‘Ajax heeft twaalf miljoen euro over voor beoogd opvolger van Antony’

Donderdag, 27 januari 2022 om 20:10Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:13

Ajax kijkt opnieuw rond in Brazilië voor een nieuwe vleugelspits, zo meldt GeGlobo. De Amsterdammers hebben een bod van twaalf miljoen euro uitgebracht op Giovani. Palmeiras, de werkgever van de achttienjarige linksbenige rechtsbuiten, heeft die aanbieding resoluut van tafel geveegd en wijst naar zijn afkoopclausule van liefst zestig miljoen euro. Palmeiras heeft geen noodzaak om te verkopen, omdat Giovani onlangs werd vastgelegd tot medio 2026.

Giovani werd op 1 januari van dit kalenderjaar achttien jaar oud en maakte in maart 2021 al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Palmeiras. De Braziliaan kwam tot nu toe veertien keer uit voor de nummer drie van het afgelopen seizoen in de Série A en leverde daarin één doelpunt en één assist. Meestal speelde Giovani als rechtsbuiten, maar hij werd ook ingezet als linkerspits, centrumaanvaller en nummer tien.

Ajax heeft inmiddels goede ervaringen met het ophalen van jonge Braziliaanse vleugelspitsen. Precies vijf jaar geleden werd David Neres voor een recordsom overgenomen van São Paulo. De aanvaller raakte na enkele goede seizoenen op een zijspoor en werd in januari voor minimaal twaalf miljoen euro verkocht aan Shakhtar Donetsk. Neres werd in Amsterdam overvleugeld door zijn opvolger Antony, die sinds de zomer van 2020 op de rechtsbuitenpositie speelt bij Ajax.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door rayvg)

Ik neem aan dat dit gewoon samenhangt met Bergwijn. En dat het niet meer gaat lukken. Maar ik zou het wel fantastisch vinden als beiden worden gehaald, al dan niet in de zomer. Hij maakt een hele goede indruk tijdens Copinha, dus ik werd er wel blij van. Heeft ook wel wat weg van Antony. Mooie trend dat we voor Brazilianen blijven gaan. Maar ik verwacht niet dat hij gaat komen.

27 januari 2022 om 20:18

Mocht Bergwijn komen is deze jongen toch niet nodig. Of is Daramy al afgeschreven? Daarnaast wil je toch ook nog de jeugd enigsinds de kans kunnen geven met een Unuvar. Ik hoop dat Ajax ook zicht houdt op zijn jeugdopleiding en niet overdreven veel spelers koopt. Weet niet hoe jij dat ziet?

27 januari 2022 om 20:21

Dit is standaard tactiek van Ajax /Overmars tijdens onderhandelingen opeens via een vage bron melden dat er interesse in een speler is op toevallig dezelfde positie. Ik verwacht dat het rond komt. Bergwijn is ook al gesignaleerd in Amsterdam in een straat 10 minuten van de Arena af met zijn zaakwaarnemer (bron Twitter)

27 januari 2022 om 20:22

Nogmaals, ik denk dat ze alternatieven van elkaar zijn. Dus dan is hij inderdaad niet nodig. Maar ik zie het liefst een zo sterk mogelijk Ajax en als daar jeugd bij zit, is het mooi meegenomen. Niet iedereen moet 17 zijn om door te breken, 20 mag ook, zie Noa Lang. De jeugd zal ook altijd kansen blijven krijgen. Antony zit hier 2 jaar en normaal gesproken is dat genoeg om te vertrekken met wat hij laat zien. En misschien gaat Haller ook wel weg, niks uitsluiten. Dus er wordt niemand afgeschreven nog, ook de jeugd niet.

27 januari 2022 om 20:27

076Ray

Zijn er ook foto's op twitter? Dan is het wel erg concreet!

27 januari 2022 om 20:31

Ja die zijn er, en op de instagram story van zijn zaakwaarnemer (@nathanvankooperen) zit Bergwijn in de auto op de Wibautstraat, minuut of 10 van de Arena. Waar rook is is vuur..

27 januari 2022 om 20:44

MrKrillin, normaal gesproken wel. Maar de nationale competities liggen stil, dus niet zo raar dat hij teruggaat naar zijn thuis (Amsterdam).

27 januari 2022 om 21:03

Nee joh. Ajax gaat deze speler straks ook kopen, voor 30 mil of zo. Gaan de Ajacieden vervolgens zeggen dat hij uit de eigen jeugd komt ;-) De echte eigen jeugd krijgt vervolgens geen kans. Het valt mij wel op dat juist PSV nu enorm inzet op de jeugdopleiding. -18, -17, -16 staan allemaal stijf bovenaan en hebben talenten om van te smullen!

27 januari 2022 om 22:49

Nou die standaard tactiek maakt echt indruk als je 12 miljoen gaat bieden op een speler met een afkoopclausule van 60 miljoen…

27 januari 2022 om 20:41

Ik verwacht dat hij al aardig wat aanbiedingen op zak heeft tegen de tijd dat we het eens gaan worden over z'n transfersom, hopelijk zijn de successen van Neres en Antony genoeg voor hem om voor Ajax te kiezen.

27 januari 2022 om 20:45

Het spreekt inderdaad in ons voordeel dat we 2 geweldige buitenspelers de kans hebben gegeven om te shinen in Europa. En dat hebben ze beiden ook geweldig gedaan. Zeker als je Antony ff een belletje laat plegen denk ik dat hij het zeker toe zou juichen. Al verwacht ik geen concrete interesse in de zomer, of er moeten 2 aanvallers weg.

Ik zou als ajax zijnde dit eerder doen dan 22 voor Bergwijn want dat is echt veel te veel, daar krijg je niets meer voor en voor deze jonge uit Brazilië wel

27 januari 2022 om 20:23

Wil jij dan dat Ajax 60M betaalt???

27 januari 2022 om 20:25

Nee en dat gaat ook niet gebeuren, dat gaat geen 1 ckub betalen voor een 18 jarige en dat weet zijn club ook wel

27 januari 2022 om 20:25

Haha dat bedoelt hij niet. Hij bedoelt dat hij liever zo'n talent ziet komen dan Bergwijn.

27 januari 2022 om 20:28

@De Toekomst dat bedoel ik ja, Bergwijn is geen drol meer waard en deze 18 jarige weer wel

27 januari 2022 om 20:28

Ik ook. Ik zie liever jonge talenten die uit kunnen groeien tot absolute topspelers dan een verzameling spelers waarvan je weer dat ze de absolute top nooit gaan halen. Natuurlijk moeten het dan niet alleen maar jonge talenten zijn, maar ik vind dat we nu wel genoeg ervaren spelers hebben en er juist behoefte is de frisheid van jonge talenten.

27 januari 2022 om 22:05

“Bergwijn is geen drol meer waard” zei je dat ook over Blind, Haller en Tadic? Man man man. Bergwijn is “pas” 24 en kent het voetbal bij Ajax, waar hebben het over? Daarnaast gaat Palmeiras echt niet minder dan 30
Miljoen accepteren voor deze jongen.

27 januari 2022 om 23:24

@caribbean had het anders moeten formuleren.
Ik bedoel als Ajax Bergwijn haalt voor 22 miljoen en hoe oud is hij nu 24 en ze verkopen hem over 4 jaar dan krijgen ze echt geen 22 miljoen of meer voor hem, dat bedoelde ik.
Die 18 jarige bv als je die nu koopt en speelt de sterren vd hemel zou je zo maar het dubbele kunnen krijgen

Die 60 miljoen, geldt die niet voor andere Braziliaanse clubs? Vaak hebben ze daar 2 afkoopsommen, één belachelijk hoge om tegen te houden dat de talenten naar andere Braziliaanse clubs vertrekken én een relatief normale afkoopsom voor clubs buiten Brazilië. 60 mil voor een 18-jarige lijkt mij dan de clausule voor binnenlandse transfers te zijn.

27 januari 2022 om 21:04

Daarom wijst Palmeiras zelf op die afkoopsom. Maar waarschijnlijk hebben ze het bij Palmeiras zelf helemaal niet zo goed in de gaten en weet jij het beter :-)

27 januari 2022 om 21:48

@50pMaroc

Het gaat er hier niet om dat hij het beter weet. Hij wijst op een goed punt die velen zoals jij klaarblijkelijk niet wisten.

Vaker geld er een hoge gelimiteerde transfersom voor binnenlandse clubs en een vrij normale voor buitenlandse clubs.

Dit is dus volledig buiten de norm als je wat af weet van de Braziliaanse competitie en transfersystemen oftewel, zijn opmerking is niet raar.

27 januari 2022 om 23:01

Het gaat erom dat ze bij Palmeiras echt wel weten waar ze het over hebben.

Zelf wist ik overigens ook niet dat ze daar vaak met afkoopsommen werken.
Wel weet ik dat spelers vaak de transferrechten bij de makelaars hebben.
Dat is dus anders,

27 januari 2022 om 21:43

Er zit een kern van waarheid in maar 60 miljoen is de buitenlandse clausule in dit geval schijnt. Voor verlenging werd zelfs 80 miljoen als clausule nog genoemd.

Dit zijn de aankopen die ik graag zie, er zit op dit moment voldoende ervaring in de selectie het is tijd om weer op zoek te gaan naar een toptalent aangezien er aanvallend maar zo weinig door komt vanuit de jeugd.

27 januari 2022 om 21:18

Er komt niet veel door, omdat die spelers nauwelijks kansen krijgen. Van Axel-Dongen is een groot talent. Rasmussen had een voorbereiding waarmee hij in het verleden een basisplaats/zeker meer speeltijd in het eerste had afgedwongen maar krijgt geen kans, Unuvar heeft zich ook weer herpakt; nauwelijks kansen.. Hansen is er ook nog, ook geen kansen.

27 januari 2022 om 21:30

Van Axel-Dongen heeft nog tijd nodig in Jong Ajax maar Rasmussen en Unuvar kunnen zeker wel concurreren met de huidige invallers bij Ajax, Hansen heeft z'n minuten in Jong Ajax ook harder nodig om weer helemaal terug te komen. Toch raar dat Ten Hag zo zuinig is met de jongens voorin een kans te geven, op vrijwel elk andere positie is dit nooit een probleem voor hem.

27 januari 2022 om 21:41

Rasmussen zit nog flink stuk van Ajax 1 af, die zit dichter bij de o18 dan bij Ajax 1 momenteel. Ünüvar moet plek van Labyad/Jensen in selectie krijgen, Ten Hag lijkt op links als back-up een speler met meer snelheid en diepgang te willen dus voor Ünüvar zal 10 positie meeste kansen liggen. Maar waar Van Axel Dongen en Ünüvar als ze fit zijn en Jong op volle sterkte is allebei basis staat zit Rasmussen niet in die positie. Hopelijk kan hij nu wel weer in de spits gepositioneerd worden, Jong Ajax heeft geen spits namelijk.

27 januari 2022 om 22:17

@wolterx, ik zei daarom ook tijdens de voorbereidingen. Toen heb ik hem meerdere keren een sterke indruk zien maken. En in het verleden zorgde dat ervoor dat bijvoorbeeld Dest, Dolberg, El Ghazi die redelijk verrassend in de voorbereiding presteerde en kansen kregen. Zo had Rasmussen, bij het Ajax van enkele jaren terug, ook kansen gekregen. Bij het huidige Ajax is er daar echter te weinig ruimte voor in de selectie, helaas.

27 januari 2022 om 22:20

@wolterx, ik zei daarom ook tijdens de voorbereidingen. Toen heb ik hem meerdere keren een sterke indruk zien maken. En in het verleden zorgde dat ervoor dat bijvoorbeeld Dest, Dolberg, El Ghazi die redelijk verrassend in de voorbereiding presteerde en kansen kregen. Zo had Rasmussen, bij het Ajax van enkele jaren terug, ook kansen gekregen. Bij het huidige Ajax is er daar echter te weinig ruimte voor in de selectie, helaas.

Dit houdt niet echt het verband met dat artikel over Nederlandse spelers wat ik enkele dagen terug las.
Als deze speler echt zo goed is zal Ajax niet de enige zijn en dat is niet goed voor de prijs.

27 januari 2022 om 21:16

Hahaha dat laatste... En als er niemand geïnteresseerd is, zal hij wel niet goed genoeg zijn zeker? Wat wil je nou?

27 januari 2022 om 23:25

Tuurlijk wel. Kopen 2 buitenspelers. 1 een Nederlander en 1 een buitenlander. Overmars is weer lekker bezig met hypocriet doen.

Antony heeft een paar goede wedstrijden gespeeld en als er interesse is snel verkopen voor een mooi bedrag. 2x compleet uit de wedstrijd gespeeld door Malacia. Goede speler maar geen buitencategorie hoor.
Zit bij een subtopper in het buitenland binnen een maand op de bank

28 januari 2022 om 09:31

hoezo slecht gespeeld? net als psv was de tactiek bij die clubs gewoon 3 extra man om hem af te stoppen, hij zorgt er dus voor dat er vervolgens op de andere kant en in het midden extra veel ruimte is. En ondanks die 2 dubbele dekking verloor hij nauwelijks de bal en wist hij de ruimte in het midden steeds te vinden. Soms moet je even verder kijken..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
18 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren