Egypte komt met opmerkelijk verzoek na memorable avond tegen Kameroen

Vrijdag, 4 februari 2022 om 10:03Jordi Tomasowa • Laatste update: 14:04

Egypte wil de finale van de Afrika Cup laten verplaatsen, nadat het donderdag via strafschoppen afrekende met Kameroen. De Noord-Afrikanen trokken in deze reeks met 1-3 aan het langste eind, waardoor het zondag om de titel zal strijden tegen Senegal. Egypte speelde voor de derde keer dit toernooi een verlenging en willen daarom graag uitstel van de finale.

De route die Egypte naar de finale afgelegd heeft is allesbehalve overtuigend te noemen. Het land kende een valse start van de Afrika Cup met een nederlaag tegen Nigeria (1-0), maar dankzij minimale zeges op Guinee-Bissau en Soedan bereikte de ploeg van bondscoach Carlos Queiroz alsnog de knock-outfase. In de achtste finales werd Ivoorkust via strafschoppen aan de kant gezet, waarna Egypte in de kwartfinale tegen Marokko (2-1) verlenging nodig had om de Leeuwen van de Atlas te verslaan.

Egypte heeft met de drie verlengingen in de knock-outfase een wedstrijd meer gespeeld ten opzichte van Senegal, dat wel telkens in reguliere speeltijd het verschil wist te maken. Dat is voor Egypte een reden om de finale van zondag een dag uit te stellen. Senegal speelde de halve finale tegen Burkina Faso (1-3) bovendien op woensdag en heeft daardoor een extra dag rust.

“Ik wil de bond erop wijzen dat Senegal een dag extra heeft om te trainen en daarom zou de finale maandag gespeeld moeten worden”, zei bondscoach Queiroz na het bereiken van de finale. Ook zijn assistent-trainer Diaa Al-Sayed gelooft dat uitstel mogelijk is. “Eerder heeft de organisatie ook al de kleine finale verplaatst van zondag naar zaterdag, dus kunnen ze de finale ook verplaatsen naar maandag.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door carsi_1)

Vind dit zelf een belachelijk verzoek. Dan moet Egypte haar wedstrijden maar in 90 minuten winnen.

4 februari 2022 om 10:12

Inderdaad. Hadden ze maar niet zo laf op de counter moeten spelen het hele toernooi.

4 februari 2022 om 10:20

Laf is het niet, tis gewoon een speelstijl of tactische keuze. Daarbij tegen Marokko hebben ze echt niet op de counter gespeeld !

4 februari 2022 om 11:15

Tegen Marokko speelde ze niet op de counter maar op de ultra-counterpounter!

4 februari 2022 om 11:35ok jij bent supporter van Marokko gok ik zo. Raar dat als je op de counter speelt maar ka percentage toch meer balbezit hebt gehad.

4 februari 2022 om 12:40

Meer balbezit betekent niet dat je niet countert ! Je kan doelloos achterin balbezit hebben en op je middenveld breed tikken en vervolgens de bal aan de tegenstander geven en hopen dat hij hem verliest om dan snel eruit te komen en bij een voorsprong of gelijke stand weer balbezit houden en tijdrekken😘

4 februari 2022 om 12:52

@Carsi_1 Ja, fastfootball9 is een Marrokaanse fan waar het een beetje heel erg diep bij zit dat ze verloren. Is al dagen alleen maar aan het trollen. Zo diep zelfs, dat hij alleen daarvoor een account heeft aangemaakt.

Verder wel een kansloos verzoek van de Egyptische bond, gewoon spelen.

4 februari 2022 om 12:54

Na deze reactie vraag ik mij af of jij de wedstrijd wel gezien hebt? Ze stonden na 10 minuten al achter, hoezo zouden ze tijdrekken? Stop gewoon

4 februari 2022 om 10:13

Goede redenatie ook: "Ik wil de bond erop wijzen dat Senegal een extra dag om te trainen heeft en daarom zou de wedstrijd naar maandag verplaatst moeten worden." Zou deze bondscoach door hebben dat Senegal dat nog steeds een extra dag heeft tov Egypte?

4 februari 2022 om 10:41

Deze vond ik inderdaad ook heel bijzonder hahaha :-P

En Egypte wist van te voren het hele schema van het toernooi toch al? Dus dan hadden ze vooraf moeten melden dat ze beide halve finales op dezelfde dag gespeeld willen hebben.

4 februari 2022 om 12:06

Ja dat dacht ik ook meteen. ze zullen altijd een dag meer rust hebben . hadden ze maar eerste in de poule moeten worden dan hadden ze zelf een dag extra rust .

En gisteren hebben ze ook niet veel energie verspeeld hoor, man wat was dat slecht.

Die coach heeft misschien nog wel de meeste energie verspeeld met zijn idiote gedrag .

Overigens ook nog nog nooit zo'n slechte penaltyreeks van een team gezien als van Kameroen gisteren . die ene die er wel in ging was ook heel slecht genomen .

mijn voorkeur gaat uit naar Senegal

Dit moet een grap zijn toch? Hoopte al op winst Senegal maar nu nog meer. Leuke ploeg met enorm veel kwaliteit.

Wat een onzin. Dan hadden ze het maar in 90 min moeten winnen

Wat een achterlijk verzoek, je weet dat dit kan gebeuren op een toernooi. Nou is die coach volgens mij sowieso niet helemaal 100, als je al ziet hoe hij zich gister als een idioot gedroeg.

Egypte is wel het Portugal van de Afrika Cup als ze weten te winnen. Lijkt mij dat de finale op zondag blijft staan, go Senegal.

Dit is echt belachelijk, kunnen ze het niet in 90 minuten willen ze een dag extra vrij hebben wat moet senegal wel niet zeggen? Sorry wij willen de wedstrijd een dag eerder ? Allebei de bonden mee eens moeten zijn anders moeten ze maar wat scherpe zijn in de afronding binnen de 90 minuten.

Dat gebeurt tijdens een toernooi toch wel eens? Er zal altijd een team zijn wat een dag meer rust heeft dan de ander. Bovendien los je die dag extra niet op door de finale te verzetten.. Ik begrijp dat het lullig is voor Egypte en de spelers dat ze drie verlengingen hebben moeten spelen, maar dat gebeurt gewoon. Shit happens, deal with it.. Dit soort achterlijke voorstellen hoor je nooit op een EK of WK..

Je kan toch niet een toernooi haar data laten veranderen omdat jij je wedstrijden niet binnen reguliere tijd kan winnen?

4 februari 2022 om 11:13

Tijdens de Afrika cup kan bijna alles😉

Gewoon op zondag spelen dat is het nadeel van anti-voetbal kan je moeilijk binnen 90 minuten winnen dan mag je nu goed op de blaren gaan zitten , speel je tegen een fris Senegal die voor het eerst de Afrika Cup kan winnen succes!

Gewoon zo laten zoals het is, moet je maar na 90 minuten winnen

Denk dat nier alleen senegal hier niet mee eens is, maar ook de clubs die hun sterspelers missen. Een dag later terug is toch weer een langer in quarantaine

4 februari 2022 om 10:43

Ze moeten gewoon de golden goal weer toepassen. Dan krijg je denk ik aantrekkelijkere wedstrijden die eerder beslist worden (wellicht). Wie scoort wint gelijk over en uit.

4 februari 2022 om 10:51

Dat gaat alleen maar tot gevolg hebben dat teams helemaal nooit meer aanvallen, in de angst voor een tegengoal. Blij dat de golden goal er niet meer is.

4 februari 2022 om 15:43

Silver goal dan😂 ook tijdje geweest, als je in een verlenging scoort speel je die helft uit.

Het wordt tijd dat ze tijdens tournooien verlengingen afschaffen en meteen penalties gaan nemen. Bijna niemand is gebaat bij die extra 30 minuten.

4 februari 2022 om 10:37

Frits1984. En waarom is er niemand gebaat bij? Vind zo'n penaltyserie gewoon een verkapte loterij. Tuurlijk kan je erop trainen, maar nog steeds vind ik het niet heel eerlijk. Heb ik liever dat er nog steeds 30 minuten gewoon gespeeld wordt en daarin de wedstrijd wordt beslist

Wat is dit nou weer voor onzin verzoek? Je speelt zelf 3 verlengingen. Moet de bond daar wat aan doen ofzo? Tja dit moet je natuurlijk niet accepteren. Dan kan elk team wel opeens zeggen van ja we willen dit en dat zodat het ons beter uitkomt.

Bij het verplaatsen heeft Senegal toch nog steeds een extra dag om te trainen?

"“ik wil de bond erop wijzen dat Senegal een dag extra heeft om te trainen en daarom zou de finale maandag gespeeld moeten worden"

haha...en dan heeft Senegal niet meer een dag extra?

Daarnaast is Egypte zelf verantwoordelijk voor 3 verlengingen. Je kunt een wedstrijd ook binnen een half uur op slot hebben met een snelle 3-0 voorsprong.

Wat een zielenpoten en echt: zuigen, tijdrekken en lijkt wel alsof ze bewust op pingels gokken. Hoop dat Senegal ze wiept!!

De enige juiste beslissing lijkt me om Senegal zondag de finale te laten spelen en Egypte op maandag. Zo hebben ze evenveel rust.

Zo werkt het natuurlijk niet. Dan hadden ze maar binnen 90 minuten moeten winnen. Dit zijn nou eenmaal de risico's van een toernooi. Neem je verlies en bereid je gewoon voor op de finale.

Haha, mooi man. Dat zoiets in een zwak moment in je opkomt, dat mag, maar dat dit vervolgens bestuursvergaderingen overleeft, is vrij bizar.

Kan die man ook rekenen? Senegal blijft bij verplaatsing nog steeds een dag extra te hebben….. koekoek.

Belachelijk verzoek, zorg dan dat je zelf de wedstrijden na 90 minuten wint. Gewoon pech gehad. Alleen hierom al hoop ik dat Senegal wint. Had toch liever Kameroen of Marokko in de finale gehad dan deze zeikerds.

serieus?
je weet van te voren wat het verloop is van het toernooi
niemand kan er iets aan doen dat Egypte 3 keer een verlening heeft moeten spelen
dat hoort bij het voethal
gedraag je eens als volwassen mannen

Lijkt me kansloos, zoals hierboven al aangegeven, dan had je zelf maar in reguliere tijd moeten winnen en uiteindelijk is het voordeel voor Senegal nog steeds een extra dag.

Even een finale veranderen van zondag naar maandag is ook gewoon ondoenlijk.

Dit zegt egypte puur alleen omdat ze weten dat ze zullen verliezen.

Hoe ver je het ook uitstelt, Senegal heeft altijd een dag meer 😂. Egypte moet niet zeuren, maar vooral blij zijn dat ze in de finale staan en vooral a.d.h.v. hun spel

Wat een onzin zeg. Zo gaat dat in een toernooi

Wat een grap. Het is een toernooi. Het speelschema is lang en breed bekend. Dit gebeurd in geen enkel toernooi, uitstel van de finale.

Als je zo vaak een verlenging en/of penalty's nodig hebt, moet je wellicht afvragen of je god niet op de blote knieën moet bedanken dat je überhaupt in deze finale staat.

Volgend toernooi beter je best doen, hoef je nu ook niet de calimero uit te hangen. Één van de meest belachelijke verzoeken die ik ooit gezien heb in het voetbal.

Verschrikkelijk wat een elftal en een technische staf. Lopen al het hele toernooi de zieken en te zeiken. Anti voetbal van het uiterste soort. Hierbij vergeleken is zelfs Getafe nog sportief. Hoop toch echt dat Senegal de vloer met ze aanveegt.

Zou ie snappen dat Senegal dan nog steeds 1 dag extra heeft gehad om te trainen?

Mooi verhaal,anders vragen ze of ze niet gewoon 3-0 mogen winnen

Volgens mij heeft Senegal dan nog steeds een dag extra om te trainen? Maar dit is je reinste onzin natuurlijk. Dat heb je elk toernooi, zo’n mogelijkheid. Moet je maar beter je best doen. Mogen blij zijn dat ze zover zijn gekomen trouwens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Egypte

FIFA ranking: 40
44 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Ahmed RefaatAanvaller
Mahmoud GadKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Egypte.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Egypte.

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren