Perez: ‘Een dieptepunt, of misschien wel hoogtepunt, van opportunisme’

Maandag, 7 maart 2022 om 23:40Dominic Mostert • Laatste update: 23:43

Kenneth Perez ziet in Mauro Júnior geen aanwinst voor het Nederlands elftal. De veelzijdige Braziliaan van PSV is van plan om een Nederlands paspoort aan te vragen, zo werd deze week duidelijk. Hij verblijft inmiddels bijna vijf jaar in Nederland en komt daarmee in aanmerking voor naturalisatie. Volgens het Eindhovens Dagblad is spelen voor zijn vaderland nog altijd een droom voor Mauro Júnior, maar sluit hij het Nederlands elftal ook niet uit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Ik vind sowieso eigenlijk niet dat we geboren en getogen buitenlanders in Oranje moeten laten spelen omdat ze toevallig tijdens hun carriere een X aantal jaar in Nederland spelen en aanspraak maken op een paspoort. Doe dan maar je best bij jongens als Ziyech en Mazraoui. Daarnaast zie ik in hem ook geen toekomstig Oranje voetballer. Zal er vast wel eens bij kunnen zitten, maar dit is toch ook gewoon een type Dijks, Tete, nelom of brenet die 5 keer mee gaat doen om vervolgens nooit meer opgeroepen te worden.

8 maart 2022 om 00:04

Maar stel je voor dat Mauro Junior zich ook Nederlands voelt? Dan mag hij van mijn part, mits hij goed genoeg presteert en de taal gaat leren spreken, gewoon voor het Nederlands elftal uitkomen. Als hij voor het commerciele gaat, dus inderdaad vanwege de kans op eventuele speeltijd ten opzichte van zijn kansen bij la selecao en/of makkelijke doorgang vinden voor transfers, dan is het een ander verhaal. Maar Igor de Camargo voelde zich ook net zoveel Belgisch als dat hij Braziliaans voelde (beetje mid-mid van friends of sports promoten, vind dat wel een aanrader om naar te luisteren/kijken), dus misschien voelt Mauro ook zo. Met betrekking tot jouw laatste stuk, dat vind ik wel heel denigrerend, want Mauro is voetbaltechnisch wel stukken beter dan Dijks, Tete, Nelom en/of Brenet. Daarnaast was Tete voorbestemd of voor het Nederlands elftal uit te komen, maar zijn mentaliteit is gewoon niks en die vind zichzelf verschrikkelijk goed ook. Als die zijn koppie erbij had gehouden, bij Ajax was gebleven en aan zijn gebreken had gewerkt (aanvallend spel), dan hadden we nog een extra back gehad voor het Nederlands elftal.

8 maart 2022 om 02:13

Voetbaltechnisch zeker beter, maar had ook bazoer, ramselaar en maher kunnen noemen. Dit lijkt me geen speler, mits hij Nederlands mocht worden, die ooit meer dan een handvol wedstrijden gaat spelen. Heb je net zo'n heisa als douglas om nooit voor Nederland te spelen. Daarnaast is een Europees paspoort ook gewoon gunstig voor voetballers, dus dat is ook een motief.

8 maart 2022 om 00:49

Het lijkt me niet dat Mauro opgeroepen gaat worden. Ik denk dat dit meer een move is om interessanter te worden voor buitenlandse clubs waar ze met regels werken waar je maar een aantal niet Europese spelers mag hebben. Mauro is een prima speler voor PSV om gaten op te vangen omdat hij vrij veelzijdig is. Maar dit is gewoon geen materiaal voor het Nederlands elftal.

8 maart 2022 om 02:58

Ik zie er geen enkel probleem mee. Deze jongen kwam op zijn 17e/18e naar Nederland, maar wat als ze 14-15 zijn, of 12? Waar ligt die grens voor wat je 'geboren en getogen' noemt? Wat als een speler elders is geboren, maar veel tussen landen heeft gereist? Ik vind het een arbitrair iets, dat 'geboren en getogen', en het is ook niet een juiste standaard. Als Mauro er voor open staat het land te vertegenwoordigen waar hij nu vijf jaar woont dan moet je hem, als hij goed genoeg is, gewoon kunnen oproepen.

Beter dan Dumfries : Nee! Beter dan Wijndal/Blind : Nee! Beter dan frenkie : Nee! Wat moet je dan met zo'n kerel? Had je maar een Mazraoui eerder moeten scouten en een kans moeten geven dan had je een potentiële Barcelona/Bayern München back erbijgehad of Kokcu er eerder bij moeten halen had je een extra middenvelder gehad met kwaliteit.

8 maart 2022 om 00:09

Yo gast, deze comments van jou slaan echt nergens op (net als merendeel van de comments die ik van jou voorbij zie komen). Het is niet zo dat hij na een Nederlandse paspoort gelijk goed genoeg is voor het Nederlands elftal? Waarom is het zo erg korte termijn denken op dit platform? Mauro kan zich altijd nog doorontwikkelen, en aan mentaliteit/discipline geen gebrek om dat ook voor elkaar te krijgen. Want het is echt geen sierpaard (gast werkt echt op het veld op elke positie waar die is neergezet). Maar om een 22 jarige gast (binnenkort 23 jaar) nu al af te schrijven is echt gewoon onzin. Zijn beste jaren moeten nog komen.

8 maart 2022 om 00:54

Mazraoui heeft altijd al voor de jeugdelftallen van Marokko gespeeld en Kokcu heeft gewoon de keuze voor Turkije gemaakt. We kunnen er van alles van vinden, maar het blijft natuurlijk wel hun keus. Mauro wil graag een Nederlands paspoort en dat mag hij volgens de wet. Dat betekent uiteraard nog niet dat hij überhaupt opgeroepen wordt voor het Nederlands elftal. Naar mijn mening is hij daar gewoon niet goed genoeg voor. Misschien ooit als er heel veel blessures zijn. Verder is het een speler van PSV die gaten opvangt als ze het nodig hebben, maar ook voor PSV normaliter geen basis materiaal.

8 maart 2022 om 08:05

We moeten toch god op onze blote knieën bedanken dat Kokcu voor Turkije heeft gekozen, die gast is absoluut niet goed genoeg. Mazraoui is nooit een optie geweest voor oranje, want die koos al vrij vroeg heel duidelijk voor Marokko.

8 maart 2022 om 19:34

Zie hem als linksback nog wel als optie zeker niet op 1, maar wordt wel tijd dat ze Blind thuis laten. Laat de laatste weken nog duidelijker blijken dat hij geen NL11 materiaal meer is. Zie liever Wijndal, v. Aanholt of Ake op de LB positie.

Iedereen die zich Nederlander voelt en het mag is altijd welkom. Moet ie wel door de selectie heen komen. Dat is weer een ander verhaal...

Mauro vraagt paspoort aan en de pers lees Telegraaf linkt hem aan oranje. Mauro zelf heeft daar niets over gezegd maar als Valentijn iets roept moeten perez en andere ‘ analisten ‘ wat roepen. Pers en analisten maken zich steeds meer belachelijk

Het ed zei dat er een optie bij zou komen, wat letterlijk ook zo is. Denk dat niemand al Nederlands Elftal materiaal in hem ziet. Ik hoop wel dat de trainer van volgend seizoen hem een serieuze kans op de backposities biedt. Hij is gewoon beter dan Max. In de zomer zou ik Max proberen te slijten in Duitsland, want die man kan gewoon niet verdedigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper20
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren