Van Basten schrikt van charge op Dumfries: ‘Hoe haal je het in je hoofd?’

Zondag, 6 februari 2022 om 08:17Dominic Mostert • Laatste update: 08:17

Denzel Dumfries was zaterdagavond in de laatste minuut van de blessuretijd bij Internazionale - AC Milan (1-2) het slachtoffer van een gemene overtreding van Theo Hernández. De linksback van Milan zag dat een onvermoeibare Dumfries op het middenveld een poging deed om een laatste uitbraak te starten en trok aan de noodrem met een tackle van achteren. De directe rode kaart die daarop volgde, was volgens de analisten van Ziggo Sport meer dan terecht.

"Dit is een tackle voor het team", weet Ronald de Boer. "Je staat voor en er is nog een minuut te gaan, of zelfs minder. Hij wil eigenlijk een gele kaart krijgen, maar deze rode kaart is natuurlijk terecht. Dat weet hij zelf ook wel." De analist spreekt van een 'blinde actie' en benoemt ook de toekomstige gevolgen van de kaart. "Hij benadeelt ook zijn ploeg, want hij is een van de betere spelers en krijgt hier minimaal twee wedstrijden schorsing voor. Het zou me verbazen als het één wedstrijd schorsing wordt; dit kunnen er twee of drie zijn."

Marco van Basten denkt dat Hernández ook andere opties had. "Ik snap niet dat je het in je hoofd haalt, dat meen ik serieus. Er is geen bal in de buurt. Pak je tegenstander dan met je handen, of duw hem weg. Maar waarom doe je het zo? Dit is echt dom", zegt de oud-aanvaller van Milan. De overwinning van Milan kwam tot stand door twee late doelpunten van Olivier Giroud; in de eerste helft was Inter oppermachtig en was Dumfries een plaag voor Hernández, zo hadden de analisten in de pauze al geconcludeerd.

"Het zijn leuke duels tussen de twee. Dumfries staat dik voor. Hij is overal bij betrokken", merkte De Boer in de pauze op. Dumfries had in de tiende minuut ook gescoord, volgens de analist 'een geweldige goal', maar dat doelpunt werd afgekeurd. Ivan Perisic, de man van de assist, was immers in buitenspelpositie bediend. Hij gaf de voorzet waaruit Dumfries bij de tweede paal krachtig binnenkopte.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door modricmagic)

Dit moet toch wel een schorsing zijn van 3 wedstrijden? Ongelofelijk smerige overtreding zeg. Dumfries die op snelheid gaat komen en die Theo slide hem vol onderuit zonder dat de bal ook in de buurt is. Tja dan benadeel je je eigen ploeg wel in de komende wedstrijden. Je had beter dan zijn shirt ofzo kunnen trekken.

5 februari 2022 om 20:29

Hij veegt gewoon zijn voeten kom op zeg. Mensen doen hier alsof het een moordaanslag ofzo is. Wil niet weten hoe vaak ik zo onderuit ben gehaald als rechtsbuiten. Ja het was heel cynisch maar als de bal in de buurt was geweest was dit hoogstens geel

5 februari 2022 om 20:31

Shirtje trekken? Lijkt me dat hij geen meters lange armen heeft. Verder valt het allemaal wel mee hoor. Pootje haken, dat is niet iemand vol onderuit sliden. Gewoon rood begrijp me niet verkeerd maar geen idee waarom iedereen zo raar reageert.

5 februari 2022 om 20:35

Dat is echt geen pootje haken. Hij kon nog proberen zijn armen te pakken ofzo als die wat langer doorgaat. Ik vond dit zeker wel een aanslag. Kijk die beelden maar terug en dan is het absoluut geen pootje haken. Maar gewoon een domme sliding die Dumfries kon blesseren.

5 februari 2022 om 20:41

Aanslag nog wel… Niet met de nop vooruit gewoon een tikkie net boven de enkel. Hier raak je niet geblesseerd van hoogstens een blauwe plek. Zag je ook aan de reacties op het veld van mede- en tegenspelers.

5 februari 2022 om 21:34

Die reactie van die spelers waren omdat de scheids al vroeg door had dat het rood zou zijn. Waar moet je nog meer over klagen dan? Want hij heeft al de hoogste straf gegeven. Inter wou gewoon zo snel mogelijk door. Ik vond het gewoon roekeloos in komen. Maar goed dat is mijn mening.

5 februari 2022 om 20:54

Dit valt reuze mee! Zo een overtreding zie je 3 keer per wedstrijd. Ik had verwacht dat Theo vol met de noppen het been van Dumfries meenam, maar dit is gewoon een dood normale overtreding. Rood? Zeker, maar een aanslag is het zeker niet.

5 februari 2022 om 22:29

'Ongelooflijk Smerige overtreding'? Echt een typische reactie van mensen die nooit een wedstrijd hebben gevoetbald. Het was geen sliding om iemand pijn te doen! Theo zijn sliding was gecontroleerd en de intentie was puur om Dumfries pootje te haken van achteren. Na de tackle stond Dumfries meteen op.

Bij een voorsprong zou hij zeker nog vier keer rollen en per brancard van het veld om meer tijd te rekken.

5 februari 2022 om 22:51

Dat is je reactie? Ik vind het een smerige tackle van Theo. De bal is niet eens in de buurt en hij slide zo. En zeker wel gevoetbald maar dan trek je maar een shirtje ofzo of je houdt hem gewoon vast. Ga lekker Theo verdedigen terwijl hij de dader is en niet Dumfries.

6 februari 2022 om 00:40

Hij is wat laat, trekt aan de handrem dit soort acties zie je wel vaker. Word doorgaans zelfs met geel bestraft hoewel ik het helemaal eens ben met rood hoor. Echter komt Dumfries ook goed weg, 2 momenten ervoor zwaait hij 2 x een tegenstander in het gezicht en is hij degene, die zoals wel vaker gebeurd bij hem, onbesuisd in komt. Dumfries is een type dat altijd voor de bal zal gaan, maar vergeet af en toe dat daartussen ook een speler zit. Overigens weet VZ aardig sensatie te zoeken in hun titels, had hier veel meer verwacht dat het daadwerkelijk is

6 februari 2022 om 10:15

Zeg je nou indirect dat van Basten nooit gevoetbald heeft? Jij doet wel uitspraken hoor..

6 februari 2022 om 10:19

@Modric

Zeker rood, maar ik vind het geen gevaarlijke overtreding. Zie hier geen blessure uit komen ofzo. Storende overtreding, onsportief, tactisch, ik hoop dat hij lekker 3 wedstrijden krijgt.

Wat een krijger trouwens, die Dumfries. Nog even in de 95e minuut zo’n driedubbel duel aan gaan. Misschien kwam die overtreding ook wel door frustratie dat Dumfries dat duel nog won.

Ach wat hij haalt hem ordinair onderuit niet meer niet minder. Rode kaart vond ik nog overdreven. Denk dat Dumfries het wel overleeft

5 februari 2022 om 20:26

Rode kaart nog overdreven? Dit was donkerrood en hopelijk ook een schorsing van 3 wedstrijden. Hij haalt hem gewoon vol neer met een sliding van achter. Dat je überhaupt twijfelt dat dit geen rood is.

5 februari 2022 om 20:33

Kom op man zo erg was het niet. Hij wilde hem gewoon stoppen en zonder benen kan je nou eenmaal niet rennen

5 februari 2022 om 20:36

Theo was telaat en gewoon 100% donkerrood. Als dit geen rood is dan weet ik het ook niet meer hoor. Gewoon een een tackle waarmee je iemand mee kan blesseren. De bal was niet eens in de buurt.

6 februari 2022 om 09:20

Dit was geen tacklebbwaar je iemand mee blessures toe brengt... aub zeg, rood ja... 3 wedstrijden schorsing is overdreven.

6 februari 2022 om 12:42

Modric, ik kan me nog goed herinneren dat Valverde de doorgebroken Morata van achter onderuit haalde in de Super Cup. Liep je toen ook om een schorsing van 3 wedstrijden te roepen of stond je te springen van geluk?

5 februari 2022 om 21:06

Rood is volkomen terecht, maar heb niet t idee dat dit een levensgevaarlijke aanslag is

Is toch duidelijk? Laatste minuut, Theo wilt de aanval stoppen, Dumfries had EXCACT het zelfde gedaan als hij in die situatie zat, kon natuurlijk anders maarja, je moet in een splitseconde iets kiezen. wel leuke duels gezien tussen de Nederlander en Fransman. Was gelijkwaardig, fysiek de Nederlander (stuk) beter, maar voetballend liet Theo dan weer de hielen zien aan Dumfries

5 februari 2022 om 20:39

Yup mee eens, was erg aan elkaar gewaagd met beiden hun sterke en zwakke punten.

Heeft niks met voetbal te maken natuurlijk, minstens 4 wedstrijden

5 februari 2022 om 20:38

4 wedstrijden? Doe normaal. Het valt allemaal reuze mee deze overtreding. Natuurlijk rood, maar het is nou ook weer geen aanslag.

Theo heeft echt 0 respect meer van mij (en denk heel veel andere) na deze wedstrijd. Heb het geteld en heeft zich 17! keer laten vallen in deze wedstrijd, dan nog de elleboog en deze actie. De beste man deed vandaag niet mee aan voetballen maar enkel de scheidsrechter over te halen met nare trucjes..

6 februari 2022 om 09:44

Wat dat betreft dus een geduchte tegenstander voor dumfries

Puur uit rancune en niks anders, wat een gek, minimaal 3 wedstrijden!

5 februari 2022 om 20:38

Niks geen rancune, puur tactische overtreding.

Wat een heerlijke duels tussen die 2 waar dumfries het voor mij heeft gewonnen,maar theo als winnaar qua team van het veld stapt. vind dit zo hypocriet van iedereen die hier commentaar op heeft,want iedereen had hetzelfde gedaan in de strijd met je rivaal en titelconcurrent

5 februari 2022 om 20:29

Klopt helemaal haha, tis wel een smerige tackle natuurlijk, maar Theo moest in een seconde wat doen om de laatste aanval te stoppen

5 februari 2022 om 20:34

Precies de mensen die dit niet zouden doen zijn of heel dom of hebben zelf niet gevoetbalt

Overdrijven is ook een vak van Basten
Iedereen maakt zo'n overtreding in de laatste minuut en zullen overtredingen zie je elk weekend

5 februari 2022 om 21:24

Waarom zou San Marco, de grote man van AC Milan, iets zeggen wat zijn eigen team zou benadelen? Oftewel, van Basten heeft hierin gewoon gelijk

5 februari 2022 om 21:46

Vind ik niet
Iedereen die een aanval wilt stoppen in laatste minuut en als blind paard mee terug loopt maakt zo'n overtreding dus maakt niet uit welke analist dit zegt ook al is van Basten oud speler van Milan heeft hier niks mee te maken

6 februari 2022 om 09:39

Van Basten heeft een historie van blessureleed veroorzaakt door smerige tackles vandaar dat hij hier zo gevoelig voor is.

Voor een doodschop deed hij het nog vrij netjes vond ik. Hij had hem ook gestrekt achter op z'n achillespees kunnen pakken, dan lag Dumfries er langer uit met een blessure dan theo met een schorsing. Ik denk echt dat 1 wedstrijd schorsing + 1 voorwaardelijk genoeg is in dit geval.

Ik heb net de beelden gezien, maar wat is er smerig aan deze overtreding? Totaal niet hard of op enkel hoogte. Geel ja, maar dit is gewoon geen rood.

Rood is het zeker, maar 2 momenten in dezelfde actie ervoor gaat Dumfries zelf ook niet geheel vrijuit. Hij mag wel op zijn handjes gaan letten.

Vind het wel meevallen, voordat ik de beelden zag dacht ik dat Theo met tweebenen van achter zou inkomen ofzo.

Ik volg het Italiaanse voetbal niet echt. Maar hoe doet dumfries het?

Zo hard raakt hij hem toch niet

Overdreven hoor. Ik dacht dat Dumfries door midden gezaagd was. En als die scheids Dumfries affluit voor de 2 overtredingen die hij precies daarvoor maakt om de bal te veroveren, dan komt die rode kaart voor Theo er nooit.

Wat is hier zo smerig aan lol? Tis een klein tikkie. Men doet net alsof zijn enkel wordt doorgezaagd.

Je kan zeggen dat dit niks met voetbal te maken heeft maar dit heeft juist heel veel met voetbal te maken de passie om in de laatste minuut nog jezelf op te offeren voor een tegendoelpunt

Passie voor de sport? Haha... door een collega misschien geblesseerd te trappen.. tja geen idee wat jij passie vind maar dit heeft helemaal niks met passie voor voetbal te maken. Gewoon een ordinaire hele domme overtreding. En dan heeft hij geluk dat die scheidsrechter zijn hoofd niet erbij heeft want eigenlijk moet hij nog tijd erbij trekken zodat het ook nog gevaarlijk kan worden. Ik zeg 4 wedstrijden schorsen gewoon door enorm onsportief gedrag, poging je collega te blesseren. Niks meer en niks minder..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1030 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Lazio00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. FarrisUnknown
A. CordazKeeper
A. OnanaKeeper
A. BastoniVerdediger
R. BellanovaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

8 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Internazionale 33 5 3 0
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2020/2021 PSV 30 2 6 0
2019/2020 PSV 25 7 6 0
2018/2019 PSV 34 4 4 0
Laatste voetbalnieuws

Denzel Dumfries bewijst Sparta goede dienst met simpel belletje

Sparta Rotterdam heeft zich definitief verzekerd van de diensten van Shurandy Sambo, zo meldt de club. De twintigjarige verdediger wordt komend seizoen gehuurd van PSV. Sparta heeft bovendien een optie tot...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 8 augustus
Manchester United ziet in Guido Rodríguez een goed alternatief als Adrien Rabiot niet haalbaar blijkt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren