Dolberg moest kritiek uit de media vernemen: ‘Heeft me zeker achtervolgd’

Dinsdag, 22 maart 2022 om 21:12Rian Rosendaal • Laatste update: 12:29

Dat Christophe Galtier ondanks openlijk enige kritiek uitte, kwam voor Kasper Dolberg enigszins als een verrassing. De Deense aanvaller hoorde dat namelijk niet rechtstreeks van de trainer van OGC Nice, maar hij vernam het in de Franse media. Galtier leek Dolberg wakker te willen schudden door te zeggen dat de voormalig spits van Ajax tijdens wedstrijden en trainingen van Nice meer betrokkenheid moet tonen.

"Dolberg moet een signaal aan mij afgeven. Hij moet echt meer vastberadenheid tonen. Door zijn houding lijkt het soms dat hij niet betrokken is. Ik denk niet dat ik hem kan veranderen, maar het is wel aan hem", zo gaf Galtier onlangs mee aan Dolberg. De woorden van de oefenmeester van Nice laten Dolberg niet onberoerd, zegt de Deen in Franse dienst in een interview met Bold. "Ik heb er nog niet met hem over gesproken, dus ik moest het ook lezen. En het heeft me zeker achtervolgd", aldus de spits die met Denemarken in Marbella in voorbereiding is op de oefeninterlands met het Nederlands elftal (26 maart) en Servië (29 maart).

De uitspraken van Christophe Galtier kwamen enigszins als een verrassing voor Kasper Dolberg.

"Hij weet misschien niet hoe ik in elkaar zit, zoals Kasper Hjulmand (bondscoach Denemarken, red.) of mijn vorige trainers. Ik werk ook nog niet zolang met hem", doelt Dolberg op het feit dat Galtier bezig is aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Nice. "Het is duidelijk dat we elkaar beter moeten leren kennen. Ik ben ervan overtuigd dat hij niet vindt dat ik mijn persoonlijkheid voor honderd procent moet veranderen, maar je kunt je natuurlijk altijd een beetje aanpassen." Dolberg benadrukt dat de uitspraken van Galtier (nog) niet intern zijn besproken met de trainer of andere leden van de technische staf.

"Ik denk dat hij gewoon wil dat ik doelpunten maak en hard werk voor het elftal. Daar gaat het uiteindelijk om, en dan zijn er verschillende manieren om dat te doen. Maar dat is natuurlijk wat ik altijd probeer te doen", zo besluit Dolberg, die dit seizoen in 21 duels in Ligue 1 tot 6 doelpunten en 1 assist kwam. Galtier gunde hem tot dusver zestien keer een basisplaats in competitieverband, al moest Dolberg het in de laatste twee wedstrijden wel doen met een invalbeurt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door rochester)

In het geval van Dolberg vind ik het niet verbazingwekkend dat de trainer een logge houding waarneemt. Echter is dat gewoon een beetje Dolberg, bij Ajax liep hij niet anders over het veld. Hoop nog steeds dat Dolberg een mooie toekomst tegemoet gaat, wat lag de wereld aan z'n voeten in zijn debuutseizoen bij Ajax.

22 maart 2022 om 21:26

Inderdaad, hij heeft gewoon een wat onverschillige houding. Daar kan hij verder niks aan doen. Als een trainer daar niet doorheen kan kijken, kan Dolberg beter weggaan. Waarom niet terug naar Ajax? Mits Haller vertrekt, wat niet heel gek zou zijn met die buitenlandse interesse en een mogelijk vertrek van Ten Hag. Ik snap eigenlijk sowieso niet waarom Ajax niet wat geduldiger met hem was

22 maart 2022 om 21:46

Je begrijpt niet dat ajax niet geduldiger was. Gozer ajax heeft hem echt 2 jaar gegeven om weer in zijn topvorm te komen en dat lukte maar niet. Zijn arbeid in het veld was ook echt ondermaats het laatste jaar. Het zat er gewoon niet meer in. Was het beste voor beide partijen om afscheid te nemen. Moet je ook niet meer terughalen, dat vind ik zon zwaktebod. Is echt wel ergens een spits te vinden met meer peper in zijn reet.

22 maart 2022 om 22:10

Hij heeft nog twee jaar onder contract gestaan. Dat is iets anders dan hem vertrouwen geven zoals Peter Bosz dat deed. Door dat gebrek aan 'peper in de reet' zou ik even heen kijken, dan heb je een zeer complete spits. Helaas is hij de eerste waar mensen zich aan ergeren als het even niet loopt

22 maart 2022 om 22:49

Hij heeft vertrouwen genoeg gehad dus ik zie ook echt geen reden om hem terug te halen, was ongelooflijk goed in zijn debuut seizoen, maar niet het niveau wat Ajax moet nastreven.

Wat Dolberg in mijn ogen zo reuze sympathiek maakt is dat hij een leuke uitstraling heeft wat een mix bevat van verwaandheid en naïviteit, hij straalt ergens uit zich 'te goed' te voelen voor de bedrijfstak alsmede dat hij het 'voetbal' hem te weinig bijzonder lijkt. Dit terwijl hij tot de talentvollere lichting voetballers hoort van zijn generatie.

Ik begrijp dat het irriterend kan werken op menig voetbalkijker, maar op de zo genoemde manier zie ik in mijzelf ergens een Dolberg-gelijkende voetbalkijker, te naïef en te verwaand tegelijk. Genoeg over mij, ik hoop dat in de toekomst de kritiek voortaan van trainer tot speler ter ore komt, om dan vervolgens eventueel uit te lekken in de media dan andersom, en dat Dolberg niet ten onder gaat aan de serieuze concurrentie van Giouri en Delort, want het is een werkelijke prachtspeler.

Weet nog wel dat Bosz aangaf dat hij in dat seizoen waar Dolberg zo fenomenaal was bij Ajax, Dolberg echt heeft moeten prikkelen. In de voorbereiding trainde hij toen mee met Ajax 1 en liep Dolberg de kantjes er vanaf en eindigde hij in veel dingen ergens onderaan het lijstje en dat Bosz hem toen apart nam op een gegeven moment en dat hij Dolberg meegaf dat hij harder moest gaan werken, want anders hoefde hij niet meer te rekenen op een plek in Ajax 1.

En dat Dolberg een beetje de kantjes er vanaf liep en dat nu schijnbaar ook weleens doet bij Nice, is niet zozeer doordat hij zich slecht gedraagt of wat dan ook. Maar dat is gewoon omdat hij dus qua karakter heel soft is en heel naïef is. Heb ergens ook het idee dat, ondanks dat Dolberg echt een hele talentvolle spits is, gewoon te soft is voor de harde voetbalwereld en de drive toch ergens wel mist.

Denk dat hij gewoon alles prima vind. Maar desondanks ben ik wel een heel groot fan van hem. In het seizoen 16-17 bij Ajax vond ik hem echt onwijs goed bij Ajax. De seizoenen daarna minder, maar toch had hij hier en daar weer momenten waar hij dan op de een of andere manier toch iets geniaals eruit toverde en hetzelfde heeft hij nu eigenlijk bij Nice.

Dolberg is ook pas 24-jaar en heeft dus nog heel wat jaren voor zich en kan zich echt wel gaan ontwikkelen naar een spits van echt een heel goed niveau. Maar mede door zijn houding (in positieve zin) denk ik dat hij niet echt de absolute topspits zal worden wat hij naar mijn mening wel in zich heeft. Als hij de mentaliteit en drive van pakweg Haaland, Zlatan, Lewandowski, etc. zou hebben dan was hij denk ik destijds vanaf Ajax voor tientallen miljoenen naar een absolute Europese topclub gegaan.

Niet dat Nice een slechte club is. Verre van zelfs, want dat is ook gewoon een goede club die zich zeker de afgelopen jaren tot een zeer goed niveau hebben opgewerkt.

22 maart 2022 om 23:06

Wat dat betreft was Sanchez echt een wereldaankoop dat seizoen, zonder hem was Dolberg ook nooit zo scherp geweest. Die vrat hem op tijdens de training. Toen moest Dolberg wel een schepje erbovenop doen. Celta-thuis was denk ik zijn beste wedstrijd die hij hier heeft gespeeld. Wat was hij bizar die dag. Had alles wat je wilde van een Ajax spits. Ik hoop dat ie nog hogerop gaat, hij is minimaal Europese subtop in mijn ogen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

OGC Nice

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.AS Monaco6925
5.OGC Nice6616
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
M. BulkaKeeper
Y. AtalVerdediger
M. BardVerdediger
I. CisséVerdediger
DanteVerdediger
F. DaniliucVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina OGC Nice.

115 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Erik ten Hag heeft er nogmaals bij het bestuur van Manchester United op aangedrongen om Antony aan te trekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren