Van Nistelrooij krijgt aanbeveling: ‘Als hij wil, zou dat fantastisch zijn’

Dinsdag, 1 februari 2022 om 12:49Rian Rosendaal • Laatste update: 13:03

Foppe de Haan denkt dat Ruud van Nistelrooij uitermate geschikt is voor de momenteel vacante trainerspositie van sc Heerenveen. Het spreekt de voormalig trainer van de Friezen aan dat de huidige coach van Jong PSV zich niet laat opjagen op weg naar de top van het trainersgilde maar rustig de tijd neemt om alle kneepjes van het vak te leren. Heerenveen zoekt een nieuwe hoofdtrainer na het ontslag van Johnny Jansen van een week geleden. Oud-speler Jon Dahl Tomasson is ook al in verband gebracht met een terugkeer in het Abe Lenstra Stadion.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Voor welke trainer moet sc Heerenveen gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door ecke)

Opzich wel een mooie stap. Echt een tussenstap. Met het materiaal van een PSV of een Ajax kan je het moeilijk verpesten en zal je het merendeel van je wedstrijden winnen. Je kan je tactisch echt ontwikkelen door een middenmoter naar je hand te zetten.

Zou geen heel gek idee zijn. Hij verbaast me enorm tot nu toe maar of je direct de stap naar PSV 1 moet zetten vraag ik me af. Bij Heerenveen 1/2 jaar wennen en ervaring op doen en dan kan hij altijd nog naar PSV. Qua uithangbord natuurlijk wel perfect. Echt een gentleman, in tegenstelling tot zijn tijd als speler haha.

1 februari 2022 om 13:07

Aan de andere kant, als hij faalt bij Heereveen dan word het lastiger om bij bijvoorbeeld PSV 1 te komen.

Als hij nu wacht op een plek bij Psv1, en hij faalt daar kan hij het altijd nog proberen bij een club als Heereveen.

het is een lastige keuze, maar toch zou ik het persoonlijk wel leuk vinden om hem bij Heereveen te zien.

1 februari 2022 om 14:09

Eens, maar tijdje terug gaf hij nog duidelijk aan dat hij zijn trainerscarriere rustig wil opbouwen. Meen dat hij daarbij aangaf in ieder geval volgend seizoen nog Jong PSV te trainen en daarna verder kijkt wat hem de beste stap lijkt. In dat kader kan ik me goed voorstellen dat hij eerst nog naar een club als Heerenveen wil. Of PSV moet hem een voorstel doen om samen met een ervaren man het eerste te trainen. Zou ook geen gek idee zijn.

1 februari 2022 om 14:18

Dit is dus exact de reden dat ik voor ben. Geen overhaaste beslissing. En met in het achterhoofd hoe deze man ook alles (stapsgewijs) uit zijn voetbalcarrière heeft gehaald, kan ik niet anders dan concluderen dat hij weloverwogen beslissingen maakt. Niets is zeker, maar de persoon van Nistelrooij heb ik veel vertrouwen in

1 februari 2022 om 14:00

Ik ben keihard voor!

1 februari 2022 om 15:25

Hey fossen, hoe bedoel je in zijn tijd als speler? Ik ben ook Psv fan sinds '95 en van Nistelrooy was heel veel, maar toch niet onsportief of smerig als speler? Ik kan me bijvoorbeeld niet herinneren dat hij ooit rood heeft gehad oid?

1 februari 2022 om 15:46

Geen smerige speler maar bloed fanatiek, naar zichzelf, medespelers en tegenstanders.

1 februari 2022 om 16:00

Ik kan me maar 1 moment herinneren, toen hij als speler van het Nederlands elftal ging juichen voor de verdediger.

1 februari 2022 om 16:19

Nee zeker niet smerig maar wel een bloedfanatieke winnaar die daar heel ver in ging. Als trainer is hij heel rustig, netjes en gereserveerd. Dat verschil bedoel ik meer.

Als ik Ruud was zou ik lekker blijven zitten waar hij zit en niet vertrekken naar Heerenveen, ik denk niet dat PSV verder wil gaan met Schmidt. en mij lijkt Ruud de opvolger van Schmidt.

1 februari 2022 om 13:11

Kom op zeg. Gelukkig is Ruud we zo verstandig om dat niet te gaan doen. Lekker rustig je carriere opbouwen. Niet meteen die fout maken om het eerste te gaan trainen na de jeugd.

1 februari 2022 om 13:13

@soccerfan_1 hoe weet jij dat Ruud zo verstandig is om niet meteen PSV 1 te gaan trainen na jong Psv?. ken jij Ruud persoonlijk?.

1 februari 2022 om 13:32

Waarom zou dat een fout zijn. Er moet toch een keer een moment komen om de stap te wagen. Ik zou het wel aandurven als Schmidt niet durft te verlengen, uit PSV zijn perspectief en ook vanuit zijn perspectief.

Bij PSV zit je natuurlijk met druk, maar het is ook weer niet zo dat er flink aan zijn stoelpoten gezaagd zal worden, ook zullen de fans zich niet snel tegen hem keren. Dat zag je ook eerder bij van Bommel en Cocu.

1 februari 2022 om 13:33

Omdat Ruud zelf heeft aangegeven het rustig te willen opbouwen misschien???

Dit zei hij een aantal weken geleden daar ook nog over.

,De komende anderhalf jaar wil ik nog coach zijn van Jong PSV. Ik vind dat een prachtige functie en het is leuker dan ik me had voorgesteld. Het kan zijn dat ik het daarna nog iets langer blijf doen of dat er een tussenstap komt, maar voor de toekomst heb ik zeker de ambitie om trainer van PSV te worden”, zei Van Nistelrooy maandag op het jeugdcomplex van Psv.

En die toekomst is niet over een paar maanden....verstandig.

1 februari 2022 om 13:38

@soccerfan_1 het kan allemaal best zo zijn dat Ruud dat verteld heeft. maar als John Ruud een voorstel doet om PSV 1 tegaan trainen dan gaat Ruud daar echt wel even goed over nadenken hoor. denk dat de kans ook vrijgroot is dan dat Ruud ja gaat zeggen.

1 februari 2022 om 14:00

De kans om trainer worden van je cluppie komt niet elk jaar voorbij. Als Ruud dat aangeboden krijgt doet hij dat meteen.

1 februari 2022 om 14:16

Wat jij wil.....

zou wel een mooie stap zijn voor van Nistelrooy
en is bekend met de club Heerenveen
zou het leuk vinden Ruud in de Eredivisie aan de slag te zien
en dan misschien later naar PSV

Op zich vind ik het een mooie gedachte, die Van Nistelrooij in theorie ook wel zou aanspreken. Zonder al te veel druk leren in de luwte en dan na een jaar of twee bij PSV aan de slag voor het grote werk. Grote spelers met trainersambities zouden aan Van Nistelrooij een voorbeeld moeten nemen, kiezen voor de weg van de geleidelijkheid. Maar of Heerenveen nu de ideale omgeving is om je skills op uit te proberen. Heerenveen kent al jaren een zwalkend transferbeleid en wordt gekenmerkt door een zwakke organisatie; ik zie die club zo structureel in de kelder van de competitie aanmodderen de komende jaren, op het gevaar van degradatie af. Het is momenteel een van de meest vlakke elftallen in de ED, wat voor een coach weinig aanknooppunten geeft. Liever zie ik hem naar FC Utrecht of Go Ahead Eagles gaan.

1 februari 2022 om 13:41

Ben benieuwd aan wat voor contractuele constructie dan gedacht wordt. Verleng je dan met vnistelrooij en 'leen' je hem uit voor 1-2 jaar? Op die manier hou je wel meer zekerheid dat hij na die twee jaar ook daadwerkelijk terug zou gaan. Aan de andere kant brengt dat ook weer risico's met zich mee (wat gebeurt er als hij ontslagen wordt bijvoorbeeld). Zou wel een interessante ontwikkeling zijn als naast spelers ook personeel uitgeleend kan worden.

1 februari 2022 om 23:30

Twee jaar contract voor een trainer is niet zo gek toch?

Ik hoop dat hij komend jaar de opvolger van Schmidt wordt bij Psv. Het verschil tussen hem en bijvoorbeeld van Bommel is dat hij al ervaring heeft in het betaalde voetbal als coach en van Bommel direct vanuit het jeugdvoetbal werd doorgeschoven. Daarbij is Ruud denk ik minder eigenwijs en meer leerbaar dan van Bommel. Ik zie het in hem wel zitten en hij bewijst ook dat hij spelers beter kan maken (ik noem een Bakayoko).

De namen die nu bij Heerenveen genoemd worden spreken mij persoonlijk wel aan. Met Van Nistelrooij heb je een trainer die de club kent, die goed met jeugd is, die een goede spitsentrainer is, veel ervaring heeft als speler, en natuurlijk een groot internationaal imago. Dat kan weer handig zijn met de visie om jonge spelers aan te trekken. Verder JDT is eigenlijk precies hetzelfde verhaal, alleen heeft hij als extra dat hij ervaring heeft met 1e teams en daarnaast 2x kampioen geworden is in Zweden. Wat mij betreft beide 2 capabele opties.

Misschien seizoen bij PSV2 afmaken en dan eens op het eerste niveau proberen van Heerenveen. Je kunt niet eeuwig in de luwte blijven.

En dan johan bakoyoko en oppergaard van osv meenemen als huurlingebln want zijn rwee spelers met een hoog potebtieel die aan speelminuten moeten komen

1 februari 2022 om 16:15

Cas, jammer voor jou, maar Heerenveen wil juist van al die huurlingen af die niets toevoegen en al helemaal geen centen opleveren op termijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. HalilovićMiddenvelder20
T. HayeMiddenvelder20
S. OlssonMiddenvelder20
A. NoppertKeeper20
A. TahiriMiddenvelder20
P. BochniewiczVerdediger20
R. KaibVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

Nederland
4 fans
Coach, 79 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren