Johan Derksen: ‘Gravenberch ligt toch niet wakker van de energierekening?’

Dinsdag, 22 februari 2022 om 23:33Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 23:33

Johan Derksen heeft dinsdagavond bij VI Vandaag zijn ongenoegen geuit over de situatie rond Ryan Gravenberch. De middenvelder van Ajax, die volgend jaar zomer uit zijn contract loopt, lijkt geen gehoor te geven aan de intentie van de club om zijn contract te verlengen. Terwijl Bayern München wordt genoemd als mogelijke nieuwe bestemming, uit Derksen nog maar eens zijn onvrede over de werkwijze van zaakwaarnemer Mino Raiola.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door sirius)

Vond dit programma echt leuk 2 dagen in de week dan keek je er af en toe echt naar uit maar wat zijn ze nu irritant geworden , heeft vrijwel zeker te maken dat ze nu maar moeten graven naar onderwerpen omdat je elke dag op de buis bent wat er toegaat leiden dat je heel veel onzin gaat uitkramen.

22 februari 2022 om 23:52

Welkom op het tokkie kanaal: sbs6.

Maar onzin is het zeker niet. Gravenberch komt net kijken en heeft oprecht nog niet veel van zich laten zien. Vooral dit jaar niet. Even kijkende naar Frenkie/matthijs: Frenkie was in principe oud genoeg. Maar ging wel meteen naar dé Barca (waar nu weinig van over is) en Matthijs, ging als broekie naar Juve. Frenkie moest nog wel wennen, liet wel wat zien en doet het wel okay (gezien waar Barca nu staat). Matthijs (broekie, maar wel aanvoerder van Ajax) moest nog wel erg wennen. Volgens mij doet die het nu wel naar behoren.

Beetje geluk komt er wel bij kijken. Maar bij Ryan zie ik dat zelf niet gebeuren als die dit jaar gaat vertrekken.

23 februari 2022 om 00:13

Ik stoor me aan dat constante gezeik op Raiola. Alsof die een pistool op die spelers hun hoofd zet en ze verplicht om te vertrekken. En voordat er weer iemand komt dat ze enorm makkelijk beinvloedbaar zijn en dat Raiola hun wel dwingt richting een andere club. Als ze geen eigen wil hebben dan hebben ze sowieso niks in het internationale topvoetbal te zoeken, want dan hebben ze geen ruggengraat en dus sowieso al niet de mentaliteit om ooit in het internationale topvoetbal te slagen

23 februari 2022 om 00:27

Als je als 19-jarige net komt kijken in het topvoetbal ga je echt niet in tegen het advies van je zaakwaarnemer die al 30 jaar in het vak zit hoor. Waar anders moet je op zo'n moment de overtuiging vandaan halen?

23 februari 2022 om 00:56

Je kunt wel twijfelen aan het plaatje wat Raiola voorlegt. In het geval van Gravenberch valt dat nog mee aangezien iedereen Bayern kent en kijkt. Maar Brobbey en Leipzig heeft Raiola gewoon toegegeven dat het ook een beetje zijn schuld was, en een iets te optimistisch plaatje had geschetst. Brobbey weet niks van Leipzig, die kan het niet eens in de atlas aanwijzen. Maar een project met veel jonge spelers en kansen bleek het niet te zijn. Dan nog maakt Brobbey zelf de keuze maar met de juiste informatie was ie misschien wel gebleven.

23 februari 2022 om 06:36

Geen pistool maar jonge jongens die in hun hoofd nog niet zo volwassen zijn zijn heel gemakkelijk te beïnvloeden met mooie praatjes. Dat is ook ontzettend kwalijk.

23 februari 2022 om 07:01

Maar toen jij 19 jaar was, negeerde jij toen ook je ouders, oudere broers of vrienden? Lijkt mij dat je in je omgeving zat mensen hebt die je kunnen adviseren over het leven buiten Nederland, over op eigen benen staan... Dat het technische en financiële gedeelte voor de zaakwaarnemer is lijkt me vrij logisch en daar zal een Raiola echt wel een reëel beeld schetsen. Anders ben je niet zo succesvol. En misschien denkt denkt deze 19 jarige wel dat hij het al alleen kan of verhuizen zijn ouders mee, weet jij veel.

23 februari 2022 om 07:45

Ja hoor ik had op mijn 19e echt wel een mening. En daarnaast heb je toch ouders en andere ouderen. Maar ik snap het wel, een driejarig contract bij een Bayern of Man C of Real of Zo en je bent voor altijd financieel onafhankelijk. Denk dat ik het ook zou doen. Maar dat heeft dan niks met Raoila te maken, behalve dat hij de beste onderhandelaar is .

23 februari 2022 om 07:50

Welk plaatje moet je aan twijfelen dan? Raiola brengt de spelers toch naar zo genoemde "droom clubs" ? wie twijfelt er nu als 19 jarige of 21 jarige aan de intentie van je zaakwaarnemer en clubs als Man United, Barcelona, Juventus, Bayern of Chelsea etc etc.

Bedoel stel dat hij zegt Bayern heeft interesse en wilt graag zaken doen, hij wimpelt alle voorstellen een beetje af van mindere clubs (aangezien de clubs zich bij Raiola melden en niet bij Gravenberch) en zegt uiteindelijk dat niemand concreet was behalve Bayern maar ze wachten tot volgende zomer.

Dan loopt Gravenberch gewoon gratis weg en krijgt hij lekker tekengeld van Raiola, zijn vader wordt er ook beter van - het spelletje is gewoon hetzelfde.

“Het ligt bij mijn zaakwaarnemer en mijn vader", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "ik weet niet of ik komende zomer al vertrek. Wat ik wel zeker weet, is dat ik niet vertrek als Ajax niets aan mij verdient. Ik heb hier de hele jeugd gespeeld.

Precies, ik weet niet of ik komende zomer al vertrek, (dat is je goed recht als werknemer) en ik betwijfel dat hij volgend jaar dan voor 1 jaar gaat bijtekenen zodat Ajax iets gaat verdienen - de intentie is mooi, de werkelijkheid om het op te volgen is moeilijk.

Het is die jongen van harte gegeven om ergens heen te gaan waar hij beter wordt en meer mag verdienen.

23 februari 2022 om 09:15

@japie, ik ben het met je eens. Zeker in het geval van Gravenberch waar ook duidelijk aangegeven wordt dat zijn vader ook een grote invloed heeft. Volgens mij is voor clubs het grootste probleem van Raiola dat Raiola de clubs ook een spiegel voor houdt en de clubs vraagt waarom een Mazraoui en Gravenberch (beide al jaren basisspeler bij Ajax) niet hetzelfde kunnen verdienen dan een Berghuis die nieuw binnenkomt. Zeker als je weet dat deze spelers deze bedragen in het buitenland wel kunnen krijgen. Dan kun je je afvragen ligt het aan Raoila dat hij spelers gek maakt, of ligt het aan de clubs die gekochte spelers meer willen betalen dan eigen jeugd ? Waarschijnlijk zal de waarheid wel ergens in het midden liggen, en is het voor mij niet zo dat de kritiek alleen bij Raiola moet liggen.

23 februari 2022 om 10:40

@romarky Toen deed ik niet alles wat mijn ouders zeiden nee, wat je achteraf altijd beter wel had kunnen doen natuurlijk maar dat is achteraf. Wat ik toen wel had was een sterke eigen wil. Ik was beinvloedbaar op mijn 13e/14e, maar vanaf een jaartje of 16 wist ik wel wat ik wilde. Dat je dan wel eens domme keuzes maakt is inherent aan de lerftijd, maar dat kwam dan wel door mezelf en niet door anderen

23 februari 2022 om 10:48

Hoewel ik het hier in principe wel mee eens ben, schijnt de transferwereld inmiddels wel een stuk ingewikkelder te zijn dan een jaar of 20 geleden. En daarmee de invloed van Raiola en andere zaakwaarnemers toch een stuk groter/belangrijker dan alleen advies geven wat je kan negeren. Blijkbaar komt er tegenwoordig alleen nog maar een contract tot stand met 2 zaakwaarnemers, 20 juristen en als het tegenzit nog een investeringsmaatschappij en weet ik veel wie nog meer.

In plaats van het 'romantische' idee dat een speler even op de koffie komt bij meneer de directeur en dan een krabbel zet.

23 februari 2022 om 14:42

Nu ben ik wel van mening dat Raiola zeker geen goede invloed is als het de carriere van z'n jonge clienten betreft, maar ik ben het wel met je eens dat die spelers niet gedwongen worden om elders te tekenen. Ze krijgen vaak de eurotekens in de ogen, merken dat ze een grote Europese club op hun CV kunnen krijgen en verwarren de 'potentie' die de media en omgeving ze oplegt met hun daadwerkelijke kwaliteiten.

Als je Gravenberch ook hoort; dat hij zich niet op kan laden tegen Eredivisie-ploegen. Dan denk ik: "jochie, je speelt als een natte krant in de Eredivisie en bent rijp voor de bank. Wat denk je dan in godsnaam te gaan klaarspelen bij een club met meer druk, meer wedstrijden, een hoger tempo, meer tegenstand en week in - week uit een veel hogere intensiteit?"

23 februari 2022 om 00:19

Snap wat je bedoelt. Echter zou ik, als ik jou was, het programma niet zo serieus nemen. Eerlijk gezegd ben ik wel blij dat ze nog op de buis zijn. Al dat serieuze gedoe op tv vind k maar niks.

Ach, bij Ihattaren speelde precies hetzelfde. Zei Derksen dat ook over hem? Een contract wordt toch gewoon gesloten tussen een speler en een club. Ik denk dat als de contractaanbieding van Ajax goed genoeg zou zijn Gravenberch toch zou bijtekenen. Maar ja, qua Raiola weet je het inderdaad nooit. Die ziet liever nog eens 3 miljoen extra op zijn rekening wanneer Gravenberch gratis ergens heen kan ipv 1 miljoen als die van de zomer vertrekt.

23 februari 2022 om 09:16

Bij Mo heeft Raiola geadviseerd niet naar het buitenland te gaan maar een stapje terug in Nederland te doen. Dus wat jij hier bedoeld is mij een raadsel.

23 februari 2022 om 14:45

En bij Ihattaren ging het ook zo lekker? Overigens, volgens Raiola, is Ihattaren geadviseerd om bij PSV en in Nederland te blijven. Dat kan ik wel geloven, want anders was er allang een tegenreactie vanuit het kamp Ihattaren geweest.

Johan Derksen zegt iets over Gravenberch en zijn situatie rondom zijn contract. Daar kan je inhoudelijk op reageren. Helaas werkt dit programma als een rode lap op een stier. Driftig gaat het over de persoon die het zegt en niet over de inhoud. Dat is voor mij wel een zwaktebod.

Wat Johan zegt klopt wel. We zien het vaak genoeg fout gaan. Die jongen is 19 jaar oud. Net een jaar volwassen volgens zijn paspoort, maar in realiteit natuurlijk nog lang niet. Je hersenen groeien door tot je 25ste en lichamelijk kan hij zich nog veel ontwikkelen. Dit is de perfecte plek om alles top te krijgen voordat je vertrekt naar het buitenland.

In Nederland is alles goed geregeld. Het word vaak niet gewaardeerd tot het moment dat je het mist.
Als jongen van 19 moet je het maar trekken om aan je lot overgelaten te worden. Brobbey en Ihatarran zijn mooie recentelijke voorbeelden.

23 februari 2022 om 01:30

Ja alleen zijn deze 2 voorbeelden geboren voor een dubbeltje en kunnen nu een kwartje worden... zeg daar maar eens nee tegen.
Een brobie kan zijn hele familie een leven geven die ze anders nooit zouden hebben

23 februari 2022 om 07:47

Alsof je bij Ajax je niet tot kwartje kan voetballen. Hoop dubbeltjes hebben we dan in de wereld. Sowieso is dat het hele probleem alles draait om geld geld geld geld geld. Gebrek aan zelfspot en geld, de 2 zaken die voor 100% van de problemen zorgen in de wereld.

23 februari 2022 om 02:39

Botman is ook een mooi voorbeeld

23 februari 2022 om 14:48

Botman vertrok naar Lille in de Ligue 1. Da's wel even wat anders dan een Europese topclub waar de druk veel hoger ligt en je als jonge speler niet zomaar even de kans krijgt om je te ontwikkelen. Dan zul je direct aan moeten haken. Daar is Gravenberch duidelijk nog niet klaar voor als je je in de Eredivisie niet eens echt kunt onderscheiden. Dat kan die jongen dan wel op 'motivatie' gooien, maar onderaan de streep is het gewoon niet bijzonder wat hij laat zien.

je kan van derksen vinden wat je wil, maar hier heeft hij toch volkomen gelijk?

23 februari 2022 om 14:22

Maar als we puur en alleen die logica zouden volgen, dan zou pak m beet Anthony beter ook nog 1-2 jaar in Brazilië kunnen voetballen.

Hij heeft natuurlijk deels gelijk over Raiola, die brengt die ventjes natuurlijk wel het hoofd op hol. Ja, ze hebben uiteindelijk zelf de keuze, maar mensen die denkend at Raiola alleen maar aan z'n spelers denkt en niet aan z'n bankrekening zijn echt schrikbarend naïef. Hoe gaat het trouwens eigenlijk met Raiola?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

19 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 30 2 4 0
2020/2021 Ajax 32 3 3 0
2019/2020 Ajax 9 2 1 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 27 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax zet aankondiging vertrek Haller naar Dortmund in de wacht

De aankondiging van de transfer van Sébastien Haller naar Borussia Dortmund zal nog even uitblijven op voorspraak van Ajax. Sven Westerschulze, Dortmund-watcher bij het Duitse Sky Sport News meldt dat donderdagmiddag...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren