‘Slechte voetbalvader’ Xavi onderuitgehaald om ‘verschrikkelijke fout’ met Pedri

Woensdag, 2 maart 2022 om 12:40Mart van Mourik • Laatste update: 13:17

Xavi heeft kritiek gekregen naar aanleiding van zijn lovende woorden over Pedri. De Catalaanse oefenmeester kwam na afloop van het LaLiga-duel tussen Barcelona en Athletic Club (4-0) superlatieven tekort om het optreden van de middenvelder te beschrijven. In het Spaanse praatprogramma el Chiringuito de Jugones oppert de bekende journalist Edu Aguirre dat Xavi met zijn lofzang ‘een verschrikkelijke fout’ begaat en de stormachtige carrière van Pedri in de weg zit.

“Ik kon de uitspraken van Xavi over Pedri niet uit mijn hoofd krijgen”, steekt Aguirre in gesprek met presentator Josep Pedrerol van wal. Xavi vergeleek Pedri op de persconferentie onder meer met Andrés Iniesta en bestempelde zijn middenvelder als ‘de beste speler ter wereld als het op talent aankomt’. “Die woorden hebben me echt aan het denken gezet. Xavi heeft een verschrikkelijke fout gemaakt. Zie eens voor je wat een jongen van negentien jaar wanneer hij naar bed gaat... Zijn trainer zegt dat hij beter is dan De Bruyne, dat hij beter is dan Modric en dat hij de opvolger van Iniesta, een van de beste sporters uit de Spaanse geschiedenis, is, én hij zegt dat hij het grootste talent ter wereld is...”

Journalist Edu Aguirre

“Dat soort dingen zeggen fans op Twitter, maar de trainer...”, vervolgt Aguirre. “De trainer is er om een speler met beide benen op de grond te houden. Hij moet het hoofd van een negentienjarige jongen op orde houden. De trainer moet de voetbalvader van Pedri zijn en tegen hem zeggen: ‘Wanneer je morgen wakker wordt en gaat trainen, train je alsof je niks gepresteerd hebt. Dat zal je naar het succes brengen.’” Met de uitdrukking 'comerse la oreja', iemands oor afbijten (figuurlijk: iemand door aan te dringen ergens van overtuigen), legt Aguirre uit wat Xavi fout doet. “‘Je moet je door niemand het oor laten afbijten’, zeggen ze altijd. Maar Xavi is zelf degene die het oor afbijt. Je kunt die dingen gewoon niet zeggen tegen jongen van negentien.”

“Xavi is Pedri gewoon slecht aan het opvoeden. Pedri gaat zeer goed worden, en dat is hij al. Maar Xavi kan niet zomaar alles over hem zeggen. Hij is pas negentien! Je kan het tegen iemand van dertig zeggen die alles al heeft meegemaakt. Morgen staat hij op en zegt hij: ‘Ik weet alles al. Hé, ik ben beter dan Modric, ik ben beter dan De Bruyne, ik ben de volgende Iniesta. Waarom? Omdat trainer Xavi het zegt.’ Xavi moet hem op zijn plek zetten en zorgen dat hij dagelijks keihard blijft werken. Xavi maakt een grote fout”, besluit Aguirre.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door almogaver)

Mis ik iets? Heeft deze Edu Aguirre ooit zelf wereldtalenten getraind? Ik vind het gek om je zo op te winden over lovende woorden van een trainer om zijn piepjonge sterspeler, en we mogen Xavi op dit vlak best vertrouwen met het motiveren en disciplineren van Pedri. Hij staat immers elke dag op het veld met hem en kan een inschatting doen van hoe zijn opmerkingen persoonlijk vallen bij Pedri. Het is gewoon heel raar om dan van een afstandje te zeggen 'nou, ik snap nou niet waarom hij hem zo complimenteert, dat gaat hem alleen maar tegenzitten!' terwijl elk mens anders met lof en kritiek omgaat en je zelf van niets weet betreffende deze speler.

2 maart 2022 om 12:54

Ach deze man moet ook ergens zijn geld mee verdienen; als dat is door superlatieven te gebruiken voor onbeduidende situaties zij dat blijkbaar maar zo voor Edu Aguirre.

2 maart 2022 om 13:00

Precies- ik bedoel, ik ga absoluut niet claimen dat Xavi een soort demigod is die alles met betrekking tot zijn spelers perfect zal inschatten, maar ik denk dat men hem wel mag vertrouwen op het uitdelen van lof in de media 😂 best een lage lat als je het mij vraagt.

2 maart 2022 om 18:46

Waar ik me een beetje zorgen om maak is dat die jongen (Pedri) straks misschien veel te veel druk gaat voelen omdat de verwachtingen zo hoog zijn. Wat je ook vaker ziet bij spelers die voor grote bedragen een transfer hebben gemaakt.
Dat kan juist ook heel intimiderend werken.

2 maart 2022 om 13:09

Ik snap wel waar het vandaan komt. Hij heeft een punt dat het bij jonge jongens nog wel eens begint te duizelen als ze vaak horen hoe goed ze zijn. De media, fans, twitter: iedereen schaart ze na twee goede potten in de categorie Messi/Ronaldo en ze zijn meteen ‘de nieuwe-’. Het is dan vaak voor trainers een hele klus om dat soort jongens met beide benen op de grond te houden en te zorgen dat ze gewoon nuchter blijven voetballen. In dit geval begint de trainer zelf met heel die lofzang. Wie moet er dan nog streng zijn voor hem? Wat dat betreft snap ik deze man. Echter, Pedri lijkt me een hele normale jongen, met een goed stel hersens en prima mensen om zich heen. Ik meen dat ie bij zijn ouders woont? Ik maak me om hem geen zorgen. Die jongen komt er wel en kan deze woorden van Xavi wel aan.

2 maart 2022 om 13:19

Vraag me dan af welke jongens zijn gaan duizelen na dergelijke complimenten en dat het helemaal mis is gegaan?

Mentaliteit is ook kwaliteit en als je die niet bezit, hoor je sowieso geen grote speler te zijn.

2 maart 2022 om 13:33

Kijk, de truc zit hem dus in de tweede helft van je reactie: wij (en de journalist in kwestie) kennen die jongen niet persoonlijk; Xavi wel en hij traint hem ook vrijwel dagelijks. Dus als Xavi besluit de loftrompet af te steken, dan is het louter speculatie wat er verder wordt gesuggereerd. Het is al helemaal vergezocht om te gaan spreken van dat Xavi 'in de weg zou staan'.

Het is ook niet zo dat Pedri twee maanden terug debuteerde en nu vier goede wedstrijden heeft gespeeld en wordt opgehyped. Het is geen Kishna die na vijf wedstrijden de nieuwe Robben zou zijn, bij wijze van. Hij doet het al ruim twee jaar op het hoogste niveau.

2 maart 2022 om 15:06

Ja joh het is echt nooit goed daar in spanje

2 maart 2022 om 20:44

El chiringuito is een programma van imbecielen, voor imbecielen. Niemand met één gram verstand neemt het serieus. Barça doet het weer even leuk en deze losers zoeken weer iets om het neer te sabelen. Altijd al gedaan.

VZ vindt het leuk om hen aan te halen als nieuws, omdat het voor clicks zorgt.

Tja, dit zijn nou eenmaal fouten die onervaren coaches weleens maken. Het is zeker niet verstandig, maar je kunt als coach grotere fouten maken dan het ophemelen van een speler. Het is ook wel een beetje Spaans om zo romantisch over voetbal en voetballers te praten. Zolang Pedri een goede kop op z'n schouders heeft, zal het allemaal wel meevallen wat voor impact dergelijke uitspraken hebben.

Voetbalzone, Plaatsen jullie nou echt een artikel over iets wat gezegd is in een programma die door niemand serieus wordt genomen in heel Spanje? Een artikel over El Chiringuito, wauw.

2 maart 2022 om 12:56

Ik vind anders wel dat ie een punt heeft. Het is nooit goed om piepjonge talenten helemaal de hemel in te prijzen, dan wordt de kans groter dat ze naast hun schoenen gaan lopen.

2 maart 2022 om 13:02

Als Pedri hierdoor naast zijn schoenen gaat lopen, is hij sowieso niet gemaakt om de absolute top te bereiken.

2 maart 2022 om 13:08

El Chiringuito is echt een parodie. En aan Xavi hebben ze daar sowieso een hekel.

2 maart 2022 om 13:14

Ze plaatsen ook aan de lopende band quotes van Vd Gijp of Derksen bij VI, dit programma is een beetje de Spaanse equivalent daarvan denk ik?

2 maart 2022 om 13:46

Precies dat Sander, als ze die Gijp en Derksen elke dag plaatsen, dan kan je zowat alles wel plaatsen. Dit verhaal slaat immers ook nergens op. Net als Gijp en Derksen.

2 maart 2022 om 13:52

Vond de heren vroeger nog wel eens vermakelijk hoor, vooral om die gekke Gijp heb ik best regelmatig smakelijk gelachen met zijn simpele geouwehoer. Maar inmiddels kijk ik er al jaren niet meer naar. Als ik wel eens zogenaamd voetbalinhoudelijke uitspraken van ze hier voorbij zie komen -en dan met name van Derksen over internationale competities- dan denk ik bij mezelf "kijken jullie nog wel naar voetbal?" hahah. Dat gaat echt nergens over vaak!

2 maart 2022 om 20:45

Nope. El Chiringuito is van een nog véél lager niveau. Daarbij neemt het zichzelf ook nog eens serieus.

2 maart 2022 om 13:50

Ze hebben dit denk ik net pas ontdekt en denken oh we hebben kwaliteit binnen mensen om over te berichten lol.

Haha als hij daardoor echt zou denken dat hij beter is dan modric of kdb dan is het vooral pedri zijn eigen fout

Juist ja.. Ik zie Pedri inderdaad wel het trainingsveld betreden en verwacht dat iedereen zijn schoenen kust en alvast voor kerst een Gouden bal als surprise gaat knutselen voor hem. Want dat verdient ie gewoon.
Overal waar hij komt, moet zijn favoriete drankje klaar staan en oh wee als Dani Alves op Pedri zijn parkeerplek probeert te parkeren!

Waarom moeten mensen altijd problemen maken van niks?

Pedri weet heus wel dat hij nog wat werk te zetten heeft en nog wat te bewijzen heeft (lees prijzen binnenhalen) vooraleer hij echt tot de allerbesten mag scharen. Wat mij betreft is hij wel top 10 op zijn positie op dit moment. Uiteraard zijn De Bruyne, Modric, Kroos, Verratti , Gündogan , Kimmich (kan er nog opnoemen) nog een stukje verder vooral door ervaring.

Het is wel typisch Spaans idd om overdreven te romantiseren, Pep had wel 5 of 6 spelers die hij tot beste speler benoemde waar hij ooit mee had gewerkt.

Barça doet het goed op dit moment, het spel is enorm verbeterd dus El Chiringuito moet daar wel wat negativiteit in gooien ;-)

Als Pedri hiervan wakker ligt, heeft hij sowieso de mentaliteit niet om de absolute top te halen.

Wat een gehuil om niks weer. Extreme gevoeligheid is echt een ding waar mensen mee willen scoren tegenwoordig.

Nee joh! Pedri heeft al van miljoenen mensen gehoord hoe ontzettend getalenteerd hij is. Mij lijkt het wel fijn als een van de grootste aller tijden en nu mijn trainer mij voor de camera's complimenten geeft. Iets met zeiken om het zeiken.

Ik snap zijn filosofie! Maar ja wat maakt het uit? Uiteindelijk moet Pedri het allemaal zelf doen.

Dom gezwets. Het moet voor Pedri juist een geweldige kick geven dat je trainer je zo uitzonderlijk goed vind. En terecht overigens. En o ja, net alsof Pedri zich de pleuris zorgen gaat maken omdat hij in eens namen als Iniesta, De Bruyne en Modric voorbij hoort komen. Wat boeit hem dat nou? Die gozer wilt gewoon lekker voetballen!

Het klopt dat je dit niet tegen ieder wereldtalent moet zeggen, maar om het nou een fout te noemen. Voor hetzelfde geld is Pedri een type persoon die juist behoefte heeft aan die erkenning om te presteren. Wat voor persoon A geldt hoeft niet voor persoon B te gelden en andersom. Erg vreemde felle kritiek in mijn ogen.

2 maart 2022 om 14:42

De spelers waar je dit niet tegen kan zeggen en gaan zweven, zijn geen wereldtalenten.

Mentaliteit is ook een kwaliteit.

Is dat niet precies voetbaljournalisten doen, maar dan wat inconsequenter ? Week 1 speler overladen met superlatieven, week 2 hem een omhooggevallen overschatte speler noemen ?

Op zijn 19e speelde Kevin de Bruyne nog bij Genk, Pedri bij Barcelona.

Daarnaast geeft Xavi aan dat hij zijn pupil het beste talent van de wereld vind op dit moment.

Daarmee zet je hem niet op gelijke hoogte met Modric, KdB of Iniesta. Die zitten in een heel ander moment van hun voetbalcarriere en zijn het label "talent" al lang ontgroeid.

Ik zal maar zo zeggen, met Messi is het toch ook goedgekomen? Of zouden Rijkaard en Pep Guardiola elke training gezegd hebben dat hij elke dag moest trainen alsof hij het weekend daarvoor een hele slechte wedstrijd heeft gespeeld?

Och, Pochettino riep precies hetzelfde indertijd ... over Dele Ali. Dan zit Xavi er toch niet zo ver naast denk ik. En Pedri lijkt me nuchter genoeg om daar verstandig mee om te gaan. In tegenstelling tot juist ja ... Dele Ali.

El Chiringuito wat een domme programma is dat zeg.

We hebben het over een Golden Boy winnaar met 73 wedstrijden in zijn eerste seizoen. Hij heeft al meer dan een jaar allerlei vergelijkingen gehoord en wordt alleen maar beter, dus de woorden doen hem duidelijk niet veel behalve beter laten spelen. Daarnaast was Iniesta op Pedri z'n leeftijd nog niet op het niveau waar we hem om kennen. Lange weg te gaan maar het begin is echt ongeloofelijk.

2 maart 2022 om 16:38

Als juillie het allemaal beter weeten dan moeten juillie daar gaan staan en trainer worden van barcemona xavi heeft barcelona weer om hoog gehaald denk daar maar eens aan

2 maart 2022 om 18:19

Waar heb je het over?

Apart, deze man herhaalt de woorden van Xavi, dwz hij heeft ze gehoord/gelezen.
Maar niet begrepen en dat voor een geschoolde
Xavi zegt; het grootste Talent. Om net zo goed te worden als de spelers genoemd door de journalist heeft het talent nog een lange weg te gaan. Het zit erin, maar het moet er ook nog uitkomen en dat is een ander verhaal.
Graag gedaan

Moeten we talent hier niet gewoon lezen als potentie? Zo las ik het in ieder geval wel. Xavi vindt dat Pedri de meeste potentie heeft van alle spelers. Dat is ook niet echt handig om tegen de wereld te verkondigen maar het is wel heel anders dan hem de beste speler te noemen punt.

Terecht punt…respect naar de mannen die een goede carrière hebben en veel voetbal jaren op het hoogste seizoen hebben gespeeld. Nu maar hopen dat Pedri niet geblesseerd raakt net als Affelay en er dan weinig meer van horen helaas

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder10
GaviMiddenvelder10
P. AubameyangAanvaller10
O. DembéléAanvaller10
RaphinhaAanvaller10
Jordi AlbaVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

781 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2021- Barcelona
2019-2021 Al-Sadd
2015-2019 Al-Sadd
2000-2014 Spanje
1998-2015 Barcelona
Laatste voetbalnieuws

Juventus kijkt alvast verder dan Memphis en aast op voormalig Ajacied

Juventus gaat bij het afketsen van de transfer van Memphis Depay overschakelen naar Arkadiusz Milik, zo meldt transfermarktexpert Gianluca Di Marzio. Juve is het wachten op Barcelona zat en heeft de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 augustus
Manchester United ziet in Yannick Carrasco een goed alternatief voor Antony en Cody Gakpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren