Feyenoord wilde al na anderhalve maand verlengen: ‘Waarom die haast?’

Woensdag, 16 februari 2022 om 08:32 • Laatste update: 08:57

Feyenoord heeft na anderhalve maand al tevergeefs geprobeerd om het contract van Fredrik Aursnes te verlengen. Jim Solbakken, de zaakwaarnemer van de Noorse middenvelder, vertelt in gesprek met Voetbal International dat Aursnes geen haast heeft om een verbeterde aanbieding te ondertekenen. Dat betekent niet dat Aursnes van plan is om spoedig te vertrekken bij Feyenoord.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door cocoafc)

Niet heel slim van Feyenoord. Ik snap dat ze graag met hem door willen en dat er waarschijnlijk genoeg kapers op de kust zijn. Maar met een 2/3 jarig contract kun je nog steeds goed geld vangen indien een club zich meldt. Hadden beter tot de zomer kunnen wachten met het aanbod. Snap de reactie van Aursnes als het aanbod van Feyenoord, alleen vind ik de timing niet heel logisch in dit geval

16 februari 2022 om 08:48

Want je mag een speler maar 1x vragen om z'n contract te verlengen?

16 februari 2022 om 08:56

Dat zeg ik niet. Zoals ik al aangaf snap ik de intentie van Feyenoord, alleen is het na 1,5 maand al best snel toch? Probeer het dan in de zomer te verlengen als de speler er een seizoen op heeft zitten en desnoods in de winterperiode daarna. Als je nu al wilt verlengen kan dat best angstig overkomen vind je niet

16 februari 2022 om 09:12

Zie het als angstig, ik zie het als een directe waardering voor het werk wat hij in korte tijd levert. Mooi dat hij aangeeft alle tijd te hebben, maar zal toch vervelend zijn als er flink wat interesse op komt en hij uiteindelijk minder opbrengt omdat de contractsduur korter is. Je moet het ook vanuit zakelijk oogpunt zien van Feyenoord.

16 februari 2022 om 08:59

De timing is misschien slecht maar als er ook een daadwerkelijke salarisverbetering inzit dan snap ik het aanbod zeker wel. Maar na dit seizoen zit hij nog met een 2 jarig contract, dus als je er echt de hoofdprijs voor wil vangen is dat wel het moment om hem dan te verkopen. Met een 1 jarig contact gaat er meestal toch wel een paar miljoen vanaf. Ik denk sowieso niet dat deze jongen de hoofdprijs op gaat leveren, maar het is toch zonde als je niet het maximale eruit weet te halen.

16 februari 2022 om 13:19

Waarom wachten wanneer je de speler ook een (verdiende) salarisverhoging aan kunt bieden? Is toch ook netjes van Feyenoord om hem al de optie te geven wat ze hem waard vinden, in plaats van in de zomer te horen dat ze te laat zijn met waardering tonen.

16 februari 2022 om 14:29

Want je kan een speler niet meer verkopen als je hebt verlengt? Ik volg je niet hoor..

Ja waarom denk je dat het is? Steeds meer spelers denken al 1,5 jaar voor het verstrijken van hun contract aan het laten verlopen om zelf meer te vangen bij een transfervrije status. Feyenoord wil daar een stokje voor steken en het contract dus al eerder verlengen.

16 februari 2022 om 09:24

Het zou ook wel ontzettend stom zijn als Feyenoord nog steeds contracten afsluit met het idee dat ze sowieso een transferwaarde opleveren.

Feyenoord had ook gewoon gelijk een 5-jarig contract kunnen afsluiten, maar dat durfden ze ook niet aan, dat had Aursnes misschien toen wel prima gevonden. Nu heeft hij wat meer onderhandelingskracht, daarvoor had Feyenoord die, niet heel gek toch?

16 februari 2022 om 09:37

Dat is wel een beetje suggereren. Kan ook zijn dat Aurnes zelf maar voor maximaal 3 jaar wilde tekenen. Bij grote transfersommen ga je daar nooit mee akkoord maar voor 450.000 euro is dat geen ramp.

16 februari 2022 om 09:42

Beide situaties valt iets voor te zeggen. Van de zomer verder praten en anders hem maar in de uitverkoop gooien hoe goed hij ook is. Feyenoord moet nu geld genereren en op die manier weer proberen te groeien zolang het nieuwe stadion on hold staat.

Ja aan de ene kant snap ik het wel.
Deze jongen heeft zich heel snel aangepast en is heel belangrijk voor het spel.
Als deze jongen zo blijft spelen zal zijn waarde omhoog gaan en zal de subtop Europa steeds meer op hem gaan letten.
Dat je wil dat hij dan langer vast lig snap ik wel.

Ja logisch. Ook hij heeft van de zomer nog maar 2 jaar contract, net zoals Malacia,geertruida,sinisterra en Senesi zelfs nog maar 1 jaar. Dan heb ik het eigenlijk alleen nog maar over spelers die geld moeten opleveren. Zonder verlengingen is de kans groot dat je van de zomer weer veel spelers van de hand moet doen. Wat erg goed is voor de club maar Slot kan wel overnieuw beginnen. Til zijn verhuurperiode zit er straks op. Kokcu die er goed op staat. Er is genoeg te doen voor Arnesen.

16 februari 2022 om 09:20

Dat is niet mooi te lezen dat de jongens die geld opleveren allemaal na volgend jaar contract uitlopen. Dan mag Frank wel aan de bak.

16 februari 2022 om 09:33

Dat zeker. Er staat weer genoeg te gebeuren denk. De enigste spelers met contracten tot minimaal 2025 zijn Bijlow,trauner,pedersen,kokcu en Walemark.

16 februari 2022 om 12:21

Ik wist niet dat de situatie dusdanig was bij Feyenoord om eerlijk te zijn, Arnesen heeft inderdaad nog genoeg te doen volgend jaar.

Zo'n Sinisterra kan toch een mooi bedrag opleveren, als hij transfervrij de deur uit loopt ben je als Feyenoord mooi de lul. Datzelfde geldt echter ook voor Geertruida en Malacia, maar dat zijn toch verdedigers en daar vang je vaak wel minder voor. Ik vraag me sowieso af of Senesi gaat verlengen, wordt toch vaak gelinkt aan mooie clubs in Europa en als hij transfervrij zo'n overstap kan maken zal hij dat zelf ook wel liever doen. Til vind ik ondanks zijn scoringsdrift niet zo'n bijzondere speler, heeft Feyenoord daar niet wat voor in de jeugd lopen?

Deze jongen staat echt goed te spelen. Alleen tegen RKC afgelopen weekend was die minder. Verder heel constant en altijd met de ogen open en met het verstand voetballen. Snap dat Feyenoord wil verlengen. Vanuit de scouting is dit een schot in de roos gebleken. Ik denk dat Aursness zelf nog wel een trede hoger kan voetballen. Vind hem wel passen in Italië om 1 of andere reden. Goeie voetballer in ieder geval.

vind juist een hele slimme zet van Feyenoord. sterke speler die het uitstekend doet, en Feyenoord denkt voordat ze straks niet willen verlengen en zo hun contract uitlopen kunnen we maar beter langer vast aan boord houden.

ben echt onder de indruk en vond leuk hem eindelijk in het echt aan het werk te zien afgelopen zondag in Waalwijk maar dat was helaas zijn minste wedstrijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1 fan
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren