14

Zowel Dennis Bergkamp en Van Basten waren gewoon basis spelers in Oranje in hun beste periode. Dus wat je bedoelt weet ik niet. Wat ik bedoel met deze 2 namen, had er nog wel een aantal kunnen noemen, is dat deze een niveau hadden waar je gewoonweg niet omheen kan. En dat vind ik van Depay nou niet bepaald.

22 maart 2022 om 23:34

Wat ik ermee wil zeggen is dat de kritiek van alle tijden is en dan met name op spelers die het verschil dienen te maken, lees doelpunten maar achteraf zijn de herinneringen blijkbaar anders.

Bergkamp werd in die periode ook niet als onmisbaar geacht en kreeg voortdurend kritiek terwijl hij inderdaad meestal een basisplaats had maar nooit onomstreden. Vergelijk het eens met hoe er NU over de interland carrière van Bergkamp gesproken word terwijl ik mij nog de kritieken kan herinneren toen die carrière nog gaande was..
Ik was nl een groot liefhebber van de voetballer Bergkamp en heb hem veel moeten "verdedigen" op school, vriendengroepen, werk, horeca etc..

Edit; ik denk dat Bergkamp hier op vz ook een vergelijkbaar vb gaat zijn voor de carrière van FdJ en hoe betrekkelijk het allemaal is. Anderhalf of twee jaar lang uitgescheten worden (met name supporters) en er niets van kunnen terwijl het tegendeel al eens bewezen is en dan terugkomen als een geniale voetballer die als één v/d betere van zijn tijd word gezien.., wie weet.

22 maart 2022 om 23:56

Kritiek is inderdaad van alle tijden. Ook op Messi Ronaldo is er kritiek. Maar onomstreden waren deze 2 zeker wel.

Kritiek op v Basten tegen de Denen was omdat hij de beslissende strafschop miste, verder een goed toernooi gespeeld (uitblinker tegen de Duitsers waar hij overigens niet scoorde)

En Bergkamp heeft wel meer belangrijke doelpunten voor oranje gemaakt dan dat fenomenale doelpunt tegen Argentinie.

23 maart 2022 om 17:54

En waarom VINDT jij van dijk de absolute sterspeler? Nog steeds vanwege dat 18/19 seizoen? De Vrij doet toch echt niks onder voor hem. Media aandacht uitgezonderd.

23 maart 2022 om 10:50

KingB

Ik had ook liever een betere gehad, maar die hebben we niet. Dus ja, ik denk dat je een van de weinige bent.

Van Gaal wil toch juist 343 spelen?

23 maart 2022 om 10:52

Waar haal je dat vandaan? Is totaal achterhaald. Dat was vroeger, met vleugelspelers die krijt aan hun schoenen hadden. Als je nu 3-4-3 speelt wordt het voorin veel te vol en achterin geef je teveel ruimte weg.

23 maart 2022 om 15:29

Dat heeft Van Gaal maandag nog uitgelegd door middel van een driehoek tijdens de persconferentie.

23 maart 2022 om 18:48

Ugh, nou, ik ben benieuwd dan...

Zie Depay liever op de bank. Danjuma gewoon proberen voorin.

Gewoon Danjuma naast Memphis. Speelt bij Villarreal ook (bijna) altijd in de spits in 442 systeem.

22 maart 2022 om 22:35

Memphis banken, Danjuma en Malen voorin.. Dat wordt zweten voor de tegenstander..

22 maart 2022 om 23:05

Want Malen heeft al zoveel laten zien? Begrijp echt niet waarom iederen hem als basisspeler ziet. Memphis is echt een klasse beter

Danjuma lijkt mij een betere optie. Heeft ook genoeg met een 2 spitsensysteem gespeeld bij Villarreal. Malen kan je beter gewoon als wissel gebruiken met zijn snelheid. Als je 5-3-2 speelt is het denk ik gewoon: Flekken; Dumfries, De Ligt, Timber, Virgil, Blind; De Jong, Koopmeiners, Wijnaldum; Danjuma en Memphis voor de aankomende interlands. Zou ook eventueel Klaassen kunnen als je wat aanvallender wil spelen.

Ze bedoelen dat Depay blij mag zijn, als ie naast arnaut mag spelen. Wtf heeft malen bij Dortmund laten zien.

23 maart 2022 om 13:19

Klopt. De enige die ik hier zie die elke topwedstrijd voor zijn club gewoon basis staat en presteert, is Danjuma. Kwartfinale CL en kan nog Europese plekken halen in Laliga. Memphis bankt elke wedstrijd bij Barca en mag voor de sier een kwartiertje meedoen. Malen gaat ook banken zodra Haaland 100% terug van zijn blessure is en fit.

Ik vind Depay eigenlijk niet in de spits thuishoren. Liever Luuk d Jong met twee snelle aanvallers op de flanken voor de aanvoer. Volgens mij is iedereen het afhelopen EK vergeten. Depay was toen echt waardeloos

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

10 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren