Sem Steijn over bedreigingen: ‘Dat doet wel wat met je’

Vrijdag, 28 januari 2022 om 17:15Justus Dingemanse • Laatste update: 21:54

Sem Steijn, zoon van voetbaltrainer Maurice Steijn, timmert dit seizoen aardig aan de weg. De jonge middenvelder speelde mee in alle wedstrijden van ADO Den Haag in de eerste seizoenshelft en scoorde onder meer een hattrick tegen FC Dordrecht. Ook werd hij uitgeroepen tot beste talent van de Keuken Kampioen Divisie in de tweede periode. Steijn spreekt met Voetbalzone over de eerste seizoenshelft en blikt vooruit op mogelijkheden in het resterende deel van de competitie voor zijn club.

Steijn doorliep de volledige jeugdopleiding van ADO Den Haag, maar maakte (onder zijn vader) zijn debuut in het betaald voetbal, op huurbasis bij VVV-Venlo. Hij werd met 17 jaar en 24 dagen de jongste debutant ooit voor VVV in de Eredivisie. Ook werd hij jongste doelpuntenmaker van de Limburgers, toen hij een aantal maanden later scoorde tegen sc Heerenveen (2-2). Hij volgde zijn vader naar Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten, maar keerde zonder een wedstrijd te hebben gespeeld terug bij ADO Den Haag. Na een jaar bij de beloften te hebben gespeeld mocht de middenvelder dit jaar aansluiten bij het eerste elftal. Steijn speelt sindsdien vrijwel alles en werd zelfs uitgeroepen tot beste speler van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie.

Die prijs kreeg hij uitgereikt van zijn vader, over wie hij met veel bewondering spreekt. “Hij betekent veel voor me. We doen het toch een beetje samen. Als ik een slechte wedstrijd speel, krijg ik van hem wel op mijn kloten, maar hij helpt me met mijn carrière en daar ben ik hem heel dankbaar voor.” Vorig seizoen was Steijn senior trainer bij NAC Breda, waar de familie onder meer te maken had met dreigementen van supporters. “Je krijgt alles mee. Hij kwam thuis en vertelde het gewoon. De sfeer in huis werd minder, het had veel impact. Het maakte mij heel boos, hij heeft hartstikke zijn best gedaan om er wat moois van te maken en hij deed het goed. Op een minuut na liepen ze promotie mis.”

Dit seizoen beleefde Steijn zijn doorbraak in het profvoetbal. Hij scoorde al 12 keer in 23 wedstrijden als middenvelder en kijkt met een goed gevoel terug op de eerste seizoenshelft. “Niemand had van ons verwacht dat we het zo goed zouden doen, ik ook van mezelf niet. Ik ben tevreden over het team en blij met mijn eigen prestaties. Dat ik ben uitgeroepen tot beste talent van de tweede periode was een beloning voor het harde werken. Ik scoorde een hattrick, maakte een keer de mooiste goal en scoorde zes keer. Ook was ik belangrijk voor het team.”

ADO Den Haag doet het uitstekend in de Keuken Kampioen Divisie en ging met een vierde plaats de winterstop in. Toch had de club uit de Hofstad nog hoger kunnen staan: ze kregen namelijk zes punten in mindering wegens het niet kunnen inleveren van een sluitende begroting aan het begin van het seizoen. “Dat was zwaar. Je speelt voor de punten en die werden steeds afgenomen. Eenmaal gebeurde dat zelfs op de wedstrijddag”, vertelt Steijn. “De club kon er ook niets aan doen, ze werkten achter de schermen hard om een oplossing te vinden. Dat wisten wij ook, we hadden er geen invloed op. We hebben er alles aan gedaan om zoveel mogelijk punten te halen en we doen nog goed mee.”

Ten slotte blikt de middenvelder vooruit op het tweede deel van de competitie: “Ik verwacht een mooie seizoenshelft. Wij zijn er, met de kwaliteiten die we hebben, toe in staat om iets moois neer te zetten en ik denk dat wij leuk mee gaan doen bovenin. We doen er alles aan om te promoveren en ik heb er vertrouwen in dat als we zo doorgaan, we een goede kans maken.”


Mounir Boualin is freelance voetbalvlogger, videojournalist en presentator. Voor Voetbalzone maakt hij onder meer interviews rond wedstrijden.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.


Poll

Denk jij dat ADO Den Haag gaat promoveren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik heb vandaag een aantal berichten voorbij zien komen dat hij in de belangstelling staat van Twente. Dat Twente hem zelfs deze winter nog wil halen. Geen idee of het klopt. ADO supporters die mij meer over hem kunnen vertellen, en die zijn potentie kunnen inschatten?

27 januari 2022 om 22:31

Puur na wat ik elke week zie, en dat is gebaseerd op mijn mening. Denk ik dat na eigenlijk een half jaar de eredivisie iets te vroeg komt. Potentie is zeker aanwezig. Goede trap, kan scoren en blijft 90 minuten gaan.

27 januari 2022 om 22:56

Naar mijn idee doet hij het uitstekend voor een jonge middenvelder en ik denk dat hij met gemak naar het eredivisie niveau kan groeien, echter is hij mede zo goed doordat hij in Den Haag speelt vermoed ik. Zelf zou ik het echt moeilijk irritant vinden als we nu na een half jaar alweer worden uitgekleed. Eindelijk weer een beetje Haags elan na twee troosteloze jaren, ik vind het moeilijk in te schatten maar ik vermoed dat hij, mochten we promoveren, gewoon nog een jaar bij ons wilt blijven.

28 januari 2022 om 12:25

Dat zou ik ook irritant vinden. Toch zul je het wel van de verkoop van dit soort talenten moeten hebben om weer op te krabbelen tot een waardig Eredivsie club. Dan zul je dit soort jongens wel eerder (lange) contracten moeten gaan geven.

Tuurlijk doen bedreigingen wat met je dat gaat echt wel in de koude kleren zitten heel het gezin lijdt eronder helaas

Steijn is inderdaad aan een goed seizoen bezig maar kan het beste eerst nog verder rijpen in de KKD daarna de stap maken naar Eredivisie nog niet deze winter

Wat een geluk zeg in Den Haag. Het talent van Steijn was natuurlijk al bekend, al werd het vaak door mensen zonder verstand van zaken verbloemd alsof zijn vroege debuut enkel zijn vader was te wijden, maar het grote geluk is dat hij nog steeds bij ons speelt. We hebben in Den Haag weinig echte talenten gezien de laatste tijd, de grote talenten zoals bij iedere club zijn er vroeg uitgepikt (youri Regeer, Pascal Struijck, Nathan Aké) en de mediocre talenten krijgen nooit een contract (baal bijvoorbeeld van het vertrek van van Kleef en Boterhams, die vorig seizoen redelijk waren bij FC Eindhoven).

Ik snap hoe het voetbal werkt, maar het doet me oprecht wel verdriet om te horen dat FC Twente alweer bezig is met deze jongen. Vanuit hun een goed idee, jong talent en ADO verkoopt altijd alles (of eigenlijk laten ze alles transfervrij gaan) en voor spotprijzen. Hopelijk maakt hij het seizoen lekker vol en gaat hij ons helpen naar de eredivisie, ik vermoed dat dat wel nodig is om hem nog een jaar in Den Haag te houden.

Uiteindelijk is er niks mooiers voor een supporter om jongens uit eigen omgeving te zien schitteren in het eerste elftal.

28 januari 2022 om 10:56

Snap ik man. Is ook frustrerend, helemaal halverwege het seizoen.

28 januari 2022 om 11:37

Las vanmorgen dat het sowieso niet voor dit seizoen is, ja er is belangstelling, maar het betreft voor volgend seizoen

28 januari 2022 om 11:52

Ik hoop het! Laat hij Den Haag naar de eredivisie schieten om vervolgens deze zomer bij ons in Enschede aan te sluiten.

28 januari 2022 om 12:53

Ja, ik snap de frustratie. Anderzijds doet zo'n degradatie nou eenmaal geen goed voor de onderhandelingspositie van de club en de waarde van een speler.

In het algemeen: Ik vind dit allemaal wel weer wat snel. Ik snap wel dat je zo'n jongen nu op moet halen voordat hij weer te duur wordt, maar die jongen komt echt net kijken en de Keuken Kampioen Divisie is een hele verwarrende graadmeter voor het inschatten van talent.

Hoe dan ook; wat voor speler is het eigenlijk? Zo'n type Guus Til die wat scorend vermogen en drive naar het doel heeft of kan deze jongen ook daadwerkelijk voetballen?

28 januari 2022 om 23:07

Het is frustrerend in de zin dat mijn kijk op voetbal gedateerd is en niet meer van deze tijd waarin iedere voetballer die presteert direct weer weggekaapt wordt door een sportief betere of financieel betere club. Uiteraard is het van alle tijden, maar naar mijn idee gaat het tegenwoordig zo vlot, zeker bij jonge jongens als hier met Steijn.

Over het type voetballer, dan denk ik dat het type Guus Til helemaal niet gek is eigenlijk, valt naar mij idee vooral op omdat hij zo bevlogen is en steeds op de juiste plek opduikt. Stopt veel energie in zijn spel, flink loopvermogen, heeft een redelijk trap. Maar zoals je aangeeft, het ziet er nu goed uit in de KKD, waar ADO veelal de betere ploeg is, mochten we promoveren en hem behouden ben ik heel benieuwd of hoe hij zich door zal ontwikkelen.

28 januari 2022 om 23:19

Het probleem met dit soort spelers is dat er wel een behoorlijke limitatie op zit. Zo'n Van De Beek is dan misschien wel het hoogst haalbare in zo'n rol en die kan nog redelijk voetballen voor Europese begrippen. Er komt natuurlijk wel een moment dat clubs gaan beseffen dat dit soort spelers enkel renderen in middelgrote competities.

In het geval van FC Twente zou ik het niet verstandig vinden om hier veel geld voor neer te tellen. Geld is nog steeds een schaarste in Enschede en als je dan een paar ton neerlegt voor een speler, dan liever iemand die toch wat meer op z'n palmares heeft. Dan doe je misschien niet alleen jezelf een plezier, maar ook ADO en Steijn zelf. Ik denk namelijk dat die jongen het zwaarder gaat krijgen dan Vlap, die eigenlijk een soortgelijke speler met meer ervaring is.

28 januari 2022 om 17:33

Geweldige naam ook voor een profvoetballer " Boterhams ".

Ik zag gisteren langskomen dat hij in de belangstelling van m'n club zou staan. Zou ik geweldig vinden, een jong talent en een middenvelder die doelpunten maakt. Zeker dat laatste mis ik al een paar jaar bij ons. Ik hoop alleen niet dat het ADO promotie komt. De ooievaar was vroeger m'n lievelingsdier, dus automatisch heb je dan sympathie voor ADO. Maar zelfs bij promotie zullen die een lastig Eredivisiejaar tegemoet gaan.

Komt ie weer aan met zijn bedreigingen. Er zijn nooit bedreigingen geweest. Is bevestigd door burgemeester en politie.

Dat er vanuit de supporters druk kwam om Steijn buiten te gooien klopt. Maar daarmee is er nog geen sprake van geweld richting hem of zijn familie.

28 januari 2022 om 12:55

Er zijn altijd wel een paar gestoorde gekken die met dreigementen beginnen te strooien.

28 januari 2022 om 12:58

Vz noemt het dreigementen, die jongen zelf benoemd alleen dat het moeilijke tijden waren. En dat lijkt me logisch. Vanwaar die aanval?

28 januari 2022 om 14:03

Je kunt niet zomaar de wereld inslingeren dat er dreigementen zijn geweest, als dat niet zo is. Daarmee zet je een hele supportersgroep in een kwaad daglicht.

Als er concrete bedreigingen zijn is dat terecht, maar daar is nooit iets van gebleken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Emmen8340
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. VerheydtAanvaller3630
D. KlasMiddenvelder354
S. SteijnMiddenvelder3515
A. ĆatićAanvaller355
M. MulderMiddenvelder270
L. KoopmansKeeper230
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

SeizoenClubW
2021/2022 ADO Den Haag 35 15 4 0
2020/2021 ADO Den Haag 0 0 0 0
2018/2019 VVV-Venlo 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

ADO wint ook in Eindhoven en ziet snelle Eredivisie-terugkeer naderen

ADO Den Haag heeft in het Jan Louwers stadion eenvoudig afgerekend met FC Eindhoven. De ploeg onder leiding van Giovanni Franken kwam via een messcherpe counter met Thomas Verheydt als eindstation...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren