Liverpool haalt sterspeler FC Porto voor 60 miljoen naar Engeland

Zondag, 30 januari 2022 om 13:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:50

Liverpool heeft de strijd om de handtekening van Luis Díaz definitief gewonnen. De 25-jarige vleugelaanvaller van FC Porto en Colombia doorstond de medische keuring zonder problemen en tekende daarna een meerjarig contract op Anfield. Liverpool maakt naar verluidt veertig miljoen euro over naar Portugal, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot een totaalbedrag van zestig miljoen euro. Tottenham Hotspur was ook in de markt voor Díaz, die dus de voorkeur geeft aan een vervolg bij the Reds.

Díaz werd al geruime tijd met een transfer naar de Premier League in verband gebracht. De Colombiaanse vleugelaanvaller had een transferclausule van tachtig miljoen euro in zijn contract bij Porto, maar beide clubs zijn volgens diverse buitenlandse media een transfersom van zestig miljoen euro overeengekomen, inclusief variabelen. Dat is fors minder dan de transferclausule, maar FC Porto ziet zich wel genoodzaakt om overstag te gaan.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

De UEFA maakte begin december bekend dat de Portugese topclub samen met Sporting Portugal bij de acht clubs hoort die de Financial Fair Play-regels hebben overtreden. Naast een boete van 300.000 euro moet Porto zorgen dat de financiën voor 31 januari 2022 op orde zijn. Indien de financiën na die deadline nog steeds niet op orde zijn, gaat de UEFA over tot Europese uitsluiting. Een transfer van Díaz naar Liverpool biedt dan ook uitkomst.

Porto noteert een forse winst op Díaz (in totaal 125 wedstrijden goed voor 41 doelpunten en 20 assists), daar hij in 2019 voor zeven miljoen euro overgenomen werd van het Colombiaanse Junior FC. Díaz was dit seizoen is een belangrijke speler in het elftal van trainer Sérgio Conceição, dat aan kop gaat in de Portugese Primeira Liga en na de winter in de tussenronde van de Europa League tegenover Lazio staat.

Met de komst van Díaz, die vorig jaar gedeeld topscorer van de Copa America werd, speelt Liverpool in op de onzekerheid over de toekomst van Roberto Firmino, Sadio Mané en Mohamed Salah. Het drietal wordt later dit jaar dertig en staat nog anderhalf jaar op de loonlijst van de Merseyside-club. De contractonderhandelingen hebben vooralsnog niet tot een langere samenwerking geleid. Met Portugees international Diogo Jota haalde Liverpool eerder al een volwaardig alternatief in huis.

Díaz meldt zich na het WK-kwalificatieduel tussen Colombia en Argentinië van dinsdag voor het eerst bij manager Jürgen Klopp, die blij is met de komst van de buitenspeler naar Liverpool. "Ik ben dolgelukkig met zijn komst", jubelt de Duitse coach op de website van zijn werkgever. Luis is hongerig naar succes en iemand die weet dat je moet vechten om resultaten te boeken. Het is een vechter, daar bestaat geen twijfel over. Het is een getalenteerde teamspeler met een neusje voor het doel."


Poll

Zie jij Luis Díaz slagen bij Liverpool?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door el fenomeno)

Geweldige zet van Liverpool
Goede aanwinst Diaz
Heeft het goed gedaan bij Porto daar kunnen ze veel plezier aan beleven

28 januari 2022 om 09:16

Is 60 miljoen niet aan de hoge kant?

28 januari 2022 om 09:33

goedkoop zal ik niet zeggen maar denk met de ontwikkelingen op de markt qua prijs dan is dit nog relatief te doen. ik heb paar keer gezien en toen kon hij mij flink bekoren

28 januari 2022 om 09:45

Kan je tegenwoordig 60 miljoen als hoog bedrag noemen voor een speler als Diaz
Goedkoop is het niet maar het valt nog mee

30 januari 2022 om 17:17

Nee, 80 miljoen voor Pepe of 90 voor Maguirre is aan de hoge kant, deze speler is dit dubbel en dwars waard.

Lijkt wel een goede aanwinst voor Liverpool.
Ik denk dat de kans dat Bergwijn wordt verkocht door de Spurs weer een stukje kleiner wordt.

28 januari 2022 om 09:11

Puur uit interesse, maar wat hebben Tottenham en Bergwijn hiermee te maken? Misschien mis ik iets?

28 januari 2022 om 09:14

"liverpool lijkt zodoende competitiegenoot Tottenham Hotspur af te troeven." Geen idee hoe concreet deze interesse van Spurs was, maar dat staat in het artikel in ieder geval.

28 januari 2022 om 09:16

Spurs was ook voor hem in de markt, mocht hij daarheen gegaan zijn had Bergwijn misschien wel mogen vertrekken. Die kans lijkt nu kleiner. Ik denk dat hij dat bedoelt.

28 januari 2022 om 09:17

Tottenham wilde hem, als dat gelukt was was er ruimte om Bergwijn van de hand te doen. Dan kwam Ajax in beeld.

28 januari 2022 om 09:37

Wat hieronder al wordt aangegeven, het leek er op dat de Spurs ook voor Diaz wilde gaan. Als Spurs geen opvolger voor Bergwijn heeft zie ik ze hem niet van de hand doen in de winterstop.

28 januari 2022 om 17:56

Spurs heeft Kulusevski als opvolger wss.

28 januari 2022 om 09:12

Spurs wordt continue afgetroefd. Eerst Barca en nu Liverpool.

Zou het liggen aan de traagheid en zuinigheid van bestuur? Ook met Traore leek het al weken geleden rond te komen. Nu ook, verschil was volgens mij ongeveer miljoen en opeens komt L'pool.
Daarvoor ook opeens Barca.

28 januari 2022 om 09:17

Traore schijnt bij Barca rond de 15k per week te gaan krijgen waar hij bij de Spurs 120k kon krijgen. Als dat echt zo is, dan is zijn liefde voor Barca wel heel groot.

28 januari 2022 om 09:20

Traore gaat heus geen 15K in de week krijgen, dat is nog geen 800K in een jaar. Geloof ik oprecht helemaal niets van

28 januari 2022 om 09:23

Leek mij ook vergezocht, maar zo stond het in het stukje dat ik las.

28 januari 2022 om 09:23

Traore had geen zin om als rechter wingback te spelen. Spurs kon daar verder weinig aan doen omdat ze al wel rond waren met de Wolves en hem ook een goed salaris wilden bieden.

28 januari 2022 om 09:37

Spurs heeft bij mij een imago van 'mee doen is belangrijker dan winnen'. Overal ballen ze leuk mee, maar nooit wanneer de prijzen verdeeld worden (en wel, dan grijpen ze ernaast).
Echte topspelers zitten daar niet altijd op te wachten.

28 januari 2022 om 09:38

Traore zou exploderen als wingback, helemaal onder Conte, hij is daarentegen niet goed genoeg voor (het spel van) Barca. Alleen maar goed dat hij niet naar de Spurs gegaan is.

28 januari 2022 om 09:38

Barcelona neemt volgens mij 100% de salaris over die Wolves Traore betaald. Dus ongeveer £2,236,000 per jaar.

28 januari 2022 om 12:33

Maar Traore is alles behalve een topspeler. Wilde inderdaad niet als wingback spelen terwijl hij ideaal zou zijn in dat systeem van Conte. En Barca neemt inderdaad het volledige Wolves salaris over van Traore..

28 januari 2022 om 09:41


Even naar de transfer van Luiz Diaz: zou echt een prima speler voor Liverpool zijn. Technisch heel goed, maar ook snel en pikt z'n goals mee maar is ook iemand die geregeld assists geeft.

Wordt ook wel tijd dat Liverpool een beetje gaar verversen in de aanval, aangezien Firmino en Manã© het zeker niet verkeerd doen maar wel minder zijn en eigenlijk is Salah de enigste die echt gewoon nog bizar goed is en vorig seizoen hebben ze hun aanval al een beetje goed ververst met Jota, die echt gewoon een goede aankoop is maar iemand als Origi zit er al jaren en kan voor bepaalde momenten zeker nuttig zijn, maar is eigenlijk niet goed genoeg en aankopen als Minamino en Shaqiri waren in de afgelopen jaren helaas ook niet goed genoeg.

Ik ken Diaz niet, maar elke aanvallende versterking zie ik heel graag komen!

28 januari 2022 om 14:30

Geweldige speler vind ik deze diaz. Actie, dribbel en een goed schot. Het is een linksbuiten en ik denk dat die mane er wel uit kan spelen. Overigens hoop ik dat die dit seizoen afmaakt bij porto om ze naar het kampioenschap te schieten.

28 januari 2022 om 19:25

Ja heb inmiddels wat opgezocht maar lijkt echt wel een goede aanwinst te zijn. Ik vond mane ook een beetje uitgeblust de laatste tijd, lijkt niet helemaal meer in z'n nopjes te zijn. Laat hem maar voor een leuk bedrag en de breedte bij real Madrid op de bank zitten ofzo..

Ken hem niet eigenlijk, lang geen porto gezien. Is dit een links of rechtbuiten?

28 januari 2022 om 09:06

Links, is wel aardig tweebenig. Maar veel sterker aan de linkerkant

28 januari 2022 om 09:07

Linksbuiten.

Ik kijk zo nu en dan wat Portugees voetbal en afentoe het Colombiaanse elftal en dit is echt een topper. Ik raad iedereen aan Brazilië Colombia te zoeken met een vlammende Luis Diaz!

Geweldige deal voor Liverpool dit. Vraag me af of dit voor de breedte is, of dat Mane zal vertrekken binnenkort. Logisch dat Diaz niet naar Spurs wil, is een niveautje te laag voor hem. Echt een complete winger die zeker gaat slagen daar. En Spurs wilde een vervanger kopen voor Bergwijn, dat lukt ze nu ook weer niet. Weet niet of ik daar rouwig om ben.

28 januari 2022 om 09:14

Hakim

"weet niet of ik daar rouwig om ben."

Je bent toch voor Ajax? Dan wil je toch zo sterk mogelijk elftal..nog paar dagen en nog geen vervanger voor Neres en geen back-up spits komende weken.

Is toch mooi als wij net als Bayern en Real een elftal kunnen bouwen die jaren bij elkaar spelen. Als Bergwijn zou komen, zie ik hem nog lang blijven. Wel fijn met vertrek Antony en stoppen van Tadic.

28 januari 2022 om 09:16

Mwah ik weet het niet, vind 22-25 miljoen wel veel hoor. Zie liever iemand met meer progressiemarge. Maar we hebben nog 3 dagen. Liverpool deelt hiermee wel een tik uit, want Diaz is 3 niveaus hoger dan Bergwijn. Normaal gesproken heeft Spurs wel een alternatief.

28 januari 2022 om 09:24

Hakim

"mwah ik weet het niet" Je weet niet of je voor Ajax bent

Prijs is natuurlijk relatief. Vraagprijs voor een Noa Lang ligt nu ook op 30 miljoen. Als je al zoveel voor dat soort kwaliteit moet betalen, dan is 22 miljoen voor Bergwijn natuurlijk een 'koopje'.

Zie aan de ene kant ook graag weer een verrassing zoals deze speler die voor 7 miljoen gekocht was en nu voor 10 voudige weggaat.

Maar andere kant, visie van Overmars is grote kern van NL spelers en liefst jongens die jaren willen blijven (blind, Klaassen, Berghuis en Tadic). Dit soort jongens moeten kar trekken en jong talent kan in hun schaduw rijpen.

28 januari 2022 om 09:24

3 niveaus hoger dan Bergwijn? Misschien even afwachten of deze Diaz überhaupt de Premier League aanpak. Genoeg spelers die de stap niet aankunnen

28 januari 2022 om 09:29

Natuurlijk moet Diaz zich nog bewijzen, maar na de Copa was ik volledig overtuigd van zijn kunnen. Hij droeg ze net als James op het WK. Bijna de finale gehaald mede door hem. Zeer goede speler.

Nu nog verlengen met Salah en Mane en de voorhoede staat. Firmino mag wat mij betreft vervangen worden door een leuk talent.

Hopelijk een goeie aankoop, Deed het goed bij porto maar spelen in the premier league is natuurlijk wel een ander niveau, 60 miljoen is natuurlijk wel een fors bedrag dus hopelijk gaat de engelse media niet al gauw zeggen dat het een miskoop is als hij 1 of 2 potten

Goede speler deze Diaz maar als hij al 60 miljoen opbrengt dan mag Ajax nog wel wat hoger gaan zitten met Antony.

28 januari 2022 om 09:34

Hoger wordt wel moeilijk, maar even hoog moet wel lukken lijkt me.

28 januari 2022 om 11:50

Dit snap ik nooit zo goed. Hoe wil je ingodsnaam Diaz vergelijken met Antony?
Diaz speelt op de andere flank en presteert ook behoorlijk goed. Misschien nog wel beter dan Antony.

Waarom zou een Antony dan meer waard moeten zijn dan hem?

Afgelopen zondag live aan het werk gezien in Dragao. Zeker een goede speler, vergelijkbare stijl als Cody Gakpo. Vind 60 miljoen wel erg veel. De uitblinker afgelopen zondag was Vitinha. Wat een heerlijke speler is dat! Versnelt het spel, heel sierlijk en een geweldige techniek. Is trouwens echt een aanrader een stedentrip Porto met een bezoek aan Dragao. Komende zondag speelt Porto weer thuis en aangezien er amper voetbal is, live op Ziggo Sport te zien.

Is dat niet een beetje veel van goede ? Natuurlijk wel heel sterk bezet. Maar dan heb je dus Jota, Salah, Mane en Diaz.

28 januari 2022 om 09:42

Jota speelt ook veel in de spits omdat hij veel productiever is dan Firmino, en Minamino lijkt toch niet helemaal het niveau te hebben. Dan heb je dus een eerste 3 van Mane-Jota-Salah, en een bank met Minamino, Firmino, Origi en Elliott, ik neem aan dat Liverpool wel een upgrade op die vier namen wil.

Komt ook nog bij dat Mane, Firmino en Salah binnenkort alledrie de 30 voorbij zijn, en dat begint toch wel het punt te worden dat het lastiger wordt in Klopp's turbovoetbal.

29 januari 2022 om 08:04

Ja dat is waar, Zo had ik het nog niet bekeken haha. Het is wel een sterke aankoop van Liverpool

Typische Klopp aankoop dit - geen piepjong talent, geen oude rot, geen afdankertjes van topclubs, maar een speler van rond de 25 jaar die opvalt bij een kleinere club. Liverpool doet aan de lopende band dat soort aankopen: Mane, Salah, Wijnaldum, Ox, Van Dijk, Keita, Minamino, Shaqiri, Matip, Fabinho.alisson.

Tis geen garantie dat ze allemaal slagen natuurlijk, maar het is wel een duidelijk patroon.

28 januari 2022 om 10:59

Vind Porto geen kleine club, competitie is weliswaar niet groot maar Porto is zeker geen kleine club, 2x CL gewonnen en ohh wat is Klopp toch geweldig een blinde kan zien dat Diaz een geweldige speler alsjeblieft zeg

28 januari 2022 om 11:08

Ik denk dat hij bedoelt een kleinere club in verhouding met Liverpool. Natuurlijk is Porto geen kleine club, zeker Europese subtop en een zeer rijke historie.

28 januari 2022 om 11:06

Volgens mij is Thiago de enige aankoop onder Klopp die direct is gehaald van een concurrerende Europese topclub.

28 januari 2022 om 11:10

Een patroon wat ze ook communiceren naar de buitenwereld, dus het is allemaal niet zo spannend

28 januari 2022 om 12:03

Ook niet belangrijk. Ze kopen geen wereldtoppers maar wel voetballers die potentie hebben tot.

Zonde dat Porto hem halverwege het seizoen kwijtraakt aan Liverpool maar helaas tegen het geweld van Engeland waar sheiks, oligarchen en andere vage figuren maar geld blijven pompen valt helaas niets tegen te beginnen. Diaz vind ik een hele goede speler die normaal gesproken een succes wordt in Engeland.

28 januari 2022 om 10:37

Ja, te meer omdat Diaz een basisspeler is die goed presteert. Dat vang je niet 1,2,3 op. Maar zoals het artikel ook beschrijft moet Porto wel aan oplossingen werken om te kunnen voldoen aan Financial Fairplay. Dan is de verkoop van Diaz voor maar liefst 60 miljoen euro natuurlijk wel heel lucratief.

28 januari 2022 om 10:54

Ik snap al dat gehuil elke keer niet. Er is een reden waarom al die sheiks etc in Engeland zitten en niet in Portugal en dat is voornamelijk omdat voetbal daar veel beter vermarkt is. Denk je dat die personen Engeland willekeurig gekozen hebben?

Ken de speler niet, ook nog niet zien spelen. Ik ben wel van mening dat Liverpool versterkingen nodig heeft, maar ik ben - puur afgaande op statistieken - niet zeker over deze speler, zeker niet voor 60m. Ik laat me echter graag verassen!

Alles vol gas en een goede dribbelaar die nadenkt over zijn acties, lijkt mij goede combinatie van talent en mentaliteit en perfect voor Klopp om te kneden.

Mooie aanwinst! Juiste leeftijd, klaar voor de volgende stap. Klasse gedaan van Liverpool

Diaz lijkt mij een goede combi met Liverpool/klopp. Speler die er de hele wedstrijd vol voor gaat. Goede dribbel, heerlijk schot en een goede mentaliteit. Meermaals zien spelen, wel onder de indruk.
Of hij daadwerkelijk 60 miljoen waard is als ''back-up'', weet ik niet. Maar goed, je moet iets als Liverpool zijnde.

Verder kan je dan wel er van uit gaan dat Jota echt alleen nog maar als spits gebruikt gaat worden?

Diaz is meer een linksbuiten, evenals Mané. Dan heb je in de punt Jota, Firmino en Origi. Op rechts heb je dan Salah of Minamino. Al gok ik dat Minamino en/of Origi volgend jaar weg gaat. Elliot speelde vaker als middenvelder, maar kan ook goed als hangende rechtsbuiten. Die begon zo goed, voor die horrorblessure!

28 januari 2022 om 23:52

Als Firmino geen goals maakt dan is het toch zinniger om daar Jota neer te zetten die ze wel maakt, idd.

Liverpool zal Mane en Salah op een gegeven moment moeten vervangen. Met Jota hebben ze al een vervanger in huis, ben benieuwd of Diaz kan uitgroeien tot basisspeler.

Voorop gesteld: de handtekeningen zijn nog niet gezet. Het zijn voorlopig dus nog niet meer dan geruchten aangaande Diaz en Liverpool. Op zich vind ik het een prima aankoop, al baseer ik mijn mening op niet meer dan een aantal keren Europees voetbal op TV. Dat Liverpool er 60 miljoen voor over heeft vind ik niet raar. Straks heeft een club zo'n zelfde bedrag over voor Antony, terwijl die zich ook slechts manifesteert in de Nederlandse competitie en een aantal Europese wedstrijden. Zo gaat dat, Porto en Ajax zijn subtop en Liverpool is absolute top. Het is ook niet vreemd dat juist Liverpool hem hebben wil als je weet dat je complete voorhoede, een van de beste ter wereld, over anderhalf jaar transfervrij is. Daar sorteert de club dus op voor door Diaz alvast binnen e halen. Natuurlijk is daarmee niet gezegd dat zowel Mané, Salah as Firmino vertrekken, maar mocht dat toch gebeuren, of er vertrekken er twee, dan heeft Liverpool zich uitstekend ingedekt.

Het gaat om een bedrag van ongeveer €45m met €15m aan variabelen. Prima bedrag voor Diaz. En eindelijk concurrentie voor Mane en Salah. Gerucht gaat dat Origi en Minamino nu mogen vertrekken en dat Liverpool deze maand ook nog een jong talent van Fulham gaat aantrekken

Die hebben Jota en Mane al voor die positie. Zonde dit, echt een groot talent. Had gehoopt dat hij naar een plek ging waar hij meer zou spelen
Goede zet Liverpool mist een topspits en bij Firminho is het beste er wel paar jaar echt vanaf..... eerst riedeltje dat hij belangrijk is voor Salah en Mane kan wel de pullenbak in, werd daar zogenaamd om geroemd. Jota dat vind ik ook niet echt een spits van waar Liverpool moet nastreven.30 januari 2022 om 15:04

Jota is wereldtop hoor of zit er toch dicht bij. Geweldige aankoop geweest en past perfect in het systeem. Dus dat Jota geen spits is dat LFC moet nastreven, dat snap ik niet zo goed wat je daarmee bedoeld.

30 januari 2022 om 15:07

Kaliber Suarez Torres bedoel ik, nuttige speler daar niet van....

Sinisterra kreeg vorig jaar wel eens de voorkeur bij Colombia boven Diaz toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Mohamed SalahAanvaller3523
Diogo JotaAanvaller3515
AlissonKeeper360
H. DaviesKeeper
MarceloKeeper00
L. KariusKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

71 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Liverpool 35 23 1 0
2020/2021 Liverpool 37 22 0 0
2019/2020 Liverpool 34 19 1 0
2018/2019 Liverpool 38 22 1 0
2017/2018 Liverpool 36 32 1 0
Laatste voetbalnieuws

Controversiële lijst Mido doet door ontbreken Salah veel stof opwaaien

Ahmed 'Mido' Hossam houdt de gemoederen in zijn thuisland bezig. De oud-Ajacied werd op Twitter gevraagd om zijn top vijf beste Afrikaanse voetballers aller tijden, waarna Mido antwoordde met een lijstje....Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren