Alisson trapt én slaat speler tegen het hoofd en ziet twee rode kaarten

Vrijdag, 28 januari 2022 om 00:11Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:21

Ecuador en Brazilië hebben de punten gedeeld in een krankzinnige confrontatie in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie: 1-1. Brazilië was al verzekerd van een WK-ticket en leek na een met rood bestrafte karatetrap van de Ecuadoraanse doelman op rozen te zitten. Aan de overzijde raakte Alisson Becker met een hooggeheven voet én met zijn handschoenen een tegenstander vol tegen het hoofd. De doelman van Liverpool zag twee keer rood, maar de scheidsrechter trok die beide keren weer in na het zien van de beelden, omdat eerst de bal werd gespeeld door Alisson. Antony speelde overigens het laatste half uur mee bij Brazilië, terwijl Dani Alves zijn rentree maakte.

De knotsgekke eerste helft stond bol van spektakel. Al in de zesde minuut kon Casemiro de bal van heel dicht bij binnenglijden. De Braziliaanse middenvelder profiteerde in de rebound, nadat Matheus Cunha zijn kopbal van de lijn zag worden gehaald: 0-1. Diezelfde Cunha werd enkele minuten later vol in zijn nek geraakt door de Ecuadoraanse doelman Alexander Domínguez, die een tamelijk krankzinnige karatetrap inzette. De scheidsrechter besloot pas na het bekijken van de beelden tot rood voor de keeper, terwijl Cunha verder kon.

Brazilië zat op rozen, maar Emerson Royal verpeste die uitgangspositie luttele minuten later door een domme tweede gele kaart te pakken. De rechtsback beukte Michael Estrada tamelijk onnodig onderuit en kon inrukken. Zo stonden beide ploegen al na twintig minuten met tien man. Weer tien minuten later leek het nóg erger te worden voor Brazilië, toen ook doelman Alisson Becker rood kreeg gepresenteerd. De doelman van Liverpool trapte eerst de bal weg en raakte met zijn hoog geheven been het hoofd van Enner Valencia. Alisson protesteerde minutenlang en kreeg scheidsrechter Wilmar Roldán zover dat hij de beelden aan de zijlijn ging bekijken. De rode kaart werd vervolgens bijgesteld naar geel.

Ecuador kreeg na rust opnieuw te maken met arbitrale tegenslag, want de gelijkmaker van Michael Estrada werd afgekeurd wegens buitenspel. Ecuador leek vervolgens een penalty te krijgen vanwege een vermeende overtreding van Raphinha op Pervis Estupinan. Tot grote frustratie van Ecuador werd ook dát besluit teruggedraaid door de arbiter, die aan de zijlijn zag dat het vooral Estupinan was die op de voet ging staan bij Raphinha en niet andersom. Nadat Antony was ingevallen slaagde Ecuador er met een rake kopbal van Félix Torres alsnog in de gelijkmaker op het scorebord te zetten: 1-1.

Ecuador dacht in blessuretijd opnieuw een penalty te krijgen, toen Alisson de bal weg bokste en vervolgens met zijn handen vol in het gezicht kwam bij Eduar Preciado. Opnieuw leek de keeper van Liverpool met rood van het veld gestuurd te worden, maar wederom kwam de goalie er na een VAR-ingreep mee weg. Ecuador blijft derde in de kwalificatie en heeft uitstekende papieren om het WK te halen, terwijl Brazilië bovenaan staat en dus al zeker is van de eindronde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door vernon)

Wauw wat een wedstrijd dit! Allereerst super gaaf om weer zo'n vol stadion te zien. Wat een beleving bij de supporters en wat een beleving bij de spelers! Wat een atmosfeer en ik mis dit zo erg in de Eredivisie.
Wat een bizarre wedstrijd, 3x rood in de eerste ~30 minuten, waarvan eentje werd gecanceld door de Var(terecht overigens). Ik heb denk ik nog nooit de VAR zoveel goede beslissingen zien maken.
Een echte VAR-masterclass. Is er ooit een speler geweest die 2x rood krijgt waarbij ze allebei worden teruggedraaid door de VAR? Alisson gaat de geschiedenis in haha. Wel echt bizar lomp is die gast.
Ecuador verdiende de overwinning want Brazilië stelde echt teleur. Dani Alves heb ik denk ik 10 keer over de grond zien rollen alsof zijn been gebroken was. Qua pure speeltijd zal het niet veel zijn, wat
lag het spel vaak stil... Maar wel genoten! Dit was echt een waanzinnig lastige pot voor de scheidsrechter en thank god dat er een goede VAR zat.

28 januari 2022 om 00:20

Ecuador werd zwaar gepakt door de VAR zeg wow. 1 rode kaart tegen, 2 rode kaarten weg bij de tegenstander, 2 penalties teruggedraaid.... had het ze gegund maar elke beslissing van de VAR was correct. Hopelijk kwalificeren ze zich alsnog

28 januari 2022 om 00:24

Alisson lomp??? Gewoon perfect uitgekomen en verdedigd, niet eens geel waard.

28 januari 2022 om 01:57

Dat is natuurlijk onzin bij de tweede rode kaart. Ja, hij raakt de bal, en daarna stompt hij gewoon een tegenstander in het gezicht. Dat is toch echt niet perfect.

28 januari 2022 om 08:41

Als het een schot zou zijn van 20 meter die in de kruising gaat maar daarna toch een speler raakt met zn been dan hoor je niemand

28 januari 2022 om 09:06

@oxxis: ik zie alleen de beelden van het wegtrappen van de bal, maar ik vind het een gevaarlijke situatie zo hoog houd hij zijn been. Ik vind een gele kaart voor gevaarlijk spel op zijn plaats maar niet goed gekeept door Allison. Goed gekeept zou zijn als hij de bal had weggekopt . Nu is het bij een te hoge bal meer god zegene de greep en hopen dat je de bal raakt. Als een spits op deze wijze scoort wordt de goal onherroepelijk afgekeurd vanwege te hoog been.

28 januari 2022 om 10:31

Maar Stravven ze zijn beide al in beweging. De keeper gaat gewoon vol voor de bal en de speler ook. Ze kunnen halverwege hun sprong niet meer corrigeren. De impact is stevig maar ik zie er geen fout in, meer superongelukkig. Als Alisson hier niks deed was het een keepersfout.

28 januari 2022 om 13:41

Die 2e rode kaart heb ik niet gezien stravven, ik reageer puur op het fragment in dit topic. Dat is gewoon klasse verdedigd en vol op de bal. Dat ie daar geel voor krijgt is absurd, laat staan rood.

28 januari 2022 om 01:03

Ik heb er een beetje mixed feelings bij de rode kaart van Ecuador, idioot inkomen maar hij raakte (niet goed) eerst de bal maar dat is hetzelfde met de rode kaarten van Alisson waar de manier waarop absoluut niet nodig was maar wel eerst de bal raken

28 januari 2022 om 08:59

Keeper van Ecuador was wel terecht rood, dat was een aanslag als je zo uitkomt weet je dat het fout kan gaan.

28 januari 2022 om 10:34

Verschil is bij het hoge been van Alisson dat hij eerst vol de bal raakt en bij het neerkomen van zijn been op de speler valt. De ander vliegt er a-la nigel de jong in. De een is gevaarlijk spel ivm met hooggeheven been en de ander is gewoon onbesuist inkomen met de kans de speler serieus te blesseren.

28 januari 2022 om 11:46

La Decima, ik vind die eerste geen gevaarlijk spel, omdat hij ruim op tijd is, en de bal gewoon vol raakt. Die gast die met zijn kop inkomt is veel te laat.

Bij die tweede actie is het andersom en is Allisson te laat. Daar kan je zeker een kaart voor geven, al vind ik rood zelf te zwaar.

28 januari 2022 om 11:44

Ik vind die eerste, met zijn voet, niet eens een overtreding. Hij schopt die bal, is ruim op tijd, en ja, hij kan die voet daarna niet wegtoveren.

Bij de tweede actie was Allisson erg laat, daar kan je zeker voor fluiten en ook een kaart voor geven. Maar rood vind ik te zwaar. Het is een voetbalactie, geen losse stomp in het gezicht.

Kan deze scheidsrechter permanent uitgesloten worden van het fluiten van wedstrijden? Wat een aanfluiting deze scheidsrechter.

28 januari 2022 om 08:19

Waarom vind je dat?

Genoten van deze pot. Hincapie is echt een groot talent achterin bij Ecuador, doet het ook leuk bij Leverkusen. Antony en Alves af en toe leuke combinaties maar leidde helaas niet tot een grote kans.

Die foto ziet er wel heftig uit zeg. Doet me denken aan de trap van die Pool waarmee die Badr Hari KO trapte. Echter lees ik dat de keeper eerst de bal raakte, dus een rode kaart zal het niet geweest zijn. Moet zelf de beelden nog zien.

28 januari 2022 om 00:18

De keeper had 2 keer rood moeten krijgen eerste keer haalde hij bewust door op de hoofd gewoon rood al speelt hij de bal dat maakt dan niet uit. en in blessuretijd trapt hij volop op het hoofd moest het rood en penalty zijn, Ecuador wordt echt beroofd van de winst.

28 januari 2022 om 00:23

Bewust? Kerel dat was echt niet bewust hoor.

28 januari 2022 om 00:27

Haalt gewoon door, leuk dat hij de bal raakt eerste instantie maar haalt gewoon door op het hoofd dus rood. En over die tweede situatie maar te zwijgen dat is echt een schande.

28 januari 2022 om 00:41

Dat hij door haalt betekend niet dat hij bewust het hoofd van die speler wil raken....

28 januari 2022 om 00:53

Aqua, wat een onzin. Hij raakt bij de eerste de bal eerst, waarna zijn been landt op de speler. Daar is niks bewusts aan. Bij de tweede keer zul je toch echt beter moeten kijken, want je zegt dat hij daar weer trapt, terwijl het dit maal met z’n handen is. Als je al loopt te zaniken, zorg dan wel dat je dingen correct zegt. Dank.

28 januari 2022 om 01:54

De keeper van Ecuador raakte anders ook eerst de bal. Zullen we die rode kaart ook terug draaien? Eerste van Allison trapte hij bewust door. De tweede is natuurlijk niks.

28 januari 2022 om 08:57

Jij hebt echt geen inzicht he aqua? 1e moment zou je nog eerder kunnen zeggen dat die gozer dom doorloopt op zijn been, Alisson is veel eerder. 2e moment kon er onmogelijk geen contact zijn als ze allebei voor de bal gaan. Alisson was eerder en raakt de speler daarna alleen met zijn arm.

28 januari 2022 om 11:48

Nee joh,die eerste actie is Allisson ruim op tijd, veel eerder dan die ander. Hij raakt de bal vol en komt dan in de neergaande beweging op het hoofd van die ander terecht. Die ander had er nooit zo met zijn hoofd in moeten komen, hij was ook veel te laat.

Tweede actie is wel de fout van Allisson vind ik. Die bal stuit raar, dus moeilijk in te schatten, maar Allisson is te laat en gaat er vol in.

28 januari 2022 om 00:20

Maar als je de beelden kijkt is het een heel ander verhaal hoor onnodige sensatie door voetbalzone

Deze scheidsrechter bakte er echt niks van.. Gelukkig hadden ze hier een var want deze man stapelde fout op fout

Brazilië verdiende helemaal niks vandaag, een snelle goal daarna de rest van de wedstrijd achteruit gelopen. Die Tite is echt de Deschamps van zuid Amerika en Brazilië Frankrijk. In tegenstelling tot Ecuador wat heel hoog tempo, aanvallend voetbal speelt. Hoop dat ze zich weten te plaatsen, zal nu waarschijnlijk wel lukken

28 januari 2022 om 00:26

Brazilië hoeft ook niet meer ze zijn al geplaatst dus niemand gaat er volledig voor. In tegenstelling tot Ecuador zij hebben alles nog in eigen handen.

Dit was wel weer een aantrekkelijke pot. Alles zat er in. Maar dat Allisson twee keer wegkomt van een rode kaart zal toch echt een unicum zijn denk ik.

28 januari 2022 om 13:11

Echt een verademing in vergelijking met bijvoorbeeld de Afrika cup. Lekker tempo in de wedstrijd en er gebeurde genoeg!

Wat een Shakespeare achtige wedstrijd zeg, ik heb nog nooit zulke scenario’s gezien. Leek wel gescript. Alisson die 2x rood krijgt en beide keren overruled wordt. Een goal afgekeurd van Ecuador en ook een penalty overruled. Bizar gewoon. Puur door het drama was het echt een wereldpot. Voetbaltechnisch viel het wel mee. Sporting heeft wel een pareltje met die Plata, speelde erg leuk, had een goal verdiend! Brazilië nog steeds nr2 op de wereld ranking helaas.

Wat een schande 100 procent penalty en rood, ecuador wordt zwaar benadeeld wordt ze winst door de neus geboord. oud scool Brazilie die wederom worden geholpen natuurlijk.

28 januari 2022 om 00:19

Ik dacht dat er geen landen waren die het Brazilië en Argentinië moeilijk konden maken?

28 januari 2022 om 00:23

Brazilië is toch al geplaatst. Maar desalniettemin verdiende Ecuador hier wel te winnen.

28 januari 2022 om 00:45

Hou op met me, bij beide situaties knalt Alisson de bal weg en loopt de tegenstander door op de plek waar tot 1 seconde daarvoor de bal nog was. Dit is uiteraard ongelukkig omdat de tegenstander zo dichtbij de keeper is en daardoor geraakt was, maar dat moet niet een reden zijn om dit ineens schandalig te vinden.

28 januari 2022 om 01:57

Brigabier Datzelfde geldt toch ook voor de situatie met de keeper van Ecuador? Daar loopt de tegenstander ook door waar de bal eerst was. De keeper raakte ook in die situatie eerst de bal. Weliswaar miniem, maar toch.

30 januari 2022 om 06:07

Dat zou best kunnen, ik ga enkel uit van de filmpjes die VZ heeft gedeeld.

28 januari 2022 om 00:51

Kom op man, meen je dat nou? Hij raakt de bal als eerst, wat er daarna gebeurt is ongelukkige samenloop van omstandigheden. Terecht overroepen door de VAR, sowieso was de VAR geweldig, zou eigenlijk een MOTM award moeten krijgen. Dit is waarom het is ingevoerd. Ecuador had wel zwaar de winst verdiend, ze waren 45 min lang heel dominant.

28 januari 2022 om 07:02

Oud scool.. die is new voor me

28 januari 2022 om 08:11

Klinkt als hout-skool..

Maar tjonge mag hopen dat Brazil zo slecht speelde omdat ze al geplaatst zijn.

Heel weinig mooie aanvallen gezien, veel theater over en weer en de VAR was super scherp. Jammer dat het spel om de 4-5 passes weer stil ligt, omdat er dan een overtreding word gemaakt. Toch wel een heerlijke wedstrijd gezien.

Is er een interlandbreak? Dit komt voor mij echt helemaal uit het niks? Is dat niet heel vreemd terwijl er gewoon doorgespeeld wordt in de competitie?

28 januari 2022 om 01:16

Sterker nog, we zijn onze 4 Brazilianen kwijt tegen Bilbao voor de Copa del Rey

28 januari 2022 om 01:22

Maar waar slaat dit dan precies op? Africa Cup én kwalificatiewedstrijden Zuid Amerika én doorlopende competitie? Gerealiseerd aan het WK in de winter of ? Ik snap het niet.

28 januari 2022 om 07:30

Ook in Noord Amerika en Azië worden er WK kwalificatie interlands gespeeld. Alleen UEFA heeft de kalender leeg gelaten.

Allisson heeft 2 keer perfect de bal en kan daarna contact met de tegenstander simpelweg niet voorkomen. Vervolgens zie je wat overdreven zuid amerikaanse toneelspel bij die ecuadorianen die net doen alsof ze onthoofd zijn door Allison. Uitstekende beslissingen van de VAR

Niks aan de hand, goeie VAR, scheids liet zich niet gek maken en de Ecuadorianen gingen er zelf ook keihard in en werden veel gele kaarten gespaard. Als je die scheids laat in de 2e helft Caicedo pas geel ziet geven waarbij hij aanwijst dat het een optelsom is van liefst 6 overtredingen, dan weet je hoe laat het is. hij liet heel veel gaan, ook bij Enner.

Bizar. Een speler die twee keer rood krijgt en uiteindelijk toch de wedstrijd af mag maken, dat moet wel een primeur zijn.

Maar eerlijk gezegd vind ik dit vooral uitstekende reclame voor de VAR. In beide gevallen begrijp ik het volledig dat de scheidsrechter op het eerste gezicht rood geeft. Had ik wellicht ook gedaan. Maar als je naar de herhalingen kijkt, dan zie je dat hij in beide gevallen echt volledig voor de bal gaat. Ik had denk ik zelfs die gele kaart geschrapt.

28 januari 2022 om 02:20

Ja maar als je voor beide geen rood vind dan is de rode kaart van Ecuador wel een fout van de VAR want ook daar wordt de bal eerst geraakt en is zeker niet minder gevaarlijk als de eerste rode voor Alisson.

28 januari 2022 om 07:26

@robthegooner Ik weet niet of je een grapje maakt, maar de twee gevallen van Alisson zijn toch niet te vergelijken met die keeper van Ecuador? Die keeper komt met hoog gestrekt been invliegen op een gesandwiched spits, dat is een halve moordpoging man.

Puur gebaseerd op de drie rode kaarten was het een lastige dag voor de scheids, maar m.b.v. de VAR is hier uiteindelijk 3x de juiste beslissing genomen m.b.t. wel of niet rood. Al met al daardoor een goed optreden van de VAR (en scheids). Die keeper van Ecuador komt gewoon met hoog gestrekt been in, dat is 100% rood.

Niks gezien, klinkt leuk. Maar kan iemand mij vertellen hoe de Real spelers het deden? Casemiro, Vincius en Militao.

28 januari 2022 om 08:00

Ze speelde alle drie gelijk, maar ff zonder dollen speelde Casemiro wel prima die 1-0 was een intikker maar hij stond er wel.

28 januari 2022 om 08:17

Vini was onzichtbaar, werd na een uur terecht gewisseld voor Jesus. Ook Militao was slordig, pakte dom geel. Casemiro was wel degelijk als altijd, pakt ook een goaltje mee. Maar heel Brazilië was matig en leek er geen echte zin in te hebben.

Denk je Ecuador pakt rood je toto is binnen, Pakt Brazilië direct rood haha. Brazilië was echt matig gister

Deze beleving dat is pas voetbal
Maar wat bezielde Alisson wat een gek die krijgt nog wel flink wat wedstrijden aan zijn broek

Dan denk je dat op de Afrika cup alles mogelijk, en dan zie je dit! Wat moeten we toch zonder VAR?

En hiermee zien we waarom de VAR wel degelijk waardevol is. Alle 3 de beslissingen zijn volstrekt logisch en waren zonder VAR verkeerd uitgepakt. Wel mooi hoe de beide keepers alles of niks gaan. Ben ik de enige die trouwens die lach van Casi opviel bij die rode kaart van de keeper. Leek alsof ie dacht van, hey zoiets zou ik ook wel doen als ik hem was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4535
3.Uruguay280
4.Ecuador268
5.Peru24-3
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
TiteUnknown
AlissonKeeper
WevertonKeeper
Dani AlvesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

5 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren