Tuchel bekritiseerd voor opmerkelijke wissel: ‘Een onzinnig idee!’

Maandag, 28 februari 2022 om 11:18Jordi Tomasowa

In Engeland is na de de finale van de EFL Cup verbazing ontstaan over de wissel van uitblinker Édouard Mendy. De doelman van Chelsea werd in de slotminuut van de verlenging door Thomas Tuchel naar de kant gehaald, om met Kepa Arrizabalaga de penaltyreeks in te gaan. De Spaanse goalie moest bij een 11-10 stand (niemand miste) zelf trappen en schoot hopeloos over, waardoor Liverpool na een zinderende finale de EFL Cup greep.

In de studio van Sky Sports kon Gary Neville weinig begrip opbrengen voor de keuze van Tuchel om Mendy vlak voor de penaltyreeks te wisselen voor Kepa. “Ik hou er niet van om een doelman alleen voor een strafschoppenreeks in te brengen”, zei de analist. “Ze weten natuurlijk dat Kepa uitstekende statistieken heeft als het om het stoppen van strafschoppen gaat maar ik begrijp het nog steeds niet. Mendy speelde uitstekend en heeft de hele wedstrijd reddingen verricht, hij zit in de wedstrijd, heeft het goede gevoel en is opgewarmd."

Jamie Redknapp kon de woorden van zijn collega-analist alleen maar beamen. “Ik vind het geen goed idee, het is een onzinnig idee”, zei de voormalig middenvelder van Liverpool. “Het is onzin, hij kwam niet eens in de buurt van het stoppen van een strafschop.” Volgens Jamie Carragher was de keuze van Tuchel om Kepa in de slotminuut van de verlenging in te brengen echter wel te billijken. “We moeten niet vergeten dat dit dezelfde beslissing was die Thomas Tuchel nam tijdens de Europese Super Cup en toen wist Chelsea de strafschoppenserie te winnen met Kepa op doel”, doelt Carragher op het gewonnen duel met Villarreal.

Virgil van Dijk was een van de uitblinkers aan de kant van Liverpool. De verdediger werd alom geprezen in Engelse media voor zijn optreden in finale van de EFL Cup. The Express beloonde zijn spel met een 9. “Een moeiteloos en indrukwekkend optreden. Alles wat je verwacht van de heersende Nederlander. Een buitengewone prestatie.” Van de Daily Mail krijgt de verdediger een 8. “Net zoals Thiago Silva aan de andere kant straalde hij klasse uit', schrijft de krant, die een 8 uitdeelt. 'Liverpool had flink wat geluk, maar de Nederlander deed helemaal niets verkeerd.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Is idd echt pure onzin , Mendy stond werelds te keepen notabene dankzij hem hadden ze er niet 3 om de oren gekregen en als Tuchel een beetje AFCON had gekeken had hij kunnen zien dat Mendy in de finale echt een penaltykiller was en door zijn lengte veel meer intimiderend dan Kepa , deze fout kost Chelsea nu de beker !

28 februari 2022 om 12:19

Wat is er onzin aan om iemand met betere statistieken in te brengen? Penalty's en wedstrijden zijn 2 verschillende zaken. Dat iemand beter is in penalty's betekent niet perse dat hij ze altijd houdt he, de keeper blijft in het nadeel tov de nemer.

28 februari 2022 om 13:05

Het feit dat Chelsea zijn 100% kansen zelf miste is de oorzaak van het gelijke spel, niets anders. Dat Mendy ook doelkansen voor Liverpool heeft voorkomen is juist maar dat komt door zijn klasse en omdat de ballen in zijn bereik kwamen..... Chelsea heeft 100%kansen waar de doelman nooit oftewel heel moeilijk iets had kunnen verijdelen, zelf niet goed afgewerkt. Dat deze prachtige wedstrijd met twee topteams is geëindigd in een 0-0 is op zichzelf al onbegrijpelijk en eerlijk , beide teams verdienden te winnen !

Zo makkelijk weer dit... Had Kepa er 1 gestopt was de lofzang groot geweest, nu is het andersom.

28 februari 2022 om 11:30Dt is het hem nou juist, Kepa stopte geen penalty... Eentje had zelfs mijn oma nog gehad. Ging echt nergens over. Kepa had nooit erin moeten komen. Dit kun je tegenover Mendy echt niet maken die Chelsea op de been hield.

28 februari 2022 om 11:32

Idd die penalty van Van dijk was letterlijk een vernedering voor KEPA , kepa gaat in de linkerhoek staan en Van Dijk Ramt hem letterlijk zijn hoek keihard lang zen hoofd , met andere woorden je bakt er niks van , dat was echt een vernedering voor een keeper.

28 februari 2022 om 11:44

Wat een onzin weer, reageerde je hetzelfde toen Cilissen werd gewisseld door Van Gaal toentertijd?

Daarnaast, als we gewoon even puur naar de statistieken kijken heeft Mendy 32 penalties tegen gehad en maar 2!! ooit gestopt in zijn carriere, waarbij Kepa 24 penalties tegen heeft gehad en er daarvan 7 heeft gestopt. (transfermarkt)

Dus de wissel was toch harstikke logisch?

28 februari 2022 om 11:50

Dat is heel wat anders aangezien Cilessen geen penalty kan tegenhouden en Mendy wel.

28 februari 2022 om 11:51

Hij stopt meer penalties dan Mendy als je naar de statistieken kijkt. Hij is er zelfs merkelijk beter in.

28 februari 2022 om 11:56

Het verschil tussen Cilissen en Krul op het betreft van penalties was zo groot dat dat nog wel een logische keuze was. Cilissen had er namelijk nog nooit eentje tegen gehouden. Ik weet de gehele geschiedenis niet, maar Mendy heeft zeer recentelijk nog laten zien dat hij wel een penalty kan tegen houden.

28 februari 2022 om 11:58

Wat telt is dat Mendy op Afrika heeft laten zien dat hij penalty kan stoppen en het is een beest van een keeper die buitenaardse reflexen heeft.

28 februari 2022 om 12:06

"Dat is heel wat anders aangezien Cilessen geen penalty kan tegenhouden en Mendy wel."

Cillessen heeft 7 penals gekeerd v/d 49 tegenover Mendy die 2 v/d 30 heeft gekeerd dus hoezo kan Mendy beter penals stoppen dan Cillessen? Het zijn wat dat betreft beide geen hoogvliegers..

28 februari 2022 om 12:07

En Kepa heeft al meer bewezen dat hij penalties kan stoppen. Zo moeilijk is het niet hoor.

28 februari 2022 om 12:14

In die tijd had Cilessen geen een keer penalty tegengehouden, dus begrijpelijk. En op de afrika cup liet Mendy zien een penalty te kunnen stoppen,

28 februari 2022 om 12:27

Dus omdat Cillessen geen één x een penal heeft gekeerd is het begrijpelijk maar omdat Mendy er één! heeft gekeerd op Afrika cup is het logisch hem te laten staan terwijl zijn concurrent op dat gebied aantoonbaar betere statistieken heeft?

Klinkt inderdaad heel logisch...🙄

28 februari 2022 om 13:08

Je bent zo goed als je laatste wedstrijd inderdaad dat geld ook voor keepers, je hebt meer aan een spits die er afgelopen jaargang 30 inschoot dan een spits die 10 jaar geleden ooit 30 goals in een seizoen heeft gemaakt, maar nu al 10 jaar geen goal meer heeft gemaakt

28 februari 2022 om 13:10

Wat een onzin zeg....denk dat Van Dijk eerder zich zorgen moet maken over hoe en hoeveel kansen dat Chelsea heeft gehad.... akkoord ze Chelsea heeft die kansen zelf gemist maar hoe lang is het geleden dat de Liverpool verdediging zoveel uiteen is gespeeld? Niet normaal en Van Dijk werd daar verschillende malen geskipt, .....het maken van zure gezichten of memes maakt die situatie niet ongedaan.

28 februari 2022 om 13:13

Dit is makkelijk om achteraf te zeggen, uiteindelijk gaat het om wie beter is in dit geval met het stoppen van penalty's. Kepa zijn statistieken spreken voor zich, toen Van Gaal dit op een WK deed vonden we het allemaal o zo logisch en hadden we commentaar dat die het niet de wedstrijd daarop weer deed.

28 februari 2022 om 13:16

Douwe Dabbert, het is ook iets mentaals he. Je moet alles niet zo zwart wit zien. Mendy zit lekker in de wedstrijd, maakt veel reddingen en komt net van een gewonnen penaltyserie in de Afrika Cup finale. Dan heb je heel veel vertrouwen en is het eigenlijk een domper als je gewisseld wordt. Kepa staat net op het veld en zit er nog niet in en moet dan penalties gaan keren. Ja, tuurlijk kan het pardoes werken maar een logischere beslissing was Mendy laten staan.

28 februari 2022 om 15:20

Ik denk dat dit al van tevoren is afgesproken . Dus ondanks de prestaties die Mendy heeft afgeleverd , wist Mendy dat hij zou worden gewisseld. Je zag ook dat Mendy er heel sportief op reageerde en niet verbaasd was toen hij werd gewisseld

28 februari 2022 om 11:38

Had hij het niet gedaan en hadden ze verloren, kreeg hij die kritiek niet. Er was helemaal geen reden om hem te wisselenIk begreep hem ook niet. Kepa ging nog eerder de hoek in dan Cillssen... Dit is ook respectloos naar mendy toe die Chelsea op de been heeft gehouden, liet op Afrika cup zien dat hij wel een penalty kan stoppen.

Kepa was net een clown in dr penaltyshoots.

Als ik Mendy was was ik er niet uitgegaan. Tuchel boort Chelsea echt een prijs door de neus.

snapte het wel, zoals er ook in dit artikel vermeld staat is dit eerder gedaan door tuchel.
daarnaast is kepa, normaal gesproken, een penalty killer.

maar mendy stond zo geweldig te keepen, die had ik gewoon laten staan in de penalty reeks.

dat kepa uiteindelijk zelf mist zegt niks, kan iedereen overkomen.

28 februari 2022 om 11:36

Ik heb hem echt nog nooit een penalty killer gevonden. Heb je hem gister wel gezien? Dat was echt allesbehalve een penalty killer. Lag al 5 minuten in de hoek voordat de penalty was genomen. Mendy was in topvorm gister en had vast en zeker wel een penalty tegengehouden.

28 februari 2022 om 11:53

Gap, kies aub even een ander plaatje voor je avatar.

28 februari 2022 om 12:44

Bepaalt ie zelf wel toch. Dat geneuzel moet nu wel stoppen. Hij heeft niks met Poetin te maken.

28 februari 2022 om 12:50

Volgende stap is de Rus mag zich geen Rus meer voelen, het loopt wel de spuigaten uit.

28 februari 2022 om 14:06

Kritiek hebben op Rusland en dan zelf censuur toe willen passen. Hoe hypocriet ben jij Luzacovic?

Zo domme beslissing was de wissel niet ondanks dat Mendy Chelsea goed op de been hield met uitstekende reddingen. Je ziet het veel vaker gebeuren en nu was Kepa de schlemiel maar had hij er 1 gestopt was hij de held en hoorde je niemand hierover

Hey,

Ik snap de keuze van Tuchel wel alleen heeft hij dit keer gegokt en keihard verloren. Dat resulteert uiteraard in kritiek van de achteraf praters. Snap het argument wel dat hij Mendy had moeten laten staan, omdat hij zo goed keepte. Alleen als het wel goed had uitgepakt dan had iedereen anders gepraat.

In wedstrijden heeft Chelsea met Kepa op het doel 8 penalty's tegen gekregen. Daarvan stopte Kepa er 3. Dat is een goed gemiddelde. Hij stopte penalty's van Parego (valencia), Gylfi Sigurdsson (everton) en Ryan Hardie (plymouth Eagle). Mendy daarin tegen heeft ook 8 penalty's tegen gekregen bij Chelsea waarvan hij er slechts 1 pakte. Dat was die waardeloze panenka van Aguero. Kepa heeft dus veel betere statistieken als het gaat om het pakken van Penalty's.

Ook heeft Kepa eerder in deze competitie goed gekeept met Penalty's. Tegen Southampten pakte hij twee penalty's en ook tegen Aston Villa pakte hij twee penalty's in de serie. Ook in de Super Cup wist hij een penalty te pakken.

Dus ja al met al is het geen rare keuze toch?

Heerlijk opportunistisch weer, want als hij (net als tegen Villareal) de penalty’s had gehouden was Tuchel een absoluut genie. Achteraf gezien is het makkelijk om te zeggen dat het een slechte beslissing was, maar op het moment echt geen gekke keuze. Mendy heeft in reguliere wedstrijden 2 penalty’s gehouden en er 30 doorgelaten, terwijl Kepa er 7 hield en 17 doorliet. Dat het dan op de meest dramatisch mogelijke manier uitpakt is dan wel uiterst pijnlijk.

Ondertussen leidt Roman Abramovich, op verzoek van Oekraine, de vredesonderhandelingen tussen Rusland en Oekraine nadat hij als enige gebelde Russische prominent open stond om tegen Putin in te gaan. Hopelijk wordt dit ook vermeld door VZ en andere Nederlandse media!

28 februari 2022 om 12:33

Doet hij puur zodat hij weer bij Chelsea aan de gang kan en weer in Engeland welkom is beetje eigen belang gedachte.

28 februari 2022 om 12:51

Maakt het uit? Hij doet er tenminste wat aan itt al die andere rijke Russen.. Abramovich is toch maatjes met Putin? Abramovich was toch de lapdog? Hij is letterlijk de enige die in de openheid tegen de dictator durft in te gaan! Hoe zielig ben je als je iemand die een oorlog probeert te stoppen blijft afzeiken..

28 februari 2022 om 13:04

Berguis

Iedereen die de oorlog wil stoppen doet dit toch uit eigen belang?

Van gaal deet het ook, in 2014, en toen was het een wereld actie. Tja……

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder3211
R. LukakuAanvaller268
T. WernerAanvaller214
KepaKeeper40
J. Soonsup-BellAanvaller00
É. MendyKeeper340
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

9 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2021- Chelsea
2015-2017 Borussia Dortmund
2009-2014 FSV Mainz 05

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren