Juventus rondt deal van 150 miljoen af met komst Dusan Vlahovic

Vrijdag, 28 januari 2022 om 19:38Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 19:42

Dusan Vlahovic is officieel de nieuwe spits van Juventus. De Italiaanse grootmacht heeft overeenstemming bereikt met Fiorentina over de transfer van de 22-jarige aanvaller. Vlahovic gaat in Turijn een netto jaarsalaris opstrijken van zeven miljoen euro. In totaal is met de deal 150 miljoen euro gemoeid. Naast de transfersom van minimaal zeventig miljoen, gaat er ook vijftien miljoen naar de zaakwaarnemer van Vlahovic. De Serviër tekent een contract tot medio 2026 bij la Vecchia Signora.

De transfer van Vlahovic naar Juventus raakte begin deze week in een stroomversnelling, toen bleek dat Juventus bereid was om zeventig miljoen euro neer te tellen voor de doelpuntenmachine. Vlahovic zette daarna al snel zijn zinnen op een transfer naar Turijn en bereikte maandag een principeakkoord met zijn nieuwe werkgever. Vlahovic ontbrak afgelopen zondag in de competitiewedstrijd tegen Cagliari (1-1) en wakkerde de transfergeruchten rond zijn persoon daarmee verder aan. Fiorentina verklaarde dat Vlahovic positief had getest op corona.

Fiorentina was bereid om mee te werken aan een vertrek van Vlahovic, maar wilde de spits graag tot de zomer in Florence houden om Europees voetbal te bewerkstelligen. Ook Vlahovic had die intentie. La Viola zette vervolgens echter in op een vraagprijs van zeventig miljoen euro en zag hoe Juventus toehapte. Mede door het wegvallen van Federico Chiesa, die zijn kruisband afscheurde, was Juventus dringend op zoek naar aanvallende versterking. Vlahovic kroonde zich met 33 Serie A-doelpunten in het afgelopen kalenderjaar tot een van de meest gewilde spitsen van de Europese velden.

De spits scoorde dit seizoen 20 keer in 24 officiële duels bij Fiorentina. Hij kende zijn doorbraak in het seizoen 2018/19, toen hij tot tien wedstrijden kwam in de Serie A. Na vorig jaar 21 keer te hebben gescoord in 37 competitiewedstrijden, staat de teller momenteel op 17 goals uit 21 duels. Bovendien wist Vlahovic in het bekertoernooi drie keer te scoren in drie wedstrijden. De Serviër overlegt de laatste jaren duizelingwekkende cijfers en is samen met Cristiano Ronaldo de 'kalenderjaartopscorer' van de 21ste eeuw in de Italiaanse competitie. Tot dusver droeg hij 14 keer het shirt van de nationale ploeg. Daarin wist hij 7 keer het net te vinden.

Het contract van Vlahovic liep bij Fiorentina medio 2023 af. De aanvaller liet al doorschemeren dat contract niet te willen verlengen. Fiorentina was er op zijn beurt van overtuigd dat het een legitiem aanbod had gedaan. "Mensen zouden erkenning moeten geven aan een omgeving die hen zoveel heeft gebracht. Ons voorstel is continu omhoog gegaan, maar op een gegeven moment is de grens bereikt", zei directeur Joe Barone. "Deze club had vroeger een omzet van 90 miljoen euro. Door de pandemie is daar nog 72 miljoen van over, daar moeten we rekening mee houden. Er zijn grenzen."


Poll

Is dit een slimme zet van Juventus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door arsenaladdict)

Gaan ze het zeker weer gespreid betalen.

28 januari 2022 om 19:50

Elke club doet toch aan gespreid betalen. Elk normaal bedrijf bij grote aankopen trouwens ook.

28 januari 2022 om 19:52

Letterlijk iedere club betaald verspreid.
Tenzij het om kleine bedragen gaat word vaak een bepaald bedrag per contractjaar afbetaald.

28 januari 2022 om 20:12

In 3 jaar ja.

29 januari 2022 om 03:36

Te gek voor woorden dit... Wat een geld

Wereld deal voor Juventus, er moet echt een behoorlijke bezem door de selectie en met Vlahovic heb je voor de komende jaren de ideale spits te pakken.

28 januari 2022 om 19:45

Vraag me af hoe lang hij daar blijft. Denk dat ie het gebruikt als tussenstap om over een jaar of twee naar de echte top te gaan.

28 januari 2022 om 20:19

Of Juve gaat weer aansluiten bij de top? Middenveld en verdediging moeten nog wel worden versterkt. Maar Vlahovic is een goed begin.

28 januari 2022 om 20:29

Dat lijkt me nog heel lang te duren. De huidige selectie is gewoon matig, voordat dat weer op de rit is ben je gewoon jaren verder. Er is gewoon slecht beleid gevoerd en we zien hoe lang het bij andere clubs kan duren om daadwerkelijk weer aan te sluiten. Ik zie Juventus de komende 3 jaar niet aansluiten bij de absolute top in ieder geval. Geen schande, maar wel de realiteit.

28 januari 2022 om 21:37

Dat is gewoon moeilijk te zeggen. Soms kan het snel gaan en soms niet. Juventus kwam in 2014 niet door de groepsfase heen en er werd gezegd dat er nog een hele lange weg te gaan was om mee te doen in de eindfase van de CL. Jaar erna haalde Juve met haast dezelfde selectie de finale. Drie jaar daarvoor werd Juve nog 7e voor het tweede jaar op rij. Veel kan veranderen in een paar jaar, maar dan moeten wel de goede beslissingen worden genomen.

28 januari 2022 om 22:01

Klopt, het kan erg snel gaan. Naar mijn mening zou nu geïnvesteerd moeten worden in het middenveld. Ik vind het niet bijster creatief, wellicht Pogba terug naar Juve? Is transfervrij en wist daar altijd uit te blinken.

28 januari 2022 om 22:09

Ik zou dan kijken of ze Kessie in kunnen lijven. Die is nog redelijk jong en voegt echt wat toe. Pogba vraagt waarschijnlijk een giga salaris en weet niet of ie in dit team zou excelleren.

28 januari 2022 om 22:13

Moeten wel in de zomer Rabiot en Ramsey verkocht worden met hun hoge salarissen. Dan zou er ruimte zijn voor Pogba. Ook moet Juve Sandro verkopen en een betere lb halen. Sandro is geen schim meer van zijn eerste 2 jaar Juve.

28 januari 2022 om 23:08

Heb nooit begrepen waarom Juventus Rabiot en Ramsey heeft gecontracteerd. Komen in mijn ogen beide tekort voor het niveau wat Juve wilt nastreven. Daarnaast, zoals je aangeeft, zijn de salarissen te hoog.

Hoop dat men Pogba haalt en daarnaast een getalenteerde cv+ lb. Bonucci en Chiellini zijn oud en ik zie geen directe vervangers.

Milan had dit een aantal jaar geleden ook. Teveel oude spelers en nieuwe spelers waren ondermaats. Heeft ze toch dik 6 jaar gekost. Hopen dat Juventus deze + volgende transferperiode goed weten te gebruiken. Anders kan Juventus het ook overkomen.

Het blijft me verbazen wat zakenwaarnemers pakken. Deze gozer pakt gewoon ff 15 miljoen… voor wat zaken regelen,cliënten aanprijzen en rondbellen.. natuurlijk overdrijf ik maar voetballer worden moet echt talent hebben; aanleg; keihard trainen, jaren. En bij zakenwaarnemer moet je net de juiste connecties hebben, is er überhaupt een opleiding voor? Zakenwaarnemer?vergeet voetballer worden, ik wordt zakenwaarnemer

28 januari 2022 om 19:42

Daar komt komende zomer toch een verandering in? 10% van het salaris van de speler of iets dacht ik.

28 januari 2022 om 19:44

Ben heel benieuwd wat dat doet voor de Raiola’s van deze wereld

28 januari 2022 om 19:46

Ha interessant. Raiola? Die zal snel nog zoveel mogelijk spelers aanzetten tot een overstap binnen de oude regels denk ik..

28 januari 2022 om 19:55

Transfervrij spelers naar clubs brengen, zodat ze een hoger salaris kunnen vragen. Natuurlijk vanwege ontbreken transfersom.

28 januari 2022 om 20:01

Die verzinnen wel wat aparte constructies hoor.

28 januari 2022 om 19:45

Echt he, zet gewoon een Max bedrag op wat een zakenwaarnemer mag verdienen per transfer. 300K lijkt me ruim voldoende

28 januari 2022 om 19:48

Sowieso blijf ik het raar vinden dat clubs de zaakwaarnemers moeten betalen. Die regelt een topcontract voor de spelers, waarom betalen de spelers dan niet de zaakwaarnemer? Een cliënt betaald toch ook een advocaat om het onderste uit de kan te halen, of ben ik nou gek?

28 januari 2022 om 19:55

Ik ben bang dat het dan indirect weer bij de clubs verhaalt wordt in welke vorm dan ook. Gewoon een maximum bedrag instellen, want het is echt geen rocket science.

28 januari 2022 om 19:53

Ja echt van de zotte, staat in geen enkele verhouding tot wat ze nu echt moeten doen. Goed dat het eindelijk aangepakt lijkt te worden, want al dit geld vloeit uit het voetbal.

28 januari 2022 om 19:57

Niet te optimistisch he. Want er zitten bedrijven en hele groepen aan personen verbonden aan een agent. 1 agent is zeldzaam tegenwoordig

28 januari 2022 om 20:07

ik dacht precies het zelfde toen ik dat las. Wellicht als de clubs wat meer gaan samenwerken, kunnen ze wat doen aan deze absurde bedragen, die de zaakwaarnemers zich zelf toe eigenen.28 januari 2022 om 20:59

Die 15 miljoen wordt verdeeld binnen een netwerk aan boeven met een machtspositie. Zulke zaakwaarnemers komen (en blijven) in die positie door het betalen van steekpenningen aan de juiste personen (verbogen corruptie) die elkaar allemaal het hand boven het hoofd houden.

28 januari 2022 om 22:23

Zolang jij ‘ik word’ met dt schrijft zal je geen zaakwaarnemer worden😂

28 januari 2022 om 22:41

Ik wordt ... denk dat je beter eerst met een cursus Nederlands kan beginnen, anders is het lastig indruk maken als zaakwaarnemer.

29 januari 2022 om 14:15

Connecties zijn belangrijker dan je opleiding. Wat jij zegt geldt niet alleen voor zaakwaarnemers, maar voor iedere professional in de arbeidsmarkt.

Goeie deal, topspits in spe.

Jeetje best veel geld mee gemoeid. Ik dacht dat Juventus geen geld meer had?

Wel een fantastische aankoop hoor, dit soort transfers brengen een club terug naar de top. Ik ben er van overtuigd dat deze jongen er vanaf dag 1 zal staan.

Hij heeft alles van een topspits. Super blij voor de fans van Juventus.

Italiaanse competitie begint vormen te krijgen.

28 januari 2022 om 19:44

Het is zo'n onzin om salaris en alles mee te nemen. Ook met Haaland, hij zal 300 mil kosten totaal. Uhh alsof dat allemaal nieuw is, salaris is vanzelfsprekend. Dan heeft Ronaldo ook geen 90 mil gekost maar 250 mil of wat dan ook. Opeens nemen ze het totaal pakket mee om het groter te laten lijken tsja. 70 mil voor Vlahovic is gewoon een top deal voor Juve.

28 januari 2022 om 20:43

Zat hetzelfde te denken. Dacht alleen dat als ze dan die 150 miljoen zonodig willen benoemen, ze ook even kunnen vertellen hoe ze aan dat bedrag komen, want zoals het er nu staat kom ik niet op 150 miljoen.

28 januari 2022 om 21:21

Salaris wordt toch normaal nooit bij geteld snap niet waarom vz wel bij teld, snap niet waarom dat nou gebeurd. 70 miljoen is zeker een goede prijs, had gedacht dat City hem we ging aantrekken, zitten wederom daar weer te slapen....

29 januari 2022 om 16:31

City speelt eigelijk nooit met een echte spits

Ongelooflijk! 1 van de meest begeerde, jonge spitsen komt naar ons toe. Wat een move!

28 januari 2022 om 19:45

Gefeliciteerd! Ik dacht echt dat die jongen naar City of Liverpool zou gaan.. gelukkig komt Juventus Milan dit seizoen niet meer tegen nouja, behalve Coppa wellicht

28 januari 2022 om 19:49

Dit zag ik ook niet aankomen. We hebben toch nog wat aantrekkingskracht. Dat bewijst de komst van Locatelli en Vlahovic wel. De top 4 is nu een stuk realistischer geworden.

28 januari 2022 om 21:17

Juventus kan ook heel goed een spits gebruiken, hebben ze echt hard nodig. Als ik naar het middenveld en de voorhoede van Juve kijk dit seizoen word ik er ook niet echt warm of koud van. Moet nog echt wel wat bij komen om weer naar de absolute top te gaan.

Nu snap ik waarom Arsenal is afgehaalt.

28 januari 2022 om 19:45

We laten ons niet naaien door zaakwaarnemers. Had hem graag in een Arsenal shit gezien maar niet op deze manier.

28 januari 2022 om 19:54

Volgens mij wou hij zowieso niet naar Arsenal gaan. Maar als Arsenal afhaakt om de vraagprijs gaan ze toch nooit weer voor de titel spelen? Een Chelsea, City of Utd betalen wel gewoon gekke bedragen.

28 januari 2022 om 20:04

Ja, en Chelsea en United spelen nu vollop me om te titel natuurlijk.

28 januari 2022 om 20:19

Meer dan Arsenal. Chelsea heeft vorig jaar nog de CL gewonnen, wel andere categorie dan Arsenal natuurlijk.

28 januari 2022 om 20:07

Arsenal is nooit afgehaakt. Vlahovic wilde niet.

28 januari 2022 om 20:22

Ene Aubameyang niet vergeten he! Heeft meer gekost dan deze transfer van Vlahovic naar Juve! 😑

Wat een klapper voor Juve zeg. Sterke aankoop. Alleen sinds wanneer nemen we die bedragen mee zoals salaris e.d. De transfer is 70 mil, basta. Salaris etc. is vanzelfsprekend. Maar ja de boel groter willen maken he, meer clicks genereren etc, tsja. Anyway prima transfer, niet verwacht. Met Vlahovic en Chiesa heeft Juve wel weer een prima aanval.

28 januari 2022 om 21:27

Precies zo, anders zaai je ermee verwarring mee wat ook hier gebeurt bij de leden. 70 miljoen transfer bedrag, anders zaai je verwarring. Nog een creatieve middenvelder en Juve is bij. Santos is ook afgezakt daar moeten ze wel vervanger zien te regelen.

geweldige aankoop maar de geweldige voormalige juve director moggi zie ooit, in januari worden teams gepatched, niet gefixt!
van Morata naar Vlahovic is een absolute upgrade zonder meer, maar dit blijft nog steeds een selectie met vele issues.
en hoogst wsl vetrekken er sterkhouders nu wel komende zomer na zo'n aankoop. dybala's contract is nog altijd niet verlengd,de ligt in de etalage, dus het is allemaal nog we lte bezien hoe geweldig dit uiteindelijk uitdraait op de lange termijn

28 januari 2022 om 19:50

Het lek gaat nu inderdaad niet boven zijn. Ze zullen eerder terug op het niveau van vorig jaar met Ronaldo erbij komen (waarschijnlijk een beetje hoger door de betere manager), wat eigenlijk ook al niet voldoende was.

28 januari 2022 om 20:23

Moggi is toch de grootste schurk van onze historie, als juve fans zijnde? Of zie ik het verkeerd?

28 januari 2022 om 21:06

dat is zeker zo, maar ook de meest briljante sportief directeur ook wel, nog straffer dan marotta, die ik toch hoog inschat.
die moggi heeft spelers als vieri, camoranesi, davids,canavaro, mutu, voor amper peanuts of gratis zelfs binnengehaald, zelfs ene ibrahimovic was toen totaal geen crazy fortuin terwijl hafl europa ahter hem aan zat.
zidane is voor een luttele 3,5m aangeschaft en voor 75m verkocht, een wereldrecord toen.
het team daarmee versterkt met buffon, een van toekomstige beste keepers ooit, nedved, een toekomstige ballon dor winnaar en thuram, toch een wereldkampioen en beest van ene verdediger.

nee die moggi, mocht die nu aan het roer staan zou juventuus nooit van zn leven zo zijn afgegleden. geef ik jou op een brieje

30 januari 2022 om 04:10

Jeetje, bedankt voor de uitleg. Zal zeker mijn leeftijd zijn, maar ik wist hier niks van. Zet het toch in perspectief.

Mijn dag kan niet meer stuk als juve fan.. dit hadden de juve fans hier niet verwacht denk ik.. top aankoop! De ligt mckennie locatelli chiesa vlahovic hoop nog dybala die moeten het team gaan vormen.. forza juve

28 januari 2022 om 20:05

om toch een beetje realisme bij te brengen.weet dat het juve bestuur de afgelopen jaren vele kemels heeft geschoten, vopor juve fans wordt het bang afwachten welke offers er uiteindelijk gaan gebracht moeten worden en wie va nde zomer vertrekt. als de ligt vertrekt verzwak je het team ondanks zijn komst. dybala heeft nog steeds niet bijgetekend en het water zit blijbaar zeer diep.
en chiesa heeft al zn kruisbanden gescheurd, dat valt nog te bezien of ie compleet de ouwe terug wordt.
ik blijf realistisch met de voetjes op de grond. goei transfer zonder meer, maar dit juve blijft nog vele vele issues hebben

Ik raad aan om voortaan ook de kosten van zijn ontbijt en eventuele ballen die hij het stadion uitschiet bij de prijs van deal te vermelden. Dan kun je er toch al gauw een paar duizend euro bij optellen en hoe hoger hoe meer kliks natuurlijk.

ON: Goede speler voor Juventus en een deal die ik een maand geleden niet aan had zien komen. Wel erg duur, dus ik hoop voor ze dat hij er meteen staat.

Hele goede aankoop van Juventus, een speler die ook gewoon verder kan gaan waar hij gebleven is in de serie A en hoeft zich dus ook niet aan te passen. Is nog erg jong en kan zich potentieel gaan ontwikkelen tot topspeler. Juventus heeft een spits voor de komende 10 jaar zo en mocht het toch niet zo lukken over een paar jaar dan verlies je niet eens zo veel geld bij een eventuele verkoop.

Fantastische aankoop natuurlijk. Hopelijk blijft er wat geld over voor Juve want ze hebben toch echt ook nog wel wat versterking nodig op het middenveld. Maar mer Vlahovic heb je in ieder geval een absolute topper voor de toekomst binnen.

Wat een top transfer voor Juventus. Die gaat over een jaar of 2 voor het dubbele naar een olie clubje toe

15 miljoen voor de zaakwaarnemer. 15 miljoen!??!?!?! bizar bizar veel geld als je het mij vraagt.
Topaankoop voor Juve, Vlahovic is een wereldspits in spe en zal bij de top behoren.

Hoop geld, maar toch doet het pijn hem halverwege het seizoen kwijt te raken...

28 januari 2022 om 21:06

Klopt, wel een beetje genaaid gezien de woorden in zijn interview. Begrijp de boosheid van de fans wel, kon ook prima in de zomer naar Juve lijkt mij. Die 15 miljoen voor de zaakwaarnemer is trouwens echt belachelijk!

Voor wie de juiste cijfers wil weten
€ 70 miljoen verspreid over 3 termijnen,
daar bovenop de solidariteitsbijdrage voorzien door de FIFA-reglementen en bijkomende kosten voor een totaal van € 11,6 miljoen,
En nog eens € 10 miljoen bij het behalen van bepaalde doelstellingen.

Ik ben zeer blij met deze aankoop en mooi dat hij het rugnummer 7 neemt/krijgt en nu knallen maar !

#DV7 🙌🏽

#FinoAllaFine 🤍🖤Wat een aankoop! Ik keek hier al de hele week naar uit. Natuurlijk zijn hier niet alle problemen mee opgelost, maar dit is een grote stap in de juiste richting. Top 4 wordt nu wel wat realistischer en dat is voor mij het doel dit jaar. Alles extra is mooi meegenomen. We bouwen in de zomer wel weer verder aan de toekomst. Er gaan nog geruchten dat we Bentancur kunnen slijten en wellicht Zakaria dan gaan halen. Al denk ik dat dit te kort dag is. Moet ook eerlijk bekennen dat ik die Zakaria niet ken en dus niet weet of dat dat een goede aankoop zou zijn. Forza Juve!Heerlijk dit! Geweldige move van Juve. Nu staan we toch al een stapje dichter en is top 4 realistischer. Forza Juve!

Heerlijke aankondiging van Juve ook! DV7

28 januari 2022 om 21:04

Sowieso een goed idee om spelers uit de eigen competitie te kopen. Dan heb je niet het risico dat een speler niet past in een competitie en dat hij eerst moet aarden.

Wat een mooi uitshirt vn Fiorentina op die foto . Het is een aardige transfersom, maar die gast is 22. Juve heeft een paar jaar een geweldige spits en kan en daarnaa voor nog veel meer verkopen.

Ik vind het een heel goede spits, maar vind hem minder overtuigend als Mpabbe en Haaland, dus voor mij is dit bedrag aan de hoge kant. Jovic was ook erg goed in Duitsland, maar daar hoor ik niks meer van. Vlahovic lijkt nog weel iets beter, maar ik wacht het nog even af bij een topclub.

Wat een bedragen joh.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1065 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Álvaro MorataAanvaller359
D. VlahovićAanvaller157
Kaio JorgeAanvaller90
M. PerinKeeper50
C. PinsoglioKeeper10
M. RainaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

2 fans
Aanvaller, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren