Captain neemt met zuur gevoel afscheid van Oranje Futsal: ‘Ik ben super trots'

Zaterdag, 29 januari 2022 om 07:37 • Laatste update: 08:13

Door de 3-2 nederlaag tegen Servië is Oranje Futsal uitgeschakeld op het UEFA Futsal Euro 2022. Na afloop van de wedstrijd waren zowel bondscoach Max Tjaden als aanvoerder Oualid Saadouni teleurgesteld, maar ook trots. “Ik ben er super trots op dat wij zaalvoetbal op de kaart hebben gezet”, aldus Saadouni tegen Voetbalzone.

Door Tim Klijn

Saadouni kon aanwijzen waar het misging. “Wij konden op een gegeven moment niet meer onder de druk uitvoetballen. Ze maakten die 2-1, toen kregen ze weer geloof. Met een beetje mazzel maakten zij de andere goals en wij konden niet meer scoren. We konden het gewoon niet meer volhouden. Bij die penalty… tja. We hebben de afspraak dat een linksbenige speler de penalty moet nemen, dat zijn de jongens met het meeste gevoel. Dan moet degene die het best in de wedstrijd zit hem nemen. Hij ging er helaas niet in, dat is futsal, het kan gebeuren. Saïd (Bouzambou, die de penalty miste, red) zit in zak en as, al slepen wij hem er wel doorheen. Wij hebben de wedstrijd niet op de penalty verloren, maar al eerder.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Tjaden vindt ook dat de onnodige tegengoals voor de uitschakeling zorgden, in plaats van de gemiste penalty. “De 2-2 en 2-3 waren van een hoog niveau. Dat wij aan het omschakelen zijn, we de bal verliezen en ze staan gewoon met zijn tweeën voor Manuel (Kuijk, de doelman, red.). Dat is een wijze les, alleen jammer dat hij op dit moment moest komen.” Tot die tegendoelpunten leek er voor Oranje geen vuiltje aan de lucht te zijn, dacht ook Tjaden. “Na de 1-0 en 2-0 voelde ik mij goed, ik zei nog tegen mezelf: Max, rustig blijven. Dan keert de wedstrijd in korte tijd om naar 2-3, maar is er ook nog niets aan de hand. We kregen de mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten, die missen we. Dan wordt het in de eindfase superspannend, dan maken mensen echt kennis met het zaalvoetbal. Wij probeerden met powerplay nog wat te forceren, maar de gelijkmaker viel pas na de buzzer.”

Saadouni gaat niet meer verder als international. “Dit was mijn laatste wedstrijd voor Oranje. Ik had het liever nog even uitgesteld, maar het is niet anders. Als je ziet tegen welke grote landen wij hebben gespeeld dit EK. Het heeft echt wat losgemaakt. Ik heb zoveel berichtjes gekregen. Ik ben er super trots op dat wij zaalvoetbal op de kaart hebben gezet en dat wij mensen kennis hebben kunnen laten maken met topzaalvoetbal.

Tjaden was het daar roerend mee eens. “Iedereen werkte zo hard voor dit toernooi. We wilden shinen met alle camera’s op ons gericht. Ik lees wel de aantallen, dat er heel veel mensen kijken. Wij wilden zaalvoetbal op de kaart zetten, ik denk dat dat gelukt is. Of er nu meer jongens en meisjes gaan zaalvoetballen of dat de uitstraling van zaalvoetbal nu veranderd is, waardoor meer partners en sponsors geïnteresseerd zijn, moet allemaal nog blijken. Mijn eigen contract loopt nog tot begin juli, daarna gaan we evalueren en zien we wel verder.”19 reacties

Moet zeggen dat ik het een kans heb gegeven, maar werd niet heel warm van de wedstrijden die ik van Oranje heb gezien. De zuivere speeltijd in combinatie met de slotfase maakte wel wat goed, maar had andere verwachtingen. Veelal was het toch gewoon een schaakspel op de centimeters en dat vind ik binnen het normale voetbal nooit her leukste onderdeel. De echte kansen waren vaak op 1 hand te tellen en het technische voetbal zag ik er ook niet echt in terug. Denk dat het gewoon niet mijn sport is. Ik zal wel kijken als het Nederlands elftal speelt, maar zal er niet voor thuis blijven. Zal het leuk vinden voor de liefhebbers mocht het hier echt eens van de grond komen.

29 januari 2022 om 08:42

Ik had precies hetzelfde, heb vroeger ook een aantal potjes mogen zaal voetballen en wat een talent een skills ik daar zag was niet normaal..

Met die gedachten ging ik dan ook zitten voor dit toernooi, maar het is inderdaad gewoon een schaak spel.

Na die eerste goal van die Kroaat(was het geloof ik) dacht ik ja dit is precies wat ik me erbij had voor gesteld!

Maar helaas viel het wat tegen.
Wellicht dat ik er nog een beetje in moet groeien om er naar te kijken, maar zoals jij ook zegt, ik blijf er zeker niet voor thuis.

29 januari 2022 om 09:54

@Burwatti

Is het niet overal zo dat hoe hoger het niveau wordt, hoe minder frivoliteit er in het spel zit. Op dit niveau wordt het inderdaad meer schaken, positiespelletje(al heb ik Nederland dat gister niet zien doen)

29 januari 2022 om 09:12

Na een halve wedstrijd had ik ook al door dat dit niks voor mij is. Beetje saai geschuif. Had inderdaad veel meer 'actie' verwacht. Ik kijk echt 100 x liever naar het alom bekritiseerde vrouwenveldvoetbal.

29 januari 2022 om 11:50

Eens, had iets meer verwacht ook. Heb die Falcao van Portugal jaren terug gezien en dat was smullen. Maar nu is het gewoon een schaakspel.

29 januari 2022 om 14:10

Falcao is Braziliaans en de Portugese zaal legende is Ricardinho geloof ik. Had trouwens zonder blessure meegedaan

Ik ben een keer naar een ek wedstrijd geweest in Antwerpen toen. Ik dacht Roemenië - Rusland, die Roemenen konden er geen klote van.. later moest België tegen Roemenië.. die vriend van mij die was idolaat over de Belgen, goede spelers, het was net niet aanbidden. Ik dacht de Belgen hebben we en dreamteam kan niet anders.. later volgde roe-bel.. de Roemenen wonnen met 8 goals verschil… sindsdien neem ik et niet meer serieus.. België Nederland 1 pot nat… moet ik nu ook ek beach voetbal serieus nemen? IK SLA FUTSAL OVER.. futsal op de kaart gezet? Misschien op de ansichtkaart

29 januari 2022 om 10:17

Dan moet je maar naar Topklasse voetbal kijken of 1e divisie. Daar is het niveau niet bepaald hoog en is het meer ook op individuele akties.

29 januari 2022 om 10:24

Wat dacht je van niet kijken.. Futsal gaat weer richting categorie tafeltennis.. ze hadden het een boost kunnen geven door ver te komen zoals het vrouwenvoetbal..maar na morgen weet niemand meer iets over futsal.

29 januari 2022 om 12:34

32candela, welk jaar was dat? Belgie heeft nog nooit met 8 verschil verloren van Roemenië in de zaal, hoogste overwinning was ook voor Belgie zij wonnen 4-1 van de Roemenen, geloof er niks van dat je het hebt gekeken die tijd.

29 januari 2022 om 15:09

@shevanr7 ooh sorry ik heb mij vergist 1-6 voor Roemenië!! Ook goed? 2014

29 januari 2022 om 15:41

Ook de uitslag 1-6 is niet eerder voorgekomen, duidelijk dat je zomaar wat zegt.

29 januari 2022 om 15:47

28 januari 2014
21:00 UTC+1
Vlag van België België 1-6 Vlag van Roemenië Roemenië Lotto Arena ,Antwerpen

Pak gewoon je verlies man

Lekker dat ik kan copy+paste fijne avond

Ik heb eerder het idee dat de media / televisie en de plaats van het gebeuren het zaalvoetbal enigszins op de grotere kaart hebben gezet dan de spelers.. Lekker snel spelletje, mooi technisch en tactisch, maar persoonlijk niet interessanter dan bv volleybal

31 januari 2022 om 00:55

Zelfde verhaal als met vrouwenvoetbal en e-sports, het wordt door je strot geduwd door de media ondanks vrijwel niemand erop zit te wachten. Het zit vooral in de wég van het echte nieuws.

31 januari 2022 om 00:57

Zelfde verhaal als met vrouwenvoetbal en e-sports, het wordt door je strot geduwd door de media ondanks vrijwel niemand erop zit te wachten. Het zit vooral in de wég van het echte nieuws.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 17 mei
Manchester United heeft een cruciale stap gezet met het oog op de mogelijke komst van Jurriën Timber. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren