Feyenoord scoort vijf keer en staat met anderhalf been in kwartfinale

Donderdag, 10 maart 2022 om 20:33Dominic Mostert • Laatste update: 04:10

Feyenoord staat met anderhalf been in de kwartfinale van de Conference League. De ploeg van Arne Slot kwam donderdagavond tweemaal op achterstand tegen Partizan Belgrado, maar toonde veerkracht en trakteerde de koploper van Servië op een 2-5 nederlaag. Daardoor heeft Feyenoord een flinke marge opgebouwd met het oog op de return van volgende week. Jens Toornstra (twee), Cyriel Dessers, Lutsharel Geertruida en Luis Sinisterra maakten de doelpunten voor de Rotterdammers.

Feyenoord trad aan met Dessers als centrumspits, terwijl Jens Toornstra en Reiss Nelsson eveneens een kans in de basis kregen. Alireza Jahanbakhsh verdween uit de basiself; Bryan Linssen was niet geheel fit en Guus Til was geschorst. Arne Slot gaf voorafgaand aan de wedstrijd aan dat Dessers ongeacht de fitheid van Linssen een basisplaats had gekregen. "We moeten vaststellen dat hij de laatste tijd geen goals maakt en niet vaak betrokken is geweest bij kansen. Cyriel heeft het te goed gedaan om voor Bryan te blijven kiezen. Daarom speelt hij", zei de trainer daar vlak voor de aftrap over.

Partizan, met Queensy Menig in de basis, werd in de eerste tien minuten teruggedrukt door Feyenoord. De eerste poging van de thuisploeg resulteerde echter in een vroege achterstand. Menig hield meerdere Feyenoorders bezig rond het zestienmetergebied en kreeg de bal met wat fortuin bij Bibras Natcho, die zijn kans meteen schoon zag voor een uithaal in de rechterhoek: 1-0. Het was meteen zijn laatste actie, want hij viel geblesseerd uit met een kwetsuur die hij overhield aan zijn schot. Lang kon Partizan niet genieten van die voorsprong, want Feyenoord reageerde snel.

>

Onder druk van Feyenoord verdedigde Partizan niet goed uit. Orkun Kökçü bediende Toornstra, die in het strafschopgebied combineerde met Sinisterra en uiteindelijk zelf uit de draai raak schoot via de binnenkant van de linkerpaal. Feyenoord kwam goed weg toen Igor Vujacic van dichtbij hoog over schoot na een uitdraaiende corner. Daarna kreeg de Eredivisionist meer grip op de wedstrijd. Zes minuten voor de rust dacht Dessers voor de 1-2 te zorgen, maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Kort na de pauze sloeg Parizan wel toe. Nemanja Jovic, de vervanger van Natcho, kreeg de bal plots voor de voeten na een poging van Marcos Senesi om de bal weg te werken en vond de linkerhoek. Opnieuw kwam Feyenoord met een snelle reactie.

Sinisterra wipte de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Dessers, wiens schot doelman Aleksandar Popovic te machtig bleek. Kort daarna bood Sinisterra een goede kans aan Nelson, die echter naast schoot. Een geplaatste inzet van Kökçü zeilde net over. Feyenoord beloonde zichzelf in het restant van de tweede helft wel, met name dankzij een uitblinkende Sinisterra. Voorafgaand aan de 2-3 dartelde de aanvaller langs drie verdedigers en werd zijn schot gekeerd. De bal kwam voor Nelson, op wie een overtreding werd begaan in het strafschopgebied. De arbitrage liet doorspelen en daardoor kon de toegesnelde Geertruida op fraaie wijze tegendraads afronden met een schot in de linkerbovenhoek.

De 2-4 kwam voort uit een lange bal van doelman Justin Bijlow. Verdediger Sinisa Sanicanin wilde wegkoppen, maar leverde de bal in bij Sinisterra. Die nam aan met de borst en schoot nam het leer direct uit de lucht: zijn schot vanbuiten het strafschopgebied bezorgde Feyenoord een comfortabele voorsprong. Die werd kort daarna nog verder uitgebreid. Dessers ontving de bal in het strafschopgebied, hield die goed bij zich onder druk en vond op knappe wijze Toornstra, die van dichtbij afdrukte. Voor het eerst sinds september 1995 (0-7 zege op DAG Liepaja in de Europacup II) maakte Feyenoord minstens vijf uitdoelpunten in een wedstrijd in een Europees hoofdtoernooi.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door oeioeioei)

Geweldig, gewoon geplaatst voor de kwartfinale. Zo verschrikkelijk belangrijk om 2 maal zo snel weer gelijk te komen. Iedereen stuk voor stuk z’n steentje bijgedragen, echt enorm volwassen. Alleen Nelsson onvoldoende, maar werd gecompenseerd door Sinisterra, geweldenaar. Hopelijk voor jullie wordt Wålemark snel fit genoeg, die liet echt zien dingen in huis te hebben af en toe. Genoten, wat een luxe!

10 maart 2022 om 20:38

Die gaat volgende week wel spelen denk ik. Waarschijnlijk vandaag al als hij niet geschorst was

10 maart 2022 om 22:57

Denk ik ook, erg benieuwd naar!

10 maart 2022 om 20:38

Het ziet er knullig uit bij Nelsson, maar uiteindelijk kwam er wel dreiging vanaf en durfde hij een actie in te zetten. Vond hem zeker de slechtste man bij Feyenoord zijde, maar toch was ik blij hem te zien ipv Ali.
Ik vond het echt een verschrikkelijk slechte pot in de tweede helft, maar wat cruciaal om die gelijkmaker te maken. Uiteindelijk solide verdedigt, maar het feit dat je tegen een ploeg als Partizan nog twee tegengoals krijgt is wel een punt van kritiek. Allebei weggeven, eentje door matig ingrijpen bij Menig en die ander door Senesi recht klaar gelegd.
Vooral na de 2-1 voelde ik nattigheid, maar uiteindelijk zeer volwassen op een vreselijk slecht veld recht gezet. Wat een fantastische goal weer van Sinisterra en goed overzicht gehouden door Dessers. Geeft vertrouwen!

11 maart 2022 om 00:11

Ja Ali mist dan weer enorm veel snelheid. Allebei zijn niet goed genoeg, die Wålemark heeft echt een gat waar die in kan springen.

10 maart 2022 om 20:39

Enkele Reiss terug naar Londen voor Nelsson.

10 maart 2022 om 20:40

Feyenoord speelde erg sterk. Hebben het hele duel gedomineerd tegen een toch zwakker dan verwacht Partizan. Maar dat mag de prestatie niet drukken. Geweldige goals van Geertruida en Sinisterra. Jammer van de onnodig weggegeven tegengoals, maar dit team raakt niet snel onder de indruk. Dat is de verdienste van Arne Slot. Ik kijk weer met plezier naar mijn club
Dat is al een grote winst ten opzichte van de voorgaande jaren.
Nu jouw PSV nog even knallen tegem FC Kopenhagen en misschien herhaalt 2002 zich ;-). Zou geniaal zijn als er straks 3 a 4 ploegen uit Nederland zich kwalificeren voor de kwartfinales.

10 maart 2022 om 21:02

Kwartfinale PSV - Feyenoord a la 2002 bedoel je? Met een bizar slot in de Kuip. Herinnering voor eeuwig.

10 maart 2022 om 21:12

'Bij het scheiden van de markt...'

10 maart 2022 om 21:57

PSV gaat uitgeschakeld worden als het zo doorgaat.

10 maart 2022 om 22:46

Genoten vandaag. De laatste jaren was het kommer en kwel met Feyenoord in Europa. Het is misschien maar de Conference League, maar het is echt weer leuk om te kijken.

Heerlijke uitslag, Heerlijke speler die Sinisterra. Fijne avond feyenoorders

Goed gedaan Feyenoord. Dit geven ze niet meer weg.

Meer dan terecht, had nog hoger moeten uitvallen. Maar wat een dramatisch veld om op te spelen, veel slordigheden daardoor.

Heerlijk vijf goals! Mag je niet meer weggeven dit.

Wat heerlijk dit echt genieten. Partizan leek 2e helft wel op een stel amateurs zo makkelijk ging het. Geertruida uitstekende 2e helft gespeeld na een erg matige 1e. Sini, kocku, aursnes en trauner zoals altijd weer goed! Op na de thuiswedstrijd!

Gefeliciteerd aan een ieder die Feyenoord een warm hart toedraagt! Wat een prachtige overwinning!

Sinisterra heeft weer eens laten zien dat het een top speler is. Magistrale acties, een mooi doelpunt en ook verdedigend gewoon veel arbeid geleverd.

Nice! Ik heb heel even zitten kijken, maar die Sinisterra had me een paar wereld acties zeg.. Jammer dat Vitesse niks heeft ‘gekregen’, stonden wél aardig te ballen.

10 maart 2022 om 20:38

Pff dat doelpunt van hem! En die actie waar de goal van Geertruida uitkwam was ook geweldig, speelde makkelijk 3 man in de 16 uit!!

10 maart 2022 om 20:40

0-1 zegt ook nog niet veel natuurlijk. Die kunnen misschien uit nog iets. Hoop het in ieder geval

Toch wel een leuke wedstrijd gezien, en natuurlijk heel blij met het resultaat. Alleen de 2 tegendoelpunten zijn jammer! Had bijlow hier nou meer kunnen doen, of was het pech ?

Niet de beste pot, toch 5 keer scoren. Helemaal prima.

10 maart 2022 om 22:35

Niet helemaal mee eens. Dat was gewoon heel goed veldspel van Feyenoord toch?

Heerlijk. Natuurlijk is dit geen wereldploeg, maar als je 2 keer zo ruk op achterstand komt en dan 2-5 uit wint, is dat gewoon top. Op naar de kwartfinale.

Heerlijke wedstrijd, het was een speeltuin voor Sinistera. +10 miljoen op zijn prijskaartje.

10 maart 2022 om 22:37

Nou ik ben niet zo'n type die altijd zit te janken dat een speler het eerst in de cl moet laten zien, maar een goed avondje in servie zal geen 10m extra opleveren ben ik bang 😅

Netjes van Feyenoord op naar de kwartfinale. Jammer van Vitesse deden het ook heel goed vanavond

Heerlijke overwinning!! Soms misschien wat slordig maar vooral prima positiespel gezien en enkele schitterende goals. Mooie stap richting de kwartfinales. Jens is het van harte gegund om 2 goals te maken maar sini man of the match. Niet alleen assists maar wat een krankzinnig mooi doelpunt! Gelukkig maken we nu wel meer kansen af nadat we weeeer een effectieve tegenstander hebben. Daar word ik onderhand wel half tam van als je ziet hoeveel kansen we weggeven en hoeveel tegendoelpunten we hebben.

HEER-LIJK. Door eigen stomme fouten, zwak (of niet) ingrijpen en met name slordigheid in de eerste helft hou je het zo'n spannende wedstrijd, terwijl het zo onnodig was. En dat bleek gelukkig ook wel; we belonen ons uiteindelijk waanzinnig goed. Sinisterra natuurlijk met kop en schouders MOTM en wat een goals zaten er tussen zeg. Poeh.

Het is triest dat die twee verloren ballen er in vliegen, want Partizan had nergens recht op. Feyenoord heer en meester. Wederom genoten van mijn club. Sinisterra en Kokcu ontwikkelen zich zo stormachtig. Vandaag hebben Toornstra en Geertruida ook heerlijk gespeeld. De volgende ronde is zo goed als zeker nu. Keurig gedaan!

Gefeliciteerd Rotterdamse vrienden, kat in 't bakkie! Gaat never gebeuren dat dit Partizan met 3 goals verschil wint in de Kuip dus gewoon al het tweeluik beslist en door naar de kwartfinale, knap gedaan! Indrukwekkende pot van Sinisterra vandaag, die is echt goed aan het loskomen dit seizoen.

Wat speelde Feyenoord heerlijk fris zeg! Meer dan verdiende overwinning. Als Slot de slordigheid in de verdediging eruit kan krijgen dan zie ik Feyenoord gewoon als titelkandidaat!!

10 maart 2022 om 20:53

Ze staan 8 punten en een straatlengte in doelsaldo achter met nog 9 potten te spelen. Daarnaast moet Feyenoord nog naar de Arena (verliezen ze standaard). Feyenoord strijdt om plek 3, niet om het kampioenschap.

10 maart 2022 om 20:55

Mag ook wel hopen dat Gilles doelt op volgend seizoen Of als kandidaat voor de Conference League, haha.

10 maart 2022 om 20:56

Vandaar had ik het ook over een titelkandidaat in de vorm van de titel in de Conference League, waar ze vandaag in uit kwamen.

10 maart 2022 om 21:06

Oh excuses. Conference League maken ze zeker kans inderdaad. Zitten toch niet heel veel grote clubs in. Eindelijk kans voor Nederlandse clubs om een Europese prijs te winnen

10 maart 2022 om 21:27

Leicester, Marseille, Roma ... valt verder wel mee...

10 maart 2022 om 21:30

Leicester speelt geen wereld seizoen, Marseille heeft een goede ploeg maar zeker niet onmogelijk en Roma… tja die hebben echt waardeloos gespeeld vandaag maar die volg ik verder niet.

Moeilijk in het begin, maar uiteindelijk prima resultaat. Gefeliciteerd @feyenoorders, daarmee overleven jullie deze normaal gesproken wel.

Heerlijke wedstrijd van Feyenoord en mooi dat Feyenoord zich twee keer niet uit het veld liet slaan door een achterstand!

Oprecht genoten van de wedstrijd, lekker tempo en een enorme vechtlust van feyenoord.
Lekkere goal ook van sinisterra

Prima overwinning. na de 2-1 goed door geknokt door Feyenoord. Dit mag niet meer mis en dan toch gewoon de kwartfinales gehaald prima

Geweldig, gefeliciteerd Feyenoord! Top gedaan!
Dank voor de coefficientiepuntjes

Goed voor het nederlands voetbal. Ik vind wel dat Feyenoord het zich onnodig moeilijk maakte en vaak slordig speelde. Als ze minder slordig waren hadden ze de eerste helft al 3-0 voor kunnen staan, en had het een nog hogere uitslag kunnen worden.

Het is wel duidelijk wie er in de spits moet staan de rest van het seizoen.

Toornstra op 10 is ook zeker niet verkeerd zolang Til uit vorm is.

Wat een luxe. Partizan viel overigens ook niet mee, maar Feyenoord maakte het wel heel goed af op een slecht veld. Al kneep ik hem bij de 2-1 wel een beetje. Zou ook typisch Feyenoord zijn om van zo'n tegenstander te verliezen. Sini, Kokcu en Trauner ijzersterk. Dessers, Toornstra en Gertruida ook sterk trouwens.

Gefeliciteerd Feijenoord! Geweldige prestatie.

Kokcu en sini zich wel laten zien vandaag

Fantastisch om zo terug te komen in de wedstrijd. Ze waren echt goed.

Ik zal Haben sie eine Stunde van Don Leo echter nooit vergeten...

Wat heerlijk dit. Genoten van dit Feyenoord. Toornstra in z'n 300ste wedstrijd er even twee geprikt, wat een icoon is dat toch.

Die Sinistera is toch echt een heerlijke speler zeg. Wat is die telkens toch weer levensgevaarlijk. Binnendoor, buitenom, ineens van grote afstand op de slof, je weet het gewoon nooit bij hem. Hij draait ook heel makkelijk weg, hebben ook niet veel spelers zonder de controle over de bal te verliezen.

Verder was Feyenoord over all gewoon erg goed. Uiteraard, de tegenstander sloeg nergens op, maar je moet het uiteindelijk wel zelf afdwingen. Ze maken er wel gewoon 5! Dat is best heftig in een Europese uitwedstrijd. Als dit elftal het wedstrijd voor wedstrijd bekijkt en niemand onderschat zouden ze wel eens best ver kunnen komen in deze league.

10 maart 2022 om 23:09

Sinisterra is echt een sensatie. Wat hij dit seizoen laat zien is ongekend. Hij dribbelt anderen voorbij alsof ze er niet staan en die bal blijft maar aan zijn voet kleven. Als je dat vergelijkt met andere spelers, zoals op zo’n Europees avondje als nu, dan zie je gewoon exceptionele kwaliteiten. Fantastische speler. Ik ben oprecht benieuwd waar zijn plafond ligt.

11 maart 2022 om 07:45

Leg hem eens naast zo'n Karlson van AZ. Die jongen is ook écht in bloedvorm en overlegt hele goede statistieken. Toch vraag ik me af of hij dat ook op een hoger level gaat kunnen laten zien. Zijn fysiek is toch wel erg matig. Heb het idee dat dit bij Sinistera wel in orde is en dit nog lang niet zijn top is. Maar goed, dat zal moeten blijken.

Heerlijke wedstrijd, nog steeds aan het bekomen. Ik zag de bui alweer hangen 2x (oud zeer he), maar wát een ongelooflijke veerkracht zeg. Twee keer terugkomen van een achterstand in zo'n Servische heksenketel.

De eerste helft en het begin van de tweede waren slordig, maar de tweede treffer van Partizan leek Feyenoord helemaal wakker te schudden. Sinisterra schudde de acties uit zijn mouw. Dessers hield ook heel goed overzicht met zijn assist en doelpunt. Geweldig mooie pegel van Geertruida die dacht "laat die pingel maar zitten joh". En die aanname en dat schot van Sinisterra, prachtig gewoon. Alleen Nelson viel weer tegen. Goeie acties, maar geen voorzet of echt schot in huis helaas. Hopelijk kan Wålemark op rechts snel een verschil gaan maken.

Partizan was typisch zo'n stugge tegenstander waar ik het nog wel mis zag gaan deze wedstrijd. Maar wat zat ik er (gelukkig) naast. Ze hadden zeker na de 2-2 helemaal niks meer in te brengen. Nu is het zaak om de koppies erbij te houden bij de return in eigen huis en het zakelijk over de streep te trekken. En deze lijn zien aan te houden de rest van het toernooi en seizoen!

11 maart 2022 om 07:05

Mooi samengevat, ik vond het wel echt bizar om te zien hoeveel ruimte Feyenoord kreeg van Partizan, dat had ik niet verwacht.
En dan ook nog eens heel veel fouten over en weer maakte het een open wedstrijd die Feyenoord goed over de streep trok.
We kunnen weer trots zijn op onze ploeg!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ToornstraMiddenvelder313
L. SinisterraAanvaller3012
A. JahanbakhshAanvaller274
J. BijlowKeeper220
P. WålemarkMiddenvelder121
O. MarcianoKeeper120
S. ValkMiddenvelder00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

17 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Kopenhagen-trainer strooit zout in de wonden van Feyenoord na 0-7 afstraffing

FC Kopenhagen veegde zaterdagmiddag de vloer aan met Feyenoord (0-7) op Varkenoord, maar trainer Jess Thorup was desondanks niet helemaal tevreden. De oefenmeester van de Denen hoopte op meer weerstand nu...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren