Noa Lang wordt na helft uit lijden verlost tegen verrassing van België

Donderdag, 27 januari 2022 om 22:38Tom Rofekamp • Laatste update: 22:59

Club Brugge heeft donderdagavond in een onderlinge krachtmeting het gat met koploper Union Sint-Gillis niet weten te dichten. In een leeg Jan Breydel Stadion maakten de bezoekers de meeste aanspraak op een overwinning, die ze echter niet kregen: het bleef 0-0. De verrassing van het seizoen in België staat daardoor met 54 tegenover 45 punten nog altijd negen punten los van Club Brugge. Trainer Alfred Schreuder liet met Noa Lang, Ruud Vormer en Bas Dost alle Nederlanders in de selectie van Blauw-Zwart in de basis beginnen. Lang keerde na rust niet meer terug op het veld.

In de eerste vijf minuten liet Club direct van zich horen. Dost wist zich echter geen raad met de voorzet van Clinton Mata; laatstgenoemde zag een bal op hem opgeruimd worden door Loïc Lapoussin. Daarna nam Union het initiatief. Club mocht doelman Simon Mignolet op blote handen en voeten danken, daar hij pogingen van Deniz Undav, Dante Vanzeir en Teddy Teuma onschadelijk maakte. De ploeg van Schreuder wist daar aanvallend weinig tegenover te stellen en zag elke opzet in de kiem gesmoord worden door de vijandige verdediging.

Hoe Union Sint-Gillis op kampioenskoers kan liggen in de Jupiler Pro League

Union Sint-Gillis staat momenteel met negen punten los aan kop, terwijl de club begin dit seizoen na 48 jaar (!) afwezigheid weer naar het hoogste niveau promoveerde.Lees artikel

Met name Lang had zijn dag niet: de Oranje-international werd direct na rust uit zijn lijden verlost door Schreuder. Het mocht niet baten voor Club. Union bleef de gehele tweede helft betere partij, maar bleef Mignolet op zijn weg vinden, onder meer na een prima actie van voormalig Feyenoorder Bart Nieuwkoop. Toptalent Charles de Ketelaere probeerde zijn Club het laatste halfuur nog op sleeptouw te nemen: onder zijn leiding zocht het team naar Dost.. De boomlange spits kreeg echter geen kans van het zeer alerte Union-centrum. Undav en Teuma trachtten de regerend landskampioen de zege nog te ontnemen, maar Mignolet groeide uit tot Man van de wedstrijd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door baradona)

Puur qua opstelling maakt schreuder echt zoveel vreemde keuzes. Hij speelt nu in een systeem waar hij op links de spelers niet voor heeft (Sobol is huilen met de pet op op de wingback) en zijn beste speler zijn positie (Lang) bestaat niet in dat systeem. Ondertussen heeft hij ook gewoon 4 uitstekende wingers (Lang, Buchanan, Sowah en De ketelaere) die dus allemaal niet op hun beste plek kunnen staan.

En dan dat probeersel met vormer op het middenveld. Wat denkt schreuder daar? “Laat ik een speler speler die bij Feyenoord geen meerwaarde is op die positie maar bij Brugge hoger op het veld jaren furore gemaakt heeft, op zijn oude dag als hij minder loopvermogen heeft terug op de positie van zijn tijd in Feyenoord zetten” ? En als gevolg staat de beste verdedigende middenvelder van Brugge (Balanta ernaast) en Rits ook nog eens.

Vandaag werkte zijn systeem niet maar hij bleef er toch halsstarrig aan vasthouden (op het einde godbetert Sobol op rechts en Sowah op links, ondanks het Red Bulldebacle) en mag hij blij zijn met een punt.

Union was wel weer top. Die zijn gewoon enorme titelkandidaten momenteel.

27 januari 2022 om 23:15

Lierse

Ik vraag mij ook echt af, hoe is Brugge bij hem terecht gekomen??!!

Dit is echt een typische assistent trainer. Vind hem echt te kort komen voor niveau wat Brugge nastreeft.

27 januari 2022 om 23:23

Ah. Dit betoog is zo herkenbaar als Twente-supporter.. Schreuder is een goede assistent, maar geen goede hoofdtrainer. 3 wedstrijden had ik hem dan ook ongeveer gegeven voordat de kritiek zou komen. En om maar vast even een tipje van de sluier te lichten: Schreuder gaat écht het licht niet zien en blijft gewoon constant aan dezelfde spelers vasthouden ook al is het voetbal niet om aan te gluren.

28 januari 2022 om 06:40

En dan gaat het ook nog niet over het feit dat Brugge eigenlijk maar 1 echt goede centrale verdediger heeft in de vorm van Hendry en maar 1 rechterwingback heeft in de selectie. Vreemde keuzes allemaal.

27 januari 2022 om 23:32

Schreuder is ook niet zo denderend... Nergens bijzonder gepresteerd als hoofdtrainer, als assistent zorgt hij dat hij gezien wordt als reden voor het succes... Gewoon een nare kerel.

27 januari 2022 om 23:59

Wen er maar vast aan, want het wordt alleen maar erger. Hij wil veel te graag het wiel uitvinden om te snappen dat hij tactisch niet echt onderlegd is. Bovendien gewoon een heel onaangenaam persoon die exact weet welke hielen hij moet likken en wanneer hij diezelfde hielen voor de bus moet gooien.

Prima resultaat van Union
Club Brugge heeft nog veel werk te verzetten wil het opnieuw kampioen worden
Nao Lang viel zwaar door de mand

27 januari 2022 om 22:51

Lang was de beste (minst slechte kan ook gezegd worden) van Brugge in de eerste helft. Dus nee hij viel niet zwaar door de mand.

27 januari 2022 om 22:55

Niet alles mislukte en denkt het mannetje te zijn terechte wissel
Lang zal niet alles spelen op deze manier denkt teveel aan zijn ego komt zijn spel niet ten goede en was zeker niet de beste vandaag

27 januari 2022 om 23:00

Toch leuk een totaal niet inhoudelijk reactie door iemand die blijkbaar ook delen van zinnen niet leest.

27 januari 2022 om 23:05

Terechte wissel omdat hij 'denkt het mannetje te zijn'? Wat een infantiele commentaren toch altijd.
Lang was redelijk goed en de enige aanvaller die wat kon forceren, de wissel was op het eerste zicht dan ook onbegrijpelijk dus ik vermoed dat het wel door 1 van de vele (onbestrafte) tikken zal zijn geweest en hij niet verder kon. Helaas was de match toen al voorbij want de rest was echt aan het zwemmen, mede doordat Schreuder het natuurlijk archislecht neer zet. Je hebt geen tegenstander nodig met zo'n coach, nog nooit gezien. Hij speelt de tegenstander in de kaart (had ze nochtans goed bestudeerd zogezegd) en brengt zijn eigen ploeg aan het wankelen. Gent heeft Boloni eens na 3 weken aan de deur gezet. Men kan dan wel zeggen hoe belachelijk is dat de beste man verdient meer tijd, maar soms moet je gewoon meteen durven ingrijpen als je toch al meteen ziet dat het fout zal lopen. Korte pijn en laat het niet van kwaad naar erger gaan. Met een virtuele 4,5 punten achterstand is er nog veel mogelijk, na nog een paar weken met Schreuder vast niet meer.

28 januari 2022 om 13:54

Bon Jovi ik heb alvast medelijden met je, waardeloze coach die Schreuder. Een vd donkerste periodes in ons stadion met hem als coach meegemaakt. Angsthaas. En ik hoor mensen weleens zeggen dat het wel een goeie assistent zou zijn maar nee, hij lekte regelmatig naar de pers en is dus ook in die rol niet betrouwbaar. Ik heb liever het degradatie jaar dan het seizoen waarin hij aan het roer stond en we 10e werden met prima spelers. Rillingen terugdenkend aan die tijd. Ik wens je oprecht sterkte toe

Kan een kop boven een artikel nog meer over de top vraag je je soms toch echt af ….Lang was gewoon 1 van de betere aan Brugge kant , komt tot een passing van 85% en wint 8 van zijn 12 duels, en 3 van zijn 3 dribbels waren succesvol. Maar goed alles om Lang naar beneden te halen ….

27 januari 2022 om 23:12

Vind de stats nou niet geweldig ofzo… en als dat de betere punten waren… is de titel misschien wel terecht. Zelf niet gekeken btw. Maar VZ is vaak gretig in het ophemelen van de Nederlanders, dus als zij zelfs er niets beters van konden maken, zegt dat wellicht wel iets, In de rust gewisseld worden ook trouwens, lijk me niet dat de trainer dat doet om Lang naar beneden te halen

27 januari 2022 om 23:27

Jij bent ook wel extreem gekleurd mbt tot spelers zeg. Als dit een van je spelers zou zijn waar je altijd kritiek op had dan had je gezegd "hij kwam maar tot 22 passes, dus hij speelde weer eens verstoppertje." Maar bij Lang is het opeens "hij komt tot een passing van 85%".

27 januari 2022 om 23:43

Wat een onzin , 22 passes in 1 helft is voor een aanvaller gewoon meer dan prima hoor . Gakpo die volgens mensen +40 miljoen waard is komt gemiddeld tot 19 passes per wedstrijd, Danjuma komt gemiddeld tot 11 passes per wedstrijd en toekomstig Godenzoon Bergwijn komt gemiddeld tot 9 passes per wedstrijd.. Dus het heeft niks met gekleurd te maken , maar alles met feiten.

27 januari 2022 om 23:46

Ja Baradona, maar gebruik je dan de halve wedstrijden die Bergwijn soms mag voetballen tegenover de hele wedstrijden van een Gakpo in een totaal andere competitie of hoe stel je zulks vast?

28 januari 2022 om 00:25

Onze Don ? Hahahaha ik ga Donny niet eens meer beoordelen , enkel medelijden is nog gepast . Alles wat ik 2 jaar terug al voorspelde is uitgekomen, en ook dat is een feit.

28 januari 2022 om 00:30

Oh, dan is dat een zeer groot winstpunt van deze avond. Wat zal jij een tijd over hebben straks😁

28 januari 2022 om 12:41

@baradona, wat is dat toch met jou. Met dat ophemelen altijd van lang,oké hij doet het leuk, maar de Belgische competitie stelt ook
Geen ruk meer voor, dat een promevendus daar 9 punten los staat zegt genoeg. Lijkt me.

27 januari 2022 om 23:44

@baradona ze hoeven hem niet op te hemelen, dat doe jij wel.
Maar als ie zo goed was, waarom moest hij er dan uit? En wat was het effect van zn passes en dribbels, heeft hij iets gecreëerd?

Raar artikel dit. Club speelde voor rust met drie eilanden voorin, Dost en De Ketelaere geen bal geraakt. Lang ging de bal telkens dan maar heel laag zoeken. Was één van de betere spelers, maar kreeg minstens vijf overtredingen te verwerken. Doordat hij zo laag op het veld stond, leverde dat vervolgens ook weinig op. Zou ook geblesseerd kunnen zijn geweest. Ik had liever gezien dat Schreuder Dost had opgeofferd om wat meer evenwicht te krijgen. De tandem Lang-De Ketelaere werkte toch wel heel goed in de heenronde. In een wedstrijd als die van vandaag heb je in mijn ogen minder aan Dost die je vooral moet opstellen als je veel in het strafschopgebied komt.

Union wel echt een prima elftal. Zou een verdiende kampioen zijn, maar het seizoen is nog lang...

Fantastisch dat de promovendus het zo goed doet, lijkt het Leicester sprookje te worden. Hoe kan het eigenlijk dat Club Brugge na vorig jaar zoveel meer moeite heeft in de competitie?

Off topic: Ik treed nu in herhaling maar schaam je dood VZ om nu het verhaal van Diana Di Meo bovenaan de feed te plaatsen en voor de 6x opnieuw te plaatsen. Deze vrouw is slachtoffer van dat iemand naakt filmpjes onwillend verspreid en hetgeen wat VZ nu de afgelopen 2 dagen doet is juist deze informatie telkens naar boven te halen zodat meer mensen dit zien en hier ook naar gaan zoeken. Tuurlijk is het een onderwerp dat besproken moet worden omdat dit gewoon niet kan maar dit is absoluut niet de manier en heeft tevens ook niks met voetbal te maken buiten dat ze een scheidsrechter is die het gros niet kent.

27 januari 2022 om 23:05

Ik vind het ook wel opvallend dat ze er maar aandacht aan blijven besteden. Seks verkoopt natuurlijk goed dus het zal wel veel clicks opleveren. Dat je er ondertussen voor zorgt dat die wraakporno mogelijk meer bekeken wordt, is natuurlijk niet interessant voor hen…

27 januari 2022 om 23:19

Ik snap dat seks goed verkoopt maar ik had toch een beter moreel kompas verwacht bij degene die hier verantwoordelijk is. Indirect zijn zij net zo schuldig aan verspreiding van de wraakporno dan die jongens die dit op Social media hebben gegooid. Gewoon weg walgelijk.

Misschien heb ik een te overdreven mening en maak ik me te boos hierover omdat ik hier 'te dichtbij' sta, doordat ik cliënten heb gehad die zulke dingen in kleinere schaal hebben meegemaakt. Het is vreselijk om te zien wat zoiets kan doen.

Wij hebben een jaar afgezien met Van den Brom in Genk, nu lijkt Brugge aan de beurt te zijn. Lessen "How to destroy so much talent".

In Enschede hebben ze zo nu en dan nog steeds nachtmerries over Schreuder. Als je daar de naam Schreuder laat vallen rennen ze weg. Dat zal niet voor niets zijn natuurlijk, hele matige hoofdtrainer die te koppig zijn eigen gelijk probeert te halen. Dat soort koppigheid gaat Brugge niet alleen de titel kosten, maar zal de ontwikkeling van bepaalde spelers ook in de weg gaan zitten en daarmee de toekomst van die club. Je kunt beter vandaag nog afscheid nemen voordat je over een paar maanden enorme spijt krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
H. VanakenMiddenvelder3911
N. LangAanvaller377
R. VormerMiddenvelder295
S. MignoletKeeper390
B. DostAanvaller2612
S. AdamyanAanvaller156
A. Skov OlsenAanvaller156
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

3 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Club Brugge 37 7 8 2
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2020/2021 Club Brugge 29 16 7 1
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren