Dennis Bergkamp speelde cruciale rol bij mogelijke huurdeal Van de Beek

Vrijdag, 28 januari 2022 om 13:50Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:11

Een eventuele huurtransfer van Donny van de Beek naar Crystal Palace kan mede op het conto worden geschreven van Dennis Bergkamp. Sky Sports weet dat de Arsenal-legende contact heeft gezocht met Palace om zijn schoonzoon hoogstpersoonlijk aan te bevelen. Bergkamp speelde bij Arsenal lange tijd samen met Patrick Vieira, de huidige manager van the Eagles.

Mocht de transfer van Van de Beek naar Crystal Palace daadwerkelijk worden beklonken, dan heeft Bergkamp daar een belangrijk aandeel in gehad. De oud-aanvaller nam naar verluidt persoonlijk contact op met Vieira om zijn schoonzoon aan te bevelen. Bergkamp zou de beleidsbepalers van Palace hebben proberen te overtuigen van de kwaliteiten van de middenvelder. Vermoedelijk is na het contact tussen Bergkamp en Vieira het balletje gaan rollen op Selhurst Park. Vieira zou blij zijn met zijn huidige selectie, maar gelooft dat Van de Beek een waardevolle toevoeging kan zijn.

Van de Beek worstelt bij United om een plek in de basis. Hij werd sinds zijn komst van Ajax links laten liggen door achtereenvolgens Ole Gunnar Solskjaer, Michael Carrick en Ralf Rangnick. Van de Beek stond tot op heden slechts vier keer in de basis bij een duel in de Premier League. In totaal staat zijn teller op 27 Premier League-wedstrijden. Na slechts 380 minuten in het huidige seizoen zou hij zijn heil elders willen zoeken. United zal in ieder geval niet meewerken aan een optie tot koop in een eventueel huurcontract. De club wil zich ervan verzekeren in het seizoen 2022/23 over Van de Beek te kunnen beschikken.

Rangnick wil dat Van de Beek het seizoen afmaakt bij Manchester United. "Ik had twee weken geleden een gesprek met hem en vertelde dat ik hem zou adviseren tot het einde van het seizoen te blijven", aldus Rangnick. "Van de Beek wil naar het WK en Louis van Gaal heeft hem verteld dat hij regelmatig moet spelen. Dat begrijp ik, maar we hebben veel concurrentie in de ploeg." Rangnick heeft op het middenveld verder de keuze uit Bruno Fernandes, Scott McTominay, Fred, Nemanja Matic en Jesse Lingard. Paul Pogba is momenteel herstellende van een slepende hamstringblessure.


Poll

Is Crystal Palace de juiste club voor Donny van de Beek op dit moment?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door ajaxfan1972)

De inleiding van het artikel meldt het goed, hij heeft een relatie met de dochter van Bergkamp en ze verwachten een kindje.

Iets van WC eend adviseert WC eend…

Desalniettemin zou het wel erg goed zijn voor v/d Beek als die verhuurd wordt want bij Utd staat die wel erg laag in de pikorde.

28 januari 2022 om 13:56

Haha, je was me net voor

28 januari 2022 om 16:05

Ook apart dat hij Donny moet aankondigen. Als ze hem niet kennen daar. Het is niet alsof hij een KKD speler onder de aandacht brengt ofzo. Apart verhaal, volgens mij heeft Dennis totaal geen invloed op de keuze.

Zou toch lachwekkend zijn als Vieira hierin meegaat? Van de Beek, relatie met de dochter van Dennis, wordt door zijn schoonvader aanbevolen bij Crystal Palace. Hoog ''wij van WC eend'' gehalte.

28 januari 2022 om 14:34

Zo werkt de wereld Sepp, its not what you know, it’s who you know.

28 januari 2022 om 14:58

Laat het bij voetbal nog soort van anders zijn. Je ziet wel vaker dat spelers wel bij een club/de jeugd kunnen binnenkomen vanwege hun contacten, maar ze komen alleen toe tot spelen als ze daadwerkelijk kunnen presteren.

28 januari 2022 om 15:05

aycaramba, ik snap wel hoe de wereld werkt. Alleen vind ik het vrij apart dat, mocht het van een transfer komen, dit eigenlijk door Bergkamp komt en niet perse omdat Crystal Palace perse naar Van de Beek op zoek was. Is het dan wel de juiste keuze ;-)

28 januari 2022 om 15:23

Jullie hebben beide gelijk, vaak zie je het zo gebeuren dat dat soort voetballers minstens een kans word gegund dankzij hun contacten maar ze krijgen geen special treatment ofzo. Nepotisme kan niet bestaan ​​in het voetbal of in welke andere sport dan ook als iemand geen skills, vastberadenheid of gebrek aan werktempo heeft. Daley heeft het gered maar er zijn ontelbare andere namen die hopeloos mislukt zijn.

28 januari 2022 om 18:37

@sepp

Maar dat is nou juist het punt van wat Aycaramba zegt. Het is dus niet apart, het is zoals het werkt. Daarom zijn goede zaakwaarnemers ook hun geld waard. Die brengen spelers ergens heen waar ze anders niet terecht kwamen.

Alleen de echte toppers kunnen overal terecht. Haaland hoeft zich nergens aan te bieden. Maar voor de rest is het een wereld van contacten, geluk, etc.

28 januari 2022 om 14:37

We moeten nou niet doen alsof het over Real gaat! Vd Beek moet gaan spelen en dan lijkt Palace me nog niet zo'n verkeerde club. En dat Bergkamp dan een handje helpt kan toch prima!

28 januari 2022 om 15:41

Hoezo lachwekkend? Het is niet zo dat VD Beek een speler is waarvan we niet weten of hij het niveau Crystal Palace aan kan. Natuurlijk kan hij dat aan en daarom is het voor Bergkamp niet lastig om tegen Viera te zeggen; die Donny, die kan je met een gerust hart nemen.
Los daarvan denk ik dat Bergkamp Viera echt niet heeft moeten overtuigen, ze kennen elkaar en hebben elkaar erover gesproken, that's it. Alsof Viera VD Beek nog nooit gezien heeft...

28 januari 2022 om 16:44

En mocht hij daar toch niet slagen schuiven ze de schuld wel weer af op zijn teamgenoten en het systeem

Iedere speler heeft soms even een steuntje in de rug van buitenaf nodig. Hopelijk gaat van de Beek weer spelen. Op welk niveau zien we dan wel weer. Maar een goede kruiwagen is niet altijd verkeerd;-)

Iets met wc eend.. Wel goed voor v.d. Beek dit om hopelijk ergens weer speelminuten te maken. Dat United wat hem steeds zo ongelooflijk 'nodig' heeft om vervolgens eens in de 5 wedstrijden 5 minuten in te vallen dat is natuurlijk ook niks.

Tja, al met al: Van de Beek heeft absoluut wel het niveau van Crystal Palace hoor. Maar of hij daar ook vaste basisspeler gaat worden? Geen idee. Ligt er een beetje aan hoe Crystal Palace dan wilt gaan spelen.

Voorin hebben ze in principe best veel goede aanvallers. Edouard is goed en scoort. Benteke en Ayew spelen ook gewoon regelmatig (zeg maar gerust bijna alles) en dan heb je ook nog de absolute ster met Zaha.

Daarachter heb je ook nog eens spelers die als 10 of hangende buitenspeler kunnen spelen in de naam van Eze & Gallagher.
Centraal heb je dan ook nog eens de ervaren Milivojevic en een Kouyate (al speelt di etegenwoordig ook vaker CV), Hughes, de ervaren Mcarthur en ook nog eens Olisé als talent.

Van de Beek zal vast voldoende minuten maken daar, maar onbetwiste basisspeler? Ik betwijfel het.

28 januari 2022 om 18:39

Laten we nou niet gaan doen alsof Van de Beek een of andere grijze prutser is ofzo. Die heeft bij Ajax in de CL gewoon op een niveau gepresteerd waar de gemiddelde speler van Palace alleen maar van kan dromen.

Hij zal een doorstart moeten maken. En dan gaan we weer zien waar hij toe in staat is. United is niet gelukt, maar dat maakt hem geen slechte speler. Er zijn zoveel spelers mislukt daar.

Een kruiwagen is altijd makkelijk, maar of je als speler er vrolijk van wordt dat het bekend is dat je ergens speelt omdat je schoonvader een goed woordje voor je gedaan heeft is te betwijfelen. Het zou voor hem, maar ook voor ons mooi zijn als het doorgaat. Donny kan laten zien dat hij het niveau aan kan, en 1 van de partijen (zijn voor en tegenstanders) kunnen dan zeggen dat ze gelijk hadden.

Laten we hopen voor hem dat dit doorgaat. Heeft nog niks (kunnen) laten zien bij United. Kan er zelf echt niet bij dat United zo moeilijk doet over een vertrek. Je kunt de beste jongen toch laten gaan? Gewogen en te licht bevonden, is toch geen schande hem dan gewoon te laten gaan?

28 januari 2022 om 16:48

Als hij nu weer flopt bij een andere club dan daalt zijn transferwaarde natuurlijk flink. Ik denk daarom dat United in dubio zit

Hoe vd Beek er terecht komt maakt niet uit
Als de huurdeal met Palace maar doorgaat dat is het belangrijksteDonny komt te kort voor het niveau in de PL. Opvallend weinig interesse voor een speler die volgens de geruchten naar Real madrid kon. Nu moet zijn schoonvader hem aanbieden, zo wil je toch ook niet binnen komen. In Nederland wordt hij flink overschat matige voetballer die niet beter is of wordt dan een Klaassen.

28 januari 2022 om 14:45

Hoe kan je zeggen dat hij tekort komt voor niveau PL als hij 68 minuten (!!) in totaal dit seizoen Premier League heeft gespeeld? Je kan je toch niet zelf bewijzen in 68 minuten, uitgesmeerd over 8(!!) wedstrijden? Naja, hij scoorde wel in die 68 minuten dus ik denk dat hij éã©n van de effectiefste spelers momenteel is van de PL. Hij moet zo snel mogelijk weg bij United, ik zou als ik Donny was ook weggaan uit de PL naar een goede (sub)topper in een andere mooie competitie. Het is niet zo raar dat er nu geen geruchten meer zijn over Real Madrid enzo natuurlijk. Ent tsja, opvallend weinig interesse, het helpt niet echt als je niet weg mag bij de club die je keer op keer aan een lijntje houdt.

28 januari 2022 om 15:12Het klopt dat hij weinig kansen heeft gekregen maar onder 3 verschillende trainers zegt dat toch wel iets. De trainers zien hem elke dag trainen en zouden hem heus wel meer kansen geven als ze iets in hem zagen. Nu wilt geen enkele redelijke club hem dat zegt toch wel voldoende. Van de Beek is een speler die afhankelijk is van de spelers om hem heen en zelf niets toch weinig creã«ert. Bij Ajax had hij ook altijd de minste balcontacten. Voor de PL moet je wel iets meer kunnen dan wachten in de zestien van de tegenstander. De middenmoot in Duitsland zou een realistische stap zijn wil hij aan spelen toe komen.

Zo zie je maar weer dat je nergens bent zonder netwerk.

Kansloos, gaat hij van de ene bank naar de andere bank. Callagher speelt nu daar op zijn positie en die is en beter en speelt heel goed daar, die gaat van de Beek er niet uit spelen.

Zoek eens een club die bij je past en waar je met spelplezier in de basis staat, niet eentje waar je schoonvader contacten bij heeft.

Dit zal zeker een grandioos succes worden vd Beek bij Palace, not. Hij komt toch gewoon zwaar te kort voor de PL, ongeacht welk team hij gaat spelen.

Ik hoop dat het doorgaat voor vd Beek. Dat gelul van zo'n trainer; als ik hem was zou ik blijven. Hij krijgt nog wel z'n kans.... Ja tuurlijk.

Het is grappig dat er altijd lacherig wordt gedaan over het Ajax systeem en dat spelers moeten wennen. Maar aan zulke jongens die hun hele leven bij Ajax hebben gezeten kun je pas zien hoe lastig het ineens is om in andere systemen te excelleren als je vastgegroeid bent. Hoeveel spelers heeft Ajax wel niet verkocht die hun potentie bij andere clubs nauwelijks waarmaken.

Buiten Barca's vroegere speelopvatting zijn er gewoon niet veel war het op lijkt. En de Ajax 10 positie achter drie aanvallers is gewoon super specifiek. Donny had het bij geeneens topclub gered en kan slechts hopen nu nog een stap lager te doen en zich daar om te toveren tot allround middenvelder.

Het is natuurlijk ook niet alleen zijn schuld. Er was geen subtopper die hem kon betalen, nadat de grote teams zich gemeld hadden. Ookal zou hij de stap hebben willen maken via subtop, die had hij niet eens gekregen. Voor zijn bankrekening is het goed, voor zijn carrière desastreus.

Grappig dat mensen hier weer zo op reageren. Hij moet daar gewoon WEG. Kosten wat het kost. Nu dat zijn schoonvader Bergkamp is lijkt me een goeie zet door de druk erbovenop te leggen omdat Dennis een behoorlijke status heeft in Engeland. Dus ipv haten zorg dat die jongen daar weg kan en terug naar ze niveau kan stijgen. Daar heeft een ieder wat aan mbt NL elftal!!

Niks tegen Crystal Palace hoor, Maar dat is wel een flinke downgrade voor wat Van de Beek in gedachte had qua hoe ze carrière zou lopen

Het is al lang bekend dat Donny een liefdesrelatie heeft met dochter van Dennis Bergkamp, Estelle en ze krijgen al een kind samen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Crystal Palace

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Brentford46-8
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
W. ZahaAanvaller3314
J. AyewAanvaller313
GuaitaKeeper300
O. ÉdouardAanvaller286
C. BentekeAanvaller254
J. AndersenVerdediger340
Voor de complete selectie: Clubpagina Crystal Palace.

74 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren