Driessen maant KNVB te wachten met Koeman en wijst op andere kandidaat

Maandag, 7 maart 2022 om 07:11

Valentijn Driessen vindt dat de KNVB Ronald Koeman nog niet moet vastleggen als de opvolger van Louis van Gaal na het WK in Qatar. De chef voetbal van De Telegraaf schrijft in zijn column voor de krant dat de eerste termijn van Koeman als bondscoach van Oranje weliswaar mag meewegen, maar dat er tevens niet vergeten mag worden dat hij het Nederlands elftal in de steek liet voor Barcelona en daar niet wist te overtuigen. Bovendien waarschuwt Driessen dat er de komende maanden nog veel kan veranderen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet de KNVB Ronald Koeman terughalen als bondscoach?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door rayvg)

“Het biedt geen garantie voor de toekomst” net of een nieuwe trainer aanstellen ooit garanties bied. Het blijft altijd maar gokken en hopen dat het werkt.

7 maart 2022 om 09:54

Het is ook een beetje onzin dat Koeman wordt verweten dat Oranje niet swingde. Je hebt een middenveld met Wijnaldum, Frenkie en Klaassen. Drie dienende spelers die opeens het spel moeten bepalen. Dat kan je Koeman niet kwalijk nemen want daarmee ga je geen tempo in je spel krijgen. Ik heb Oranje ook niet zien swingen onder FdB en Van Gaal. We hebben onder Koeman tegen lamden als Belgie, Frankrijk, Duitsland en Engeland resultaten gehaald. Die lamden hebben veel sterkere selecties als ons, dus dat vind ik al een razendknappe prestatie

7 maart 2022 om 16:12

Engeland.. finalist of niet maar wat een treurigge potjes spelen die altijd al jaren en helemaal niet zo bijzonder. Gewoon niveau Oranje hoor. Belgie vindt ik ook al een tijd niet zo meer. Frankrijk is inderdaad heel goed met zijn selectie en Duitsland is ook vaak hoog niveau, maar uiteindelijk ontloopt het elkaar allemaal nooit zo hoor, een goede selectie of een paar goede potjes zegt niks. Ik ben van mening dat de meeste spelers met interlands te weinig met elkaar spelen om een constant niveau te halen. Anders had afgelopen EK frankrijk wel even makkelijk gewonnen maar dat gebeurt ook niet. Een spanje had gewoon de gehele selectie van Barcelona met wat Real aanvulling jaren tot zijn beschikking wat toen de beste team waren. Dat was gewoon bijna een clubteam dus daarom waren zij zo constant in goede potten spelen als je het mij vraagt. Nederland heeft gewoon net zo veel kans aankomend WK als een duitsland naar mijn mening, wie het meeste geluk over het toernooi zal winnen.

Wat heeft Guardiola nou bewezen? Dat hij Tikki-Takka kan spelen bij teams die qua spelersmateriaal superieur zijn aan de tegenstander. Dat is het NL elftal niet. Guardiola bij Oranje zou 1 grote teleurstelling worden ben ik bang

7 maart 2022 om 07:47

Hij heeft bewezen sterren elftallen te laten draaien en functioneren. Daarmee ook genoeg prijzen gepakt. Dat heeft hij bewezen.

7 maart 2022 om 08:27

Ik snap desondanks wel wat Jacco zegt. Ik ben fan van de elftallen van Guardiola. Vooral zijn gekke formaties nu bij city. Maar Guardiola heeft eigenlijk bij elke ploeg gewerkt met de op dat moment wellicht sterkste selectie van de wereld. En daarmee eigenlijk niet eens zo veel prijzen gewonnen internationaal. De vraag is of hij een Nederlands elftal waar ook jongens als Til, Clasie, Drommel, Krul, L. De Jong en Bergwijn voor in aanmerking komen ook goed kan laten draaien. Bij Nederland heb je hooguit 5 spelers die momenteel goed bij City kunnen meekomen in plaats van 20 pure toppers. Ik vraag me af of de komende 3 jaar nou het moment is voor Guardiola om Nederland te coachen...

7 maart 2022 om 09:40

Hou toch op man. Guardiola maakt zijn spelers zo ongelofelijk veel beter. Paar voorbeelden: Cancelo, speelde bij juve niet eens zo heel geweldig, nu bij pep de beste linksback ter wereld. Rodri speelt als prime sergio busquets, gundogan heeft ie ook helemaal laten opleven, bernardo is misschien wel de beste middenvelder van de premier league, mahrez is ook zoveel beter geworden onder pep. Je doet hem echt te kort hoor. Laat zijn teams echt zo ongelofelijk herkendbaar voetbal spelen. De backs aan de binnenkant, wat veel teams nu doen heeft hij verzonnen. Echt een absolute toptrainer die maar bliift innoveren.

7 maart 2022 om 09:46

Hou toch op zeg. Cancelo was geweldig bij Juventus. Niet voor niets betaalde City 65 miljoen euro voor een rechtsback.
Stuk voor stuk koopt City de grootste sterren van andere clubs en dan heb je mensen zoals jij die beweren dat de ster door Guardiola zo groot gemaakt is? Het is precies andersom, Mahrez maakte Leicester kampioen, Leisester(!), City koopt hem en dan doet ie het voor Guardiola. Het zijn de spelers die Guardiola laten shinen, niet andersom.

7 maart 2022 om 10:29

Mahrez was al een fenomeen bij Leicester en had een enorm groot aandeel in het kampioenschap van die club. Bernardo was een van de belangrijkste en bepalende spelers bij een AS Monaco wat de halve finale van de CL haalde. Je kan dus ook een beetje doorslaan. Cancelo en Rodri wil ik wel geloven

7 maart 2022 om 16:23

Haha hoe erg kan je het mis hebben.. Cancelo was echt ongelofelijk goed bij Juventus. Verzonnen feiten om een beeld te creeeren om je mening te versterken.. lijkt wel hededaagse propoganda! je kan zo een functie krijgen bij een of andere hoge macht!

7 maart 2022 om 09:57

Bij Oranje kan Guardiola ook niet even voor 1,5 miljard aan transfers doen. Bovendien zie ik Guardiola dit Oranje ook geen mooi voetbal laten spelen met deze selectie zonder creativiteit. En dan heeft de KNVB ook nog een salarycap die geloof ik een miljoentje of 7 ligt onder wat Guardiola normaliter verdiend. Die komt zijn bed niet uit voor een salaris van 1 miljoen

Het probleem met Blind was niet dat hij te vroeg aangesteld was, het probleem met Blind was dat hij totaal ongeschikt was als bondscoach.

7 maart 2022 om 08:16

Plus het feit dat zowel Blind als De Boer op voorhand door zowel pers als publiek al volledig afgeschreven was. Dan wordt het latsig presteren en kom je in een negatieve spiraal. Een keer een verspreking (quincy Menig) en het hele land neemt je al niet meer serieus.

7 maart 2022 om 09:28

Haha ja want dat was het enige wat de heren bondscoaches fout deden. Het aanstellen van beider heren was gewoon puur wanbeleid vanuit de KNVB.

7 maart 2022 om 11:59

Nou, als je zo ontzettend veel fouten maakt als Blind en De Boer, kun je daar moeilijk de pers de schuld van geven. Beide heren waren gewoon volledig ongeschikt en dat hebben ze laten zien.

7 maart 2022 om 10:00

Blind had er al uitgegooid moeten worden toen hij Ziyech links liet liggen. Nu hebben we een Oranje met nul creativiteit dankzij die flater. We hebben nu drie dienende spelers op het middenveld lopen met Klaassen, Wijnaldum en Frenkie. Dan wordt het lastig om oogstrelend voetbal op de mat te leggen

7 maart 2022 om 10:27

Ach, daar hebben we Japie weer met zijn Blind obsessie weer.

Hoelang ga je nog terug komen op Ziyech. Het leven gaat door he. Hij heeft voor Marokko gekozen en dat is een enorm succes geworden. Het gaat niet meer veranderen, dus ga gewoon door met je leven. Je obsessie hierover begint na 3 jaar wel een beetje irritant te worden.

7 maart 2022 om 10:33

Blind was een volledige koekenbakker als bondscoach. Die heeft voor Oranje nog nooit wat gepresteerd als coach, tijdens Oranje niet en na Oranje niet maar omdat het de groupie van Van Gaal is staat hij nu gewoon weer op de loonlijst bij de KNVB dus die wordt nog beloond voor zijn wanprestaties ook. Te belachelijk voor woorden. Die bondscoach van Marokko kan beter ergens een club gaan coachen samen met Blind. Die snapt er ook weinig van door twee van zijn beste spelers niet te selecteren

Deels verstandige teksten van Driessen. Ja, stel aub Koeman niet aan zolang er nog een bondscoach zit. Nee, je hoeft niet te wachten op Guardiola. Ik ben persoonlijk geen fan van een buitenlandse coach. Lekker een frisse wind laten waaien, laat desnoods vGaal mee denken over z'n opvolger, maar niet weer die zeurende, overemotionele Koeman als het even tegen zit. Bij Barca heeft hij zich echt laten kennen vind ik.

7 maart 2022 om 09:29

Marton

Vond koeman vooral genant laatste tijd. Eerst zijn zaakwaarnemer in de media laten roepen dat hij interesse heeft en nu hij zelf.. Kom op, WK is nog best ver en zit nu al te lobbyen.

Triest man is het geworden.

7 maart 2022 om 10:01

Laat Van Gaal maar niet meedenken over een opvolger. Dan hebben we straks Andries Jonker of Stuivenberg als bondscoach

7 maart 2022 om 10:52

Nooit Koeman meer, de zakkenvuller, niet alleen het Nederlands elftal, ook Psv liet hij stikken, alhoewel dat niet zo erg is

Koeman is toch ook geen geweldenaar? Veel clubs gehad, maar ook met regelmaat niet zo goed gegaan. Ervaring is mooi, innovatie mooier, wat mij betreft.

7 maart 2022 om 09:20

Met innovatie en ervaring hou je 2 kandidaten over: ten Hag (onhaalbaar) en Bosz. Met die laatste gaan we met swingend voetbal na de groepsfase naar huis.

7 maart 2022 om 12:03

Dat vind ik echt te simpel. Geen van die clubs zat in de situatie om te presteren. Bij Valencia moesten de grote meneren eruit, clubs als Southampton en Everton kun je alle kanten mee op en bij Barcelona moest er hevig bezuinigd worden. Aan zijn carriere zit dus een flinke nuance. Ook Koeman wint de Premier League, Bundesliga of La Liga wel als hij clubs als City, Bayern of Real Madrid mocht coachen. Nu zeg ik natuurlijk niet dat hij een geweldenaar is, maar als coach ben je van veel meer zaken afhankelijk met betrekking tot succes en een prijzenkast.

Rustig het WK afwachten!! Stel dat het een succesvol WK wordt (halve finale ??). Van Gaal speelt zonder Depay in een 5-3-2 opstelling. Dan kun je toch niet Koeman terughalen die Depay weer gaat opstellen ??

7 maart 2022 om 10:02

Denk je nou echt dat Van Gaal zijn beste en meest productieve spits op de bank gaat neerzetten? Dan kunnen we na de poulefase meteen naar huis

7 maart 2022 om 10:07

@ties58 Elke bondscoach zal Depay nu opstellen dus wees ff niet zo een hater

7 maart 2022 om 16:32

Als we 532 gaan spelen wordt het weer een lekker kort WK!, We kunnen al moeilijk aanvallen dus laten we het onszelf nog moeilijker maken! als je meerdere boten hebt maar geen paddels dan ruil je wat boten in voor paddels om alsnog te kunnen varen.

Koeman heeft zijn kans gehad en is weggelopen. Het is tijd voor een nieuwe generatie: mensen als Bosz, die naam komt als eerste bij me op.

de KNVB moet niet te vroeg een beslissing nemen. gewoon wachten tot het WK en dan een opvolger aanstellen. Koeman is wel geschikt als Bondscoach en zouden ze terug kunnen nemen, want had nou eenmaal de clausule van Barca in zijn contract staan. maar niet te snel reageren.

Driessen loopt weer ouderwets te stoken.Guardiola gaat dat niet doen, KNVB kan hem niet betalen en dat Koeman mede verantwoordelijk zou zijn voor de slechte prestaties van de Boer slaat helemaal nergens op. Dit is spijkers op laag water zoeken want Koeman heeft het prima gedaan als bondscoach.Kortom: Driessen lult weer eens uit zijn nek.schild

7 maart 2022 om 10:21

Geld is bij Guardiola nooit een issue geweest. Ook in de media is dit al meerdere keren door hem zelf gezegd.

Hij wil gewoon NL een keer coachen dat is zijn droom.

Koeman liet de spelers in de steek…..hij had Barcelona al een aantal keer nee verkocht. Mag die dan aub dan die laatste keer wel ja zeggen? De kans dat ze nog een keer terug kwamen zou nogal klein zijn namelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

92 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Justin Kluivert heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Fulham. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren