‘Strijd om handtekening Senesi barst los met interesse van nieuwe topclub’

Woensdag, 23 februari 2022 om 14:06Jordi Tomasowa • Laatste update: 14:11

Internazionale gaat zich mengen in de strijd om de handtekening van Marcos Senesi, zo meldt la Gazzetta dello Sport. De verdediger van Feyenoord kon vorig jaar al rekenen op interesse van Napoli en hij werd eerder deze maand ook in verband gebracht met een transfer naar AS Roma. Naast Senesi zijn ook Andreas Christensen en Martin Hinteregger in beeld als mogelijke versterkingen.

Het verdedigingsblok van Inter, bestaande uit Stefan de Vrij, Milan Skriniar en Alessandro Bastoni, weet minder te overtuigen dan enkele maanden geleden. Een vertrek van De Vrij bij i Nerazzurri wordt volgens la Gazzetta dello Sport niet langer uitgesloten en daardoor richten de Italianen hun pijlen op een mogelijke opvolger. Javier Zanetti, vice-president van Inter, zou gecharmeerd zijn van Senesi. Daarnaast staan ook Chelsea-verdediger Andreas Christensen en Martin Hinteregger van Eintracht Frankfurt op de shortlist van Inter.

Senesi - in 2019 voor zeven miljoen euro en met een doorverkooppercentage overgenomen van San Lorenzo - heeft bij Feyenoord nog een contract tot medio 2023. Eerder bestond vanuit beide kampen de intentie om die verbintenis op te waarderen, maar daar is het vooralsnog niet van gekomen. Senesi speelde tot dusver 98 officiële wedstrijden voor Feyenoord. Dat de 24-jarige Argentijnse verdediger in de toekomst mogelijk een transfer naar de Serie A zal maken, lijkt realistisch gezien het feit dat zijn entourage herhaaldelijk heeft laten weten dat de verdediger zichzelf in de toekomst in Italië ziet spelen.

Een alternatief voor Senesi is Christensen, die bij Chelsea over een aflopend contract beschikt en in Londen zo’n 4,5 miljoen euro per jaar verdient. De Deense verdediger wordt als een interessante optie beschouwd door Simone Inzaghi, aangezien hij het bij the Blues gewend is om in een driemansdefensie te spelen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door westend)

Dus ze willen de vrij laten vertrekken en senesi halen. En dan denken ze er op vooruit te gaan? Ik zie dat toch een beetje anders eerlijk gezegd.

23 februari 2022 om 14:15

Senesi is toch ook 6 jaar jonger. Alsof de Vrij op die leeftijd een internationale topper was. Geef die jongen wat tijd ok zich aan te passen op dat niveau want potentie heeft die wel.

23 februari 2022 om 14:22

De Vrij ging echter wel eerst naar Lazio, voordat hij naar Inter ging.

23 februari 2022 om 14:24

De Vrij werd verkozen tot beste verdediger van het WK 2014. Dat is zo'n 8 jaar geleden.

23 februari 2022 om 14:33

De Vrij was veel, veel verder dan Senesi op die leeftijd...

23 februari 2022 om 14:41

De Vrij was in 2014 bij Feyenoord niet zo goed als Senesi nu is

23 februari 2022 om 14:54

@consy.. Dat is een moment opname, Martins Indi was op dat WK ook 1 van de betere verdedigers, kijk waar hij nu staat.. Dat WK heeft vooral de verdediging een toernooi boven hun kunnen gespeeld, van Gaal heeft het toen gewoon dichtgetimmerd met 5 man achterop en nog 2 verdedigende middenvelders

23 februari 2022 om 16:26

@kokkie, zo'n momentopname moet Senesi dan nog wel even weten te scoren he, en zover is het voorlopig nog niet. Dus die kunnen we niet zomaar wegpoetsen. We weten ook wat De Vrij daarna gedaan heeft, en ook dat moet Senesi nog maar aantonen.

23 februari 2022 om 14:22

De Vrij heeft nog maar een eenjarig contract. Gezien de voorgeschiedenis zal verlengen met hem erg duur worden.

24 februari 2022 om 02:02

Inter is natuurlijk al even bezig met dure jongens eruit en goedkopere alternatieven. de Vrij verkopen brengt wel weer wat geld in de lade en ruimte in salaris. Christensen zal een enorm salaris vragen gezien de vele interesse en bij Senesi en ook Hinteregger verwacht ik dat dat wel wat minder zal zijn. Toch blijf ik het apart vinden dat de kampioen van Italie bij Senesi uitkomt, maarja Zanetti heeft er blijkbaar veel invloed op. Feyenoord mag echt blij zijn met 20 miljoen voor deze speler en dan hebben ze het héél goed gedaan. Feyenoord verkocht 2 jaar terug enkel spelers voor max 5 miljoen áls ze al iemand verkochten, het duurt gewoon even voordat topclubs hogere transfersommen aan je gaan betalen. laat ze aub niet weer denken dat hij excelleert op het WK en dan 50 miljoen oplevert.. (Jorgensen)

Ja, logisch verhaal. De Vrij vervangen door Senesi..

Ruilen met De Vrij? Die is straks toch ook al 31 en misschien op een leeftijd waarop hij nog wat toe wil voegen waar het begon: Feyenoord.

23 februari 2022 om 14:13

Misschien dan ook gelijk Kokcu ruilen voor Wijnaldum.

23 februari 2022 om 14:25

Nou ja op zich prima, je moet ook weer niet terug naar de periode waarbij ineens heel veel 'oud gedienden' met een hoog salaris binnen je selectie rondlopen. We hebben een periode gehad waarbij we daarmee zo goed als de afgrond in zijn gegaan. In de verdediging 1 en voorin 1 lijkt me daarin meer dan genoeg. Zie het beide nog niet direct gebeuren hoor. Wijnaldum zie ik helemaal niet meer naar Nederland gaan. De Vrij is eigenlijk nog te jong. Maar het is een mooie gedachte iig.

23 februari 2022 om 14:35

Dat is zeker waar, alleen zijn zowel De Vrij als Wijnaldum nog veel meer van toegevoegde waarde dan Hofland en Makaay haha en ja dromen mag altijd toch

23 februari 2022 om 15:54

Vond Makaay toch wel enorm veel toevoegen bij Feyenoord hoor. Onbegrijpelijk dat Been hem toen op de bank zette want hij was toen veruit de beste spits die we in jaren gehad hadden.

23 februari 2022 om 14:14

Dat zou echt top zijn.

23 februari 2022 om 14:16

Haha, dat zou mooi zijn zeg, maar lijkt me niet dat ie dat al wil.

23 februari 2022 om 14:26

Nee kans voor nu lijkt me ook vrij klein. Het is wel een trend aan het worden voor spelers om nog even af te bouwen in Nederland. En dan liever spelers die nog wat waard zijn (op het veld als aanvoerder). Maar De Vrij heeft naar mijn idee nog iets meer ambitie.

23 februari 2022 om 14:43

Een trend, valt toch wel mee? Op wie doel je dan allemaal?

23 februari 2022 om 14:57

Robben, Kuyt, Van Persie, Stekelenburg, Huntelaar, Elia, Fer, Van Ginkel, Pröpper en Mokotjo om maar even wat te noemen😌

23 februari 2022 om 15:00

Blind, Stekelenburg, Klaassen, Tadic, Haller: Ajax. Van Ginkel, Propper: PSV. Hendrix, Til, Alireza Feyenoord. Heb je nog spelers als Clasie enzo. Al dan niet met als doel om weer nieuwe energie aan je carriere te geven na een 'mislukt' avontuur. Of simpelweg afbouwen in een 'bekend' land. Zijn niet per definitie spelers van de club zelf, maar wel eredivisiebekende. Valt me op dat er meer terugkomers zijn die in ieder geval meteen wat toevoegen.

Of vind je van niet?

23 februari 2022 om 15:41

@westend, sorry maar Tadic, Haller, Klaassen en Blind zijn niet naar de eredivisie gekomen om af te bouwen Die zijn stuk voor stuk in hun prime naar Ajax gekomen om iets op te bouwen. En bij Tadic kun je zelfs zeggen dat hij zeer bewust voor Ajax koos en als basisspeler vertrok uit de PL. Blind was meer een 12e man en haller inderdaad op een zijspoor. Maar nog allen kwamen in de leeftijdscategorie 27 tot en met 29 jaar en dat zijn over het algemeen de beste jaren die je in je hebt. Sterker nog ik verwacht zelfs een beetje dat Klaassen, Daley en Haller in een buitenlandse competitie gaan afbouwen. Tadic blijft in principe maar zelfs dat is niet zeker.

Vind het ook goed om te zien dat zo'n Alireza er weinig van bakt. Hoop dat dit een periode inluid waarbij spelers die niet goed genoeg zijn voor een laag vlieger in topcompetities ook niet goed genoeg zijn voor de betere clubs in de eredivisie. Vanuit dat perspectief vind ik het dan ook jammer dat Til en Brobbey zo snel en makkelijk weer belangrijk waren voor hun clubs.

23 februari 2022 om 15:51

Al dan niet met als doel om weer nieuwe energie aan je carriere te geven na een 'mislukt' avontuur.

Dat zeg ik toch? Ik snap dat je met een druk bestaan niet verder leest dan de eerste namen en dan zelf een conclusie trekt 'hoe de post verder zal gaan'. Ik vind het wel iets nieuws dat spelers weer 'even' terugkomen. Misschien omdat sommige spelers heel vroeg vertrekken en dan nog tijd genoeg hebben om opnieuw te beginnen. Bruma, Castaignos enzo net zulke voorbeelden.

23 februari 2022 om 16:11

Oh, ja op die manier mee eens. Ik weet niet waarom, maar dacht dat je het als een negatieve ontwikkeling zag. Al zijn veel van die spelers nog wel in bloei

23 februari 2022 om 16:31

Haha, nee helemaal niet negatief. Je zag vroeger spelers eerder afbouwen in Turkije (bjivoorbeeld) om nog wat geld bij elkaar te harken. Spelers die een nieuwe schwung aan hun carriere wilden geven gingen ttt ook liever ergens anders aan de bak. Toch goed om te zien dat de eredivisie zich daar ook wel steeds meer voor leent.

23 februari 2022 om 20:29

Tadic, Haller, Klaassen en Blind zijn zeker niet gaan afbouwen, maar hebben bewust de stap terug naar Nederland gedaan, omdat het in Engeland niet echt lukte. Zodra Frenkie de Jong en De Ligt op hun 26e terug komen naar Ajax zijn we echt ver, maar dat gaat nooit gebeuren.

24 februari 2022 om 00:51

De spelers die je noemt waren geen onbetwiste basis spelers bij hun club. Ajax had meer geld te besteden en verhoogde de salarissen, hierdoor zijn ze teruggekomen of gekomen. Daar is niets mis mee,

24 februari 2022 om 10:22

Nee, en die zijn dan toch mislukt? Je kan nou niet zeggen dat Klaassen, Blind en Haller zo'n daverend succes waren bij hun buitenlandse tripje. Tadic weet ik niet eens waar hij vandaan komt zonder het te moeten googlen. Niks mis mee, en je ziet dat ze het in dit systeem in Nederland wel kunnen. Maar desondanks was het buitenland niet wat ze ervan hadden verwacht

Lijkt me een prima club voor Senesi. Vaak krijgt hij op dit forum (terecht) kritiek maar ik vind het echt een goede mandekker in een 3 mans verdediging. Inter speelt volgens mij ook niet met veel ruimte in de rug dus en hij is nog redelijk jong. Hoop dat Feyenoord hier tussen de 10-12 miljoen voor kan krijgen helaas wel maar een eenjarig contract nog.

23 februari 2022 om 14:15

Veel meer zal het niet worden inderdaad. Maar we hebben er plezier van gehad en zijn vervanger (Geertruida) hebben we al.

23 februari 2022 om 14:18

Precies, maar als het goed is kan Feyenoord meer vragen voor Kokcü en Sinisterra. Vooral Sinisterra zal denk ik wel gewild zijn omdat het een aanvaller is. Feyenoord kan met een beetje geluk toch 50-60 miljoen verdienen aan die 3 spelers.

23 februari 2022 om 14:26

Bedragen inschatten blijft vind ik erg moeilijk. Met een 1-jarig contract moet 12 miljoen toch nog steeds de ondergrens zijn.

23 februari 2022 om 14:57

12 miljoen voor een 1 jarig contract lijkt me de max, geen international, geen CL ervaring, geen prijzen gewonnen.. Wel redelijk jong nog maar ook geen talent meer, heeft toch nog met regelmaat een slippertje in de Eredivisie.. Vind het persoonlijk wel een goede verdediger maar ook niet heel bijzonder

23 februari 2022 om 15:05

Voor slippertjes betalen die Italianen gewoon hoor, kijk naar De Ligt.
Speelt zelden een foutloze wedstrijd.

23 februari 2022 om 15:16

De Ligt heeft het daarentegen op een veel hoger niveau laten zien en is ook nog eens een stuk jonger, zovaak is een 21 jarige geen vaste basisspeler bij een Italiaanse club, die stellen toch vaker liever ervaring op.. De Ligt is in alles veel beter dan Senesi

Die moet toch wel 10-12 miljoen kunnen gaan opbrengen?

23 februari 2022 om 14:56

Dat zal wel lukken. We moeten vooral hopen dat zowel Roma, Napoli als Inter op hem gaan bieden. Dat drijft ook de prijs weer een beetje op.

Hele mooie stap voor Senesi. Erg sterke verdediger. Had even een mindere periode, maar hij is volgens mij ook weer helemaal terug. Maar in plaats van De Vrij? Dat niveau heeft hij nog lange niet natuurlijk

23 februari 2022 om 14:19

Maar zou hij niet naar dat niveau kunnen groeien? Het is niet zo dat de Vrij bij feyenoord vertrok als een wereldtopper, die heeft ook eerst 4 jaar bij Lazio zich in de luwte ontwikkelt. Met bastoni en Skriniar heb je in principe al wat ervaring achterin namelijk.

23 februari 2022 om 14:32

Daar heb je ook gelijk in. Hij heeft wel potentie en Bastoni en zeker Skriniar vind ik echt geweldig. Dus klopt, voor de toekomst wellicht een waardig vervanger. Ik dacht iets te veel in het nu

Senesi past goed in de Serie A. Heeft echt laten zien een goede verdediger te zijn, ook de nodige foutjes gemaakt maar is misschien beter met een echte leider om zich heen. Denk dat deze jongen een heel hoog plafond heeft. Voor Feyenoord, 15-20 miljoen? Ik zou het niet durven zeggen.

Nadeel is een beetje zijn nog 1-jarige contact. Dan zijn de bedragen toch vaak een stuk minder. Bij een meerjarig contract kun je voor deze jongen wel 20-25 miljoen krijgen, maar nu denk ik dat je eerder uitkomt rond de 15 miljoen. Misschien komen er nog een paar geïnteresseerden bij en drijven ze de prijs daardoor op voor elkaar, het is maar wat uiteindelijk de gek ervoor geeft he.

23 februari 2022 om 14:36

Ik denk dat Feyenoord blij mag zijn met alles boven de 10 miljoen. Voor meer zie ik hem zeker niet weggaan.

23 februari 2022 om 14:46

Mwuah, max. 10 miljoen vind ik een beetje karig. Senesi doet het goed in de Eredivisie en Europa. Ook zit hij tegen de Argentijnse selectie aan. Daarbij is het spel van veel ploegen in Italië zeer passend bij de stijl van Senesi, dus dat zou ook nog kunnen meespelen in het willen hebben van hem.

23 februari 2022 om 14:51

Bij Senesi moet ik toch ook denken aan de knullige eigen goals. Als je hem met Trauner vergelijkt, dan is Trauner vele malen sterker en die was ook geen 10 miljoen waard. Het is voor Feyenoord te hopen dat de ploegen elkaar gek maken en dat er een mooi bod komt.

23 februari 2022 om 14:57

Trauner is een fantastische aankoop gebleken! Maar hij was ook "al" 29 en heeft alleen maar in Oostenrijk gespeeld. Dat speelt in dit geval ook wel mee in zijn waarde, denk ik. Verder mee eens, hopen op een paar tegen elkaar opbiedende ploegen.

23 februari 2022 om 14:58

Waarschijnlijk omdat je voor Ajax bent en dat de enige wedstrijden zijn die je van Feyenoord ziet? Senesi heeft zich inmiddels helemaal herpakt en op dit moment zeker niet minder dan zijn compagnon Trauner.

23 februari 2022 om 15:14

Dat is voor het eerst dat iemand op voetbalzone zegt dat ik voor Ajax ben . Ook ik zie dat Senesi de laatste weken beter speelt dan enige tijd geleden. Maar ik ben het met o.a. Perez eens dat ik Senesi niet echt speciaal vind. Het oogt meer dan dat het is. (mijn persoonlijke mening).

Voor Feyenoord mooi dat er veel interesse is. Gezien zijn kortlopend contract zullen ze hem aankomende zomer toch moeten / willen verkopen om nog een transfersom te ontvangen.

Top verdediger, juventus kan de ligt beter ruilen tegen senesi, gaan ze 3 stappen op vooruit. En dat vind ik echt.

23 februari 2022 om 15:18

Dan kan ik je wel aanraden om naar Pearl te gaan als je dat vindt.. De Ligt is veel jonger en nu al veel en veel verder, Senesi is niet eens de beste in de eredivisie

Ze moeten het ijzer smeden wanneer het heet is.
Nu is Senesi weer opeens goud waard waar hij een paar maanden terug nog geen 10 miljoen waard was.
Natuurlijk moet Feyenoord verkopen bij een goed bot want zo erg dik zit men niet in de centen.
Vraag me wel af waar ze voor gaan in Rotterdam, 1,het sportieve 2, de financiën.

23 februari 2022 om 15:17

Mijn hond heeft toevallig (zijn mening) een fantastisch bot ontvangen. Als Feyenoord daarmee akkoord gaat is het echt een hondenbaan.

Tsja je moet altijd praten bij goede biedingen natuurlijk. Blijft de vraag staan wat dan precies 'goed' is. 10, 15, 20 , 25 miljoen? Zeg het maar.

23 februari 2022 om 19:46Een goede bieding is altijd een bod waar je gezien de omstandigheden van de dag geen nee tegen kunt zeggen.
Ik betwijfel of Feyenoord een neevzou kunnen verkopen tegen ,zeg een bod van 15 miljoen.
Wellicht is hij meer waard, maar zou men nee kunnen zeggen?
Volgens mij heeft Feyenoord nog altijd inkomsten uit verkoop nodig elk jaar en zijn ze dit jaar meer dan ooit gebaat bij ruime inkomsten op dat gebied.

Senesi naar Inter… das toch veel te hoog gegrepen. Zou als ik Inter was toch wat meer kwaliteit zoeken. Doet het leuk in de eredivisie, maar maakt hier zelfs nog geregeld fouten die echt niet kunnen, en al helemaal niet in Italië.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 32 2 4 0
2020/2021 Feyenoord 34 3 5 0
2019/2020 Feyenoord 16 1 2 0
2019/2020 San Lorenzo 4 0 1 0
2018/2019 San Lorenzo 23 0 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Feyenoord switcht en richt zich nu op behouden andere steunpilaar’

Feyenoord heeft de verkoopplannen gewijzigd, meldt verslaggever Dennis van Eersel donderdag in de FC Rijnmond Podcast. Waar Voetbal International begin juni naar buiten bracht dat naast Luis Sinisterra middenvelder Orkun Kökcü...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren