Vink: 'Dan neem je als Feyenoord toch afscheid van zo'n speler?'

Zondag, 13 februari 2022 om 10:31Rian Rosendaal • Laatste update: 21:01

Frank Arnesen legt zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie uit hoe Feyenoord te werk gaat op het gebied van het aankopen en verkopen van spelers. De technisch directeur is zelf van mening dat de Rotterdamse club steken heeft laten vallen in de afgelopen jaren. Analist Marciano Vink haakt hierop in door te zeggen dat Feyenoord niet juist is omgesprongen met de opnieuw aan FC Volendam verhuurde Francesco Antonucci, die in De Kuip vastligt tot medio 2024.

"Goedkoop inkopen en duur verkopen, zeg maar. En dat hebben we in de afgelopen jaren niet goed gedaan bij Feyenoord, dat is een feit", onthult Arnesen in het ochtendprogramma van ESPN. "Maar ook op tijd afscheid nemen van spelers", voegt Vink daar gelijk aan toe. "Want dat hele verhaal met Antonucci, dat snap ik niet zo heel goed. Hij heeft het bij Volendam goed gedaan en jullie hebben hem naar Feyenoord gehaald. En dan blijkt hij toch tekort te komen, of misschien niet in het systeem te passen."

Frank Arnesen gelooft nog steeds dat Francesco Antonucci kan slagen bij Feyenoord.

"Dan kun je toch ook zeggen van: 'Oke, dit gaat niet werken, want wij gaan ervan uit dat Arne Slot hier de komende tijd trainer is'. Dan neem je toch afscheid van zo'n speler, in plaats van toch nog de hoop uitspreken dat hij ooit het niveau gaat halen?", legt Vink voor aan Arnesen. De Feyenoord-directeur komt gelijk met een uitleg omtrent Antonucci. "Nee. Hij is pas 22 jaar oud en heel talentvol. Het is niet voor niets dat we hem gehaald hebben, in samenwerking met Volendam. Hij heeft het inderdaad heel goed gedaan bij Volendam. Maar hij is bij ons gekomen en heeft heel veel pech gehad, ook met ziekte. En ook in de speelwijze moet hij stappen maken, en meters maken", geeft de bestuurder mee aan de verhuurde middenvelder.

"En als Volendam eventueel promoveert, dan kan hij daar blijven en komt hij op een hoger niveau", gaat Arnesen verder met zijn uitleg. "Nu is het voor hem en voor ons niet interessant om hem te verkopen. Omdat er geen clubs zijn die grote bedragen voor hem willen neerleggen. Wij denken nog steeds, en ik zeker, dat hij potentieel heel veel in zijn mars heeft. En dat doen wij samen, het gaat niet alleen om Feyenoord, je weet hoe dat zit, die speler bepaalt ook. En ik wil ook dat spelers zo goed mogelijk terechtkomen ergens. En niet alleen sportief, maar ook financieel", aldus Arnesen.


Poll

Zie jij Francesco Antonucci alsnog doorbreken bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door bvdp)

Volgens mij bood een club uit Frankrijk iets van 2 mil van de zomer. Feyenoord had moeten verkopen. Is een fout van Arenssen, die overigens erg goed doet.

13 februari 2022 om 11:18

Eens, de aankoop was al niet uit te leggen. Te veel geld voor een speler waarvan je amper weet of hij het op een hoger niveau gaat redden, maar Arnesen had zijn eer naast zich neer moeten leggen en nu moeten verkopen. Voor dat geld had een LB kunnen komen.

13 februari 2022 om 11:22

Feyenoord doet het echt goed man met Arnesen en Slot. Ze hebben Feyenoord echt een positieve boost gegeven en het voetbal is met sprongen vooruit gegaan. Hoe zit het trouwens met de wensen van de Feyenoord fans wat betreft het stadion voor in de toekomst? Zijn de meeste Feyenoord fans voor een renovatie van de Kuip of voor een nieuw stadion?

13 februari 2022 om 12:31

Hoe kan iets fout zijn wat je niet van te voren kunt weten? Elke aankoop is maar een gok.

Ze hebben hem gehaald omdat ze veel potentie in hem zien. Als ze dat nog steeds zien snap ik dat ze hem na 1,5 jaar nog niet weg doen. Als hij bij Volendam weer opbloeit en daarna alsnog tekort komt voor Feyenoord kun je hem op basis van een goed seizoen ervoor nog leuk doorverkopen.

Het is altijd jammer dat dit soort jongens bij welke club dan ook, nooit echt de kans krijgen in het begin van het seizoen in de oefenwedstrijden.
Voor mijn gevoel kun je dan pas zien hey hij heeft potentie.

13 februari 2022 om 11:30

In dit geval heeft hij wel een paar keer mee mogen doen, maar zoals ook in de tekst te lezen is heeft hij pech gehad met ziekte en blessures wat toch een groot deel van de wedstrijden waarin hij de kans had zichzelf te laten zien heeft weggenomen

13 februari 2022 om 11:38

@FR-Berend o oke dat van ziekte en blessures wist ik niet.
Dus wat jij zegt, het was uiteindelijk te hoog gegrepen de stap naar Feyenoord

13 februari 2022 om 11:59

Ik denk inderdaad dat de stap iets te hoog gegrepen is geweest maar ik snap het wel. Voor hetzelfde geld gaat het draaien en heb je goud in handen met zo’n jongen.

Vink doet nu voorkomen alsof het alleen bij Feyenoord gebeurd. Je kan het niet altijd goed doen met aankopen, elke club maakt fouten en dat hoort er ook bij. Antonucci moeten we nog maar zien. Zoals Arnesen zegt, hij is nog jong.
Ik zie het niet in hem maar de taak aan Arnesen is om hem dan alsnog te verkopen voor een redelijke prijs. Feyenoord heeft ook een handje ervan om miskopen dan vervolgens ook nog eens voor veel te weinig weg te doen.

13 februari 2022 om 11:42

Klopt altijd makkelijk praten langs de zijlijn.. elke club probeert spelers goedkoop te kopen en duur te verkopen. Maar het lijkt altijd makkelijker dan het is werkelijkheid is.

13 februari 2022 om 12:05

Nee ik snap zijn punt wel. Feyenoord moet een top 3 club zijn. En je mag daar best wel hogere eisen stellen. En een speler van het kaliber Antonucci,moet je ook niet halen voor dat geld. Feyenoord heeft niet enorm veel geld te besteden.

Antonucci heeft nog even de tijd, hopelijk promovendus met Volendam en dan daar een seizoen meedraaien in de Eredivisie

Wie is Vink nu helemaal?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren