Eindelijk doorbraak bij FC Twente met dubbele contractverlenging

Vrijdag, 28 januari 2022 om 11:54 • Laatste update: 11:59

Ron Jans is ook volgend seizoen de trainer van FC Twente, zo maakt de club vrijdag bekend via de officiële kanalen. Ook technisch directeur Jan Streuer heeft zijn contract met een jaar verlengd. De nieuwe verbintenis van het duo ging niet zonder slag of stoot. Door het vroegtijdige vertrek van algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth werden de gesprekken gevoerd met interim algemeen directeur Paul van der Kraan, die volgens RTV Oost niet bepaald gecharmeerd is van Jans.

Verslaggever Tijmen van Wissing van RTV Oost noemde de contractverlenging van Jans eind november 'geen zekerheid'. De journalist weet dat de nieuwe directeur, die als tijdelijke opvolger geldt van de vroegtijdig vertrokken Brüggenwirth, niet gecharmeerd is van Jans. Streuer hield ondertussen vast aan het langer aanblijven van Jans en zou bij een vertrek van Jans zelf ook de deur van de Grolsch Veste achter zich dichttrekken. Aan die speculaties is nu dus een einde gekomen met een nieuw eenjarig contract voor het tweetal.

“Het is mooi om het werk bij FC Twente met Jan voort te zetten”, vertelt Jans op de clubsite. “Als je kijkt waar we anderhalf jaar geleden stonden en nu, dan hebben we flinke stappen kunnen maken. We wilden de club weer perspectief bieden en daarin zijn we tot dusver geslaagd. Dit seizoen hebben we meer ervaring in de selectie en zie je de groei van het team. Natuurlijk kan er nog genoeg beter, maar daar werken we ook aan. Voor dit seizoen liggen er nog mooie uitdagingen op ons te wachten.”

Ook Streuer is blij met de nieuwe verbintenis. "Ik heb het goed naar mijn zin bij FC Twente”, zegt de technische man. “Toen ik anderhalf jaar geleden bij FC Twente terugkeerde lag het niet in de verwachting zo lang te blijven, maar ik ga alweer mijn derde seizoen in. Het is fijn werken met de spelers en de staf en de mensen van de club. Ook dit seizoen laten we ons zien in de Eredivisie en daar verdienen Ron en zijn staf een groot compliment voor. We willen onze organisatie blijven verbeteren en de lat ook daar hoger leggen. Dat er nu duidelijkheid is richting volgend jaar is goed."

Jans begon vorig seizoen uitstekend met FC Twente, maar zakte na de winterstop volledig weg met zijn ploeg. Uiteindelijk eindigde Twente als tiende. Dit seizoen is het spel eveneens wisselvallig, al bezetten de Tukkers wel een keurige vierde plek op de ranglijst. Twente verzekerde zich afgelopen zomer van een karrenvracht aan ervaring met de komst van Lars Unnerstall, Robin Pröpper, Ricky van Wolfswinkel en Virgil Misidjan. Volgens Jans lag het gebrek aan ervaring vorig jaar ten grondslag aan de inzinking na de winterstop.


Poll

Is dit een goede zet van FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door sirius)

Mooi. Rust in de tent. Het voetbal is vaak niet om aan te gluren, maar goed, waar is dat dit seizoen wel het geval? Kijk eerst even waar we vandaan komen. Paar jaar terug was alles nog kwalitatief uitermate teleurstellend, en zie waar we nu staan. Ik denk dat het niet verstandig is om tegelijkertijd de algemeen directeur, de technisch directeur en de trainer te vervangen. Eerst maar een vervanger voor Van der Kraan, en in de loop van het jaar op zoek naar vervangers voor Streuer en Jans. Denk niet dat ze nóg een jaar doorgaan.

28 januari 2022 om 12:01

Streuer zal vanwege zijn leeftijd wel een keertje met pensioen gaan, maar als Jans het goed blijft doen, waarom zou hij niet kunnen blijven?

28 januari 2022 om 12:05

Ik zou het zeker aanmoedigen. Ik zie in Jans en Streuer echter een duo dat zonder elkaar niet doorgaat. Als Streuer stopt, zie ik Jans ook vertrekken. Of er moet een TD worden aangetrokken waar Jans een band mee heeft/krijgt zoals hij die met Streuer heeft

Edit: plus denk ik dat ze niet doorgaan omdat de onderhandelingen nu al zo moeizaam leken te gaan.

28 januari 2022 om 15:02

Ik denk dat de mensen erboven al met een scheef oog naar de toekomst kijken en dat het daardoor ook wel even heeft geduurd. Begrijpelijk, maar er zullen eerst zwarte cijfers geschreven moeten worden en het budget zal met minimaal een paar miljoen euro omhoog moeten. Zeker met corona op de loer kan dat nog wel een paar jaar gaan duren. Dan is continuiteit vooral erg belangrijk om zo'n periode te overbruggen. Zolang Jans materiaal krijgt dat goed genoeg is, levert hij wel.

28 januari 2022 om 12:02

@HakimSkijack, off: fantastische naam voor een àpres-ski act!

On: Laatste gedeelte helemaal mee eens, vind Paul zelf erg helder communiceren en jammer dat hij er mee wil stoppen. Jans en Streuer mogen van mij nog wel even blijven zitten, prima spelers binnengehaald met bakken aan ervaring. Jans heeft de gunfactor volgens mij, al heeft ie soms wel eens wat rare fratsen. Mooi duo!

28 januari 2022 om 12:29

Denk dat supporters toch liever de club willen zien winnen, dan goed voetbal en rond de 12/13 plaats spelen. Jans haalt momenteel echt het maximale uit de ploeg, maar als je wilt dat ze ook nog eens voetballend proberen mee te doen, dan gaat dit punten kosten. Twente mag echt heel blij zijn met de leiding die er nu is.

Goede zet van Twente, gaan vol voor een subtiele subtopper. Jans en Twente is ook een goede macht gebleken.

28 januari 2022 om 14:50

Subtiel was de manier waarop Munsterman ons naar grote hoogte stuwde .. stabiel een subtopper blijven is voor Twente prima. Maar je moet wel ambitieus zijn. Europees voetbal moet op termijn standaard zijn. Met Jans heb je geen trainer die je spelers beter maakt, maar een team kan smeden. Dit zal je op termijn toch moeten veranderen.

28 januari 2022 om 14:59

Ambitie is prima, zolang het maar realistisch is. Verder doet Jans het toch uitstekend met de talenten. Die ontwikkelen zich allemaal onder hem. Daarbij heeft FC Twente niet echt spelers die nog vol in hun ontwikkeling zitten. Spelers als Van Wolfswinkel, Vlap, Brama, Pleguezuelo, Propper, Misidjan e.d. zijn vooral een kwaliteitsinjectie, maar die hebben niet de kwaliteiten (en veel van hen ook niet de leeftijd) om nog flink door te groeien.

Prima zet van mijn club! Niet het meest sprankelende voetbal, maar we staan op een mooie plek en rust en regelmaat is de komende jaren nog steeds noodzaak!
Met deze twee mannen aan het roer weten we in ieder geval dat er geen gekkigheid wordt uitgehaald..

Heerlijk nieuws man!

Topnieuws! Deze twee heren hebben geweldig gepresteerd en Twente terug gebracht naar de subtop. Nu alleen nog iets beter voetballen. Overigens niet onbelangrijk is hoeveel talent onder Jans nu doorstroomt naar het eerste. Geweldig om te zien. Zo bouw je kapitaal op.

28 januari 2022 om 12:01

Klopt idd, maar de prestaties zijn er. Liever prestaties met minder voetbal, dan onderin te bungelen met prachtig combinatie voetbal.

28 januari 2022 om 12:03

Absoluut. Meestal komt het goede voetbal vanzelf wel als er punten worden gehaald. Ik vond Twente in de laatste wedstrijd tegen Willem 2 goed voetballen. Er werd niet super veel gecreëerd maar de bal ging een stuk sneller rond dan we gewend waren. Het zit er dus wel in.

28 januari 2022 om 12:14

Streuer heeft nu aangetoond prima spelers te kunnen binnenhalen, komende zomer zal hij ook moeten laten zien dat hij in staat is het talent goed te verkopen.

Drommel afgelopen zomer natuurlijk wel prima verkocht, maar komende zomer heb je gewoon de miljoenen van bijvoorbeeld Zerrouki of Hilgers nodig.

Mooi nieuws, de laatste twee seizoenen is er een echte kern aan het ontstaan die zich kan ontwikkelen in plaats van elk jaar een andere staf en selectie. Dit zorgt ook weer voor rust zodat de tweede seizoenshelft echt om het voetbal kan draaien. Hopelijk heeft Twente de mogelijkheid ook om contracten als die van Hilgers of Zerrouki te verlengen, die zie ik graag nog een jaartje in het rood.

Goed nieuws voor Twente dat zowel Streuer als Jans verlengd hebben, want toen het toch prima en dit seizoen echt gewoon geweldig met de middelen die ze hebben op zowel financieel als sportief gebied.

Streuer heeft gewoon een aantal prima (tijdelijke) versterkingen gehaald met Unnerstall, Pröpper, van Wolfswinkel, Ugalde, Danilo, Cerny (tot zijn blessure), Sadilek, Ebuehi, etc., er komen verschillende talenten door vanuit de jeugd met o.a. Zerrouki, Hilgers, Oosterwolde, etc. en ze hebben Menig en Drommel voor leuke bedragen verkocht.

Jans presteert ook gewoon prima met het materiaal en maakt bepaalde spelers ook beter. Hoop dat Twente dit seizoen zo door blijft gaan, maar zie ze uiteindelijk wel wat zakken op de ranglijst en richting de plekken voor Europees voetbal play offs gaan, meer richting plek 6 of 7 maar dan heeft Twente ook gewoon een prima seizoen achter de rug en al helemaal als ze zich via de play offs plaatsen voor Europees voetbal.

28 januari 2022 om 12:19

Eens met je verhaal. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk alleen AZ echt wel duidelijk beter vond dan Fctwente in de eerste seizoenshelft (naast de top 3). De eerste tegenstander na de winterstop is Vitesse, direct een mooie clash. Als we die goed doorkomen zie ik Twente best 5e worden.

Goed om te lezen. Ik hoop dat Twente de komende jaren kan doorgroeien naar een stabiele subtopper a la FC Utrecht of AZ. Zeker in een kolkende Grolsch Veste was het als uitploeg toch nooit echt lekker spelen. Hoop dat die tijden snel terugkomen.

Goed nieuws! Met Jans en Streuer aan het roer wordt er weer gewerkt richting een gezonde en stabiele toekomst. Een paar jonge toppers ontwikkeld die onze kas hopelijk weer gaan spekken. Steeds minder huurlingen die onze dragende kracht moeten zijn.
Het voetbal is vaak niet om aan te gluren, maar aan punten geen gebrek. Met onze beperkte financiële middelen mogen we als Tukkers niet klagen op dit moment. Nu nog een volle Veste en dan blijven de punten sowieso in Eanske!

Ben vooral blij dat ze dan ook beide blijven. Ik heb het idee dat die twee elkaar prima versterken en zeer loyaal aan elkaar zijn. Dan kunnen we van alles vinden over het soms slechte spel, maar dit zorgt wel voor de rust en stabiliteit die we als club nodig hebben, en; de resultaten zijn natuurlijk wel geweldig. We staan op dit moment vierde en dat mogen we zeker niet als vanzelfsprekendheid ervaren.

Langzaam aan krabbelt Fc Twente weer op. Mooi hoe Jans resultaten boekt en rust brengt. Ben benieuwd waar ze gaan eindigen dit seizoen. Ik zou Europees voetbal ontzettend knap vinden, als je ziet waar ze vandaan komen.

Blij mee, rust en regelmaat zodat de club weer richting een stabiele subtopper kan gaan.

Het is stabiel en rustig in Enschede. Lang niet altijd sprankelend maar we weten hem vaak wel naar ons toe te trekken. Ook een kwaliteit. Ga er niet van uit dat we dit seizoen in de top 5 eindigen. AZ en Vitesse spelen gewoon beter voetbal. Onderlinge partijen gaan loodzwaar worden met hun

28 januari 2022 om 13:52

Het is niet stabiel en rustig in Enschede. Van der Kraan is weer terug. Deze verlenging heeft lang geduurd, omdat Streuer de club gijzelde en het voetbal is niet om aan te gluren. Jans mag blij zijn dat er geen publiek zit bij de wedstrijden.

Deze verlengingen zijn een zwaktebod.

28 januari 2022 om 14:36

Hoezo gegijzeld? Die Brügenwirth wordt eerst als directeur aangesteld en besluit na een paar maanden dat hij toch niet op zijn plek zit. Toen kwam Van der Kraan weer terug als tussen paus ja om dat die lul de behanger toch een verkeerde inschatting had gemaakt.

Streuer heeft ons geholpen aan namen als Ugalde, Ebuehi en Misidjan. Ook krijgen we met Rots, Oosterwolde en met name Hilgers weer jongens voorgeschoteld uit de eigen opleiding. Ja er is zat ruimte voor verbetering. Maar vergeet niet waar we vandaan komen en waar we nu inzitten. Dan doen Streuer en Jans het helemaal nog niet zo slecht

28 januari 2022 om 14:51

Het is wel stabiel en rustig in Enschede. Momenteel een vierde plaats met een spelersbudget van zo'n 6 miljoen euro. Ik kan prima tijdelijk naar dit voetbal kijken als dat een plaats in het linker rijtje oplevert. Het voetbal komt wel weer als er wat meer mogelijk is. Deze verlengingen zijn goed voor de continuiteit. Of wil je weer het wiel opnieuw uitvinden en opgescheept zitten met Garcia-Garcia, Pusic of een andere onervaren coach? Jans heeft al laten zien aantrekkelijk voetbal te kunnen spelen als de ploeg zich daar voor leent. Dat is nu niet het geval. Streuer laat zien dat hij met een beperkt budget de kwaliteit kan maximaliseren.

Dat is heel goed nieuws voor Twente. Het is al even geleden dat een coach voor een 3e seizoen mocht blijven. Het zorgt voor de nodige rust en ik vind Jans ook een fijn uithangbord voor de club. De resultaten zijn erg goed, ik verwacht nog wel een lichte terugval in de 2e seizoenshelft. Het is weer fijn om een supporter van Twente te zijn!

Terecht Jans presteert uitstekend met Twente dit seizoen en vorig jaar ook jele goede periode gekend

Brengt ook rust binnen de club en kunnen ze bij twente ook goed gebruiken

Uitstekende zaak voor FC Twente dat de club de grondleggers van het huidige team, Streuer en Jans, langer hebben gebonden. In potentie is FC Twente ongeveer de nummer 4, 5 of hooguit 6 in de ere divisie. Dan kijk ik bijvoorbeeld naar mogelijke inkomsten, stadion en achterban. Daar hoort voetbal bij op niveau dat ligt in de buurt van AZ en Vitesse. En daar moet het dan ook komen en blijven. Daarmee zou ook die rare periode met Munsterman op alle vlakken weggevaagd worden. Waar de aversie van v.d. Kraan tegen Jans vandaan komt is mij niet bekend, maar volgens mij heeft Jans eerder al bij bijvoorbeeld FC Groningen en PEC Zwolle laten zien dat hij het waard is trainer van FC Twente te zijn.

Dat Streuer nog een Extra jaar de transferpolitiek doet , stemt me zeer tevree !. Van übervrolijke Jans ben ik niet zo gecharmeerd,, gelukkig laat ie dit seizoen veel over nu aan Assistent Ulderink waar ik wel hoge pet van op heb.
Belangrijkste is rust nu en financieel deze covid19 crisis doorkomen, wat al zeer lastig genoeg is met uiterst warrige en zeer riducule beleid in Den Haag inzake de kleine stadionbezetting. Elke thuiswedstrijd dat de bijna 21.000 jaarkaarthouders geen bier en broodje beenham omzet genereren kost de club zeer veel geld, .losse kaartverkoop nog daargelaten.want er zit met gemak zo 26.000-27.000 man.

28 januari 2022 om 13:13

Ach, aan de andere kant bespaart het de gemeente ontzettend veel geld en politie-inzet. Zeker dat geld kunnen ze voor voldoende betere doelen gebruiken

28 januari 2022 om 14:08

Maar ook de overheid loopt aardig wat accijnzen, BTW e.d. mis nu er rondom wedstrijden weinig uit wordt gegeven

Ik vraag me oprecht af hoe je niét van Jans gecharmeerd kunt zijn, zowel de persoon als de professional. Bij vrijwel elke club waar hij de afgelopen twee decennia hoofdtrainer was heeft hij wel een significante groei laten zien, Cincinnati daargelaten. Daarnaast maakt hij ruim baan voor jeugdspelers. Ik zou hem een stap naar een traditionele top drie club zeker gunnen, maar ben bang dat hij daar wellicht 'te lief' voor is. Mooie zet van Twente. Een club die ook bij Jans past, zo lijkt het.

@29er. Als je nou geen voetballiefhebber bent ga dan ook niet op een website als deze zitten trollen. Ik mag je er bovendien graag op wijzen dat de gemeente een enorme bak met geld in de club heeft zitten aan leningen. Die kan de club toch echt alleen maar terug betalen als er gevoetbald kan worden met veel publiek. Maar dat wist jij niet natuurlijk, want je bent geen liefhebber van voetbal.

Heel blij mee. Het is toch heel lang geleden dat een trainer het ook zo lang bij ons volhoudt. Vaak niet spetterend, maar uiterst effectief!
Wat een kerel is die Streuer ook. Was volgens mij al met pensioen, wilde toch wel een jaartje bij Twente 'anknooi'n' en gaat nu alweer voor z'n derde jaar. Wat een verademing tov Van Leeuwen. Nuchter, geen onnodige huur en focus op eigen jeugd en Nederlandse competitie.

28 januari 2022 om 14:56

Om nog maar te zwijgen over het geld dat Van Leeuwen over de balk heeft gesmeten. Die had al iets van 6 miljoen euro uitgegeven en kwam volgens mij nog twee keer 1,4 miljoen bedelen bij de Noabers.

28 januari 2022 om 19:17

Inderdaad ja, zal me niks verbazen als Ted er zelf ook een mooie cent voor kreeg als hij spelers als Espinosa of Fred Friday minuten liet maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. VlapMiddenvelder345
R. ZerroukiMiddenvelder322
R. van WolfswinkelAanvaller3216
V. Misidjan Aanvaller273
L. UnnerstallKeeper320
D. RotsAanvaller273
M. UgaldeAanvaller253
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

69 fans
Coach, 63 jaar
SeizoenClub
2020- FC Twente
2019-2020 Cincinnati
2013-2017 PEC Zwolle
2012-2012 Standard Luik
2010-2012 sc Heerenveen

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren