Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Havertz bezorgt Chelsea in minuut 117 eerste wereldbeker in clubhistorie

Chelsea is er voor het eerst in zijn clubgeschiedenis in geslaagd om het WK voor clubteams te winnen. Palmeiras hield in de finale in Abu Dhabi heel lang stand, want de beslissing viel pas in verlenging na een 1-1 eindstand in de reguliere speeltijd. Kai Havertz bezorgde Chelsea in de 117e vanaf de strafschopstip een 2-1 overwinning, nadat er na inmenging van de VAR een penalty werd toegekend voor een handsbal van Luan.

Chelsea stond voor de tweede keer in de clubgeschiedenis in de finale van het WK voor clubteams. In 2012 verloren the Blues in de eindstrijd met 1-0 van Corinthians en in het Mohammed bin Zayed Stadion werd met Palmeiras andermaal een Braziliaanse tegenstander getroffen. De winnaar van de Copa Libertadores rekende in de halve finale af met Al-Ahly, terwijl Chelsea zich voor de finale plaatste ten koste van Al-Hilal. Hakim Ziyech had in het met 0-1 gewonnen duel met de kampioen van Azië nog een basisplaats, maar manager Thomas Tuchel hield hem tegen Palmeiras op de reservebank.

Palmeiras - dat een jaar geleden in de halve finale van het WK voor clubteams strandde - begon gesteund door een groot aantal fans sterk aan het duel, toonde zich met name dreigend vanuit de omschakeling en kreeg via Dudu de eerste mogelijkheden. Tuchel kreeg na een halfuur spelen een forse tegenvaller te verwerken, toen hij Mason Mount noodgedwongen moest vervangen door Christian Pulisic. Het spaarzame gevaar van Chelsea-kant kwam in de eerste helft voornamelijk van Kai Havertz en via een afstandsschot van Thiago Silva, maar de Engelse grootmacht had moeite om de sterk georganiseerde defensie van Palmeiras uit elkaar te spelen.

De tweede helft was tien minuten oud toen Chelsea de score opende. Callum Hudson-Odoi vond Romelu Lukaku, die met een harde kopbal Palmeiras-doelman Wéverton passeerde. De openingstreffer deed Chelsea goed, maar toen werd de stand een kleine tien minuten later weer gelijkgetrokken. Na inmenging van de VAR werd de bal op de stip gelegd vanwege een handsbal van Thiago Silva. Raphael Veiga maakte vanaf elf meter geen fout, stuurde Édouard Mendy de verkeerde kant op en bracht de stand op 1-1.

Chelsea liet zich niet uit het veld slaan door de gelijkmaker en voerde in het laatste kwartier de druk op, wat resulteerde in onder meer mogelijkheden voor Pulisic en invaller Timo Werner. Desondanks konden the Blues niet voorkomen dat er een verlenging aan de pas moest komen. Daarin kwam Ziyech al snel als vervanger van Mateo Kovacic binnen de lijnen. Pulisic was vervolgens dicht bij een treffer, toen zijn inzet de lat raakte.

Palmeiras stuurde in de verlening - overigens net als in de slotfase van de reguliere speeltijd - overduidelijk aan op een strafschoppenreeks en beperkte zich vooral tot het verdedigen van de gelijke stand. Zo werd ook een fraaie voorzet van Ziyech weggewerkt door de defensie van de Braziliaanse club voor Havertz raak kon koppen. Uiteindelijk bracht een moment in minuut 117 de beslissing. Dankzij de VAR werd een strafschop toegekend vanwege een handsbal van Luan. Havertz schoot raak en bezorgde Chelsea daarmee voor het eerst in zijn clubgeschiedenis de eindoverwinning in het WK voor clubteams, nadat hij in mei ook al de winnende treffer in de Champions League-finale voor zijn rekening had genomen.

1
2

Havertz weet wel in de juiste wedstrijden te scoren. Eerst de Champions League finale en nu in deze. Gefeliciteerd Chelsea fans

12 februari 2022 om 20:12

Ziyech kan nog een beker bijschrijven gaat lekker met zen prijzenkast 🏆✅

Heeft hele belangrijke goals gemaakt..
Voor de rest doet ie niet zo veel..
Wel mooi voor hem

12 februari 2022 om 20:17

De enige goal van Chelsea in de supercup finale en schiet de ene na de andere wonderschone goal erin de laatste maanden maar doet verder niet zoveel idd..

12 februari 2022 om 20:25

Elchino heeft het volgens mij over havertz en jij over ziyech...

12 februari 2022 om 20:44

Denk het ook

Hey,

De wedstrijd liep qua score verloop precies zoals ik het voorspelt (zie maar terug bij live meepraten). Maar ik het niet voorspelt dat het zo’n geweldige wedstrijd zal worden. Want wat een geweldige wedstrijd hebben we gezien. En wat een prestatie levert Chelsea toch onder Thomas Tuchel om hier te winnen. Het was een geweldige pot met een geweldig publiek. De credits naar Palmeiras. Niet alleen voor een goede spel, maar ook voor de atmosfeer die het publiek vandaag bracht in het stadion. Het was echt een atmosfeer van een finale. Palmeiras speelde verder ook erg goed. Die Dudu vind ik een erg goede speler. Super snel en daarnaast heeft hij ook een goede actie. Hij maakte het onze verdediging vaak erg lastig. Onbegrijpelijk dat deze man het nooit verder heeft kunnen schoppen dan Dynamo Kyiv.
Havertz de man die Chelsea zowel schiet naar de Champions League winst als naar de winst van de wereldtitel. Deze man is toch wel echt zijn geld waard geweest. Ondanks hij niet altijd goede speelt is hij er wel op de belangrijke momenten. Toch mooi om te zien dat uitgerekend hij de Match winner is in beide finales.

Het kwam voor mij wel als een verassing dat zowel Ziyech als Kepa niet in de basis stonden. Kepa begrijp ik nog wel want Mendy is gewoon de eerste keeper geworden. En als Kepa een paar goede wedstrijden heeft gespeeld, dan wil dat nog niet zeggen dat hij meteen Mendy eruit speelt. Mendy is tenslotte volgens de Fifa de beste keeper ter wereld. Ook hebben we dat weer kunnen zien bij Senegal in de Afrika cup.
Wel gek dat Ziyech niet speelde. Mount kwam voor hem in de plaats. Mount deed het opzich ook wel prima in de tijd dat hij speelde. Helaas viel Mount uit door een blessure. Ik hoop dat zijn blessure niet al te ernstig is. Maar na de blessure van Mount dacht ik dat Ziyech wel zal komen, maar nee. Pulisic kwam voor Mount. Erg gek. Want Ziyech was de laatste wedstrijd onze beste aanvaller naar mijn mening. Ook deze wedstrijd speelde Ziyech goed. Gaf veel gevaarlijke passes in de verlenging ewellicht had Ziyecht lichte klachten anders zal ik echt niet weten waarom Ziyech pas in de verlenging in het team kwam.
Lukaku speelde niet geweldig, maar weet toch een goede goal te maken. Voorzet van CHO en wordt door Lukaku goed ingekopt. Lukaku heeft nu zowel gescoord in de halve finale als de finale. Dus ik hoop oprecht dat het nu ook in de Premier League en in de Champions League de goede kant op gaat met hem.

Voor mij was Callum Hudson Odoi de man of the match. Hij speelde erg goed op de flank. Deed zowel aanvallend als verdedigend zijn werk. En natuurlijk gaf hij een assist met een uitstekende voorzet op Lukaku Ik zie deze jongen de afgelopen tijd eindelijk vooruit gaan. Hopelijk kan hij zijn potentie waarmaken. Naast Callum vond ik Rudiger en Kante ook goed spelen deze wedstrijd.

Eindelijk is Chelsea wereldkampioen geworden. En oh wat ben ik blij zeg! En wat had Chelsea een lange weg te gaan. Te beginnen bij de Champions League strijd in de Premier League die lang erg spannend was. Chelsea moest strijden tegen Leicester City en Manchester United. Ik kan de wedstrijd tegen Wolverhapton (de laatste wedstrijd in de Premier League) nog goed herinneren. Mount die de 1-0 scoorde uit een directe vrije trap en Giroud die de 2-0 vlak voor rust wist te maken. Beide goals waren geweldig. De 2-0 vont ik persoonlijk het mooist, omdat Giroud erg kalm bleef en zo makkelijk de goal wist te maken.

Uiteindelijk kwam Chelsea in de UCL terecht en zouden ze het in de groepsfase van de Champions League gaan opnemen tegen Sevilla FC, FK Krasnodar en Stade Rennais. We begonnen het Champions League-seizoen met de thuiswedstrijd tegen Sevilla. Er werd geen doelpunt gemaakt op Stamford Bridge. Toen gingen we naar Rusland. We spelden tegen Krasnodar. Ook de grote man roman abramovich was bij deze wedstrijd aanwezig. In de veertiende minuut schoot Jorginho zijn strafschop op de paal. Callum Hudson-Odoi maakte in de 37e minuut de goal. Hij wist Krasnodar -doelman Matvej Safonov te passeren. In de 76ste minuut minuut benutte Timo Werner zijn strafschop na een handsbal van Alyaksandr Martynovich. Drie minuten later werd het ook 0–3, dankzij een doelpunt van Hakim Ziyech. Hij juichde ingetogen. In de negentigste minuut deed Christian Pulisic er nog een schepje bovenop met de 0–4. Al met al een geweldig resultaat.
Een week later kwam Stade Rennais op bezoek op Stamford Bridge. In de tiende minuut zette Werner Chelsea op een voorsprong vanaf de penaltystip, nadat hij zelf gevloerd werd. In de 41e minuut benutte Werner zijne 2e strafschop. Ditmaal werd die gegeven na een handsbal van Dalbert, die hiervoor ook zijn tweede gele kaart kreeg. Dus hij moest van het veld. Erg lullig vond ik. In de vijftigste minuut zette Tammy Abraham de eindscore 3–0 op het scorebord door de bal in het doel te tikken na een voorzet van Reece James. In de uitwedstrijd tegen Stade Rennais kwam Chelsea in de 22ste minuut op een 0–1 voorsprong. Hudson-Odoi passeerde doelman Alfred Gomis na een geweldige pass van Mason Mount. In de 85e minuut kopte Serhou Guirassy de bal in het doel namens Stade Rennais uit een hoekschop van Benjamin Bourigeaud. In de blessuretijd maakte Olivier Giroud de winnende namens Chelsea met een geweldige kopbal. Met tien punten uit vier wedstrijden had Chelsea zich na 4 wedstrijden al verzekerd voorde knock-outfase. De uitwedstrijd tegen Sevilla ging om de groepswinst. In de achtste minuut ging Chelsea al aan de leiding, na een goal van Giroud. 0–1 was ook de ruststand. En de naam Giroud moet je onthouden. In de 54e minuut scoorde Giroud weer. Hij schoot de bal over doelman Alfonso Pastor. En jawel, in de 74e minuut completeerde Giroud zijn hattrick met een kopbal na een voorzet van N'golo Kantã©. En jawel vervolgens maakte ook de 0–4 vanaf de elf meter, nadat hij zelf gevloerd werd. Chelsea's laatste wedstrijd van de groepsfase was de thuiswedstrijd tegen Krasnodar. Deze wedstrijd werd niet uitgezonden bij Ziggo Sport dus ik heb hem niet gezien. De wedstrijd ging nergens meer om. Het werd 1-1.
In de achtste finales kwam Chelsea tegen Atlã©tico Madrid, op dat moment koploper in Laliga . Ik weet nog wel dat de heenwedstrijd werd gespeeld in Boekarest. Er werd lang niet gescoord, totdat Giroud in de 68ste minuut met een geweldige omhaal het doel wist te treffen. De assistent-scheidsrechter gaf aan dat er sprake was van buitenspel. Maar de ‘assist’ kwam namelijk van Hermoso. Dus de VAR keurde het doelpunt vervolgens wel goed.
Op Stamford Bridge was het daardoor Chelsea's taak om een 1–0 voorsprong over twee wedstrijden te verdedigen. In de 34ste minuut scoorde Chelsea uit een counter, met Ziyech als eindstation. Een counter volgens het boekje. Daarna werd Atletico gefrustreerd want in de 81ste minuut moest Atlã©tico Madrid met tien man spelen, na een overtreding van Stefan Saviä‡ op Antonio Rã¼diger. In de blessuretijd scoorde Emerson ook nog voor Chelsea uit een counter. Waarbij een loopactie van Kante moet worden opgemerkt. Deze man het 90 minuten lang gestreden. En vervolgens Maakt hij nog een geweldige loopactie waardoor Emerson wist te scoren. Chelsea ging door naar de kwart finale!

In de kwartfinale was FC Porto de tegenstander van Chelsea. Geen makkelijke loting dus. Beide wedstrijden vonden plaats in Sevilla. In de eerste wedstrijd (32e minuut) opende Mount de score voor Chelsea na het wegdraaien bij Zaidu Sanusi. Een prachtige actie. Vervolgens in de 85e minuut verdubbelde Ben Chilwell de score, nadat hij doelman Agustã­n Marchesã­n voorbij dribbelde. In de terugwedstrijd bleef de score lange tijd 0–0. Het was een saaie wedstrijd. In de blessuretijd was Mehdi Taremi met een omhaal wel trefzeker namens FC Porto, maar voor de Portugese ploeg was dit te laat. En daardoor plaatste Chelsea zich voor de halve finales.

In de halve finales stond Chelsea tegenover de Spaanse landskampioen het grotereal Madrid. Een echte grootmacht in de Champions league. Christian Pulisic opende de score met het openingsdoelpunt namens Chelsea, nadat hij doelman Thibaut Courtois voorbij dribbelde. In de 29e minuut maakte Karim Benzema uit een corner de 1-1 voor Real Madrid. In een regenachtig Madrid bleef het bij 1–1 en de thuiswedstrijd was dus cruciaal voor Chelsea. Op Stamford Bridge werd de terugwedstrijd gespeeld. In de achttiende minuut dacht Werner te scoren, maar hij stond buitenspel en dus werd het doelpunt helaas afgekeurd. In de 28e minuut scoorde Werner wel. Hij kon van dichtbij binnenkoppen voor een leeg doel, nadat Kai Havertz met een lobje over Courtois schoot op de lat schoot. Vlak na de rust raakte Havertz opnieuw de lat, ditmaal met een kopbal. Het zat dus niet mee voor Chelsea. Chelsea miste vervolgens meerdere grote kansen, maar in de 85ste minuut was Mason Mount trefzeker na een pass van Christian Pulisic. Dankzij de 0–2 zege kon Chelsea FC haar tickets naar Istanboel boeken. En we weten allemaal nog wat er in de finale gebeurde. Een tactisch schaakspel tussen twee voetbalprofessoren Thomas Tuchel en Pep Guardiola. Uiteindelijk wist Kai Havertz de goals van zijn leven te maken en schoot Chelsea FC naar de winst.
Het was een lange weg naar deze wedstrijd, maar uiteindelijk zijn we wereldkampioen geworden. Het was een geweldige belevenis en hopelijk gaan we dit snel weer meemaken. Echt een geweldige prestatie van heel Chelsea. En we zijn uiteindelijk de terechte wereldkampioen van 2022.

Blij dat een zak met geld (geen historie, geen club, alleen geld) dat een beker wint...en dan nog 'wij' zeggen ook. Wat triest...voetbalhater.. ga football manager spelen en laat ons genieten van echt voetbal.

12 februari 2022 om 20:43

Elke club smijt met geld.

12 februari 2022 om 22:32

Sommige al meer dan andere natuurlijk. Maar Chelsea is zeker de ergste niet.

13 februari 2022 om 12:32

Deze club heeft niets anders dan geld...wanneer Abramovich voor Watford had gekozen was jij daar fan van geweest. Nepvoetbalfan.

13 februari 2022 om 12:33

13 februari 2022 om 14:04

Hmmm nee ik werd fan van Chelsea in 2009, toen was ik 8 jaar oud. Toen wist ik niks over Abramovisch.

Erg matige en zwaarbevochten wedstrijden gespeeld, maar wel eindelijk die allerlaatste trofee die nog miste binnengehaald, heerlijk! Het zou ook beschamend zijn als in de laatste 15 jaar 2 keer een Europees team verloren zou hebben en dat dan 2 keer Chelsea zou zijn, maar gelukkig kwam het niet zover. Toch weer King Kai die opstaat in de finale, ondanks dat hij vrij slecht speelde.

Lekker Ziyech nog een beker na de Uefa CL , Super Cup en nu het WK voor clubteams, lekkere prijzenkast zo.

Wereldkampioen! De enige prijs die we nog moesten winnen onder Abramovich. Leuk moment, maar ook niet echt meer dan dat. Ik vind het toernooi niet zo heel veel zeggend om heel eerlijk te zijn, ik had liever gewoon Premier League wedstrijden gezien.

12 februari 2022 om 20:21

Toch wel een mooie prijs en ook mooi dat je jezelf de beste van de wereld mag noemen. Een prijs is een prijs. Gefeliciteerd

12 februari 2022 om 20:23

En je hebt zo een leuke badge op je truitje staan.

Jammer alleen dat de truitjes steeds zo lelijk zijn bij chelsea, elk jaar erger...

12 februari 2022 om 20:27

@R.madridsta, dat is wel lollig ja, maar toch ook niet meer dan dat? Ik win nog liever de League Cup haha..

12 februari 2022 om 20:29

@Hazardinho77, Nike maakt echt walgelijke shirts.. Ik kan niet wachten tot we weer teruggaan naar Adidas of naar een ander overstappen

12 februari 2022 om 21:33

Nike is de beste,ik koop alleen maar Nike voetbalshirts

12 februari 2022 om 22:48

Ik vind ze alleen bij chelsea eigenlijk lelijk, altijd moet er een raar patroon in. Verder is de wereldbeker toch leuker om te winnen dan de league cup? Zeker na die verloren kans in 2012/13. Ook al stelt het toernooi niets voor natuurlijk. Het is wel leuk om een worldcup in de kast de hebben.

13 februari 2022 om 01:17

Ook zeer bepalend voor de lelijkheid van de shirts van Chelsea, die gek gevormde drie wat vermoedelijk de sponsor is. Een logo dat in de eerste plaats zeer goed functioneert, het valt onwijs op, anderzijds weet volgens mij niemand waar het logo voor staat. Maar dat is ook van geen enkel belang, het maakt de shirts gewoon extra lelijk.

13 februari 2022 om 01:57

Meen je dat serieus ja? Voor mij was deze prijs heel belangrijk. Het was echt nog de enige prijs die miste. Niet zo belangrijk als de Champions League of landstitel naar zeker wel belangrijker dan een nationaal bekertoernooi wat mij betreft.

12 februari 2022 om 22:39

Voor een Europese club is dit echt een verplicht nummertje. Niets te winnen en alles te verliezen. Financieel niet heel interessant, extra belasting op je seizoen en als je wint maalt niemand er om en als je verliest ben je het lachertje van de klas. Moet de Fifa echt wat anders mee gaan doen want dit slaagt nergens op in het huidige systeem

Chelsea fans gefeliciteerd!!
Los van dat moet ik zeggen dat het spel van Chelsea niet om aan te gluren is.

12 februari 2022 om 20:38

Altijd al zo geweest... zoveel geld en ze kunnen niet eens een fatsoenlijke pot op de mat brengen.. champions league finale met drogba als beste voorbeeld.. of nooit zo'n beschamende vertoning gezien... je zou je er maar fan van zijn... wat een triest gebeuren.

12 februari 2022 om 20:45

Ik ben een triest iemand. Laatst nog mijn goudvis verkocht om een zak bami te kopen. Zo gaan die dingen nu eenmaal.

Die penalty voor chealsea was een kado voor het grote geld. Waar moest die braziliaanse verdediger zijn arm laten? 4 minuten voor het einde van de verlenging beslist de scheidsrechter de wedstrijd. Europese teams worden altijd geholpen.

12 februari 2022 om 20:57

Het is maar een idee hoor maar misschien op zijn rug? Snap dat dit als hogere wiskunde voor je klinkt maar het bestaat toch echt.

Nou gefeliciteerd Chelsea fans. Opvallend genoeg had de Europese representant het deze editie niet makkelijk. 10 jaar geleden ging het nog fout voor Chelsea ook. Was wat geweest als dat deze editie ook het geval was geweest.

Die penalty voor chelsea was een kado voor het grote geld. Waar moest die braziliaanse verdediger zijn arm laten? 4 minuten voor het einde van de verlenging beslist de scheidsrechter de wedstrijd. Europese teams worden altijd geholpen.

Deze wedstrijd leeft in zuid amerika altijd veel meer dan in europa.
Die zuid amerikanen maken zelfs een geweldige sfeer als ze op een heel ander continent spelen.

Ik kan er niets aan doen, maar ik vind het elke keer weer mooi als we die Zuid- Amerikanen met voetbal pakken als Europa zijnde.

14 februari 2022 om 08:17

Ik als Europeaan zie dat door ons gedrag juist precies andersom. Ik vind het elke keer weer geweldig als een Europese club eruit wordt gekegeld of verliest. Kan het gewoon niet mooi vinden wanneer Europese clubs alles opkopen van andere continenten om clubs uit diezelfde continenten te verslaan. Dat vind ik eerder zielig dan mooi.