Directeur Gladbach vertrekt in tranen: ‘Ik ben op, ik ben moe, ik wil weg’

Vrijdag, 28 januari 2022 om 21:37Tom Rofekamp • Laatste update: 21:32

Max Eberl heeft vrijdag in een speciaal ingelaste persconferentie zijn vertrek aangekondigd bij Borussia Mönchengladbach. De 48-jarige technisch directeur van die Fohlen is naar eigen zeggen 'op' en wil niets meer van doen hebben met de voetbalwereld. Eberl, die tijdens het doen van zijn mededeling overmand werd door tranen, neemt daarmee na 23 jaar afscheid van 'zijn' Borussia Mönchengladbach. Sinds 1999 was hij eerst actief als speler en daarna als bestuurder bij de club.

De geruchten over een vertrek van Eberl begonnen eerder deze week. Borussia Mönchengladbach staat momenteel op een tegenvallende twaalfde plaats in de Bundesliga, slechts drie punten los van de degradatiestreep. Trainer Adi Hütter en Eberl kwamen door de sportieve crisis flink onder vuur te liggen bij de eigen achterban. Daarom vertrok teammanager Sabrina Schaller twee weken eerder ook al bij de club, wat een exit van Eberl een stuk aannemelijker maakte.

Gladbach zelf wilde Eberl voor de club behouden, maar dat kon hij niet, zei hij geëmotioneerd. "Ik heb geen kracht meer om deze job te doen. Ik ben op, ik ben moe... ik moet letten op mijn eigen gezondheid. Ik wil gewoon weg, ik wil niets meer te maken hebben met voetbal. Ik wil de wereld zien, ik wil lol hebben, ik wil Max Eberl zijn." De Duitser neemt met zijn keuze zichzelf in bescherming, zo stelt hij. "Er bestaat geen 99 procent bij mij. Ik wil alleen de volle 100 procent geven."

Eberl sloot zijn profcarrière in 2005 af bij Borussia Mönchengladbach, voordat hij aan het hoofd kwam te staan van de jeugd- en amateurtak van de club. In 2008 nam hij de functie van technisch directeur op zich. Eberl maakte van Mönchengladbach een serieuze kandidaat voor Europees voetbal, terwijl de club ten tijde van zijn entree nog steevast in het rechterrijtje van de Bundesliga eindigde. Gladbach kwalificeerde zich onder zijn vleugels zesmaal voor Europees voetbal, waarvan drie keer voor de Champions League. Ieder van de afgelopen tien seizoenen eindigde Gladbach in het linkerrijtje.Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door rochester)

Het leest toch weg alsof de beste man door een erg moeilijke periode moet gaan. De voetbal wereld is keihard, helaas te hard waarschijnlijk. Hopelijk kan hij gaan genieten van zijn leven buiten het voetbal!

Klinkt als een zeer stevige burnout... Pak je rust en ga inderdaad genieten van wat je hebt !

Dit is toch wel een behoorlijke aderlating voor Borussia Mönchengladbach.

Zoals in de tekst al staat, heeft hij Mönchengladbach er toch wel bovenop geholpen na moeizame jaren en vanaf zijn aanstelling in 2008 altijd steevast in de Bundesliga gespeeld. Zeker in het begin tussen 2008 en 2011 eindigde Mönchengladbach dan net boven de degradatiestreep, maar vanaf 2011 eigenlijk gewoon altijd netjes in de middenmoot geëindigd met regelmatig Europa League-voetbal en hier en daar zelfs uitgeschoten richting voorronde of poulefase Champions League-voetbal, wat gewoon geweldig is voor zo'n club.

Heeft ook zeker een hoop goede spelers aangetrokken en verkocht. Verkocht altijd goede spelers voor goede bedragen, maar wist altijd wel prima vervangers ervoor terug te halen. Zoals ik al schreef: dit gaat echt wel een gemis voor Mönchengladbach worden, toch echt wel de architect die de club weer omhoog heeft gebracht.

Deze man verdient een absoluut standbeeld bij Borussia. Deze man is absoluut goud en betreurenswaardig om hem op deze manier te zien.
Ik hoop dat hij een waardig afscheid kan krijgen, dat verdient hij.
Geniet van al het mooie om het voetbal heen.
Danke Max!
Block16 Nordkurve!

Eberl moet de komende tijd goed zijn rust gaan pakken het is een moeilijk besluit als je ergens al meer dan je halve leven werkzaam bent
Heeft goede verrichtingen gedaan bij Gladbach dus straks kan hij achteraf op eem goede periode terug kijken het gaat u goed

Echt enorm triest. Hadden in 2005 toen hij nog voetbalde ook echt een heel leuk elftal met Keller, Daems, Kluge, Neuville en Schlaudraff waar Advocaat trainer was. Die man heeft alles gegeven voor Gladbach. Hebben 2.Bundesliga gespeeld en opgebouwd naar de club die ze nu zijn. Echt chapeau voor Eberl. Lekker rust pakken en genieten van dingen die er echt toe doen.

Every defeat was my defeat," said a tearful Eberl, finally bowing to the pressure of juggling too many responsibilities and taking every blow personally in a cruelly unsympathetic industry which had collectively decided that his rumored departure must have some ulterior motive, without even consulting him.And that, rather than sporting results, is why Eberl has called time on his Gladbach career."We have to respect people as human beings," he said, when asked what football could do to change. "We can criticize people constructively and professionally but we don't realise what it does to them personally."Top. Lekker nagenoeg een depressie in gepest door al die 'criticasters' en media leugens. Ach ze moeten het maar gewoon hebben he? Hoort bij rijk en beroemd zijn volgens velen. Je bent dan officieel je privileges verloren als mens om met respect behandelt te worden.En owee als ze het durven te negeren de duivels dat het zijn.

29 januari 2022 om 10:11

Rake woorden !! ’Supporters’ moeten echt eens goed in de spiegel kijken. Doodsbedreigingen aan spelers, bestuursleden en zelfs hun families. Opgefokt bussen opwachten. Waar zijn we mee bezig?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Mönchengladbach

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
A. PléaAanvaller3310
M. ThuramAanvaller213
M. SchröersAanvaller00
T. SippelKeeper10
Y. SommerKeeper330
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Mönchengladbach.

In de wandelgangen

Dinsdag 17 mei
Manchester United heeft een cruciale stap gezet met het oog op de mogelijke komst van Jurriën Timber. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren