Ter Stegen zorgt voor totale verbijstering en passeert Messi in dreamteam

Dinsdag, 22 maart 2022 om 23:43Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 23:43

Marc-André ter Stegen is bij de keuze voor zijn elf favoriete ploeggenoten aller tijden voorbijgegaan aan Lionel Messi. De doelman van Barcelona stelde in een video van de Duitse voetbalbond zijn favoriete elftal samen, maar heeft daarin geen plek voor de Argentijnse sterspeler. Ook Neymar en Luis Suárez zijn opvallende afwezigen. Frenkie de Jong heeft wel een plekje verdiend in het elftal van Ter Stegen, net als Heracles Almelo-doelman Janis Blaswich.

Het dreamteam van Ter Stegen bestaat voornamelijk uit spelers met wie hij samenspeelde bij Barcelona. Zo wordt de verdediging gevormd door Dani Alves, Jordi Alba, Gerard Piquè en Antonio Rüdiger. Met laatstgenoemde speelt Ter Stegen samen bij de Duitse nationale ploeg. Het middenveld wordt in zijn geheel gedomineerd door spelers van Barcelona met Sergio Busquets, Xavi, Andrés Iniesta en Frenkie de Jong. Frenkie is de enige Nederlander die door de goalie is geselecteerd voor zijn dreamteam.

Opvallend genoeg kiest Ter Stegen in de voorhoede niet voor Messi, de Argentijnse sterspeler met wie hij tot afgelopen zomer samenspeelde bij Barça. Marco Reus en Mario Götze vormen de tweemans voorhoede. Dat betekent dat er ook geen plek is voor onder meer Neymar en Suárez. Vorig jaar kwamen er berichten naar buiten dat het niet boterde tussen Ter Stegen en Messi. Volgens Diario Gol zou de doelman niet te spreken zijn over het feit dat Messi aan hem voorbijging bij de FIFA Best-awards, waar Messi de voorkeur gaf aan Keylor Navas, Manuel Neuer en Jan Oblak.

Het afscheidsbericht van Ter Stegen op de Instagram-pagina van Messi leek de verstandhouding afgelopen zomer te bevestigen. "Hoewel we het niet altijd over alles eens waren, wilden we allebei wat het beste was voor het team en slaagden we erin om als individu te groeien, ongeacht het resultaat. Dank daarvoor!", schreef de Duitse goalie in aanloop naar Messi's vertrek naar Paris Saint-Germain. Ook opmerkelijk is de keuze voor Blaswich als doelman. Ter Stegen en Blaswich speelden samen bij Borussia Mönchengladbach. Onder meer Manuel Neuer valt daardoor buiten de boot.Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door origami)

Ik vind het juist wel mooi dat een keer niet standaard Messi erin staat en vergeet niet dit is ZIJN favoriete elftal, die hij goed vond en goed mee samen kon. Misschien vond hij Messi wel een enorme eikel en is het dus niet een van zijn favoriete collega.Vergeet niet; Messi staat altijd bij het groepje Portugees/Spaanstalig. De Duitser/Nederlander is hem wat vreemd.Waar wij als Europeanen vaak ons aanpassen, door talen te leren, zijn de zuid Amerikanen daar stuk minder bedreven in. Messi kan na 15 jaar topvoetbal nog geen woord Engels,Frans,Duits. Niet dat hij dat nodig had in Spanje, maar toch.

22 maart 2022 om 07:55

Maar ik vermoed dat de bedoeling was dat hij zijn beste team samenstelde en daar staat dan vast wel de beste speler ooit in lijkt mij. Een speler waarvan hij ook echt topjaren meemaakte. Ze wilden niet dat hij een team met zijn liefste collega's maakten lijkt mij.

Blaswich in plaats van Neuer is evengoed verrassend

22 maart 2022 om 07:56

Elf favoriete ploeg genoten, is niet het zelfde als beste(in kwaliteit) ploeggenoten.

22 maart 2022 om 07:58

Dat ‘verbijstert’ mij meer.. Wie of wat is een Blaswich. Ah van Heracles, dat zal wel echt de beste keeper in een van zijn oude teams zijn. Ongetwijfeld fijnere concurrentie strijd mee gehad dan met Neuer en Claudio Bravo.

22 maart 2022 om 07:58

Klopt, maar dan zie ik het nut niet van dit lijstje. Ik gok dat Ter Stegen er dan zeer weinig van heeft begrepen. Of dit was een heel bijzondere opdracht

22 maart 2022 om 07:59

Blaswich is de doelman van Heracles. Die gaat nu ook maar RB Leipzig. Prima doelman, maar by far geen Neuer

22 maart 2022 om 09:40

@mangalista Want een lijstje met zijn beste ploeggenoten had wel zin gehad? Waarvoor? Beide zijn gewoon lijstjes voor de buhne, doet verder niemand iets mee.

22 maart 2022 om 10:09

Ik ben het volledig met je eens. Het doet me denken aan de afscheidswedstrijd van Nederlands grootste voetballer aller tijden
Breitner, Rummenigge en de rest van bayern zagen hun kans en kwamen niet op het feest op te luisteren. Nee ze kwamen om te winnen en ze genoten ervan.
Niemand begreep het.
Later kwam breitner met een lulverhaal dat hij gehoord had dat de Ajax spelers hadden gezegd dat ze wilden winnen.

Sommige mensen en nu dus ook ter Stege begrijpen er Helemaal niets van

22 maart 2022 om 10:17

Mooi dat volgens Mangalitsa het juist MAtS is die zijn eigen lijstje niet begrijpt.

22 maart 2022 om 10:18

Wij hebben hier niks van te vinden want het is zijn favoriete elftal en dus zijn mening. Er staat ook nergens 'beste elftal'.

22 maart 2022 om 10:56

Inderdaad, zijn elftal en meer niet.

22 maart 2022 om 14:54

Naar mijn weten heeft Ter Stegen nooit samen met Cr7 in een team gespeeld? Maar hoe dan ook is het natuurlijk raar dat Messi er niet in staat. Ik heb het idee dat hij zijn favoriete vriendenteam heeft samengesteld, niet het team met de beste spelers.

22 maart 2022 om 18:58

Daar ging het ook om. Het is zijn dream team. Niet zijn beste team of all time. In dat geval had Neuer ook een plekje in doel gehad en we weten echt wel waarom die er niet in staat bij hem.(Concurrentie strijd bij Duitsland)

22 maart 2022 om 07:55

Ja precies, dat was ook mijn gedachte. (Je reactie stond er nog niet toen ik de mijne typte).

22 maart 2022 om 08:04

Standaard Messi? Tja, in een dreamteam horen gewoon de beste spelers en daar hoort Messi ontegensprekelijk in thuis, dat is zelfs gewoon objectief vast te stellen en is niet eens een kwestie van persoonlijke smaak. Neuer idem, die is meetbaar beter dan die andere doelman. Dat ter Stegen een favoriete maats elftal samenstelt is prima hoor, maar kan je als 'dreamteam' evenmin serieus nemen als een lijst met grootste landen ter wereld waarin Vaticaanstad boven 'standaard Rusland' wordt geplaatst. Dit lijkt me dus eerder een mix tussen zijn dreamteam en team met favoriete ploegmaats.

up;date ok ik zie nu dat voetbalzone beide termen door elkaar gebruikt wat erg verwarrend is en ter Stegen doet er zelf dus ook vrolijk aan mee. Maar wat ik dus wil zeggen; de benaming dreamteam -waarbij normaliter puur naar individuele kwaliteit gekeken wordt- klopt hier dus niet. Want dan moet Messi er gewoon in.

22 maart 2022 om 08:37

Het is een dreamteam, niet een "dream-individuele spelers-opstelling". Chelsea had vorig jaar ook niet de beste individuele spelers toen ze de CL wonnen maar omdat het een echt team was kregen ze het voor elkaar. Prima dus dat Messi hier wordt gepasseerd.

22 maart 2022 om 08:45

Ach als dreamteam of dream five a side kiest men toch gewoon altijd de beste individuen. Daarbij zelfs weinig rekening houdend met balans in het elftal want velen kiezen pakweg een middenvzld van Zidane Xavi en Iniesta.

Maar oke: dreateam: 1ste resultaat op Google: a team of people perceived as the perfect combination for a particular purpose.

Ga je meer prijzen winnen met prime Messi, Suarez en Neuer of met Götze en Blaswich? De vraag stellen is ze beantwoorden.

22 maart 2022 om 09:04Klopt, maar dat vind ik dan ook altijd het genante aan die dreamteams, over het algemeen staan er 7 aanvallend ingestelde spelers in. Vandaar dat ik het wel kan waarderen wat Ter Stegen doet.

22 maart 2022 om 18:59

Ik zou in mijn dreamteam Klose hebben staan boven Messi en Ronaldo hoor. Dream team hoeft niet beste team te betekenen kwa cijfers.

22 maart 2022 om 09:48

Eens Maurootje. Gewoon zijn keuze.

Toen ik in Finland studeerde mixte trouwens ook alles en iedereen door elkaar heen, behalve de Spanjaarden. Die zochten elkaar op. Hun goed recht, wel erg opvallend.

22 maart 2022 om 10:29

Het is een beetje sneu dat hij niet voorbij zijn ego kan kijken en objectief kiest wie de beste spelers waren. Dat zegt veel over zijn persoonlijkheid. In topsport zul je verder moeten kunnen kijken dan wie je mag en niet mag.

22 maart 2022 om 11:29

Dr Duck

Het is zijn (!) favoriete team. Dus als er ooit een moment was om persoonlijke voorkeuren mee te laten tellen, dan is het nu. Dat zegt alleen over zijn persoonlijkheid dat hij vrij kiest.

Als de vraag was geweest “wie zijn de beste spelers met wie je ooit hebt gespeeld” dan was het antwoord ongetwijfeld anders geweest.

22 maart 2022 om 11:36

Ken je ene Johan Cruijff nog? Die was zo dominant dat zelfs (bonds)coaches naar hem luisterde en bepaalde spelers niet selecteerde / opstelden omdat Cruijff niet met degene door 1 deur kon ondanks dat deze voetballers veel beter waren dan de concurrenten waarmee Cruijff wel door 1 deur kon.

22 maart 2022 om 11:47

Triest, dat heeft ons misschien wel het wk gekost in 74

Je zou toch denken Frenkie out Messi in. Of Messi moet daarvoor te weinig meeverdedigen

Achja die man heeft met zoveel topspelers samengespeeld, het is ook maar net wat onder 'favoriet' valt.
Je kan wel "opvallend genoeg" zeggen maarja als hij gewoon minder goed bevriend was met messi, neymar en suarez is het toch helemaal zou gek nog niet? Terwijl hij met andere jongens gewoon meer plezier heeft beleefd.

22 maart 2022 om 09:18

Ja dit dus, mensen hier lijken zich aangevallen te voelen door het vriendenteam van Marc-andre 😂

Ik ben totaal geen Barca fan maar heb in 1 klap al me respect voor hem verloren.

Wat een kleuter is het ook. Geen Messi en geen Neuer omdat meneer hun niet mag. hahaha

Zet ze eigen compleet voorschut.

22 maart 2022 om 07:58

Haha doe toch niet zo overdreven om een lijstje. Misschien wilde die eens wat anders dan standaard Messi in ieder zijn lijstje..

22 maart 2022 om 09:43

Schijnt dus dat putin ook de oorlog nu uitvoert omdat hij boos is om het lijstje van ter stegen. Had hij maar gewoon messi en neuer gekozen inderdaad... Waarom vroegen ze ter stegen uberhaubt om zelf te kiezen, wij konden het toch ook voor hem kiezen dat stonden messi en neuer er gewoon in!

22 maart 2022 om 10:20

Krijgen we deze grap nou echt overal te lezen? Behalve dat het misplaatst is, is het ook niet meer grappig te noemen.

22 maart 2022 om 08:09

Grappig is je reactie wel Adriano. In een klap jouw respect verloren.. en hem dan betichten dat hij een kleuter is. Zie je zelf wat je daar deed? En dan afsluiten dat hij zijn eigen compleet voor schut zet... Heb je in de gaten dat je jezelf daarmee voor schut zet?

22 maart 2022 om 09:06

Ik ben totaal geen fan van adriano9 maar ben ook in 1 klap al mijn respect voor hem verloren.. Nee zonder gekkigheid wat een reactie. Blaswich staat er toch ook in, in plaats van cillessen

22 maart 2022 om 08:11

Volgens mij heb jij niks te zeggen over de voorwaarden die hij stelt voor zijn dream team.

22 maart 2022 om 09:21

Kijk je heb waarschijnlijk met de beste speler ooit in een team gespeeld. Als je hem er dan niet inzet omdat jullie onenigheid hadden dan ben je gewoon een kleuter.

Jullie snappen die gedachtegang waarschijnlijk heel goed maar ik niet.

Ik vind het zwak en het is gewoon heel nep.

Zet je gevoelens aan de kant en zeg gewoon eerlijk wie de beste is.

Dit is gewoon belachelijk hoe jullie dit ook om willen draaien.

22 maart 2022 om 09:36

Maar de vraag is niet wat het beste team was. De vraag was was het "favoriete team". Ik heb met het eerste team van mij club gespeeld en het zesde, en van beide teams komen er spelers in. Niets te maken met wie beter was.

22 maart 2022 om 10:19

Haha "nep". Hoe kun je dit in godsnaam "nep" vinden?

22 maart 2022 om 11:32

Adriano. De vraag was niet “wie was de beste speler” maar “wie was je favoriete speler”. Als je dat verschil ziet snap je waarom jouw reactie een beetje overtrokken is.

Mijn zoons zitten in mijn favoriete team ooit. Maar niet in het beste team ooit.

22 maart 2022 om 11:48

Adriano. De vraag was niet “wie was de beste speler” maar “wie was je favoriete speler”. Als je dat verschil ziet snap je waarom jouw reactie een beetje overtrokken is.

Mijn zoons zitten in mijn favoriete team ooit. Maar niet in het beste team ooit.

22 maart 2022 om 11:57

Hahaha hoe iemand zich zo erg over zo iets kon opwinden, je moet bijna huilen kerel. Het is juist niet nep, het is zijn EIGEN mening namelijk en het gaat duidelijk om zijn favoriete team. Stop met huilen over iemand zijn eigen mening.

22 maart 2022 om 18:52Madridistas weer lekker hypocriet. Zeg gewoon eerlijk hoe je zou reageren als Arbeloa beweert dat Diego Lopez ipv Casillas tot zn dreamteam behoort.

Jullie zouden hem volledig uitkotsen.

22 maart 2022 om 20:07

Totaal niet Origami🤣 Hoe kun je zeggen dat we hypocriet zijn als het niet eens gebeurd is. Prima als ie Diego Lopez in zn dreamteam heeft. Het is tenslotte ZIJN dreamteam, betweter

22 maart 2022 om 22:57

Nee Origami, juist in dit soort gevallen gaat het puur om de persoonlijke mening van de speler. Wat moeten wij daarvan vinden?

Van Basten, Gullit en Rijkaard waren ook geen friends for life. Als die elkaar niet in mijn favoriete team zetten, who cares.

22 maart 2022 om 08:15

Ze vragen naar zijn dream team of favoriete 11. Niet naar zijn beste 11. Prima toch dan

22 maart 2022 om 08:16

Je zou ook respect kunnen hebben voor het feit dat Ter Stegen zijn team niet alleen kiest op basis van hun spelvaardigheid maar ook en kennelijk meer nog vanwege hun collegialiteit en zijn prettige samenwerking met hen. Ik vind dat zelf verre van kleuterachtig.

22 maart 2022 om 08:30

Neuer er niet inzetten omdat je voor hem op de bank zit bij Duitsland?

Zeer kinderachtig noem ik dat.

22 maart 2022 om 08:37

Het is sowieso al grappig dat er een artikel over komt, zegt veel over de sneeuwvlokjes, maar nogmaals het gaat toch om zijn dreamteam of favoriete team en niet om wie hij de beste vindt?

Als hij een vriend heeft in Blaswich of hij vindt het gewoon de fijnste prof waarmee hij heeft gewerkt, kan hij die daarvoor toch kiezen. Ipv de beste keeper die hij heeft gezien op de trainingen?

Waarschijnlijk licht hij het ook gewoon toe, misschien moeten ze dat ook maar even posten

22 maart 2022 om 09:27

Misschien is die Neuer wel een gigantische klootzak bij de nationale ploeg, weet jij veel. Laat die man lekker.

22 maart 2022 om 09:37

@lierse Neuer passeren omdat je hem niet mag snap ik nog, maar waarom zou Ter Stegen dan niet voor Claudio Bravo gaan, of Neto, of Cillessen, on Leno? Hij vond waarschijnlijk Blaswich gewoon een aardige gozer en kon het goed met hem vinden.

22 maart 2022 om 11:05

@lierse: heeft-ie dat als motivatie opgegeven dan?

22 maart 2022 om 11:52

@Lierse als iemand die anderen altijd vraagt om goed te lezen en zuiver te discussiëren, had ik van jou wat anders gehad. Er wordt gevraagd naar zijn favoriete team. Niet naar wie de beste was.

We weten allemaal dat Ter Stegen en Neuer geen vrienden zijn. Wat is er dan kinderachtig aan? Helemaal niks. Jij zet ook geen mensen in je favoriete team als je ze niet mag.

22 maart 2022 om 12:00

Lierse. Dat is gewoon een onzin opmerking. Neuer passeren, maar hij passeert ook andere topkeepers, bijv. Bravo, Leno, Trapp, Cillessen. Mag hij ze dan allemaal ook niet? Ik snap de verbijstering oprecht niet. Hij ziet in Blaswich, Xavi, Frenkie, etc. waarschijnlijk gewoon prettige jongens met wie hij een goede relatie had. Het is tenslotte zijn FAVORIETE team en niet zijn beste

22 maart 2022 om 18:27

Misschien is Janis Blaswich wel een gigantische klootzak en chanteert hij Ter Stegen om hem in zijn dream team op te nemen. We zullen het nooit weten.

22 maart 2022 om 19:20

Dat moet haast wel toch? Kan niet anders of Blaswich heeft belastend materiaal over Ter Stegen.

22 maart 2022 om 08:35

'zet ze eigen' ... Mijn hemel. Daarmee zet je jezelf pas mee voor schut.

22 maart 2022 om 09:29

Nou daar zal hij wakker van liggen zeg dat een anonieme vent geen respect heeft voor hem. Volgens mij ben je meer een kleuter als je commentaar hebt over een persoonlijk elftal.

22 maart 2022 om 11:55

Wat een huilebalk😭, in een keer je respect voor iemand verloren omdat ie geen Messi in zn dreamteam heeft, nou wat een schande zeg. Die moet gewoon de gevangenis in hoor! Was vergeten dat je eigen mening hebben niet meer mocht

22 maart 2022 om 13:17

Hahahahaah. Dus mensen mogen geen eigen mening hebben omdat jij het er niet mee eens bent. Het is toch ZIJN dreamteam.

22 maart 2022 om 19:46

Ben totaal geen adriano9 fan maar heb totaal recpect meer voor hem.

Wat een peuter. Deze reactie om een kijstje van een keeper die meneer niet mag.

Zet ze eigen compleet voor schut

23 maart 2022 om 03:03

Uhm dit is in principe gewoon zijn favoriete vriendenteam. Wat een gezeik. Wat een duivel hij kiest niet de beste spelers waar iedereen een andere mening over heeft.

Bel de politie.

23 maart 2022 om 16:29

De likes spreken voor zichzelf..

Totale verbijstering zeker. Ik moet ff bijkomen van dit nieuws op de vroege ochtend.

Goh een speler die zijn dream team inricht met zijn beste vrienden ipv de beste spelers. Verassend.

22 maart 2022 om 09:10

Je gaat me toch niet vertellen dat je liever samen speelt met blaswich ipv neuer od gotze ipv messi hou op hoor

22 maart 2022 om 09:38

Plezier is belangrijker dan winnen.

22 maart 2022 om 10:40

Als keeper speelt hij sowieso niet met een andere keeper samen.

22 maart 2022 om 10:47

Welja, je staat wel dagelijks met de jongens op het trainingsveld. Wanneer je dan een eenling hebt binnen de selectie (zoals Messi) die alleen zn beste kameraden (neymar/suarez) opzoekt, dan kan ik me wel voorstellen dat hij liever met een Duitse teammaat (gotze/reus/rudiger) staat te trainen.alba/pique/alves waren natuurlijk de vaste namen direct voor hem, waar hij de meeste trainingsoefeningen mee werd ingedeeld. Het blok Busquets-Iniesta-Xavi kun je natuurlijk moeilijk omheen. Eigenlijk is de enige vreemde naam die van Frenkie, maargoed die lacht dan wel weer heel de dag door.

22 maart 2022 om 11:53

Ik speel liever samen met mijn kinderen dan met Messi. En raad eens wie er beter kan voetballen.

23 maart 2022 om 03:05

@vernon

Maar als je kinderen vragen wie in je favoriete team speelt, boeit het je wat minder hoe goed Messi kan voetballen.

Wat ter Stegen dus hier ook deed, een team vormen op basis van vooral vrienden. Het gaat hier niet om de bestez

Ik denk dat hij een team heeft gemaakt met zijn favoriete ploeggenoten en niet zo zeer de allerbeste. Anders zou MSN er absoluut inzitten.

Ik vind dit wel een fris lijstje met leuke namen. Reus en Götze waren inderdaad echt genieten bij Dortmund en grappig dat hij een keeper van met alle respect Heracles erin zet.

Neuer was zijn ploeggenoot bij het Duitse Nationale elftal toch? En dan kies je voor Blaswich....logisch.

22 maart 2022 om 08:58

Maar wel een ploeggenoot waarvan Marc-Andre vond dat Manuel niet onder de lat moest staan.

22 maart 2022 om 10:53

Dan blijkt dus dat hij niet zijn beste teamgenoten heeft gekozen maar zijn meest bevriende teamgenoten.

22 maart 2022 om 22:58

@paul,

Mooi geconstateerd, want de vraag was ook wat zijn favoriete team was. Niet wie de beste spelers waren. Als we nou beginnen met het artikel gewoon te lezen dan scheelt dat weer.

Zo wat een schok zeg...pfoe... Het is een elftal met zijn favoriete ploeggenoten, niet per se de beste. Hij heeft in de loop der jaren met deze genoemde mensen zeer fijn gewerkt en/of een vriendschap opgebouwd, dan heeft hij het volste recht om deze mensen in zijn ploeg te zetten.

22 maart 2022 om 11:56

Dan valt het me tegen dat Raketic er niet bij zit, dat was zijn beste vriend in de periode bij Barcelona.

Helemaal gekndie ter stegen je gaat me niet vertellen dat je liever met blaswich speelt dan neuer pof liever met gotze dan messi hou toch op

Hie kun je zo'n vent nou serieus nemen dan? Als hij Messi uit t 11tal laat uit emotie... klein kind! En totaal niet objectief deze slaperd!

Waarom Messi fans hier zo boos dat Ter Stegen Messi niet gekozen heeft.Veel mensen,trainers,spelers willen Messi niet in hun team,niet alleen Ter Stegen.Wat ik top vind dat Frenkie de Jong gekozen naast Xavi, Iniesta,terwijl in Nederland,zeggen sommige mensen dat Frenkie niet goed genoeg is.

22 maart 2022 om 10:43

Precies, wat is dat toch met die verontwaardiging van voornamelijk Barca fans wanneer een Messi niet door een collega ‘gekozen’ wordt is zijn persoonlijke! 11tal.
Misschien is Messi wel gewoon een vervelende gozer maar is iedereen bang om hem er uit te laten omdat je dan door de Messi fan-boys gezien wordt als hater, Ter Stegen maakt zijn keuze en kan kiezen wie hij wilt.

Volgens mij had hij altijd wel wat problemen met Messi. In zijn afscheidspost van Messi was het inderdaad nog netjes uitgedrukt. Wel raar natuurlijk dat Messi niet in je beste 11 zit waar je ooit mee hebt gespeeld.

23 maart 2022 om 01:04

Whet gaat ook niet om de beste 11 waar die mee heeft gespeeelt, het gaat om zin favoriete spelers waar die mee heeft gespeeld.

Wat een ophef en reacties omdat hun favoriete spelertje er niet in sta, het is ZIJN favoriete elftal niet die van jullie relax

Ter stegen betwetertje is al jaren onzeker zijn eerste 2 jaar waren prima daarna alleen maar achteruit gegaan. In de lucht altijd zeer zwak! Barca moet voor bouno gaan die heeft echt alles!! Zeer onderschatte keeper!

Wat een favoriet elftal van een speler wel niet teweeg kan brengen zeg haha, waar maken jullie je allemaal druk om? Het is zijn favoriete team, lekker laten gaan toch.

En naast Messi ook geen Neymar of Suarez. Dat was toch wel een kliekje bij Barca.

Vanuit het oogpunt van een keeper gekeken, is het misschien niet zo gek om spelers te negeren die bij voorbaat niet meeverdedigen.

22 maart 2022 om 18:49

Want Gotze verdedigt mee?

Ik als Barca fan wil alleen maar zeggen: Wat vind ik dit een neppe onzekere keeper.

23 maart 2022 om 03:07

Vind je het echt zo erg dat hij een persoonlijk lijstje heeft waar Messi niet toebehoort, een lijstje die duidelijk vooral gebaseerd is op spelers waar hij een vriendschappelijke band mee heeft?

23 maart 2022 om 15:24

Nee. Mijn comment gaat meer om hoe ik hem vind presteren als keeper.

Hoezo zorgt dit voor totale verbijstering? Beetje overdreven.. het is toch overduidelijk dat je deze selectie van spelers niet heel serieus moet nemen en hoofdzakelijk op basis van persoonlijke banden gemaakt is. In ieder geval niet uitsluitend op basis van voetbalkwaliteiten. Anders zet je sowieso geen Gotze en Reus voorin.

23 maart 2022 om 02:40

Klopt, anders had hij wel een Leroy Sané en een Gnabri er in gezet.

Lijkt op een lijstje van spelers waar hij ooit zijn afscheidswedstrijd mee wilt spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder10
GaviMiddenvelder10
P. AubameyangAanvaller10
O. DembéléAanvaller10
RaphinhaAanvaller10
Jordi AlbaVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

76 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren