Joan Laporta: ‘Hij speelt volgend seizoen niet meer bij Barcelona’

Woensdag, 2 februari 2022 om 14:47Rian Rosendaal • Laatste update: 15:14

Ousmane Dembélé is met ingang van volgend seizoen geen speler meer van Barcelona, zo oordeelt voorzitter Joan Laporta woensdag. Volgens de preses is er achter de schermen alles aan gedaan om het aflopende contract van de Franse aanvaller te verlengen, maar zonder het gewenste resultaat. Laporta liet dinsdag op een persbijeenkomst al doorschemeren dat hij Dembélé ervan verdenkt om reeds bij een andere club een contract te hebben getekend.

Laporta spreekt woensdag klare taal bij de officiële presentatie van Adama Traoré als nieuwe speler in het Camp Nou. "Ousmane Dembélé zal hier volgend seizoen niet meer zijn. Ik heb het gevoel dat hij al tot een akkoord is gekomen met een andere club. Ik kan me dus niet voorstellen dat hij volgend seizoen nog het shirt van Barcelona draagt." Om vervolgens de focus op de komende maanden te leggen. "Natuurlijk bepaalt Xavi of Dembélé dit seizoen nog in actie zal komen of niet", legt Laporta de bal bij de oefenmeester van de Catalanen.

Teleurgestelde Laporta snapt niets van Dembélé en uit vermoeden

De voorzitter liet zich dinsdag ook al duidelijk uit over de aanvaller.Lees artikel

Het bestuur van Barcelona is lange tijd bezig geweest met een nieuwe deal voor Dembélé. "Ons contractvoorstel richting Ousmane Dembélé liep af op 20 december. Mocht hij alsnog willen onderhandelen over een nieuw contract, dan zullen daar wel andere voorwaarden aan worden verbonden. We hebben maandenlang onderhandeld maar de eisen die Ousmane op tafel legde waren voor ons simpelweg niet in te willigen." De aanvaller werd in januari genoemd bij zowel Paris Saint-Germain als Chelsea, maar een definitief akkoord met Barcelona kwam nooit van de grond.

Laporta investeert zijn tijd en energie liever in spelers als Traoré, die wordt gezien als de toekomstige opvolger van Dembélé. "In de huurdeal met Wolverhampton Wanderers is een koopoptie (een onverplichte van 30 miljoen euro, red.) opgenomen en we zijn van plan om die deze zomer te lichten. Het is nu aan hem om zijn kwaliteiten te tonen. Op financieel gebied heeft hij in ieder geval een geweldig offer gebracht om bij Barcelona te kunnen spelen."

Traoré is dolblij met de terugkeer bij Barcelona, waar hij tussen 2004 en 2015 ook al actief was als jeugdspeler. "Barcelona is altijd mijn thuis geweest en soms moet je de keuze maken om weer thuis te komen. Ik ben er erg gelukkig mee en kan niet wachten om aan de slag te gaan met mijn medespelers. Ik wil de fans vreugde en gelukkige herinneringen brengen. Ik ken de club goed, want ik was hier al eerder elf jaar." De aanwinst weet wat Xavi van hem verwacht. "Hij ziet in mij een vleugelspeler, iemand die wat teweeg moet brengen in de voorhoede."


Poll

Zie jij Adama Traoré slagen bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door magikhetwete)

Laat hem dan gewoon alvast ergens anders beginnen, ontbind z'n contract geef hem 1 miljoen euro mee en laat hem lekker aan de slag gaan.
Financieel nog voordelig ook, de afschrijving krijg je toch en je bent van een 'stoorzender' af.

2 februari 2022 om 15:15

Daar zal hij niet mee akkoord gaan. Wat verdient hij nu?

2 februari 2022 om 21:09

Het is 1 mln bovenop wat die krijgt als die ergens anders tekent dus kan nog steeds aantrekkelijk zijn. In principe volgens Nl's arbeidsrecht kan het wel, in de voetballerij inderdaad een zeldzaamheidje. Maar als je zijn arbeidsovereenkomst opzegt dan ben je wel wat geld verschuldigd inderdaad maar niet het volledige bedrag.

2 februari 2022 om 15:17

Waarom zou Dembele dat doen voor 1 miljoen ?

2 februari 2022 om 21:20

Omdat hij dan morgen ergens anders kan tekenen voor hetzelfde of meer geld (dus 1 mln extra heeft).
Omdat zijn tekengeld 5-6 maanden naar voren schuift, met een rendement van 10% wat best makkelijk te realiseren is op dat soort bedragen mist hij dus 5% (half jaar) rendement.
En omdat hij zijn sportieve waarde en reputatie meer intact had gehouden en daarmee zijn commerciele waarde, dus een beter contract kan uit onderhandelen dan na een half jaar op de bank/tribune zitten bij Barcelona.

Dat zouden mijn overwegingen zijn.

2 februari 2022 om 15:27

Ha! Dembele krijgt ongeveer 18 miljoen euro per jaar, voor nog een half jaar op de bank te zitten, zal dit rond de 9 miljoen liggen.

Ik denk je geen rekenwonder moet zijn om te beseffen dat hij dit niet zal laten liggen voor 1 miljoen..

2 februari 2022 om 21:13

Ha Dembele kan ergens anders tekenen voor minstens 18 miljoen per jaar en direct ipv over een half jaar de tekenpremie incasseren (opportunity cost voor het rendement op tekengeld).
Als alternatief kan hij dus nu direct 1mln krijgen + direct tekengeld en dus rendement omdat hij dat 5-6 maanden eerder ontvangt + evt een beter contract bij een andere club.

Ik denk idd dat Dembele geen rekenwonder is en geld laat liggen. Sowieso valt het me op dat de meeste mensen 0 economische kennis lijken te hebben en op die basis verkeerde conclusies trekken. Je zou mij in de situatie van Dembele morgen mogen ontslaan voor 1 mln, het grappige is alleen dat die stompzinnigen bij Barcelona 4 mln zouden meegeven en ik de dag daarna voor 21 mln zou tekenen bij Chelsea/psg.
Dan verdien ik nog meer ook en ben ik weg bij de club waar ik niet meer aan de bak kom.

2 februari 2022 om 15:27

Hij verdient meer in 2 weken dan 1 miljoen, ze moeten hem dan volledig afkopen, zoveel feld heeft Barca niet

2 februari 2022 om 21:16

1: arbeidsrechtelijk naar Nl's recht onjuist. Het is onregelmatige opzegging en daar staat gewoon wat die mee moet krijgen.
2. Ze hebben dat geld wel, ze moeten het namelijk toch al betalen de komende 6 maanden. Het is puur een liquiditeitsissue vandaag. Ze kunnen hem zelfs ontbinden en de komende 6 maanden doorbetalen netto geen verschil

2 februari 2022 om 15:33

Dat hebben ze hem gisteren al aangeboden. Hij had ook voor 6 maanden verhuurd kunnen worden met volledig behoud van zijn salaris. Maar dat wilde hij ook niet.

2 februari 2022 om 15:46

@viscacatalunya: Dat bevestigt toch wel het beeld dat hij een ongemotiveerde rotte appel is. Als het echt om het sportieve aspect gaat, ga je toch lekker een half jaar elders voetballen met behoud van salaris?

Maar ergens snap ik het ook wel. Dembele hoeft maar naar een bal te kijken of hij raakt geblesseerd. Die wil natuurlijk niet het risico lopen dat hij nu zes maanden elders gaat voetballen en dan met een gescheurde hamstring of iets dergelijks zijn periode bij Barcelona beëindigt. Dan wordt een nieuw contract elders in de zomer een lastige zaak.

2 februari 2022 om 15:58

Dat is wel een risico inderdaad voor hem. Valdes ging ooit zo de mist in.

2 februari 2022 om 18:22

Ja en elk artikel is waarheid hier op VZ? Ik denk dat ze dit zelf aan hun eigen te danken hebben. Dus ff de bittere pil slikken en volgend seizoen niet meer zo gekke lonen betalen. Ah ja buiten als het haaland is dan krijgt die wel 50mil per jaar. Terwijl alle spelers moeten inleveren.

2 februari 2022 om 21:18

Thanks, snap zijn drijfveren en die van zijn zaakwaarnemer totaal niet. Hij had echt topdeals kunnen sluiten voor zichzelf in financiele en sportieve zin en naait zichzelf in mijn optiek enorm. Zijn status gaat omlaag, z'n voetbalkwaliteiten toont hij niet/minder en hij heeft minder geld, lijkt me echt een slechte deal voor hemzelf.

Jamme dat Barca de speler kwijt raakt die beter is dan Mbappe. Een enorm verlies van kwaliteit. Joan zal hard moeten werken om in de zomer een vervanger te vinden.

2 februari 2022 om 15:15

Dembele is toch echt niet beter dan Mbappe lol.

Hij kan misschien, mits hij volledig fit en in vorm is, aardig in de buurt komen bij het niveau van Mbappe maar beter is hij echt niet.

2 februari 2022 om 15:17

Joan Laporta denkt van wel!

2 februari 2022 om 15:29En jij denkt dat hij serieus was? Paaien van spelers is nu ook weer niet zo abnormaal. Dat het management van Dembele vervolgens dat aangrijpt om die 40 miljoen te rechtvaardigen zegt volgens mij meer over hen, dan over Laporta.

2 februari 2022 om 15:37

appelsap dat wordt ook weer geslikt, alles wat Laporta doet is opeens fanatische waar zin voorganger voor verketterd werd.

2 februari 2022 om 15:41

Paaien van spelers is niet abnormaal maar een uitspraak als dat komt toch in de buurt vind ik.

2 februari 2022 om 16:15

Er is een verschil tussen paaien van spelers en ongeloofwaardig overkomen. Net als Xavi die eerst zegt Dembele te gebruiken ongeacht de situatie en dan teruggefloten wordt door Laporta. Zou al helemaal hilarisch zijn als ze hem nu toch nog gaan gebruiken. Dat het geen gemakkelijke situatie is, is zeker een feit. Maar dat Laporta er een heus circus van maakt en de polonaise zit te dansen bij de presentatie van Xavi (nadat hij 6 maanden eerder bestempeld werd als niet genoeg ervaring), is toch volledig op zijn conto. Net als de aanpak van de zaak Dembele. Nadat elk slecht nieuws in Bartomeu zijn schoenen wordt geschoven (terecht of onterecht), maken ze nu van Dembele de absolute zondebok. Terwijl die eigenlijk alleen maar doet wat mag. Dat dat slecht valt bij fans kan ik snappen, maar om die dan publiek te gaan kruisigen... en dan verbaasd zijn dat er halve gare fans in zijn auto gaan trappen. Net zoals bij Koeman is dat door wat je zelf mee in de hand werkt.

2 februari 2022 om 15:27

Ik snap dan ook wel waarom ze nu niet voor Mbappe gaan en Ferran Torres in huis hebben gehaald. Kwaliteit verschil is aanzienlijk.

ontbind dan meteen zijn contract
dan laat je zo'n speler toch niet nog een half jaar bij je blijven
Ousmane Dembélé had je allang weg moeten doen

2 februari 2022 om 15:28

Hoe dan , denk varca heeft niet 9M op de plank liggen om het af te kopen

2 februari 2022 om 16:02

helaas niet
Barca wilt van alles, doet van alles
maar kunnen eigenlijk helemaal niks
maar Dembele moet gewoon weg zwaar irritante gozer en een egoist

Achja moet Dembele zelf weten. De deur was altijd open geweest voor hem om bij te tekenen. Hij wilt weg, dan mag hij lekker weggaan. Ik ben benieuwd hoe Traroe het gaat doen. Fysiek ijzersterk en ook bekend bij Barca vanwege zijn La Masia verleden.

Beter dat ie niet meer bij barca blijft, laat hem maar lekker 5-6 maanden op de tribune zitten, geen een club zal zich voldoen aan de voorwaarden die dembele wilt

2 februari 2022 om 15:35

Vijf tot zes maanden op de tribune? Over vier maanden zit het seizoen er alweer op. Daarna zal hij transfervrij elders tekenen tegen ongetwijfeld een heel mooi tekengeld bedrag.

2 februari 2022 om 20:00

Zijn eisen tegenover Barcelona zullen vast niet de eisen zijn jegens andere clubs. Hij en z'n zaakwaarnemer zijn gewoon heel hoog in de boom gaan zitten om een transfervrij vertrek te forceren of anders om een giga-contract in de wacht te slepen bij Barcelona. Iets dat natuurlijk nooit gaat gebeuren gezien de omstandigheden.

Lekker nog een half jaartje achter de playstation voor een wereld salaris . Heerlijk leven!

2 februari 2022 om 16:52

Als hij slim is leest hij inderdaad de handleiding van Bogarde.

Als een speler van Wolves een geweldig salarisoffer moet doen om bij Barca te kunnen spelen is Barca wel heeeeel diep gezonken. Mja what’s new?

Hij blijft gewoon wachten, iedere maand zijn salaris voor alleen je conditie op peil te houden. In de zomer gratis de deur uitlopen

Wat is toch het nut om je als voorzitter steeds uit te laten over spelers en dit soort situaties? En al helemaal om vermoedens die gebaseerd zijn op onderbuikgevoelens de wereld in te slingeren? Leidt imo allemaal alleen maar tot onrust onder de fans en in de kleedkamer. Zie je ook nergens anders. Ik vind het onprofessioneel en niet bij zijn functie passen.

2 februari 2022 om 15:39

Kan jij een andere voorzitter noemen dat tijdens de verkiezingscampagne doodleuk een spandoek van zich laat hangen net naast het stadion van je rivaal?

Ik niet.. bewijst maar weer hoe de beste man is ingesteld.

Tel erbij dat hij bij het halen van Ferran Torres riep dat ze ‘terug’ zijn, en de grote namen zullen volgen, vervolgens komt hij aan met Traore en Aubemeyang en viert hij alsof hij Haaland binnen haalde.

Laat hem doen zou ik zeggen .

2 februari 2022 om 15:53

Dat vind ik niet eens zo erg. Is wel een ludieke manier om exposure te krijgen en geen slechte manier om je campagne te versterken. Maar al dat gelul over je spelers en die wekelijkse vlogs een tijdje terug gaan mijn haren van overeind staan. Ik heb Perez nooit over Bale gehoord zoals dit en die wil al 3 jaar niet vertrekken. Of de voorzitter/td van Arsenal over Aubameyang of Woodward over Sanchez toen die zoveel poen pakte en niet wou vertrekken of De Gea toen hij zijn contract niet wou verlengen in 2013, City toen Sane niet wou verlengen enzovoort enzovoort. Hoort gewoon niet imo.

2 februari 2022 om 16:26

Laporta is meer aan populisme aan het doen en de fans een droom aan het verkopen, wat nog goed lijkt te werken. Font had een veel betere voorzitter geweest imo, met een echte visie. Laporta heeft in de maanden dat hij er zit al evenveel keer zijn kar gekeerd en probeert het verleden te gebruiken als houvast, en elke tegenslag kan hij schuiven op 'de erfenis'.

2 februari 2022 om 17:57

Laporta is bombastisch en heel extravert, nu ook niet mijn stijl, maar eenieder zijn persoonlijkheid en karakter. Laporta is een politiek-nationalist, een commerciele advocaat en communictief sterk.
Zo'n charismatische types horen zichzelf soms graag, maar dat doet niets af aan de kwaliteit van zijn inhoud en zijn beleid. Het is hier al ettelijke keren herhaald dat deze 2 aanwinsten niet de grote namen zijn die hij bedoelde, dat zal pas voor de zomer zijn.
En hij heeft verder ook niet beweerd dat elke aankoop een wereldster zal zijn, dus het is niet omdat hij 2 degelijke spelers haalt die niet tot de wereldtop behoren, dat hij dan zijn woorden niet nakomt.

2 februari 2022 om 20:04

@fcbcruyffista - Waar wil Barcelona een wereldster van betalen dan? Vergane glorie als Aubameyang doet wel een offer omdat dit z'n laatste grote club zal worden en hij elders niet veel meer zou gaan verdienen. Echter kosten de grote namen nog behoorlijk wat meer dan Ferran Torres gekost heeft en verdienen drie keer zoveel salaris. Tenzij ze nog maar eens een lening van 200 miljoen euro afsluiten, zijn de echt grote namen onhaalbaar. Die gaan echt niet inleveren om bij Barcelona te kunnen spelen. De gehele wereldtop zit achter ze aan en die kunnen wel betalen wat de speler vraagt.

2 februari 2022 om 23:07

Dat is hier ook al verschillende keren uitgelegd. Nieuwe sponsoren (er zouden historische deals op tafel liggen) e.a. financieringen (bv. de verkoop van aandelen van één van de bedrijfstakken) zouden de mogelijkheid bieden om een wereldster aan te trekken. En de aantrekkingskracht van Barca blijft altijd immens groot voor zowel spelers als sponsoren, dit wordt serieus onderschat. Maar goed, we zullen het wel zien in de zomer.

Die adama traore gaat daar nooit slagen die gast kan alleen rennen. Laat nou net zijn dat de spaanse conpetitie 1 van de meeste technische competitie is. Bedoel in spanje willen ze allemaal voetballen dat gaat bij traore niet werken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
Dani AlvesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

39 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren