‘Real, Chelsea, United en PSG horen vraagprijs van 80 tot 100 miljoen euro’

Zaterdag, 29 januari 2022 om 08:46Chris Meijer • Laatste update: 08:53

AS Monaco is niet van plan om Aurélien Tchouaméni onder zachte omstandigheden te laten gaan. De 22-jarige defensieve middenvelder staat in de belangstelling van Real Madrid, Paris Saint-Germain, Chelsea en Manchester United. Monaco verlangt volgens Marca echter een transfersom van tachtig tot honderd miljoen euro voor het nog tot medio 2024 lopende contract van Tchouaméni.

Tchouaméni wordt de laatste tijd vanuit Spanje nadrukkelijk gelinkt aan Real Madrid. De Koninklijke zou de zevenvoudig Frans international als de ‘ideale kandidaat’ zien voor de opvolging van Casemiro, die overigens ‘pas’ 29 is. Tchouaméni bevindt zich al een jaar op de radar bij Real Madrid en nu zou Juni Calafat - hoofd scouting bij de Spaanse grootmacht - naar Monaco zijn afgereisd om met zijn entourage over een mogelijke transfer te praten.

Real Madrid zal echter wel behoorlijk diep in de buidel moeten tasten om Tchouaméni over te nemen van Monaco. De Monegasken troefden twee jaar geleden onder meer Chelsea en Manchester United - die nog altijd geïnteresseerd zijn - af door de defensieve middenvelder voor achttien miljoen euro weg te halen bij Girondins de Bordeaux. Na twee jaar - waarin Tchouaméni 76 wedstrijden voor Monaco speelde - lijkt een volgende stap aanstaande, daar met name Real Madrid concreet geïnteresseerd is.

In een eerder stadium werd ook PSG genoemd als gegadigde, al geniet in Parijs de transfervrije komst van Paul Pogba prioriteit boven Tchouaméni. Een jaar geleden vroeg Monaco nog zestig miljoen euro, maar de vraagprijs is inmiddels gestegen tot tachtig tot honderd miljoen euro. Monaco heeft hoe dan ook geen haast met het verkopen van de begeerde middenvelder. “Als we bij de grote clubs willen horen, moeten we hem niet verkopen”, zei Paul Mitchell, sportief directeur van Monaco, in december. “Alles is duur in Monte Carlo. Laten we zeggen dat hij net zo duur is als het Grand Casino van Monaco.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door real8madrid)

De prijzen zijn niet mis. Deze speler lijkt het wel waard te zijn in de markt van vandaag. En gezien de belangstellenden is het geen wonder dat dit de vraagprijs is.

29 januari 2022 om 09:25

1334 / Ja hij is het wel waard wss, een groot talent, maar de druk dat zo een prijskaartje met zich meebrengt moet ook niet onderschat worden. Het is ook niet zo alsof we per direct een middenvelder nodig hebben. Laten we dan in de zomer van 2023 nog een keer aankloppen bij Monaco, dan staat bij hun ook vol de druk erop omdat Tchouameni in de zomer van 2023 nog maar een 1-jaar contract heeft, en dan kan Florentino weer goed druk zetten, net zoals hij deed met Kroos en Courtois.

29 januari 2022 om 09:47Insidermadrid

Dus dan moet Perez snel koffie doen met zijn zaakwaarnemer. Aangeven niet bijtekenen of kiezen voor een andere club. Wij komen volgend seizoen. Casi is dan ook al 30 jaar.

Voor nu in breedte kan je ook bijv een Kessi transfervrij aantrekken.

29 januari 2022 om 10:27

Niet dat je deze zomer nog om deze speler kan concurreren als je al Mbappe en Haaland wil halen. Tegen de zomer van 2023 is ie natuurlijk al weg.

29 januari 2022 om 10:27

Kessie heeft blijkbaar al een akkoord met barca, dus dat wordt moeilijk.

Dit zou de perfecte speler zijn om het stokje van casemiro over te nemen. Zou geweldig zijn als real hem weet te verleiden tot een overstap, alleen is 80 mil voor een contract tot 2024 wel echt te veel. Misschien een ruildeal met Asensio of Ceballos en 30 mil?

29 januari 2022 om 09:07

Waarom zou as Monaco dat doen? Allebei een torenhoog salaris en nauwelijks restwaarde

29 januari 2022 om 09:27

N Chel / Casemiro is ook nog niet echt oud, en we hebben in principe jongens die voor 1 seizoen nog wel die positie kunnen bekleden, ik vind 100 miljoen echt veel te grof, dan maar een jaar later in 2023 nog een keer gaan praten met Monaco. Maar ik heb ook gelezen dat de speler hoe dan ook weg wil deze zomer, dus Monaco zit in een aardige situatie, misschien dat PSG wel wil toeslaan, zou me ook niets verbazen, maar het lijkt mij dat Real Madrid zich deze zomer op de aanval gaat richten, want op dit moment spelen we alleen met 2 pure en in vorm verkerende aanvallers : Vini en Benz

29 januari 2022 om 10:25

Aanvallers halen lijkt mij juist totaal overbodig wetende dat mbappe over een paar maanden naar madrid komt. De noodzaak lijkt mij te liggen op de rechtsback positie. Misschien een middenvelder ala modric (al bestaan er daar maar weinig van).

29 januari 2022 om 12:39

Ik dacht dat ze met Fede en Camavinga al de opvolger van Case hadden? Zijn die niet goed genoeg?

29 januari 2022 om 13:24

Dat zijn geen opvolgers van Casemiro, Valverde is een box to box middenvelder met een goede techniek en Camavinga is verdedigend niet sterk genoeg om op die positie te spelen, dat zag je al in december tegen Athletic. Brengt er niet genoeg energie voor.

29 januari 2022 om 16:54

Niet genoeg energie? Ik denk niet dat er in deze selectie een meer energieke middenvelder dan Camavinga loopt. Die jongen maakt teveel meters en inspanningen als je het mij vraagt door zijn jeugdigheid. Kan nog niet temporiseren.

Desondanks inderdaad geen defensieve middenvelder. Positioneel niet sterk genoeg voor en lijkt geen tackle te kunnen maken zonder sliding. Casemiro zie je bijna nooit plat gaan, dat hoort niet bij een goede 6 want als je dan de bal mist ligt het hele veld open.

29 januari 2022 om 18:14

Ik zou Camavinga wel bij ons(Bayern) willen zien. Ik geloof dat hij kan uitgroeien tot 1 van de beste verdedigende middenvelders.

29 januari 2022 om 23:21

Nou ik hoop dat wij hem lekker houden en ontwikkelen, want je hebt helemaal gelijk Emiliogavaria!

Dit is heel erg veel geld voor een middenvelder, en om heel eerlijk te zijn hebben de duurdere middenvelders het nooit echt goed gedaan bij ons, denk bijvoorbeeld aan James. Het is dat Real deze zomer transfervrij Mbappe kan aanschaffen, en misschien ook Haaland voor 75, daardoor zal er nog wel ruimte zijn om deze jonge Tchouameni te kopen. Maar na dat Frenkie de Jong debacle moeten we ook voorzichtig doen, het niveau in Laliga ligt heel hoog, ik denk dat niemand verwacht had dat Frenkie zo hard door de mand zou vallen. Ik ben niet zo gecharmeerd van het bedrag dat Tchouameni moet kosten, helemaal als de gehele top achter hem aan zit, zal de prijs alleen maar nog meer omhoog gaan. Ik hoop dat Florentino gewoon weer oldschool zaken kan doen op ons middenveld, Kroos voor 25, Modric voor 32, Casemiro voor 11, Fede voor 5, Cama vor 37. Dat zijn goede bedragen... als we een middenvelder voor 100 miljoen kopen staat meteen vol de druk erop, en ik wil geen Frenkie de Jong situatie krijgen binnen Madrid.

29 januari 2022 om 09:37

“Het La Liga niveau ligt heel hoog.” Dat valt de laatste jaren ook wel mee hoor. Barca is gemarginaliseerd naar een subtopper en de tijden dat Atletico kanshebber voor de CL was, zijn ook al jaren achter ons. La Liga heeft qua brede top al lang verloren van de Premier League. Qua achterban en historie is het in het rechterrijtje ook allemaal vrij karig. Wat dat betreft heb je in de Bundesliga weer veel grotere clubs dan in de La Liga.

29 januari 2022 om 09:42

Ik schat de Serie A misschien wel net zo hoog in.

29 januari 2022 om 11:27

Wauw echt, op basis van één overgangsjaar Barca bestempelen als subtopper? Het wordt met de dag gekker haha.

29 januari 2022 om 13:26

Haha je gaat toch niet menen dat de Serie A, waar de koploper kansloos verloor van Real Madrid, een net zo goede competitie is. Ik vind dat La Liga in de breedte juist enorm gestegen is, kleine ploegen krijgen nooit meer 5-0/6-0 pakslaag, terwijl dat 5/6 jaar geleden altijd gebeurde.

29 januari 2022 om 13:44

Nu heb je het alleen over Real. Ik heb het over de hele competitie.

29 januari 2022 om 15:54

Echt he, zelfs Valencia verslaat Inter! 🤦

29 januari 2022 om 09:43

“Frenkie de Jong debacle” 🤣🤣🤣 De haat richting deze topspeler begint wel enge vormen aan te nemen. Bijna elk topic waarin kritiek wordt geleverd op een spelers wordt Frenkie er aan zijn haren bijgesleept. ‘Ja maar Frenkie dan?’ Het is gewoon triest. Beste speler van Nederland. Maar even een mindere periode achter de rug in een dolend FC Barcelona, so what?? Mogen best een beetje trots zijn op deze jongen.

29 januari 2022 om 09:59

“Beste speler van Nederland.” Meen je dit?

29 januari 2022 om 10:03

Noem eens een paar betere. Ben benieuwd…

29 januari 2022 om 10:05

Helemaal eens met Cipollini, hoogtijdagen om Frenkie de Jong af te kraken. Hij speelt allereerst niet op zijn gebruikelijke positie, daarnaast in een zeer matig Barcelona en hij heeft heel wat wedstrijden in de benen. Die jongen heeft allang laten zien dat hij verschrikkelijk goed kan voetballen en ik geloof best dat hij een minder seizoen draait/in een vorm dip zit, maar het ging ook heel snel met hem allemaal.

29 januari 2022 om 10:10

Vind van Dijk, de Vrij en de Ligt beter. Ik vind, eerlijk gezegd, de Jong aardig overschat. Vond hem eigenlijk alleen in het seizoen 18/19 echt goed. In deze periode was hij bij Nederland ook echt goed. Daarna is het alleen maar minder geworden.

29 januari 2022 om 13:29

Hahaha mindere periode. Die man heeft in 0 topwedstrijden bij Barca gepresteerd, 0. En dan bedoel ik tegenstanders van formaat. Als je er eentje noemt, krijg je een dikke like en bied ik mijn excuses aan. Overigens heeft Frenkie al op zijn favoriete positie gespeeld vorig seizoen onder Koeman in een 4-2-3-1. Nou, dat werkte van geen kant. In een 4-3-3 onder Koeman ook met de punt naar achter gespeeld. Ook niet gewerkt. Die jongen speelt 3 slechte seizoenen op 3 maanden na (vorig seizoen) waarin hij als scorende middenvelder prima presteerde, maar nog steeds in de toppers verdween. Ik vind het een goede voetballer, geen topniveau, sneeuwt veel te makkelijk onder. Van Dijk, De Vrij en De Ligt vind ik dan ook 100% betere spelers bij het Nederlands elftal

29 januari 2022 om 12:10

Maar die Frenkie de Jong situatie heb je toch al in Madrid? Ik zal je wel even herinneren aan ene Eden Hazard, top speler bij Chelsea geen schim van zichzelf bij Madrid, zelfde geld voor Frenkie, bij Ajax een topper (had zich bewezen in de CL ook) nu ook geen schim van zichzelf, volgens mij koste Hazard ook dik boven de 100 miljoen.

29 januari 2022 om 13:32

Tja floptransfer gebleken inderdaad Hazard. Maar dit is geen Frenkie de Jong situatie nee. Hazard was naar mijn mening de volle 105 miljoen waard (kon nog tot 150 lopen met individuele bonussen, maar lijkt me niet gehaald). Hij had zich elk seizoen dat hij speelde bewezen, bij Lille en bij Chelsea. Dan is het heel oneerlijk dat je dat vergelijkt met een transfer van een speler die 1 seizoen goed gepresteerd had. Terwijl Hazard de beste speler van de Premier League was. Nee, totaal onvergelijkbare situaties

29 januari 2022 om 23:26

Afgezien van een klein leeftijdsverschil en een paar enkeloperaties met dank aan Thomas Meunier heb je gelijk met je vergelijking. Laten we die twee feiten dus maar voor het gemak onder de grasmat schuiven

29 januari 2022 om 15:51

Een beetje respect aan het adres van de beste voetballer van Nederland hoor. Een andere topmiddenvelder zou ook geen 10 spelen iedere wedstrijd in dit Barcelona. Kijk maar naar Busquets.

Frenkie bekritiseren is even erg als Gavi en Pedri wereldtoppers noemen. Zo overdreven allemaal. Gavi is een enorm gefrustreerd mannetje die 20 overtredingen per wedstrijd maakt en Pedri is een leuke straatvoetballer maar 0 rendement. Frenkie doet het helemaal niet verkeerd.

29 januari 2022 om 16:35

Pedri geen rendement? Vorig seizoen 4 goals en 6 assists, dat is meer dan prima voor een creatieve middenvelder. Iniesta was volgens jou ook niet meer dan een leuke straatvoetballer volgens jou? Of wat te denken van Modric die je hieronder deel van het beste middenveld ter wereld noemt maar vorig seizoen met 12 goal contributions het nauwelijks beter deed qua rendement dan de 18-jarige Pedri.

Lol, lekker overslaan lijkt me. Kessie is gratis jongens... Casemiro is pas 29 en Blanco krijgt veel te weinig minuten. Dringendere uitgaven deze zomer zoals Mbappe, een rechtsback, backup centraal achterin en wellicht Haaland. Geen ruimte dus om 100 miljoen uit te trekken voor een middenvelder lijkt me.

29 januari 2022 om 15:55

Liever ook geen Kessie vind ik. Zoals je zegt, Blanco krijgt te weinig minuten.. met Cama en Valverde zijn er 3 toptalenten achter het beste middenveld ter wereld.

Rechtsback hoop ik nog steeds op Reece James. Backup achterin lijkt me alleen nodig als iemand vertrekt, anders wordt dat een uitgave aan een bankzitter. Dan zie ik liever Marvin bijvoorbeeld doorschuiven, net als op linksback Gutierrez door moet.

Mbappe erbij is een must. Bale, Hazard, Mariano weg. Dan heb je voor de breedte nog Ceballos bijvoorbeeld. Hoop stiekem nog op contractverleningen van Isco en Marcelo. Beide legendes, en Isco is altijd handig om erbij te houden.

29 januari 2022 om 16:27

Isco en Marcelo contractverlenging omdat ze legendes zijn? Isco vind ik al niet zo bepaald een legende. Marcelo wel, maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En voor Marcelo(en Isco), is de tijd van gaan, gekomen.

29 januari 2022 om 16:28

In de absolute topwedstrijden tegen City, Bayern, Liverpool etc gaan we meer kracht nodig hebben op het middenveld. Kessie zou iets toevoegen in de selectie dat nu ontbreekt.

Reece James zou mooi zijn maar lijkt me onhaalbaar. Centraal achterin zou je inderdaad geld uitgeven aan een bankzitter maar dat hoort er nu eenmaal bij als je op alle fronten mee wil strijden. Nacho en Vallejo kom je echt niet ver mee. We hebben mazzel dat Militao en Alaba al het hele seizoen fit zijn maar zodra dat verandert kan je met wat pech in 1 maand plots uit de Copa en CL liggen en je voorsprong in La Liga grotendeels weggeven. Een verdediger is imo een must. Vallejo is niet eens goed genoeg voor een degradatiekandidaat dus daar moet je van af.

Marvin is een flankspeler, een rechtsbuiten die soms als rechtsback wordt gebruikt. Dus ik veronderstel dat je Marvel bedoelt? Of misschien Marin? Die zijn beide net 19 jaar. Lekker nog een jaartje bij Castilla laten en vervolgens aan een team in La Liga uitlenen. Dan kunnen ze op hun 20-21 doorschuiven naar het eerste wanneer Nacho 34 is en allicht afzwaait.

Ik heb echt geen idee waarom je Marcelo en Isco zou willen verlengen? Dat heb ik nog nergens gehoord. Marcelo is inderdaad een legende (isco imo absoluut niet) maar beide voegen al 2-3 jaar niets meer toe? Mooi afscheid geven en doorselecteren. Guti erbij ipv Marcelo (als die ooit terug fit geraakt) en voor Isco hoef je niet eens een vervanger te hebben.

Die transfersommen worden ook echt steeds gekker. Paar jaar geleden nog chaos omdat Bale 100mln kostte, nu moeten defensieve middenvelders ook zulke bedragen gaan opleveren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Monaco

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.AS Monaco6925
5.OGC Nice6616
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. VollandAanvaller349
Y. LienardKeeper00
R. MajeckiKeeper00
V. MannoneKeeper00
A. NübelKeeper380
R. AguilarVerdediger280
B. BadiashileVerdediger241
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Monaco.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren