Juventus verwelkomt na Dusan Vlahovic ook Denis Zakaria

Maandag, 31 januari 2022 om 16:53Jordi Tomasowa • Laatste update: 16:55

Juventus neemt Denis Zakaria per direct over van Borussia Mönchengladbach, zo maakt de Duitse club via de officiële kanalen bekend Volgens journalist Fabrizio Romano betaalt de grootmacht uit Turijn een bedrag van vijf miljoen euro, exclusief variabelen. De 25-jarige middenvelder - die maandag al in Italië was voor de medische keuring - wordt gezien als opvolger van Rodrigo Bentancur, die op weg is naar Tottenham Hotspur.

Juventus heeft met de komst van Dusan Vlahovic een grote slag op de transfermarkt geslagen, maar verwelkomt in de persoon van Zakaria ook nog een nieuwe middenvelder. De Zwitsers international beschikte bij Mönchengladbach over een aflopend contract, waardoor zijn club nog wat overhoudt aan zijn vertrek in plaats van hem in de zomer transfervrij van de hand te doen. Juventus zag Zakaria als een interessante optie om de selectie komende zomer te versterken, maar wilde de concurrentie voor zijn door hem deze winter al in te lijven.

Om de transfer rond te krijgen, moest Juventus eerst een middenvelder verkopen. Volgens Romano gaat Bentancur naar Tottenham en neemt de club ook Dejan Kulusevski over van Juventus. Het tweetal was bij Juventus niet verzekerd van een basisplek. Romano meldde eerder deze week dat Zakaria ook kon rekenen op interesse van Bayern München, Borussia Dortmund en Manchester United, terwijl een overstap naar Liverpool door de transfermarktexpert uitgesloten werd. De middenvelder kwam dit seizoen in de Bundesliga tot nog toe tot zestien optredens en was hierin goed voor twee treffers en één assist.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Kan iemand mij wat meer vertellen over deze Zakaria? Is dit een goede aankoop?

29 januari 2022 om 13:51

Is wel de beste speler van Mönchengladbach in mijn ogen. Kan bijna het hele middenveld bestrijken

29 januari 2022 om 14:32

Bedankt voor je reactie. Beter dan Bentancur zal hij wel zijn, dus achteruit gaan we er niet op.

29 januari 2022 om 14:40

Ben ik niet met je eens, Jonas Hofmann, Yann Sommer en Florian Neuhaus vind ik betere spelers.

29 januari 2022 om 15:14

Neuhaus wordt zo ondergewardeerd hij kan makkelijk mee bij een Dortmund

29 januari 2022 om 15:43

Neuhaus mag je komen ophalen, wat is die achteruit gegaan , kan voetballen maar echt een slappe vent

29 januari 2022 om 22:50

Ja Neuhaus valt me ook een partij tegen dit jaar. Vooral zijn eerste jaren vond ik hem erg goed spelen. Maar dit seizoen voegt hij niet veel toe. Als hij nog verder wegzakt, is de kans aanwezig dat hij net zo'n carrière als Max Meyer krijgt.

29 januari 2022 om 13:52

Niet heel moeilijk om beter te zijn dan onze huidige middenvelders. Ik hoorde dat hij na zijn blessure niet meer de oude is. Kan natuurlijk wel wat dynamiek aan ons middenveld toevoegen en verdedigend zijn mannetje staan zodat Locatelli meer ruimte krijgt om hoger op het veld te komen. Ik ken hem eerlijk gezegd niet goed, maar voor 7 miljoen kan deze speler moeilijk een flop worden.

29 januari 2022 om 14:19

Thanks, voor 7mil kun je inderdaad de gok wagen. En slechter dan Bentancur kan toch haast niet.

29 januari 2022 om 14:59

Hoorde vanuit de Engelse media dat Juventus in de zomer een lijntje wilt uitgooien naar Jorginho. Ik zie deze transfer ook als een die wel eens zo kunnen gebeuren. Hij heeft een contract tot 2023 en Chelsea zal nu wel twee keer nadenken voordat ze spelers hun laatste contractjaar in laten gaan (zie Rudiger, Christensen). Daarnaast schijnt hij heel graag terug te willen naar Italië. Ben benieuwd hoe jij tegen deze potentiële transfer aankijkt als Juventus supporter.

29 januari 2022 om 14:09

Zeker een goede middenvelder, maar niet iemand die Juve echt nodig heeft, zoals eigenlijk alle middenvelders die Juve de laatste jaren haalt..

29 januari 2022 om 14:27

Dat vreesde ik al, maar als we daar voor Bentancur kunnen verkopen dan is dat voor mij prima.

29 januari 2022 om 16:33

Nou toch wel verdedigend sterk en dat missen we een beetje. Met hem kan Locatelli vrijer spelen, Want Rabiot etc zijn allemaal lopers terwijl zakaria vooral verdedigend heel sterk is

30 januari 2022 om 19:08

Bbartnec

hij is dacht ik toch een uitstekende ballenrecuperator en iemand die goed voor de defensie kan spelen? bij mijn weten heeft juve nog niet zo iemand in de selectie.
dit kan meer initiatieven en vrijheden geven aan arthur en zeker locatelli

29 januari 2022 om 14:28

Gewoon een hele goede aankoop ! Bij ons was laatste maanden slechter maar zal bij jullie in de basis mooie bijdrage leveren. Voor 7 miljoen is het een koopje. Ben benieuwd of hij een topclub aankan

29 januari 2022 om 14:32

Thanks voor je reactie. Laten we hopen op het beste, geldt ook voor BMG!

29 januari 2022 om 14:55

Thanks , zonnige toekomst voor allen hopelijk !

30 januari 2022 om 19:34

Juve wordt scary volgend seizoen...

30 januari 2022 om 19:32

Juve gaat vooruit

Dat zou wel een heerlijke wintermercato zijn zeg. Vlahovic en Zakaria als aanwinsten en hopelijk het vertrek van Bentancur en Kulusevski. Aston Villa wil 20-25 miljoen voor Bentancur betallen, ik zeg gelijk doen ondanks doorverkooppercentage van Boca. Zeer middelmatige middenvelder, defensief wel oké maar zijn passing is echt niet van professioneel niveau, met als toppunt de terugspeelbal op de keeper tegen Porto. Kulusevski is in alle opzichten niet goed genoeg voor Juventus momenteel dus als Tottenham 30 miljoen wil bieden, dan wil ik best de brandstof bekostigen om hem naar London te laten vliegen. Alle troep die Paratici heeft veroorzaakt wordt nu door Cherubini geruimd. Fino alle fine!

29 januari 2022 om 14:28

Ongelofelijk toch dat een club 25mil biedt voor Bentancur en dan wilt Juve nog meer ook haha..

29 januari 2022 om 15:46

Ben je niet wat hard voor Kulusevski? Ik zou die jongen graag bij Manchester United of Real Madrid zien hoor. Het onderste is nog lang niet uit de kan bij die knul. 20 jaar pas, je ziet de potentie toch wel? Je kan dan beter hem wat vertrouwen geven. De echte middelmaat zit bij Juve toch al jaren op het middenveld en de backposities?

29 januari 2022 om 16:01

Zit hem denk ik in vertrouwen. Hij heeft zeker potentie. Maar de ene na de andere bal stuitert van zijn voet en is zelden beslissend. Verwacht ook niet dat hij gaat slagen bij juve. Dus beter verkopen .

Juventus heeft jarenlang middenvelders gekocht die exact dezelfde rol vervulden (matuidi, Rabiot, Ramsey, Bentancur, Khedira enz.). Beetje manusjes-van-alles, maar ook weer niks. Ik zei vier jaar geleden al dat dat ze ging opbreken op een gegeven moment; een gebrek aan creativiteit op het middenveld, geen creatieve impulsen op de flanken en zonder Ronaldo ook geen firepower. Vlahovic lijkt een goede stap vooruit te zijn, maar hij kan evengoed vies tegenvallen omdat je buiten Dybala eigenlijk weinig creativiteit op het middenveld hebt en te veel flegmatiek op de vleugels.

Dan haal je nu Zakaria, tsja, het is maar net de vraag hoe dat uitpakt. Ik denk dat het vooral zijn zaakwaarnemer is die hem succesvol heeft gehyped, want zo ontzettend goed is ie nou ook weer niet, en heel Europa stond ineens in de rij voor hem. Betwijfel of hij echt iets toevoegt aan de huidige selectie.

29 januari 2022 om 13:54

Heb stiekem de hoop dat Fagioli (uitblinker in de Serie B en favorietje van Allegri) en Rovella volgend jaar ons middenveld komt versterken. Allegri is alleen niet zo happig op teveel jonge spelers op het middenveld. Fagioli is qua creativiteit een speler die ontbreekt bij onze selectie en Rovella kan prima als regista uit de voeten. Beide al onder contract bij Juventus.

29 januari 2022 om 14:12

Je vergeet nog die McKenzie 😉 Ook een middenvelder van niks haha. Is gewoon allemaal pure middelmaat. Vind het ook heel vreemd dat Juve met zoveel van zulke middelvelders aan de haal gaat. Allemaal "leuk voor erbij" spelers die nuttig kunnen zijn, maar meer niet.

29 januari 2022 om 14:26

Oh ik vergeet er nog zeker drie naast die groep en Mckenzie, maar het heeft echt de middelmaat diep in het elftal geslepen. Ze werden steeds overtuigend kampioen vanwege de zwakte van de concurrentie en Ronaldo heeft dat nog twee jaar verlengd (men onderschat echt hoe belangrijk die man is geweest daar). Maar nu... Wie is de grote creatieve speler? Wie is de doelpuntenmaker? Wie is de beste vleugelspeler? Wie is de beste controlerende/verdedigende middenvelder?

De doelpuntenmaker is nu opgelost, maar nu zit je met een berg dood hout en moet je nog minstens drie gapende gaten opvullen.

29 januari 2022 om 16:08

Helemaal mee eens. Dit Juve heeft echt nog veel werk te verzetten voor ze weer mee kunnen doen om de Champions League. En eerlijk gezegd denk ik dat Zakaria eerder een toevoeging is aan de groep middelmatige middenvelders dan aan het elftal.. En dan lees je ook nog over een Jorginho..

29 januari 2022 om 14:26

Verdedigend is Zakaria zeker een meerwaarde. Ik denk dat hij overal wel mee kan. En ik denk ook dat hij een verbetering is ten opzichte van Rabiot, Ramsey enz. Dus wel degelijk een versterking. Alleen moet er wel een middenvelder bij die Vlahovic in stelling kan brengen.

29 januari 2022 om 14:36

Overal? Echt waar? Ik denk het niet hoor. Een Real Madrid, Bayern Munchen, Manchester City, Chelsea, ze hebben niks aan een Zakaria. Opnieuw, hij is erg gehyped, maar hij is 25 en heeft niet veel rek meer en is gewoon een oké speler bij een club die een instabiele middenmoter/subtopper is geweest de laatste jaren.

29 januari 2022 om 16:37

Heeft jarenlang hoog op het lijstje van pep gestaan, lijkt me stug dat hij interesse toont terwijl ze er anders niks aan hadden gehad.

30 januari 2022 om 19:16

Zakaria is een stofzuiger, bestrijkt het hele middenveld, doordat Zakaria de vuile was doet op veld, kunnen Locatelli en Mckennie meer naar voren spelen,

Dus ja, ik vind dit een goeie aankoop van Juve en het ziet er eindelijk weer rooskleurig uit, van de zomer komt er wel een of 2 creatiefe versterking bij, mischien Pogba transfervrij

Zo dat zou een prima transferwindow zijn! Heb je de as van je team echt prima versterkt.

Geen geld hebben en dan toch kunnen kopen had ik dat maar.

29 januari 2022 om 14:23

er wordt verwacht dat er stevig wat verkocht zal worden deze zomer.
bentancourt en kulu stana al in de etalage, wsl deligt die volgt deze zomer

29 januari 2022 om 14:35

Juventus heeft een kapitaalinjectie van 400 miljoen gekregen. Het salarishuis is afgelopen jaar ook met 40 miljoen geslonken. Geen geld is onzin, maar er wordt momenteel wel op de kleintjes gelet om kosten te besparen aangezien de uitgaven onder Paratici buitensporig hoog waren, in combinatie met de coronacrisis uiteraard leidde dat tot een probleem. Dat probleem is verholpen door de kapitaalinjectie.

Goede speler maar alweer de zoveelste controlerende middenvelder. Het is wel denk ik een speler met meer kwaliteit als Iemand als Betancur of mckennie maar toch heeft juve veel meer behoefte aan iemand zoals Fekir Aouar or Bernardo Silva. Maar goed Zakaria binnen halen en dan Benatncur naar Villa laten gaan is geen slechte deal.

29 januari 2022 om 15:35

Algeri houd gewoon van hardedewerkers en waterdragers, daar is niets aan te doen.. hij is het onderdeel van he probleem eigenlijk.

Typische Juventus aankoop. Mediocre middenvelder en daar is alles mee gezegd. Ze hebben bijna een miljard uitgegeven in zes seizoenen tijd en er staat maar een hele matige selectie zonder echte topspelers en kwaliteit. Hoe kan een grote club zo slecht geleid worden?

30 januari 2022 om 18:40Net opgezocht, zo'n 950 miljoen euro uitgegeven inderdaad. Grote kanttekening is wel dat Juve ook voor 650 miljoen euro aan spelers heeft verkocht. Er zijn dus wel een heel aantal clubs die meer netto uitegegeven hebben dan Juve. Juve maakt de laatste jaren veel foute beslissingen. Maar niet alles is middelmatig. Denk aan spelers als de Ligt, Dybala en Chiesa. Ook Locatelli presteert dit seizoen als enige middenvelder goed. Vlahovic zou ook een goede aankoop kunnen zijn.

31 januari 2022 om 17:27

Precies. Een netto-uitgave van ongeveer 50 miljoen per jaar op de transfermarkt valt best mee. Dat clubs als PSG, Chelsea, City, Barca en United het slechter doen de laatste jaren is duidelijk maar volgens mij spenderen zelfs clubs als Liverpool en Bayern, die beide geroemd worden om hun verstandig beleid, meer in dezelfde periode.

31 januari 2022 om 17:28

Verschil is natuurlijk wel dat Bayern en Liverpool imo hun geld beter gespendeerd hebben, maar dat is weer iets anders.

Is dit nou echt een versterking? Speler is aardig gehypt door zijn entourage maar vind ik echt niet goed genoeg voor Juve. Past zo in het rijtje Rabiot, Khedira, Ramsey, Bentancur en McKennie.

30 januari 2022 om 19:25

Zakaria is echt wel een vooruitgang op rabiot bentancur ramsey.. als hij als box to box speler gaat fungeren krijgt locatelli een vrijere rol op het middenveld en dan gaat dat wel lopen denk ik

Juventus is goed bezig tijdens deze transferperiode! Vlahovic en Zakaria zijn directe versterkingen.

Het middenveld heeft nog een extra speler nodig, dan heb je een prima team staan. In de zomer investeren in de verdediging en Juventus gaat weer meestrijden met de landstitel en succes behalen in de CL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1065 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Álvaro MorataAanvaller359
D. VlahovićAanvaller157
Kaio JorgeAanvaller90
M. PerinKeeper50
C. PinsoglioKeeper10
M. RainaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

0 fans
Middenvelder, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren