Strijd om Van de Beek barst los: Crystal Palace krijgt plotseling concurrentie

Zaterdag, 29 januari 2022 om 12:38Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:48

Everton heeft zich gemeld in de strijd om de handtekening van Donny van de Beek, zo meldt Fabrizio Romano. The Toffees staan op het punt om Frank Lampard te contracteren als nieuwe manager en volgens Romano wil hij de middenvelder van Manchester United graag als versterking verwelkomen. Crystal Palace hoopt Van de Beek echter ook op huurbasis over te nemen van Manchester United en zal opnieuw aandringen om de deal snel rond te krijgen.

Waar Van de Beek hard op weg leek naar the Eagles, heeft Everton zich nu ook in de strijd gemengd om de middenvelder op huurbasis over te nemen. Valencia is daarentegen definitief afgehaakt. De huidige nummer tien van LaLiga zou zich momenteel focussen op andere potentiële transferdoelwitten. Everton was afgelopen zomer al dicht bij een huurovereenkomst voor Van de Beek, maar die transfer ging destijds op het laatste moment niet door. Met de aanstelling van Lampard hoopt Everton nu alsnog beet te hebben. Van de Beek is dringend op zoek naar speeltijd, hetgeen er voor de middenvelder op Old Trafford totaal niet in zit. Dit seizoen kwam hij onder Ole Gunnar Solskjaer en Rangnick nog niet verder dan 380 speelminuten.

Romano meldde woensdag al dat Van de Beek is dicht bij een tijdelijke overstap naar Crystal Palace was. De Premier League-club informeerde net als Valencia bij Manchester United naar de mogelijkheid om de 24-jarige middenvelder te huren. Ralf Rangnick wilde daar het liefst niet aan meewerken, maar Crystal Palace-manager Patrick Vieira 'blijft pushen', zo wist de transfermarkexpert. Sinds woensdag wordt gesproken over de huurvoorwaarden: United wil dat het volledige salaris wordt overgenomen.

Manchester United zal in ieder geval niet meewerken aan een optie tot koop in een huurcontract. De club wil zich ervan verzekeren in het seizoen 2022/23 over Van de Beek te kunnen beschikken. De middenvelder lijkt zich nu op te mogen maken voor een uitleenbeurt aan Crystal Palace of Everton. Vorige week meldde The Telegraph dat Van de Beek een aanbieding van Newcastle United heeft afgewezen, omdat hij geen trek heeft in degradatievoetbal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door primetime)

Bij Everton kan die mooi de nieuwe Klaassen worden. Ik zou lekker naar een andere competitie gaan. Ik zie hem nergens slagen in de PL.

29 januari 2022 om 12:53

Donny heeft echt wel veel meer voetbal in zich dan Davy Klaassen hoor. Davy komt voetballend in de eredivisie al in de problemen, en kan dat alleen compenseren met zijn goals. Donny is voetballend gewoon een stuk beter. Ik zie hem bij een middenmotor in de PL echt wel slagen.

29 januari 2022 om 13:14

Al dat negatieve gezever over Donny, iedereen klaagt over Raiola maar de zaakwaarnemer die hem naar United bracht is net zo slecht. Donny heeft kostbare carrièretijd verspild en op dit moment moet hij gwn aan spelen toekomen, Palace en Everton zijn prima clubs daarvoor en zeker met de huidige managers.

29 januari 2022 om 13:21

Sorry? Alsof VD Beek ergens heen gaat waar hij zelf niet achter staat… hij heeft ZELF deze domme move gemaakt. Nog niet net de hele wereld kon zien dat hij te kort kwam, maar meneer dacht er zelf blijkbaar anders over, prima, maar is het nu wel op de blaren zitten. Had gewoon stapgewijs carrière moeten maken. Begin lekker eerst bij een Lazio,WestHam,Sociedad voor dat je naar de top 4 vd topcompetities gaat. En het is niet zo dat je er lang hoeft blijven te plakken. 2 topjaren en clubs bieden veel geld en DAN kom je pas binnen als een man waar je moeilijk omheen kan. Althans, niet op zoals nu. Het punt is nou eenmaal dat je bij Ajax 1x in de twee weken top duel speelt en in een topcompetitie moet je eigen 80 procent van alle competitieduels alles geven, plus CL dus meerdere keren per week. Dat is gewoon andere koek

29 januari 2022 om 13:38

Dan moet hij ook niet zeiken dat hij geen speeltijd heeft als hij echt zoveel waarde hecht aan de miljoenen wat jij opnoemt … man man man

29 januari 2022 om 13:54

Het is gewoon wat makkelijk om het een domme move te noemen vind ik. Op het moment dat utd komt en hij een positief gevoel overhoudt aan de gesprekken is het op dat moment toch een prima keus. Deze ervaring meenemen naar je volgende club en je word er een wijzer mens van.

29 januari 2022 om 14:17

Sommige mensen zien nu eenmaal alleen zielige Donny, terwijl het echt zijn eigen bewuste keuze is geweest.
Nog nooit heb ik hier een interview gelezen waarin hij zelf heeft uitgesproken dat dit geen goede stap is geweest.
Voetbalzone wekt ook alleen maar de illusie dat Donny zielig is door steeds van die uiterst treurige foto's van hem te plaatsen boven artikelen.
De man heeft gekozen voor het grote geld ipv het sportieve, niets aan de hand, dat gebeurt wel vaker, maar accepteer je eigen keuze en leer er van.

29 januari 2022 om 14:21

Maar je ziet toch de namen waartegen je moet opboksen? Natuurlijk verkoopt MANU zoete koek aan Donny. Alsof zij gaan zeggen het wordt loodzwaar voor je, maar teken alsjeblieft bij ons. Tuurlijk niet. Die beloven gouden bergen. Elke clubs trouwens. Het is aan de speler en advocaat (als de advocaat echt begaande is om de speler) om gewoon goed af te wegen of je er gaat slagen. Zeker je eerste buitenlandse ervaring moet niet zo dramatisch zijn als dat van Klaassen en VD Beek. Miljoenen komt later wel. Ga eerst eens een mooie carrière opbouwen. Zie insigne. Die kon al van z’n 24e (nog) meer geld pakken ergens anders maar kiest voor z’n club waar hij van houd en alles speelt en nu op z’n 30e gaat hij lekker geld harken in Amerika. Slim

29 januari 2022 om 15:49

Ik denk dat ie het bij zowel Everton als Palace ook gewoon niet redt. Hij heeft gewoon niks extra's. Leuke pylon bij Ajax, maar verder niets.

29 januari 2022 om 16:46

@kevinovic Als je weet dat je moet concurreren met Bruno en Pogba vind ik het geen handige move

29 januari 2022 om 13:40

Tering wat een opportunisme bij @migi. Donny kan wel degelijk voetballen, iedereen wil een speler vergelijken. Klaassen is een leuke speler, maar geen topspeler. Donny is een betere versie dan Klaassen. Dat hij geen vertrouwen krijgt van de coach, maakt niet uit. Wat wel uitmaakt is dat je speeltijd krijgt bij een club die ook past bij zijn speelstijl. Clubs als Leipzig, Dortmund, Inter, Arsenal zijn goeie clubs waar hij direct speeltijd kan krijgen en nog op hoog niveau speelt. Het is echt geen garantie dat als je faalt bij United dan ook nooit meer een goeie carriere meer kan krijgen. Dennis Bergkamp zijn schoonvader faalde ook bij Inter en ging toen naar Arsenal. Hetzelfde voor Pique die bij United speelde zat in precies dezelfde probleem als waar Donny nu in zit. Kreeg amper speeltijd. Daarna won hij Wk' Ek's en CL. Een van de meest succesvolle verdedigers aller tijde. Persoonlijk zou ik hem adviseren om naar Duitsland te gaan, want dat is perfecte omgeving voor hem. Het harde werken wordt daar meer beloond.

29 januari 2022 om 16:42

@erodinho, Pique zat helemaal niet in dezelfde situatie. Hij debuteerde er als 17 jarig jochie zonder enige professionele ervaring en kreeg daarna inderdaad niet veel speeltijd maar dat zegt voor zo'n jonge speler natuurlijk niets

29 januari 2022 om 17:23

Niets opportunistisch aan. Neem je vergelijking met Bergkamp, iedereen kon aan Bergkamp zien dat hij geniaal was. Donny is dat niet. Hij scoort op veel vlakken een 7 daarmee ben je in de Eredivisie een topper, maar als je geen enkele echte uitstekende kwaliteit hebt, red je het niet in de top. Ditzelfde geldt ook voor Klaassen of Guus Til. Dat zijn gewoon Eredivisiespelers. Ik vond Donny ook veel beter dan Klaassen, tot ik Klaassen weer bij Ajax zag spelen. Overigens eindig je met exact wat ik ook zeg, lekker naar een andere competitie.

29 januari 2022 om 14:09

Donny verpest Donny verpest Donny Donny Donny is verpest welke strijd word er nu gestreden een handtekening van een speler die niet speelt hij slaagt niet in PL hij moet Engeland uit Donny is een speler die het van andere spelers moet hebben geweldige middenvelder als je een geweldig middenveld hebt.
Overrated veel te hoog ingezet helaas leuke jongen

Beste voor Donny naar een Leverkussen of Fiorentina ofso gaan

29 januari 2022 om 13:22

Dat kan hij alsnog doen, mocht deze huurperiode niks worden. Daarom hoop ik dat hij het gewoon probeert bij een PL club. Viera wilt hem erg graag hebben. Dus een trainer die wat in hem ziet. Zo kan hij zich laten zien je de PL. En misschien wel het tegendeel bewijzen.
Mocht het toch niks worden. Dan kan die altijd naar andere competitie en clubs gaan

29 januari 2022 om 13:24

Ik zie hem eerder in Duitsland en Spanje slagen. In Italië weet ik ook niet of hij het gaat redden.

29 januari 2022 om 13:59

Want? Wij gaan nu met z’n alle bepalen wat voor hem het beste is. Is toch ook apart?
Laat die man lekker zijn keuzen maken daar waar hij zich goed bij voelt!

Zijn niet echt stabiele clubs. Sowieso moet hij naar een club met een goede visie en waar vanuit balbezit denken. Everton, palace... Beide clubs die niet met een duidelijke 10 spelen. Ik denk dat Spanje veel beter bij deze jongen past

29 januari 2022 om 12:56

Crystal Palace is al jaren een behoorlijk stabiele middenmoter hoor.

29 januari 2022 om 13:09

Bij Palace moet hij zich uberhaupt maar in de basis knokken met Gallagher voor 'm die daar een min of meer zelfde rol als Donny vertolkt.

29 januari 2022 om 16:48

In Spanje houden ze meer van technisch verfijnde middenvelders op 10 dan op lopers met diepgang

Het is toch wel ironisch dat junior Klaassen straks bij Everton terecht zou komen. Het lijkt me overigens een prima stap. Kijken of hij daar aan de bak kan komen.

29 januari 2022 om 13:43Ik ga jou ook niet steeds vergelijken met je vader. Komop man, wie vergelijkt steeds een speler met een andere speler. Niemand is hetzeflde, er is maar een Donny en een Davy. Hoe graag je ze ook op elkaar vindt lijken, qua motoriek, carriere, manier praten alles is totaal anders. Ik zou bijna zeggen dat het naar racisme neigt, omdat ze toevallig dezelfde kleur haar hebben.

29 januari 2022 om 14:14

Rustig aan Donny. Je hebt betere dingen te doen, dan losgaan op een voetbalforum. Hij wordt toch gewoon vaak vergeleken met Klaassen, iedereen vroeg zich af hoe hij zich zou verhouden ten op zichte van Klaassen. Als hij dan hetzelfde pad zou bewandelen, dan mag je dat gerust ironisch noemen.

Ze komen beide van Ajax, lopende spelers op de nummer 10, neusje voor de goal, Donny was letterlijk de opvolger van Klaassen en ze maken wellicht beide de stap naar dezelfde club in Engeland. O en ze zijn ook nog allebei blond, alhoewel, Klaassen was blond.

En je mag mij gerust met mijn vader vergelijken, ik hoop dat ik ooit kan zeggen dat ik zijn schoenen heb weten te vullen. Fijne zaterdag, rustig aan met de azijn!

Qua naam is everton de betere keuze, maar er valt een zaak te maken voor een stap naar Palace. VI heeft op YouTube een interessant filmpje over dit gerucht, is het kijken waard.

Zowel Crystal Palace als Everton lijken mij prima stappen voor van de Beek.

Palace heeft altijd wel meerdere prima spelers rondlopen en voetballen meestal ook wel oké. Maar nu Lampard trainer bij Everton is geworden, zou ik zelf toch een lichte voorkeur voor Everton hebben maar ik denk eerlijk gezegd ook dat van de Beek, hoe gek het ook klinkt, meer concurrentie voor zijn positie bij Palace zal hebben dan bij Everton.

Bij Palace heeft van de Beek dan concurrentie van Milivojevic (de aanvoerder), Olise, Kouyaté, Eze, Hughes, Mcarthur, Gallagher (gehuurd van Chelsea) en Riedewald en van de Beek kan dan als 8 of 10 spelen en dan zal hij vooral concurrentie van Milivojevic, Olise, Mcarthur, Eze en Gallagher hebben maar Milivojevic zie ik hem er niet zomaar uitspelen en Gallagher die is dit seizoen erg sterk bezig en die zie ik van de Beek er ook niet zomaar uitspelen.

Bij Everton zal hij concurrentie hebben van Allan, Delph, Sigurðsson (die waarschijnlijk toch nooit meer zal spelen), Doucouré, André Gomes en Davies maar buiten Sigurðsson, André Gomes en Davies zijn er niet echt concurrenten voor van de Beek en Sigurðsson zal dus waarschijnlijk nooit meer een wedstrijd spelen en minder dan André Gomes en Davies vind ik van de Beek zeker niet.

Denk ook dat hij waarschijnlijk onder Lampard op zal kunnen leven en zich kan bewijzen in de Premier League.

Pickford
Coleman
Mina
Goddfrey
Mykolenko
Allan
André Gomes
Richarlison
van de Beek
Gray
C.Lewin
29 januari 2022 om 13:19

Gebruik eens leestekens.

Verder denk ik idd ook dat hij bij Everton meer kans heeft momenteel.

29 januari 2022 om 13:29

Waarschijnlijk niet overal de leestekens goed gebruikt, maar ze zijn toch genoeg aanwezig in mijn reactie hierboven?.

29 januari 2022 om 13:44

Je comment is prima leesbaar inderdaad. Af en toe moet je je zinnen korter maken. Ik denk ook dat gooner daar op doelt, elke alinea is als 1 zin geschreven.

29 januari 2022 om 13:37

Je noemt toevallig alle middenvelders van beide clubs op, maar daar zal vdb toch niet mee concurreren? Vdb is voornamelijk een lopende 10.

Bij Palace zal hij vooral concurreren met Gallagher/Eze en die zal hij heel moeilijk uit de basis spelen. Gallagher is gewoon bezig aan een geweldig seizoen en zit in een goede vorm.

Bij Everton concurreert hij dan met niemand aangezien Everton niet met een 10 speelde (Misschien nu wel onder Lampard). Sigurdsson zal nooit meer een wedstrijd spelen voor Everton. En alle andere middenvelders zijn veel verdedigender ingesteld.

Lekker naar Palace gaan Donny
Anders krijg je bij Everton hetzelfde als Klaassen en geraak je uit de gratie dan heb je straks nog hetzelfde als bij United

Nee, nee, Danny wordt niet de nieuwe Klaassen, Lampard heeft namelijk verstand van voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
David de GeaKeeper380
M. RashfordAanvaller254
A. ElangaAanvaller212
M. GreenwoodAanvaller185
E. BaillyVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

74 fans
Middenvelder, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren