‘Jordi Cruijff vanavond in Johan Cruijff ArenA voor afronding komst Mazraoui’

Dinsdag, 15 maart 2022 om 17:12Tom Rofekamp • Laatste update: 17:36

Barcelona zet vaart achter de komst van het transfervrije trio Andreas Christensen (Chelsea), Franck Kessié (AC Milan) en Noussair Mazraoui (Ajax), aldus Mundo Deportivo. De Spaanse sportkrant schrijft dinsdag dat het technisch secretariaat van de Catalanen er zaak van maakt dat de transferdossiers zo snel mogelijk kunnen worden gesloten. Het tekenen van Mazraoui lijkt daarbij nog de meeste voeten in de aarde te hebben. Volgens Sport is technisch adviseur Jordi Cruijff dinsdagavond aanwezig bij Ajax - Benfica om de komst van de rechtsback te bespoedigen.

Van het genoemde drietal zijn technisch directeur Mateu Alemany en adviseur Cruijff volgens journalist en Barcelona-watcher Gerard Romero op dit moment het meest dicht bij de komst van Kessié. Calciomercato voegde daar maandag aan toe dat 'er nieuw contact is' tussen George Atangana (de manager van de Ivoriaanse middenvelder) en Barcelona. Er lijkt nog niks getekend te zijn, maar de gesprekken bevinden zich naar verluidt in een 'zeer vergevorderde fase'.

Transfermarktspecialist Fabrizio Romano schreef vorige week al dat het een kwestie van tijd is voordat Christensen zijn handtekening zet onder een contract tot medio 2027 bij Barcelona. Er zou alleen nog worden gesproken over de laatste details. In het contract is er naar verluidt een flinke eis van de verdediger ingewilligd: hij verlangt minimaal een verdubbeling van zijn huidige salaris bij Chelsea, dat net iets minder dan vijf miljoen euro bedraagt. Door daarmee in te stemmen troeft Barcelona het eveneens geïnteresseerde Bayern München af. Ook meldde Romano dat Barcelona-trainer Xavi Christensen probeerde te lokken door hem 'een sleutelspeler voor zijn toekomstplannen' te noemen.

Romano bracht vorige week ook de details van het eerste bod van Barça op Mazraoui naar buiten. De transfermarktexpert onthulde dat de Catalanen de 24-jarige vleugelverdediger een jaarsalaris van vijf miljoen euro bruto hebben geboden. Maandag voegde Romano daaraan toe dat het nettosalaris 3,7 tot 4 miljoen daarvan zou bedragen. Naast het eveneens geïnteresseerde AC Milan en Borussia Dortmund zou ook Bayern München navraag hebben gedaan bij zaakwaarnemer Mino Raiola, maar denkt Barcelona aan het langste eind te trekken.
Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Can you first get your financial numbers back to anywhere near black numbers? That would be great

15 maart 2022 om 12:42

Waarom zouden ze dat willen? Dan kunnen ze toch geen spelers meer aantrekken? En er worden toch totaal geen sancties aan verbonden, dus waarom zouden ze..

15 maart 2022 om 12:45

Nou ja, dan komen die 3. Kom je erachter dat ze niet kunnen worden ingeschreven door het salarisplafond. Gaan ze weer een tegemoetkoming vanuit de bestaande selectie vragen. Is de salarishuishouding scheef. Hommeles.

15 maart 2022 om 13:26

Natuurlijk gaan er spelers weg he volgend seizoen.

15 maart 2022 om 13:27

Euuh Gerard Piqué, de vorige keer vroegen we je salaris over 5 jaar verspreid te betalen en dat vond je uit liefde geen probleem. Vind je het nu ook goed als we het over 20 jaar doen? Dit hebben we ook voorgesteld bij Alba en Busquets en die vinden het ook goed. Dan kunnen we weer wat spelers halen.
Akkoord?

Zoiets zal het gaan maar dan in het Spaans.

15 maart 2022 om 13:38

Sergio

"zoiets zal het gaan maar dan in het Spaans."

Of in het Catalaans

Maar zo erg zal het deze keer toch niet gaan? Volgens mij zijn ze wel met wat goede deals bezig, vallen paar dure gasten weg.

Wel goede versterkingen. Had Mazzroui en Kessi ook graag naar Real zien komen. Maar helaas.

15 maart 2022 om 14:38

En geen haan die kraait naar de 2 miljard schuld van Chelsea of enige nuance brengt in hetgeen gisteren over de ruimte op de Nederlandse voetbalwebsites werd gezet. Waarom wordt veel aandacht geschonken aan 3 inkomende transfers deze winter en 0 aandacht aan bijvoorbeeld Aguero of Coutinho. Waarom doen buitenlandse voetbalwebsites dat zoveel accurater en genuanceerder? Is dat allemaal uit frustratie vanwege het terechte ontslag van Koeman?

15 maart 2022 om 15:11

Die 'schuld' van Chelsea is niet echt een schuld, maar is meer een onderonsje met de eigenaar. Abramovic heeft zelf aangegeven dat hij dat geld niet terug hoeft te hebben. Daarnaast kan Chelsea vooralsnog vrij 'gemakkelijk' spelers inschrijven en hoeven ze niet aan de selectie te vragen om (tot 3 keer toe) salaris in te leveren omdat ze nieuwe spelers (met een relatief hoog salaris) willen inschrijven.

Wat die andere clubs doen is in principe niet relevant, want Barca is de enige die feitelijk gezien moeite heeft met de financiele huishouding met betrekking tot salaris, inschrijven van spelers in combinatie met het salarisplafond. Deze 3 gaan weer een x bedrag aan salaris kosten. Je hebt je jeugdspelers die je moet opwaarderen. En je kan je nog niet rijk rekenen met de spelers die je graag wil laten gaan.

Aguero (hartkwaal) is toch vrij intensief besproken? Daar zit verder geen nieuwe ontwikkeling in.

15 maart 2022 om 15:31

Een van de vele nuances die je zou kunnen aanbrengen is dat verschillende Engelse clubs op basis van de Spaanse regels al jaren niks meer te besteden zouden hebben, maar goed de Spaanse regels zijn strikter.

2 miljard schuld is 2 miljard schuld. Hoe het daarmee verder gaat is volstrekt onzeker, vrij zeker is wel dat Chelsea wel ieder jaar veel grote transfersommen betaald ondanks die schuld. Let wel zij zullen de enige niet zijn. De vraag is waarom moet het nieuws over Barca zo negatief zijn na het ontslag van Koeman

Dat Aguero gestopt is heeft wel degelijk invloed gehad op de financien van Barca, want salariskosten vallen weg en wellicht komt een deel van het tekengeld terug. Men heeft het alleen over de extra kosten van nieuwe spelers en dat er ineens zoveel meer zou kunnen, maar nimmer worden besparingen bij vertrekkende spelers daarbij benoemd.

15 maart 2022 om 12:55

@chovanovski

Als je doelt op de berichtgeving van gisteren...

De deal met Spotify zit daar nog niet in, de salarissen van Griezmann en Coutinho (totaal 80 miljoen euro bruto) en de deal met CVC die op handen is en de verkoop van Barça Studios voor 49% van haar aandelen zullen Barça weer op 200-250 miljoen in de + zetten voor het salaris limiet.

15 maart 2022 om 12:59

Coutinho en Grizzi zitten daar beide wel in als ik het goed heb. Dat is berekend na januari toen beide weg waren.

15 maart 2022 om 13:01

@real8madrid

Is dat zo? Want ze zijn nog altijd onder contract bij Barcelona tot 30/06(alleszins Griezmann) . Griezmann heeft een verplichte koopoptie en die van Coutinho zal waarschijnlijk gelicht worden door Aston Villa als we Gerrard mogen geloven.

15 maart 2022 om 13:18

Nee die zitten daar niet in, huurovereenkomsten zijn hierin niet meegerekend (contractueel staan ze nog onder Barcelona namelijk).

15 maart 2022 om 13:20

Lijkt me logisch. Anders zou men nu dubbele salarissen inrekenen: die van Coutinho en Grizzi en die van Traore, Auba, Torres en Alves die de vrijgemaakte ruimte hebben opgevuld. Grizzi en Coutinho zijn momenteel geen kostenpost voor Barca dus worden niet meegerekend.

15 maart 2022 om 13:28

Tuurlijk zitten er geen deals in die nog niet zijn beklonken. Tuurlijk zitten er geen salaris in dat niet meer is gehuisvest.

15 maart 2022 om 13:33

@real8madrid

Je hebt wel een punt. Kijken ze dan enkel wat er op het salarispost staat of kijken ze naar alle contracten die Barcelona nog heeft?

Lijkt me trouwens game-over voor Haaland hoor, die kunnen we met deze cijfers echt niet binnenhalen.

Je hebt gelijk gekregen!

15 maart 2022 om 13:37

@sergioramoshm

Ja dat snap ik wel, maar zie bijvoorbeeld de situatie omtrent Coutinho.

De salary cap gaat over volgend seizoen, Coutinho is op dit moment verhuurd aan Aston Villa. Tot op heden is zijn optie nog niet gelicht dus die zit normaal gezien volgend seizoen op de salarispost. Dan zou je toch denken dat ze hem hebben meegerekend volgend seizoen, omdat hij nog onder contract staat?

Wordt deze lijst dan om de 6 maanden bijgewerkt?

15 maart 2022 om 13:50

Ik begreep je verkeerd. Eventuele transfersommen zitten er idd nog niet in. Het salaris is wel niet nmeegerekend als kost.

15 maart 2022 om 14:06

@real8madrid

Ow nee inderdaad, maar ik bedoelde in eerste instantie ook de salarissen hoor, dus je begreep me niet verkeerd. Ik dacht dat die salarissen nog meegeteld werden maar je hebt inderdaad wel gelijk denk ik hoor.

Uiteindelijk wordt het een 0 operatie, want beide aankoopopties zijn 40 miljoen euro.

15 maart 2022 om 15:13

Maar die besparingen/inkomsten zouden moeten dienen om de cijfers wat meer in de plus te zetten, niet om 4/5 spelers te halen te gaan halen die uiteindelijk ook niet gratis komen (salaris, signing fee). Daarbij krijg je bijvoorbeeld bij die CVC deal of het verkopen van aandelen nu een zak geld, maar draag je daar de komende 40 jaar nog de gevolgen (minder inkomsten) van. Gezien de interessante talenten momenteel zou ik dan toch wegblijven van een Christensen/kessie, eventueel Frenkie verkopen (gavi verlengen) en dan even nu de bittere pil slikken. Al vind ik de bitterheid nog meevallen, want ik denk niet dat er zoveel ontbreekt voor Barcelona. Zou eerder verzekeren dat Gavi en Araujo verlengen, en met Auba heb je net bewezen om voor een appel en een ei je doelpuntenprobleem redelijk op te lossen.

15 maart 2022 om 14:05

Zullen we haten met z'n allen? VZ, stop met geruchten omtrent Barcelona, anders verliezen jullie zieltjes hier ivm hartaandoeningen.

15 maart 2022 om 15:55

Ik denk dat de komst van deze drie ook de nodige vertrekken in zal luiden. Spelers als Dembele, Coutinho, Umtiti, Lenglet, Depay etc. zullen waarschijnlijk weg zijn in de zomer. Misschien Dest en Frenkie ook nog wel. Dat scheelt al zoveel Salaris dat je deze drie makkelijk in kan passen, winst maakt en een veel beter elftal hebt staan. Ik moet eerlijk bekennen dat er dan een lekker elftal staat, zeker als het contract van Aurajo weet te verlengen. (Zie opstelling)

Busquets, Pique, Alves, Traore, Roberto etc kunnen gerouleerd worden. Je zal niet mee gaan strijden om de Champions League, maar als het even mee zit kan je hoge ogen gooien in La Liga en in ieder geval de laatste 8 van de CL halen.

Ter Stegen
Mazraoui
Aurajo
Christensen
Alba
Pedri
Kessie
Gavi
Ferran
Aubameyang
Fati
15 maart 2022 om 17:16

Ze moeten eerst wat spelers lozen zoals een Sergi Roberto, Mingueza, Umtiti, Lenglet enzovoort

Hoe kan Barcelona Mazraoui een bruto salaris van 5 miljoen aanbieden en dit netto neerkomen op 3,7 miljoen tot 4 miljoen per jaar? Is de inkomstenbelastingen door zo extreem laag?

15 maart 2022 om 12:43

Hier in Nederland is het laagste percentage aan inkomstenbelasting al 37%... En dat is voor de laagste inkomens, laat staan voor de extreem hoge inkomens. Ik kan mij echt niet voorstellen dat het in Spanje voor degene die miljoenen verdienen bij zo'n laag percentage blijft.

15 maart 2022 om 12:53

Hoogste schaal (boven 300k) is in Catalonië 48%. Lage inkomens betalen in Spanje wel minder belasting.

15 maart 2022 om 12:58

Ik denk dat je vooral niet moet onderschatten hoe hoog en veel de belastingen in Nederland zijn. Ook tevens de reden waarom alles in crises gelijk flink duurder wordt. Een flink percentage is immers accijns en BTW. Qua loonbelasting zitten we met betrekking tot belastingdruk niet eens zo extreem vergeleken met andere landen, maar de totale optelsom van belastingen in Nederland is erg groot. Min of meer alles word belast en als die percentages eenmaal stijgen, gaan ze over een lange termijn niet snel meer omlaag (al denk ik niet dat de regering de huidige percentages in combinatie met de prijzen in stand kan houden over een lange termijn).

15 maart 2022 om 13:15

Expats betalen de eerste 3 jaar ook veel minder in NL hoor.
En heb zelf het ook mogen ervaren als expat in meerdere landen en dan zit je altijd al in de hogere schalen.
Maar ben inmiddels niet meer zo tegen die hoge belastingen hier. Als ik zie hoe redelijk goed alles is geregeld in Nederland.

15 maart 2022 om 13:29

De snelste manier om rijk te worden is proberen zo min mogelijk belasting te betalen volgendsmij

15 maart 2022 om 13:40

Rijk in de zin van geld misschien, maar er zijn meerdere manieren.
Maar geld is maar geld, brengt je vaak ook een soort leegte

15 maart 2022 om 12:51

Ik denk dat het allebei gewoon bruto is:
3,7 tot 4,0 miljoen bruto + 1,0 tot 1,3 miljoen bruto in bonus afhankelijk van prestaties.

15 maart 2022 om 13:11

Beckham law. Expats die boven een bepaald inkomen zitten in Spanje worden de eerste 4 of 5 jaar lager belast.

15 maart 2022 om 13:24

Juiste antwoord hierzo gevonden.

15 maart 2022 om 14:23

Is in Nederland ook zo, in Italië is het zelfs onder de 25 procent de eerste jaren.

15 maart 2022 om 15:45

Toch maar eens in Italiã« of Spanje gaan voetballen dan

15 maart 2022 om 14:50

Volgens mij gaat het hier vooral om een verkeerde vertaling vanuit VZ zelf. In de tweet van Romano heeft hij het over 5 miljoen netto inclusief bonussen, en dat zijn gegarandeerde salaris dus 3.7 tot 4 miljoen per jaar wordt.

Tsja je moet wat he. Je huidige selectie is behoorlijk op leeftijd en in de jeugd loopt het niet. Ik zou als Barca zijnde iets meer prio geven aan het opwaarderen van je huidige talenten (gavi, Araujo), want die zie ik zomaar voor een minimale vergoeding (afkoopsom of transfervrij) vertrekken als ze niet opschieten.

15 maart 2022 om 13:02

Alleen Pique, Busquets en Alba zijn ouder. Christensen komt Pique vervangen op termijn. Met Araujo, Ferran, Pedri, Frenkie, Christensen, Ansu Fati, Dest, Pablo Torre en Gavi is de kern van het team juist heel jong.

15 maart 2022 om 13:16

Hahahah. Alles wat je zegt klopt niet. De huidige selectie is echt niet op leeftijd uitgezonderd van 3 spelers. De huidige selectie bestaat uit 12 zelf opgeleide spelers dus hoe bedoel je ‘in de jeugd loopt het niet’. Of wou je met allemaal 19 a 20 jarige spelers voor de prijzen gaan spelen? Verder hebben Araujo en Gavi gewoon nog een contract en willen ze allebei blijven dus waarom zouden ze dan gaan vertrekken deze zomer?

15 maart 2022 om 13:45

Hoe motiveer je dan de nieuwe spelers als de huidige selectie zo jong en talentvol is? Kijkend naar de verdediging zie/ hoor ik dat ze af willen van Dest, Lenglet en Umtiti. Daarbij heb je nog de pensioenspelers Pique en Alves. Dan hou je over Araujo, Mingueza en Garcia (cv), Alba, Roberto, Balde als backs. Niet heel dik bevolkt dan toch? En als we de 'vertrekkers' wel meerekenen, dan kan je het aantrekken van die nieuwe spelers helemaal niet motiveren. Met alle salarisinleveringen moet je serieus gaan oppassen dat je talentvolle spelers niet vertrekken naar een club waar ze wel de waardering krijgen. Want de nieuwelingen die gratis komen, krijgen het wel.

Kessi is er ook zo een. Centraal verdedigend. Dus gaat die dan samen met Frenkie, Busquets (pensioen?) en Gavi concurreren?

15 maart 2022 om 13:19

Je huidige selectie is op leeftijd ja? Van de basis elf zijn er 4 spelers boven de 30.

15 maart 2022 om 14:30

Dit seizoen gaat Verstegen over de 30 heen. Dan heb je Neto (32), Pique (35), Alba (32), Alves (38), Busquets (33), Roberto (30), Aubameyang (32), Braithwaite (31) en Luuk de Jong (31).
Bij de selectie zitten dus tien 30 plussers.

15 maart 2022 om 13:28

Westend, effe goed naar de huidige selectie kijken!

15 maart 2022 om 14:37

Nou ja dan negeer je het toch? Als alles koek en ei is. Plus je talentenpool zit ook vol. Dan kan je het aantrekken van deze 2 verdedigers en verdedigende middenvelder al helemaal niet motiveren

15 maart 2022 om 13:33

Zou toch wat zijn hè. Ben je als supporter blij dat Christensen en Kessie komen, raak je Araujo en Gavi kwijt.

Maar wat je zegt is niet helemaal juist. Zo oud is de selectie niet. Nadeel is alleen dat er veel middelmatig garnituur aanwezig is en de breedte niet ijzersterk.

15 maart 2022 om 13:54

Nee er zit een nuance in inderdaad. Je haalt nu 2 verdedigers: een centrale en een back. Je basis daarvoor zit niet zoveel rek meer in (garcia, Alba, Araujo, Pique, Alves) of moet vertrekken. Christensen zelf is niet bijzonder talentvol, meer leuk voor erbij. Probleem is/ gaat worden dat hij nu al significant meer gaat verdienen dan de spelers waar je het nu van moet hebben. Een Araujo (of een Gavi) zal minimaal hetzelfde willen verdienen (10 miljoen), want anders liggen de verhoudingen niet goed meer. Als ik zie wat de aantrekkingskracht van die jongens (met een relatief lage afkoopsom van rond de 50 dacht ik voor Gavi en transfervrij Araujo) is voor grote clubs. Dan moet je serieus werk gaan maken van een verhoging. Ik vind het achterin bij Barca daarom geen vetpot hoor.

Kessi is vooral extra. Voor die 6 positie heb je nu al een driedubbele bezetting (frenkie, Busquets en Gavi). Dus om hem te motiveren ga je Frenkie weer ergens anders neerzetten waar hij niet uit de verf komt, of je gaat hem verkopen.

15 maart 2022 om 15:19

Gezien de situatie zou ik net verwachten dat Barcelona zijn prioriteit directe versterkingen zijn in verdediging en spits. 'leuk voor erbij' lijkt mij een luxe die ze toch niet zouden moeten hebben? Araujo zou ik als eerste proberen verlengen, heeft bewezen een sterkhouder te zijn en kan makkelijk 10 jaar mee. Vooraan heb je Auba die boven verwachting presteert, en daar zou je een jonge talentvolle spits kunnen halen. Nadien zou ik kijken voor een type Dembele/adama als die laatste niet blijft, een buitenspeler met diepgang en als er dan nog over zou zijn eventueel een jonge centrale verdediger met meer rek in en een laag salaris. Zeker op het middenveld lijkt Barcelona toch meer dan voorzien.

15 maart 2022 om 14:05

Zeg Westend,

Wat voor spul rook jij jonguh? Gister al beweren dat Haaland en Zlatan dezelfde types zijn en nu beweren dat Barca' selectie op leeftijd is en jeugd dat niet loopt. Zeer aparte constateringen. Dit is een voetbalforum hé?

Het zou wat zijn mocht Barcelona deze 3 transfervrij binnenhalen, maar hoe is het in vredesnaam mogelijk dat het allemaal maar kan? In het begin was Laporta nog te prijzen door de schoonmaak die hij ging houden in het salarishuis, maar dit begint trieste vormen aan te nemen. Het wordt ook nog eens oogluikend toegelaten door de bond.

15 maart 2022 om 12:45

Is gewoon dezelfde manier van de club runnen. Het lijkt zo financieel verantwoord, omdat er geen transfersom wordt betaald, maar er wordt nog steeds geld uitgegeven dat er niet is/gedekt wordt door nog meer leningen. Blijft een luchtkasteel.

15 maart 2022 om 13:34

Wat denk je van tekengeld? Tuurlijk is die minder dan een transfersom maar een gewilde speler kan gewoon veel eisen.

15 maart 2022 om 12:52

Ze kunnen best een aardig stel spelers verkopen, Griezmann word verkocht, Coutinho zal verkocht worden en alle spelers die zie niet gaan gebruiken zullen allemaal in de etalage gezet worden. Ik denk dat ze volgend seizoen minimaal 300 miljoen aan uitgaande transfers zullen krijgen. Ik weet het niet maar de voetbal onder Xavi is weer spectaculair. Ik had niet verwacht dat ze zo snel weer top zouden presteren.

15 maart 2022 om 12:57

300 Miljoen? En voor wie gaan ze dat in hemelsnaam krijgen volgens jou?

15 maart 2022 om 13:03

@rambokolombo - Ten eerste zijn dat eenmalige bedragen die bovendien zeer waarschijnlijk in termijnen zullen worden betaald. Bovendien vraag ik me af hoe jij in hemelsnaam bij 300 miljoen euro komt.

15 maart 2022 om 13:06

Van wat ik heb gelezen is er een optie tot koop voor Griezmann voor 40miljoen, door wat hij nu gepresenteerd heeft bij Atletico zie ik ze dit absoluut niet betalen. Ook Coutinho zal ondanks dat hij het goed doet bij Aston Villa geen grote transfersom opleveren omdat hij al jaren niet heeft gepresteerd en een absurd salaris heeft. Dan heb je nog spelers als Depay en Dest die mogelijk kunnen vertrekken maar met deze 4 spelers moet je gewoon blij zijn als je 100 op kan halen ipv de niet realistische 300 die jij noemt.

15 maart 2022 om 13:08300 lijkt me ook wat veel. 150 is wel haalbaar als spelers als Griezmann, Coutinho, Trincao, Braithwaite Puig en Lenglet worden verkocht.

15 maart 2022 om 13:47Rambokolombo

Bedoel je 300 mil Russische roebel? Dat zou nu ongeveer 2.5 miljoen euro zijn. Denk wel dat Barca iets hoger kan binnenharken met Coutinho, Griezman, Umiti, Lenglet, Dest, Depay etc.

Denk wel dat max rond de 80 miljoen euro zal zijn. Zal mij niet verbazen als een Coutinho transfervrij weg mag. Tikt tegen de 30 aan, zeer dure kracht en vanaf zomer maar 1 jaar contract.
Wat denk je dat een Aston Villa gaat betalen? Denk zelfs dat Barca hem geld mee moet geven om deel van zijn laatste jaar contract te compenseren met wat hij bij Aston gaat pakken.

Depay geldt ook redelijk zelfde. Ook nog maar 1 jaar contract. Mag blij zijn als je daar 20 mil voor krijgt.15 maart 2022 om 13:51

Als je Dest verkoopt krijg je minimaal 20 tot 30 maar ik dacht Griezmann en Coutinho zouden samen toch wel 120 miljoen moeten opleveren. Dan zit je al op de helft aan 3 spelers. Er gaan denk ik een stuk 10 of 15 spelers vertrekken is toch gewoon haalbaar. Tuurlijk weet ik het niet maar ik bedoelde alleen te zeggen dat veel spelers verkocht worden met het idee dat coutinho en Griezmann wel iets moet opleveren.

15 maart 2022 om 13:57

Met het idee dat Griezmann en Coutinho iets moet opleveren

15 maart 2022 om 14:58

@mrkrillin

Aston Villa heeft al een afgesproken koopoptie hé. Als ze Coutinho willen halen, dienen ze 40 miljoen euro te betalen.

15 maart 2022 om 16:19

0 teveel getypt?

15 maart 2022 om 16:50

120 miljoen voor Grizzi en Coutinho samen mallerd

15 maart 2022 om 17:08

Optie tot koop wordt lang niet altijd gebruik van gemaakt zoals Barca naar waarschijnlijkheid Traore straks weer terugsturen. Met 1 jarig contract, dat Coutinho 30 is en een enorm vermogen verdiend zal het niet zo'n grote transfersom zijn als de optie

15 maart 2022 om 13:00

Barcelona is nog volledig in eigen handen. In tegenstelling tot veel clubs. Bartomeu's puinhoop wordt nu opgeruimd. De salarissen van de nieuwe spelers zoals Ferran en Pedri liggen veel lager dan onder Bartomeu. Doordat Barcelona nog volledig in eigen handen is kan de club ook nog steeds een deel van de club verkopen. De situatie was heel slecht maar de club heeft nog steeds zoveel fans wereldwijd en ook zoveel bezittingen.

15 maart 2022 om 13:06

Je doet alsof het een prestatie is. Pedri heeft net z'n eerste contract verlengd en Ferran Torres heeft nog niets op z'n CV om hem een gigantisch salaris voor te schotelen. Bovendien weten we allemaal dat Barcelona geen enorme salarissen kan uitgeven door die LaLiga-regels. Ze investeren nog steeds elke mogelijke euro en meer, want als je zo'n negatief salarisbudget hebt, zou je eerder spelers horen te verkopen. In plaats daarvan voegen ze er nog tientallen miljoenen aan salaris bij op. Wat moet het fijn zijn om volledig weg te kunnen kijken.

15 maart 2022 om 13:14

Pedri is een absoluut koopje gebleken. Hij is nu al de meest waardevolle speler van la Liga. Golden Boy en beste jonge speler van het EK. Hij stond ook nog eens in het beste elftal van het EK. Ferran Torres stond in de halve finale van een EK en de finale van de Nations League en staat op het punt een doelpuntenrecord van David Villa uit de boeken te schieten. Die heeft wel iets bewezen ondertussen. Als Griezmann en Coutinho zo weg zijn dan bespaart Barcelona ondanks deze 3 aankopen veel salaris. Als Dembele vertrekt helemaal.

15 maart 2022 om 13:19

Wat had Frenkie bewezen om een jaarsalaris van meer dan 10 miljoen te rechtvaardigen. Volgens mij onderschat je nog altijd hoe die Bartomeu met geld zat te strooien. Combineer dat dan nog eens met al die miljoenentransfers en dan is het toch niet moeilijk vast te stellen dat Laporta het al veel beter doet.

15 maart 2022 om 14:33

Meer dan 10 miljoen euro? Het kan oplopen tot 16(!) miljoen euro per seizoen. Daardoor zit Barcelona ook aan Frenkie vast, er is echt geen andere club te vinden die tot 16 miljoen salaris wil betalen aan Frenkie.

15 maart 2022 om 15:21

Nuja dat zouden we officieel pas weten als Laporta ook die zak van 220 miljoen van Ney zou hebben en we zien hoe hij die investeert. Nu met die FFP is het moeilijker om te blijven strooien, wat bij Barto misschien nog niet zo strikt was.

Kans lijkt mij aannemelijk dat door de transfervrije komst van Kessie, ze Frenkie de Jong gaan verkopen. In mijn ogen gaan ze er dan niet op achteruit en houden ze wellicht een transfersom van rond de 40-50 miljoen voor Frenkie over.

15 maart 2022 om 12:51

Ik ben wel fan van Frenkie, maar dan heb je gewoon een goede transferperiode. 2 versterkingen achterin, je behoudt een goed middenveld en pakt ook nog tientallen miljoenen op Frenkie. Geld wat je goed kan gebruiken voor een vervanger van Dembele.

15 maart 2022 om 12:57

Busquets gaat ook niet lang meer mee.
Weet niet of Frenkie of Kessie die positie in kunnen vullen? Anders zou op die plek de prioriteit liggen lijkt me. Dan maar alles binnen halen wat transfervrij is

15 maart 2022 om 13:11

Laatste rouleerden Frenkie en Nico al als DM. Ik vind Frenkie beter als hij op het middenveld staat. Nico had een goed seizoen in het B team als DM.

Ik denk dat Kessie een goede breekijzer kan zijn voor Barcelona op het middenveld, dat hebben ze echt nodig. Maar ik vraag me af of Kessie met het Barcelona spelletje mee kan doen. Hij is niet echt technisch, dat is ook nog eens zacht uitgedrukt. Hij moet het niet van de pass hebben, puur inleveren eigenlijk. Ik zie wel eens dat mensen hem vergelijken met Yaya Touré.. nou dan zullen Barca fans teleurgesteld raken. Het zit er toch een beetje bij in dat elke speler enigszins moet mee kunnen voetballen daar dus ik ben benieuwd hoe Xavi dit gaat toepassen.

15 maart 2022 om 12:51

Kessie is anders echt een geweldige voetballers, hoor. Natuurlijk geen Pedri, maar echt een voetballende breker.

15 maart 2022 om 12:57

@mgmv

Zekers! Geeft altijd volle 100% en gaat onuitputtelijk door tot het laatste fluitsignaal. Ik zie hem persoonlijk liever ballen in de Premier League, ik denk dat hij daar (een beetje a la Kante speler) veel beter zou passen dan bij een Barcelona.

Er moet wel worden gezegd dat hij dit jaar best tegenvalt; haalt het niveau van vorig jaar niet. Dat zou waarschijnlijk komen door al die media aandacht rond zijn contract. Als hij het niveau van vorig jaar bereikt is hij, naar mijn mening, een echte topspeler.

15 maart 2022 om 13:04

Kessie wordt een speler als Keita maar dan iets aanvallender. In de goede tijd had Barcelona ook de nodige fysieke spelers als Edmilson of Keita.

15 maart 2022 om 13:23

@viscacatalunya

Heb je goed gezien Visca! Dat dacht ik meteen ook toen ik de interesse in Kessié zag. Dit is gewoon de ideale 12e man die veel zal rouleren op het middenveld en extra power geeft op dat middenveld.

15 maart 2022 om 13:33

In de goede oude tijd had je gewoon spelers als Motta, Edmilson, Keita en Marquez die allemaal ijzersterk waren.

15 maart 2022 om 14:59

@viscacatalunya

Vooral een Marquez mis ik in dit elftal. Fantastische crosspass en ijzersterk in de duels.

15 maart 2022 om 15:31

Marquez was echt een alleskunner achterin.

Dit zijn natuurlijk 3 transfervrije topaankopen, Kessie wordt een aardige (top)speler en Mazraoui zal weinig concurrentie tegenkomen op de rechtsback. Alleen bij Christensen weet ik niet zo goed wat ik er van moet vinden, niet genoeg van die jongen gezien

Dat zullen prima transfers voor barca zijn hoor. Alle 3 transfervrij, en versterken het team echt. En als er financieel niets anders mogelijk is (om een topaanvaller te kopen) zou ik toch echt kijken naar Dybala. Heb je straks met Auba een diepgaande spits en met Dybala een soort valse 9. En dan is hun focus daarnaast de contracten verlengen van Araujo en co. Zo krijgt barca dan toch wel een zeer sterke team voor het nieuwe seizoen. Fati nog terugkeren, toe maar.

15 maart 2022 om 13:22

@sociofan1

Ik had hoop op Haaland, maar ik geef toe dat dit gewoon niet meer mogelijk is denk ik. Zeker na het zien van de cijfers van gisteren, zou het onverantwoord zijn om Haaland nog binnen te halen.

Laat Aubameyang maar staan (die laat zien dat hij het scoren nog niet verleerd is) en spaar je centen.

15 maart 2022 om 13:51

Fcbinsider

Aangezien Haaland niet haalbaar is, je kan ook lijntje uitgooien bij Bale, die komt ook vrij

Zonder dollen, waarom zou je niet voor Dyabla gaan? Denk dat hij wel zou passen (wel in andere rol) bij Barca en in Spanje meer zijn kwaliteiten kan uiten dan Italie.

15 maart 2022 om 14:09@mrkrillin

Goh...dybala is natuurlijk een fantastische speler, maar dan moet je wel echt hem als valse 9 gebruiken. Het is wel geen echte killer vind ik. Scoort quasi nooit 20 doelpunten per seizoen, daarnaast is die ook blessuregevoelig.

Het is wel een gokje waard, uiteindelijk is die toch gratis deze zomer?

Is kessie wel nodig? Is wel een middenvelder die Barca nog niet heeft, maar ze hebben al zoveel middenvelders. Dan moeten er wel 2 of 3 weg/verhuurd worden.

Mazraoui + Christensen meer dan welkom. Iedereen weet hoe de verdediging ervoor staat van Barca. Nu hopen op Haaland, maar dat lijkt me een utopie.

Ter stegen, Mazraoui, Christensen, Araujo, Alba/LB?, Pedri, Kessie, Gavi, Adama, Haaland, Fati!

15 maart 2022 om 12:51

Geen populaire opmerking op Voetbalzone... maar F. de Jong erin voor Gavi, volgens mijn basiself. En de komst van Haaland gaat in mijn ogen echt niet gebeuren, bijna onmogelijk. Hoe zit het met de situatie rond Araujo? Is daar al iets over duidelijk?

15 maart 2022 om 13:01

Maar Gavi en Araujo verlengen lijkt heel moeizaam te gaan. Ik vind dit echt geen goede manier van handelen. Laten we eerst onze eigen keuken op orde brengen voor we in andermans keuken een kijkje nemen (zeker als we straks mensen die nog geen minuut hebben gespeeld weer een belachelijk salaris gaan aanbieden waardoor je huidige kern niet wil bijtekenen onder lagere voorwaarden, waarin ik ze geheel gelijk geef!).

15 maart 2022 om 13:19

Dat is toch onderdeel van het spel? Die twee spelers vervangen kost je een veelvoud. Die krijgen wel een salaris als Pedri en de anderen.

15 maart 2022 om 13:08

Ieder geval moeten we spelers lozen. Ik las gister dat iemand zei dat Griezmann verplicht overgenomen moet worden voor 40M, klopt dit? Coutinho lijkt het plezier weer terug te hebben bij Villa, ik denk dat Gerrard hem ook wel definitief wil inlijven. Maar dan moet je alsnog van bepaalde spelers af: Umtiti, Lenglet, Sergi Roberto en Depay zou ik sowieso proberen te slijten. Luuk gaat sowieso weer terug naar Valencia. Braithwaite zou ik ook verkopen. Liever dat gat opvullen met Ilias en Abde.

Haaland moet men echt vergeten, die gaat gewoon naar City of Real. Ik zou echt alles op alles zetten voor Adeyemi. Kost rond de 40M, dat is misschien nog enigszins ''haalbaar/realistisch'' (indien je bovengenoemde spelers voor bepaalde bedragen kan verkopen). Toch hoop ik stiekem dat Dembele verlengt.

Dani Alves natuurlijk rouleren met Mazraoui.

Ter-Stegen
Mazraoui
Araujo/Pique
Chris/Garcia
Alba/Dest
Gavi/Frenkie
Kessie/Busi
Pedri/Nico
Dembouz/Trao
Ferran/Auba
Fati/Ferran

Ik snap dat Maza de stap wil zetten. Ik snap ook dat Ajax dit niet kan en wil betalen.
Maar, als je het wegzet tegen geen transfersom te hoeven betalen is het natuurlijk peanuts
Voor Ajax geldt dat als ze intern de zaak niet kunnen opvangen, maar een speler moeten gaan aantrekken het onverstandig lijkt dat ze Maza laten gaan.
Toch doet Ajax hier verstandig aan. Alle spelers zullen dan meer en meer gaan eisen. dan maar even pijn lijden ipv altijd pijn lijden

15 maart 2022 om 13:07

Het grote verschil is wel dat Ajax daadwerkelijk geld heeft om een vervanger te kunnen halen. Die halen ongetwijfeld wel weer een adequate rechtsback.

15 maart 2022 om 13:21

Zoals Kristensen zeker. Het feit dat Mazraoui omgeturnd moest worden zegt al genoeg over de opties op die positie. Op linksback heeft Ajax ook jaren zitten sukkelen. Ik zou er echt niet gerust op zijn.

15 maart 2022 om 13:54

Ajax

Rensch is de opvolger. Oke heeft nu een vormdip (beter dit seizoen, dan volgend seizoen). Geef die jongen de tijd.

Achter hem zullen Klaiber (geen liefhebber van) en Regeer uitvechten wie 2e keus zal zijn. Denk niet dat wij echt vervanger nodig hebben.

voor Barca zou het super zijn als ze dit trio binnen weten te harken. maar eerlijk is eerlijk het zou niet eens mogen. zoveel schuld en maar blijven inlijven moet verboden worden.
het gaat echt nergens meer over.
had altijd een grote sympathie voor Barca en keek er met trots naar. maar wordt steeds minder.

Tja, weer eentje uit Amsterdam die het niveau dalijk niet aankan. Maarja als die gratis komt. En dan linea recta die Amerikaan verkopen, als er een club komt die 10/15 miljoen bied...lintje erom en weg ermee.

15 maart 2022 om 13:31

Mazraoui zie ik nog wel aanhaken hoor, is in alles beter dan Dest.

15 maart 2022 om 13:48

@barcalover123....slechter kan ook bijna niet. Die hoort toch echt bij de slechtste rechtbacks die we in de afgelopen 45+ dat ik fan ben van Barca hebben gehad.

Hahaha mensen gaan kapottt omdat barca maar door kan gaan dmv leningen. Newsflash: een club zoals barca zal nooit vallen.

Offtopic: waarom duurt de voetbalzone app 5 uur om te laden wanneer je van tabs wisselt? En waarom kan je geen muziek draaien. Slechte app voor zo een groot platform

15 maart 2022 om 16:20

Mensen zullen vast niet kapot gaan haha. Wel beetje een trieste club begint het te worden met al die middelmatige spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

7 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 25 5 2 0
2020/2021 Ajax 19 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
Laatste voetbalnieuws

Ajax zet aankondiging vertrek Haller naar Dortmund in de wacht

De aankondiging van de transfer van Sébastien Haller naar Borussia Dortmund zal nog even uitblijven op voorspraak van Ajax. Sven Westerschulze, Dortmund-watcher bij het Duitse Sky Sport News meldt dat donderdagmiddag...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren