André Onana raakt betrokken bij flink auto-ongeluk in Kameroen

Dinsdag, 22 maart 2022 om 10:43Tom Rofekamp

André Onana is dinsdag met de schrik vrij gekomen. De doelman van Ajax is in zijn geboorteland Kameroen betrokken geraakt bij een stevig auto-ongeluk, toen hij onderweg was naar de training van het nationale team. Onana bleef zelf ongedeerd, maar diverse inzittenden - waaronder zijn broer, de bestuurder van zijn auto - raakten wel gewond.

De 25-jarige doelman was onderweg van de Kameroense hoofdstad Yaoundé naar Douala, waar het nationale elftal het trainingskamp had opgeslagen. Onana en zijn mede-inzittenden botsten op de route op een andere auto. De 27-voudig international kwam er zelf zonder kleerscheuren vanaf en kon met een geleende wagen zijn weg vervolgen. Zaakwaarnemer Albert Botines bevestigt de betrokkenheid van Onana, en meldt dat de sluitpost 'het goed maakt'.

Onana was in Kameroen voor de play-offduels met Algerije, waarin de Ontembare Leeuwen spelen voor een WK-ticket. De winnaar van het tweeluik, dat plaatsvindt op 25 en 29 maart, plaatst zich definitief voor de eindronde in Qatar. Het meespelen van Onana is door het ongeluk niet in gevaar gekomen. De sluitpost was op de afgelopen Afrika Cup eerste keus van bondscoach Rigobert Song en mag zich ook nu weer opmaken voor een basisplaats.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door rayvg)

Zo, dat is een flinke klapper geweest zeg. Gelukkig lijkt hij niets te mankeren!!

Oef, gelukkig komt hij daar goed vanaf als je de foto's ziet.

Hopelijk valt het mee met degene die wel gewond zijn geraakt.

Gelukkig zonder kleerscheuren doorstaan. Je kan zeggen wat je wil, het leven van Onana is in ieder geval niet saai, hij maakt genoeg mee

22 maart 2022 om 10:53

Dat dacht ik dus ook. En goedemorgen, die heeft wel een engeltje op zijn schouder als je de schade ziet. Maar goed ook!!

22 maart 2022 om 14:46

Weer een inschattingsfout zeker, hij dacht het op tijd te redden maar was toch weer te laat.

22 maart 2022 om 14:47

Domme grap want hij was de bestuurder niet.

22 maart 2022 om 14:48

Leuke woordgrap, ongepast moment

23 maart 2022 om 10:09

ja bestuurder niet

22 maart 2022 om 11:52

Hahaha, inderdaad. In Kameroen komt waarschijnlijk al het verkeer van rechts. Zonder dat de club er zelf altijd wat aan kan doen, is het wel opmerkelijk hoe vaak spelers en andere mensen van Ajax met randzaken in het nieuws dit seizoen. Een steekpartij, mishandeling, seksueel overschrijdend gedrag, abusievelijk drugsgebruik en nu dit weer. Zo'n Ten Hag, zelf ook niet vrij van onhandigheden, zal toch elke maandag zijn hart vasthouden voor wat hem de komende dagen weer allemaal zal overkomen...

22 maart 2022 om 11:55

Gomes ik snap je humor en club voorkeur, maar deze man reed niet zelf. Buiten dat gun je dit toch niemand hoop ik. Check de foto, is toch niet om grapjes over te maken.

22 maart 2022 om 12:47

@gomes

Wat een domme reactie. Denk je dat er bij andere clubs niet zulke zaken gebeuren (dat van Promes uitgezonderd)? Veel dingen blijven gewoon verborgen of wordt niet over bericht.

22 maart 2022 om 13:41

Ik zeg ten eerste niet dat het zijn schuld is (constateer gewoon een hoop pech voor Ajax dit seizoen) en ten tweede zeg ik helemaal niet dat ik dit iemand gun. Dus voor je iemand veroordeeld over waarover en wanneer hij wel iets met een knipoog mag zeggen, leg een ander vooral geen woorden in de mond.

22 maart 2022 om 13:57

@medellin
Helaas hoor je dit de laatste tijd veel te vaak als het om dingen gaat die bij Ajax spelen. Wijzen naar andere clubs en zeggen dat het daar vast ook gebeurt maar onder het tapijt geschoven wordt. Daar is geen enkele aanwijzing voor, dus gewoon niet doen.

Overigens snap ik niet helemaal wat een auto ongeluk te maken heeft met dingen als een steek partij, vrouwen lastig vallen of zogenaamd per ongeluk het verkeerde pilletje nemen, behalve dan dat het allemaal met aan ajax gerelateerde spelers te maken heeft.

Ot:
Wel flinke klap geweest zeg. Goed dat hij in een grote 4x4 zat, want aan de fotos te zien had het heel anders af kunnen lopen als hij in een lage sportwagen of sedan oid zat. Hoop dat het met de andere betrokkenen ook snel weer goed gaat.

22 maart 2022 om 14:13

@medellin: geen idee, denk ik dat? Wees niet zo aangebrand man, juist het feit dat dit soort ellende Ajax overkomt en een ding wordt in de media is toch gewoon ronduit vervelend voor de club?

22 maart 2022 om 14:17

Is toch vrij duidelijk @bizzlad? gomes1psv geeft immers al aan dat "zonder dat de club er zelf altijd wat aan kan doen, is het wel opmerkelijk hoe vaak spelers en andere mensen van Ajax met randzaken in het nieuws dit seizoen."

Het is een constatering die ik ook maakte, het politiek correcte geneuzel van champmanus en Medillin zou ik snappen als gomes1psv hier heel erg om zou lachen oid maar dat doet de beste man helemaal niet. Gewoon een feit dat er de laatste tijd veel randzaken mbt Ajax spelers/staf gebeuren.

22 maart 2022 om 14:18

Ik vroeg het je, (hoop ik) dat had jij ook kunnen zien. Er vanuit gaande dat je iemand niet afrekend op een leesteken. (?)

22 maart 2022 om 14:28

@danny en gomes, jij noemt het politiek correct geneuzel. Ik ben zelf voor ajax, ontken niet dat er de laatste periode veel ongewenst gedrag is binnen de club. Vind de humor gewoon niet gepast als iemand een auto ongeluk heeft gehad, dat staat namelijk los van het ongepaste gedrag van personen binnen de club of bedrijf wat dan ook. Als een reactie dan begint met hahaha, met daarbij als argument voorbeelden van andere individuen binnen ajax. Wil ik inderdaad aangeven dat ik dat een ongepaste optelsom vind. Dat meen ik net zoals ik hoop dat gomes, dat een ander niet gunt of hij nu voor psv, feyenoord of Groningen speelt. Jij kan dat politiek geneuzel vinden @danny voor mij is dat de menselijke factor. Heeft niet met voetbal te maken in mijn ogen. Want is leuk als ajax kampioen wordt, heeft zeker mijn voorkeur. Maar eindstand wat schiet ik er mee op. 2 dagen me euforisch voelen dat is leuk, en dan?!?!?!. Wordt er financieel en of geestelijke op de lange termijn niet beter op. Ieder zijn mening, maar het is niet aan jou om mijn reactie context te geven.

22 maart 2022 om 14:43@[email protected]
Je hebt gelijk. Hij zegt het idd zelf al. Vond het niet zo veel toevoegen omdat de zaken echt helemaal los staan van elkaar. Maar dat voegt net zo weinig toe
Dat gewijs van Medellin naar andere clubs waar vast ook van alles aan de hand is, is het gene wat me echt stoort.

@champmanus
Wat mij betreft moeten overal grappen over gemaakt kunnen worden. Zodra je dat gaat inperken, waar is dan de grens. Dat is idd PC geneuzel waar we met z'n allen al veel te ver in gaan. Ergens een grap over maken is niet hetzelfde als iets vinden of iets toewensen/gunnen.

22 maart 2022 om 15:27

Ik snap wat je zegt, dan, komt het op woordkeuze aan. Was niet als pc geneuzel bedoeld. Uit jou reactie haal ik wel dat je begrijpt wat ik bedoel. Reageer ook de reactie niet op persoonlijke titel.

Hopelijk valt het mee met André. Maar wat is er toch met die man gebeurt. Was echt fan van deze keeper helaas om hen zo te zien afglijden. Tyton toch niet voor niks gekomen bij Ajax 😜

22 maart 2022 om 11:00

Dat valt best mee, Onana heeft lang geen wedstrijden gekeept en mist nu een beetje het zelfvertrouwen in de goal wat hij daarvoor had opgebouwd. Je ziet aan alles dat hij geweldig kan keepen en volgend jaar maakt het een frisse start bij Inter. Zou mij oprecht niet verbazen als hij daar in de basis komt en echt verder groeit tot een topkeeper. Hij heeft echt alles!

22 maart 2022 om 11:23

Hij heeft absoluut niet alles. Het ontbreekt hem aan rust. Dat is ook de reden dat Ajax nu zoveel tegengoals krijgt. Pasveer straalde enorm veel rust uit en organiseerde de verdediging goed. Onana is een hele goede lijnkeeper, maar in de organisatie heb je niets aan hem. En ook hoge ballen is niet zijn sterkste kant.

22 maart 2022 om 11:23

Behalve rust creëren voor z’n verdediging. Communicatie is echt iets waar hij aan werken moet

22 maart 2022 om 11:20

Hier kan Onana toch helemaal niks aan doen, zijn broer bestuurde de auto. Wel een flinke klapper geweest. Hopelijk komt iedereen er ongeschonden vanaf.

22 maart 2022 om 11:23

Wat is er toch met die man gebeurt???? Volgens wat ik lees zat zijn broer achter het stuur, dus is het niet Onana,'s schuld lijkt mij.

Eigenlijk bizar dat je, zoals het nu lijkt in die range rover harstikke veilig zit met zo'n klapper. Die andere auto is zn raam kwijt en ongetwijfeld nog meer. Gelukkig lijkt Onana niks te mankeren!

22 maart 2022 om 10:55

Dat soort auto's zien er vaak alleen veilig uit. Die Amerikaanse auto's scheuren echter zo eenvoudig als een gemiddeld blikje cola.

22 maart 2022 om 11:35

Ik weet niet of je die Range Rover bedoelt, maar dat is een Britse auto. Daarnaast heeft Onana achteraf een prima keuze gemaakt met deze bak. Denk dat ie er met een Golfje minder goed van af gekomen was. Geluk dat die Range zo een dikke unit is.

Pfoe dat ziet er uit als een behoorlijke klap! Hopelijk gaat alles goed met zijn broer. Iemand enig idee hoe de inzittenden van de andere wagen er vanaf zijn gekomen? Die ziet er behoorlijk ingeharkt uit

22 maart 2022 om 10:59

Lees verder op Twitter dat alle betrokkenen er zonder al te veel kleerscheuren van af zijn gekomen.

22 maart 2022 om 11:02

Dat is goed om te horen!

Zo wat een onheil hangt er toch om die jongen heen zeg. Hoop dat hij er een beetje goed van af is gekomen (en dat hij niet de verkeerde medicijnen krijgt). Nu weet ik niet hoe de wegen in Kameroen zijn, maar mijn ervaring uit Zuid Afrika, Botswana, Namibie en Zimbabwe zijn wel dat de wegen verschrikkelijk slecht zijn. Het is soms nog veiliger om offroad te gaan dan het asfalt.

22 maart 2022 om 12:10

Hobbelig zeer zeer Hobbelig, en dan niet vergeten inhalen is daar toch een andere dimensie.
Ook hier in Thailand trouwens....pfff vol met 100km over een kruispunt is geen uitzondering. Je moet hier bv verplicht 90min naar de meest vreselijke ongelukken ( ongecensureerd) kijken als je je rijbewijs wil halen tijdens je
" theorie " examen. Maar als je maar kan schakelen e.o.om wat pilonen rijden..yep geslaagd

22 maart 2022 om 13:36

Hoofdwegen in zuiden van afrika kan je niet eens zo hard rijden. Dan kom je weer een gat tegen en moet je vrezen voor een lekke band. Door al die gaten te ontwijken rijden mensen ook vaak zat maar op de verkeerde weghelft. Vind dit soort ongevallen in dat licht dan niet eens zo opmerkelijk.

Beste klapper zeg, gelukkig niets ernstig.
Hoop dat zijn broer gauw hersteld

Zo, wat een geluk heeft hij gehad. Gelukkig alleen met de schrik vrijgekomen.
De econoom in mij denkt dan; je hebt niet alleen geluk gehad wat je gezondheid betreft, maar ook wat je financiën betreft.
Het zou zomaar kunnen dat je na dit seizoen totaal geen inkomsten meer had

Oef gelukkig dat er verder niets is gebeurt,dit had echt heel slecht kunnen aflopen. Goed dat de man gewoon kan keepen.

Pff dat is een beste klapper van beide kanten,gelukkig valt het mee

In een Smart had hij het niet overleefd, een polo denk ik ook niet. Een Range Rover is natuurlijk best veilig. Een Fiat Panda was het volgens mij ook einde oefening, of een Corsa bijvoorbeeld.

Hij mag God op zijn blote knietjes danken dat hij genoeg verdiend om in zo'n auto te rijden.

Zeer zonde van zo’n mooie auto

22 maart 2022 om 14:25

Ik maak geen onderscheid in auto's. Ieder auto die vernield wordt is zonde. Moet zeggen dat ik ook wel een auto liefhebber ben. Kan alle auto's wel waarderen. Jij overduidelijk niet, maar dat is helemaal niet erg. Wat vind je van de QW7 met dubbele pomp?

Deze jongen zit dit jaar wel echt in het verdomhoekje; zowel sportief als privé… Hopelijk komt ook de rest van de betrokkenen met de schrik vrij

22 maart 2022 om 13:39

Daar heeft hij zichzelf ook wel lekker ingestopt, wat een slecht verhaal is dat aan het worden. Ik ga je zeggen dat hij bij Inter ook gewoon op de bank terecht komt. Die jongen, dat was zo'n talent en er is niets meer van over.

Ik denk verkeerd pilletje van zijn vrouw genomen.

22 maart 2022 om 13:17

Ik denk dat jij het artikel niet hebt gelezen.

In veel Afrikaanse landen zijn de wegen niet voorzien van rijbanen, maar richtlijnen. Ik heb wel eens in Casablanca gereden en dan rijden er 3 auto’s naast elkaar op een rijstrook van 2. Verwacht dat dit in Kameroen niet veel anders is. Gelukkig is hij met de schrik vrij gekomen voor hemzelf en Ajax. Is er inmiddels al meer bekend over Gorter is hij bijna fit?

Ongelukken zitten in een klein hoekje, maar hij lijkt afwezig tijdens wedstrijden. Het lijkt haast geen toeval meer al die domme dingen.

Poeh das een beste klapper geweest zeg, hopelijk valt het voor de gewonden allemaal mee. Onana kan in elk geval weer een spannend hoofdstuk toevoegen en zijn biografie later.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Kameroen

FIFA ranking: 38
9 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. EpassyKeeper
A. OnanaKeeper
J. CastellettoVerdediger
O. MbaizoVerdediger
M. NgadeuVerdediger
C. FaiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Kameroen.

73 fans
Keeper, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren