Kameroen faalt hopeloos vanaf elf meter en laat finaleticket aan Egypte

Donderdag, 3 februari 2022 om 22:46Dominic Mostert • Laatste update: 23:01

Egypte heeft ten koste van gastland Kameroen de finale van de Afrika Cup bereikt. Nadat de reguliere speeltijd en de verlenging geen doelpunten opleverden, was een strafschoppenserie noodzakelijk. André Onana hoopte een heldenrol te kunnen vertolken, maar wist geen penalty te keren. De reeks was al snel ten einde, want Kameroen miste drie van de vier penalty's en verloor de reeks met 1-3. In de finale is Senegal zondag de tegenstander.

Het was vooraf nog de vraag of Gabaski kon meedoen. De doelman viel in de verlenging van de kwartfinale tegen Marokko uit met een blessure, maar was op tijd hersteld. Kameroen was in de eerste helft het meest nadrukkelijk op zoek naar het openingsdoelpunt. De grootste daartoe kwam na zeventien minuten voort uit een corner. Michael Ngadeu-Ngadjui torende boven de defensie van Egypte uit en kopte tegen de linkerkruising; in de rebound schoot Vincent Aboubakar van dichtbij naast.

Kameroen zocht de aanval via de flanken en was de bovenliggende partij; pas in de slotfase van de eerste helft meldde Egypte zich rond het vijandelijke strafschopgebied. Onana moest zich strekken om een diagonale kopbal van Hamdi Fathi over de lat te tikken. Volgens de arbitrage stond Fathi buitenspel, maar dat bleek niet het geval. Egypte werd zodoende een corner ontnomen, maar zal over het geheel content zijn geweest met de 0-0 ruststand.

Ook de tweede helft bleef verstoken van doelpunten, al waren er doelpogingen aan weerszijden om een verlenging te voorkomen. Onana bracht redding op een kopbal van Samuel Oum Gouet en was even daarna ook van grote waarde, toen hij op tijd zijn doel uitkwam om Salah het scoren te beletten na een te korte terugspeelbal van Martin Hongla. Aan de overzijde was Karl Toko Ekambi dreigend met een kopbal in de korte hoek en een streep van afstand, maar een verlenging bleek noodzakelijk.

In de verlenging was Salah het dichtst bij een doelpunt: vanbuiten het strafschopgebied schoot hij naast het doel van Onana. Na een opmerkelijke wissel - Mohamed Sherif kwam erin bij Egypte in minuut 106 en werd eruit gehaald in minuut 118, zodat Zizo een penalty kon nemen - was het tijd voor strafschoppen. Aboubakar en Zizo scoorden, maar Gabaski keerde de inzet van Harold Moukoudi. Daarna scoorde Mohamed Abdelmonem, waarna Gabaski ook redding bracht op de penalty van James Lea Siliki. Egypte kwam op een 3-1 voorsprong via Mohanad Lasheen. Vervolgens schoot Clinton N'Jie naast, waardoor de penaltyreeks ten einde was; Kameroen benutte slechts een van de vier penalty's.


Poll

Wie wint de Afrika Cup?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

114 reacties (laatste reactie door moozyy)

Gerechtigheid! Eerste helft was volledig voor Kameroen, dat was afgrijselijk vanaf Egypte. Maar daarna werd het zielig. Die scheidsrechter heeft er alles aan gedaan om het gastland door te laten gaan. Zo veel reglementaire duels werden afgefloten.

3 februari 2022 om 22:53

Deze Egyptenaar bekijkt andere wedstrijden ofzo. Wees gewoon blij dat jullie met 3 keer geluk door zijn. Totaal geen gerechtigheid.

3 februari 2022 om 22:55

3 keer geluk? Als je t in je hoofd haalt zo je penalties te nemen verdien je 't gewoon dik te verliezen

3 februari 2022 om 22:58

Je kan niet van geluk spreken als je achter elkaar Ivoorkust, Marokko en gastland Kameroen uitschakelt, by far moeilijkste route naar de finale. Je kan niet van geluk spreken als 3 wedstrijden achter elkaar maar 1 goal tegen krijgt via een penalty in 3x 120 min.Je kan niet van geluk spreken als bijna je ghele basis verdediging eruit ligt en nog steeds als een huis staat. Ga aub ergens anders men wijs maken dat het geluk is, dan heb je nooit zelf gevoetbalt.

3 februari 2022 om 23:00

Egypte won omdat Allah swt dat wilde. Alhamdoulilah ☝️☝️🇪🇬🇪🇬

3 februari 2022 om 23:04

Gerechtigheid ?! Hahahaha de grootste grap op de wereld , 3x met geluk door na 3 verlengingen 3x niks gecreëerd in alle 3 de wedstrijden, betonvoetbal , acteerwerk , blessures faken en allemaal andere randzaken je zou maar supporter zijn van dit Bollywood elftal al winnen ze de beker heeft amper waarde met zulk voetbal je speelt Afrika Cup geen EK ofso..

3 februari 2022 om 23:07

Ik heb niet zoveel met "wij" en "jullie", zeker met mijn Marokkaanse vrienden in het achterhoofd, maar proberen "jullie" maar eens verder te komen dan een kwartfinale of überhaupt een Afrika Cup te winnen. Zo een grote mond, maar wel tegen dit "Bollywood" elftal verliezen.

3 februari 2022 om 23:08

Wat heb jij toch tegen Egypte? Meer respect is wel op zijn plaats, die hebben wel vaak Afrika cup weten te winnen. Je zit Egypte alleen maar af te kraken, waarom is je haat zo groot voor Egypte?

3 februari 2022 om 23:09

Ik heb zelf ook een aantal Egyptische vrienden en we zijn de beste broeders die er zijn alleen geven die wel eerlijk toe dat een aantal spelers heel vies hebben gespeeld tegen Marokko vooral die Fattouh en El neny en dat het betonvoetbal is en ik praat puur over het elftal niet over de Egyptische inwoners dat zijn voor mij 2 verschillende dingen.

3 februari 2022 om 23:12

Duidelijk Fast football. Laten we zeggen dat over het spel veel Egyptenaren ook niet happy zijn. Wij zijn niet meer het team van 15 jaar geleden met mooi voetbal. Maar ze doen wel echt hun best en hebben niet de haat verdiend die jij de laatste dagen hebt verspreid. Wellicht in de toekomst weer een mooie wedstrijd tussen Egypte en Marokko!

3 februari 2022 om 23:18

Dat bedoel ik je bekijkt alles met zo'n Egyptische sharm al Sheikh bril , Egypte speelt betonvoetbal en kijk wat een schandalig man die Carlos Queiroz is als je daar trots op bent dan klopt er iets niet het is 1 en al Bollywood vanaf de eerste seconde en bloed onder de nagels van je tegenstander halen en alles proberen om het spel kappot te maken , ook als neutrale toeschouwer is dit een wedstrijd om te janken en aub zeg in de toekomst aub geen Marokko vs Egypte meer , Marokko verliest vaak door alle randzaken en kaartengenaai heb geen zin meer om me weer een wedstrijd 120 minuten lang te irriteren aan een Bollywoodshow.

3 februari 2022 om 23:18

Haha Fastfootball volgens mij ben je gewoon salty omdat Egypte Marokko eruit kegelde. Egypte is een echte cupfighter wie je nooit moet onderschatten ik zie ze zomaar de finale winnen.

3 februari 2022 om 23:23

Verliezen hoort erbij dat hoort bij voetbal ! Maar het gaat meer om de manier waarop als er een Bollywoodshow en betonvoetbal worden ingezet om een wedstrijd te winnen dan houd je totaal niet van voetbal maar kom je puur om de boel te irriteren en de neutrale kijker kappot te maken.

3 februari 2022 om 23:24

@Lincoln Marokko heeft die amateurcup al gewonnen.

3 februari 2022 om 23:33

Je kan wel lullig doen over Egypte en zeggen dat ze een bollywoodelftal zijn maar voorlopig is Egypte alles wat Marokko niet is. Namelijk een team. Marokko heeft goede spelers maar het zijn vooral individuen en geen team wat voor elkaar door het vuur gaat. Mannen winnen prijzen jongetjes spelen “leuk” voetbal.

3 februari 2022 om 23:34

Beetje jammer deze reactie. Nou goed, met deze frustratie kan ik niks.

3 februari 2022 om 23:35

Aqua die iemand bericht van *haat" en vindt dat er meer respect op zijn plaats is. Haha, veeg me op

3 februari 2022 om 23:38

Heeft Egypte ook de spelers die Marokko heeft buiten Salah , Marokko op alle plekken buiten Salah betere spelers en waarom staat Marokko 24e op de Fifa rankimg en Egypte 38e dan ?🤣😘

3 februari 2022 om 23:48

Allemaal leuk en aardig maar daar koopt niemand wat voor. 24e of 38e plek big deal zeg. Als je toch zo van de statistieken bent. Wie heeft de meeste Africa cups gewonnen? Precies, niet Marokko in elk geval.

3 februari 2022 om 23:50

Dus je neemt de Afrika Cup niet serieus maar de FIFA ranking note bene wel? Ik ga lekker slapen, teveel VZ voor vandaag

3 februari 2022 om 23:53

FIFA ranking laat zien hoe een land de afgelopen jaren heeft gepresteerd en Marokko staat niet voor niets 24e en Egypte 38e dat Egypte toevallig op zo'n cuppie met betonvoetbal en Bollywood acteerwerk wint in 32 graden van Marokko op een tomatenveld wil niet zeggen dat ze daadwerkelijk beter zijn 👏💖

4 februari 2022 om 00:02

Leuk als je de afgelopen jaren redelijk hebt gepresteerd maar je moet op de juiste momenten presteren. Dat beheerst Egypte aardig.

4 februari 2022 om 00:07

Jaman idd netals Tsjechië die zijn ook veel beter en stonden er op het juiste moment 😘

4 februari 2022 om 00:26

Bro je bent echt zuur. Egypte is gewoon verdient door… vooraf weet je dat het cupfighters zijn, en ze maken het waar. Mindere spelers of niet, mentaal zijn ze sterk genoeg om te winnen. En ik vind deze lichting van Marokko ook niet veel soeps, helemaal zonder Ziyech en Mazraoui. Hakimi is geweldig, en Boufal heeft leuke acties maar verder is het magertjes. Te weinig spelers bij goede clubs. Net zoals je weet dat Egypte goede kans maakt, weet je ook dat Marokko het eigenlijk altijd verprutst. Helemaal met deze lichting. Moet ze nog maar zien winnen tegen Congo in maart met deze coach die 2 sterkhouders thuis laat.

4 februari 2022 om 00:30

Dus je vind Saiss van Wolves en Bounou Sevilla keeper met de meeste clean sheets niets bijzonders en voor die Aguerd die die bal bijna inkopte tegen Egypte werd 50 miljoen in de winter geboden die speelt bij Rennes maar maakt zeker een grote stap binnenkort en En-Nesiry schoot er vorig jaar gewoon 20 in in de Spaanse competitie😘

4 februari 2022 om 02:07

@fastfootball9 ik snap je punt over betonvoetbal, maar dat betekent niks. Ik heb niks met het spel dat de Fransen op de mat legden maar de boekten wel succes. Dan is t mooi dat een ander land eventueel hoger gerankt is. Echter gaat het om de prijzen. Als team A lager geklasseerd staat maar meer internationale prijzen heeft gewonnen wordt dat land meer herinnerd dan team B die hoger geklasseerd staat maar geen prijzen heeft gewonnen.

4 februari 2022 om 08:18

Waarom doen jullie mee met de Afrika Cup als je het niet serieus neemt? Had Marokko niet een keer een EU- lidmaatschap aangevraagd? 😂🥴.. Schaam je dat je een Afrikaan bent? Oprechte vraag.

4 februari 2022 om 09:06

Op de huidige lijst (dagelijkse update) staat Marokko 25e met 1547 punten en Egypte 33e met 1504 punten. Mocht Egypte de finale van het hoger geklasseerde Senegal winnen dan komen ze praktisch gelijk met Marokko overigens. Ik snap dus niet echt waarom je doet alsof hier een enorm gat tussen beide ploegen te zien is, Fastfootball9.

4 februari 2022 om 09:37

Weetje je hebt helemaal gelijk jongen, eigenlijk hebben jullie het beste land ter wereld met alleen maar elite spelers. die ranglijst klopt ook niet is een grote setup-up want jullie horen eigenlijk op 1 te staan. Ik denk dat als er een groot onderzoek komt dat naar bovenkomt dat er jaren lang gesjoemeld is en dat iedereen zn cup mag inleveren aan jullie.

Zou volgende keer toch ff wat aanloop trainingkjes doen als ik Kameroen was. Dramatische penalties.

3 februari 2022 om 22:54

Die laatste penalty dan😂😂😂. Je zag die speler zo zenuwachtig naar de scheidsrechter kijken. En dan die aanloop die hij er bij had. Oh oh oh oh…

3 februari 2022 om 22:57

Haha ja zij t al tegen m'n vriendin die is te zenuwachtig :D

4 februari 2022 om 08:16

Ik heb het niet gezien maar deed-ie een Danillo penalty?

4 februari 2022 om 10:21

Het waren maarliefst drie slechte penalty’s op rij met van die korte aanloopjes waar je al van weet dat t niet goed kan gaan 😁.

3 februari 2022 om 23:40

Ja ik zat ook al hoofdschuddend op de bank. Kan me echt ergeren aan dat soort domme 'trucjes'. Je ziet het heel vaak fout gaan op die manier

3 februari 2022 om 23:49

@Bjor idd helemaal mee eens . Ben wel benieuwd naar de statistieken kan me niet voorstellen dat t vaak goed gaat. Gaat puur om focus en al dit soort raar gedrag leidt alleen maar (jezelf NB) af.

Die laatste penalty leek bijna verdacht. De manier hoe hij 2 stapjes zet en m heel rustig over en naast schiet

Gefeliciteerd Egypte! Meeste voetbal fans hoopten op Mane vs Salah en dat gaat ook gebeuren!

Ik denk dat Senegal de beker pakt, spelen wat compacter en meer overtuigend, Egypte moet meer dan dit inzetten als ze een kans willen maken…

3 februari 2022 om 22:53

Want jij weet wat de meeste voetbalfans denken?
Hoopte eigenlijk op kameroen, want in dit Egypte zit op Salah na, echt 0,0 voetbal, al was het vandaag van 2 kanten slecht!

3 februari 2022 om 23:02

Ik heb telepathie met meeste voetbal fans, vandaar dat ik weet wat ze denken

3 februari 2022 om 23:05

Je bedoelt Salah vs Senegal want dat Egypte is echt betonteam buiten Salah al is die ook aardig ingeburgerd in dat betonvoetbal.

4 februari 2022 om 01:54

Haha ik denk dat je voorlopig naar naar een Egyptisch shoarma tent gaat

4 februari 2022 om 09:33

@fastfootball9,

Als ik niet beter zou weten, zou ik zeggen dat je gefrustreerd bent.

Egypte kan dan lelijk voetbal spelen, maar het werkt wel. Als ze van Senegal winnen, is er over 5 jaar niemand meer die praat over hoe ze aan die cup zijn gekomen.
Ben blij dat ze Marokko eruit hebben gegooit, Als je 2 sterkhouders thuis houd, verdien je het niet.

4 februari 2022 om 14:03

Waarom word Mendy niet genoemd? Zie alleen maar Salah Mane overal, maar deze beste man heeft gewoon de CL gewonnen met Chelsea en daar wordt totaal niet over gesproken?

Degene die strafschoppen training bij Kameroen geeft per direct ontslaan en aanklagen voor oplichting. Nog nooit zo'n zwakke penalty serie gezien.

Echt heel gênant deze 3 penalties. Hoe durf je zo’n aanloop te nemen als je MOET scoren…

3 februari 2022 om 22:52

De gehele wedstrijd was echt niet ok aan te zien eigenlijk dit hele toernooi op een paar wedstrijden na een hele matige toernooi ik hoop dat Senegal winst maar denk dat Egypte aan het langste eind gaat trekken

Wat een saaie wedstrijd en dat Betonteam Egypte heeft het weer geflikt met anti-voetbal en een pingelserie , kan alleen in Afrika 🤦🤦😴😴

3 februari 2022 om 22:53

Ja kan alleen in Afrika inderdaad!!!

Kom op man… Dat gebeurt toch over heel de wereld

3 februari 2022 om 22:54

Ik raak nog steeds spontaan chagrijnig als ik denk aan Griekenland!!!!

3 februari 2022 om 22:58

Idd, met 10 man achter de bal spelen stelletje schoften!. Ook Frankrijk 2018 was smerig anti voetbal. Ondanks overdreven kwalitatieve selectie...

3 februari 2022 om 22:53

Echt hier sluit ik me bij aan zou die laatste twee penalty’s niet zijn omgekocht

3 februari 2022 om 22:55

Betonvoetbal kan alleen in Afrika? Kijk jij nooit voetbal?

3 februari 2022 om 22:56

Haha, weer de hele wedstrijd zitten haten voor niets. Jongen, het is zo zonde. Niemand hoeft voor of tegen een team te zijn van mij, maar je gehaat de hele wedstrijd was onnodig. Gisteren ook al. Niemand haat Marokko, maar op de een of andere manier maak je jezelf zo klein.

3 februari 2022 om 22:57

Ik zou bijna door hem Egyptesupporter worden. Die houdt het niet meer als die het toernooi winnen.

3 februari 2022 om 23:04

Hahaha ja. Geloof mij, Egyptenaren zijn niet trots op dit team. Maar ze voetballen wel met duizend procent inzet omdat ze voetballend niet goed genoeg zijn. Niet leuk om naar te kijken, maar wel gewoon Ivoorkust, Marokko en gastland Kameroen uitgeschakeld zonder enige veldgoal tegen. Leuk voor Egyptenaren, balen voor deze jongen haha.

3 februari 2022 om 23:06

Als Marokko supporter vond ik het natuurlijk jammer dat Egypte van Marokko won. Maar als Noord Afrikaanse broeders gun ik het Egypte wel al gun ik het onze West Afrikaanse broeders in de vorm van Senegal net zo hard. Moge de beste winnen straks!

3 februari 2022 om 23:19

Thanks de-oppositie. Egypte Marokko is een heerlijke derby tussen broeders, maar buiten het fluitsignaal is er niks aan de hand. Maar deze jongen was de laatste dagen onnodig gefrustreerd. Jammer, want zo heb ik het met mijn Marokkaanse vrienden niet ervaren. Ook een zwak voor Senegal overigens. Ik zal juichen voor Egypte uiteraard, maar Senegal met dit team, een verloren finale tegen Algerije en geen enkele Afrika Cup winst verdient het zeker. Tot de volgende derby de-oppositie! ❤️

3 februari 2022 om 23:53

Hahahahaha je bent van harte welkom Lierse 🤣🇪🇬

3 februari 2022 om 23:54

Lincoln Gefeliciteerd met de overwinning. Hard gestreden. Wat mij betreft moge de beste winnen. En goed dat dit laffe Kameroen is uitgeschakeld. Maar een vraagje, ben jij nou Egyptisch of niet? Je lijkt met een bepaalde bril te kijken (niet aanvallend bedoeld) naar de wedstrijd en je hebt in bovenstaande reacties meerdere keren naar Egypte verwezen als “wij”. Maar in de live meepraten reacties zei je dat je hoopte dat Kameroen doorging. Dat snapte ik even niet.

4 februari 2022 om 00:12

R.madridista, dat was een typfout omdat ik m'n zin verkeerd had gecorrigeerd haha! Heb dat later ook aangepast. Ik ben inderdaad Egyptisch, dus zal zeker met een bepaalde bril kijken. Ik doe m'n best om hier zo neutraal mogelijk te blijven hoor, maar met de frustratie rondom de scheidsrechter was het lastig om rustig te blijven haha. Thanks voor de felicitaties!

Haha die laatste spant wel de kroon hoor, klein aanloopje en dan gewoon naast rammen, wat een giller!

Het niveau van de Africa cup in 5 minuten gezien xD. Hoe kan je überhaupt zulke penalty’s nemen? Het leek bijna dat ze het express deden.

4 februari 2022 om 00:24

Afrika cup is als neutrale supporter (met een lichte voorkeur voor Marrokko i.v.m. Vrienden). Echt helemaal kut. Ik zat zelf met COVID thuis dus kon geen kant op, anders had ik vrij weinig van de Afrika cup gezien.

4 februari 2022 om 08:37

Voor iedereen buiten Afrika (of zonder Afrikaanse roots) is dit ook echt onooglijk om te zien. En dan te bedenken dat Europese clubs hier hun spelers voor moeten afstaan tijdens de reguliere competitie. Er was maar 1 wedstrijd echt ok om te zien en dat was Senegal tegen Burkina Faso. Voor de andere wedstrijden had je qua kwaliteit beter Youth League kunnen kijken. Voor iemand uit Afrika (of met Afrikaanse roots) zal dat natuurlijk heel anders worden beleefd. Daar zal (terecht) de nationale trots prevaleren.

Egypte een meester in penalty's nemen. Keurig gedaan. Senegal wel een maatje te groot in de finale vrees ik.

Met zo’n wandelaanloop hoor je eigenlijk een penaltyverbod te krijgen. Hoe vaak gaat die er nou in? En die laatste was al helemaal een grap. Alsof ie in de tuin staat en de kruising wil raken. Voor de rest was dit een verschrikking om te zien. Egypte met 3 verlengingen en 2 shoot outs kan dit toernooi eigenlijk niet meer winnen normaal gesproken. Maar er zijn gekkere dingen gebeurd. Wel mooi Salah vs Mane, die gaan elkaar pesten na de finale haha

Wat een slechte wedstrijd zeg... De penalty's passen er trouwens prima bij!

Niet al te beste wedstrijd en toernooi, maar we staan in de finale. Met Gabaski hebben we echt een goede tweede doelman, was toch ff zorgen toen de eerste keeper eruit moest. Tegen Senegal in finale en wk play offs, toch niet de minste tegenstander.

Hoogtepunt van de wedstrijd: herhaaldelijk een supporter in beeld met een Heerenveen shirt wat een dramatische penalties, schandalig wat Kameroen liet zien!

3 februari 2022 om 23:58

Hahaha viel mij ook op dat shirt! Inderdaad schandalige penalties, met als kers op de taart dat rare aanloopje op het eind.

Onana had waarschijnlijk te weinig wedstrijdritme om penalty's te stoppen.

Had wel een paar goede reddingen tijdens de wedstrijd.

Kameroen liet het totaal liggen met penalty's nemen.

Volg de Africa Cup niet en steun dan ook geen enkele land, tot ik de woorden van Aboubakar zag over Mo Salah. Blij dat Egypte door is gegaan. Wat een dramatische penalty's btw van Kameroen.

Ik vrees ervoor dat het eenzijdige finale zal worden en Senegal met nog wat gemak wint. Niet hebben ze alleen ijzersterk elftal gewoon top10 In de wereld voor mij, heeft Egypte gewoon drie wedstrijden achter elkaar de volle 120 minuten gespeeld en op een moment gaan ze dat voelen en ze hebben en 1 dag minder rust. Over de wedstrijd kan ik niets over zeggen gewoon superslecht en deze lichting van Kameroen is gewoon niet goed

Wat een drama die penalty serie
1ste gemiste strafschop en die laatste zulke fouten mag je bij de amateurs niet eens maken

Drama scheids alleen maar in het voordeel van Kameroen fluiten het was bekejd wie er moest winnen maar gelukkig Egypte geworden

Na de finale kunnen ze dit toernooi per direct afschaffen, het niveau is niet om aan te gluren en de scheidsrechters hebben nog nooit een wedstrijd gefloten. Laat ze eerst maar eens fatsoenlijk voetballen daar in Afrika voordat er een toernooi georganiseerd wordt. Pipo de Clown Cup

4 februari 2022 om 00:45

Niet meer kijken grote vriend dag

Dan kom je naar voren en je MOET scoren. En dan doe je het zo?? Die zou ik nooit meer oproepen.

Het was van beide partijen niet om aan te zien, vindt het wel tegenvallen de Africa cup hopen dat de finale het een beetje goed maakt

Gaan ze dan de 8ste Afrika cup pakken ? Ben benieuwd. Senegal zal hem graag willen winnen natuurlijk nadat ze de vorige finale verloren hadden

3 februari 2022 om 23:38

Ongelofelijk dat ze zo vaak de Afrika Cup hebben gewonnen. Hebben er op het WK nog nooit iets van gebakken, en Salah en co verloren zelfs tegen Saudi-Arabië op het meest recente WK(0 punten toen in de poule trouwens toen) Als ik aan Afrikaans voetbal denk, denk ik sowieso niet gelijk aan Egypte maar eerder aan Nigeria, Kameroen, Ivoorkust, Ghana, Algerije, Senegal en Marokko

4 februari 2022 om 11:08

Maar de tijd dat Egypte echt sterk was was rond 2006 tot 2010. toen waren Ivoorkust Nigera en Kameroen ook sterker dan nu maar mijn mening. Egypte was toen wel echt sterk

Balen! Slechte pot van de ontembare leeuwen vandaag(Egypte trouwens ook) Hopelijk kunnen ze wel het WK weer eens halen, Algerije zal een zware kluif worden maar zeker niet onmogelijk! 🇨🇲💪🏻

We krijgen toch nog een Mane vs Salah wow. Dat maakt de finale nu voor mij wel wat interessanter om te kijken haha. Ben zeer benieuwd. Beetje Messi vs Neymar situatie afgelopen Copa. Kijken wie hem wint. Zelf denk ik Senegal, want die spelen dit toernooi erg sterk en incasseren weinig goals. Volgens mij tot zoverre 3 goals tegen? Nu weet ik niet zo goed hoeveel Egypte er tegen heeft gehad, maar scoren doet Senegal ook soepeler volgens mij. Ben zeer benieuwd dus!

4 februari 2022 om 00:49

Egypte heeft 1 veldgoal tegen gehad in het hele toernooi, en dat was in de openingswedstrijd tegen Nigeria.

4 februari 2022 om 01:29

Ah thanks. Dat is toch best knap. Ik dacht wel meer goals.

4 februari 2022 om 22:53

Het zal een voorzichtige wedstrijd worden met beiden teams die wachten op het afstraffen van fouten van de tegenstander verwacht ik. Dat en hopen op geniale momentjes van Salah en Mane

Allemaal leuk en aardig die Afrika cup hoor maar het lijkt in 9 van de 10 gevallen niet eens op voetbal. Verbaas me er echt over: bv. Een Senegal heeft gewoon een elftal staan waarvan het overgrote deel in de top of subtop van Europa speelt, maar het is niet om aan te gluren. De passie daarentegen is wel prachtig om te zien en om veel dingen die gebeuren kun je wel weer lachen. Maar dat zijn voor mij geen redenen om voetbal te kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Kameroen

FIFA ranking: 38
9 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. EpassyKeeper
A. OnanaKeeper
J. CastellettoVerdediger
O. MbaizoVerdediger
M. NgadeuVerdediger
C. FaiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Kameroen.

73 fans
Keeper, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren