PSV verzet zich tegen verplichte optie van 10 miljoen uit extern jaarverslag

Dinsdag, 22 februari 2022 om 12:25Jeroen van Poppel • Laatste update: 14:32

PSV betaalt een huursom van 2,5 miljoen euro voor Carlos Vinícius, zo blijkt uit het jaarverslag van Benfica. De Portugese topclub meldt daarin verder dat er een verplichte optie tot koop is gesloten met de Eindhovenaren, die dat op hun beurt weerspreken: er zijn volgens PSV voorwaarden waardoor de koopoptie niet bekrachtigd hoeft te worden, zo weet het Eindhovens Dagblad.

In de zoektocht naar een extra optie in de spits kwam PSV deze zomer op het allerlaatste moment terecht bij Vinícius, die voor twee seizoenen werd gehuurd. Financiële details werden niet bekendgemaakt, maar komen nu alsnog naar buiten door het jaarverslag van Benfica. Merkwaardig is dat as aguias spreken over een verplichte optie tot koop: PSV zou tien miljoen euro moeten betalen voor vijftig procent van de transferrechten van de 26-jarige Braziliaan.

Het Eindhovens Dagblad deed daarover navraag bij PSV, dat niets weet over een verplichte component in het huurcontract. De Noord-Brabanders stellen dat er beperkende voorwaarden zijn, die maken dat het geen verplichte optie tot koop is. Dat gaat nadrukkelijk niet om het aantal speelminuten van Vinícius: PSV mag de spits onbeperkt opstellen, zonder dat de optie tot koop verplicht wordt.

Het huurcontract loopt tot medio 2023, hierna dus nog een seizoen. PSV heeft daarover de touwtjes in handen: de Eindhovenaren kunnen de overeenkomst komende zomer al eenzijdig opzeggen, Benfica heeft die mogelijkheid niet. Voorlopig heeft Vinícius geen onuitwisbare indruk achtergelaten in het Philips Stadion. Bij afwezigheid van eerste keus Eran Zahavi koos Roger Schmidt afgelopen zondag tegen sc Heerenveen (3-1) voor middenvelder Mario Götze als spits. Vinícius moest het doen met een invalbeurt. De Braziliaan staat op 6 goals en 6 assists in 24 optredens, waarvan de helft als invaller.


Poll

Moet PSV tien miljoen euro neertellen voor vijftig procent van de rechten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

122 reacties (laatste reactie door cas1)

Verplichte 10 miljoen koopoptie waardoor je maar 50% van de rechten hebt voor een speler die amper wat kan met de bal en alleen fysiek sterk is. Vind dat toch wel een slechte deal van John de ajong hoor

22 februari 2022 om 12:51

Helaas niet de eerste, mocht dit waar zijn. En zolang hij er blijft zitten, ook niet de laatste.

22 februari 2022 om 14:37

Nou, als dit inderdaad waar is (wat ik niet hoop en niet verwacht op basis van het artikel) dan wil ik nooit meer iets horen over een te dure Sébastien Haller bij Ajax.

22 februari 2022 om 12:54

Het hele artikel gaat erover dat die koopoptie dus niet verplicht is en toch haal jij eruit dat de koopoptie verplicht is en dus een slechte deal. Erg knap.

22 februari 2022 om 13:38

Alleen de kop gelezen waarschijnlijk.

22 februari 2022 om 12:56

Dat spreekt PSV juist tegen. Of heb jij het artikel niet gelezen?

22 februari 2022 om 13:39

Alleen de kop gelezen waarschijnlijk. Dat hoop ik tenmiste.

22 februari 2022 om 13:35

Je bent ajacied, wij moeten dat toch juist een goede deal vinden van John de Jong? Denk overigens dat ik PSV eerder geloof dan Benfica, Nederland is vaak toch wat preciezer. Het zal wel een verplichte optie tot koop zijn waar je onder uit kunt onder bepaalde voorwaarden zoals in dit artikel staat.

22 februari 2022 om 14:26

Mocht de koopoptie waar zijn is het inderdaad een slechte deal. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik zonder de koopoptie 2,5M per jaar ook al veel vind.

22 februari 2022 om 14:59

Eens is veel geld man pff maar denk dat er in Eindhoven ook wel een stuk meer verwacht werd van een spits met zijn statistieken.

22 februari 2022 om 15:47

Nou ik denk dat de verwachtingen er meer mee te maken hadden dat hij net een halfjaar bij Tottenham op huurbasis gespeeld had en ook nog wel eens minuten maakte bij de absentie van Kane of Moura.

Volgens mij waren zijn Benfica-statistieken ook niet zo heel indrukwekkend, maar ik dacht wel dat hij een spits was die iets moet kunnen als hij niet heel hard flopte bij de Spurs.

22 februari 2022 om 21:17

Dat staat er helemaal niet. Je moet goed lezen! Er staat zelfs dat PSV Vinicius na dit seizoen ook gewoon kan en mag terugsturen naar Lissabon. Lijkt me erg onwaarschijnlijk dat er dan wel een verplichte koopoptie is. Wie geloof je eerder, een omkopende club of een club die zich altijd netjes aan contracten houdt?!

10 miljoen euro voor 50% van de transferrechter zou de meest belachelijke deal van afgelopen deccenium zijn van PSV. En dat zegt wat als ik kijk naar welke spelers PSV heeft gekocht voor welke bedragen (zie baumgartl, bruma, max). Mag hopen dat dit naar het rijk der fabeltjes kan, anders mag John de Jong vanavond nog z'n spullen pakken.

22 februari 2022 om 13:12

Kan me er ook niks bij voorstellen eerlijk gezegd.

22 februari 2022 om 15:34

Niet het belangrijkste punt in je verhaal, maar ik vond Max voor zijn fysieke ongemakken toch wel elke cent waard. Nu loopt hij er wel bij alsof hij een nacht heeft doorgehaald en ergens bij de lagere elftallen op het veld staat af te zien. Blijf het vreemd vinden.

22 februari 2022 om 15:50

Het verval van Max is bizar te noemen inderdaad. Mensen zeggen nu constant (ikzelf ook, daar niet van) dat de beide backposities te dun bezet zijn en dat het allebei brandhout is.

Vorig jaar was Max echter gewoon één van onze beste spelers en haalde hij zelfs Die Mannschaft. Als je vorig jaar januari tegen mij gezegd had dat Mauro Jr. Max eruit zou spelen op de linksbackpositie had je ik je absoluut niet geloofd.

22 februari 2022 om 16:49

Dat was inderdaad de grootste fabel geweest. Mauro was toch niet echt geslaagd als back, maar op het moment vind ik hem het echt wel prima doen tot het punt dat ik niet eens per se een vervanger zou hoeven (hoewel ik nooit nee zeg tegen een goede vervanger). Max is nu ook echt altijd weg. De ruimte die hij ook weer achterliet tegen Utrecht bij hun goal was echt bizar. Hopen dat hij wel weer zijn inhoud terug kan krijgen.

Overigens vind ik de kritiek op Mwene van sommigen wel wat overdreven. Hij valt naar mijn mening nooit echt door de mand, maar zijn plafond is ook niet heel hoog. Wel gewoon oke om als laatste op papier te zetten, maar idealiter is hij toch de back up.

22 februari 2022 om 16:50

Sluit mij volledig aan bij jullie dat die vorig seizoen top was, maar 1 jaartje goed spelen voor 7 miljoen is in mijn ogen wel een miskoop te noemen..

Nederlandse clubs zijn over het algemeen een stuk beter en duidelijker dan Portugese clubs als het gaat om contracten, als PSV aangeeft dat er helemaal geen verplichte optie tot koop is, tenzij bepaalde voorwaarden zijn bereikt, maak ik me geen zorgen.
Daarop toevoegend: PSV kan de huur dus eenzijdig opzeggen, maar zou hem over een klein anderhalf jaar dus wel verplicht moeten kopen, lijkt me enorm onlogisch allemaal.

22 februari 2022 om 12:56

Waarom zijn Nederlandse clubs daarin beter dan Portugese?

22 februari 2022 om 13:05

Waarschijnlijk vind hij de Nederlandse duidelijker omdat hij geen Portugees spreekt. Dat is bij mij tenminste waarom ik Nederlandse contracten duidelijker vind

22 februari 2022 om 21:19

Omdat Benfica zelfs aan omkoping doet. Ook bij Porto zijn ze goed in fraude. Maar nee, ik zou eerder een omkopend Benfica geloven dan een PSV dat zich altijd netjes aan contracten houdt...

22 februari 2022 om 12:59

Ook dat waag ik te betwijfelen dat Nederlandse clubs duidelijker zijn. Het zijn vaak de juristen die het contract opstellen en de 1 is daar beter in dan de ander. Het zijn weer die beroemde kleine lettertjes waar je als je daar niet ervaren in bent zo in kan trappen.

22 februari 2022 om 13:17

Portugese clubs hebben vaak van die vage constructies waarin derde partijen bepaalde transferrechten is. Het feit dat dat wel eens in het nieuws komt vanwege onduidelijkheid zegt in mijn ogen wel genoeg, voorbeeld is toen Benfica een fonds met een bank opstartte puur om een deel van de transferrechten van spelers te kunnen verkopen. Daarnaast schat ik op bureaucratisch gebied Nederland ook hoger in dan Portugal.

22 februari 2022 om 13:27

Waarom dicht je dat aan Portugese clubs toe? Zijn die constructies niet waarom FC Twente van topclub naar degradant instortte?

Het zijn vooral Braziliaanse clubs die transferrechten actief verhandelen aan bedrijven en individuen. Dat maakt huurconstructies met verplichte koopopties niet ineens ingewikkeld.

22 februari 2022 om 13:41

Je noemt Twente, maar dat slaat absoluut kant noch wal, want hetgeen wat Twente deed met externe partijen is legaal in Portugal, maar niet in Nederland waardoor Twente dus ook een straf tegemoet heeft gezien.
Zoals ik al aangaf heeft Benfica letterlijk een fonds opgezet met banken om dit te doen, omdat hiervoor ook met externe partijen gedaan werd zoals in Brazilië.

Eind december kwam overigens naarbuiten dat de schuldenlast van Fc Porto en Sporting Lissabon zo hoog is dat ze moeten aflossen en anders volgend seizoen niet Europees mogen spelen. Die schuld is er ondanks dat ze voor honderden miljoenen spelers hebben verkocht over de afgelopen tien jaar.

Het is toch algemeen bekend dat het beleid wat in Nederland en Duitsland wordt gemaakt een stuk gezonder is dan wat er in Spanje en Portugal gebeurt?

22 februari 2022 om 13:57

Dat zijn conclusies die gebaseerd zijn op jou aannames.

22 februari 2022 om 14:05

Conclusies gebaseerd op feiten die ik hierboven noem over het verschil in regelgeving en bedrijfsresultaat van clubs in Portugal en Nederland. Je kan op basis van deze feiten die ik hierboven noem een andere conclusie trekken, maar je kan niet ontkennen dat het feiten zijn gezien alles (schuldenlast, regelgeving, samenwerking met externe partijen, bedrijfsresultaat van Portugese en Nederlandse clubs) controleerbaar is.

22 februari 2022 om 13:45

Daar tegenover staat weer dat Benfica vanwege hun beursgang en daarbij horende verplichtingen net wat meer gebonden zijn aan de waarheid dan PSV.

22 februari 2022 om 14:30

En PSV heeft zich vanwege financiële afspraken weer te houden aan bepaalde grenzen op het gebied van geld. Never nooit dat PSV 10 miljoen gaat betalen voor 50% van de transferrechten, tenzij hij gedurende de huurperiode van 2 seizoenen ieder jaar er 30 in schiet.

22 februari 2022 om 14:35

Je eerste zin spreekt je tweede zin tegen. In je eerste zeg je dat PSV niet zo veel geld uit mag geven, in je tweede zin zeg je dat PSV dat wel mag. Wat is het nu?

22 februari 2022 om 14:49

Vanwege afspraken heeft PSV zich te houden aan grenzen.
Deze grenzen zijn afgesproken met bepaalde partijen, die eveneens erop aandringen dat PSV begroot op Europa League en dat PSV de eigen selectie op een lage waarde begroot (ik geloof dat de huidige selectie samen voor 80 miljoen op papier staat), maar dat terzijde.
Die grenzen zijn rekbaar, buitenkansjes kunnen nu eenmaal veel opleveren. Als Vinicius er twee seizoenen 60 inlegt dan is het een buitenkansje, dan kan je die beslissing maken.
Dat gebeurt niet vooraf, sinds Baumgartl en Romero doet PSV dat niet meer.
Spelers als Sangaré zijn buitenkansjes en er is zelfs gezegd dat die transfer (net als Max) enkel realistisch waren vanwege een lagere transfermarkt vanwege corona (clubs hebben namelijk geld nodig en geven het minder snel uit).
Als er al zoveel om een transfer als Sangare te doen is, een speler die zich al had bewezen in de Ligue 1, denk je dan echt dat PSV een transfer van tien miljoen euro voor 50% van de transferrechten van een onbewezen speler mag maken?

22 februari 2022 om 15:02

Die afspraken waar je op doelt waren al gemaakt voor PSV 10 miljoen voor Baumgartl en 12 miljoen voor Bruma aftikte. Ook zou PSV een salarisplafond van 1 miljoen euro instellen en later besloten ze in Eindhoven in al hun wijsheid (omgerekend) 3 miljoen per jaar aan Zahavi over te maken, naast allerlei andere grootverdieners.

Je weet van tevoren niet of een speler in de komende twee jaren 30 goals per seizoen gaat maken. Het is geen paar voetbalschoenen waar je 14 dagen inruilgarantie op hebt. Deals worden gemaakt op voorhand op basis van verwachtingen. Als je De Jong zijn woorden hoort bij de presentatie en dat op telt bij Vinicius' prestaties in Portugal is er een argument te maken dat hij op voorhand als een buitenkans is gezien. Dus de afspraak kan gewoon gevolgd worden aangezien dit een uitzonderlijk talent is gezien. Achteraf kunnen we dit beter beoordelen, maar de papieren zijn al getekend. Wat daar in staat weten we allebei niet. Maar het feit dat PSV het ontkent zegt mij niet zo veel aangezien er voor hen weinig te verliezen is als ze niet eerlijk zijn. Voor het beursgenoteerde Benfica is er meer te verliezen, dus neig ik op voorhand meer naar hun kant van het verhaal.

22 februari 2022 om 16:12

Los van afspraken die PSV maakt met haar sponsoren, zijn er wetten en regels waar beursgenoteerde ondernemingen aan moeten voldoen. Benfica is een beursgenoteerd bedrijf en dient zich te houden aan de wetten en accounting principles die in Portugal gelden. Als Heineken op 30 december een contract sluit om 1000 hectoliter bier te verkopen met daarin variabele pricing aan Ahold, dan zijn er regels die bepalen hoe en wanneer Heineken die revenuen moet boeken en presenteren in haar jaarrapport. Zo is het voor Benfica ook: als zij een contract hebben getekend waarin staat dat een speler onder bepaalde voorwaarden verkocht wordt, dan staat in de accounting principles hoe dat gepresenteerd moet worden in de jaarcijfers. Dat lijkt Benfica hier te doen (het conteact geeft volgens hen aan dat de speler 100% zeker verkocht wordt en dus zijn ze verplicht om die deal nu al te rapporteren). Ik ga er van uit dat er een leger accountants naar gekeken heeft: vreemd dat zij het opnemen als PSV aangeeft dit totaal anders te zien. Zou zomaar eens voor een rechter kunnen komen..

22 februari 2022 om 21:20

Staat die omkoping ook in hun financiele jaarverslag?

22 februari 2022 om 14:01

haha normaal vechten twee clubs om een speler. Nu vechten ze om een speler niet te hebben. Vooral pijnlijk voor de speler in kwestie.

Aparte foto trouwens. Alsof alle Psvauers de straat op zijn gegaan om te protesteren tegen dit contract(nieuws)

Lol deze zomer verbreken. Als die verplichte optie waar is dan is het wel echt heel erg dom en duur. Geloof er niks van.

De vraag van de dag zou moeten zijn of:

Is een halve Carlos Vinícius voor PSV tien miljoen euro waard?

of

Is Carlos Vinícius voor PSV twintig miljoen euro waard?

22 februari 2022 om 12:52

Beide vragen kan je ondertussen toch wel met een nee beantwoorden. Deze jongen was goed geprobeerd en had ik hoge verwachtingen van doen hij aangekondigd werd. Maar mag toch duidelijk zijn dat hij niet bij PSV past. Krijg de ballen amper op het goal en is meer ruzie aan het maken dan voetballen op het veld. Kan de instelling wel waarderen, als je daarnaast goed voetbal levert. Vooral heel veel zeuren is wat ik hem zie doen in het veld momenteel..

22 februari 2022 om 13:22

Ben het eens met je analyse

Vandaar ook het verzet van PSV, die willen niet in een koop gedwongen worden.

22 februari 2022 om 12:53

Ik vind hem nog geen miljoen waard. Laat niets zien en als hij dan eindelijk scoort (was volgens mij een onbelangrijke 4-1 tegen Twente), schopt hij zowat de paal doormidden. Verder heb ik hem nog niet kunnen betrappen op enige meerwaarde.

22 februari 2022 om 13:39

Die ontlading was opzich toch wel te begrijpen? Als je spits bent en je scoort een x aantal wedstrijden niet dan snap ik zijn reactie wel. (Werkt tenminste wel hard) ... maar misschien spreek ik als oud spits uit ervaring 😅

22 februari 2022 om 14:11

Ik zou als PSV zijnde nog niets een vijf miljoen over hebben voor 100% van de transferrechten.

John de Jong... Wat heb je allemaal gedaan joh? Wat een verschrikkelijke deal mocht dit waar zijn. Deze man is totaal ongeschikt als TD van een topclub.

22 februari 2022 om 12:53

Buiten of dit waar is of niet, maar John de Jong moet toch gewoon mee met Gerbrands.. Leuk geprobeerd kerel, maar het is hem niet en heb zo'n gevoel dat het hem ook niet meer gaat worden. Brands met een nieuwe kundige TD ernaast zou ik heel graag zien. Tijd dat we weer normaal gaan doen bij Psv..

22 februari 2022 om 12:54

Als dit waar is dan is dit een ongekend slechte deal!
Onbegrijpelijk dat ze deze keuze hebben gemaakt.

22 februari 2022 om 13:00

PSV geeft toch aan hoe het zit.

22 februari 2022 om 13:19

"Mocht dit waar zijn". Dat John de Jong ongeschikt is als TD blijft staan, dat is hij gewoon en kan niet over gediscussieerd worden.

22 februari 2022 om 16:13

Zelfs in Sunderland liggen ze krom van het lachen bij het lezen van dit bericht. Zoveel onkunde....... dat overkomt zelfs hen niet. Maar serieus, ik mag toch aannemen dat dit hele verhaal niet klopt? Al zie ik John de Jong er best voor aan helaas.....

Oei oei, dit is een lijk uit de kast, wederom met een Portugese club.
Ben benieuwd wie er gelijk krijgt. Als die verplichte optie echt waar is dan zou dat wel erg dom zijn./
Nederlandse clubs zijn over het algemeen een stuk beter en duidelijker dan Portugese clubs als het gaat om contracten vergeleken met een zuidelijke club.

Laten we het afwachten, vind dit Vinicius niks speciaals trouwens en erg irritant met zijn maniertjes en wijze van juichen.

22 februari 2022 om 12:58

Deed ie maar wat meer raar juichen! Het is triest gesteld met zijn scorend vermogen.

22 februari 2022 om 12:59

Haha ja dat is waar, maar hij speelt toch ook niet altijd? Daarom juicht hij misschien niet zo vaak raar.

22 februari 2022 om 13:12

En toch valt het relatief nog mee hoor moet ik zeggen. Gemiddeld elke 100 minuten bij een goal betrokken, 6 goals en 6 assists in 1200 minuten. Niet heel geweldig maar ook weer niet zo dramatisch.

22 februari 2022 om 13:43

@ Prem_93 valt me wel vaak op dat je altijd negatiefs toon hebt als het psv betreft.
Nou snap ik het bij deze post deels, toch weet je in andere posts toch weer een negatieve draai er aan te geven

22 februari 2022 om 15:15

@ricottofc, dan zou ik mijn reacties maar eens allemaal terugkijken. Dan zul je wellict wat nuance aanbrengen in je opmerking.

22 februari 2022 om 13:10

@Prem, vraagje: is er een reden waarom je bijna letterlijk dezelfde woorden gebruikt als yamiown hierboven?

22 februari 2022 om 13:23

We kunnen Prem melden voor Plagiaat ...

22 februari 2022 om 13:59

Het is maar waar je je druk om kan maken Kyle56

22 februari 2022 om 14:21

@prem_93 zegt degene die zich druk maakt om andermans “maniertjes” en wijzen van juichen.

22 februari 2022 om 17:55

Ik maak me niet druk. Althans, niet om jou. Maar ik vroeg me af wat de reden was: ben je het dusdanig met hem eens dat je zijn teksten kopieert, of heb je het ook zelf onderzocht (van de betere contracten), of wil je indruk maken? Waarom denk je überhaupt dat de Nederlandse contracten beter zijn?

22 februari 2022 om 13:28

Vinicius vertelde in interview bij Spurs dat hij zo juicht ivm overlijden van z’n moeder.

22 februari 2022 om 13:31

Een lijk uit de kast? Dat is het pas als John de Jong ontslagen wordt en zijn opvolger er dan achter komt dat deze deal afgesproken is.

22 februari 2022 om 21:23

Opdrukken is een slechte manier van juichen? Ik heb Vinicius trouwens nog nooit zien natrappen en ook nooit zien matennaaien. maar wat een verschrikkelijk irritante speler. Ben benieuwd wat jij vindt van bepaalde flankspelers...

Echt belachelijk mocht PSV een verplichte koopoptie in het contract heeft staan dat is letterlijk kapitaalvernietiging!

Poh als dit waar is dan heeft PSV echt een slechte deal gemaakt, 2,5 miljoen voor het huren is al heel veel geld. maar daarna nog een keer 10 miljoen betalen voor 50% van de transferrechten. Ik hoop echt dat dit niet waar is.

Mooie deal voor Benfica mocht dat waar zijn. Ik kan het me alleen niet voorstellen, merkt toch wel vaak problemen met Zuid-Europese clubs. Beetje op dezelfde manier als hoe ze de boekhouding doen.

Zelfs als dit niet waar is dan is deze deal echt een mislukking geweest. 2,5 miljoen om deze miskleun te huren?

22 februari 2022 om 13:05

Toen hij voor het eerst werd aangekondigd, was ik aardig enthousiast. Een grote sterke spits, die ons Luuk de Jong zou doen vergeten. Zat ik er toch vies naast..

22 februari 2022 om 14:33

Luuk de Jong was niet haalbaar maar wat zou hij toch een welkome versterking zijn voor PSV. Die is nu al helemaal niet meer haalbaar helaas.

22 februari 2022 om 14:58

Vind het super voor Luuk hoe hij zich staande houd momenteel!, baal daarentegen wel inderdaad dat een terugkeer naar PSV nog nooit zo ver weg is geweest haha!

22 februari 2022 om 13:08

Captain Hindsight. 2,5 miljoen voor 2 jaar is echt niet veel. Helaas pakt het gewoon slecht uit. Heb hem nog steeds liever dan Zahavi

22 februari 2022 om 13:24

Captain Hindsight? Iets te gemakkelijk.
Dat is nou net de toegevoegde waarde van een TD (die best een keer een foutje kan/mag maken)

22 februari 2022 om 14:35

Voor 2 jaar niet maar voor zijn bijdrage vind ik het gewoon weg gegooid geld. Er loopt toch wel iets beters rond lijkt mij.

22 februari 2022 om 14:16

Ik weet niet wie zijn salaris betaald (ik hoop voor PSV dat zij dat niet zijn) dan klinkt 1,25 miljoen veel geld maar valt dat in topvoetbal natuurlijk reuze mee. En ja, hij doet het niet goed en is hij vrij beperkt (ondanks toch wel 5 goals en 5 assists) maar vind ik wel dat PSV met hem in de spits wel beter voetbal speelt.
Met Romero die weer geblesseerd is, en Forfana die nog te kort komt kan hij toch ook wel van waarde zijn.

10 miljoen voor 50%. Dat zou wel heel slecht onderhandeld zijn. Heb De Jong niet hoog zitten, maar zo dom zal toch zelfs hij niet zijn..

Vind de banner bij de titel wel erg aangezet. Alsof er honderden fans op de barricade zijn gegaan om de deal tegen te houden :D.

On: op zich bij 12 goals betrokken zijn in 24 wedstrijden zijn niet de slechtste statistieken. Voor mijn gevoel beter als Danilo? Minder als Dessers waarschijnlijk, maar niet heeel verkeerd als 2e spits.

22 februari 2022 om 13:09

Waarvan het merendeel zeker geen 90 min waren. Het ziet er niet sprankelend uit (zeker niet zelfs) maar dramatich slecht is het ook weer niet.

22 februari 2022 om 13:37

1207 minuten. Dus elke 100 minuten betrokken bij een doelpunt. In de ED zelfs elke 86 minuten. Prima statistieken hoor.

22 februari 2022 om 13:12

Haha, dat dacht ik inderdaad ook. Allemaal met fakkels de straat op om Vinicius terug te jagen naar Portugal 😂

22 februari 2022 om 13:51

Ik zou het niet eens heel vreemd vinden mocht dat wel het geval zijn; des te groter mijn verassing toen ik de inhoud las.

22 februari 2022 om 17:37

In Eindhoven hebben we gloeilampen daarvoor. Maar ja ik doe wel een gloeilamp aan om Vinicius weg te jagen.

22 februari 2022 om 13:27

Mwah vergelijking met Danilo is wel moeilijk te maken. Danilo heeft bijvoorbeeld in de eredivisie maar 241 minuten gespeeld en daarin 2 goals gemaakt en assist gegeven. Vinicius heeft in 863 minuten 5 goals gemaakt en 5 assists gegeven. Vinicus heeft nog 300 minuten in Europa gespeeld met 1 goal en 1 assist, Danilo helemaal niet. Op basis van de statistieken kan ik niet beweren dat 1 van beide het veel beter gedaan heeft, vooral dat Vinicius veel meer minuten gemaakt heeft.

22 februari 2022 om 13:50

Ik zeg niet per se dat Danilo het niet/wel beter heeft gedaan, alleen dat Vinicius betere statistieken kan overleggen wanneer je hoog-over kijkt. Een beetje inzoomen of de zoekopdracht verfijnen en je kan dezelfde statistiek ook anders interpreteren.

Laat ik vooropstellen dat Vinicius in mijn ogen brandhout is en niet het niveau heeft dat PSV moet nastreven. Maar als nieuwe speler 12 doelpunten brengen in je eerste half jaar is gewoon niet slecht.

22 februari 2022 om 14:53

Tjah ik zie dat niet perse, ook als ik prestaties uit het verleden meeneem. Danilo heeft bijvoorbeeld in een seizoen bij Twente ook gewoon 17 keer gescoord. Ik vind ze beide geen Ajax/psv waardige spitsen dus dat ben ik met je eens maar in de eredivisie is het gewoon makkelijk scoren.

Lol iedereen weet dat psv nooit voor een speler 10 miljoen betaald voor 50 procent transfer rechten onmogelijk. Dus broodje aap verhaal. Tuurlijk is er die optie maar nooit verplicht

22 februari 2022 om 13:23

Zeker niet omdat Vinicius na 2 jaar huur nog maar een 1-jarig contract heeft. Ik vind het geen geweldenaar, maar valt me wel op dat PSV met hem in de spits beter speelt dan met Zahavi of Gotze in de spits. Zahavi is vooral met eigen succes bezig en Gotze is nooit in de spits te vinden. Ik zou het seizoen met Vinicius afmaken, dan kun je hem aan het eind van het seizoen serieus beoordelen.

22 februari 2022 om 13:27

Toch meende ik in een van de artikelen afgelopen zomer wel iets te hebben gelezen over een verplichte koopoptie. En me daar toen ook al over verbaasde. Niettemin geloof ik best dat PSV zich hier niet in de voet heeft geschoten, maar dit gaat een lang getouwtrek worden. Volgens mij heeft de club wel eerder gedoe gehad met Portugezen, toen Sporting zijn betalingsverplichtingen niet nakwam. Benieuwd hoe dit afloopt.

Net nog even de aankondiging van Vinicius teruggelezen. Noemt John de Jong hem 'een complete spits' waarmee 'we direct kwaliteit toevoegen.' Dit blijft toch bizar, een ongelooflijke blijk van gebrek aan capabiliteit. Deze man is niets beter dan de middelmaat dan Zahavi biedt en is verre van compleet. Hoe kun je met zo'n bril op TD van een topclub zijn? Laat staan besluiten dat je hier €2,5m voor uittelt en hem ook gelijk voor twee jaar vastlegt?

Sowieso merkwaardig hoe rommelig die spitskeuzes zijn. Voor Vinicius leg je €2,5m huur neer, Zahavi betaal je een salaris van €5M in twee jaar tijd. Wat een geldverspilling zeg, met dat geld had je toch een jonger talent kunnen halen met meer kwaliteit tegen minder salaris?

22 februari 2022 om 13:45

PSV heeft ook 3 jonge talenten voor de spitspositie: Vertessen, Fofana en Romero. Hij had daar een mooie brug tussen kunnen zijn. Helaas stelt hij teleur, maar hij krijgt ook niet veel kansen.

Iemand die basisspeler is geweest bij Benfica en bij 25-30 goals betrokken was in de competitie en 2e spits van Tottenham is gewoon goed genoeg voor PSV, naar mijn mening. Dat hij niet compleet is klopt natuurlijk wel, want hij heeft geen eigen actie in huis en een gebrekkige techniek. Als aanspeelpunt vind ik hem best goed.

2.5 miljoen is nou toch ook weer niet zoveel, zelfs niet voor een 2e spits en zeker niet voor 2 jaar. Wat maakt het uit dat hij nog een seizoen bij PSV zit, lijkt mij een prima 2e spits ook voor volgend seizoen.

22 februari 2022 om 14:08

Gegokt en verloren inderdaad.
Op basis van zijn palmares snap ik de gok ook nog wel. Net wat je zegt er staan wel wat goals op zijn CV en het is nog een jonge speler.

Ik zou wel willen weten of er wel een scout naar toe is gegaan of dat dit iemand is die op basis van een ijverige makelaar gebracht is bij een club die een tweede spits nodig had. Wellicht zijn er een paar youtube-filmpjes bekeken en besloten het gokje te wagen?

Ik kan me niet voorstellen dat deze gozer de pannen van het dak heeft gespeeld de laatste paar jaren en het feit dat de basistechniek erg matig is valt ook direct op. Is het dan verstandig om het te gokken?

22 februari 2022 om 14:09

Ik vind Vertessen toch ook tekort komen (zeker voor de spitspositie), soort Malen. Veel lopen en weinig scoren. Romero moeten we voor elk mogelijk bod de deur uit doen, dat wordt hem echt niet meer. Ik heb echt een stille hoop dat Fofana meer kansen gaat krijgen in het eerste..

22 februari 2022 om 14:26

Betwijfel ten zeerste of Vinicius ook echt gescout is of dat er gewoon een blik is geworpen op statistieken. Hij komt op veel vlakken gewoon tekort, waarbij met name zijn basistechniek en handelingssnelheid te problematisch is voor een topploeg.

22 februari 2022 om 14:37

Echt niet iedere speler die PSV aantrekt zal uitvoerig gescout zijn. Dit is een soort buitenkansje dat voorbij komt in de laatste dagen. Dan zullen ze vast beelden gaan bekijken en dat zullen geen filmpjes op Youtube zijn waarschijnlijk, neem aan dat PSV daar systemen voor heeft. Het lijkt mij bijvoorbeeld ook zeer aannemelijk dat zij een grote hoeveelheid data hebben en bijvoorbeeld vergelijkbare spelers als Luuk de Jong kunnen vinden.

Of het verstandig is om te gokken weet je nooit. Als PSV bijvoorbeeld in de halve van de conference league een goaltje nodig heeft en hij knikt hem binnen is hij wel weer waard, volgens supporters. PSV had niet echt een spits die als plan b gebruikt kan worden met hem kan dat wel meer, denk ik.

Ik kan me ook niet voorstellen dat hij de pannen van het dak heeft gespeeld. Maar hij was wel topscorer in 19/20 van Portugal. Bij Spurs bijvoorbeeld in 1000 minuten 10 goals, wel allemaal in de Europa league en beker op 1 goal na.

22 februari 2022 om 15:21

Ik kan me wel goed voorstellen dat hij op papier veel raakvlakken heeft met LdJ. En Luuk terughalen had ik op zich een goede move gevonden van PSV, maar een speler zoals de Jong halen snap ik niet.

Ten eerste speelde Schmidt niet echt met een kapstok, maar draaide het meer om de combinaties vanuit Gakpo, Madueke en Gotze. Daarin heb je niets aan deze speler, op die per ongelukke assist in de EL na.
Een plan B is leuk, maar niet als je plan A eigenlijk ook nog niet helemaal soepel loopt moet daar je prio niet liggen. Het elftal mag dan een uur aanmodderen en daarna opeens een heel ander spel spelen; met een typische spits. Had dan een 1op1 vervanger gevonden voor Zahavi; een Dessers.

Je zou als PSV toch ook niet voor Henk Veerman zijn gegaan dit jaar?

Ten tweede is het ook zo dat als een type LdJ niet rendeert je verder heel weinig aan zo een speler hebt. Hij heeft geen traptechniek, geen individuele actie, geen tactisch vernuft waarmee hij op iets anders kan leunen behalve fysiek.

Ik snap niet zo waarom er gegokt moest worden. Het voorseizoen was voor PSV van cruciaal belang; het halen van de volgende ronde van de EL van sportief belang. Er zijn bij PSV toch best wel wat tegenvallende aankopen geweest in de laatste jaren, die weinig meerwaarde hebben gehad. De club wil niet verder achterop raken bij Ajax en de Europese middenmoot. Hier past de huur van Vinicius gewoon niet tussen.

22 februari 2022 om 15:50

Natuurlijk had ik ook gehoopt dat PSV gewoon een opvolger voor Malen zou halen, maar ik weet niet hoeveel geld er in huis is en wat er precies geprobeerd is om dit te laten slagen.

Tegen Benfica werd duidelijk dat als je tegen PSV alleen maar gaat verdedigen ze weinig kansen krijgen en met een voorzet geen enkel gevaar konden stichtten. Dat je dan op 31 augustus voor zo'n speler gaat vind ik logisch. Ik zie niet in wat PSV op zou schieten om iemand te huren die een vergelijkbare speelstijl als Zahavi heeft en waarschijnlijk dus ook minder. Dat zo'n type niet kan renderen vind ik overigens ook onzin, in de laatste 15-20 minuten verandert de speelstijl gewoon als je achter staat.

Dat er gegokt moet worden vind ik niet zo raar. De zakken van PSV zijn niet zo diep, dan kan je wel een spits van 10 miljoen kopen maar dan heb je ook geen garantie om te winnen van een club als Benfica. Er zijn inderdaad slechte aankopen gedaan en dat moet natuurlijk beter.

22 februari 2022 om 16:08

@memphisdepay: Dat is toch eigenlijk door en door kwalijk eigenlijk? In toenemende mate moet PSV het hebben van het zelf opleiden, vroeg identificeren en doorontwikkelen van jonge spelers. Ik begrijp niet dat uitgebreide scouting dan niet meer prioriteit krijgt en PSV elk seizoen pas aan het eind van het zomers transferluik steevast nog aankomt met een paar obscure grabbelbakaanbiedingen, dubieuze huurlingen of oude bekenden met een zware blessuregeschiedenis op de proppen komt.

Een club die ‘geld op het veld’ moet hebben staan om zo haar kapitaal te zien groeien om in haar race met Ajax een kans op prijzen wil blijven behouden, zou veel meer scoutingexpertise in huis moeten halen. Gelukkig werd vandaag bekend dat Hans Gilhaus na periodes bij Chelsea en Arsenal weer terugkeert, maar het is nog steeds erg karig. Een half dozijn scouts dat nou niet bepaald tot in de haarvaten van competities wroet waar de kansen liggen. Waarom zet je niet een bepaalde ‘cel’ van lokale scouts? Werf in pakweg Argentinie scouts van bijvoorbeeld Banfield of San Lorenzo, die buiten de belangen van die club met een PSV-pet op spelers kunnen identificeren die haalbaar en interessant zijn voor de sprong naar de Eredivisie.

Komende zomer staat PSV voor een leegloop van jewelste, als Zahavi, Thomas, Mvogo, Gutierrez, Sangaré, Vinicius, Gakpo, Bruma, Baumgartl, Doan en Romero zeker tot vrijwel zeker voor andere clubs uitkomen volgend jaar. Ik, en ik denk velen hier met mij, kan moeiteloos een elftal vervangers aanwijzen die sportief zowel het niveau hebben als kunnen ontgroeien, financieel haalbaar zijn en kansen bieden om investeringen ruimschoots terug te verdienen.

Ik ben alleen bang dat PSV weer met usual suspects, transfervrije afdankertjes en merkwaardige avonturiers op de proppen komt waar het sportief niets mee opschiet en financieel zelfs verlies op leidt. Hopelijk kan Marcel Brands de club beschermen tegen de onkunde van De Jong en de scouting die hem adviseert, maar ik vrees voor nieuwe miskleunen waar we de komende jaren weer aan vast zitten.

22 februari 2022 om 16:20

Dat de speelstijl veranderd op het eind is eigenlijk vervelend toch?

Je ziet bij Ajax ook dat de inbreng van Danilo of een vervanging van Haller door Danilo geen enkele invloed heeft. Juist een Brobbey, die feitelijk hetzelfde speelt als Haller, is een uitstekende 2e spits. Hij is wel minder als Haller, maar het spel van Ajax kan hetzelfde blijven, alleen met een verse impuls.

Juist omdat de zakken van PSV niet zo diep zijn zou je ook voorzichtiger moeten zijn wanneer je een paar miljoen gaat uitgeven. Je zegt zelf ook dat PSV redelijk wat talent in de aanval heeft rondlopen. Die 5 miljoen voor deze 2 seizoenen had je dan toch echt beter kunnen besteden om die periode te overbruggen.

En statistisch gezien is het niet eens een slechte investering. Het seizoen is ook nog niet voorbij en er komen nog wel kansen voor een spits van PSV om van waarde te zijn. Je hebt als voetballer die 2,5 miljoen ook wel redelijk snel terug in het laatje gebracht. Goaltje in de halve finale van de beker, bijdrage in de KO fase van Europa en je bent er wel.

Qua gok is het dus geen gekke. Maar het gaat toch om beleid? In het grotere kader snap ik daar echt reet van bij PSV. Huiberts is bij AZ redelijk bezig en je ziet wat hun idee over voetbal en een club runnen is. Ajax ditto. Bij Feyenoord heb ik het idee dat Arnesen ook een bepaalde weg is ingeslagen met het creëren van waarde in je selecte in combo met direct presteren.

Bij PSV snap ik het niet. Ik begrijp echt niets van de keepers-carrousel die daar heeft plaats gevonden. Het moet nog echt wel blijken wat het plan Schmidt PSV uiteindelijk zal opleveren, inclusief de spelers die zijn gekomen. Dossier van Bommel en Ihattaren zijn een smet op PSV. De sportieve resultaten zijn te mager, zelfs als je de centen van Ajax laat meewegen.

Bijzonder dat er vanuit PSV vermeld wordt dat het aantal speelminuten absoluut geen voorwaarde is. Maar wat de voorwaarde dan wel is, dat zeggen ze niet. Lijkt me dat het juist belangrijk is om duidelijkheid te verschaffen, zodat niet iedere flutjournalist met zelfbedachte voorwaarde aan komt zetten de komende anderhalf jaar.

22 februari 2022 om 13:26

De voorwaarden zijn 10m voor 50% van de rechten, maar daar hoeft PSV niet aan te voldoen. Zo simpel staat het in het ed.

22 februari 2022 om 20:42

'de Noord-Brabanders stellen dat er beperkende voorwaarden zijn, die maken dat het geen verplichte optie tot koop is.'

Welke voorwaarden?? Wat jij noemt is gewoon een standaard (niet verplichte) optie tot koop.

22 februari 2022 om 21:22

Die zin staat niet in het ed, dus heeft vz zelf gefrabiceerd. Rik spreekt over zeker geen verplichte optie tot koop.

Nou laten we hopen dat de verhalen vanuit het ED en PSV kloppen, en PSV deze 10 miljoen niet hoeft te betalen. Het is uiteraard suggereren, maar mocht het toch wel zo zijn dat PSV een bedrag van 10mil. moet gaan betalen voor de 50% van zijn transferrechten, moet John de Jong op staande voet ontslagen worden uiteraard.

Is het zelfs niet verboden in Nederland dat spelers door meerdere partijen tegelijkertijd bezit worden? Weet dat dat in enkele landen het geval is, ben alleen niet meer zeker waar.

22 februari 2022 om 14:01

Een constructie zoals die beschreven is kan ook simpelweg een doorverkooppercentage van 50% zijn. Dat komt op hetzelfde neer.

Voor de meeste schreeuwers:
Er is geen verplichte koopoptie voor PSV. Hoewel Benfica daar in het jaarverslag wel melding van maakt, gelden voorwaarden die in de praktijk niet ingeroepen hoeven te worden door PSV. Daardoor gaat de Eindhovense club er vanuit dat er geen verplichte optie is. Dat Benfica in het eigen jaarverslag (vermoedelijk om boekhoudkundige redenen) de formulering heeft gekozen zoals die gekozen is, vindt PSV prima.

Volgens de Portugezen moet PSV tien miljoen euro betalen voor vijftig procent van de transferrechten, maar dat gaat behoudens een wonder niet gebeuren. Voor de goede orde: PSV mag Vinícius net zo vaak opstellen als de Eindhovense club dat wil. Dit speelt geen enkele rol bij de genoemde voorwaarden.

Bron het ED, deels ook al genoemd in het artikel, maar niet iedereen leek het gelezen te hebben.

Mooie, toepasselijke foto ook..?
Ik ben benieuwd! Onze John heeft z’n eigen graf gegraven, óf dit blijkt, hopelijk, onzin.

22 februari 2022 om 15:33

Haha, ja ik dacht al dat de supporters tegen de deal aan het protesteren waren. Die hebben er natuurlijk niks meer over te vertellen als de handtekeningen al zijn gezet

Denk niet dat PSV hem moet behouden want is niet goed genoeg.

6 goals en 6 assists in 12 wedstrijden basis en 12 invalbeurten is niet zo slecht als ik dacht. Nog niet best maar toch.

Enorm beperkte speler, PSV heeft een goede nieuwe spits nodig, die vind je niet zomaar maar met Zahavi, Vinicius, Romero en valse nummer 9's ga je het niet redden. Ik denk echt niet dat PSV 10 miljoen besteed aan zo'n speler.

Gezien de foto dacht ik even dat de supporters enorm aan het roeren waren. Die hebben over heel die deal natuurlijk 0,0 (meer) te vertellen als dat de afspraken zijn geweest. Wat de inhoud van het contract tussen de clubs is, is dan aan een notaris of rechter als dat zo ver komt. Wat contractinhoudelijk betreft zijn de Portugezen meestal wat minder duidelijk, dus als PSV zegt dat het niet zo is neig ik ernaar dat eerder te geloven. 10 miljoen voor 50% rechten is natuurlijk bespottelijk voor een type Vinicius. Dan moet je hem voor minimaal 20 verkopen wil je break even spelen. Is hij nooit waard.

Gerbrands heeft er nog een grotere puinzooi van gemaakt dan we al dachten-wisten.
Natuurlijk zal hij ontkennen. Als het een schot in de roos was geweest en niet gewoon hoog over dan had hij zichzelf op de borst geklopt. Schmid heeft hem de das opgedaan
Maar hij zal straks rustig komen vertellen dat zijn periode bij Psv succesvol was (op een klein dingetje na/ nader in te vullen, net als Martin Jol)

22 februari 2022 om 22:25

Dat Gerbrands dat zal ontkennen baart me niet zo'n zorgen. Het erge is juist dat de hele PSV-organisatie doet alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Men is er zo hypocriet als een kerk op Urk. De nobele Toon die even drie seizoenen voor zijn contract 'vrijwillig' opstapt. Onder het mom dat Marcel Brands nu beschikbaar is. Wat minachting is voor fans en volgers, want iedereen weet dat Marcel Brands al sinds december verveeld de hond uitlaat thuis en Ajax ook op zoek is naar een nieuwe TD. Ik zeg het niet graag, maar Valentijn Driessen heeft gelijk: was die beschikbaarheid van Brands ook zo relevant als de kampioenschappen elkaar moeiteloos opvolgden, er sprake was van een rendabel inkoopbeleid, goede trainerskeuzes en sportieve ontwikkeling? Niet alleen kregen onder Toon middelmaat en zelfgenoegzaamheid vrij baan, als het aan hem en zittend TD John de Jong lag werd dat openlijk getolereerd en gehandhaafd in de vorm van een op vrijwel niets gebaseerde contractverlenging van Roger Schmidt.

Evenmin is de handhaving van John de Jong een blijk van zelfkritisch vermogen van PSV. Gewillige PSV-watchers wijzen hijgerig op contractverlengingen en jeugdopleidingen die in plaats van 'hygiene' als succes moeten worden omschreven. Maar hoe lang krijgt een lichtgewicht als TD de tijd om het sportieve niveau van een topclub de prak in te rijden? Smal bezette, zwak opererende scouting wordt niet afgerekend, verliesmakende miskopen vakkundig weggekeken. Van onderen krijgt John - die volgens insiders 'echt heel hard werkt', alsof dat bijzonder is - assistentie van Jan VOH sinds vorige zomer en vanaf komende zomer assistentie van boven van mentor Marcel Brands, die er van Robert van der Wallen ongetwijfeld op toe moet zien dat zijn 8-jarige niet opnieuw de sleutels van de auto in handen krijgt.

22 februari 2022 om 23:42

Interessante analyse en fijn geschreven Gomes1psv. Zeker om dat van een supporter vanuit de club te horen. Vind het persoonlijk ook onbegrijpelijk dat John De Jong er ieder jaar maar mee blijft wegkomen en mag aanblijven.

23 februari 2022 om 12:25

Een reactie waar niemand iets tegen in kan brengen. Ik denk dat velen die dit lezen zo niet iedereen het volkomen met je eens is

De geruchten gaan dat psv een verplichte koop van 10 miljoen heeft bij het bereiken van het kampioenschap. Psv doet er daarom alles aan om geen kampioenschap binnen te halen. Sterker nog, om het zekere voor het onzekere te nemen gaan ze vol voor de 3e plaats 😂

Gewoon terugsturen deze zomer. Geef dan gewoon Fofana een kans in plaats van voor 2.5 miljoen een speler te huren.

Zelfs al zou de koopoptie niet verplicht zijn. Dat je überhaupt al tot zulke voorwaarden komt als John De Jong, is al idioot genoeg. Met Brands halen ze een persoonlijkheid in huis, die tevens verstand van zaken heeft in het mondiale voetbal. Als ik PSV was zou ik in de zomer ook doorselecteren op de positie van technisch directeur. Zo kunnen de extra verworven Brainport miljoenen ook beter besteed worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Aanvaller, 27 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren