Hoe Abdelhak Nouri de sleutel vormde tot de transfer van Rayane Bounida

Maandag, 7 maart 2022 om 19:40Dominic Mostert • Laatste update: 20:14

Rayane Bounida neemt een voorbeeld aan meerdere huidige en voormalige spelers van Ajax. De zestienjarige aanvallende middenvelder tekende maandag een contract tot medio 2025, dat vanaf zijn achttiende met nog eens twee jaar verlengd wordt. Bounida maakte zondag al wereldkundig dat hij Anderlecht na dit seizoen achter zich gaat laten. Hij is een groot liefhebber van Ryan Gravenberch en Antony, maar ook van Abdelhak Nouri.

Bounida zegt tegen Ajax TV dat hij Gravenberch graag zou ontmoeten. "Samen met Antony is hij wel een idool voor mij bij Ajax. Hij heeft bijna dezelfde naam als ik en ik houd van zijn speelstijl. Spijtig genoeg ben ik niet zo lang als hij, maar dat komt nog", lacht de 1,62 meter lange technicus. Als het gaat over voormalig Ajacieden, valt de naam van Nouri. "Ik keek vaak naar zijn filmpjes, al voordat het gebeurde. Het was echt een plezier om naar hem te kijken. Mensen hebben het over Neymar, Messi en Ronaldo, zij behoren ook tot de beste spelers, maar als je een echte voetballiefhebber bent, dan ga je voor Appie."

Onder meer Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester City zaten eveneens achter Bounida aan, maar Ajax zou hem een jaar geleden al hebben overgehaald. Hij kreeg toen een rondleiding op De Toekomst en in de Johan Cruijff ArenA. Bij de rondleiding waren de familie van de Belgische Marokkaan en ook Mo Nouri, de broer van Abdelhak, aanwezig. Fabrizio Romano sprak met Marwane, de broer van Bounida, die de bewondering van Rayane voor Nouri bevestigde. "Rayane wilde alleen naar Ajax. De sleutel van de transfer was Abdelhak Nouri. We zijn bevriend met zijn familie en zij hebben Rayane verteld hoe het is bij Ajax."

Bounida is blij zich vanaf de zomer Ajacied te mogen noemen. Hij sluit aan bij de Onder 17. Ruim een week geleden werd duidelijk dat de overstap ophanden was. "Ik ben heel blij dat het over is. Het was aangenaam om alle mensen te leren kennen. Ik ben zeker tevreden", aldus de jongeling, die zichzelf voorstelt als een 'aanvallende middenvelder die kan scoren en assists kan geven'. "Ik ben tweebenig, technisch, heb een goed speloverzicht, kan ook goed koppen en heb een goede steekpass." Hij kent één speler van de Onder 17 al: Stanis Idumbo Muzambo. "Hij heeft me een paar dagen geleden gefeliciteerd. We zijn dikke vrienden en ik weet bij wie ik terecht kan."

"Mijn plannen voor nu zijn minuten maken in de Onder 17", reageert Bounida op een vraag over zijn ambities. "Als Ajax kampioen wordt, misschien minuten maken in de Youth League. Dat is zeker een droom voor mij en mijn familie. Een basisplek in de Youth League en het winnen van de Youth League is ook een droom. Daarna misschien naar Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie en minuten maken in Ajax 1. Uiteindelijk wil ik daar blijven."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door tijger-wit)

Dit gaat er natuurlijk als zoete koek in bij de supporters, maar lijkt me gewoon in zijn oor gefluisterd door de club. Hoe waarschijnlijk is het dat hij toen hij 8 jaar was fan werd van een debutant die uiteindelijk nog geen 3 hele Eredivisiewedstrijden heeft gespeeld.

7 maart 2022 om 19:54

Het is natuurlijk wel een andere generatie nu, waar deze Bounida ook al honderdduizenden volgers heeft op de socials. Dus zou het best kunnen dat hij Nouri ook al volgde toen hij nog heel jong was. Zoals er nu genoeg 8 jarigen zullen zijn die deze Bounida volgen.

7 maart 2022 om 19:58

Dat is zeker waar, in mijn tijd zag je ze natuurlijk vaak pas na hun debuut. Voor de echte verstokte jeugd-volgers gebeurt dat natuurlijk al eerder. Toen ik 8 was bestond Youtube nog niet eens.

7 maart 2022 om 20:01

Haha, hier hetzelfde hoor. :

7 maart 2022 om 20:02

Hij ziet er nu nog steeds uit als 8 ! Hoop dat er snel wat lengte en massa bijkomt , verder kijken hoe hij zich ontwikkelt. Word nu echt onnodig zwaar gehyped , helemaal een filmpje van zijn komst laat die jongen lekker voetballen.

7 maart 2022 om 22:30

Toen ik 8 was hadden wij thuis niet eens telefoon. Ik weet zeker dat deze generatie niet eens weet wat een telefooncel is waaruit ik mijn sollicitatie gesprek voerde en schreef nog brieven.

7 maart 2022 om 19:55

Zag al eerder op zijn Instagram foto's van Nouri voorbij komen en dat hij wanneer hij gescoord het nummer 34 maakt met zijn handen. Dus betwijfel of dit allemaal ingefluisterd is.

7 maart 2022 om 19:55

Er staat letterlijk in het artikel dat de families bevriend zijn, tel daar de Marokkaanse afkomst en overeenkomsten tussen kwaliteiten bij op. Dan is het een stuk minder vreemd toch?

Even een serieus vraag; waarom zoveel topics over een 16 jarige? Genoeg jongens geweest die op die leeftal talentvol waren en het niet hebben gered. Veel mensen bijzonder lyrisch maar het lijkt me wijs om even rustig te doen. Het is nog een kind die nog veel moet leren. Het lijkt op VZ net alsof Ajax een wereldster heeft gekocht.

7 maart 2022 om 19:58

Populaire joch, zowel op social media en op het veld. Toch in verband gebracht met grote clubs als je zag wat er in de wandelgangen afspeelde. En volgens mij het sentiment met Nouri maakt het toch een populaire transfer. Levert toch veel clicks op als je ziet naar de populairste berichten op VZ. Nu ook met filmpje erbij over de transfer en het eerste interview van Bounida bij Ajax. Je kunt het uiteindelijk ook negeren natuurlijk en niet op alle artikelen klikken met betrekking tot deze transfer.

7 maart 2022 om 20:02

Het is ook geen sneer richting VZ, worden wel vaker jongens gecontracteerd die ook in belangstelling staan van andere topclubs.

7 maart 2022 om 20:16

Nee snap ik, maar ik probeer een beetje te redeneren namens VZ. Maar is toch iets anders deze keer, door het sentiment met Nouri en omdat er toch veel heeft afgespeeld om dit voor elkaar te krijgen. Volgens mij speelde dit al maanden dat hij in verband werd gebracht met Ajax.

7 maart 2022 om 20:13

Amen. Na het zoveelste topic over deze nieuwe wereldster is het misschien beter om even de hosanna stemming te temperen. Linksom of rechtsom gaat zo'n joch dat allemaal meekrijgen. Laat m eerst lekker acclimatiseren en zijn ding doen voordat we m de hemel in prijzen.

7 maart 2022 om 20:55

Omdat dit het grootste belgische talent is dat we hebben.

7 maart 2022 om 21:13

Heb je hem zien spelen? Deze jongen is echt ziek goed. Ik heb zat filmpjes bekeken van zogenaamde wereld talenten maar bij hem zat ik echt met mn mond open te kijken. Deze jongen kon op jonge leeftijd al dingen met de bal waar sommige profs jaloers op zouden zijn.

7 maart 2022 om 21:54

Alsnog, het is een ventje van 16 die overduidelijk nog in de groei zit. Kan nog heel veel veranderen. Maar blijf vooral hypen hè.

7 maart 2022 om 22:31

Nieuwe generatie die social media de gewoonste zaak van de wereld vinden.

Talentvolle speler, die echt super veel aandacht krijgt van de media. Ik hoop dat hij goed beleid word en lekker bij zichzelf blijft. Hopelijk kan hij met zijn kwaliteiten (wendbaarheid, inzicht) het gebrek aan fysiek compenseren.

Hopelijk is hij de volgende Vlaamse voetballer die doorbreekt bij Ajax. Is toch een tijdje geleden dat er weer een Belgische voetballer doorbrak bij Ajax. Laatste is Alderweireld volgens mij? Volgens mij met Muzambo nu de enige Belgen in de jeugdopleiding.

7 maart 2022 om 20:15

Yes, Idumbo-Muzambo is afgelopen weekend officieel voor de o18 gedebuteerd. Sinds jaar of 3 heeft Ajax 3 Belgische scouts aan zich gebonden, in geval van Haesaert tweede termijn, waarvan 1 binnen club selecties doet beoordelen en gaten doet identificeren van o13 tot Jong Ajax selecties. De Gruyter doet ook nog deel eerst team erbij en dan nog een 3e scout die vooral Belgische en Noord-Franse jeugdmarkt in kaart doet brengen. Verwacht dat komende jaren meer in Belgische markt gekeken gaat worden, Haesaert gaf recent in interview nog tweetal namen weg.

7 maart 2022 om 20:23

Ah zo, ben benieuwd dan, want het is gewoon ook een enorm lastige markt om in de gaten te houden, want sinds de gouden generatie van Belgie, is de talentenmarkt gewoon moordend qua concurrentie. De Premier League en Bundesliga houden echt de spelers in de gaten als je kijkt hoeveel spelers daar actief zijn, waarbij de Serie A en Ligue 1 met een schuine oog ook kijken wie er spelen. Dus de grootste talenten moet je echt goed scouten. Hopelijk weet Ajax toch wat binnen te vissen dan met deze scouts. Heb je een idee welke twee namen het zijn? Ben wel benieuwd.

7 maart 2022 om 21:03

De 2 namen die Haesaert noemde waren Duranville (naar mijn mening de Belg met beste huidige niveau van de 2006 lichting daar) wat een enorm atletische buitenspeler is. Noemde ook Sylla die volgend jaar 16 zal worden. Duranville tekende met 15 wel al contract bij Anderlecht maar dat deed Idumbo ook bij Gent en die kwam met 16 ook over. De JPL heeft laatste 10 jaar echt een hoop spelers door zien komen waar Ajax mee in de handen had kunnen wrijven qua niveau. Benieuwd of op korte termijn mogelijk is om ook spelers als David, Doku, Lokonga, Bailey, Malinovski of Tielemans te halen in België. Nu zouden niet allemaal even goed bij Ajax hebben gepast maar zijn op eerste 2 na voor bedragen vertrokken die Ajax af kan tikken maar qua stap is het gewoon niet aantrekkelijk genoeg. Benieuwd of ze dit soort spelers nu jaar eerder kunnen identificeren en al aan kunnen trekken dan.

7 maart 2022 om 21:21

Ene kant wel goed dat Ajax weer zich mengt met de grootste talenten van een bepaald voetballand, maar aan de andere kant, spelers ophalen die net 16 worden, weet niet als ik me super lekker bij voel. Blijft in ieder geval wel beter dan bij City of PSG belanden, want de jonge spelers hebben wel meer perspectief bij Ajax om door te breken dan bij deze clubs. En het is gelukkig niet ver van hun geboorteplaats/familie als ze vanuit Belgie komen. Met betrekking tot de iets meer gearriveerde namen, zoals David, Doku, Lokonga, etc. Weet niet als Ajax daar hun vingers moet gaan branden, want daar moet je 20 miljoen per speler voor uittrekken. Gevallen zoals Haller moet je niet op frequente basis doen, denk ik.

7 maart 2022 om 22:01

Ik begrijp wat je wilt zeggen. Al ben ik zelf van mening dat Vlaams talent wat Nederlands als primaire taal heeft interessant is voor Ajax, Waals en Noord-Frans is echt totaal anders alweer. Nu loopt er ook talent uit Groningen, Zeeland en Limburg bij Ajax rond. Dan is een talent uit West-Vlaanderen of Vlaams-Brabant niet ondenkbaar. Maar ze uit Namen gaan halen bijvoorbeeld zie ik minder zitten. Wat de 20 miljoen spelers betreft, Ajax is nu een hele goede positie voor zichzelf aan het creëren met oog op nieuwe CL format. Zelfs als ze 7e zouden worden in Eredivisie staan ze nu op plek waarmee ze obv coëfficiënt enorme kans hebben direct in CL te zitten. Liggen om schema om bij ingang nieuwe format een top 10 ploeg op de vijfjaarcoëfficiënt te zijn en daarmee ticket te grijpen, los van resultaat in Eredivisie. Tel erbij op dat prijzengeld enorm gaat stijgen en je komt in positie waar je simpelweg meer te besteden gaat hebben en meer risico's kan nemen. Want Europees 10 potjes presteren levert je dan gewoon een veelvoud op van Eredivisie. Gaat heel interessant worden om komende 5 jaar te zien, gaat of heel erg pijnlijk worden op financieel vlak of je gaat echt serieuze top 16 ploeg kunnen worden over langere tijd. Resultaten van laatste 5 jaar zijn niet te houden, maar als je jaarlijks je kan verzekeren van 70+ miljoen als basisbedrag dan kan je echt stappen zetten.

7 maart 2022 om 22:42

Nee absoluut, alhoewel Antonucci wel van de Franse gedeelte kwam (charleroi, maar kon wel redelijk Vlaams door zijn jeugdopleiding bij Anderlecht). Maar ik ben er niet volledig op tegen, want je biedt perspectief, maar je moet wel kritisch zijn natuurlijk in hoeverre je op 16-jarige gozerts gaan jagen. Zelfde als de 20 miljoen spelers. Je moet echt scherp hebben als je weer 20 miljoen moet gaan uittrekken aan spelers. Dan kun je beter 2-4 spelers van 4-8 miljoen aantrekken, en kijken wie er redt. Dat deden ze met Tagliafico, Davinson Sanchez en Lisandro Martinez bijvoorbeeld. Toen haalden ze in die periode ook nog Pierie, Orejuela, Kristensen, Wober en Cassierra (niet allemaal tegelijk). Moet je maar kijken wie er redt. En dan moet je redelijk sporadisch kijken als je echt 20 miljoen wilt gaan uittrekken voor een speler. Ik denk dat je volgend seizoen echt moet gaan kijken voor een keeper mits Gorter er niet klaar voor is. Met Stekelenburg en Pasveer heb je amper toekomst, Setford weet ik niet zeker als hij het aan kan (ken hem niet goed genoeg), en dan heb je nog het vertrek van Onana. Dan zou ik voor max 12 miljoen kijken als je een goeie keeper kunt aantrekken die niet in de weg staat van Gorter en Setford, en nog een paar jaartjes mee kan. Dan denk ik aan Rajkovic (reims) waar Ajax nog mee in verband werd gebracht, of een Livakovic (zagreb), die zeker klaar is voor een stap hogerop. Kolar (slavia Praag) lijkt me ook wel interessant op basis van de Europese wedstrijden, alleen ken ik hem niet super goed en weet ik niet hoe goed hij is aan de bal.

8 maart 2022 om 09:05

Antonucci is mooi voorbeeld, die is met 17 mede vertrokken door heimwee en moeite met zijn plekje vinden in Amsterdam. Bij Anderlecht is over algemeen voertaal, net als in heel Brussel eigenlijk, Frans. Bij Ajax ga je geen 3 jeugdspelers vinden die echt goed Frans spreken (even overdreven) en voor een harde wereld zoals topsport kan je na overstap niet stil zijn. Dan moet je ballen opeisen en presteren anders lopen ze over je heen. Dat ervaren de Deense talenten nu, niveau voor doorstromen moet hoger zijn maar als je goed kan voetballen maar niet vocaal genoeg bent en spel naar te toe trekt dan slaan ze je net zo makkelijk over.

Ik verwacht ook dat ze een keeper gaan halen, Gorter keept prima seizoen in de KKD en zou mij niet verbazen als hij uit gaat groeien tot eerste keeper maar naar komend seizoen toe verwacht ik wel een aankoop. Setford is qua leeftijd nog o18, moet fysiek nog echt stappen zetten en dominanter in zijn 16 worden maar dat is voor een jonge keeper niet vreemd. Setford heeft nog een jonger broertje die door sommige binnen de club als groter talent gezien is momenteel, keepte recent ook lichting hoger bij Engelse nationale ploeg en is ook bij Ajax doorgeschoven. Op eerste oog fysiek wat sterkere bouw dan zijn broer. Afhankelijk van hoe ver Ajax in CL gaat komen gaat geïnvesteerd worden denk ik. Op dit moment zijn ze regelmatig gespot bij Lens in Frankrijk voor Doucoure wat meer defensieve vervanger van Gravenberch zou moeten zijn dan, zou ook Alvarez een echte concurrent geven en dan hoef je Klaassen niet terug te schuiven als Alvarez (of Gravenberch dit seizoen nog) niet kan spelen. Ook lijkt er een jonge CV aangetrokken te gaan worden maar geen idee of dat doorgang kan vinden, dat was laatste waar Overmars mee bezig was en geen idee wie dat op heeft gepakt en hoe status ervan nu is.

7 maart 2022 om 20:17

Hangt ervan af of je Mats Rits mee wilt tellen, maar die is natuurlijk niet echt geslaagd bij Ajax.

7 maart 2022 om 20:25

Nee precies, die is niet echt doorgebroken bij Ajax. Werd wel altijd gezien als een enorm groot talent, en heeft ook niet zijn debuut gemaakt bij Ajax 1. Is uiteindelijk wel redelijk goed terecht gekomen via Mechelen bij Brugge en is daar ook belangrijk. Ben benieuwd als die nog een stap hogerop gaat maken.

Ben echt blij met deze jongen een heerlijke speler!

Hartstikke leuk dat hij aardig kan pingelen met een bal, maar die tijden zijn helaas verleden tijd. Je hebt tegenwoordig fysieke kracht of pure snelheid nodig wil je de top kunnen bereiken. Aangezien hij geen van die 2 heeft moet ik het allemaal nog maar zien met dit mannetje. Veel succes in iedergeval

7 maart 2022 om 21:14

Fysieke kracht.....ziyech.....kuch.....

8 maart 2022 om 15:13

Klopt, Ziyech heeft allebei niet zoals wel meer spelers. Als dat het geval is moet de rest van het team zijn zwakheden compenseren, maar dat zijn echt uitzonderingen zoals Oldspice ook al opmerkte. De kans dat dit jochie die uitzonderingspositie ook ooit gaat bereiken lijkt mij op dit moment zeer klein. Mooi vergelijkings materiaal loopt al rond bij jong Ajax in de naam van Unuvar.

Is hij ook te naturaliseren zodat hij over 3 jaar kan debuteren in Oranje ?

7 maart 2022 om 20:56

In theorie kan dat maar ik geloof niet bounida daar interesse in heeft.

7 maart 2022 om 21:05

In theorie zou dat na 5 jaar woonachtig in Nederland te zijn kunnen ja. Maar lijkt mij niet relevant in dit geval, dat is vooral interessant voor spelers zonder EU paspoort die voor een topland niet in aanmerking lijken te gaan komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

109 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren