Prachtig kopdoelpunt De Ligt tenietgedaan door ketser Szczesny

Vrijdag, 18 februari 2022 om 22:38Rian Rosendaal • Laatste update: 07:02

Juventus is er vrijdagavond niet in geslaagd om aansluiting te vinden bij de top drie in de Serie A. Matthijs de Ligt opende met een prachtige kopbal in de beginfase nog wel de score voor de formatie van trainer Massimiliano Allegri. Het bleek echter niet voldoende te zijn voor de volle buit, want na ruim een uur spelen trok Andrea Belotti de stand gelijk in de Derby della Mole: 1-1. Juventus staat na 26 speelronden nog steeds op de vierde plaats, met acht punten achterstand op koploper AC Milan.

De Ligt ging zoals gebruikelijk mee naar voren bij een hoekschop van Juventus, dat in de Turijnse derby op een fel Torino stuitte in de beginminuten. Juan Cuadrado wist de centrumverdediger in minuut dertien te bereiken bij de tweede paal en al koppend liet De Ligt de ruim twee meter lange doelman Vanja Milinkovic-Savic volstrekt kansloos: 1-0. De Oranje-international was zichtbaar blij met zijn doelpunten en hij werd al snel bedolven onder zijn ploeggenoten van Juventus. La Vecchia Signora ging in het restant van de eerste helft op zoek naar een ruimere marge, die er uiteindelijk niet wist te komen voor rust. Torino liet zich ook niet onbetuigd in aanvallend opzicht, maar dat leverde vooralsnog niet de gelijkmaker op.

Juventus, dat voor de 22ste keer op rij wist te scoren in een wedstrijd tegen Torino, gaf in minuut 52 een waarschuwing af, met Paulo Dybala die net naast schoot. Twee minuten later overigens werd de Argentijnse aanvaller afgelost door Weston McKennie. Met 62 minuten op de klok verdween de krappe voorsprong van Juventus in de stadsderby. Josip Brekalo wist Belotti te vinden met een voorzet vanaf de achterlijn en de Italiaanse spits schoot raak met een volley: 1-1. Doelman Wojciech Szczesny zag er niet goed uit bij de inzet van Belotti, want het schot van dichtbij leek zeker houdbaar voor de Poolse sluitpost. De gelijkmaker van Torino. was desondanks niet onverdiend te noemen

Een kwartier voor het einde werd de onlangs aangetrokken Dusan Vlahovic, die het heel moeilijk had tegen directe bewaker Bremer, afgelost door Moise Kean in de voorste linie van Juventus. Daarnaast nam Arthur Melo op het middenveld de plaats in van Manuel Locatelli. Tien minuten voor tijd ging Belotti, nu met drie treffers in de Serie A dit seizoen, naar de kant, met Antonio Sanabria als diens vervanger. McKennie probeerde het nog in de tweede minuut van blessuretijd, maar zijn knal van buiten het strafschopgebied werd gestuit door de hechte Torino-defensie. Na 94 minuten klonk het laatste fluitsignaal en moesten beide clubs genoegen nemen met een punt in de derby van Turijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door sirius)

Wat een wanvertoning van Juve. Weg gezet als kleine kinderen. Alleen de Ligt speelde hier goed. Chapeau voor Torino die hebben gestreden als beesten en alles gegeven. Iets wat je van de spelers van Juve absoluut niet kan zeggen.. Ik ben ook helemaal klaar met Allegri wat is dat een ouderwetse en laffe coach. Altijd dezelfde wissels, je brengt vandaag 2 controlerende middenvelders terwijl je juist iets aanvallends moet brengen. Kean hoeft ook niet meer te spelen wat mij betreft, wat is die jongen slecht. Ik heb het lang voor hem opgenomen maar nu is de maat vol. Hij kan zich maar beter bezig houden met tiktok en al die onzin dat lijkt ie leuker te vinden. Top 4 is nog ver weg zo. Bedankt Juve, het weekend is maar net begonnen en het is nu al verpest.

18 februari 2022 om 22:51

Kaoi Jorge krijgt ook nooit een kans,Morata matig… Dybala geblesseerd toch? Dus nu rust alle druk op de schouders van Vlahovic, wat hij totaal niet erg vind en goed mee kan dealen, maar het is niet echt de bedoeling als jonge nieuwe aankoop

18 februari 2022 om 22:56

Nee dat wil je zeker niet. Hij staat de laatste twee wedstrijden op een eilandje. Er is gewoon veel te weinig aanvoer. En waarom Kaio geen kans krijgt daar begrijp ik niks van. Slechter dan Kean kan hij het toch niet doen.

18 februari 2022 om 23:00

Allegri is inderdaad enorm voorspelbaar. Helpt ook niet echt mee om iets te forceren. Is dit Kaio Jorge echt zo slecht om eens voor langer dan 5 minuten te laten spelen?

Enige positieve wat Allegri heeft weten te verbeteren sinds November is dat de defensie enigszins op orde staat. Al was dat vandaag ook met het nodige kunst en vliegwerk door alle absenties achterin. Wordt nog interessant tegen Villarreal zo...

19 februari 2022 om 00:24

Maar is er nou echt veel verbetering nodig dan? Het spelersmateriaal is wel erg pover voor een Europese topclub. De echte problemen liggen toch vooral bij in mindere mate de scouting, maar des te meer de technisch directeur (of althans de persoon die erover gaat).

19 februari 2022 om 13:34

Die is nu ook naar Tottenham en we hebben een nieuwe td. Al die aankopen kwamen van hem

Jezus, wat speelde Torino sterk zeg. Normaal is dit altijd niveautje Sparta Feyenoord; de een is veel te sterk voor de ander maar deze keer was het een spannende derby! Als dit je aller eerste serie A duel was dat je zag, had je verwacht dat Torino bij de Italiaanse top hoorde; het drukzetten klopte, de passjes waren strak en op maat, wisten altijd snel te combineren onder de druk; pas rond de 75e minuut zakte het wat in, omdat wat Torino deed eigenlijk boven hun kunnen is en enorm veel energie kostte.Vond die Bremer altijd maar een oké verdediger maar vooral een enorme kaartenpakker, maar dit seizoen laat hij zien waarom hij (waarschijnlijk) naar inter gaat, Vlahovic compleet opgegeten!

18 februari 2022 om 22:58

Ik had nog zo gehoopt dat Aurelio De Laurentiis deze winter voor Bremer zou gaan. Die man is een tank en een echte leider. Hij en Koulibaly samen zou gewoon oneerlijk zijn. Helaas is daar niks van gekomen en lijkt het erop dat ie naar Inter zal gaan. Jammer voor Napoli maar een welverdiende transfer voor hem.

19 februari 2022 om 03:52

Bremer stond ook in de belangstelling van bayern zag ik. Geen idee verder of hij dat aan kan.

Welverdiend punt voor een strijdend Torino. Heb genoten van ze de tweede helft en vooral Bremer was fenomenaal. Vlahovic had een off-day en was onzichtbaar vandaag. Juventus viel vies tegen, maar op de bank zit ook niemand die het verschil kan maken. Cuadrado zijn voorzetten in de tweede helft waren ook echt belabberd slecht. Wordt nog een flinke opgave om top 4 te halen voor Juve. Wat dat betreft zitten ze in hetzelfde schuitje als mijn club, Arsenal.

Torino loon naar werken gekregen. Echt een enorm intense match afgedwongen met hun spel. Meer Engels voetbal dan Italiaans vanavond. Hebben ons volledig vast gezet. Alleen De Ligt, Cuadrado en Zakaria leken er echt om mee te kunnen gaan.

Vlahovic onzichtbaar gemaakt vandaag. Maar als je ziet wat er voor in de plaats komt.... Is Moise Kean uberhaupt een voetballer? De kerel kan geen bal aannemen, schiet naast de bal, kopt naast de bal. En dit gebeurt iedere keer als hij erin staat. Waarom zit deze kerel uberhaupt bij de selectie?

Maak De Ligt overigens captain. Qua grinta springt er bovenuit tussen de lulletjes rozenwater Sandro, Rabiot, Morata en stervende zwanen als Cuadrado.

18 februari 2022 om 22:57

Kean was anders geweldig in zijn eerste periode bij Juve, dus hij kan het wel..

18 februari 2022 om 23:05

Kean is net een blind paard. Kijkt alleen maar maar de bal en heeft geen idee wat er om hem heen gebeurt. Komt veelste kort voor Juventus. Bij Everton was die dramatisch en bij PSG deed ie het leuk als invaller. Ik heb medelijden met Juve fans die hem elke week im actie moeten zien.

19 februari 2022 om 00:16

Hij is pas 21 he, dat is nou niet de leeftijd waar je de kar al trekt, zeker niet in een moeizaam draaiende ploeg.

Tis toch echt wel een wapen hoor, De Ligt bij corners. Dan mag je zo nu en dan wel wat blundertjes achterin hebben, zo maak je ze toch aardig goed.

De Ligt komt er echt wel, ook al hebben we m misschien wat te vroeg gebracht in Oranje.

Juve doet echt slechte zaken met winst hadden ze meegedaan om de titel, Torino had was iets je beter speelde echt het voetbal waar Juve wel van zou dromen die vielen mij echt tegen en bij de eerste kans gaat de bal erbij de pool gelijk erin, die vielen mij tegen zegen en Vlahovic die zit nou nog in de broekzak van Bremer.

18 februari 2022 om 23:21

Met de winst hadden ze meegedaan om de titel? Heb je enig idee hoe het seizoen in de Serie A loopt op dit moment?

Juve moet dringend een extra flank kopen los van Chiesa( hij wordt gemist en er is niemand anders die 1 vs 1 een dribbel kan doen, zeker niet alst opslot zit). Als ik Juve was zou ik vol voor Mahrez gaan( contract tot 2023 dus betaalbaar!). Verder zie ik graag SMS komen of Pogba terughalen. Chiesa-Vlaho-mahrez zou er een stuk beter uitzien met daarachter dybala-SMS/Pogba-Zaka/loca. Vlaho staat er nu vaker alleen voor dan bij Fio, er is amper aansluiting.

18 februari 2022 om 22:59

Voor Mahrez zal er stevige concurrentie zijn (PSG bv), maar wel een klasbak ja.

18 februari 2022 om 23:06

Klopt zeker! Ik vind hem wel bij Juve passen.. dit seizoen zal zijn de top 4 proberen redden want aanvallend is dit veel te weinig.. 0.0 aansluiting& Vlaho staat er te vaak alleen voor.. ze hebben ook geen deftige back up voor Chiesa en spelen niet aanvallend genoeg. Ik hoop dat ze de top 4 halen en de nodige versterkingen halen. Zo lukt het niet tegen Villareal

Wauw wel een leuke wedstrijd maar juve is niets meer van wat het was en die tegendoelpunt jeetje dit gebeurt toch echt vaker jammer genoeg weinig tot geen organisatie chaos en een beetje pech van de goalie maar torino chapo niet normaal een echte stadsderby

Puntenverlies maar helaas terecht. Dybala weer geblesseerd. Een linksback als cv. De 4de plaats halen wordt weer moeilijker. Balen. Ohja, de CL komt er weer aan... .

Vlahovic onzichtbaar, Zakaria was ook niet in beste doen maar dat waren er meer niet, Rabiot, Mckennie, Morata

Torino zette gewoon goed druk op Juve, maar dat deed Juric ook altijd al met Hellas Verona, Juric is gewoon een uitstekende trainer

Voor Allegri heb ik het ook altijd opgenomen maar de late wissels en altijd dezelde spelers wordt je ook moe van, durf Soulé toch is te brengen die bracht in die 5 minuten dat die mocht invallen tegen Venezia al meer gevaar en is ook nog is creatief

Maar nee Max wil altijd houthakkers op het veld zien.

Dramatisch Juventus. Niet normaal hoe slecht. Torino deed het uistekend en dit gelijke spel kwam met geluk tot stand maar zeker verdient

Wauw wel een leuke wedstrijd maar juve is niets meer van wat het was en die tegendoelpunt jeetje dit gebeurt toch echt vaker jammer genoeg weinig tot geen organisatie chaos en een beetje pech van de goalie maar torino chapo niet normaal een echte stadsderby

Echt zonde dit. Torino goed gespeeld, Juve vooral de 2de helft dan echt heel matig. Helaas Dybala die ar wil, Vlahovic gaat er uiteindeljk uit, Speelde niet goed maar kan tenniste nog een goal maken. Maar bij Kean er in brengen voor Vlahovic? Waarom geen Ake brengen ? Een jongen die zich graag wil bewijzen, snelheid en een actie heeft. Allegri wisselde vandaag dramatisch, Kean bleef ik in geloven, Maar het lijkt steeds slechter te worden. Snap niet waarom Allegri Kaoi Jorge niet wat meer minuten geeft. Ook Arrhur ipv Rabiot aub, Veel meer rust en inzicht en zuivere passing

Japie heb je gekeken? De Ligt speelde echt sterk weer! Verder was Juve wel matig..

19 februari 2022 om 03:56

Japie hoor je nooit als die goed speelt,wacht nog een keer als die een keer kritisch is op zijn lieverdje de vrij

19 februari 2022 om 15:12

@robmaas Ik hoor jou ook nooit als hij slecht speelt, maar mooi dat hij nu goed heeft gespeeld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1065 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. AllegriUnknown
F. IsraelKeeper
M. PerinKeeper
M. RainaKeeper
Z. SenkóKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

164 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Juventus 31 3 3 1
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
Laatste voetbalnieuws

Juventus-directeur duidelijk over vertrek De Ligt: ‘Wij houden hem niet tegen’

Volgens Juventus-directeur Maurizio Arrivabene is een verkoop van Matthijs de Ligt bespreekbaar, mits het juiste bedrag door een geïnteresseerde club wordt betaald. De Ligt heeft nog een contract tot 2024 in...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren