PSV maakt Veerman en Bakayoko speelgerechtigd voor Conference League

Maandag, 7 februari 2022 om 13:44Jordi Tomasowa • Laatste update: 13:46

De UEFA heeft de spelerslijst van PSV voor de knockout-fase van de Conference League bekendgemaakt. De Eindhovenaren legden afgelopen maand circa zes miljoen euro neer voor Joey Veerman. De winteraankoop is door PSV op de nieuwe spelerslijst gezet en daarmee speelgerechtigd voor het tweeluik met Maccabi Tel Aviv.

Uit de spelerslijst die PSV aan de UEFA aangeleverd heeft, blijkt dat alle spelers uit het eerste elftal zijn ingeschreven. Naast Veerman is ook Johan Bakayoko door de Eindhovenaren ingeschreven voor de Conference League. De achttienjarige Belgische aanvaller is dit seizoen de grote uitblinker bij Jong PSV en traint inmiddels met de A-selectie. In 21 Keuken Kampioen Divisie-duels was hij al goed voor 12 treffers en 9 assists.

PSV eindigde in de eerste seizoenshelft in de Europa League in een poule met AS Monaco, Real Sociedad en het Oostenrijkse Sturm Graz derde met acht punten en was hierdoor veroordeeld tot het spelen in de Conference League. Op 17 februari neemt de ploeg van trainer Roger Schmidt het in eigen huis op tegen de huidige nummer drie van Israël, waarna op 24 februari de return op het programma staat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door memphisdepay)

Mooi voor bakayoko en zwaar verdiend ook. Hoop dat hij snel een basiskrant voor ons wordt

7 februari 2022 om 14:42

Wie leest em niet! De basiskrant 😜On: ik hoop inderdaad dat hij snel mag minuten mag krijgen.

7 februari 2022 om 15:05

sangola

Die man kan toch beste gewoon naar eerste. Als je ziet wat er nu bij jullie rondloopt in aanval.

Wat ik gezien heb, erg onder de indruk van hem

7 februari 2022 om 15:21

Hij doet het nu (enkele weken) goed bij Jong PSV. Dit is nog geen garantie dat hij in het eerste ook zal maken, maar lijkt wel heel veel potentie in te zitten.

Hopen dat we een mooie run neer kunnen zetten in de Conference League.

7 februari 2022 om 14:01

Maccabi Tel Aviv zal wel verslagen worden, maar voor de wat betere ploegen zal echt aan de mindset gewerkt moeten worden. Er zit echt heel veel frustratie in het elftal en Götze als valse negen loopt er ook maar wat verloren bij de laatste tijd. Snel weer met een spits gaan spelen (doe dan Zahavi maar, je moet wat), Veerman en Sangaré verdedigend op het middenveld met Gakpo, Götze en vooruit, doe eens gek, Bakayoko ervoor.

Ohja en voordat iemand zegt dat onderschatting het grootste probleem van Nederlandse ploegen in Europa is: Natuurlijk is Maccabi Tel Aviv geen FC Dordrecht, maar PSV moet hier gewoon van winnen. Ik ga ervanuit dat er bij de club zelf terdege rekening gehouden zal worden met deze ploeg, maar als buitenstaander mogen we ook wel gewoon wat van PSV verwachten. Je walst er maar overheen, laat dat maar het uitgangspunt zijn.

7 februari 2022 om 14:17

Ik hoop het ook, maar ik vrees het niet. PSV heeft nou niet echt laten zien te pieken op belangrijke momenten de afgelopen tijd.

7 februari 2022 om 16:18

Dat zijn we aan onze stand ook gewoon verplicht…. Maar ja, we worden de laatste tijd niet echt verwend

8 februari 2022 om 00:51

Nee helaas niet nee terwijl buiten de backs geen slechte spelers hebben.

Hopelijk krijgt Bakayoko snel zijn eerste speelminuten in het eerste. De Eredivisie lijkt toch al verkloot, dus probeer hem maar eens op rechts in plaats van Doan, die ook niks speciaals is behalve dat hij hard werkt in dienst van het elftal. Bakayoko daarentegen is een retegroot talent en speelt precies op de positie waar ruimte ligt bij de blessure van Madueke.

7 februari 2022 om 14:22

Al verkloot is natuurlijk complete onzin. PSV moet gewoon zijn best doen om Feyenoord onder zich te houden, want dan is er alsnog een kans om in de cl te komen wat tientallent miljoenen oplevert. Ik heb weinig vertrouwen dat PSV Ajax nog inhaalt, maar met 1 slippertje komt PSV ook weer gewoon dichtbij. Bakayoko mag van mij best speelminuten krijgen, maar ik vind wel gewoon dat de beste moeten spelen. Ook is Madueke weer bijna fit dus dat spreekt ook niet echt in zijn voordeel. Doan bracht inderdaad niet veel tegen AZ maar vind hem dit seizoen niet heel onaardig. Wel vind ik dat Schmidt moet kappen om Gotze in de spits op te stellen.

7 februari 2022 om 16:58

Verkloot is een groot woord natuurlijk, maar de verwachting die halverwege het seizoen kwam opzetten dat we misschien nog landskampioen kunnen worden is niet realistisch meer denk ik.

Ik heb het gevoel dat we Feyenoord sowieso nog wel onder ons kunnen houden omdat PSV wedstrijden in ieder geval nog op 80 procent kan winnen en Feyenoord hier en daar ook nog wel eens een slippertje maakt. Ajax wordt echter vaak steeds beter vanaf februari en met een Europees schema laat PSV ook nog wel wat liggen. Het lijkt me daarom prima om talenten als Bakayoko zoveel mogelijk in te gaan passen. Doan is geen hele slechte speler, maar brengt ook niks speciaals in een wedstrijd, dus als Bakayoko gewoon een beetje flair kan brengen doet hij het al snel goed. Hoe staat het daarnaast met Sambo en Oppegard? Die zouden ook prima speeltijd kunnen krijgen als ze fit zijn. Voor Mauro/max en Mwene geldt namelijk hetzelfde als Doan; vaak wel een zesje, maar ook weinig speciaals.

7 februari 2022 om 18:00

Ik denk dat PSV Feyenoord ook wel onder zich kan houden, maar dat is geen abc'tje naar mijn mening. Zal nog best spannend kunnen worden. Doan ben ik ook niet heel erg kapot van maar hij doet het wel beter dan eerst, hoop dat Madueke snel weer kan spelen.

Sambo komt dit seizoen niet meer aan spelen toe, zeker niet voor het eerste. Hij heeft aan het begin van het seizoen zijn kruisband gescheurd. Mauro vind ik het wel goed doen maar Oppegard is volgens mij ook wel een aardig talent, maar ook hij kwakkelt met blessures.

Geweldig hoe Psv aan de lopende band zulke talentvolle spelers in de voorhoede weet te produceren, ben benieuwd hoe hij het in het eerste van Psv gaat doen.

7 februari 2022 om 14:00

Toch enige positieve wat er de afgelopen jaren bij ons te vermelden valt, de jeugd die flink doorstroomt en ontwikkelt

Tja inschrijven is één ding, maar geef zo'n jongen gewoon ook wekelijks de kans. Het is toch onderhand wel duidelijk dat Zahavi gewoon Mr. Middelmaat is en ook Bruma en Doan stelselmatig tekort komen voor niveau Nederlandse top.

Nu bekend is dat Schmidt weggaat, verwacht ik dat de komende maanden de kritiek op Gerbrands en De Jong verder zal aanzwellen. En terecht, want vooral de kop van de vis is rot bij PSV. Dat steevast de jonge spelers die uit de beloften zijn opgeklommen de grootste financiele klappers zijn, geeft wel aan hoe verkeerd de prioriteiten zijn bij de scouting en onze TD. Destijds vroeg ik me al af waarom je Bruma voor €12M haalt als je Gakpo - achter nota bene Bergwijn, Malen en De Jong - al in huis hebt. En ook nu zie ik geen reden in waarom net als Madueke Bakayoko niet beter is dan een grillige subtopper als Doan. Moet je met die troep man! Inkomende transfers moeten beter zijn dan wat je vanuit je eigen jeugd te bieden heeft en als ze boven de 25 zijn moeten ze het niveau bieden waar jonge spelers zich aan op kunnen trekken. Dat mis ik totaal bij PSV. Slechts Ramalho en Sangaré zijn voltreffers in de huidige selectie.

7 februari 2022 om 14:20

Vooral Doan ja. Die heeft de laatste tijd een basisplaats maar speelt zo ontiegelijk slecht. Wat een slapjanus is dat.

7 februari 2022 om 15:23

Ik ben zelf op zich wel fan van Doan (enigszins overdreven). Ik heb wel het gevoel dat hij niet optimaal gebruikt wordt. In het huidige 2 spitsen systeem kun je hem niet als spits gebruiken. Ik zie hem dan liever op de plek van Gotze

7 februari 2022 om 15:08

gomes1pv

Dat met Bruma, komt denk ik vooral dat jouw club al jaren op hem aan het azen was. Al onder Brands las ik jaar in jaar uit, dat PSV bezig was met hem.
Bizar dat hij jaren target number 1 was bij Psv.

Eens verder, beter laat je nu deze jongen minuten maken ipv die twijfelaars (zie Vertessen trouwens ook als twijfelaar. Handig als supersub met zijn snelheid, maar zie hem niet ver komen).

Volgend seizoen dan genoeg keuze met Gakpo, Madueke en deze jongen voor de flanken. Moet PSV nog een (killer)spits halen en kan focus op middenveld, verdediging en keeper.

7 februari 2022 om 15:41

Is achteraf natuurlijk makkelijk praten. Ik ben het met je eens dat Bruma niet gehaald had moeten worden met de wetenschap van nu en John de Jong had destijds ook moeten weten dat Gakpo erg goed is. Maar ik vond destijds de gedachte ook niet zo gek om Bruma te halen, had best een indrukwekkend cv en had best op kunnen leven, zou niet de eerste speler zijn die het goed doet in de eredivisie maar was mislukt in het buitenland.

7 februari 2022 om 16:30

@mrkrillin:

Klopt, ze volgden hem al sinds hij bij Sporting in de belangstelling kwam van Galatasaray. Maar dat maakt het des te schrijnender. Als je die jongen al drie jaar volgt, hoe bestaat het dan dat er ondanks zijn twijfelachtige prestaties en bovenal zijn rammelende basistechniek er als scouting het er over eens wordt dat je €13M voor hem moet uit tellen? Illustratief voor de povere scouting bij Psv.

Vertessen is inderdaad wat eenzijdig. Hij is wel snel als de wind, heeft body en op zich vind ik niet dat hij een rommelige basistechniek heeft. Ben benieuwd naar zijn ontwikkeling en hoop dat hij gaat verrassen, maar voorlopig zie ik hem Gakpo niet achterna gaan. Als spits heb ik sowieso mijn twijfels over hem. In de jeugd scoorde hij vanaf die plek aan de lopende band, maar in mijn ogen mist hij lengte voor het echte werk.

Voor wat betreft volgend seizoen hoop ik dat PSV - met een nieuwe TD - zich richt op de Latijnse markt. Eind vorig jaar las ik ergens dat PSV enkele jongens van Boca op het oog had; ik zou het enorm toejuichen als ze echt investeren om deze Exequiel Zeballos als vervanger van Gakpo zouden halen en Cristian Medina aantrekken voor het middenveld. Vorig zomer werd PSV in verband gebracht met 1m95 lange Mexicaans international César Montes, wat me een uitstekende aanwinst achterin lijkt. Als keeper zou ik polsen of Hendrik van Crombrugge een haalbaar is en verder heb je nog een volbloed spits nodig, die die obscure lulletjes lampekatoen die er nu lopen doet vergeten.

Super voor deze jongens. Wel denk ik dat wil PSV nog enigszins ambitie uitstralen ze per direct Schmidt moeten ontslaan. Zondag jl was toch wel de druppel imo. Altijd twijfels gehad maar nu hij zijn toekomst elders ziet, de prestaties slechter en het voetbal alleen maar
meer onsamenhangend worden heb ik zoiets dat vandaag afscheid nemen beter dan morgen is. Helaas een totaal mislukt project met aankopen uit verschillende, parallelle netwerken die totaal geen team kunnen vormen. Verder moet RVC na dit seizoen JDJ en Toon vervangen. Die helpen PSV naar de afgrond met dit softe gedoe.

7 februari 2022 om 15:10

@Sir Pau

Liever zie ik dat Schmidt wel het seizoen afmaakt. Schokeffect bestaat niet. Laat de beste man zijn klus afronden

Ook voor contunuteit en rust, geen wisselingen in de directie. Geef de Jong en Gerbrands 10 jaar om hun visie te verwezenlijken.
Mogelijk bedoelde Gerbrands niet dat doel top 32 van Europa te zijn, maar van Nederland

verstandige keuze van Psv
nu hopen dat ze ver kunnen geraken in de Conference League.

Bakayoko zou ik wel meer zien willen spelen want verrast me wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren