SC Heerenveen stelt tot het einde van het seizoen interim-trainer aan

Vrijdag, 4 februari 2022 om 15:07Chris Meijer • Laatste update: 15:18

Ole Tobiasen is tot het einde van het seizoen op interim-basis de opvolger van Johnny Jansen bij sc Heerenveen. De Friezen besloten anderhalve week geleden afscheid te nemen van de oefenmeester, vanwege ‘onvoldoende perspectief voor verbetering van de huidige sportieve situatie’. Heerenveen schreef zich te beraden op de opvolging van Jansen en heeft nu dus ervoor gekozen om Tobiasen tot het einde van het seizoen voor de spelersgroep te zetten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door nuanceman)

Prima optie tot het einde van het seizoen. Ook iemand die de club kent en ook slim om niet meteen alles compleet over de kop te gooien. Heeft hij Almere ook laten zien prima te kunnen coachen. Nu de zoektocht naar een goeie trainer die goed in het geschetste profiel past. Zelf hoop ik nog steeds op een JDT, maar een van Wonderen zou ook een goede/stabiele optie zijn.

4 februari 2022 om 15:20

Hier sluit ik me volledig bij aan. JDT en Van Wonderen zijn ook mijn favoriete opties. Hopen dat Ole Tobiasen, gezamenlijk met de rest van de staf, het seizoen tot een goed einde kan brengen!

4 februari 2022 om 15:24

Coachend en tactisch is hij juist enorm zwak. Had bij Almere geluk met de sterke selectie maar lag totaal niet lekker bij de spelers

Bij Tobiasen zou het ook zomaar kunnen dat het gewoon goed klikt en goed bevalt. En dan zouden ze bij Heerenveen nog weleens kunnen denken, Olé!, we houden hem voor langer. Ik weet alleen niet wat de ambities van Tobiasen verder zijn. De huidige constructie is wel de meest veilige, even aankijken hoe de tweede helft van het seizoen verloopt.

4 februari 2022 om 16:42

Inderdaad, zo gaat dat wel vaker natuurlijk. Sowieso een beetje raar om van interim te spreken als een gemiddelde trainer maar anderhalf jaar blijft. Dat is per definitie tijdelijk en kort.

4 februari 2022 om 17:24

Interim hoeft niet per se kort te zijn, al is dat wel vaak de realiteit aangezien men dan op zoek is naar een ander. Interim is niets meer dan een positie laten vervullen door iemand die je in eerste instantie niet als permanente optie ziet. Soms zet een interim zelfs de lijnen uit en ruimt de rommel op voor een nieuwkomer fris kan beginnen.

4 februari 2022 om 18:57

dat begrijp ik allemaal wel, maar permanent bestaat niet meer. Tijdperk Ferguson - Foppe is voorbij.

Hmm toch mijn twijfels hierbij. Waarom kiezen ze niet voor een type voor de lange termijn.
Er zijn echt prima trainers op dit moment direct beschikbaar voor SC Heerenveen. Hier een lijstje:

Jaap Stam
Clarence Seedorf
John Stegeman
Petrovic.

Heerenveen moet echt structureel nu gaan investeren, dat is mijn tip.

4 februari 2022 om 15:28

Petrovic en lange termijn gaan niet samen

4 februari 2022 om 15:31

Met Stam en Seedorf heb je 2 namen die als trainer door de mand gevallen zijn. Petrovic is de grootste clown die ik ken en Stegeman heeft ook een smetje met alcohol en bomen. Al met al niet een heel gelukkig lijstje. Dan zou ik voor volgend jaar kijken met JDT, van Wonderen, Fraser en nog een paar die straks vrijkomen (Buijs sla ik dan even over gezien de rivaliteit tussen Groningen en Heerenveen).

4 februari 2022 om 15:33

Enige dat ik niet begrijp is waarom je dan niet nu voor JDT gaat, die is vrij en heeft echt wel een interessant cv. Ik denk dat Tobiasen zomaar volgend seizoen ook aan het roer staat.

4 februari 2022 om 16:33

Het kan zijn dat JDT pas in wil stappen aan het eind van het seizoen. Dan kan hij helemaal op 0 beginnen.

4 februari 2022 om 15:32

Prem dit zijn toch geen namen die bewezen hebben een goede trainer te zijn. Zowel stam, petrovic en stegeman zijn meestal vroegtijdig ontslagen.

4 februari 2022 om 15:38

Met Stegema en Stam haal je wal mannen binnen met tactische kennis.
Seedorf mag sowieso niet op dit lijstje ontbreken omdat hij nooit een kans heeft gehad in Nederland op het hoogste niveau en dat verdient deze man gewoon.

4 februari 2022 om 15:57

Stam en tactische kennis in één zin. Wat een giller! . Stam is een waardeloze trainer

4 februari 2022 om 16:55

Nou, zeg dat wel. Feyenoord-supporters zijn nog steeds niet bijgekomen van die geweldige tactische vondst van Stam om uit tegen Ajax vol op de aanval te spelen waardoor ze na 40 minuten al met 4-0 achterstonden.

5 februari 2022 om 07:34

Ook kansen moet je verdienen.

4 februari 2022 om 15:37

Ik denk dat ze in Heerenveen blij zijn dat jij geen TD bent.

Jaap Stam heeft niet veel ervaring en niet zo heel veel gepresteerd.
Clarence Seedorf, nog minder ervaring en prestaties dan Jaap Stam.
John Stegeman heeft redelijk wat ervaring, maar na Heracles heeft hij het nergens langer uitgehouden dan 2 jaar en dat is niet voor niks.
Petrovic, heeft zelf al aangegeven dat hij niet meer in Nederland aan het werk wil en ik denk ( ik iig wel) dat we daar niet heel rouwig om hoeven te zijn. Ik kan me het beeld nog goed herinneren dat hij bij Irak het veld op liep om er voor te zorgen dat een andere speler de penalty zou gaan nemen.

4 februari 2022 om 15:40

Stam heeft destijds te hoog gegrepen om direct naar Engeland te gaan. Heerenveen zou voor hem perfect zijn, rustige club met de juiste sfeer. Tevens is Stam ook een Noorderling hij komt uit Kampen.
Petrovic zijn passie heeft geen enkele trainer en hij heeft Willem 2 gered van de degradatie., laten we Zeljeko niet onderschatten.

4 februari 2022 om 15:51

Volgens mij heeft Jaap Stam in Engeland juist nog het meeste gepresteerd. Kampen ligt redelijk noordelijk, maar heeft niets te maken met Friesland of de regio Heerenveen.

En Petrovic heeft inderdaad Willem II erin weten te houden, maar dat bewijst alleen nog maar meer dat hij meer iemand is die voor de korte termijn geschikt is ipv de lange termijn die jij benoemt. Enige voordeel voor Heerenveen zou kunnen zijn dat deze Jan Pipo de Clown zelf een speler gaat kopen.

4 februari 2022 om 16:21

Hoe kom je er bij dat hij te vroeg naar Engeland is gegaan? Hij deed het juist aanvankelijk heel aardig bij Reading en bij PEC was het ook geen drama. Petrovic die Willem II redt van degradatie kan eerder als de uitzondering dan de regel worden beschouwd, die man heeft niks neergezet ergens om trots op te zijn. En nog hoog van de toren blazen ook.

4 februari 2022 om 15:59

Op basis waarvan past Seedorf bij Heerenveen en voegt hij wat toe? Die is overal mislukt als trainer. Stam trouwens niet veel beter.

5 februari 2022 om 08:52

Seedorf is groter dan de club Heerenveen, die moeten juist God op hun blote knieën bedanken dat Seedorf daar überhaupt tijd aan zou besteden.

4 februari 2022 om 16:38

Een lachwekkend rijtje. Nee, ik denk dat Heerenveen beter af is met Tobiasen!

4 februari 2022 om 16:48

@prem_93 ik hoop dat je een grap maakt, ik moest in elk geval erg lachen. Stam, Seedorf en Petrovic hebben de laatste vier clubs niet langer dan een jaar getraind en John Stegeman slechts 1 x langer, ik geloof twee jaar,

4 februari 2022 om 17:15

Dat lijstje staat los van die "prima trainers" hoop ik? Want hier schaar ik hen niet onder

4 februari 2022 om 17:31

Dan ga ik toch liever door met Tobiasen dan die namen die jij noemt. Gr. Een Heerenveen supporter.

4 februari 2022 om 23:25

Ik dacht dat Jon Dahl Tomasson volgend seizoen gaat instappen. Kennelijk geen betrouwbare bron.

5 februari 2022 om 07:32

Ehm is dit cynisch? Er zit in dit rijtje werkelijk geen een trainer met een succesvolle staat van dienst. Alleen Stegeman valt over te discussiëren.

goede optie van Heerenveen tot einde van het seizoen
heb je de tijd om een nieuwe trainer te zoeken
al denk ik dat het tussen van Wonderen en Tomasson zal gaan

"Wij denken dat de laatste optie de beste is..." lees: deze optie is de goedkoopste, en aangezien er geen geld is geven we een mooie draai aan deze keus. Maargoed, het is dan ook de mist slechte optie tot het aanstellen van Tomasson voor komend seizoen. Alle rust om contact en contract met hem uit te werken.

Ik zie graag de oude aanvoerder terug; Erwin mulder. Na het vertrek van Veerman zou ik nu geen andere aanvoerder kunnen verzinnen. Is Xavier nou echt zoveel beter, wie zou er spelen?

Moet je wel een betere halen als je een ander voor de lange termijn wil. VNistelrooy of Tomasson? Maar wellicht al te duur?
Belangrijker is dat er topsport cultuur terugkomt

Ah... Een frisse wind zullen ze bij het bestuur gedacht hebben..... We gooien het roer om en daarom smijten we nog meer van hetzelfde er tegenaan in de hoop een ander resultaat te krijgen 🙈🙈🙈 Beleid van ku*

Hoop dat ze straks met een goede trainer aan komen zetten, die nu nog niet haalbaar is, anders wel heel triest.... Jdt, Henk F of kees van W. zijn mijn favorieten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse51-9
9.SC Cambuur39-17
10.RKC Waalwijk38-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger351
T. HalilovićMiddenvelder335
S. van BeekVerdediger311
A. MusabaAanvaller311
N. MadsenMiddenvelder260
L. WoudenbergVerdediger210
R. Al HajjMiddenvelder211
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

1 fan
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren