KNVB vervult ‘uitdrukkelijke wens’ van spelers en Van Gaal over Henk Fraser

Donderdag, 27 januari 2022 om 14:04 • Laatste update: 14:08

Henk Fraser heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij de KNVB, zo maken de voetbalbond en Sparta Rotterdam via zijn officiële kanalen bekend. De assistent van bondscoach Louis van Gaal, tevens werkzaam als hoofdtrainer bij Sparta, lag eigenlijk vast tot het einde van de WK-kwalificatiecyclus, maar heeft nu bijgetekend tot 31 december 2022. Het betekent dat Fraser ook tijdens het WK deel zal uitmaken van de technische staf van het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door bundesligafan)

Goed om te horen dat Fraser goed in de groep ligt. Hij zal vast zijn steentje bijdragen in het proces. Ik ken hem niet persoonlijk maar hij komt op mij over als een hele sympathieke man met veel kennis. En dat sympathieke is denk ik wel een goede aanvulling op Van Gaal die af en toe toch wat direct en nors kan overkomen. Lijkt mij dat Fraser wat betere gesprekken kan voeren met de spelers. Helemaal top dus!

27 januari 2022 om 10:37

Kennelijk geeft hij andere inzichten waardoor hij een meerwaarde creëert. Dat is kennelijk goed te combineren met zijn functie als club coach. Kortom, een win-win situatie. Mooi dat er dan ook flexibel gedacht wordt en men hem niet laat kiezen tussen KNVB en een club.

Ik vind het een goede zaak, Fraser kan ik altijd wel waarderen en vind het een correcte welbespraakte man. De Knvb zal Ronald Koeman weer aantrekken, die al meermaals onbetrouwbaar is gebleken en op meerdere treinen is gesprongen. Vind ik zelf heel vreemd, je kan zelf dus weglopen en dan komt die zelfde bond weer op hangende pootjes terug. Maar dat terzijde van Koeman zijn ervaring, kan Fraser natuurlijk heel veel van leren. En wellicht ooit zelfs het stokje overnemen als hij wat meer gerijpt is.

27 januari 2022 om 10:17

Het was toch vooraf al afgesproken met Koeman dat hij weg mocht als Barcelona langs zou komen? Lijkt me niet dat de KNVB daar dan veel problemen mee heeft.

27 januari 2022 om 10:26

Hangover wat de afspraken precies waren heeft niemand hier weet van, maar wat er ook in staat ik vind het midden in het groepsproces in de steek laten. En die trieste route naar een vervangende coach niet te vergeten. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad.

27 januari 2022 om 11:10

Ik vind het nogal wat om iemand onbetrouwbaar te noemen zonder de gehele context te weten. Waarom trouwens 'meermaals'? Op welke treinen heeft hij nog meer gesprongen?

27 januari 2022 om 11:17

Vitesse-Ajax, Benfica-psv(?), psv-Valencia en Southampton-Everton.

27 januari 2022 om 11:20

Is iedere trainer die midden in het seizoen overstapt dan onbetrouwbaar?

27 januari 2022 om 11:31

Neen, dat zeg ik niet. Ik reageer op de treinen die Koeman meermaals gepakt heeft maar ik kan mij voorstellen dat supporters dat als onbetrouwbaar bestempelen. Vitesse heeft hij in Dec.verlaten, Benfica in Mei en psv in Okt.

Ja, het komt met regelmaat voor in het trainers vak maar netjes is het niet naar mijn mening.

27 januari 2022 om 11:36

Douwe Dabbert Koeman is een prima trainer hoor, zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Maar hoe heilig hij voor sommigen is schrik ik vreselijk van, één keer kan gebeuren maar er zit een patroon in.

27 januari 2022 om 11:50

Maar goed, dan kunnen we dus eigenlijk 75 procent van de voetbalindustrie als onbetrouwbaar bestempelen. Want Koeman is lang niet de enige die op deze manier handelt.

27 januari 2022 om 11:56

Dan kunnen we? Correctie, ik weet wel zeker dat 75% in de voetbalindustrie onbetrouwbaar is...

27 januari 2022 om 12:01

Sulejmani we weten idd niet wat er precies is afgesproken maar iedereen wist dat hij naar Barca wilde.

Eerdere “treinen” waren idd opvallend. Maar prima, Koeman is een clubhopper. Niks mis mee.

27 januari 2022 om 12:58

Sulemanji,

Zie het als een bedrijf. Als een manager weg kan omdat hij elders meer kan verdienen of een andere uitdaging wil aangaan of iets dergelijks dan is dat toch prima. Ik zou het jammer vinden misschien maar ik kan het wel begrijpen.

En midden in een groepsproces? Tja, wat moet Koeman dan? Zeggen dat hij het andere halve jaar maar wil afmaken? Dan zoekt die andere club gewoon een andere manager en is Koeman een uitdaging of hoger loon kwijt. Dat kan je hem toch niet kwalijk nemen?

27 januari 2022 om 10:19

Koeman kon naar zijn droom team. De baan waar hij jaren van droomde. Om hem dan meteen onbetrouwbaar te noemen gaat wel heel ver. Verder gaat hij meestal gwn op het eind van een seizoen weg, dat is heel normaal in de voetballerij. Het valt dus reuze mee en mijns inziens ben je veel te kritisch naar Koeman daar in.

27 januari 2022 om 10:28

Fenno meermals is meneer Koeman op een "niet te missen trein gesprongen" dus niet alleen onlangs en daarom noem ik die man onbetrouwbaar. En hij heeft ons allemaal met die sores achter gelaten daarna, waarom vind je mij te kritisch dan?

27 januari 2022 om 11:50

Welke sores heeft hij achtergelaten? Zoveel trainers gaan als ze een stap omhoog kunnen maken en bij barca was dat zelfs vooraf vastgelegd. Ik snap echt je kritiek niet...

27 januari 2022 om 10:21

Ik had niet zo'n moeite met het vertrek van Koeman bij Oranje, vond het wel jammer. Hangover geeft denk ik al terecht aan dat dit de droombaan voor Koeman was, er was zelfs een clausule voor ingebouwd. Daarnaast had Koeman als gevolg van de pandemie al 9 maanden geen interlands meer kunnen coachen en het was onzeker hoe de toekomst van het interlandvoetbal eruit zou gaan zien... dan snap ik prima dat je graag op het veld wil staan.

27 januari 2022 om 10:30

Ijsmuts ik ontken niet dat jullie valide punten hebben, waar ik best wel moeite mee heb. Is dat hij vaker "op de welbekende trein" is gesprongen. Wat als er tijdens een ek of wk een mooie club komt?

27 januari 2022 om 10:39

Gast...wat je nu zegt slaat echt nergens op, punt uit. Koeman had vanaf het begin al aangegeven dat als Barca kwam aankloppen hij weg wilde. Hij heeft ze zelfs 2x afgewezen als ik het goed heb voor hij ja zei. Je bent aan t klagen om t klagen nu

27 januari 2022 om 11:38

Gast.. Dat mag jij nergens op vinden, dat is je goed recht. Ik heb genoeg argumenten gegeven in deze thread, waarom ik niet meer voor Koeman zou kiezen. De Knvb is helaas niet innovatief, desnoods hadden ze over de landsgrenzen gekeken voor iemand mits die in hun profiel zou vallen.

27 januari 2022 om 11:52

Tijdens een ek of wk weggaan is weer zo'n non argument. Het clubseizoen begint pas na zo'n toernooi. Slaat nergens op om te zeggen dat hij midden in een toernooi weg zou gaan. Bovendien zal zijn droomclub niet meer langskomen nu.

27 januari 2022 om 12:24

@sulejmani: ik moet eerlijk zeggen dat ik het 'op de trein springen' best uit zn verband getrokken vind. Kijkend naar zn vele dienstverbanden, vind ik het vertrek bij psv naar valencia (mede gezien de interne strubbelingen) logisch. 13 jaar later van een Oranje zonder interlands naar Barca. Tussendoor een keertje op een nette manier vertrokken van Southampton naar Everton in de zomer. Maar als jij daar over valt is dat natuurlijk je goed recht, je zal mij niet zien beweren dat die gedachtegang nergens op slaat.

27 januari 2022 om 11:52

Sulejmanii…..Koeman heeft altijd een Clausule gehad voor als Barcelona zou komen. Dat heeft niets met onbetrouwbaar zijn te maken. Hij heeft ze zelfs nog een paar keer afgewezen. Op een gegeven moment kan je geen nee meer zeggen tegen je droomclub en als je het duidelijk van tevoren hebt afgesproken dan is dat voor alle partijen duidelijk en dan is er niks van onbetrouwbaar bij.

27 januari 2022 om 12:40

Los van betrouwbaarheid, vind ik de prestaties van Koeman als bondscoach ook zwaar overdreven. Ja een paar leuke wedstrijdjes in een vriendschappelijk toernooi en hij heeft zeker goede dingen gedaan zoals de Jong inbrengen en Memphis in de spits enzo. Maar ook 'gewoon' van Duitsland verloren in de kwalificatie, gelijk tegen een B land en daarna met hakken over de sloot door met een laf verdedigend systeem tegen Noord-Ierland in de laatste wedstrijd. Ik vind het wel meevallen. Capabele coach en waarschijnlijk wel de beste optie straks na het wk, maar laten we ook niet overdrijven door te doen alsof hij de enige redder van oranje is ofzo. Het zou ook zomaar kunnen dat het straks even tegenzit met veel spelers uit vorm en dat hij het ook niet aan de praat krijgt. Dat is hem vaak genoeg gebeurd in zijn carriere.

27 januari 2022 om 12:49

Het probleem is alleen dat het huidige Oranje iemand nodig heeft die iets kan wat Fraser dus niet lijkt te beheersen. Resultaat halen, terwijl het materiaal hapert. Dat kon hij niet bij Vitesse en ook nu bij Sparta krijgt hij het niet op de rit nu er even geen goudhaantjes zitten. Als assistent heb ik geen probleem met Fraser, maar ik mag toch hopen dat de KNVB andere ijzers in het vuur heeft betreft een toekomstige opvolging als bondscoach. Dat staat overigens los van Koeman.

27 januari 2022 om 16:46

We hebben het over iemand die zowel als trainer, als als speler de gehele top 3 heeft versleten. Loyaliteit is niet iets waar de beste man zich druk om maakt. Ik ben het dan ook wel met je eens. Het is gewoon niet best qua beschikbare Nederlandse coaches, dus de KNVB zal wel weer aankloppen.

De tragedie van Henk Fraser! Als Koeman terugkeert na het WK is het lastig een nieuwe stap in zijn carriere te bedenken, vooral als Sparta degradeert. Ben benieuwd.

27 januari 2022 om 10:24

Er was ooit een trainer due degradeerde met sparta maar meteen daarna bondscoach werd (frank rijkaard). Als hij de juiste contacten heeft hoeft hij zich dus geen zorgen te maken

27 januari 2022 om 10:41

MrBoity, het was precies andersom. Rijkaard werd als assistent doorgeschoven tot bondscoach, daarna volgde Sparta en de daarbijbehorende degradatie...

Rijkaard had wel de juiste contactpersoon om na de degradatie met Sparta coach te worden bij Barcelona.

27 januari 2022 om 13:03

Andere situatie. Nu vind ik het prima dat hij assistent is hoor, maar z'n carriere als coach is ook niet bepaald een onverdeeld succes. De beker winnen met Vitesse is knap, maar hij kreeg de boel niet op de rit toen het begon te haperen. Ook nu bij Sparta krijgt hij het niet op de rit terwijl er sowieso 6 of 7 ploegen zijn met soortgelijk materiaal. Hij weet resultaten gewoon nooit te maximaliseren en juist dit Oranje is gebaat bij coaches die dat kunnen. Bij het Oranje van 2010 bijvoorbeeld kun je prima een Fraser voor de groep zetten. Die spelers knikken een keer en doen gewoon hun ding in het veld. Dit Oranje heeft overduidelijk sturing nodig en iemand die gezag uitstraalt. Dit Oranje lijkt graag wat te vertellen te willen hebben en dat moet je natuurlijk in de kiem smoren. Dat hebben we wel gezien toen het van Koeman naar De Boer ging. Ik denk eerlijk gezegd niet dat spelers anders worden van Fraser.

27 januari 2022 om 14:45

@Douwe: klopt ja idd, het punt wat ik wilde maken is dat in de voetballerij het c.v. van een trainer niet uitmaakt als hij maar de juiste connecties heeft

27 januari 2022 om 10:30

Heb het idee dat Fraser wel word gewaardeerd. Daar zal een degradatie van Sparta niks vanaf doen. Pas als na analyse blijkt dat het spelersmateriaal van Sparta ruim voldoende was voor lijfsbehoud zal het hem schaden.

Ik denk dat hij hierna rustig in de subtop terecht kan. Het is ook niet dat het aanbod van goede trainers nou zo ruim is. Diverse trainers met minder kwaliteit kunnen jaren lang clubhoppen.

27 januari 2022 om 12:52

Maar wie zegt dat Koeman terugkeert? Nu moet ik er overigens ook niet aan denken om Fraser als opvolger te zien. Die wist bij zowel Vitesse als nu bij Sparta niet enigszins te presteren als het materiaal kwalitatief hapert. Dit Oranje is kwalitatief niet bijzonder en dan heb je een tactisch sterke coach nodig die resultaten kan maximaliseren.

Goede zet van de knvb wat betreft Fraser
Ligt goed in de groep
En bij Sparta is ook iedereen blij met Fraser

Leuk voor Fraser! Ik had hem niet gezien als iemand waar spelers mee weg zouden lopen, maar blijkbaar dus wel, goed gedaan

Wat mij betreft mag Henk Louis opvolgen na het WK. Vind et een fijn persoon, kennis van zaken, betrouwbaar en veel ervaring. Lijkt me voldoende om een serieuze kanshebber te zijn.

Goeie zet. Top gozer. Nou Sparta nog ff in de ED houden! Deden het toch zo goed vorig seizoen. Zou me niks verbazen dat ie van Gaal gaat opvolgen straks

Lekker in de leer bij van Gaal en kan hij misschien na het WK het stokje overnemen van hem.

Fraser zou tot ver na het WK moeten tekenen; zeker als Koeman terug zou komen. Fraser is precies wat die gasten nodig hebben en zou natuurlijk ook goed zijn voor de continuïteit bij Oranje.

27 januari 2022 om 12:56

Met dat laatste ben ik het eens en Fraser lijkt me wel een geschikte assistent, maar waarom is Fraser precies wat die gasten nodig hebben? Fraser komt vooral over als iemand die goed met spelers overweg kan, maar ik vind hem tactisch totaal niet onderscheidend van het gros in de Eredivisie. Een doodgewone trainer die resultaat kan halen als het materiaal op of boven de doelstelling ligt, maar verzuipt als het materiaal hapert.

27 januari 2022 om 13:16

Nouja daarom zeg ik ook niet dat hij per se eindverantwoordelijke moet zijn, maar ik denk dat bij een nationaal elftal de sfeer heel belangrijk is, meer nog dan tactiek dus aangezien hij inderdaad erg goed tussen de jongens in de groep staat denk ik dat dat precies is wat Oranje nodig heeft (als assistent dan inderdaad, een brug tussen de groep en 'meester' Van Gaal of Koeman).

Iedereen heeft het over Koeman maar waarom zou Fraser de taak van een bondscoach kunnen overnemen. Loopt al vele jaren mee in het betaald voetbal. Bij meerdere clubs heeft hij redelijk tot goed gepresteerd (alleen dit jaar gaat het slecht bij Sparta). Verder is het iemand die wel erg duidelijk is in zijn communiceren en niet snel iets raars zegt. heeft naar mijn mening genoeg capaciteiten om straks als bondscoach aan te slag te gaan.

Van Sparta naar toekomstig Oranje coach? Ik geloof niet dat Fraser een bondscoach in wording is. Denk dat hij eerder naar een subtopper in Nederland gaat (Utrecht, Vitesse) dan dat hij met de 'grote' jongens gaat werken. Heeft daarvoor als speler te weinig bagage en als trainer helemaal.

27 januari 2022 om 15:25

Je hoeft niet veel bagage te hebben om een goede bondscoach te worden/zijn. Je ziet wel vaker bij bondscoaches van landen die bij clubs niet veel hebben gepresteerd dan wel op hoog niveau, maar het met landen toch allemaal voor elkaar kunnen spelen, bv Löw, Flick

Er zijn mensen die Gaal geweldig vinden. Er zijn anderen die hem een ongelooflijke lul vinden
Ze hebben beide daar hun eigen argumenten voor. Maar 1 ding moet je hem toch wil toegeven+
hij zal als hij je mag altijd willen helpen. Zo ook nu, want Fraser is een waardeloze trainer. Dat hij nog niet ontslagen is bij Sparta zal wel met financien te maken hebben.
Alle lof voor Gaal in deze en niet voor Almoff

Zo langzamerhand wordt de hype rondom Fraser wel een beetje doorgeprikt. Deed het hier en daar redelijk en vorig seizoen bij Sparta ook een tijdje goed. Maar als ik dit seizoen naar Sparta kijk, zie ik nou niet direct de hand van een vakkundige trainer. En ik weet ook niet of hij de hand heeft gehad bij de niet renderende aankopen, waarvan Beugelsdijk wel het grootste voorbeeld is. En dat hij is uitgekozen voor Oranje vindt zijn oorsprong in meerdere, niet voetbal gerelateerde bijzaken. Nou wil ik niet direct zeggen dat hij als trainer er helemaal niets van kan, want dat is nou weer het andere uiterste. Maar de titel kroonprins is hij inmiddels wel kwijt. Maar bij Oranje zal hij als persoon wel goed in de smaak vallen. Niet onbelangrijker, en hij kan ook nog als chauffeur dienen voor van Gaal, wanneer die weer eens de weg kwijt is...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

18 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren