Adama Traoré ondergaat vrijdag medische keuring bij Barcelona

Donderdag, 27 januari 2022 om 16:12Chris Meijer • Laatste update: 17:04

Barcelona staat op het punt om Adama Traoré over te nemen van Wolverhampton Wanderers. The Athletic meldt donderdagmiddag dat de aanvaller vrijdag medisch gekeurd gaat worden in het Camp Nou, terwijl Mundo Deportivo, transfermarktexpert Fabrizio Romano en Sport al spreken van een akkoord. Barcelona zou Traoré tot het einde van het seizoen gaan huren met een optie tot koop. De Catalanen kunnen de 26-jarige aanvaller in de zomer voor 30 miljoen euro overnemen.

Traoré zou weken geleden al zijn jawoord hebben gegeven aan Barcelona. Nu het erop lijkt dat Ousmane Dembélé zijn contract niet gaat verlengen, heeft Barcelona actie ondernomen om Traoré binnen te halen. Barcelona heeft reeds laten weten dat Dembélé mag uitkijken naar een nieuwe club, aangezien de Franse aanvaller niet van plan is zijn aflopende contract te verlengen. Dembélé zou zelf echter niet direct van plan zijn om een winterse transfer te maken, terwijl Sport woensdagavond meldde dat hij nu mogelijk toch zijn verbintenis wil verlengen. Barcelona bereidt zich in ieder geval al voor op een scenario waarin Dembélé vertrekt en werkt nadrukkelijk aan de komst van Traoré.

Het nieuws is verrassend, daar Traoré de afgelopen dagen nadrukkelijk in verband gebracht werd met een overstap naar Tottenham Hotspur. Daniel Ornstein, journalist voor The Athletic, meldt nu echter dat een overgang naar the Spurs van de baan is. De gesprekken tussen Tottenham en Wolverhampton verliepen positief, maar Traoré zag er zelf niets in om in het elftal van manager Antonio Conte als rechterwingback te gaan spelen. Nu is Traoré op weg naar Barcelona: vrijdag wordt de aanvaller medisch gekeurd, waarna hij de rest van het seizoen wordt gehuurd.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Traoré speelde eerder tussen 2004 en 2013 bij Barcelona, waarna hij via Aston Villa en Middlesbrough in 2018 bij Wolverhampton terechtkwam. Barcelona neemt het volledige salaris van Traoré voor zijn rekening. Er werd eerder al gemeld dat de Catalanen zich zijn salaris kunnen veroorloven, waardoor de inschrijving voor LaLiga geen problemen oplevert. Mocht Traoré komende zomer definitief worden overgenomen door Barcelona, ligt er een vierjarig contract klaar.


Poll

Is Adama Traoré een aanwinst voor Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

216 reacties (laatste reactie door magikhetwete)

Walgelijke club, echt mijn fan zijn is echt naar minachting en walging afgezakt. Dat is betrekkelijk knap eigenlijk.
Ik hoop dat het kaartenhuis daar volledig in elkaar stort en tot faillissement leidt. Als dit is hoe je wilt zijn dan verdien je de plek in het topvoetbal absoluut niet.

27 januari 2022 om 13:23

Eh, gaat het een beetje?

27 januari 2022 om 13:29

Ik walg van financiele onkunde. De hele identiteit van de club waar ik ooit fan van werd verdwijnt. Alles draait om geld en een waardeloze visie wordt opgelost door nog meer geld in de bodemloze put te mikken.
Een nieuwe voorzitter had moeten leiden tot een deugdelijke visie, tering naar de nering zetten en op een gezonde manier een financiele huishouding voeren. Het vorige beleid was dramatisch, maar dit in de huidige omstandigheden is echt niet beter.

27 januari 2022 om 13:34

Zonder iets van Barcelona te weten: dit is ook hoe het op mij over komt. In dat opzicht voor mij ook in recordtijd een hele onsympathiek club geworden.

27 januari 2022 om 13:35

Maar dit is toch niks nieuws? Barça speelde vroeger zonder sponsor. Want een schone club hoorde in een schoon shirt te spelen, of zoiets. Vervolgens Unicef erop, waar ze juist geld voor gaven. Oké, mooie actie. Om dan 180° te draaien en Qatar midden op het shirt te donderen. En dan kun je wel aankomen met dat ze wel moesten om financieel bij de rest te blijven, maar dat kan volgens mij ook zonder meteen door te slaan naar Qatar. Dat Barça waar men graag aan terug denkt is er al jaren niet meer.

27 januari 2022 om 13:38

Precies, ik zie de trend al jaren. Ik had sympathie voor de club die Messi opleidde, Ronaldinho bij PSG aantrok toen die jong was, speelde met Xavi en Iniesta.
Ze hebben pracht talenten, daar mag best wat bij aangetrokken worden maar heb een beleid en visie. Zorg dat je verstandig met je centen om gaat en ga niet blind voor 100+ miljoen spelers kopen als Neymar vertrekt.
Je bent een grote club en dat betekent een voortrekkersrol. Ik vond Barcelona prachtig omdat ze normen en waarden leken te hebben, dat verdwijnt erg snel. Fouten kunnen, maar als je daarmee geconfronteerd wordt en dan door gaat word je erg snel onsympathiek

27 januari 2022 om 13:57

Dat je al hiervan kan walgen gaat mijn pet te boven.
Daarnaast is het slechts een voetbalclub. Als het nou je partner was, of je ouders oi kinderen dan had ik het misschien nog kunnen begrijpen.
Trek je zulke zaken toch niet zo aan. Denk ook aan jezelf.

Het artikel.
Het is en blijft lastig als je een financiele puinzooi overneemt. Xavi dacht dat al het leed nu wel was geleden en hij in een redelijk gespreid bedje kwam.
Desalniettemin hoop ik dat Barcelona de weg naar boven weer vindt..
Bayern heeft dit ook gedaan. Dichter bij huis Ajax jaren 70.
Volgens mij was de voorzitter Ton Harmsen (trots op mezelf dat ik zomaar de naam weet, raar). Ik weet niet meer hoe de financiele puinzooi was ontstaan, maar het was beroerd. En nu?
Het kan verkeren

27 januari 2022 om 14:02

Er is een bepaalde verwachting omtrent de sportieve prestaties: ik denk niet dat daar veel tijd voor is en veel misstappen worden geaccepteerd. In de huidige situatie snap ik dat er zoveel mogelijk wordt gedaan om de verliezen te minimaliseren en (halve) kansjes te pakken, om naar een betere situatie te gaan. Ik denk dat het eerlijker is om over 1 a 2 seizoenen te oordelen hoe Laporta het heeft gedaan. Voor nu is het even niet anders, hoe vervelend het soms er ook uitziet.

27 januari 2022 om 14:16

Iedereen is anders .
Het is slechts een voetbalclub, maar dat het voor mij wel iets raakt of triggert is niets mis mee. Dat het voor jou niets raakt is alleen maar fijn.

Ik hoop vooral dat Barcelona aan zijn identiteit gaat werken, dat ze weer de club worden die mensen mooi vinden om naar te kijken, dat ze normen en waarden hebben. Dat het niet alleen om geld draait, dat voetballers er naar toe komen omdat het een mooie club is en niet alleen om het geld. En dat ze spelers laten schieten die puur voor het geld komen.

27 januari 2022 om 14:25

Ze werken nu toch juist aan hun identiteit. Veel eigen spelers. Financieel is het zwaar weer, maar hebben offers gebracht (salarishuis ingeperkt). Zijn bezig met shirtsponsor van 80 miljoen per seizoen. Dembele, coutinho, griezmann van de balans halen na dit seizoen. En normen en waarden waren leuk in die tijd, maar je moet ook realistisch zijn. De rechten van Barca tv gaan ze verkopen (49%). Laporta is wat dat betreft een goede zakenman. Als je ziet hoeveel schoner Barcelona al is na nog geen jaar. Komend seizoen Depay, umititi en lenglet verkopen. Araujo verlengen.

27 januari 2022 om 14:30

Barcatv heeft nauwelijks rechten. De spelers moeten eerst de portretrechten aan de club verkopen. Om geld te verdienen zullen die ksoten lager moeten zijn dan de verkoop prijs van 49 procent van Barcatv.
Barcelona koopt speler na speler. Er zijn allang niet meer zoveel eigen spelers die in de basis spelen.

27 januari 2022 om 16:25

Normen en waarden haha, alsof je op basis daarvan fan wordt van een club hou toch op.

27 januari 2022 om 16:56

@duifmeneer Van een clubfilosofie wel. Een club die een groot gedeelte van zijn eigen spelers vanaf jong opleid in La Masía. Een club die altijd volgens een vaste manier probeert te spelen. Een club die méér probeert te zijn voor zijn fans (Mes que un club), een club die geen shirtsponsor nodig heeft, maar in plaats daarvan Unicef op zijn shirt zet.

Dit zijn op zich normen en waarden waar ik fan van zou kunnen worden. Ik ben geen Barcelona fan, nooit geweest, maar ik zie de charme.

27 januari 2022 om 17:54

Je mag veel vinden, maar je kunt op dit moment helemaal niet spreken over financiële onkunde. Hooguit dat ze hoog spel spelen.

27 januari 2022 om 13:26

Om heel eerlijk te zijn. Ik moest een beetje lachen om je reactie. Omdat het nogal overdreven is om zulke gevoelens te hebben over het beleid van een buitelandse club. Persoonlijk hoop ik dat ze er bovenop komen als club zijnde. Al is het alleen maar voor de prachtige geschiedenis die de club heeft.

27 januari 2022 om 13:30

Dat mag ook, ik ben van mening dat ze de prachtige geschiedenis verloederen door zich te tonen als geldwolven. Het past niet bij de club en bij de regio. Real Madrid heeft een andere visie en daar kan ik ook van genieten, die kopen sterren en dat werkt voor hen. Juist de jeugdopleiding sinds midden-jaren '90, voetballen op schoonheid ipv resultaat heeft Barcelona veel aantrekkingskracht gegeven, dat wordt nu in rap tempo weggegooid. Enorm zonde, bij inderdaad, een prachtige geschiedenis.

27 januari 2022 om 13:39

Jij VIND dat het overdrevens is om zulke gevoelens te hebben. Zoals je het nu zegt klink je erg bekrompen. Maar waarom dezr huur + miss koopdeal nou zo erg is ontgaat mij een beetje.

27 januari 2022 om 13:42

Waar heb je het allemaal over? De kern van de huidige selectie zijn nog steeds jeugdspelers en jonge talenten zoals Araujo, Eric Garcia, Nico, Gavi, Pedri, Fati en dan heb je nog extra spelers zoals Puig, Abde, Balde e.d. + van de oudere garde zijn Pique, Alba, Busquets, S. Roberto ook allemaal jeugdspelers, dit zijn opgeteld meer jeugdspelers en jonkies dan bij alle andere topclubs. Verwacht je dan een selectie van 22 jeugdspelers?
Ook in de gouden jaren 90 onder Cruijff werden er spelers aangekocht, onder Pep idem dito, al hadden deze selecties nog meer jeugdspelers, maar daar is dit huidig bestuur ook hard mee bezig en Xavi al helemaal.
Sommigen snappen er echt niks van of willen gewoon onzinnig bashen om interessant te doen, zoals Mario Been met zijn absurde uitspraken.
Dit bestuur koopt ook duidelijk heel gericht aan, een mix van ervaren krachten en vooral jong (Spaans) talent met het Barca-dna en als het kan zelfs ex-jeugdspelers zoals deze Traore (en Grimaldo die ook genoemd wordt). Als dit geen duidelijke visie en filosofie is, dan weet ik het ook niet meer.

27 januari 2022 om 13:43

Het zijn nu ook gewoon overbruggings jaren tot er een stabiele kern binnen de club zal zijn qua spelers. Het is inderdaad niet mooi momenteel, maar het is daar momenteel een puinhoop en er moeten tijdelijke oplossingen komen om de selectie veelzijdiger te maken. Ze missen nu specifieke kwaliteiten binnen de selectie. Het positieve is dat er een hoop jeugdspelers de kans krijgen en als zij het goed doen en zich tot sleutelspelers binnen het team kunnen groeien dan heb je (denk ik) weer een Barcelona waar een hoop mensen graag naar kijken.

27 januari 2022 om 16:18

Dit is niet 100 joh. Slaat nergens op. Dit zijn bestuurders die rare dingen doen. Heeft de club en haar normale mensen en fans niks mee te maken! Maar wel de club willen zien failliet gaan als 'zogenaamde' fan. Wat een onzin!

27 januari 2022 om 19:08

@laak

Het is totaal niet bekrompen om te zeggen dat zulke gevoelens overdreven zijn. Het is maar voetbal. Wat jij 'bekrompen' noemt, is gewoon een mening en naar mijn idee een veel logischere.

28 januari 2022 om 10:30

Waar heb je het over met je barca dna? Kijk je wel eens voetbal of heb je er echt geen verstand van? Adama traore is echt alles behalve barca dna. bankzitter bij wolves, die verhuurd wordt aan barca.

27 januari 2022 om 13:27

Gaat niet gebeuren. Schulden is niet hetzelfde als cash flow. Je gaat pas failliet als je geen cash flow hebt waardoor je je rekeningen niet kan betalen. Maar Barca heeft laatst 500m geleend van Goldman Sachs, waardoor hun schulden met ong 550m (want rente) zijn gestegen, maar hun cash flow positie ook is verbeterd met 500m. Dus ze kunnen nog wel een tijdje vooruit met rekeningen betalen en spelers kopen en zullen in ieder geval de komende jaren zeker niet failliet gaan.

27 januari 2022 om 13:33

Ik kan prima boekhouden, financieel voldoende onderlegd maar dit is echt een financiele tijdbom.
Het grote voordeel dat ze hebben is dat de afschrijving van Griezmann, Coutinho en Dembele van de begroting verdwijnen en dat betekent dat er ruimte ontstond voor nieuwe afschrijving zoals bijvoorbeeld Torres en Adama Traore, die veel lager is dan het verleden.
Ik denk niet dat ze op deze manier verder moeten gaan. Het feit dat ze moeten lenen geeft ook aan dat ze een liquiditeitsissue hebben en op de middellange termijn een groot probleem kunnen krijgen. Accepteer deze situatie 2 jaar, zoek naar transfervrije spelers en gooi de grote posten van je balans. Je hebt talent zat en daarmee kan je prima opnieuw opbouwen en met een veel gezondere balans aan de slag.

27 januari 2022 om 13:55

Je geeft aan voldoende financieel onderlegd te zijn. Maar dan begrijp je toch ook wel dat ze een representatief elftal moeten behouden? Wanneer ze met spelers als Jutla en dergelijke verder moeten is een CL plaats verder weg dan ooit. Dat betekent dat de topspelers weg willen (contracten niet willen verlengen, maar ook snel in waarde dalen). Kunst is dus om de absolute grootverdieners te lozen (messi, Griezmann, Coutingo, Dembele) en daar voor spelers voor terug te halen die minder verdienen en/of evt over een aantal jaren ook weer een transfersom voor is te krijgen. Ik denk dat Barca juist op financieel vlak veel beter bezig is.

27 januari 2022 om 14:04

Zeker dat ze een representatief elftal moeten hebben, maar het lijkt nu te vaak maar wat kopen en vooral te veel. Dat ze bepaalde goedkope, transfervrije spelers halen snap ik. Ik snapte de aankoop van Depay zelfs hoewel ik hem absoluut geen Barca speler/niveau vind. Maar ze zitten gewoon klem met grote contracten en grote afschrijvingsposten. Dat kost ze 2 jaar, daarna ontstaat er ruimte. Die ruimte naar voren halen door leningen te sluiten kost extra geld en dat kan ik nog enigszins begrijpen, maar ik zie geen lijn in het elftal en niet welke tactiek(en) ze willen spelen.
Het is goed dat Griezmann, Coutinho en Dembele verdwijnen, dat zijn tegen de 400 miljoen aan aankopen en dus 80 miljoen per jaar aan afschrijvingsposten die van de balans af kunnen. Nog los van de (ik schat) 40 miljoen salaris.
Dat zet wel zoden aan de dijk, maar als je tegen de 400 miljoen verlies hebt gemaakt betekent het dus ruimschoots onvoldoende, zeker als je nu in de CL uitgeschakeld bent.
Enige doel voor Barcelona moet nu zijn; CL halen om inkomsten zeker te stellen.
Om dan continue spelers te halen, naast een Ferran Torres lijkt me echt een heel dom idee en eigenlijk een speler voor 55mln halen (11mln per jaar afschrijving en X salaris) lijkt me geen goede.
Ze waren met Oscar uit China bezig om die voor weinig en laag salaris te halen, dat lijkt me stukken verstandiger. Morata transfervrij, Dani Alves transfervrij. Gewoon even de jonkies aan de hand nemen, helpen bij de ontwikkeling.
Een Frenkie kost ook gewoon 26-28 miljoen per jaar op de begroting, de vraag is of je dat wilt. Als je hem nu verkoopt voor 50 miljoen pak je winst en creeer je ruimte, zeker als je hem niet/beperkt gebruikt zijn dat serieuze overwegingen die je kan hebben.
Ze hebben nog 1,5 jaar nodig en die tijd wordt langer als ze niet voldoende herstructureren.

27 januari 2022 om 16:23

Dit is een hele risicovolle strategie, want als je wel zo veel geld uitgeeft maar alsnog geen CL haalt, ben je pas echt de Sjaak. Zelfde geldt voor clubs die proberen degradatie te ontlopen en in de winterstop een blik spelers opentrekken en vervolgens alsnog degraderen. Ik ben het eens met magikhetwete dat ze beter kunnen focussen op jeugd en hele goedkope spelers en je begroting aanpassen op een paar seizoenen zonder CL. Dat is misschien niet zo leuk voor de fans, maar financieel wel de veiligste optie

27 januari 2022 om 13:30

Inderdaad bizar dat ze nu doodleuk 100 miljoen uitgeven aan Torres en Traore. Ik ben benieuwd hoe lang dit beleid nog goed gaat.

27 januari 2022 om 13:46

Dat zijn allemaal afbetalingen op lange termijnen en als je goed leest, zou Barca voor de mogelijke transfer van Traore allicht Trincao inzetten als pasmunt. In feite zou het dan bijna neerkomen op een ruildeal.

27 januari 2022 om 14:28

Is niet helemaal waar. Want trincao is gehuurd van Barca met optie tot koop van 25 miljoen. Dus dat kan je al wegstrepen.

27 januari 2022 om 15:17

Inderdaad, dat zijn gewoon transfers waar je over een paar jaar niets meer van hoort. Oke wellicht dat Torres er wat van gaat maken maar het waardeloze transferbeleid van afgelopen jaren gaat gewoon doodleuk verder.

27 januari 2022 om 15:34

Ik had hier nog niet terug gereageerd, de meeste andere reacties wel.
Als ik naar de financiele situatie kijk dan worden de komende 2-3 jaar erg spannend en moeten er geen hele gekke dingen gebeuren in de jaarrekening anders kan het wel eens faillissement betekenen.
Het is lastig doorgronden; de kosten kunnen fors dalen als Griezmann, Coutinho, Dembele en Umtiti weg zijn. Maar het is mij niet geheel helder hoe de inkomsten zijn, wat de salarisposten zijn en hoe de post afschrijving vergoedingssommen zich ontwikkelt.
Zelfs als dat allemaal goed gaat kan het op liquiditeit nog wel een issue worden, leningen herstructureren met deze financiele huishouding is niet heel chill en de rentes worden hoger door de financiele situatie.

27 januari 2022 om 16:54

@Mansje, dat sluit toch niet uit wat ik zeg? In plaats van dat Wolves de koopoptie van 30 miljoen licht (geen 25 miljoen), zouden ze dus Traore in ruil laten gaan.

27 januari 2022 om 13:31

Wow! Wat een afkeer. Dus de hele club moet failliet door een aantal jaren wanbeleid? Lekker zwart witte reactie zeg! Barca is en blijft een van de grootste clubs op aarde, net zoals Manu, AC Milan da t ook zullen bljven. Ik hoop altijd dat dit soort clubs weer terugkeren waar ze horen, aan de absolute top!

27 januari 2022 om 13:35

Barcelona mag failliet als gevolg van het wanbeleid. Je verdient hetgeen je over jezelf afroept ja. Ook prachtige grote clubs zoals Nottingham Forest en Rode Ster, ken je die nog?

27 januari 2022 om 15:46

Naja, Chelsea (en City) waren natuurlijk ook gewoon failliet totdat de eigenaren de schuld omzetten in aandelen. Dat soort financiele trucs kunnen de Spaanse clubs niet doen omdat ze (op een enkele na) altijd in handen van de socios zijn met hun 51% aandeel.

Wat iedereen verder vergeet is dat Laporta er net zo'n financieel beleid op nahoudt dan z'n voorgangers. Op het eind van z'n vorige termijn was de club weliswaar sportief op z'n top maar financieel op de rand van de afgrond met een enorme schuldenberg tov wat ze omzetten.

27 januari 2022 om 13:31

Ik vind het zo jammer dat ik het grotendeels met je eens ben... ik gun geen enkele voetbalclub een faillissement. Maar je vraagt je wel echt af waarom de club er niet voor kiest 2 a 3 jaar gewoon geen enkele speler aan te trekken. Je hebt zo veel jeugdspelers die in de aanval momenteel laten zien op zijn minst mee te kunnen met Gavi, Fati, Jutla, Abde en Ilias. Ik snap echt niet dat de club niet een Feyenoord-achtige aanpak neemt en gewoon 2 a 3 jaar puur op de jeugdopleiding speelt in de tijd van Castaignos, Martins Indi en De Vrij.

27 januari 2022 om 13:40

En ze hebben zo'n prachtige selectie waar je echt wel iets moois van kunt maken. Is echt helemaal niks mis mee, geen wereldtop maar een prima club die in de CL prima kan overwinteren en gewoon prima 3e kan worden in de Primera Division.

28 januari 2022 om 00:39

@Zinedane, Met alle respect, maar het lijkt er op alsof je niet echt snapt hoe commercie in de voetballerij werkt. Als je 3 lang geen speler aantrekt en de concurrentie doet dat wel kan je de CL op je buik schrijven. Fans komen nu al niet naar het stadion laat staan als je niemand koopt. Loop je ook weer een heleboel geld mis. Shirt verkoop zal drastisch dalen. Club is minder aantrekkelijk voor sponsoren. En je eindigt hoogstwaarschijnlijk lager op de ranglijst wat in Spanje minder tv gelden betekent. Als dus al je inkomsten minder worden, hoe denk je dan het gat te dichten?

27 januari 2022 om 13:33

Denk jij dat Barca de enige is met dit soort schulden? Een club zoals deze kan niet failliet gaan. Hoeveel schulden ze ook hebben.

27 januari 2022 om 13:37

Noem er dan nog eens een aantal.

27 januari 2022 om 13:42

Barcelona draait megaverliezen op de begroting, heeft een liquiditeitsissue, een te grote broek aan en het eigen vermogen vliegt weg (dat was met name de transferwaarde van spelers).
Dan gaat het hard kan ik je vertellen. Het is vrij simpel om de balans voor ze op te bouwen. Je weet ongeveer hoeveel euro je aan je selectie kan uitbetalen en hoe groot de post afschrijvingen mag zijn, dan heb je 80 a 90% van de balans te pakken.
Daar zet je je (verwachte) inkomsten tegenover.

Als je dat doet zie je dat de broek van Barcelona te groot is en dat ze te weinig vet op de botten hebben om klappen te vangen. Dan loop je wel een enorm financieel risico.

27 januari 2022 om 18:31

Real, Tottenham, Man United en zo kan ik nog wel doorgaan. Ze pakten volgens financiële berichtgeving alleen door Merchandise en toegangskaartjes bijna 600 miljoen per jaar voor Corona.

27 januari 2022 om 19:58

Die hebben echt niet meer dan een miljard schulden hoor.

27 januari 2022 om 13:35

Ze zijn iig wel creatief met al die constructies 😄 Dat moet ik Barca nageven

27 januari 2022 om 14:24

Ik vind het een vrij zinnige constructie. Als Dembele eruit gegooid wordt (verkocht, tribune of verhuurd) heb je toch een nieuwe buitenspeler nodig. Traore heeft een Barca verleden en een emotionele band met de club, en vraagt waarschijnlijk minder salaris dan een willekeurige speler van vergelijkbaar niveau, en zal wat meer gemotiveerd zijn dan de doorsnee broodvoetballer.

In de zomer weet je of er top 4/CL voetbal gehaald is (dat maakt voor een club als Barca toch al snel 100 miljoen euro verschil), en dan weet je ook of het geld er is om de koopoptie te lichten. Plus, je hebt die gozer dan al een half jaar aan het werk gezien.

27 januari 2022 om 16:18

Dembele wordt er niet uitgegooid, maar loopt uit zijn contract. Net als b.v. Onana, Mazraoui, kiest hij voor een transfervrij vertrek. Is dat netjes? Niet direct, maar wel toegestaan. Dat Barcelona veel meer te verwijten valt met het verstrekken van contracten waardoor vroeg of laat de wal het schip keert, is de oorzaak van de huidige malaise. Beter is schoon schip te maken en de financiële situatie weer te normaliseren i.p.v. wanhopige sprongen te doen om maar aansluiting te krijgen bij de Europese (sub)top. Een eens zo grote club die bedelt om spelers te huren of transfervrij op te pikken; het is het nare gezicht van een onsympathieke club.

27 januari 2022 om 18:35

Dembele loopt pas aan het eind van het seizoen uit zijn contract, dit gaat om een voortijdig vertrek.

27 januari 2022 om 20:35

100 miljoen is wel heel hoopvol gerekend hoor. De voorbije jaren bleef de winnaar met 80-90 miljoen euro aan prijzengeld en tv-geld over. Ik zie Barca niet winnen, jij wel? Dit seizoen hebben ze volgens mij 35-40 miljoen aan de CL verdient met hun vroege uitschakeling dus tenzij ze het Camp Nou naar 200.000 zitjes uitbreiden, hun ticket prijzen verhogen en alsnog uitverkopen kom je daar nooit van ze leven aan.

28 januari 2022 om 10:33

Maar spelen traore en ferran torres niet op de zelfde plek? Beide bankspelers. 1 bij city en de andere bij wolves

27 januari 2022 om 14:07

Juist nu in slechte tijden moet je je club steunen, al gaat dat sowieso wel lastig vanuit het buitenland. Maar Barca blijft gewoon een prachtige club. Weet niet of je daar wel is op de tribune komt maar de mensen daar geven je echt een prachtige volksclub sfeer. Laat dat niet verpesfen doordat het bestuur er niks van bakt.

Adama zie ik overigens ook liever niet komen hoor. Veel te lomp om bij barca te spelen denk ik. Vond hem wel een goeie voor conte trouwens als wingback.

27 januari 2022 om 14:10

Sympathieke reactie, thanks.
Ik wil de club heel graag steunen, maar ik kan me er steeds minder mee identificeren. Dat 'fans' dat uitspreken is vaak het begin van het einde en wel degelijk zorgwekkend voor een club.

27 januari 2022 om 16:09

Haha geen dank man. Ja ik snap jouw punt ook wel hoor. Maar goed, ik blijf altijd wel fan. Voor mooi voetbal zet ik tegenwoordig maar de tv aan voor man city of liverpool oid…

27 januari 2022 om 14:32

Wat is er mis met een voorhoede Traore/Luuk/Braithwaite?

27 januari 2022 om 14:41

Haha, wat grappig. Allemaal wissels noemen en blijkbaar een punt te willen maken of om grappig te zijn.

Fati, Depay en Torres is al anders. Dan noem ik Ilias al niet. Of Dembele. Dan is het ineens best oké he?

27 januari 2022 om 16:25

Ilias? Wat heeft die al bewezen om daar ineens een topspeler van te maken?

27 januari 2022 om 16:47

Luuk is momenteel basisspeler Depay niet. Braithwaite was basisspeler tot hij geblesseerd raakte. Ik denk dat ze Traore niet voor op de bank halen. Hij wordt de vervanger van Dembele. Het was gewoon een opmerking met een knipoog kalm aan. Denk met iedereen fit dat ze een prima voorhoede hebben. Ze moeten zich bezig houden met hun verdediging imo.

27 januari 2022 om 20:37

Hahaha wou net zeggen, alsof die niet minder is dan Traore, Luuk en Braithwaite

27 januari 2022 om 14:34

grappemaker, ik walg laatste tijd van vz leden die constant aan het bashen zijn en hopen dat Barca failliet gaat. Laat me jullie wakker maken van jullie wagelijke droom: Barca zal nooit failliet gaan. Ongelooflijk hoeveel etterbakjes hier zitten met hun zogenaamde mening over voetbal, met het idee dat zij alles van financien tot topsport beheersen om een topclub te runnen. ga lekker in een hoekje huilen dat Barca nog niet failliet is.

27 januari 2022 om 15:32

Bashen is wel iets anders dan je onvrede over het financiele beleid laten horen nadat er net 390 miljoen euro verlies is gemaakt, een mega lening is afgesloten bij Goldman Sachs en diverse spelers uit hun contract dreigen te lopen die je zou willen houden, een speler voor 55 mln euro is aangekocht en muiterij is van 1 van je grootste aankopen ooit.

Ik ben blij dat Barcelona niet failliet is, maar als het ze overkomt dan is het 100% eigen schuld na zoveel wanbeleid. Dan heb ik liever een kritisch geluid laten horen dan blind in liefde achter een giftige club aangelopen. Wat je feitelijk doet is net als bij 'the voice' de machthebbers aanbidden totdat je overtuigd raakt dat het niet klopt. Ik aanbid niemand, ik geef mijn mening en daar kan je het mee eens of mee oneens zijn. Ik heb een argumentatie en dat maakt het automatisch al geen bashen.
Nb. ik was topsporter en werk bij partijen die een factor 100 tot 300 beleggen van de Barcelona jaaromzet, wat ze daar doen op inhoud stelt niet zoveel voor.

27 januari 2022 om 16:04

hoe jij denkt, ik snap jou punt. Ik ben geirriteerd sinds Bartomeu. Maar waar ik niet tegen kan is dat mensen nu allemaal aan het bashen zijn op Barca. Ene kant geniet ik ervan omdat wij jarenlang al hun ploegjes hebben gedomineerd en nu het slecht gaat, kunnen ze hun hart uitluchten. Maar als een voetballiefhebber kun je gewoon niet wensen dat Barca failliet gaat. Ik zag al een Madrid fan reageren die zei van ik hoop dat Barca erboven komt want dat is goed voor het voetbal. Prachtig reactie van een echte voetballiefhebber. Maar van die etterbakjes op deze website die maar blindelings alles roepen en zeggen Barca maakt het voetbal kapot, die hebben zelf net zo invloed op het nieuwe voetbal als Barca. Hypocrieten eersteklass hiero. Als over hun eigen clubje gaat, keuren ze alles goed.

27 januari 2022 om 16:23

Helemaal met je eens. Snap zulke reacties echt niet gewoon. En nu hoor je dit hierboven dan denk ik, ben je wel echt barca fan of zo'n plastic fan, gloryhunter agh. Dat er bestuurders zijn die vreemde dingen doen ja helaas voor jullie maar er is nog altijd de club die je steunt, de hard werkende normale mensen daar en de fans. Hoezo wil je hun zien lijden door te wensen dat de club failliet gaat. Zo raar en dat zeg ik als Real fan. 🤦

27 januari 2022 om 17:53

De club gaat niet verloren bij een faillissement, de schuldeisers krijgen hun schulden niet en de club wordt op een fatsoenlijke manier hergestructureerd met inachtneming van de financiele (on)mogelijkheden. Dat is geen wens voor de supporters en socio's in deze maar dat is een motie van wantrouwen richting het bestuur en de opmerking dat dit realistisch gezien de beloning kan worden van hun falen als bestuur.
In Nederland is het nagenoeg onmogelijk om als bestuurder hoofdelijk aansprakelijk te worden gesteld (art2:9bw); maar dit Barcelona bestuur krijgt het voor elkaar om alle eisen die door de Hoge Raad zijn gesteld om eventueel aansprakelijk gesteld te worden te vinken. Dat is toch wel het toonbeeld van onkunde zou ik zeggen.
Niet dat ik perse in het bestuurlijke wespennest wat Barcelona heet wil zitten, maar op inhoud is het niet moeilijk het beter te doen.

27 januari 2022 om 18:31

Ach ik heb niet eens zin om onzin te verkondigen. Ik zie het ook teveel dat mensen onzin goedkeuren en dezelfde onzin bij een andere club dan compleet afserveren.
Failliet is voor mij een manier om er bovenop te komen, dat betekent een grondige renovatie en dat alle contracten fluide worden, dat betekent een complete herstructurering van onder tot boven in de organisatie en ik denk niet dat dat heel slecht is voor degene die de club liefhebben. Misschien heb ik net iets teveel begrip van het Nederlandse insolventierecht en gaat dat te ver voor een voetbalforum om dat door te trekken naar Spanje (waar de regels volgens mij niet veel afwijken).

Ik vind beleid waar je gericht aan koopt en een structuur volgt prettig, ik ontwikkel dus ook warme gevoelens bij bijvoorbeeld Liverpool, City en PSG. Ik ben geen fan, maar er is daar rust, geen financiele shit en er word langzaam gewerkt. Bij Barcelona oogt het zo enorm paniekerig en als je dan als voorzitter je gal spuwt over de financiele misstanden zoveel geld uit te geven in plaats van berusten in je situatie en oplossingen zoeken met wat je hebt voelt erg onprettig en onzeker voor een sterk Barcelona naar de toekomst.

27 januari 2022 om 14:50

Kerel, met Fifa was ie echt vaak een lastpak. Hij is super snel hoor! Genoeg moeite mee gehad. FF serieus... hahaha wat is dit weer voor een vreemde aankoop :'?

27 januari 2022 om 14:59

Wij - echte fnas - walgen van nep supporters zoals jij. Hoe kun je je zelf fan noemen als je wenst dat alles in elkaar stort. Gauw ophoepelen en neem Barca nooit meer in je mond.

27 januari 2022 om 15:11

Ik snap de frustratie. Ik ben niet eens een fan, maar als je denkt zoals hij, dan ben je nog verder weg van een fan. Je moet het ook niet al te serieus nemen. Het is momenteel erg populair om op Barca te bashen. Laten we gewoon hopen dat het goed gaat komen met jullie. En dat komt het tot op zekere hoogte vast wel. Het enige jammere is dat de Spaanse clubs sowieso niet heel bekend staan om structureel goed beleid

27 januari 2022 om 15:28

Wat zijn fnas? Ik bedoel als je moeite hebt met spelling hoe kan ik je mening dan serieus nemen?
Je bent 47 jaar oud en dit is je reactie? Fascinerend te noemen. Ik ga nog maar even inhoudelijk op je in.
Wij = jij, je kunt niet voor een ander spreken.
Echte fnas, ik neem aan dat je fans bedoeld, kun je daar een definitie van geven en dan ook graag eentje van nep supporters, anders kan ik niet aangeven als welke ik kwalificeer.
Je vraag eindigt op een punt, maar ik zal toch de moeite nemen om te antwoorden. Ik word fan van clubs waarmee ik me kan identificeren, dat zijn over het algemeen clubs die iets anders doen, een visie hebben, beleid voeren en geld niet centraal laten staan, kopen, kopen, kopen vind ik helemaal niks maar gericht aankopen om de selectie te versterken indien dat financieel mogelijk is is mijn inziens niets mis mee. Ik neem mijn verantwoordelijkheid en stel dat ook mijn club (in Spanje, maar toch) failliet mag gaan als ze wanbeleid voeren. Aangezien ik van mening ben op basis van de cijfers dat er sprake is van wanbeleid geldt dat dat Barcelona mag overkomen. Dat betekent niet dat ik het wens, maar wel dat ik vind dat eenieder hoort te krijgen wat die verdient. Ik gun het een andere Spaanse club om te winnen als ze met faire middelen strijden, dat tekent mijns inziens sportiviteit. Graag willen winnen, maar niet ten koste van de principes, normen en waarden die je voorstaat.
Op je verzoek: Gauw ophoepelen en neem Barca nooit meer in je mond zal ik helaas moeten antwoorden dat ik je verzoek afsla, ik neem je als persoon niet serieus zolang je niet kunt argumenteren en geen fatsoenlijke zin kunt formuleren. Zodra dat verandert kunnen we een gesprek voeren en kunnen we eens kijken of ik in je verzoek mee kan gaan. Ik acht de kans overigens verwaarloosbaar, maar ik laat me graag verrassen

27 januari 2022 om 16:11

Helemaal mee eens. Mijn sympathie is ver onder het nulpunt gezakt voor deze club, die meer weg heeft van een soap dan een topclub. Vroeger had het nog iets: geen sponsor, een mooi shirt, oog voor opleiding en doorstroom van talent. Dat is volledig vergald, Barcelona is een club als Real Madrid, PSG, Manchester City en Chelsea geworden. Respectloos, geldbelust, vrij van normen en waarden en grenzeloos egoïstisch.

Ik hoop van harte dat Frenkie de Jong komende zomer vertrekt en bij een waardige club als Bayern aan de slag gaat. Daarna zal het me ook worst zijn wat er van Barcelona komt.

27 januari 2022 om 16:27

Probleem is dat jij en veel andere zijn in de val gelokt met alle propaganda van Barca. Over spelopvatting, geld in voetbal en bla bla bla. Nu zien alle fans, die door deze propaganda fans zijn geworden, het realiteit. Jaren als papagaai zitten discussiëren met vrienden, families en fans van andere club alle deze verhalen en nu krijgen jullie de deksel op jullie gezicht. Als je fan wil zijn van een club die met eigen opgeleide spelers wil spelen dan wordt fan van Atletico Bilbao. Alleen zul je niet veel winnen. Bij topclubs draait het om geld en deze geld leidt tot succes.

27 januari 2022 om 16:33

Nouja, ik begon voetbal te volgen in 1993 ongeveer. Barcelona denk ik midden jaren '90. Toen was er veel minder informatie beschikbaar en dan waai je mee, vervolgens ga je je steeds meer identificeren met een club. Dat werd voor mij Barcelona, zo had ik bijvoorbeeld ook PSG met oa Dugary en Anelka, ver voor de oliemiljarden dus.
Atletico Bilbao is een mooie club, maar ik voel er helaas niets bij. Dat is gewoon neutraal. Het gaat altijd om winnen, dat is sport, maar voor mij mag dat niet ten koste van principes, normen en waarden gaan. En dat maakt misschien Atletico Bilbao wel weer mooi

27 januari 2022 om 16:46

Walgelijke reactie.

Ze huren omdat ze op dit moment niets meer kunnen dan dit.

Een fatsoenlijke onderbouwde reactie kun je blijkbaar niet geven.

27 januari 2022 om 17:44

Walgelijke reactie is inderdaad goed onderbouwd! Complimenten daarvoor.
Ze huren omdat ze op dit moment niets meer kunnen dan dit, het is niet verplicht om te huren. Waarom altijd de grenzen op zoeken? Is niet verplicht ofzo.
Ik lees je 'argument' als we doen het omdat het kan, dat lijkt me niet echt blijk geven van goed beleid en ik hoop dat het bestuur van Barcelona wel iets beter kan. Daar lijkt niet echt sprake van.

27 januari 2022 om 16:54

Vies he, dat huren met optie(!) tot koop?

27 januari 2022 om 17:04

@magikhetwete

een heel opmerkelijke reactie. ( de eerste waar je mee begint )

ik had eerder deze week in iets mindere mate en iets meer onderbouwing in mijn ogen een redelijk gelijke opmerking over Barcelona . deze reactie werd verwijderd door voetbalzone . omdat het offtopic zou zijn terwijl het toen ging over dat spelers het ene moment niets kunnen en weg mogen en het volgende moment zijn ze onmisbaar . (hierbij gaf ik aan dat dat inmiddels al bij meerder speler het geval was)

heel opmerkelijk dat jouw reactie mag blijven staan aangezien dit nog minder onderbouwd is als dat mijn reactie was.

ben het overigens totaal met je eens . vond het altijd een mooie club. maar waar zijn ze mee bezig zeg. nu ook een aanvaller halen die je zelf hebt opgeleid , maar ook nog voor 35 miljoen en dan heeft deze Aanvaller wel 7 goals in 4 seizoenen gemaakt bij Wolves in 139 duels en die moet de plek van Dembele gaan invullen .

27 januari 2022 om 17:50

Ja ik vind het geen aanleiding tot verwijderen. Misschien omdat het een uiting van gevoel is en dat daar minder onderbouwing voor nodig is. Het is in ieder geval geen club-hetze waar sommige Barcelona-adapt van spreken. Ik draag, of gezien mijn woordkeus, droeg de club een warm hart toe en dat wordt minder. Feitelijk gaat het me aan het hart.
Het is des te interessanter dat iemand die toewijding toont naar de club en eigenlijk zijn liefde uitspreekt door collega fans neergesabeld wordt omdat Barcelona iets doet en dat wordt afgekeurd.
Blinde liefde lijkt me nooit goed en bashen ook niet. Ik denk dat Adama Traore niet de oplossing is voor Barcelona en dat het begint bij visie, strategie, het neerzetten van een speltype en daar in volharden en de passende spelers bij aantrekken.
Dit lijkt een beetje op: we moeten iets kopen, wie kunnen we halen die enige affiniteit met ons heeft, dan gaan we dat maar doen. Het lijkt inderdaad alsof er niet meer naar kwaliteit wordt gekeken en dat past niet bij een club die tot de top 10 van Europa wilt behoren (of beter).

27 januari 2022 om 17:27

Het is echt niet best wat Barca doet...normaal moet je leren van je fouten maar dit lijkt er niet op. Mag hopen dat ze de CL mislopen, echt waar.

28 januari 2022 om 00:17

Dat jij een "fan" bent betwijfel ik ten zeerste, verder zie ik eigenlijk geen probleem.
Adama wordt gehuurd, met een Optie tot koop, dat wil nog niet zeggen dat ze deze lichten. Zover ik weet het bv Coutinho deze optie ook bij Bayern, die hebben 'm ook gewoon teruggestuurd.

Goede korte termijn oplossing. Beter dan Abde.

28 januari 2022 om 09:30

Waarom moet je dingen in twijfel trekken van personen die je niet kent? Feitelijk beschuldig je mij van liegen omdat de uitkomst van mijn fan zijn je niet bevalt.

Op inhoud: ik vind het stompzinnig om spelers die niet goed genoeg zijn binnen te halen en nog stommer als je financieel minimaal in een precaire situatie zit maar waarschijnlijk penibel.

28 januari 2022 om 00:30

Gebeurt dat niet bij alle gloryhunters waarna de club die ze supporten opeens niet meer prijzen pakt?

Even goede vrienden hoor overigens, wel een leuk dingetje om te benoemen is het feit dat ik zelf altijd een verschrikkelijk grote walging had voor Barcelona en nu sinds dit seizoen met steeds meer plezier naar ze kijk en zo onderhand er echt voor ga zitten. Zo kan het lopen.

28 januari 2022 om 09:31

Ik heb echt 0 moeite met het feit dat ze 5e staan vind ik zelfs positief en vind het leuk als we in deze situatie wedstrijden winnen, ook dat we naar de EL gaan vind ik positief! Kunnen we die eens winnen, ook leuk.

Wel grappig dat het bij jou andersom is, ik ben zelf vaker voor de underdog, dus vind het wel wat dat betreft wel leuk dat Barcelona dat nu een keer is. Maar ik vind de manier waarop ze proberen er bovenop te komen niet de manier waarop het hoort.

Adama is echt geen aanwinst voor barca, hij heeft geen overzicht geen goed schot weinig productief, speelde maar 1 wonder seizoen

27 januari 2022 om 13:49

Alles beter dan Abde

27 januari 2022 om 14:10

Ja dat ook, die is nog blinder als die schiet op doel

27 januari 2022 om 14:46

Blinder dan Traore die echt beroerde statistieken heeft voor een buitenspeler/wingback? Dan is het wel echt erg gesteld namelijk.

27 januari 2022 om 15:05

Hahahaha Jackieboy kijk eens een potje van Abde. Loopt zich non-stop vast en is blind als een paard. Als supporter bron van ergernis, misschien als neutrale supporter wel lachen om mee te maken.

28 januari 2022 om 10:36

Messi wat zeg je nou allemaal? een tijdje terug hemel je abde nog op en praat je over zijn super talent. Jij zegt ook maar wat iedereen een beetje wil horen

27 januari 2022 om 16:07

Hij zal tig keer erger zijn dan Dembele's voetbal IQ. Snap dit niet, vreemde zet.

27 januari 2022 om 16:28

Dembele is al geen groot licht aan de bal, en dit is helemaal een 'blind renpaard'. Maar goed, als het dan minder gaat, kan je alvast zeggen 'ja maar wij spelen met bijna uitsluitend Spanjaarden/eigen jeugd'.

27 januari 2022 om 16:33

Als barca 1-0 voorkomt kun je achterover hangen en hem met een counter weg sturen. Voor het combinatie spel kom hij zwaar te kort inderdaad.

27 januari 2022 om 17:07

Het betekent in ieder geval dat Torres centraal kan spelen en dat Morata niet meer nodig is hopelijk.

27 januari 2022 om 18:20

Heb je plots geen slimme spits meer nodig dan die een team beter kan laten voetballen?

27 januari 2022 om 20:38

Ah zo goed was ie toch helemaal niet!

edit: aah toch wel! Hele slimme spits zelfs. Ik zie net dat ze alsnog Morata gaan halen door Dembele te laten vertrekken. Toppertje hoor die Morata.

Ik hoor nu ook van verschillende kanten dat dembele toch wel wilt verlengen. Ik hoop dat deze soap snel af is gelopen want februari is een belangrijke maand voor ons.

Met alle respect maar is dit een Barcelona speler

27 januari 2022 om 13:38

Met alle respect maar dit is absoluut geen barcelona speler

27 januari 2022 om 13:52

Hij komt uit de jeugd

27 januari 2022 om 14:21

@luisvalle
Niet alles wat uit de jeugd komt zal ook het niveau van het eerst elftal halen. Dat is bij Barcelona niet, Real Madrid niet, Ajax niet, Feyenoord, Manchester City niet.

27 januari 2022 om 14:28

Met alle respect, een paar jaar geleden niet nee. Nu doet ie niet onder voor het niveau van Barca.

27 januari 2022 om 15:24

Komt uit de jeugd idd. Moet dus wel een beetje gewend zijn aan de La Liga. Daarnaast ben ik benieuwd hoe hij het gaat doen onder Xavi. Hopend dat de coach met hem kan werken op zijn afmaken want dribbelen en snelheid heeft hij zeker.

27 januari 2022 om 17:08

@ Skes14 haha je hebt helemaal gelijk

28 januari 2022 om 10:39

Gewend aan la liga? Heeft volgens mij nooit gespeeld. Verder lijkt het me sterk dat xavi hem beter maakt want dat heeft hij tot nu toe nog bij geen een speler beter gemaakt

Hij is snel, maar dan heb je ook 10 liter babyolie nodig per wedstrijd.

Adama, een van de snelste en sterkste speler in het huidige voetbal (de combinatie van die twee). Deze man moet je halen als je op de counter speelt en hem weg kunt sturen, niet als je op balbezit de tegenstander weg wilt tikken. Zou voor mij een erg vreemde aankoop van Barca zijn, die in mijn ogen geld moeten steken in de verdediging of in een spits.

Moet eerlijk zeggen dat ik beduidend enthousiaster ben over de aanstaande komst van Adama Traoré dan over een speler met een verleden bij Real Madrid en Atlético Madrid in het shirt van Barcelona. Niet alleen is het vreemd dat iemand met zijn achtergrond blijkbaar eenvoudig overstapt naar een aartsrivaal, Álvaro Morata blijft natuurlijk een speler met een gebruiksaanwijzing. Geloof ook niet dat hij een speler was geweest waar Barcelona langer dan zes maanden mee door was gegaan. Adama Traoré is een compleet andere speler en ook iemand met een gebruiksaanwijzing, maar tegelijkertijd kan ik me geen andere speler voorstellen die als wisselspeler zo’n enorme impact kan hebben op een wedstrijd. Hij is in staat om een wedstrijd open te breken, alleen al vanwege het feit dat hij door minimaal twee tegenstanders moet worden afgestopt. Dat zorgt voor meer ruimte ergens anders op het veld. Kortom, een ideale versterking voor de breedte van de selectie. Ondanks dat hij overduidelijke tekortkomingen heeft. Eigenlijk zou je hem kunnen zien als een betere en extremere variant van Ez Abde.

27 januari 2022 om 13:26

Ik kan echt genieten van jou mooie teksten guaporta, maar ik denk niet dat adama een aanwinst is voor barca, hij speelde maar 1 wonder seizoen, hij heeft geen overzicht geen goed schot weinig productief, vooral dit seizoen en vorig seizoen is die zo ongelofelijk blind voor het doel, hij is een renpaard net als dembele

27 januari 2022 om 13:42

Ben volgens mij een van de weinigen die enthousiast is over zijn komst. Maar goed, ik was ook een van de weinigen die in Coutinho geen middenvelder zag. We zullen zien wie er over een langere periode gelijk krijgt!

27 januari 2022 om 13:49

Ik denk dat Barcelona zijn gok waagt, omdat ze hem als wingback ook kunnen gebruiken. Ik ben het met je eens Guaporta.

27 januari 2022 om 14:45

@Guaporta excuses voor mijn late reactie, ik zag in coutinho juist wel een middenvelder, hij had na het vertrek van iniesta op zijn plek moeten spelen, hij kan dat wel

27 januari 2022 om 16:54

@elmajor12 Is dan wel een dure gok om een counter-type speler te halen voor een balbezit spelende filosofie...Daarbij ook hopeloos uit vorm dit seizoen. Maar goed, Barca vist op het moment in een dun bezaaid vijvertje waarbij de echte toppers niet te halen vallen, maar ook niet de goedkoopste opties kunnen permitteren omdat ze dan te weinig kwaliteit injecties hebben. Lastig allemaal...

27 januari 2022 om 17:08

Messi-123, dat is nou net het probleem. Dat kon alleen als de rest van het middenveld volledig op hem werd afgestemd. En daarvoor waren de andere middenvelders simpelweg te goed. Kortom, hij had zeker niet op de plek van Iniesta kunnen spelen zonder dat je de gehele speelstijl om zou gooien. Daarom was hij ook zo'n slechte aankoop.

28 januari 2022 om 10:44

160/170 wedstrijden 8 goals en 14 assists. Kan hard rennen maar zelfs bij wolves was hij geen basisspeler. Een rb is tocj eigenlijk de enige plek die ze wel bezet hebben? Dembele is toch een stuk beter dan deze man. Snap dat het shit is omdat hij niet wil bij tekenen maar als je als club zo veel schulden hebt als barca is dit toch gewoon een vreemde transfer? Je haalt hem niet voor de basis en eigenlijk heb je al een betere backup.

27 januari 2022 om 13:29

Dat hij een wedstrijd kan openbreken kan die dan de laatste seizoenen erg goed verbergen. Het is toch vooral ergens aan beginnen zonder idee en hopen dat hij op snelheid en kracht ergens uitkomt, vaak is dat dus in balverlies.

Als je op de counter speelt kan die misschien nog van nut zijn maar zijn gebrek aan overzicht maakt hem ook voor dat spelletje niet bruikbaar.

27 januari 2022 om 13:40

Het lijkt enorm belangrijk voor de speelwijze van Barcelona om ruimte te creëren in de as van het veld. Sinds het ontslag van Ronald Koeman lijkt er een belangrijke rol weggelegd te zijn voor de vleugelaanvallers. Of dat nu in een 4-3-3, 3-4-3 of 3-2-2-3 is. Op het moment dat een vleugelaanvaller dusdanig dreigend is dat er een speler uit het centrum wordt weggetrokken, dat zorgt dat logischerwijs voor meer ruimte voor spelers als Frenkie, Pedri, Nico of Gavi. Kortgezegd, een vleugelaanvaller speelt met het krijt aan de noppen. Nogmaals, Adama Traoré heeft overduidelijke tekortkomingen. Maar in zo’n rol waarin hij niets anders hoeft te doen dan spelers weg te trekken uit het centrum, dan denk ik dat je aan hem een goede versterking voor de bank hebt. Zeker als je hem op huurbasis zonder verplichte optie tot koop kan binnenhalen. We kunnen het urenlang hebben over wat Adama niet kan, maar hij doet een paar specifieke dingen die enorm waardevol kunnen zijn voor dit Barcelona.

27 januari 2022 om 13:57

Dat spelers wegtrekken vanuit centrum begrijp ik niet helemaal. Een rechtsbenige buitenspelers zal in de meeste gevallen tegenover de backs spelen en misschien een dubbele dekking krijgen door een vleugelaanvaller. Als hij vanuit links speelde, tweebenig was en van binnen naar buiten of andersom acties maakt dan begrijp ik je beter.

Adama is heel gebrekkig met weinig ruimtes.

27 januari 2022 om 14:05

Heb eigenlijk te weinig tijd om hier uitgebreid op te reageren, maar het komt op het volgende neer. Met de snelheid, dribbel en dreiging moet zijn directe tegenstander altijd rugdekking krijgen van een medespeler. In zo’n geval creëert hij ruimte voor anderen. Daarnaast is het breed houden van het veld (want een back kan hem niet vrij laten staan, in tegenstelling tot een jeugdspeler die daar zou spelen) belangrijk om meer ruimte in het centrum te krijgen. Mocht je verder willen discussiëren, laten we dan vanavond hier verder gaan. Heb andere zaken die mijn aandacht vragen op dit moment.

27 januari 2022 om 14:08

Zoals Soma inderdaad ook aangeeft is hij rechts dus zal niet snel iemand uit het centrum trekken gezien het feit dat hij altijd buitenom zal gaan. Dubbele dekking vanuit het centrum lijkt me dan stug, logischer zou zijn dat de linksbuiten vaker mee terug moet om hem af te stoppen maar ook dat lijkt me gezien zijn techniek niet nodig en Barca speelt niet op de counter.

27 januari 2022 om 17:11

In de situatie die je omschrijft zorgt hij er dus indirect voor dat er meer ruimte voor andere spelers ontstaat. Op het moment dat een linksbuiten mee moet gaan verdedigen, dan ontstaat er dus meer ruimte voor de rechtsback van Barcelona om een overtalsituatie te creëren op het middenveld. Het principe is meer dat hij de aandacht van twee tegenstanders vergt en er daardoor ruimte voor anderen ontstaat die meer met de bal kunnen dan Adama Traoré. Hij maakt wellicht weinig doelpunten of geeft weinig assists, maar hij is van absolute wereldklasse op enkele kleine gebieden (snelheid, dribbelen, voorzetten). Daarom denk ik dat hij een wapen vanaf de bank kan zijn in wedstrijden waarin je ruimte moet creëren elders op het veld.

27 januari 2022 om 17:18

Het klopt niet wat je zegt, als hij qua voorzetten wereldklasse was dan had hij echt veel meer assist gegeven. Hij geeft die amper, dan kan je zeggen dat ligt aan de spits die er niet op het juiste moment staat maar dat is niet zo. Daarnaast is zijn dribbel ook niet heel bijzonder. Je kan hem goed wegsturen met een steekbal op snelheid maar meer ook niet. Hij is niet goed in de kleine ruimte en mist overzicht. Eigenlijk alles wat je zoekt bij een buitenspeler voor Barcelona dat heeft hij niet.

27 januari 2022 om 18:28

Zijn voorzet is van absolute wereldklasse? Op welke statistiek is dat gebaseerd?

27 januari 2022 om 19:11

Excuses, heb in alle haast de grafiek verkeerd begrepen. Was even een aantal dingen tegelijkertijd aan het doen. Jullie hebben gelijk wat betreft de voorzetten, zijn eindproduct is inderdaad voor verbetering vatbaar. Maar om te stellen dat zijn dribbel niet bijzonder is gaat me wel een beetje ver, hij is namelijk echt van buitencategorie als je kijkt naar de hoeveelheid dribbels en het percentage gelukte dribbels. Dat was al zo bij Barcelona B, dat was al zo bij Aston Villa of Middlesbrough en dat heeft hij in de Premier League doorgezet bij de Wolves. Begrijp me trouwens niet verkeerd, ik zeg niet dat Adama Traoré een exceptionele speler is die we in het verleden vaker zagen bij Barcelona. Ik zeg alleen dat hij een aantal zeer specifieke kwaliteiten heeft die ervoor kunnen zorgen dat andere spelers meer ruimte krijgen op het veld. En als je zo'n speler voor zes maanden kan huren, dan is dat een aardige deal.

27 januari 2022 om 20:45

Ik ben wel geïnteresseerd in waar je dergelijke data kan vinden,’ik geloof je zeker wel hoor maar dan kan ik daar ook even rond neuzen. Ik hoop voor je dat het uitpakt zoals je motiveert, ik heb er zelf een hard hoofd in maar het blijft voetbal waarin alles mogelijk is!

27 januari 2022 om 22:34

Oh, met alle plezier. Geloof dat de specifieke grafiek waar ik het over had gesourced is van Fbref. Dat is een beetje de equivalent van basketballreference, als je basketball een beetje volgt. Kortom, een plaats voor individuele statistieken voor spelers. Maar volgens mij zijn er nog wel meer plaatsen, zoals whoscored of soccerway, waar je statistieken kan bekijken.

27 januari 2022 om 13:36

Ik denk dat de komst van Adama of Alvaro naar Barcelona de ander zijn transfer niet uitsluit. Het zijn ook totaal andere spelers in de spits positie. Bij Morata krijg je een (redelijk) veelzijdige spits die met zijn rug naar de goal kan spelen. Iets wat Barcelona mist op het moment. Met Adama krijg je een diepe spits/vleugel speler die met zijn fysieke kwaliteiten en snelheid levensgevaarlijk kan zijn. Het probleem van beide blijft wel dat ze geen natuurlijke doelpuntemakers zijn. En laat dat nou precies iets zijn wat Barcelona mist. Ik zou voor een spits als Icardi of Cavani gaan als overbrugging tot er een stabiele kern is binnen de club

27 januari 2022 om 13:44

Denk dat ik me kan vinden in je opmerkingen. De ene sluit de ander niet uit, maar geen van hen is een natuurlijke doelpuntenmaker. Wellicht dat de zomerse transferperiode een beter moment is om dat te adresseren.

27 januari 2022 om 13:40

35 Miljoen voor een wisselspeler die niet nodig is in de huidige situatie? Uiteindelijk is dit gewoon een slechtere versie van dembele die eigenlijk al een voetballer is waar alleen maar dreiging van af komt en geen eindproduct.

Het feit dat Enrique hem niet gebruikt ook al heeft Spanje momenteel echt zwakke buitenspelers momenteel, is toch iets veelzeggend vind ik persoonlijk.

27 januari 2022 om 13:50

Vergeet niet dat het een optie tot koop zou zijn. Dus onder de streep is het een ‘dry loan’.

27 januari 2022 om 13:52

Dat wel. Maar waarom zou Adama een transfer naar Tottenham laten lopen gewoon voor een ‘dry loan’? Dan lijkt het toch aannemelijk dat hij enkele garanties heeft.

27 januari 2022 om 14:02

Hij komt toch uit de jeugd van Barcelona? Wellicht heeft hij er nog familie en vrienden uit de stad. Dit zou dan ook weer een extra motivatie zijn voor hemzelf om een transfer af te dwingen. ik zie het ook niet als een hele slechte transfer voor Barcelona zoals een hoop hier wel proberen te beweren. Het is nu eenmaal een feit dat Barcelona opnieuw moet gaan bouwen. Dan kan je dat het beste doen met spelers die buiten de club Barcelona ook iets met de stad/mensen heeft lijkt mij. Iemand die met zijn hart speelt, en niet perse voor de centen zoals een Dembele bijvoorbeeld.

27 januari 2022 om 14:07

Dus hij laat een zekere transfer naar Tottenham lopen omdat hij een half jaartje aan Barcelona uitgeleend kan worden zonder enige garantie dat hij er langer kan blijven? En in plaats van ex-jeugdproducten te kopen voor die ‘identiteit’, wat denk je ervan dat ze gewoon de eigen jeugd gebruiken?

27 januari 2022 om 14:21

Precies. En hierboven heb ik meerdere voorbeelden aangehaald waarom ik denk dat hij liever naar Barcelona gaat dan naar Tottenham. Bij Tottenham kunnen ze na een half jaar ook niet tevreden over hem zijn en hem als overbodig beschouwen. Daarnaast haal je het voorbeeld eigen jeugd aan maar het lijkt mij duidelijk dat een Adama verder is in zijn ontwikkeling dan menig jeugdspeler, alleen al als je naar zijn fysiek kijkt is hij verder. Daarnaast kan je van hem verwachten dat hij 90 minuten in zijn benen heeft en mentaal gezien verder zal zijn dan een jeugdspeler. Ik ben het met je eens dat als er bij Barcelona bijvoorbeeld een nieuwe Fati in de jeugd rond loopt dat je hem de kans geeft boven een Adama. Maar zover ik heb gezien loopt die er (momenteel) niet rond. Dan lijkt het mij toch logisch dat je verder kijkt dan La Masia?

27 januari 2022 om 14:58

Niet als je dan 35 miljoen moet betalen voor iemand met de kwaliteiten van Adama. Als het puur een huur van 5 maanden is dan verandert de zaak wel.

27 januari 2022 om 16:30

Ze betalen Geen 35 miljoen. Het is een verhuur transfer! Wellicht een tijdelijke oplossing. En Barca kan later kiezen of ze hem willen overkopen, dat bedrag kan ook symbolisch zijn. Dan keert hij straks gewoon terug!

27 januari 2022 om 16:35

Of ze ontvangen niets voor Trincao opdat Adama dan ook 'gratis' komt in de zomer.

27 januari 2022 om 16:59

Dat zijn inkomsten die er al zeker zijn, gratis is het dan allerminst.

27 januari 2022 om 17:31

Uiteraard vandaar de quotes Atletico zou ook aan het pushen zijn dat Morata overgenomen wordt als transfer, om zo die openstaande 40 miljoen voor Griezmann kwijt te schelden die zij nog moeten aan Barcelona. Beetje gelijkaardig dus. Maar Barcelona ontvang dan meteen 70 miljoen minder en krijgt dan Adama en Morata ervoor terug, wat imo toch niet zo een fantastische deal dan is.

27 januari 2022 om 18:25

Het zegt genoeg over de haat op barca. Als feyenoord ofso iemand huurt is het ja ze moeten wel, gewoon slim en goedkope oplossing. En kijk nu de reacties nu barca Adama wil gaan huren. Zegt genoeg. -_-

27 januari 2022 om 14:12

Maar Adama is juist niet in staat om een wedstrijd open te breken. Elke keer als ie moet schieten of voor de goal komt, wordt het lachwekkend. Ik zou echt wegblijven van deze man. Dit jaar 1 goal uit 20 wedstrijden. Zegt natuurlijk niet alles ( Wolves scoren sowieso heel weinig) maar zou het heel gek vinden om iemand met zulke stats te halen.

27 januari 2022 om 17:14

Niemand haalt Adama Traoré vanwege zijn rendement voor het doel. De reden dat clubs interesse in hem tonen is zijn vermogen om zijn directe tegenstander(s) constant bezig te houden. Hij is echt een 'unicorn' op het gebied van dribbelen en sprintsnelheid.

27 januari 2022 om 18:13

Yo, Guaporta heb net je berichten over Adama gelezen. Ben het bij nader inzien toch wel met je eens. Vooral over de rollen van vleugelspelers in het huidige barca. Op de manier hoe jij het beschrijft kan deze man best een aanwinst zijn. Zeker als huur. Kopen moet ie het wel heeel goed doen.

27 januari 2022 om 19:15

Exact! Mocht die optie tot koop van dertig miljoen euro verzilverd worden, dan moet hij wel exceptioneel goed zijn en op z'n minst worden opgenomen in het nationale elftal.

27 januari 2022 om 15:45

Och bedankt Guaporta. Ik kaartte op vz laatst aan dat alleen om de madrileen in Morata ik hem echt niet zou willen, waarna ik voor gek werd verklaard, en dat "Barca supporters niet zo denken". Lachwekkend

27 januari 2022 om 17:16

Zou er zelf geen principekwestie van willen maken. Maar als je dan toch een speler met een verleden bij Real Madrid of Atlético Madrid binnenhaalt, zorg dan in ieder geval dat diegene van wereldklasse is. Álvaro Morata? Nee, laat maar zitten. Dan haal ik liever een speler met soortgelijke kwaliteiten zonder een Madrileens verleden.

27 januari 2022 om 16:33

Op zich heb ik er geen moeite mee dat Morata zich puur professioneel opstelt en gewoon voor de beste clubs wilt spelen als de kans zich voortdoet en dus minder op het emotionele/romantische zoals fans. Echter verlies je natuurlijk alle credibiliteit als je bij elke presentatie die emotionele kaart trekt om makkelijk te scoren bij de fanbase door te zeggen 'dat je altijd van deze club droomde'. Dus zeker benieuwd of hij iets gelijkaardig gaat melden eenmaal bij Barcelona. Zoals je zegt is deze Adama een goed breekijzer voor Barcelona, maar denk dat hij vooral gaat irriteren omwille van het gebrek aan voetbalintellect (en dat wordt pijnlijk duidelijker als je komt van genieën zoals Iniesta, Xavi, Messi,...).

27 januari 2022 om 17:20

Volledig met je eens. Kan me bijvoorbeeld ook voorstellen dat het nogal ongemakkelijk was toen Samuel Eto'o de microfoon greep en schreeuwde dat Real Madrid 'de kampioen moest groeten' (om het even op een familievriendelijke manier te vertalen). Kom nou, denken voetballers (en hun vertegenwoordigers) nou echt dat we zo achterlijk zijn? Denk trouwens ook dat we ons op momenten gaan irriteren aan Adama Traoré, maar tegelijkertijd gaan we ook van zijn onnavolgbare dribbels genieten denk ik. En als alles misgaat... Dan hebben we er alsnog een cultheld erbij!

27 januari 2022 om 17:29

Courtois is ook zo iemand die goedkoop probeert te scoren (bijvoorbeeld na die Liga van Atletico), om dan een paar jaar later met een grote smile te tekenen bij Real... Gelukkig zijn zijn prestaties uitmuntend, maar slim is het niet. Maar goed, dan kan je over het gros van de voetballers zeggen.

Vind het eerlijk gezegd jammer dat een Cavani niet naar Barcelona komt (of Atletico). Zo een fantastische speler met ditto mentaliteit. Verder beschikt Barcelona ondertussen bijna over de Spaanse selectie van LE (zeker als Azpi in de zomer nog komt). Is zeker een plus voor zowel Barcelona als Spanje, maar de keerzijde is dat je hele basiselftal wel weinig 'rust' zal krijgen.

27 januari 2022 om 19:18

Joh, op die manier lopen er nog meer van dat soort ervaren spitsen rond. Kan bijvoorbeeld ook genieten van de manier waarop Radamel Falcao voor Rayo Vallecano speelt. Had eigenlijk gehoopt dat Kun Agüero dat voor ons had kunnen doen.

28 januari 2022 om 09:34

Hi Guaporta, ik heb al je reacties gelezen en vind het leuk hoe je reageert! Leuk dat je een ander perspectief hebt en qua kwaliteit speler zie ik het ook niet zitten maar je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt naar hoe hij het gaat doen bij ons. Ik ben benieuwd of het wat wordt en of hij gaat functioneren zoals jij aangeeft. Zou leuk zijn als het een succes is natuurlijk!

Wat is dit nou weer voor aankoop? 35 miljoen voor iemand die alleen snel kan rennen. Hij wil niet als wingback spelen maar als winger herft hij een ontzettend slecht rendement. Tja 35 miljoen is mooi meegenomen voor Wolves.

27 januari 2022 om 13:27

In deze situatie gaat het om een optie tot koop, die volgens mij alleen maar voor de bühne is opgenomen in het contract. Onder de streep huur je een speler voor zes maanden die vanaf de bank een enorme impact kan hebben. En daarna stuur je hem weer terug naar Engeland, tenzij hij een verpletterende indruk achterlaat in Camp Nou.

27 januari 2022 om 13:41

Maar wat heeft Wolves daar aan? Lijkt me sterk dat ze hem verhuren zonder verplichte optie tot koop..

27 januari 2022 om 13:47

Kijk, en dat is nou precies waarom ik enthousiast ben over deze constructie. Onder de streep huur je een speler die een direct probleem oplost zonder enige verplichtingen buiten zijn salaris. Gaat het om een verplichte optie tot koop, dan is het een compleet ander verhaal.

27 januari 2022 om 14:05

Persoonlijk vind ik hem 10x niks. Kan leuk rennen maar dat is het ook. Vind het maar een blind paard die eigenlijk wel perfect past in de PL voor een beetje kick en rush. Maar goed dat is mijn mening over hem. Hij kan verrassen maar ik zie het niet gebeuren. En ben benieuwd waarom Wolves akkoord zal gaan zonder verplichte koop.

barca moet dit niet doen kan je beter dest opstellen barca moet vol voor kounde of pau torres

27 januari 2022 om 16:45

Van monopoly geld?

Begin van het seizoen waren ze bijna failliet en nu worden ze gelinkt aan tientallen spelers terwijl ze net zojuist ook Ferran Torres hebben gehaald voor een smak geld. Ongelofelijk.

Matige speler, vooral voor het spelletje wat Barca wil spelen. Maar het beleid daar is zo snel mogelijk zo veel mogelijk schulden maken, in dat kader is dit een topaankoop.

Dit lijkt me wel een slimme constructie: nu huren betekent alleen wat salaris, en als Barcelona in de top 4 eindigt en een CL ticket verovert is er geld voor de aankoop, anders stuur je m weer terug.

Het gerucht gaat dat Barca hem een ​​4-jarig contract hebben aangeboden met een loon van 50k/week, met een optie voor 40k/week plus een onbeperkte voorraad babyolie.

Een dribbelaar dat naar beneden kijkt tijdens het dribbelen en moet voor Barca spelen.
Zelfs als impact sub is hij erg matig. Barca had moeten kijken naar Pedro Neto maar die is waarschijnlijk twee keer zo duur.

Van Engeland naar Spanje is kwalitatief gezien natuurlijk wel een stap naar beneden. Voor daar natuurlijk een prima speler

Zou geen goede aankoop zijn voor Barca Traore is meer geschikt als wingback in een 5 mans verdediging en zou een prima aankoop zijn voor Tottenham of Chelsea als backup. Vind het bedrag verder wel echt aan de hoge kant.

Off topic: Ik vind het schandalig dat het bericht van Dania Di Meo nu al 5x opnieuw boven aan de feed wordt gebracht. Zo breng je juist meer aandacht voor wat er gebeurd is en krijgen veel meer mensen haar filmpjes te zien. Terwijl deze gedeeld worden tegen haar zin in. Tuurlijk moeten deze onderwerpen besproken worden maar in een artikel waar niet op gereageerd kan worden en steeds opnieuw geplaatst wordt heeft dit alleen negatieve gevolgen, verder heeft het niks met voetbal te maken buiten dat ze toevallig scheidsrechter is.

Prima dit! Traore halen maar Araujo geen hoger salaris kunnen bieden. Laat Araujo maar lekker vertrekken, dan kunnen ze hem over enkele jaren weer terug kopen.

Gaat wel goed met Barca?? Dit soort spelers voegen toch niks toe joh. Heel vreemd beleid voeren zij. Je zou denken met de schulden dat je iets rustiger aandoet en niet overbodig geld gaat smijten..

Matige transfer, geen upgrade tov Dembele behalve dat Traore wat meer fit is. Daarentegen geen overzicht en een mindere voetballer. Lekker betalen en je club nog meer de afgrond in gooien.

Geen geld te makken. Bezuinigen op alles met een hartslag. En dan maximaal betalen voor een minimale versterking. Zo kom je wel uit de financiele problemen hoor. 35 miljoen ophoesten voor deze speler en dan na 3 maanden de salarissen weer halveren.

27 januari 2022 om 16:26

Kun je lezen of wat? Ze huren hem alleen. En die 35 mil is slecht een optie om hem later eventueel over te kopen maar dat kunnen ze ook niet betalen en dan keert Adama gewoon in de zomer terug naar Engeland!

27 januari 2022 om 16:32

Ja een optie tot koop, maar wel met een (afgesproken) koopsom toch. Kom aan zeg, iedereen leest en ziet het staan. Het begint gewoon een beetje treurig te worden met al die huurconstructies en andere boekhoudkundige gebbetjes.

27 januari 2022 om 18:16

Het is toch totaal niet van belang wat de eventuele koopsom is. Speelt hij geweldig, dan koop je hem. Speelt hij slecht, dan koop je hem niet. Ik zie hier totaal geen boekhoudkundige truck in. Of dit een goede huur aankoop is..ja dat is een ander verhaal. Barca tracht snel orde op zaken te stellen en de toekomst moet uitwijzen of dit slim was. Onkunde waarover sommige spreken is het ook totaal niet. Men weet exact wat men doet en speelt hoog spel. Wanbeleid zou het kunnen zijn (ze weten immers wat ze doen).

27 januari 2022 om 18:21

Het zegt genoeg over de haat op barca. Als feyenoord ofso iemand huurt is het ja ze moeten wel, gewoon slim en goedkope oplossing. En kijk nu de reacties nu barca Adama wil gaan huren. Zegt genoeg. -_-

27 januari 2022 om 18:26

Of je bent je ervan bewust dat dit een aangepast artikel is en dat het oorspronkelijke artikel een heel andere toon had (waarin het zeer aannemelijk leek te zijn) dan het huidige en dat die reacties omtrent dat aankoopbedrag reacties op de eerste versie waren.

27 januari 2022 om 18:33

Ten eerste dat klopt niet voor sommige want de reacties onderaan die allemaal later kwamen hebben zulke kromme reacties en lezen het artikel niet eens, dat het om een verhuur gaat en denken dat barca die 35 mil al betaald heeft. En ten 2e dan is het nog triester van Vz betreft deze werkwijze! Totaal niet transparant en overzichtelijk. Gebruik dan op z'n minst een update woord gebruik en laat duidelijk zien wat er vernieuwd is met een tijd erbij, tsja. -_-

Alle La Masia producten terughalen lijkt een groot doel. Het schijnt ook dat Grimaldo wellicht terugkomt voor op de linksback positie. Maar goed, Adama is veel te log met het type voetbal dat Barcelona wilt spelen. Behendigheid en korte combinaties is wel een vereiste en dat is hij alles behalve. Hij is natuurlijk groot gebracht op La Masia, maar die stijl lijkt hij te zijn ontgroeid door zijn postuur.

Weetje wat ik nou het meest walgelijke vind is dat als spelers bij barcelona salarisverhoging willen zoals een aurojo dat hij dat niet krijgt tot een bepaalde hoogte. Dan schuiven ze het op financiële problemen maar wel 55 miljoen aan ferran besteden en andere aankopen willen doen. Daar zou ik als speler echt gek van worden.

Oh wow! Dit is echt een hele slechte speler. Het lijkt heel wat door zijn imposante postuur en snelheid, maar voetballend is hij echt Championship-niveau. Dan overdrijf ik bepaald niet!

35m voor Traore? En dat met zoveel geldnood. Kan hard rennen maar heeft 0.0 rendement..

Traore past toch niet helemaal bij Barca ik zie hem niet meegaan met het tiki taka spel.

Als hij niet als wingback wilt spelen dan is het niet anders. In het systeem gaat hij voor Conte echt niet ergens anders bijdragen. Doe dan maar niet inderdaad. Voor Barcelona is hij misschien een impact speler maar meer niet lijkt mij, vooral met hun speelwijze.

Dit zal wel een tijdelijke oplossing zijn voor 6 maanden gezien Dembele weggaat of niet gaat spelen.

Als de reden is dat Traore niet als wingback wil spelen, dan is het begrijpelijk. Conte gaat sowieso met wingers of wingbacks spelen, dus enkel rechtsvoor is geen optie. Ondanks dat ik vertrouwen heb in het aankoopbeleid van Conte, vind ik het niet erg dat deze transfer niet doorgaat. Veel geld voor een wingback. Doherty heeft tegen Chelsea een goede indruk op mij achtergelaten aan de rechterkant en op dit moment ook beter dan Emerson.
Levy moet nog wel wat spelers halen om Conte tevreden te houden, want met de huidige selectie kunnen er geen wereldwonderen worden verwacht. Amrabat is het begin. Die past prima als verdedigende/controlerende middenvelder in het systeem. Nu nog een verdediger erbij als LCV en voorin versterking.

27 januari 2022 om 16:25

Doherty is niet goed genoeg man, als hij in het gebied komt waar het om gaat dan is het echt ondermaats. Vind ik het erg dat Traore niet komt? Nee het is niet zo erg maar wij hebben ook geen wingbacks die aanvallend goed genoeg zijn hoor want ook Emerson moet het aanvallend nog laten zien.

Hoevaak heb ik deze Adama de bal niet over die lijn zien lopen? Hij kent zijn krachten niet. Hij heeft het begrip ‘een blind paard’ een nieuwe betekenis gegeven

Wat een lachwekkende namen worden er gelinkt aan Barca zeg. En wat een beleid. Alsof dit renpaard het tij komt keren.
Ze maken zich zelf echt tot een lachertje op deze manier. Geen idee waar ze nu opeens weer centen vandaan hebben gehaald, maar stop het vooral in Traore en eventueel nog een Morata, dan kom je er vast weer bovenop ja..

Weer een blinde draver die babyolie gebruikt zodat tegenstander hem niet kunnen pakken, dat zegt al genoeg hoe beperkt hij is dat hij babyolie nodig heeft om vals te spelen en voetballend 10 keer niets, is alleen aar snel is ook alles meegezegd, Barcelona gaat door met dom beleid. als wingback maar dat wilt hij niet.

27 januari 2022 om 16:21

Je draait het om. Het is verboden iemand vast te pakken om hem af te stoppen als hij sneller is. De refs zijn dat echter een beetje vergeten als je naar de gemiddelde voetbalwedstrijd kijkt.

27 januari 2022 om 16:58

Ligt eraan hoe je vast houd, het moet geen zaalvoetbal worden..

27 januari 2022 om 16:27

Het was meer omdat hij problemen kreeg met zijn schouders die uit de kom raakte. Met het vastpakken gebeurde dat ook vaker erna dus bedachten zij dat.

27 januari 2022 om 16:40

Veel spelers hebben problemen dat schouder uit de kom kan gaan, die heb ik nooit babyolie zien gebruiken.

Bizar transfer lol..

Xavi wou toch met Barcelona weer tiki-taka voetbal brengen? Achja laat ze maar doen.

Ben benieuwd!

27 januari 2022 om 16:23

Romero heeft ook al gesteld dat meunier hoog op hun verlanglijstje staat. Zou ook een lachwekkende transfer zijn.

27 januari 2022 om 16:26

Is dat om deze keer Vinicius kapot te schoppen? Nadat hij Hazard zijn carrière heeft kapot gemaakt..

Wat een beleid. Snappen ze nu echt niet dat spelers als Meunier of Traore geen toegevoegde waarde zijn.

Dit is echt een waardeloze transfer. Barcelona heeft in de afgelopen jaren bijna geen een goede aankoop gedaan op Pedri na. Dembele is waardeloze transfer waar veel geld voor is betaald, frenkie die nog niet tot zijn recht komt. Ook omdat hij op de verkeerde positie wordt neergezet. Echt een wanbeleid daar in Barcelona

hmm begrijp deze keuze niet goed
is echt geen aanwinst voor Barcelona
heeft weinig overzicht, geen goed schot
nee ze hebben al geen geld en nu gooien ze met geld voor Adama Traoré waar ze niks aan hebben

Ze leren het daar ook nooit. Barcelona had de helft van de selectie moeten verkopen en door moeten gaan met enkel huurspelers en jeugdspelers. Zo haal je de schulden naar beneden. Nu betaal je 35 miljoen voor een renpaard zonder overzicht waar je eventueel later toch minder voor zou vangen. Ze gokken om de CL te halen en gokken is niet wat je moet doen als je er zo slecht voor staat. Wat een waardeloze club.

27 januari 2022 om 18:20

Ze betalen volgens mij geen 35 miljoen. Ze huren een speler en kunnen hem kopen nadat de huurperiode is verlopen.

Geen idee wat ik nou van de transfer moet vinden? Vind het bedrag ook wel aan de hoge kant, maar goed wie ben ik. Lekker met geld blijven strooien in elk geval,dat is wat er bij Barcelona momenteel gebeurd. Misschien mis ik het hoor, maar ik zie bij Barca echt helemaal geen echte visie, waar willen we heen, dit is het plan en zo gaan we het doen. Het komt op mij over dat ze gewoon maar wat doen, beetje schuiven met schulden en hup weer kopen. Vroeger was het zo'n mooie club, met een duidelijke visie en nu gaat alles om geld. Ik snap dat het stadion en de sfeer daar er nog is, maar de club zelf is toch wel keihard naar beneden gevallen door het vorige bestuur en het nieuwe bestuur gaat in mijn ogen gewoon door.

Dus je haalt zonder geld voor 90 miljoen 2 rechtsbuitens?

Als Spurs supporter erg blij dat hij niet naar Noord Londen komt. Fysiek een geweldenaar, maar aan de bal een totale clown. Succes ermee Barca! Tevens sterkte aan L de Jong, die gaat geen normale voorzet van rechts meer krijgen.

Zo die is aardig wat kilo’s aangekomen in spiermassa, maar of dat handig is in de meer technische Spaanse competitie, vraag het me af…..

Dit is beter dan niks, Abde hij brengt gwn niks en dat is niet raar. Fati is jammer genoeg weer geblesseerd en Dembele zien we nooit meer terug. Depay kan nog altijd op links, ferran spits en Traore rechts.

Ik zie eerlijk gezegd alle commotie niet. Het is een huurdeal. Verder voegt adama weinig toe natuurlijk, maar de commotie hieromheen vind ik echt schrijnend en toont enkel de haat naar de club fc Barcelona binnen dit forum. Schrijnend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4954 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

8 fans
Aanvaller, 26 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren