Schokkende beelden tonen kopschopper in bruut slagveld Spaanse hooligans

Zondag, 6 februari 2022 om 12:59Mart van Mourik • Laatste update: 13:00

Spanje is opgeschrikt door beelden van een confrontatie tussen de fanatieke supporters van Rayo Vallecano en Celta de Vigo. Voorafgaand aan het duel tussen de ploegen uit LaLiga troffen de harde kernen elkaar in een van de hoofdstraten van Vigo op enkele honderden meters van het Balaídos. Met name een fragment waarop te zien is hoe een hooligan van Rayo een bewusteloos ogende Celtarra tegen het hoofd schopt heeft voor veel opschudding gezorgd.

Volgens de berichtgeving uit Spanje was het zaterdagmiddag een heus slagveld in calle Fotógrafo Xosé Gil. In de betreffende straat in Vigo liepen de hooligans van Celta en los Bukaneros, de harde kern van Rayo, elkaar al dan niet bewust tegen het lijf. Beelden van Carrusel Deportivo tonen een harde confrontatie, waarbij met glazen, stoelen, tafel en ijzeren buizen gegooid wordt.

Het meest schokkende fragment wordt getoond wanneer de groep hooligans van Celta de straat uitloopt. Er blijft een supporter zichtbaar roerloos achter op de grond. Daarna verschijnt er in beeld een hooligan van Rayo, die zich mogelijk had verscholen, om vervolgens een trap te geven op het hoofd van de achtergebleven fan van Celta. In welke staat het slachtoffer momenteel verkeert, is vooralsnog onbekend. De lokale politie heeft inmiddels gemeld dat diverse ultras reeds geïdentificeerd en aangehouden zijn.

In het Balaídos was Celta met 2-0 te sterk voor de Madrileense formatie. In de twaalfde speelminuut opende Brais Méndez de score, waarna de middenvelder tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd ook de tweede Galicische treffer verzorgde. Rayo behield desalniettemin de negende positie in LaLiga, terwijl Celta de tiende plek in Spanje bezet.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door ska_4)

Holly shit. Ik dacht dat het filmpje klaar was en diegene hem wilde helpen. Ineens een keiharde trap tegen ze hoofd

6 februari 2022 om 13:35

Ja, en als eerst wegrennen als er weer iemand aan komt. Als je gaat rellen ben je al kansloos, maar dit is echt iemand van het allerlaagste soort. Je zou hopen dat deze ergens in de cel de rest van zijn leven zal wegrotten.

6 februari 2022 om 18:11

Ik heb geen problemen met hooligans en mensen die willen vechten voor domme redenen.. dat is hun eigen keuze en als er verwondingen zijn, dat is dan hun eigen schuld. Moeten maar niet deelnemen aan zulke dommigheden.

Wat ik niet kan aanvaarden is feit dat je nog iemand natrapt die al bewusteloos op grond ligt. Dan moet er toch wel wat serieus schelen in je kopje. Nu zal deze laffe man bij zijn vrienden gaan vertellen dat hij iemand schop in de hoofd heeft uitgedeeld en stoer doen. Eer en respect.. helaas is dit allemaal ver te zoeken.

Voor dit soort crimineel tuig is geen goede oplossing, daarom de minst slechte oplossing, levenslang wat de belastingbetaler helaas heel erg veel geld kost. Die andere straf die overblijft voeren we in Europa niet meer uit wat misschien goed is maar in een enkel geval niet eens zo gek zou zijn.

Ik kan, wil en zal nooit begrijpen waarom mensen dit doen.

Hij dacht nu is het mijn kans. Pff stoere jongen lafaard eerste klas.

Hoe kun je überhaupt al tegen iemands hoofd aantrappen? Maar iemand die compleet out op de grond ligt nog ff vol op zijn hoofd trappen, dan moet je wel een paar steekjes los hebben zitten.

6 februari 2022 om 13:29

Gaan wij gelukkig ook nooit begrijpen. Alleen al het gevoel dat een keiharde kop tegen mijn schoen zit... pfffd hou maar op.

Hopelijk kan de laffe schopper worden geïdentificeerd. Poging tot doodslag dus een paar jaar de bajes in.

Waarom noemt voetbalzone dit soort tuig nog steeds supporters?

Waarom zou je dit doen en voor wie doe je dat. Waarschijnlijk kent hij deze persoon niet eens.
Peer pressure and need to belong zo groot dat je om 1 of andere reden beslist om iemands leven nog meer probeert kapot te maken. Waanzin. Hoop dat ze de dader eens flink door de molen halen en dat ze een besef creëren bij deze persoon. Alleen straffen zal niet werken ben ik bang voor.

Snap sowieso nooit waarom je als supporter van een club met een supporter van een andere club moet vechten?! wat is dan het nut van? Waarom? Onbegrijpeliik gewoon!

6 februari 2022 om 13:39

Het is een heel krachtige manier om een hem te overtuigen voor jouw club te zijn misschien... Nee, helemaal eens hoor. Gewoon crimineel gedrag, jezelf onder de vlag van een voetbalclub een ander mens te mishandelen. Dit soort mensen hebben maatschappelijk zo weinig waarde dat ze beter tot hun recht komen als ze van acht hoog op een punthek worden gelegd. Waste of space!

Wat vooral merkwaardig is, is de spijt die zulke gasten betuigen in geval ze wel voor een rechter verschijnen. Meegezogen in de groep, voelde me bedreigd, wist niet wat ik deed en herken mezelf totaal niet klinkt het dan onder de betraande oogjes. Hangende pootjes die we ook in ons land hebben gezien na de coronarellen in Rotterdam. Totaal lak aan hebben: dit soort tuig moet je zonder uitzondering enkele maanden opsluiten en ze ook nog kost en inwoning in rekening brengen.

Tegen zulke kopschoppers is maar een gepaste straf (mits schuldig bevonden): de doodstraf.

Hier moet je geen belasting gelden aan verspillen door hem een paar jaar in de gevangenis vast te zetten. Gewoon in één keer een eind maken. Scheelt weer wat tijd en geld en je geeft hiermee een duidelijk signaal af.

Dat deze jongen nog op zijn hoofd wordt getrapt is natuurlijk gewoon poging tot moord. Als ik het artikel goed lees laat zijn eigen groep hem ook zo liggen. Lekker dan Als je eigen maten je niet om je bekommeren.

Bizar, dan ben je er echt op uit dat iemand niet meer opstaat. Poging tot doodslag, hopelijk wordt hij op beelden herkend. Denk niet dat Rayo supporterz goed liggen in de meeste Spaanse cellen, lekker bukken voor je zeep.

Grote jongen ben je dan zeg.. wat een debielen zijn dit, echt geen woorden voor.

Wat moet je ervan zeggen? Als ze daar beide zijn om te rellen dan kan ik er geen medelijden mee hebben. Is het een onschuldig iemand, dan is het een ander verhaal.

Jammer dat imbecielen voetbal misbruiken om te kunnen knokken/rellen. Ga een vechtsport beoefenen en blijf lekker bij het voetbal weg.

Deze gast moet je opsporen en overdragen aan een speciaal team dat deze jongens gewoon doen verdwijnen. Geen rechtzaak, geen belastingcenten aan verspillen, gewoon laten verdwijnen

Zelfs met die groepen die met mekaar in een bos of weiland met elkaar afspreken doen dit niet.Dan heb je toch nog zoiets als een erecode.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Celta de Vigo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NandoUnknown
J. AidooVerdediger
A. BroggiVerdediger
Javier GalánVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Celta de Vigo.

0 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren