Arne Slot grijpt moment en reageert op veelgehoorde kritiek na komst Hendrix

Vrijdag, 28 januari 2022 om 17:28Dominic Mostert • Laatste update: 17:35

De komst van Jorrit Hendrix naar Feyenoord moet los worden gezien van het mislopen van Joey Veerman en Riechedly Bazoer, vindt trainer Arne Slot. Deze week presenteerde Feyenoord de nieuwe middenvelder, die voor anderhalf jaar wordt gehuurd van Spartak Moskou. Slot heeft de afgelopen dagen scepsis gemerkt rondom het aantrekken van Hendrix, maar grijpt een interview met Feyenoord TV aan om daarmee af te rekenen.

"Als ik een uitstapje mag maken: ik krijg weleens mee dat mensen zeggen: 'Hoe kan je nou van Veerman, naar Bazoer, naar Hendrix gaan?' Maar voor mij gaan we van Veerman, naar Bazoer, naar Wälemark", geeft Slot aan in het interview. Feyenoord nam Patrik Wålemark voor een vast bedrag van naar verluidt 3,25 miljoen euro over van BK Häcken uit Zweden; middels bonussen kan de transfersom oplopen met een miljoen euro. Slot vond het belangrijk om een jonge speler aan te trekken wiens waarde kan groeien in Rotterdam. De twintigjarige Wålemark past in zijn ogen in het plaatje.

"Wij proberen waarde te creëren in het elftal. En dan moet je dus jonge jongens aantrekken, en Wålemark is nog jonger dan Veerman en Bazoer, die de kwaliteiten hebben om te spelen in Feyenoord 1, maar die we ook op termijn kunnen verkopen. Het zijn dus investeringen om waarde te creëren op het veld", legt de trainer uit. "Het basisidee was: we kunnen één keer een transfersom uitgeven en die moeten we uitgeven aan een speler die waarde gaat vertegenwoordigen voor de club."

Slot noemt zelf geen namen, maar na de komst van Hendrix reageerde onder meer clubwatcher Sinclair Bischop van RTV Rijnmond kritisch. Hij vindt Hendrix 'niet bij dit Feyenoord passen' en is geen voorstander van de komst van een huurling. "Ik heb liever dat daar iemand komt te staan waar Feyenoord de toekomst mee ingaat", zei Bischop. "Ik snap het beleid niet. Ze wilden Joey Veerman, waarmee ze eindelijk creativiteit zouden binnenhalen. Dan kom je bij Bazoer, ook een creatieve spelers. En dan kom je nu bij, met alle respect, een stofzuiger."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

De kritiek heeft ook Slot bereikt. "Ik was me er niet van bewust dat daar scepsis over zou zijn. Al was dat bij Dessers ook het geval. Maar die scepsis is onterecht, aangezien wij Jorrit hebben aangetrokken omdat hij er direct kan staan. Een Nederlandse jongen, die de Eredivisie goed kent. En daar hebben wij behoefte aan", maakt de oefenmeester duidelijk. "Daarbij is Jorrit drie keer kampioen geworden van Nederland en heeft hij veel Europese wedstrijden heeft gespeeld. Hij heeft dus aangetoond het niveau aan te kunnen." Feyenoord haalde behalve Wålemark en Hendrix ook de twintigjarige Cole Bassett binnen, die voor anderhalf jaar wordt gehuurd van Colorado Rapids.


Poll

Denk je dat Jorrit Hendrix een goede aanwinst is voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door jeliazkov2)

Reikt de VU nog steeds de Duidelijketaalprijs uit? Ik zou graag Arne Slot willen nomineren. Ieder interview vind ik het weer verfrissend hoe helder hij de pers te woord staat. Komt volgens mij verreweg het minste onzin uit van alle coaches, en 'normaal' reageren lijkt zo makkelijk bij hem. Vraag je je bijna af waarom er zoveel coaches zo stug doen en achter elke boom een vijand zien. Hier ook weer verdedigd hij de keuzes van Feyenoord kraakhelder, zo blijkt het allemaal reuze logisch.

28 januari 2022 om 18:04

Ik had hem heel heel graag als opvolger van Ten Hag gezien.

28 januari 2022 om 18:31

Persoonlijk vind ik dat Slot (in mindere mate) dezelfde trekjes vertoond als eigenlijk elke trainer. Zo lang het allemaal goed gaat is hij de gezellige trainer met duidelijke antwoorden, hierbij helpt het ook mee dat de meeste vragen die hij krijgt een positieve spin krijgen (kijk bijvoorbeeld naar de interviews na wedstrijden, waarin zelden echt kritische noten worden gesteld). Wanneer het slechter gaat komen ook bij Slot met regelmaat wat meer vervelende antwoorden, of ontwijkt hij gewoon compleet de vraag (waar men het om welke reden dan ook vaak gewoon accepteert). In zekere zin kan je ook veronderstellen dat hij hier de vraag gedeeltelijk ontwijkt, waar het wat betreft de transfersom duidelijk is, maar het probleem blijft staan dat je van creatieve spelers naar een stofzuiger gaat (qua beleid klinkt dat niet heel logisch). Nu weet ik niet waarom, maar heb je over het algemeen bij pers-momenten van Feyenoord ook niet echt de complete bloedzuigers zitten, dus is het ook makkelijker antwoord geven op vragen. Ik weet niet komt om door de verwachtingen die men heeft van Feyenoord, dat veel van de journalisten voornamelijk aan de carriere en contacten denken, of dat het zijn van fan ook meespeelt, of dat er juist hele andere factoren zijn.

Ongeacht is Slot wel een verademing t.o.v. Dick Advocaat in de communicatie, want die had bij een kleine kritische noot altijd al het beeld alsof iedereen naar hem op zoek was.

28 januari 2022 om 19:13

Duidelijke taal? Dit is juist voor het eerst dat ik hem zie draaien. Het verwijt om van Veerman en Bazoer bij Hendrix heeft te maken heeft helemaal niets met waardevermeerdering te maken en op die grond probeert ie het nu recht te lullen. Het gaat om het vergelijk van spelers die voor de plek van verdedigende middenvelder in aanmerking komen. Daar speelt Wålemark helemaal niet en is Hendrix absoluut een degradatie tov Veerman en Bazoer. Samen met Rosario een van de saaiste en meest doorsnee spelers die ik ooit bij een topclub heb gezien. Ronduit bizar dat zij samen lange tijd het beste werden bevonden wat PSV voor het middenveld te bieden had.

28 januari 2022 om 19:54

@ gomes psv. Ja duidelijk taal! dat jij het verhaal in een verkeerd daglicht wil zetten met je aannames is puur lachwekkend. Voor jou gaat het om het vergelijk op positie als PSVer is dat makkelijk roepen, want je heb 0,0 met Feyenoord. Maar logisch nadenken lukt blijkbaar ook niet veerman is namelijk een aanvallende middenvelder, bazoer is dat niet en kan ook nog centraal in de verdediging ( die jongens wouden ze ook kopen). Zelfde geldt dus ook voor hendrix (niet direct willen kopen, mag zich eerst anderhalf jaar bewijzen). Maar die is minimaal 3 jaar ouder en zal dus qua transferwaarden niet veel gaan opleveren in de toekomst (+- 4 jaar later). Die halemark is jonger en over 4 jaar heeft hij de leeftijd van Hendrix nu heeft.hij kan dus alleen maar in waarde groeien. Als je waarde wilt creëren en je kan maar één keer uitgeven.plus je hebt eigenlijk maar een rechtsbuiten dan is het verhaal gewoon logisch van Slot.

28 januari 2022 om 19:54

Je ziet hem draaien? In welke eerdere uitspraak of handeling dan? Leuk en aardig dat je je onderbuikgevoelens als feiten probeert te verkondigen, maar het slaat nergens op. Er was een kleine transfersom beschikbaar om iemand te halen die uiteindelijk waarde vertegenwoordigd. Feyenoord zocht naar een middenvelder en rechtsbuiten. Dan ga je als club je scoutingslijstje af en is het toch niet gek dat ook Walemark in de picture is gekomen? Die transfersom is uitgegeven en dan zoek je daarna met een nog kleiner budget naar huurlingen. Dan vind ik Hendrix met al zijn ervaring niet eens zo onaardig bedacht!

28 januari 2022 om 22:49

Wat snap je er niet aan? We hebben een CV/CVM nodig, een CM/CAM en een RB en de plek waar we het geld aan uit hebben gegeven is nu dus de RB geworden ipv de andere, wat is daar niet logisch aan?

Hoezo kwamen die 2 niet om wist te maken?

Veerman moest ervoor zorgen dat we geld generen. Die bleek niet haalbaar. Toen moest Bazoer komen, ook niet haalbaar. Toen kwam Walmark, wel haalbaar.

Dan rest nog steeds het invullen van de plekken van de niet gekomen Veerman en Bazoer. Voor Veerman kwam Bassett en voor Bazoer nu die Hendrickx.

Wie lult er hier krom?

Prima reactie van slot kan zijn woorden altijd wel waarderen
Kritiek op Hendrix slaat nog nergens op natuurlijk deed het bij psv redelijk
En bij Feyenoord eerst maar eens paar wedstrijden aftasten

28 januari 2022 om 20:54

Hoezo slaat het nergens op? Feyenoord heeft toch een andere soort speler nodig. Hendrix is niet echt nodig. Voor de breedte misschien, maar daarvoor kun je goedkopere spelers halen. Dus begrijpelijk dat er kritiek is en de uitleg van hem slaat juist nergens op.

28 januari 2022 om 22:41

Ze vinden het juist belangrijk iemand te halen die er direct kan staan, qua eredivisie-ervaring en in Europa. Een type Hendrix is juist enorm nodig. Aursnes heeft in de ogen van Slot 1 backup en dat is Geertruida. Die is tevens de backup van het centrale duo en de rechtsback. Vrij dun bezet dus.

28 januari 2022 om 22:52

Goedkopere speler? Hij is gehuurd met een brok ervaring, wie zijn dan alternatieven volgens jou die goedkoper zijn?

Ik begrijp het deel van één keer een transfersom uitgeven, en dat Walemark wat dat betreft komt in plaats van Veerman of Bazoer.
Waar je met Jorrit Hendrix naar toe wil begrijp ik minder. Hij kost ook geld, al is het maar als huursom/salaris en gaat Feyenoord niet beter maken. Leuk als opvulling voor de selectie, maar heb je met Hendrix meer kans op de eerste of tweede plaats? ik denk het niet en dan kun je het geld beter op zak houden.

28 januari 2022 om 17:56

Waar ze met hendrix naartoe willen is dat ze voor alle posities een backup achter de hand hebben, vandaar dat ze een multifunctionele speler zochten. Met hendrix hebben je nu iig een backup voor cvm, cv en zelfs back (heeft die bij psv af en toe en wel redelijk gedaan).

28 januari 2022 om 18:08

Ze hadden met Toornstra al een aardige multifunctionele reserve speler voor het middenveld en daar voegen ze Walemark en Bassett bij terwijl er (afhankelijk van welke fan je het vraagt) ook best 1 of 2 aardige jeugdspelers achter zitten.
Leuk dat je met Hendrix dan nog een multifunctionele middenvelder aan de selectie toevoegd, maar is de kans de ze met Hendrix eerste of tweede worden veel groter?
Ik denk het niet. En dan kun je in mijn ogen het geld maar beter opsparen en op een gegeven moment een speler halen waarmee je wel een stap vooruit kan zetten.

28 januari 2022 om 18:15

Ja, Toornstra inderdaad een multifunctionele reservespeler. Maar het is niet de bedoeling dat één speler back-up is van Aursnes, Kokcu, Til en/of Jahanbakhsh. Valt Pedersen weg, kan je Geertruida ook direct afstrepen als vervanger van Aursnes of Trauner/Senesi. En ga maar door. Het is heel logisch dat er nog iemand bij moest die er gelijk kan staan.

28 januari 2022 om 17:58Opvulling van de selectie is dan ook precies wat we nodig hadden. Zoals Slot het eerder al goed verwoordde. We hadden voor de nummer 6 positie alleen Aursnes en verder was er niemand die van nature op die positie kan spelen. Dan is het prettig dat je met Hendrix daar een 2de optie voor hebt. Maar er is geen enkele reden om Aursnes uit het elftal te halen dus Hendrix komt gewoon als nuttige reservespeler

28 januari 2022 om 18:00

Hij komt voor de bank zodat daar ook ervaring zit. Niet meer of minder. Nu zit daar alleen maar super jonge jeugd die gewoon nog te licht zijn voor belamgrijke duels.

28 januari 2022 om 18:03

Je heb niet voldoende geld om alle positief kwalitatief dubbel bezet te hebben. Dus moet je soms genoegen nemen met wat minder. Hij komt vooral voor de breedte, dus niet heel gek.
Nu zullen we door de aankoop van Hendrix inderdaad niet opeens kampioen worden.

28 januari 2022 om 18:14

Dat bedoel ik. Hij komt voor de breedte, maar die breedte heb je met Toornstra, Walemark en Bassett al best aardig op orde op het middenveld. En met of zonder Hendrix als backup op het middenveld is de kans dat Feyenoord hoger of lager dan derde eindigt niet ineens heel anders.
Kun je dan het geld niet beter opsparen en in de zomer wat je uitspaart bovenop het budget voor de vervanger van Til (of een andere speler) doen?

28 januari 2022 om 18:21

Die breedte heb je met Bassett nog niet, want het is nog helemaal afwachten hoe hij aanhaakt qua niveau. Hij is ook veel meer een speler die qua spel op Til lijkt en achter Aursnes (die al sinds januari vorig jaar aan één stuk door heeft gespeeld) zit gewoon niemand. Ja, Toornstra of Geertruida die ook andere plekken coveren.

28 januari 2022 om 18:36

Wilde je met bijv Hartjes daar gaan spelen in de Conference League of tegen pak m beet PSV?..die jongen heeft veel talent maar je gaat hem niet evt verdedigende middenvelder zetten in belangrijke wedstrijden, zo’n shirtje wat je in auto’s ziet hangen op de ramen is zijn kledingmaat, dus eerst maar eens spinazie eten en af en toe minuten maken als de stand het toe staat.Voor de huursom die Feyenoord betaald heeft kun je absoluut niet een soortgelijke speler kopen, hij is gekocht als back up voor Aursnes, Senesi en als het moet zelfs Malacia.Ik zeg absoluut niet dat ik hem een goede voetballer vindt, vond hem bij PSV altijd een beetje grijze middelmaat maar wel degelijk, en misschien is dat juist wel wat Feyenoord nodig heeft om achter de hand te houden.

28 januari 2022 om 19:44

Natuurlijk kun je voor die huursom geen speler kopen.
Voor mij is de vraag of je met Hendrix veel meer kans hebt om tweede (of zelfs eerste) te worden of veel minder risico loopt om nog van de derde plaats af te vallen.
Mocht het geval zich voordoen dat naast een van de 3 middenvelders die nu spelen ook Toornstra niet kan spelen, maak dan van de nood een deugd en laat Hartjes of een ander talent minuten maken.
Misschien minder gunstig voor de uitkomst de wedstrijden tegen PSV en Ajax (al zullen die ook niet direct wakker liggen van Hendrix), maar in de meeste andere wedstrijden mag dat het verschil niet maken.
Heeft het heel veel invloed op de eindstand in de competitie?
Je huurt een matige voetballer, die ook nog eens niet wedstrijd fit is, dus ik denk het niet.
Dan zou ik zeggen, spaar het geld uit en doe het bovenop het budget voor toekomstige versterkingen zodat je echt een keer stappen kan gaan zetten.
In plaats daarvan gooi je nu geld weg aan iets wat je geen extra perspectief bied.

Ik ben ook geen fan van Hendrix. Bij PSV vond ik hem vaak matig, maar goed, met weinig budget kom je wel eens uit in deze vijver

28 januari 2022 om 17:59

Je hebt gwn een ervaren speler die heeft laten zien bij een nl topclub heeft kunnen presteren die nog eens op meerdere posities uit te voeten kan. Goedkope backup voor 3a4 posities. Zeker voor de ed moet dat goedkomen

Je bent Diemers kwijt en hebt Hendrix terug, lijkt me prima deal!

28 januari 2022 om 18:00

Serieus een speler die zich in de NL top heeft bewezen en 3x kampioen is geworden vergelijken met een speler die het leuk deed bij Fortuna maar nog alles op een hoger niveau te bewijzen had?

Edit: excuus heb het niet goed gelezen en verwarde het met gelezen tweets.

28 januari 2022 om 18:07

Hij zegt toch ook dat het een goede deal is?

28 januari 2022 om 18:08

Dat bedoelt hij ook denk ik. Hendrix is vele malen beter dan een Diemers.

28 januari 2022 om 18:12

Excuus te snel gelezen. Komt omdat ik dat veel op Twitter hebben zien langskomen

Slot of ten hag, zullen ze ooit bondscoach worden?

28 januari 2022 om 18:44

Slot zou daar best goed in zijn. Realistische tactieken die hij goed kan overbrengen. Ontzettend goed met de pers ook. Persoonlijk geloof ik in Ronald Koeman als bondscoach voor een lange periode dus laat Slot eerst maar eens snuffelen en prijzen winnen.

29 januari 2022 om 14:05

Ja geen idee, maar vind het beide wel coaches die de tijd nodig hebben en speelstijl er in te slijpen, en tevens een stijl die een hoop intensiteit verlangt. Dat is beter op te bouwen (en te onderhouden) als clubcoach dan als bondscoach

Prima backup denk ik, het middenveld stroomt naar mijn idee niet over qua CVM’s en spreekt de taal/kent de competitie. Kan in nood zelfs centraal Spelen. Snap het gezeur niet zo

Tuurlijk zijn Vilhena, Bazoer en Veerman betere voetballers dan Hendriks.

Echter Vilhena is naar Espanyok
Veerman was te duur
En Bazoer een ontzettend domme investering met nog een half jaar contract

Hendriks gaat je uiteraard geen kampioen maken, maar dat doen die andere 3 voetballers ook niet. En nu heb je een backup voor Aursnes en Kokcu en jn het uiterste geval voor Senesi.

Dus in die zin snap ik het wel. In de winter ga je vaak sowieso geen toppers krijgen voor een normale prijs.

Als Hendrix al 2x minder draait en uitglijdt dan Diemers vind ik het een prima versterking.

Jorrit, van harte welkom!!! Al die "deskundigen" die elkaar napraten...pfffff. We kunnen je goed gebruiken en ik wens je heel veel succes en plezier bij onze mooie club!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

48 fans
Middenvelder, 27 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren