Liverpool grijpt op pijnlijke wijze naast toptalent: papierwerk te laat in orde

Dinsdag, 1 februari 2022 om 09:48Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:03

Liverpool is er op de slotdag van de transferwindow niet in geslaagd om Fabio Carvalho over te nemen van Fulham. Beide clubs kwamen iets voor middernacht tot een akkoord, waardoor het een race tegen de klok werd om de persoonlijke voorwaarden door te nemen, de medische keuring af te nemen en andere benodigde papieren in te vullen. Daar slaagde Liverpool niet in, waardoor het op het laatste moment de deal alsnog zag afketsen.

Carvalho beschikt bij Fulham over een contract tot komende zomer. De negentienjarige aanvallende middenvelder maakt indruk op Craven Cottage en speelde zich in de kijker bij verschillende clubs. Liverpool leek het meest doortastend en kwam met Fulham een transfersom overeen. De deal klapte echter toen Fulham erop bleef aandringen dat Carvalho de rest van het seizoen op huurbasis zou afmaken in Londen. Hoewel Liverpool instemde met die wens, kreeg het niet de benodigde papieren van de EFL, waardoor de transfer op het laatste moment afketste.

Het betekent dat Carvalho de rest van het seizoen afmaakt bij Fulham, waar hij komende zomer transfervrij vertrekt. Liverpool is in onderhandeling over een voorcontract om de middenvelder over een halfjaar alsnog in te lijven. Een speler die transfervrij overstapt van de ene naar de andere Engelse club kan pas in gesprek gaan na het ingaan van de laatste maand van zijn contract. Liverpool moet Fulham in ieder geval een opleidingsvergoeding betalen.

Carvalho zou naar verluidt voor zo'n acht miljoen euro de overstap maken naar Liverpool. Het is niet de eerste keer dat een deal tussen Fulham en Liverpool voor opschudding zorgt. In 2019 namen the Reds Harvey Elliott over van Fulham. De clubs konden het echter niet eens worden over de vergoeding voor het destijds zestienjarige talent, waarna de onderhandelingen in de rechtbank werden voortgezet. Liverpool bood een slordige 9 ton, waar Fulham een bedrag van 9,5 miljoen euro verlangde. Uiteindelijk werd 4,7 miljoen euro betaald inclusief bonussen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Dus nu komt hij in de zomer dan toch gewoon transfervrij?

Snap ook niet dat clubs vaak tot de allerlaatste minuut wachten, terwijl dit geen transfer is om een andere top transfer op te vangen..

1 februari 2022 om 10:14

Als beiden clubs tot het laatste moment voet bij stuk houden krijg je dit soort taferelen. Ook omdat 't nog ingewikkelder werd vanwege de verhuur van N. Williams van Liverpool naar Fulham (wat wel net op tijd is gelukt). Nu is 't hopen dat ie in de zomer wel gewoon komt, en een club als Dortmund (die geloof ik veel interesse had) er mee aan de haal gaat.

1 februari 2022 om 13:21

Transfervrij, maar dan komt het voor de rechter vanwege de leeftijd volgens mij. Zelfde is gebeurd met Elliot waardoor Liverpool alsnog 6 miljoen moest aftikken. Dat willen ze voorkomen, vandaar dat ze een ‘transfersom’ afspreken.

In dit geval is in mijn ogen niet Liverpool maar Fulham de grote verliezer. Vermoedelijk gaat hij alsnog naar Liverpool in de zomer maar zonder transfer. Kan Carvalho mooi wat tekengeld opstrijken.

1 februari 2022 om 10:39

Wat ik hoorde is dat Carvalho sowieso het seizoen af zou maken bij Fulham. De afspraak die de clubs hebben gemaakt is dat Carvalho in de zomer komt, maar voor dezelfde vergoeding als die af was gesproken in deze periode. Of zij dat doen door middel van een contractverlenging of iets dergelijks weet ik niet.

1 februari 2022 om 17:25

Nou die kans wordt aanzienlijk kleiner. Liverpool kan pas in eind mei met hem rond de tafel terwijl buitenlandse clubs hem nu al allerlei moois kunnen beloven.

Sowieso snap ik dit niet; hij zou in Londen blijven en in de zomer was hij transfer vrij. Waarom Fulham dan iets betalen?

Als transfer vrije speler mag je nu al onderhandelen met je nieuwe werkgever, waarom doet Liverpool dat niet zonder Fulham erbij te betrekken?

Eigenlijk veranderd er niets aan de situatie. Hij kan nog steeds een contract tekenen bij Liverpool en in de zomer gaan.

1 februari 2022 om 10:13

Enigste wat er mis kan gaan , dat andere clubs nu ook kans maken

1 februari 2022 om 10:30

Er verandert heel veel voor Liverpool. Nu waren ze verzekert van zijn komst in de zomer. Lees de tekst eens goed.

Engelse clubs mogen onderling nu nog niet onderhandelen over de transfervrije status. Dat mag pas eind juni! Terwijl elke andere club in de rest vd wereld nu al wel met hem mag onderhandelen. Er is dus een kans dst en psg of real bij wijze van zijn slag slaat. Doen die dat niet kan eind juni ook de rest vd PL clubs met Carvalho onderhandelen. Voor Liverpool is er dus onwijs veel verandert aan de situatie.

Grote kans dat er een club komt die hem meer gaat bieden.

Al zie ik Carvalho graag naar Liverpool gaan. Echt een toptalent. Ben benieuwd

1 februari 2022 om 11:06

Bij Engelse, binnenlandse transfers mogen clubs maar 1 maand van tevoren onderhandelen over een transfervrije overgang met de speler.

1 februari 2022 om 17:27

Liverpool mag hem pas eind mei transfervrij benaderen. Zo werkt het in Engeland. Dat wil zeggen dat buitenlandse clubs 5 maanden voorpsrong hebben om hem in te lijven.

Toch bizar hoe vaak dit soort deals niet doorgaan ivm verstrijken van de deadline.
Je weet al sinds jaar en dag dat deze deadline er is en toch weten clubs het vaak last minute niet voor elkaar te krijgen.

Anno 2022 zou dit toch wel anders moeten gaan? Ik zou zeggen transfer onder voorbehoud zodat je nog een dag na deadline tijd hebt om alle papieren en medische check te regelen. Als dat niet lukt gaat de transfer niet door.

1 februari 2022 om 17:28

onder voorbehoud werkt niet. De papieren moeten op tijd binnen zijn bij de respectievelijke bonden. Het is dus definitief of niet. Als je een transfer onder voorbehoud wil doen met een dag speling dan kan dat op 30 januari.

Het kan best wel eens een bewuste actie zijn geweest. Hij zou sowieso nog bij Fulham worden gestald tot de zomer. Als ze er met Carvalho uit zijn kan hij nu in de zomer transfervrij komen en een mooie tekenbonus tegemoet zien.

Dus Liverpool en Carvalho hadden al een persoonlijk akkoord? En ze waren het ermee eens dat hij het seizoen zou afmaken bij Fulham?

Ik twijfel of dit dan aan het papierwerk heeft gelegen. Nu maakt hij alsnog het seizoen af bij Fulham en sluit hij (waarschijnlijk) komende zomer gratis aan bij Liverpool. Bespaart weer zo'n 8 mil

1 februari 2022 om 12:02

Je vergeet even deze regel:

'een speler die transfervrij overstapt van de ene naar de andere Engelse club kan pas in gesprek gaan na het ingaan van de laatste maand van zijn contract.'

Dit bied clubs uit andere landen de kans om de speler de komende maanden transfervrij vast te leggen.

Ik zou het bijna geloven. Liverpool kan nu lekker 8 mil op zak houden door een ''foutje''. Zuur voor die jongen en Fulham, maar dit komt Liverpool natuurlijk niet slecht uit. Vooral omdat ze de speler al nog een halfjaar wilde verhuren. Nu komt die sowieso in de zomer maar transfervrij.

1 februari 2022 om 17:30

Of Barcelona, Madrid, Juve, Bayern, Dortmund (hebben niet allemaal interesse hoor, ik zeg maar wat) benaderen hem de komende maanden voor hij met Liverpool om de tafel mag en een voorcontract kan tekenen en Liverpool is hem kwijt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
AlissonKeeper360
J. HendersonMiddenvelder352
Mohamed SalahAanvaller3523
Diogo JotaAanvaller3515
MarceloKeeper00
L. KariusKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

Portugal
1 fan
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Fulham U18 0 0 0 0
2021/2022 Fulham U23 0 0 0 0
2021/2022 Fulham 36 10 5 0
2020/2021 Fulham 4 1 0 0
2020/2021 Fulham U23 13 11 5 0

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren