Ajax voorkomt vertrek van groot talent met nieuw contract tot medio 2025

Donderdag, 27 januari 2022 om 12:15Chris Meijer • Laatste update: 12:21

Youri Regeer heeft bij Ajax zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. De Amsterdammers maken via de officiële kanalen wereldkundig dat de achttienjarige middenvelder annex rechtsback nu tot medio 2025 vastligt. Daarmee is een transfervrij vertrek afgewend, daar Regeer in het bezit was van een aflopende verbintenis bij Ajax.

“Het is geen vraagstuk, ik houd dat voor mezelf. We gaan zien wat er gaat gebeuren. Er moet perspectief worden uitgesproken bij Ajax 1, dat is het belangrijkste”, zei Regeer recent in gesprek met Voetbalzone. Nu zijn beide partijen dus tot een akkoord gekomen, daar de international van Oranje Onder 19 voor drie jaar heeft bijgetekend. De aanvoerder van Jong Ajax speelt sinds 2017 op De Toekomst, nadat hij werd weggehaald uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Regeer debuteerde in februari 2020 namens Jong Ajax in het betaald voetbal en heeft inmiddels zestig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan. Vorig seizoen behoorde hij al eens tot de wedstrijdselectie van de hoofdmacht van Ajax en in deze voetbaljaargang volgden zijn eerste minuten, als invaller in het bekerduel met Barendrecht. Regeer was vervolgens basisspeler in de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis, waarin hij een doelpunt voor zijn rekening nam.

Het tienertalent van Ajax dat Dest, Mazraoui en Rensch achterna wil gaan

Een profielschets van Youri Regeer.Lees artikel

Tijdens de voorbereiding op dit seizoen speelde Regeer als rechtsback bij het eerste van Ajax, al ligt zijn kracht naar eigen zeggen op het middenveld. “Ze weten en zeggen dat hier ook, maar tegelijkertijd werd er gezegd dat ik als rechtsback een verrassing kon worden”, zei Regeer in september in een interview met Voetbalzone. “Uiteindelijk denk ik dat middenvelder mijn beste positie is, ook om het team verder te helpen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door ikea)

Blij mee, naar volgend seizoen toe selectiespeler imo. Zie hem nog geen basisplaats grijpen maar op een viertal posities kan hij spelen als nodig is. Op rechtsback dichtste op basis met naderend vertrek Mazraoui maar ook op RCV, CVM en meer b2b kan hij goed invullen. Ideaal om op de bank te hebben en gezien zijn leeftijd is dat prima om vanuit door te groeien naar meer minuten.

27 januari 2022 om 12:38

Denk jij dat Ajax het vertrek van Mazraoui intern op gaat lossen? Dus met Rensch 1e keus en deze Regeer daar achter?

27 januari 2022 om 12:43

Ik hoop en denk het wel. Waarom nog iemand halen terwijl zowel Rensch als Regeer daar kunnen spelen en zich nog volop ontwikkelen? Een speler die beter is dan Rensch en Regeer met nog 1 jaar ontwikkelcurve vanaf vandaag tot de volgende overwintering in de CL lijkt me nagenoeg onmogelijk. Dus zou ik altijd kiezen voor Rensch/regeer

27 januari 2022 om 12:50

We hebben ook Klaiber nog die voor Eredivisie in geval van nood daar kan spelen. Ik weet niet of ze het durven op te lossen met Rensch en Regeer, aangezien allebei niet rechtsback op 17/18 jarige leeftijd als secundaire positie hebben omarmt. Rensch kan zomaar back-up van hele verdediging zijn, kan op alle 4 de posities uit de voeten. Je doet iig een jasje uit met stap van Mazraoui naar welke andere optie binnen de club, maar is niet realistisch een back van niveau Marzaoui direct klaar te hebben staan.

Ik zou het best aandurven met Rensch/regeer/klaiber als opties voor rechtsback seizoen in te gaan. Maar gaat afwachten zijn, zeker als Regeer aangeeft zichzelf meer als middenvelder te zien. Dan kan zich richten op 6 positie voor Ajax 1 ook interessant zijn, daar zit niemand achter Alvarez.

27 januari 2022 om 12:53

Wolterx

Niet ideaal, maar je kan natuurlijk ook altijd Timber op RB zetten en vervolgens Schuurs als CV, mocht er iets misgaan met Rensch, Regeer en Klaiber.

27 januari 2022 om 12:54

Buiten Rensch, Regeer en Klaiber kan in geval van nood Timber ook altijd nog als rechtsback spelen. Genoeg opties dus. Ik volg jong Ajax en de jeugd niet op de voet maar Regeer komt op mij altijd over als een tactische speler die zich goed kan positioneren. Ben heel benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen. Multifunctionele spelers met een goed inzicht komen over het algemeen wel goed uit de verf.

27 januari 2022 om 12:59

Regeer is een slimme speler, wel benieuwd hoe hij met hoge lijn om gaat gaan met een snelle, technisch vaardige buitenspeler qua positioneren. Dat gaat grootste test worden, maar zoals je zegt goed inzicht, slimme speler en tactisch vaardig. Als Ten Hag nog een jaar zou blijven kan je hem echt wel met Regeer aan de slag kunnen laten gaan. Ander voordeel dat Regeer heeft is dat hij echt heel veel loopvermogen heeft, niet de snelste maar kan wel 90 minuten langs die lijn gaan als het met. Aanvallend voor een back verraderlijk goed, in 10 potjes bij Jong Ajax ook 1 goal en 5 maal de aangever, kan in die laatste fase van waarde zijn aangezien het geen nieuwe zone is voor hem. Was in jeugd ook periode lang een makkelijk scorende 10 met diepgang.

27 januari 2022 om 13:04

Regeer mist snelheid om gaten dicht te lopen en mist lengte en body om kopduels te kunnen winnen. Ik zie in hem geen Blind die dit met tactisch inzicht kan oplossen. Dus ik weet niet of Regeer de laatste stap kan maken. Rensch zeer zeker wel. Toch hoop ik nog steeds, maar de kans is nagenoeg nul, dat Nous het licht ziet, bijtekent en blijft.

27 januari 2022 om 13:12

Laat Nous zichzelf maar testen in het buitenland heeft nu bijna 1 volledig eredivisieseizoen in de benen, ik ben benieuwd hoe zij zich daarmee houd bij Bayern, Barca of Milan.

27 januari 2022 om 13:33

Wolter, hoe is het eigenlijk met die Steven van der Sloot die van Feyenoord naar Ajax ging?

27 januari 2022 om 13:42

Eigenlijk best opvallend dat volgens mij sinds Van der Wiel (2008) Ajax de rechtsbackpositie steeds intern wist op te lossen: Van der Wiel, Van Rhijn, Tete, Veltman, Mazraoui, Dest en Rensch. Allemaal spelers met wisselend succes in het buitenland, maar ook allemaal spelers met zeer sterke periodes bij Ajax. Mooi om te zien dat we die positie goed weten op te leiden, in ieder geval voor ons eigen systeem.

27 januari 2022 om 13:45

@afcavosje: Klaiber kan, ook in geval van nood, niet mee op de rechtsback. Dat heeft hij wel bewezen. Ik zou altijd eerder voor Timber kiezen en het centraal dan anders oplossen.

27 januari 2022 om 13:57

Myvison, met wisselend succes vind ik zelf eigenlijk nog te positief. Toen ze bij Ajax doorbraken waren het op Dest na allemaal de toekomstige backs van het Nederlands elftal. Voor bijna allemaal geldt dat ze na het vertrek bij Ajax ze niet de groei doorgemaakt hebben waardoor ze de verwachtingen dan ook niet echt waar gemaakt hebben.

27 januari 2022 om 14:41

Van der Wiel heeft 132 wedstrijden voor PSG gespeeld, gewoon 3 seizoenen de vaste rechtsback. 46 interlands, stond in de WK finale 2010...die is geslaagd. Van Rhijn is alleen een periode succesvol bij Ajax geweest. Vergeet niet dat die gewoon 163 wedstrijden voor Ajax 1 op de teller heeft. Alleen was dat Ajax niet zo goed als het huidige Ajax. In het buitenland is alleen hij wel mislukt en heeft hij inderdaad de verwachtingen niet ingelost. Tete heeft ook aardig veel potjes voor Lyon (80) gespeeld, maar die heeft onderhand wel wat stapjes terug gedaan. Mislukt wil ik het niet noemen. Veltman was de man van de club, een echte Ajacied, maar eigenlijk niet goed genoeg en haalt nu eigenlijk het uiterste uit zijn carrière. Want ook hij heeft 28 interlands achter zijn naam. Dus volgens mij dekt de term wisselend succes aardig toch? Daarbij; als Dest dan wel Mazroaui voor Oranje hadden gekozen, hadden ze er gewoon bijgezeten. Ben ik van overtuigd.

Goede stap voor Ajax. Ik ben alleen benieuwd wat de plannen met hem zijn. Met 60 wedstrijden in de KKD lijkt het mij niet verstandig dat hij volgend jaar niet weer in de KKD speelt, maar dat hij juist hogerop moet. Het is alleen de vraag in hoeverre hij bij Ajax veel speeltijd krijgt.

27 januari 2022 om 12:30

Mee eens, al verwacht ik dat situatie waar Taylor dit seizoen in zit voor Regeer realistisch gaat zijn komend seizoen. Nog regelmatig met Jong Ajax mee (geen schande met 19 jaar volgend seizoen) en waar mogelijk paar minuutjes in eerste spelen. Dan is het daar zaak om te bewijzen meer minuten te verdienen. Regeer heeft voordeel tov Taylor dat hij meer posities kan spelen, kan daarmee hopelijk ook meer minuten pakken. Zeker op rechtsback zal wat mogelijk zijn, op RCV bij blessure van Timber/schuurs zal Regeer volgende in lijn zijn. Op 6 kan hij ook één van de back-ups van Alvarez worden. Waar Taylor toch vooral achter Gravenberch/klaassen zit.

27 januari 2022 om 13:33

Het is geen schande om met 18 of 19 jaar nog bij Jong Ajax te spelen ipv in het eerste. Echter vind ik wel dat het ten koste gaat van de ontwikkeling. Ik zeg wel vaker dat ik het jammer vind dat de jong elftallen in de KKD spelen. Hierdoor zie je dat veel ere divisie clubs steeds vaker spelers bij buitenlandse clubs huren ipv spelers van PSV of Ajax. Als je ziet welke ontwikkeling bijvoorbeeld een Mason Mount en nu weer Openda bij Vitesse maken dan is dat een ontwikkeling die je niet zo snel krijgt in de KKD. En natuurlijk is geldt voor iedereen iets anders, maar als supporter van een club die vooral in de KKD zit zie je maar al te vaak dat spelers van jong elftallen vaak na 1 seizoen nauwelijks meer door groeien. Taylor vind ik daar ook een voorbeeld van.

Fijn, dat dat ook geregeld is.

Zie hem wel eerder op rechtsback. Op het middenveld vind ik hem wel iets te kort komen. Dan kan hij back-up zijn voor Rensch.

Mooi om te zijn dan naar Hlynsson ook Regeer heeft verlengd! Had dit ook wel verwacht, maar tegenwoordig moet je voorzicht zijn met het maken van aannames.

Regeer heeft een goede werkethiek bijv. altijd aanvoerder geweest en een realisitische blik. Met het aankomende vertrek van Mazraoui wordt Regeer eigenlijk de back-up van Rensch. Maar door zijn veelzijdigheid kan die op veel plekken gebruikt worden. Hoop dat die vanaf volgend jaar dan ook vast bij de selectie zit.Ik ben er blij mee, maar vond zijn doelstelling wel wat onrealistisch imo. HIj wilt meer speeltijd/perspectief op het eerste, tov van nu. Dat is leuk en aardig, maar hij is 18, zelfs Rensch die vorig seizoen niet tegenviel, speelt nu minder vaak. Hij moet van hele goeie huizen komen wil hij mazra en rensch op die plek wegdrukken, natuurlijk kan hij ook elders staan. Maar zo goed vind ik Regeer gewoon op dit moment nog niet. Hij speelde dan recent mee, en viel me op dat zijn balcontrole nog wel vrij matig is, met aannames die geregeld 4 meter wegspringen

Hmmm, Regeer een groot talent? Hij lijkt me tekort te komen, blinkt nergens echt in uit. Is een soort verminderde versie van Donny van de Beek en Klaassen, veel arbeidsethos maar weinig souplesse. Maar goed, prima dat hij langer vast ligt, wellicht bewijst hij mijn ongelijk.

27 januari 2022 om 14:30

@tursten,

Je noemt hem in 1 zin met Klaassen en daarna zeg je weinig souplesse.
Ik ben het er niet mee eens dat hij weinig souplesse heeft, is best een technische speler.
Maar minder souplesse als Klaassen is moeilijk :P

27 januari 2022 om 15:08

Heb je hem wel eens zien spelen? Oprechte vraag, want hij ljikt in niets in de eerder genoemde spelers. Regeer heeft op rechtsbuiten, 10, 8, 6, rechtsback en centrale verdediger gespeeld. Is een speler die technisch en tactisch goed onderlegt is.

Regeer is nu echt zo'n speler die ik als ik Ajax was de rest van het seizoen zou verhuren aan een club in de eredivisie. Een club als RKC, NEC of Willem ll. die proberen best leuk te voetballen en Regeer kan daar ook aan spelen toekomen met het opdoen van ervaring in de eredivisie kun je kijken hoe hij zich staande houdt op een niveautje hoger dan Jong Ajax en dan kan hij wellicht volgend jaar makkelijker aansluiten bij het eerste

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 18 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren