FC Twente moet door transfer onverhoopt op zoek naar nieuwe linksback

Vrijdag, 28 januari 2022 om 14:54Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:54

Jayden Oosterwolde staat op het punt om een transfer naar Parma af te ronden, weet TC Tubantia. De linksback is bij FC Twente niet verzekerd van een basisplek en is momenteel in Italië om de laatste details te bespreken. Volgens het regionale dagblad gaat het om een 'miljoenenbedrag'. Twente gaat zich oriënteren op een mogelijke vervanger. De transfermarkt sluit aanstaande maandag.

De aanstaande transfer van Oosterwolde komt vrij onverwachts, daar er de voorbije weken geen sprake was van concrete interesse. Parma wil de linkervleugelverdediger voor de rest van het seizoen huren met een optie tot koop. Bij Parma wordt Oosterwolde onder meer ploeggenoot van Gianluigi Buffon, die afgelopen zomer terugkeerde op het oude nest. Parma speelde jarenlang in de Serie A, maar zakte afgelopen seizoen door financiële zorgen af naar het tweede niveau. Daar bezet het momenteel de dertiende plek.

Twente houdt dus een 'miljoenenbedrag' over aan de transfer van Oosterwolde, maar moet een deel daarvan afstaan aan Heracles Almelo. De Twentse clubs hebben een gezamenlijke jeugdopleiding. Oosterwolde maakte vorig jaar enkele weken deel uit van die opleiding, waardoor beide clubs recht hebben op een vergoeding. De verdediger kwam in 2012 in de jeugdopleiding van Twente terecht. In 2020 ondertekende hij zijn eerste profcontract. Zijn debuut maakte hij in september van dat jaar tegen Fortuna Sittard.

Oosterwolde leek vorig seizoen zijn doorbraak te kennen in het elftal van Ron Jans met 24 basisplaatsen uit 26 duels. Dit seizoen gaat de voorkeur echter uit naar de van PSV overgekomen Michal Sadílek en Gijs Smal. Sadílek wordt door trainer Ron Jans regelmatig op de linksbackpositie geposteerd. Ook Smal vulde die rol al een aantal keer in. Oosterwolde kwam dit seizoen tot dusver 14 keer in actie in de Eredivisie, waarvan 10 keer als basisspeler.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door pcrouch)

Had vorig jaar echt een goed seizoen. Daarna raakte hij geblesseerd en kwam hij niet echt meer op zijn oude niveau. Ben bang voor hem dat wij hem binnen 2 jaar weer in de Eredivisie terug zien.

28 januari 2022 om 16:03

Ja of net als Robin Gosens in een nationaal elftal en bij Inter :P

Spijtig. Ondanks zn vorm dip had ik erg hoge verwachtingen. Gelukkig doet Smal het redelijk. Jammer dat deze jongen vertrekt, benieuwd naar de transfersom

Jammer en tegelijkertijd ook logisch van beide partijen. Oosterwolde is fysiek gezien van hoog niveau, waardoor hij voor veel clubs interessant is. Echter heeft hij een enorme vormdip en is hij voetballend en verdedigend tactisch lang niet even sterk. Hij heeft nog een behoorlijke weg te gaan, maar potentie heeft hij zeker. Ik denk niet dat Twente op zoek gaat naar een nieuwe linksback. Ik denk dat het seizoen afgemaakt gaat worden met Smal als eerste keuze en daarachter Sadílek mocht het nodig zijn. Het geld zal gebruikt worden om gaten te dichten en misschien wel deels gebruikt worden om Sadílek definitief over te nemen. In dat geval een prima besluit.

28 januari 2022 om 17:09

Pierie zit al bij de selectie, is linksback en komt terug van zijn blessure. Lijkt me een meer dan capabele vervanger om het zitje op de bank van Oosterwolde over te nemen.

28 januari 2022 om 19:52

Ik hoop niet dat Twente daar op gokt net als vorig jaar. Sadilek hoort op het middenveld, want omdat je op Brama niet kan bouwen is Bosch de enige back-up. Als Smal dan wegvalt.. nee, ik heb liever een goede linksback erbij nu, daar Smal ook nooit onomstreden is.

Ik lees dat Twente een deel moet afstaan aan Heracles voor het hebben van een gezamenlijke opleiding. Kan iemand mij vertellen wat het nut is van zo een gezamenlijke opleiding en welke speler er bij welke club terecht komt?

28 januari 2022 om 15:04

Het nut is dat je meer financiële armslag hebt dan alleen. En mochten beide clubs de speler een contract anbieden de speler bepaald

28 januari 2022 om 15:19

Er zijn meer clubs die dit doen/hebben gedaan natuurlijk, Ik weet niet hoe ze bepalen wie waar terecht komt.
De voordelen zitten vooral aan de kosten kant en het bij elkaar brengen van betere spelers.
Als je goede spelers bij elkaar zet worden die nog beter. Een spits die op die op de training tegenover verdedigers staat die er niets van kunnen zal niet snel veel bij leren, maar als hij tegenover top verdedigers en een top keeper staat moet hij zelf ook beter worden en omgekeerd natuurlijk ook.

28 januari 2022 om 15:36

De regio is te klein voor twee aparte opleidingen. Het idee is beter een keer goed als twee keer net niet. Als supporter ben ik er ook niet blij mee maar ik snap het wel.

28 januari 2022 om 15:21

Is Lato nu niet een basis speler bij Valencia?.

28 januari 2022 om 16:55

Klopt. Geen vaste basisklant maar staat veel LB wanneer Gaya naar een linkervleugel positie in een 4-4-2 doorschuift. Daarbij stond hij vorig seizoen in de basis bij Osasuna, Twente zou nu een flinke stap achteruit zijn.

Smal wordt gewoon de LA en wanneer hij uitvalt Sadilek. Op het middenveld zijn genoeg opties met Vlap, Ulgalde, Bosch, Brama, Zerrouki, Staring

28 januari 2022 om 15:06

Ik denk dat ze wel op zoek gaan naar een huurdeal of iets dergelijks. Smal is verdedigend wel tergend slecht. Aanvallend (aan de bal) best aardig, maar onderaan de streep denk ik te licht om in een 4-mans-verdediging te renderen.

28 januari 2022 om 17:12

Pierie wordt toch al gehuurd van Ajax? Is een prima vervanger voor Oosterwolde, het gaat om een bankzitter die je moet vervangen.

28 januari 2022 om 17:44

Kunnen ze van Bosch geen back maken? Verdedigend is het een stuk beter dan aanvallend.

Oosterwolde was vorig seizoen 1 van de sterkhouders bij Twente dit seizoen iets minder daarom heb ik deze transfer niet zien aankomen
Maar wel mooie kans die hij niet kan laten schieten

28 januari 2022 om 15:08

Da's nogal overdreven. Hij speelde leuk voor z'n blessure, maar had gewoon een andere rol. De speelstijl leende zich voor z'n diepgang, fysiek en snelheid. Dit seizoen komt hij vaker aan de bal en is er meer verdedigende arbeid. Daar liggen z'n zwakke punten en dan is het gelijk heel erg matig.

28 januari 2022 om 17:06

Ik vraag me dus af of het nou echt een hele mooie kans voor Oosterwolde is. Je speelt onderin hooguit middenmoot Serie B... Parma speelt momenteel een beetje vechtvoetbal. Komen zijn fysieke vaardigheden goed in uit maar het is geen team waar je je nou even lekker in de kijker speelt voor een club in de Serie A voor komend seizoen. Met een beetje pech speel je een paar jaar Serie B terwijl ik Oosterwolde nog wel een flink potentieel toelichte. Had hem na zijn 1e seizoen best bij PSV willen zien, voor zijn potentie vraag ik af of een middenmotor in de serie B nou echt een verbetering zal zijn

Jammer ik denk dat hij nog prima 2 seizoenen bij Twente had kunnen spelen, dit jaar haalt hij z'n niveau absoluut niet maar vorig seizoen was ik wel onder de indruk van hem. Sportief gezien geen slechte optie overigens aangezien vrij veel Eredivisie spelers lijken op te leven in Italië en een mooie carrière hebben. Ben benieuwd hoeveel Twente hieraan overhoudt.

Was vorig seizoen aan een goed seizoen bezig, maar dit is wel een mooie stap voor Oosterwolde want ondanks dat Parma de afgelopen seizoenen hard is afgegleden, blijft het toch wel een club met een prachtige historie en zeker als je hedendaags dan ook nog een legende als Buffon hebt rondlopen uit clubliefde, dan snap ik wel dat je graag de stap wilt maken.

Misschien dat Twente een poging kan wagen om bijvoorbeeld Salah Edinne van Ajax te huren voor 6 of 18 maanden? Als hij 18 maanden verhuurd wordt, wel op voorwaarde dat hij zijn contract verlengd want die loopt volgend jaar zomer af maar heb wel het idee dat Salah Edinne een prima speler voor Ajax kan worden als hij minder blessures zal hebben en zou hem wel in de Eredivisie willen zien, denk dat dat ook wel wat beter voor zijn ontwikkeling is ondanks dat de Keuken Kampioen Divisie ook goed voor hem is en hij daar basisspeler is.

Dan kan bijvoorbeeld Sadilek naar het middenveld toe. Die lijkt mij net iets beter als centrale middenvelder, ook al doet hij het goed als back.

28 januari 2022 om 16:54

"dan snap ik wel dat je graag de stap wilt maken." Je doet het voorkomen dat dit een stap omhoog is voor Oosterwolde die hij zelf graag wil maken. Volgens mij wordt er bij Twente gewoon doorgeselecteerd en geld gemaakt van een speler die het gewenste niveau niet aan kan.

En Edinne.....je weet dat Twente 4e staat in de eredivisie he? Ik vind het fijn dat we een paar spelers van Ajax hebben kunnen huren toen er echt geen mogelijkheden waren, dat was erg sympathiek en goed voor beide clubs. Maar we streven tegenwoordig echt wel een hoger niveau na dan spelers die bij lange na nog niet het eerste van Ajax halen. We hebben er ook nog Pierie lopen die al gehuurd wordt en op linksback kan.

28 januari 2022 om 17:11

De stap maken bedoel ik niet als een stap omhoog, maar meer in de zin van dat hij de kans heeft om een stap te maken naar een prachtige club in een prachtig land en stad maar ook een club met toch wel een geweldige historie en spelers, waar Buffon 1 van is en voor mij persoonlijk zou het samenspelen met Buffon al 1 van de redenen zijn om ernaartoe te gaan, zeker als je op sportief gebied ook nog wat perspectief hebt.

Over Salah Edinne: dat is gewoon een prima back. Heeft wel wat pech gehad met blessures, maar is dit seizoen weer op de weg terug bij Jong Ajax. Op wat voor spelers moet FC Twente dan mikken?

Spelers als Sadilek en Cerny (tot zijn blessure) waren wisselspelers bij hun clubs, Cerny was zelfs aan het afglijden bij FC Utrecht en met dat FC Utrecht concurreert Twente nu voor dezelfde plekken op de ranglijst, Cerny speelt nu weliswaar minder door blessureleed maar was daarvoor gewoon zeer waardevol.

En met bijvoorbeeld een Danilo stond FC Twente vorig seizoen ook ergens in de top 5. Zowel FC Twente als Danilo vielen in het 2de gedeelte ver terug en dat zal dit seizoen denk ik ook wel gebeuren met Twente, alleen denk ik niet dat ze zover terug zullen vallen zoals vorig seizoen en rond plek 6 of 7 zullen eindigen en dan Play-offs zullen spelen en dan heb je gewoon een goed seizoen achter de rug.

Hoger dan Salah Edinne en betere opties zullen er denk ik niet zijn. Zullen vast wel vergelijkbare opties zijn, maar het is ook niet zo dat Twente de keuzes voor het oprapen heeft en denk dat als Ajax een vergelijkbare deal sluit zoals ze in het verleden met Zeefuik, Matusiwa en Sierhuis (allen bij Groningen) en Botman (bij Heerenveen) dat Twente er zeker open voorstaat en dat waren allemaal toch best wel waardevolle spelers voor deze club (sierhuis dan misschien wat minder) en tot die categorie behoort Salah Edinne ook een beetje, maar die heeft wel iets meer potentie om nog door te groeien voor Ajax 1 en in de Eredivisie.

28 januari 2022 om 17:44

Parma is absoluut een mooie club met rijke historie. Sowieso: een flinke duit verdienen met voetbal en in Italië wonen, het lijkt me een droom.

Vanuit de rest van je hele verhaal maak ik op dat je Twente niet zo goed volgt. Twente heeft per dit seizoen flink geïnvesteerd in zijn spelersgroep en heeft de ambities scherp staan. Het verbaast me dan ook niets dat men meedoet in de subtop en ik verwacht de terugval helemaal niet. Dat zal ook niet geaccepteerd worden door de clubleiding.

Sadilek is gewoon een hele nuttige speler voor Twente, zelfde verhaal met Unnerstall. Kon je van tevoren al op een briefje zetten dat dat een succes werd. Zo is het eigenlijk altijd al geweest: een bepaald type speler (vaak harde werker) dat net tekort komt voor de basis bij Ajax / PSV komt heel goed uit de verf bij Twente. Cerny is een lucky strike gebleken vorig seizoen, ik hoop dat hij zijn oude niveau weer haalt.

Over Danilo hoor ik vaak goede verhalen, maar feit is dat hij in loop van vorig seizoen op de bank terecht kwam bij Twente en nu ook het niveau bij Ajax als bankzitter niet aan kan. Dit jaar lopen van Wolfswinkel en Ugalde er bij Twente, ik weet niet of hij meekan met dat niveau.

Edinne zal best een prima back zijn, maar een speler van jong Ajax is niet meer het niveau van de huidige Twente selectie. Ik denk dat Pierie zich ook niet meer in de basis speelt. Als we spelers van Ajax huren moeten ze dichter tegen eerste selectie aanzitten. .

Een mooie stap voor Oosterwolde en buiten het feit dat ze nu op zoek moeten naar een nieuwe linksback, vind ik dit geen aderlating. Ik vond de hype rond Oosterwolde ietwat overdreven vorig jaar, al speelde hij door de tactiek volledig naar z'n kwaliteiten. Dit jaar moet hij ook daadwerkelijk verdedigen en komt hij veel meer aan de bal. Dan is hij wel erg beperkt. Ik ben wel benieuwd wat de daadwerkelijke transfersom is. Ik hoop dat Parma oogkleppen op had en even 2,5 tot 3 miljoen euro heeft afgetikt, maar ik verwacht dat de som maximaal zo'n 1,5 miljoen euro of iets dergelijks is.

Prachtige stap voor Jayden en voor beide partijen op het juiste moment. Met de vormdip van Jayden had het over een jaar ook stuk minder geld kunnen zijn. Gun het hem in ieder geval van harte! Fysiek moet het te doen zijn, hoop dat hij zich daar voetballend en tactisch nog kan ontwikkelen en dan zien we hem vast over 4-5 jaar in het Nederlands Elftal terug.

Goed beleid daar. Sadilek huren en een eigen talent op de bank laten en nu al verkopen. Deze jongen heeft meer dan genoeg potentie om hem het vertrouwen te geven als LB van Twente.

28 januari 2022 om 15:19

Sadilek is een middenvelder die ook op linksback kan, heeft niet zo heel veel met het passeren van Jayden te maken, hij is gepasseerd door Gijs Smal

28 januari 2022 om 15:39

Smal staat normaal gesproken op de plek van Oosterwolde, dus je reactie slaat eigenlijk nergens op. Verder heeft Oosterwolde z'n kansjes wel gehad, maar hij laat een erg matige indruk achter. Dan is het vrij logisch om hem op de bank te zetten lijkt mij, hij heeft ook gelijk om dan op zoek te gaan naar een andere club.

28 januari 2022 om 16:43

@mrguide
prima beleid bij Twente tegenwoordig. Daarom staan ze nu ook 4e en gaat er voorkomen worden dat, zoals vorig seizoen, de boel in elkaar zakt en je 10e wordt.

Oosterwolde is helemaal niet zo'n talent. Hij is fysiek sterk, maar kan voetballend absoluut niet mee op het niveau dat Twente nastreeft. Prima dat men dan doorselecteert en geld maakt. Zijn vervanger zit al 2 seizoenen bij de selectie, wordt net weer fit en heeft meer potentie: Pierie

Ik kan mij goed voorstellen dat Oosterwolde verder kijkt. Hij is nog jong en komt vrij weinig aan spelen toe. Ik vind Oosterwolde meer potentie hebben dan Smal, maar helaas heeft Oosterwolde dit seizoen zelden een goede indruk achter gelaten. Ik denk dat Twente er goed aan doet om hem nu te verkopen, aangezien hij waarschijnlijk alleen maar minder waard gaat worden.

Die komt vanuit het niks ineens. Oosterwolde heeft een hoop pre's, met name voor countervoetbal door z'n snelheid. Daarentegen heeft hij ook een erg matige techniek, waardoor hij in balbezit nu al het hele seizoen door de mand valt. Ik heb het idee dat in Italië veel gespeeld wordt met hoge backs in een vijf-mans verdediging. Daar zou hij prima tot z'n recht komen. Als Twente er iets moois aan overhoudt, zijn er alleen maar winnaars.

Ik vind dit een hele gezonde ontwikkeling. Je verkoopt een speler uit de eigen jeugd, die het niveau dat Twente nastreeft niet aankan, voor flink wat geld. Dat betekent dat je selectie van een hoger niveau is geworden ten opzichte van vorig seizoen, dat je de naam van je jeugdopleiding kan verstevigen en dat je geld verdiend.

Enneuh voetbalzone, een nieuwe linksback? Volgens mij is Pierie (gehuurd van Ajax) weer fit. En welke positie speelt hij? Juist, linksback.

Wauw.. Twente verkoopt zijn bankzitters voor meer dan Feyenoord... Pijnlijk!

Een zekere L Woudenberg mag vertrekken bij Heerenveen...

29 januari 2022 om 15:19

Die mag je van mij best in Heerenveen houden. Vind jullie rechtsback (van Ewijk) wel van toegevoegde waarde. Die zou ik op den duur graag in het rood zien.

Is het niet mogelijk om Matos weer terug te halen. Was uitblinker bij FC Twente totdat hij zijn kruisband scheurde, maar is volgens mij nu weer helemaal fit. Als ik het goed heb, loopt zijn contract bij Cadiz na dit seizoen ook af en hij heeft zelf eerder al aangegeven ooit weer graag terug te keren bij ons FC Twente.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. VlapMiddenvelder345
R. ZerroukiMiddenvelder322
R. van WolfswinkelAanvaller3216
V. Misidjan Aanvaller273
L. UnnerstallKeeper320
D. RotsAanvaller273
M. UgaldeAanvaller253
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

0 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren