Vitesse gaat ondanks wereldgoal Wittek ten onder tegen AS Roma in minuut 91

Donderdag, 17 maart 2022 om 22:54Mart van Mourik • Laatste update: 23:07

Vitesse is donderdagavond uitgeschakeld in de Conference League. Lang zag het ernaar uit dat de Arnhemmers op bezoek bij AS Roma een verlenging uit het vuur gingen slepen, maar in de blessuretijd sloeg Tammy Abraham op aangeven van Rick Karsdorp van dichtbij toe: 1-1. Het gelijkspel volstond niet voor het team van trainer Thomas Letsch om de 0-1 nederlaag uit de heenwedstrijd te compenseren. Namens Vitesse scoorde Maximilian Wittek met een volley op schitterende wijze.

Ten opzichte van het duel in Arnhem bracht Letsch twee personele wijziging aan. Centraal in de vijfmansverdediging stond ditmaal Riechedly Bazoer opgesteld, terwijl Eli Dasa rechtsachterin de voorkeur kreeg boven Dominik Oroz. Laatstgenoemde pakte afgelopen week geel en was geschorst voor de return. Verder ontbraken eveneens de geblesseerde Matús Bero en Tomás Hájek; Daan Huisman kreeg zodoende een plek in de basiself. Het aanvalsduo werd gevormd door Adrian Grbic en Loïs Openda. Aan Romeinse zijde werden de geschorste Sérgio Oliveira en Gianluca Mancini vervangen door respectievelijk Lorenzo Pellegrini en Chris Smalling.

Reeds in de tweede speelminuut kwam Grbic zeer dicht bij de openingstreffer. Van circa 35 meter afstand beproefde de aanvaller zijn geluk met een directe poging uit een vrije trap. Het schot leek op weg naar de bovenhoek, maar de bal spatte uiteen op de lat. De eerste mogelijkheid van Roma ontstond na een klein kwartier spelen. Vanaf de linkerkant nam Jordan Veretout een hoekschop die richting het hoofd van Tammy Abraham, die echter rakelings over het doel kopte. Tien minuten later waagde Veretout na een afvallende bal een poging met een schot vanuit de tweede lijn; zijn inzet verdween een meter naast de linkerpaal.

Vitesse hield op uitstekende wijze stand in het eerste bedrijf en en deed ook zeker in de openingsfase van de tweede helft niets onder voor Roma. Bovendien leken de Italianen geen haast te maken met het zoeken van een treffer. Het gebrek aan aanvalslust kwam Roma duur te staan in de 62ste minuut, toen Vitesse plotseling op 0-1 kwam. Op ruim twintig met van het vijandige belandde een lobje van Dasa voor de voeten van Wittek, die ineens volleerde en met de buitenkant van zijn rechtervoet de bal in de linkerbenedenhoek krulde: 0-1. Het was al de vijfde treffer voor Wittek in dit Europese seizoen en daarmee is hij Vitesse’s topscorer aller tijden in Europa.

Roma was duidelijk wakkergeschud en Mourinho voerde direct een driedubbele wissel door. Vitesse werd tegen het eigen zestienmetergebied ingedrukt, maar de Arnhemmers hielden mede dankzij doelman Jeroen Houwen lange tijd stand. De sluitpost had een uitstekende redding in huis op een poging van invaller Bryan Cristante. Toch viel het doek voor Vitesse in de blessuretijd. Na een voorzet vanaf de linkerkant kopte invaller Karsdorp de bal in de doelmond richting Abraham, die van dichtbij de 1-1 maakte.Gerelateerd

Meer sportnieuws

114 reacties (laatste reactie door magikhetwete)

Zo zo zonde, wat een verschrikkelijke ploeg dat Roma. Ik kan echt wel janken, zo typisch ook weer zo laat in de wedstrijd. Over 2 wedstrijden hebben we zo gigantisch veel meer verdiend, maar wat hebben we een FANTASTISCHE Europese campagne gehad! Zo ontzettend trots op onze ploeg! Echt geen woorden voor.

17 maart 2022 om 22:58

Wat een zieke sausploeg is dat Roma, en dan druk ik me nog zacht uit. Gatverdamme zeg. Al die matennaaiers die om geel vragen moeten eens geel krijgen. Die scheidsrechters moeten eens niet in dat toneelgedoe trappen. Misselijk makend. Er zijn genoeg mensen die vertellen dat je jezelf kalm moet kunnen houden in zo'n pot, maar ik had zo graag een kaartje willen pakken op die Ibanez als ik deze wedstrijd had gespeeld. Respect naar degenen die zich zouden kunnen beheersen, maar mij zou het niet lukken😅 Het anti-voetbal wint weer eens, en het maakt het er niet leuker op. Je gaat volgens mij toch op voetbal om plezier te hebben, en ook al winnen ze er wedstrijden mee, kan je mij toch niet vertellen dat de spelers van Roma tijdens de wedstrijd ook echt lol hebben? Frustratie ge-uit, over tot de orde van de dag. Vitesse heeft het uitstekend gedaan deze campagne. Slaaplekker allemaal!

17 maart 2022 om 23:00

Het is Mourinho weer gelukt om de tegenstander de hele wedstrijd lang te ergeren en op te fokken. Chapeau🤢🤢

17 maart 2022 om 22:59

Wat had ik gehoopt dat Vitesse dit afgrijselijke spel van Roma had afgestraft. Belachelijk dat je als Roma zijnde zo’n wedstrijd (lees: 90 minuten janken, zuigen en alles wat niet met voetbal te maken heeft) speelt tegen respectievelijk Vitesse en dan ook nog thuis. Wat zonde dat Wittek zich als een Bambino zo op het einde laat verrassen. Had het Vitesse echt gegund, speelde ook echt een sterke pot.

17 maart 2022 om 23:04

Ik vond die commentator het wel treffend verwoorden. Moet je je voorstellen dat een Nederlandse topclub tegen de nummer zes uit een kleiner voetballand als Zwitserland of Hongarije moet. En dan vervolgens zó speelt. Je wordt door je eigen aanhang werkelijk van het veld gefloten. Maar bij Roma doen ze nog alsof het normaal is. Ongelooflijk dat je dit als supporter van wat ooit zo'n mooie club was nog tolereert ook...

17 maart 2022 om 23:00

Wat ben ik trots op onze campagne!!

Jammer dat het nu mis gaat, maar iedere wedstrijd ons laten zien.

17 maart 2022 om 23:01

Typisch Nederlands dit weer. Net als Ajax. 2x de betere, maar je gaat er alsnog af. Zal wel aan ervaring liggen; tegenstander weet dat het aan doelpunt genoeg heeft en staat er gewoon als die kans zich voor doet, maar reclame voetbal is het zeker niet, maar dat ligt niet zo zeer aan Roma, maar aan Mourinho, want Zaniolo,Pellegrini,El Sharaawy, Abraham dat de BPL gewend is, zijn stuk voor stuk wel echte voetballers. Helaas, in de Serie A is Roma ook niet zo geliefd om het voetbal. Had gehoopt dat ze tegen de kleinere clubs in de conference league, wat vrijer zouden spelen, maar helaas.. maar hopen dat Mourinho snel weggaat, en Totti ofzo het roer overneemt. Roma kan veel beter

17 maart 2022 om 23:16

Vitesse heeft juist onnederlands gespeeld deze campagne. Begon al tegen anderlecht, maar ook in de poulefase en tegen Rapid Wien. Hard gevochten, veel kleine overtredingen, ook vaak de lange bal hanteren. Ja, en dan nu gaat het fout, met een duitse trainer aan het roer en een duitse linksback die staat te slapen.

17 maart 2022 om 23:20

Maar de uitkomst is niet on-nederlands. Moet je nagaan. Wat moet je nog meer doen om het tij te keren

17 maart 2022 om 23:32

De uitkomst is wel onnederlands. Vitesse heeft een heleboel ploegen uitgeschakeld waar ze op voorhand kansloos tegen werden geacht. De hele campagne wachten totdat het fout gaat en dan zeggen dat ze lijden aan de nederlandse ziekte. Maar ik kijk liever naar voetbal, dan dat ik naar helemaal niks kijk en doorga. Ja, idd, typisch nederlands.

17 maart 2022 om 23:42

Voorin en op het middenveld hebben ze wel kwaliteit maar achterin kan er echt niemand wat. Alleen de keeper is wel een goeie natuurlijk.

17 maart 2022 om 23:01

Om zo tot een einde te komen is zo zo sneu, maar je kon erop wachten. 1 fout en het wordt afgestraft.

Tottenham, Rennais en en AS Roma. Had je dat verwacht na de verschrikkelijke wedstrijden tegen Dundalk? Droompartijen dit jaar, om niet te vergeten!

18 maart 2022 om 00:20

Welke ploeg van Mourinho was niet verschrikkelijk? Jammer dat Vitesse het niet heeft gered. Ik had het ze van harte gegund

18 maart 2022 om 09:39

Inter van mourinho was wel echt dodelijk. Chelsea heeft hij het ook aardig gedaan zijn eerste periode

18 maart 2022 om 04:59

Ben het helemaal eens met je. Dit jaar is het echt verschrikkelijk. Over 2 wedstrijden had Vitesse zeker meer verdient.

18 maart 2022 om 08:09

Meer verdiend, niet afgedwongen, wel super trots!

In de verlenging had dit Vitesse denk ik toch niet gewonnen. Zeker niet met strafschoppen. Ik denk dat het daarom toch niet mega erg is dat die goal nog viel voor Roma in blessuretijd.

17 maart 2022 om 23:00

Kan je net zo goed meteen in een hoekje kruipen en opgeven. Wat een kulreactie, sorry hoor.

17 maart 2022 om 23:00

Die punten waren wel mooi geweest voor de coëfficiënten lijst

17 maart 2022 om 23:00

Dit is 1 van de domste opmerkingen die ik hier op deze app heb gelezen.

17 maart 2022 om 23:58

Dan moet het wel een hele domme opmerking zijn.

Wittek, zo ben je de held en zo de schlemiel. Zonde zonde zonde. Wel een fantastische campagne gehad dit jaar dat mogen we zeker niet vergeten! Tegen geen enkele topclub kansloos geweest en deze had je ook kunnen pakken. Forza Vitesse!

Jammer, het was Vitesse echt gegund.

Vitesse; beter, maar een naïef doelpunt tegen.
Ajax; beter, maar een naïef doelpunt tegen.
Az; beter, maar een naïef doelpunt tegen.

Echt zo jammer en onnodig, maar zo typisch Nederlands.

17 maart 2022 om 22:58

Beter kun je dit niet zeggen inderdaad. Ook jij nog gefeliciteerd met je club!

17 maart 2022 om 23:09

Dankje, had liever gelijk gespeeld of met 1 doelpunt verschil verloren en dat Vitesse en/of AZ ook door zou zijn. Helaas mocht het niet zo zijn.

18 maart 2022 om 14:15

4-2 zodat er nog 2 doorwaren ook goed

Ach wat baal ik hiervan! Had graag Benfica uitgeschakeld, maar eigenlijk verdiende alle 5 de Nederlandse ploegen het, bizar dat er dan 3 worden uitgeschakeld.

17 maart 2022 om 23:01

Ajax was alleen de eerste helft uit bij Benfica beter. Voor de rest hebben ze vrij weinig laten zien tegen Benfica.

17 maart 2022 om 23:10

@hansdekoning: Zelfs al hebben ze "weinig laten zien" tegen Benfica (iig weinig uitgespeelde kansen), dan nog waren ze wel degelijk beter dan Benfica. Behalve in efficiëntie. Uiteindelijk draait het om het resultaat, maar stellen dat Ajax maar één helft in het tweeluik beter was, is natuurlijk onzin. Dinsdag was Ajax de eerste helft ook een stuk beter. Koop je niets voor, dus verder sluit ik me vooral aan bij stpn84.

17 maart 2022 om 23:11

Onzin, 3 helften van de 4 de betere ploeg geweest met de grootste kansen..

17 maart 2022 om 23:26

@hansdekoning

Jij bent er echt zo'n eentje die zijn laatste woorden op zijn sterfbed nog zou gebruiken om nog maar even snel iets over Ajax te kunnen zeiken. Ga wat nuttigs doen man...

17 maart 2022 om 23:42

Ben je boos dat je club is uitgeschakeld gozer, wat loop je nou te janken. Ik vind dat Ajax vrij weinig heeft laten zien tegen Benfica. Dat mag toch?

17 maart 2022 om 23:44

Ajax werd idd helemaal zoek gespeeld door Benfica!

17 maart 2022 om 23:51

Dat heb ik niet gezegd maar oké,

18 maart 2022 om 14:17

Dat mag, maar vond je Benfica dan veel laten zien?
Eigenlijk is de vraag:
Wie vond je dat meer heeft laten zien in dat tweeluik per helft per wedstrijd. Volgens mij was Ajax in alle 4 de helften minder slecht of beter dan Benfica, afhankelijk van hoe je het wilt zien.
Ik ben oprecht heel erg teleurgesteld dat Nederlandse ploegen zijn uitgeschakeld, waaronder Ajax. In mijn optiek waren ze allemaal niet nodig en ik heb geen 1 tegenstander gezien die beter was dan de NL-se club. Volgens mij is dat iets om trots op te zijn als NL

17 maart 2022 om 23:13

Het pijnlijke is dat dit al jaren zo is, al 15-20 jaar worden we op eenzelfde manier uitgeschakeld. Telkens keer op keer. Goed aan de bal maar niet efficiënt genoeg, ene kant lijkt het ook gewoon een mentale iets. Lijkt wel alsof we verkrampen en niet het uiterst uit kunnen halen onder druk wanneer het echt om gaat.

18 maart 2022 om 00:05

Typisch Nederlands inderdaad, maar wel zonde. Alle drie de clubs hadden alle kans om door te gaan. Wel weer mooi dat een club buiten de top 4 eens wat laat zien in Europa. Normaal doen die mee voor spek en bonen zoals Utrecht.

Mourinho zou maar gewoon trainer worden van je club. Gatverdamme! Dat Roma was ooit met Totti zo'n mooie club. Maar waar we nu toch naar zitten te kijken, het is een schande. Om de een of andere reden zit het hem altijd de eerste twee jaar mee waardoor je met die minimale goal net goed weg komt. Maar dat kent zijn houdbaarheid. Hopelijk stelt na het onvermijdelijke debacle en ontslag bij Roma niemand hem meer aan.

Prima gestreden vandaag door Vitesse, die hebben zich goed geprofileerd! En voor Mourinho, dat die vanavond zijn kleine teen mag stoten aan de poot van het bed. Laat dat Roma maar zo snel mogelijk uit de competitie vliegen. Walgelijk voetbal. Maarja, antivoetbal loont voor zover we daar de laatste dagen nog niet achter zijn gekomen...

Neee wat zonde. Genoten van Vitesse dit seizoen. Die 2 backs met die leipe balletjes en volleys. Heb keihard geschreeuwd bij die goal van Wittek, mooiste goal van het jaar die ik gezien heb. Die heeft een legendarische status bij Vitesse voor de rest van zijn leven. Verdiende meer, over 2 wedstrijden echt niet minder dan Roma. Schijtbakkenvoetbal van de ploeg van Mourinho.

17 maart 2022 om 23:02

Helemaal mee eens. Heb een partij staan te juichen hier in de kantine, terwijl ik niks met vitesse heb. Zo jammer dit

17 maart 2022 om 23:14

We hebben nog plek voor je in het stadion😉 wees welkom

18 maart 2022 om 09:42

Ik sprong ook overeind en riep jaaa! Terwijl heb helemaal 0,0 met Vitesse. Geweldige goal van die Wittek😄

Ik als voetballiefhebber kan wel van dit soort potjes waarderen. Het was een groot tactisch schaakspel dat hier werd gehouden. Ook prachtig hoe de sfeer in het stadion was in het stadion van AS Roma de club van de Italiaanse hoofdstad Rome. Er sneu voor Vitesse ze hadden meer verdiend naar mijn mening. Ze speelden leuk voetbal en hebben in de poule fase wel bewezen dat ze Europees toch echt wel wat kunnen betekenen. Alleen is Vitesse niet opgewassen tegen de tactische zetten van Mourinho (The Special One).

Wederom heeft the Special Oneã¢â€šâ¬ã¢â weer bewezen waarom hij the Special Onewordt genoemd. Het voetbal leek misschien niet erg goed, maar ik The Special One weet toch het tij in een lastige pot om te keren. Je ziet wel dat deze man een bak aan ervaring heeft in het voetbal. Het zal toch wel wat zijn als Jose Mourinho de Conference league wint. Dan is hij de eerste trainer ooit wordt die alle Europese toernooien heeft gewonnen. De Champions League, de Europa League en de Conference League. Dat zal toch de ultieme bekroning zijn op de manager carriã£â£ã¢â¨re die Mourinho heeft gehad.

17 maart 2022 om 23:00

Wat een topper zeg, ‘the Special One’ had met een overdaad van kwaliteit de controle in een wedstrijd tegen Vitesse, haha. Alsof je Ancelotti een meestertacticus noemt als hij Ibiza uitschakelt in de Copa del Rey. Hopelijk is je hele reactie sarcasme.

17 maart 2022 om 23:01

Begin alsjeblieft niet over The Special One. Als je als Roma zijnde ZO moet spelen tegen Vitesse, is het wel erg triestig hoor.

17 maart 2022 om 23:01

"The Special One" had helemaal niks onder controle. De man heeft alle geluk van de wereld gehad dat hij hier doorkomt, bijna ongekend. Daar is helemaal niks specials aan wat mij betreft.

17 maart 2022 om 23:02

De special one had helemaal niks onder controle. Stop toch met die man groter te maken dan die is. Nou, nou, nou, wat een briljante tactische zetten had ie in petto... Hij wist dat wittek ging staan te dromen bij de tweede paal. Verder precies nul kansen en nul voetbal.

17 maart 2022 om 23:04

Elke trainer die de conference league dit jaar wint, is de eerste ooit. Het is namelijk pas het eerste jaar van de competitie. De lofzang voor Mourinho gaat me nu wel te ver, dit was schandalig slecht.

17 maart 2022 om 23:43

Haha. Alsof dat een doelstelling of prestatie is. Zidane zal nooit een ploeg coachen die uberhaubt in de conferncr league uit komt. Dit zegt meer over de loopbaan van mourinho, dan over zijn capaciteiten als trainer.

18 maart 2022 om 08:57

Het enige dat dat zegt is dat Mourinho als trainer steeds verder afglijdt. Waar hij eerst structureel top 3-clubs in top 4-competities coachte, moet hij nu genoegen nemen met de conference league en met laf voetbal netaan van ploegen als Vitesse winnen. Van ‘the special one’, zoals jij naar hem refereert is nog maar weinig over hoor.

En wat ben ik daar persoonlijk blij mee. Wat een vreselijke trainer met ongelooflijk laf voetbal die, als hij even zijn zin niet krijgt, met ongelooflijk rare fratsen de aandacht op zich weet te vestigen. Wat een mafketel is het geworden.

Wat een walgelijke club is dat Roma geworden zeg. Vitesse eruit maar wat hebben ze Nederland trots gemaakt. Hoop dat Roma tegen PSV/Feijenoord moet en dat ze dan keihard op hun bek gaan.

Ja, de reacties hier zullen vooral gaan over het voetbal van Roma, maar dat interesseert ze daar in Italië geen reet hoor. Alleen Nederlanders letten op dingen als balbezit. Idem dito bij Ajax-Benfica. Al heeft Vitesse uiteindelijk net te weinig kwaliteit om een Roma pijn te doen.

17 maart 2022 om 23:17

Zeker waar, maar dat maakt het helaas niet minder pijnlijk. Roma heeft over twee wedstrijden twee kansen gehad en dat zijn allebei doelpunten. Wij hadden al 2/3-0 voor moeten staan vorige wedstrijd na de eerste helft. Maar goed als het puntje bij paaltje komt zijn zij wel door en wij niet, maar pijn doet het wel.

De Vitesse fans mogen Trots zijn op deze ploeg! Wat een prestatie en helaas wordt anti voetbal weer beloond...

Kop op Vitesse! Jullie hebben een TOP toernooi gespeeld!

Wat had ik dit vitesse meer gegunt zeg! En wat is as roma slecht, bizar. Nog nooit zo een inspiritatie loze team gezien!

Tja die wittek stond nog na te dromen van zn goal. Staat gewoon te slapen bij die 1-1..

Heel erg jammer. Vitesse heeft twee wedstrijden gevochten voor wat het waard was en ik had die arrogante Mourinho de deksel keihard op de neus gegund. Dat het nota bene door een assist van een Nederlander moet gebeuren is extra pijnlijk. Iedere Vitesse-fan kan enorm trots zijn. Je koopt er niets voor helaas. Hopelijk trapt iemand dit laffe Roma er snel uit.

Jammer vitesse ik had het jullie zo gegundt! Wat in vieze smerige laffe ploeg is dit roma zeg, totaal niks dit roma 40000man in je stadion en ze dit geven, schandalig vittese respect voor jullie poging!

Als je nou eens zorgt dat het vragen om kaarten, het aanstellen, het doen of je in je gezicht geraakt wordt als je dat niet zo is, etc. bestraft gaat worden. Dan krijg je weer waar het om gaat: vermaak met een spelletje waar de beste ploeg vaak wint.

Ik wil niks horen over resultaatvoetbal of de ploegen van Mourinho spelen altijd voor de prijzen. Het was vreselijk om te zien! Schandalig dat een club als Roma uit zijn plaat gaat omdat ze doorgaan tegen Vitesse. Wat een ordinaire irritante schopploeg. Geweldig Europees seizoen van Vitesse. Alleen maar complimenten om zo voor de dag te komen tegen grote clubs (qua naam).

17 maart 2022 om 23:01

Ik zal het doorgeven aan ze

17 maart 2022 om 23:03

Graag... ik heb alleen het oude nummer nog.

Mensen zullen zeggen wat is Roma slecht. Maar Roma is niet slecht maar Mourinho laat ze slecht spelen. Is toch ongelofekijk dat je een thuis wedstrijd tegen Vitesse eindigd met 37% balbezit. Zoveel mooie technische middenvelders met Pellegrini Zaniolo Mkhytarian etc maar enige wat ze mogen doen is achteruit lopen. Mourinho heeft hiermee resultaat gehaald met inter en teert daar nog steeds op maar had toen gewoon een wereld ploeg maar hier kan je toch niet mee aankomen zetten tegen Vitesse zeg.

17 maart 2022 om 23:07

Vorig jaar onder Fonseca was t ook al niet veel beter, al had Roma toen nog Dzeko, die ze ver heeft weten te brengen in de Europa league. Maar zijn de eigenaren, TD Pinto is ook dramatisch.

17 maart 2022 om 23:17

Ja het js al jaren een zooi in Rome natuurlijk . Miljoenen weggegooid aan mislukte spelers als Nzonzi Pastore Kluivert enz en nu ook dit jaar weer waardeloze aankopen. Roma moet de rommel weg doen en met een frisse trainer een nieuwe weg inslaan met jonge Italiaanse spelers zoals Fratessi en Raspadori.

17 maart 2022 om 23:37

Precies, begon eigenlijk allemaal met Monchi, die heeft een halve finale Champions league helemaal uit elkaar gehaald. Tevens daarvoor heel veel matige spelers voor terug gehaald en ook nog veels te veel voor betaald. NZonzi, Pastore de belangrijkste, maar daar gaat Pinto ook mee verder, Vina, Shomudourov, Maitland-Niles, schiet gewoon niet op.

Toen de loting viel op Roma had ik al een gedachte bij het anti-voetbal. Maar toen had ik nog geen idee hoe ongelooflijk nep dit voetbal is. Sorry dat ik het zeg, maar Roma heeft echt mijn respect verloren.

17 maart 2022 om 23:09

En dan nog te bedenken dat het in Arnhem nog erger was. Ik had niet verwacht dat ik dit zou zeggen, maar Vitesse had gewoon door moeten gaan!

Welkom in de wondere voetbalwereld waar het resultaat telt en waar de komende jaren de NL clubs nog steeds het onderspit zullen delven en niet van zullen leren en maar blijven spelen op balbezit en kansen creeren terwijl de tegenstander met anti-voetbal steeds bij het rechte eind zullen trekken... Wel een mooie prestatie van Vitesse dat de club zo ver is gekomen.

hoe mourinho het toch voor elkaar krijgt om bij vrijwel elke club die hij coacht er een zuigploeg die de bus parkeert van te maken is echt ongehoord. Vitesse had hier gewoon de 0-2 zelfs verdient. Veel beter en dan net als az in de laatste seconde de deksel op de neus. doodzonde zeg. Wat een poeier van wittek zeg!

Man wat heb ik een hekel aan voetbal op dit soort avonden, Vitesse verdiende hier meer. Sowieso genoten van Vitesse dit seizoen overal kansloos geacht en overal verrast.

Ik heb echt helemaal niks met Vitesse maar zelfs ik ben er doodziek van, vooral op de manier waarop dit Roma ontzettend zwijnt. Vitesse had het verdiend om door te gaan, wat ontzettend zonde

Roma was met spelers als Totti en De Rossi niet zo lang geleden nog zo'n mooie club. Wat is die club afgegleden. Wat een geweldige goal van Wittek, holy shit.

17 maart 2022 om 23:16

Eens dat wat t ook, niets meer van over helaas!

Vitesse mag zo zo zo ontzettend trots zijn op wat ze geflikt hebben. Van mij mogen jullie de play offs dit seizoen weer winnen, dat heb ik stiekem nog liever dan dat mijn ploeg uit Groningen eurups in gaat (ivm met coefficienten)

18 maart 2022 om 11:47

Denk helaas dat het voor ons er niet in zit dit jaar. Zijn matig in de competitie en hebben niet een heel goed team. Europees ontstegen we ons niveau gewoon telkens. Play-offs zullen we wel halen, maar die gaan we zeker niet winnen. Denk dat dat Twente gaat worden of misschien Utrecht

Wat is het probleem van mourinho, El shaarawy hoort toch basis? Alleen al ten opzichte van de 2 invalbeurten.

17 maart 2022 om 23:15

El Shaarawy voetbalt te veel. Alleen zuigers staan in de basis bij Mourinho.

Je zou maar supporter van Roma zijn en in het stadium zitten, en je team 90 minuten zien ploeteren tegen Vitesse. Wat is Roma slecht, en wat is het jammer dat vittese niet door gaat.

Wat jammer vitesse jullie hadden het echt verdiend! Hoop dat die Mourinho er gauw uitvliegt met dat kut voetbal van hem.

Laat ik eerst zeggen...uiteindelijk is het resultaat wat telt, maar wat roma heeft laten zien is schandalig.

Het anti-voetbal van atletico, benfica en roma blijkt het te winnen en merk dat ik buiten mijn eigen cluppie om steeds minder geniet van het voetbal. Er zijn maar een handvol teams die het spelletje spelen waardoor we de sport kijken en dat is jammer

18 maart 2022 om 11:51

Absoluut. Ik kon vroeger dagenlang voetbal kijken. Nu kijk ik eigenlijk alleen Vitesse. Europees kijk ik alle Nederlandse clubs, maar daar word ik ook vaak chagrijnig van. Te veel rollen, huilen, klagen. Antivoetbal is al lang gaande ook bij clubs die wel willen voetballen(kan zo een aantal spelers bij Ajax aanwijzen bijvoorbeeld). Dit is de grootste uitdaging waar het internationale voetbal voor staat. Je merkt dat overal mensen weglopen bij voetbal en ik denk dat dit er mee te maken heeft.

Waar zal ik mee beginnen. We zagen de loting en wij kwamen terecht in de poule des doods. Vooraf waren we afgeschreven maar met vechtlust en goed voetbal toch doorgekomen! Daarna rapid wien uit een matige wedstrijd. Thuis een hele goede 1e helft, waardoor het is gespeeld. Dan krijg je as roma te zien in de loting. Mooi affiche. Thuis speel je een geweldige wedstrijd kleine domper voor rust. Roma uit domineer je eigenlijk de wedstrijd en krijg je een mourinhotje over je heen. Trots gevoel overheerst! Wat was dit een avontuur als vitesse supporter!

Je kan toch als Nederlander alleen maar trots zijn op onze clubs! Prima campagne gevoerd en de 3 afgevallen clubs hadden allemaal meer verdiend. Nu is het hopen dat Feyenoord en PSV elkaar niet treffen in de volgende ronde, zou enorm zuur zijn natuurlijk.

Dit Roma is echt geen schim meer van het Roma met Totti he? Heb nooit echt een wedstrijd van Roma gevolgd maar ben me kapot geschrokken van hun niveau, dat je hier ook nog in de laatste minuut de winnende moet maken tegen een subtop club uit Nederland, dan gaat er iets niet goed. Complimenten aan Vitesse hoor, gevochten als leeuwen, jammer dat hij er in de laatste minuut dan alsnog ingaat.

Vitesse moet gewoon met opgeheven hoofd terugkijken op het europees toernooi. Veel mooie resultaten geboekt en Roma aan het wankelen gebracht (op papier misschien wel 1 van de grootste kanshebbers). Dat Roma was echt verschrikkelijk trouwens beide wedstrijden en Vitesse had ook wel meer verdiend, maar ze missen denk ik dan wel net de kwaliteit en geluk om zo'n tweeluik naar je toe te trekken.

Vitesse had het verdient om dit zeer matige Roma uit te schakelen, schaam me kapot voor dit Roma. Bedankt voor t kapot maken van deze ooit zo mooie club, de Amerikaanse eigenaren Friedkins mogen de Roma supporters daarvoor bedanken. Vitesse supporters respect, maar geen zorgen tegen een Feyenoord of PSV gaat dit Roma hard er vanaf!!

17 maart 2022 om 23:33

Giannini was toch ook een grootheid hoor, zo sierlijk. En in de sterkste italiaanse selectie ooit ook (wk90)
Idool van de latere king of rome.

Nu echt een saai nietszeggend elftal, wat momenteel eigenlijk in heel de club zit, jammer.
De eeuwige stad verdient toch eigenlijk wel een europese grootmacht. Londen had tot 10 jaar geleden geen enkele ec1 winst, parijs ook nog steeds niet, maar rome moet echt nog heeeeel lang wachten.

18 maart 2022 om 00:28

Giannini was een klasbak, uitstraling, geweldige passing, aanvoerder, de prins van Rome, il Principe! Ook Totti zijn held inderdaad, als jonge tifosi van Roma! Helemaal mee eens een stel nietszeggende voetballers, de hele ziel van Roma is weg. Slechtste Roma van de afgelopen 30 jaar! 4 jaar geleden nog halve finale Champions league, nu bijna eruit tegen Vitesse en dat zeg ik echt met alle respect voor die club. Roma is Roma niet meer, ik support alleen nog maar t shirt, solo la maglia!

Ik ben Feyenoorder in hart en nieren maar wat heb ik ook genoten van Vitesse in Europa. Prachtige comebacks gezien en echt gestreden. Het is jullie niet gegund, wij hebben ook wel ervaring met Roma. Knap gedaan!

Zo jammer dat het antivoetbal toch door gaat. Roma met zoveel meer budget, zoveel meer individuele kwaliteit en dan zo voetballen. Vitesse met een prachtige goal op voorsprong en helaas net niet kunnen vasthouden tot het fluitsignaal.
Maar Vitesse mag erg trots zijn op de prestaties in Europa dit seizoen. Anderlecht verslagen, de poule doorgekomen met Rennes en Tottenham Hotspur. Het betere van het spel tegen AS Roma, alleen helaas niet het gewenste en verdiende resultaat. Trots op Vitesse, gemeten naar de mogelijkheden toch één van de beste NL clubs in Europa dit seizoen.

Wat zuur dit zeg. Nog nooit zo bedroefd geweest om een tegengoal voor Vitesse.

Jammer.

Maar eigenlijk heb je het vorige week in Arnhem al laten liggen.
In die wedstrijd heeft Vitesse een aantal kansen gehad waarvan er toch wel één in had gemogen.
Misschien zelfs wel meer.

Maar met opgeheven hoofd van het veld!

Super jammer dat het zo eindigt. Vites had meer verdiend. Wel irriteert me die arrogante houding van die gasten bij espn, die maar niet kunnen ophouden over hoe verschrikkelijk Roma is en hoe onsympathiek Mourinho is. Altijd dat opportunistisch gebrabbel dat ze liever mooi verliezen dan lelijk winnen. Tot een Nederlandse ploeg het doet, dan is het opeens slim. Wees blij dat elke ploeg een andere manier van spelen heeft. Het naïeve Nederland presteert al jaren geen moer, maar nog nooit hebben we overwogen dat wij misschien wel iets anders moeten proberen.

Jammer hoor. Een degelijk Vitesse gezien. Maar wat geven ze (Wittek) het weer weg. Grbic had de 0-2 wel mogen maken hoor. Uiteindelijk mooie wedstrijden gezien van Vitesse in Europa.

17 maart 2022 om 23:19

Grbic had gewisseld
Mogen worden bedoel je. Maar goed het zij zo, het is pijnlijk, maar het is een mooie rit geweest.

Het blijft ontzettend zuur dat elke Nederlandse ploeg toch telkens weer de bietenbrug opgaat tegen dat Zuid-Europese anti-voetbal. Anderzijds is het ook gewoon een kwestie van kwaliteit. Ik heb PSV tegen Benfica naief hetzelfde zien doen tot het bittere eind, de Portugezen helemaal in de kaart spelend en er op het moment supreme (zahavi, Vertessen) niet staan. Ajax idem dito. Wel overtuigend blaffen, maar niet bijten en al helemaal niet doorbijten; maar dan wel concentratieverlies als het om voorkomen gaat. Dat Vitesse het in de dieing seconds dan ook laat schieten, dat is geen toeval meer. Dat heeft ook alles met kwaliteit te maken. Vooral op mentaal vlak.

Begrijp nooit hoe je fan van zulke clubs kunt zijn, maar misschien zijn we wat te naief in Nederland. Resultaat is heilig zie je maar weer. Roma heeft echt prachtig materiaal, daar moet je toch meer mee kunnen halen? Als je met dit voetbal 7e wordt, kan ik me niet voorstellen dat je met wat aanvallender voetbal lager eindigt. Wellicht kegelt Feyenoord ze er wel uit. En dan zonder Turpin en opblaasbananen.

18 maart 2022 om 00:06

Roma speelde de afgelopen jaren heel aardig voetbal, altijd met aanvallende intenties. Met de intrede van Mourinho is dat als sneeuw voor de zon verdwenen en ook de resultaten zijn niet verbeterd. Mag in de zomer hopelijk zijn biezen pakken.

Roma moet zich schamen met zulke spelers dit spel op de mat leggen. Snap niet dat je voor dit voetbal een kaartje koopt als Roma supporter, wil je toch niet elke week naar kijken. Vitesse heel knap gedaan hoor, ik heb even gevloekt bij de gelijkmaker.

Uiteindelijk zijn het de resultaten die de boeken in gaan en als Vitesse zo speelde als Roma en was doorgegaan, had ik het prima gevonden. Maar dan ook alleen maar omdat Vitesse by far de kleinste van de twee ploegen is. Minder budget, minder individuele kwaliteit, dán snap ik het nog als je zo speelt. Maar als "grote club" is dit toch een enorme farce. Als supporter kan je hier toch niet van genieten? Dan heb je aan teletekst wel genoeg. Maar week in week uit 90 minuten hier naar kijken, dat doet toch pijn aan je ogen?

Absoluut genoten van Vitesse dit seizoen, wat een idiote campagne hebben zij op de mat weten te leggen. Mogen enkel trots zijn en zuur dat het hier moet eindigen, dat wel. Betreft Roma, voorspel nu al dat zij volgende ronde of Feyenoord of PSV loten om een ronde later op of Feyenoord of PSV te stuiten. Laten we duimen van niet, maar goed.Ach wat zal ik zeggen. Pijn doet het niet en alleen de trots overheerst. Als je ploegen zoals de spurs en Rennes kunt hebben. Je kegelt Andelecht eruit. Speelt beter als As Roma en je verliest in de laatste minuut is het erg en heel jammer. Iedereen had het jaren over Vitesse en hun beleid en dat dat niet goed was. Ik hoop alleen niet dat dit het einde van de rit zal zijn voor mijn ploegje waar ik al vanaf mijn 7e jaar kom. Ze hebben me laten genieten en dit jaar enorm verrast. En tjah niet iedereen zal het met me eens zijn maar we mochten blij zijn met onze "rus" maar hij was er wel elke keer voor onze club en legde toch wel ff elk seizoen het verschil bij. Wat ons de toekomst brengt zullen we zien maar we hebben een enorme prestatie laten zien tegenover de andere clubs in Nederland dat Vitesse het wel degelijk kan ondanks een te groot stadion en ondanks een stel onverlaten die de club in discrediet brengen ipv de club te steunen zoals het hoort. In ieder geval pakken ze dit ons niet meer af en hebben toch een steentje bij kunnen dragen misschien zodat het Nederlands voetbal er weer een ticket bij heeft voor de Cl. Hopelijk heeft dit Europese avontuur bijgedragen aan het voortbestaan van Vitesse en kunnen we hiermee straks verder. Nee een kampioenschap zal er niet in zitten en dat hoeft ook niet voor mijn gevoel want daar hebben wij de spelers niet voor en al zeker het geld niet. En dat zal aankomende jaren alleen maar een rol blijven spelen tot ze echt boven jan zijn en misschien wel een vol stadion gaan trekken en niet alleen tegen Roma of dat soort andere clubs. Want als je dan wel naar het stadion toe komt om een club aan te moedigen dan moet je er ook voor ze zijn in slechtere tijden. Voor de rest hoop ik dat het volgend seizoen net zo goed zal verlopen en dat we in de eredivisie ook wat standvastiger worden. Onbegrijpelijk wat dat betreft. Je wint van clubs waarvan ze zeiden dat we die nooit gingen winnen en je speelt een wereldtournooi als Vitesse zijnde maar je kunt geen wedstrijd met alle respect tegen Heracles of Sparta op de mat leggen. Jammer wat dat betreft want dat scheelt ons punten om ook die eens te gaan winnen. Maar bovenal enorme trots om wat ze toch gepresteerd hebben.

Zo zonde, fantastisch gestreden door Vitesse. Moeten we trots op zijn. Zuur dat het op zo'n manier tegen zo'n lelijk voetballende ploeg mis ging

Italianen, ze kennen niet van je winnen, je ken alleen maar van ze verliezen… Trots op Vites! 💛🖤

Nou doen we net alsof de Italianen het weer flikken. Met minimale inzet (en heel veel gezeik) maximaal resultaat. Maar uiteindelijk is dit gewoon eigen schuld dikke bult. Net voor het einde van de reguliere speeltijd, waar je de morele winnaar bent, je man zo kinderlijk uit het oog verliezen. Dan verdien je het dus niet. Wittek is bijna een te moderne back. Aanvallend super, maar verdedigend echt ondermaats.

Echt jammer voor Vitesse.
Je wordt toch ook niet blij als Roma-supporter van dergelijke ploeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente6818
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TronstadMiddenvelder364
T. BuitinkAanvaller323
D. HuismanMiddenvelder270
N. FrederiksenAanvaller278
P. VroeghMiddenvelder261
T. DomgjoniMiddenvelder230
M. SchubertKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

39 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren