‘Wout Weghorst moet in Engeland opvolger worden van man van 30 miljoen’

Donderdag, 27 januari 2022 om 09:36Chris Meijer

Burnley en VfL Wolfsburg zijn in gesprek over een transfer van Wout Weghorst, zo weet de Daily Mail te melden. De 29-jarige spits zou zelf wel oren hebben naar een overstap naar de huidige hekkensluiter van de Premier League. Onderhandelingen tussen Burnley en Wolfsburg liepen vorige week nog op niets uit, maar beide partijen zijn nu opnieuw met elkaar rond de tafel gegaan.

Jörg Schmadtke, technisch directeur van Wolfsburg, zei eerder deze week in gesprek met Sport1 nog dat er voorlopig geen belangstelling bestond voor Weghorst. “Het is verrassend, zeker voor iemand die regelmatig doelpunten maakt en van wie bekend is dat hij een transfer wil maken”, aldus Schmadtke. Er werd eerder vanuit Duitsland al gemeld dat er deze maand na drieënhalf jaar mogelijk een einde zou kunnen komen aan het huwelijk tussen Weghorst en Wolfsburg.

Weghorst ligt tot medio 2023 vast in Wolfsburg, maar de Duitse club is voorlopig niet van plan om die verbintenis te verlengen. Een van de redenen daarvoor is volgens Sport Bild het karakter van Weghorst. Wanneer de twaalfvoudig Oranje-international niet bijtekent, is komende zomer in principe het laatste moment voor Wolfsburg om nog een acceptabele transfersom aan hem over te houden. De vraagprijs van die Wölfe zou momenteel iets meer dan twintig miljoen euro bedragen.

Wolfsburg nam Weghorst in de zomer van 2018 voor 10,5 miljoen euro over van AZ. Sindsdien kwam de voormalig speler van verder Willem II, FC Emmen en Heracles Almelo tot 70 doelpunten en 22 assists in 144 officiële wedstrijden. Dit seizoen verzorgde Weghorst tot dusver 7 treffers in 24 optredens voor de huidige nummer vijftien van de Bundesliga. Zijn naam werd eerder in verband gebracht met onder meer Newcastle United, Tottenham Hotspur, West Ham United, AC Milan en Internazionale, maar nu lijkt Burnley dus nadrukkelijk geïnteresseerd.

Burnley verloor eerder deze transferwindow Chris Wood voor een bedrag van dertig miljoen euro aan Newcastle United. Naast Weghorst zouden ook Lyndon Dykes (Queens Park Rangers), Kieffer Moore (Cardiff City) en Andy Carroll (zonder club) in beeld zijn geweest bij Burnley, dat in de tweede seizoenshelft alles op alles moet zetten om niet te degraderen uit de Premier League. De achterstand op Norwich City - dat de ‘veilige’ zeventiende plaats bezet - bedraagt vier punten en Burnley heeft vier wedstrijden minder gespeeld.


Poll

Zie jij Wout Weghorst naar Burnley vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door espada27)

Past wel bij hem dat vechtvoetbal denk ik. Ben benieuwd hoe hij het in de PL zou doen.

27 januari 2022 om 10:08

Ja hij is eigenlijk een beetje Chris Wood Light. Logisch dat Burnley bij m aanklopt. Mooie uitdaging voor Wout maar ik raad hem aan om zijn theorieën over corona voor zich te houden.

27 januari 2022 om 10:15

Weghorst is beter dan Chris Wood. Wood is Weghorst light.

27 januari 2022 om 10:22

Valt nog te bezien natuurlijk. Maar je zou het wel verwachten ja.

27 januari 2022 om 11:27

Migi

Het is zonde dat een club als Feyenoord geen geld heeft. Dit zou juist een ideale spits voor hen zijn.
Ideale leeftij, ervaring, kwaliteiten.

27 januari 2022 om 12:30

Mwah, daar is ie wel te goed voor lijkt me. Alles buiten Ajax zou ik niet doen als ik hem was. Denk dat ie middenmoot premier league ook wel zou passen.

In mijn Fifa career mode ging Weghorst altijd naar Burnley. Is Fifa dus best nog wel realistisch. Mooie uitdaging voor Weghorst in de PL en een uitstekende spits voor Burnley. Met zijn strijdlust past hij perfect bij Burnley.

27 januari 2022 om 11:00

In mijn FIFA career ging Maguire naar Barcelona, dus in hoeverre FIFA dan realistisch is ....

OT: Ik denk inderdaad dat Weghorst en Burnley een prima match kan zijn. Spelen toch vaak steady PL en alle ballen zijn vaak richting de spits, waar Weghorst wel baat bij heeft vaak.

27 januari 2022 om 12:28

Hahahahaha, nouououou tegenwoordig kan Barca wel met zulke spelers aan komen hoor. Hij komt wel terecht in het slechte Burnley van de afgelopen 5 jaar. Zal een hele strijd worden om niet te degraderen.

27 januari 2022 om 12:10

Misschien speelt de directeur van Burnley ook wel FIFA en is hij geïnspireerd geraakt.

Ik zou als Weghorst zijnde dit niet doen, grote kans op Championship voetbal volgend jaar

27 januari 2022 om 09:50

Dat is perfect voor hem. Typisch zo'n voetballer en ze betalen beter dan de meeste clubs in de Bundesliga.

27 januari 2022 om 09:56

Weghorst is wel beter dan de Championship hoor.

27 januari 2022 om 10:44

Ja dat klopt alleen zou het management van Weghorst wel een clausule laten inbouwen mochten ze wel degraderen dat hij dan tegen een bepaalde vergoeding weg mag/kan.
Maar dat is mijn gedachte.

Toch vind ik hem wel bij Burnley passen als je het mij vraagt.
Snap er nog steeds niks van waarom hij zo weinig word gebruikt in NL-elftal of ik heb mijn ogen dicht zitten🤣

27 januari 2022 om 12:11

Ik weet niet waarom je dat met zoveel overtuiging zegt. Weghorst speelde op passie goed in Nederland en heeft het al met al degelijk gedaan bij Wolfsburg. Echter is ie nu niet best meer en komen in een hoop speelstijlen zijn beperkingen naar boven.

27 januari 2022 om 11:02

Burnley heeft nog flink wat wedstrijden in te halen en heeft helemaal niet zo'n beroerd team. Wellicht blijven ze er gewoon in en zo niet; als Weghorst het een halfjaar laat zien kan hij vast naar een promovendus oid.

Engeland is wel een heerlijke land om te wonen voor hem heerlijke Pakistaans eethuisjes op elke hoek van de straat Maar buiten dat Is Weghorst wel echt zo een voorbeeld van een speler die alles uit zijn carrière haalt wat er te halen valt met zijn lengte en fysiek past hij daar ook wel.

27 januari 2022 om 10:04

Dit is de eerste keer dat ik Pakistaanse eethuisjes als reden voor een "heerlijk land" genoemd zie haha, zeker als we het hebben over een Noord-Engels klein regenachtig stadje als Burnley. Maar goed, misschien is Weghorst inderdaad helemaal weg van de Zuid Aziatische keuken.

On -topic, wat bedoelen ze met zijn "karakter"? Weghorst lijkt me verder geen enorme trouble maker...

27 januari 2022 om 10:13

Als je je tegenwoordig niet wil vaccineren word je al snel als iemand met een vreemd karakter gezien. Je loopt namelijk niet in de pas.

27 januari 2022 om 10:35

Wout mag zelf kiezen of hij zich laat vaccineren, maar de club mag zelf kiezen of zij met zo iemand verder in zee willen toch? Of geldt het 'zelf kiezen wat je wil' alleen voor de 'strijders' ?

27 januari 2022 om 10:42

Lekker makkelijk, jij maakt er nu zelf van dat dit (alleen) de reden is voor Wolfsburg om hem te willen lozen. Misschien is het wel gewoon een onsympathieke jongen? Verveelt hij de boel? En ja, ook als je je niet wilt vaccineren gebaseerd op drogredenen en daarmee de boel ontregelt kan dat gezien worden als lastig, maar dat vullen wij nu zelf in.

27 januari 2022 om 10:43

Weghorst is los van dat toch wel een beetje een emotionele mafkees. En je niet vaccineren is gewoon onhandig voor je club, dus vrij logisch dat je dat meeweegt.

27 januari 2022 om 11:30Er zit volgens mij echt een storing in jouw bovenkamer....

Volgens mij met zijn karater o.a. het botsen met v Bommel toen hij trainer was. Als NL mogelijk ook erg mondig en kan dus soms botsen met Duitse mentaliteit daar. Botse ook weleens met ploeggenoten en erg direct. Dus wel meer redenen.27 januari 2022 om 10:06

Ja want profvoetballers gaan wekelijks eten bij Pakistaanse eethuisjes, erg gezond ook.
Ikzelf vind Engeland een geweldig land, vooral vanwege de kroeg- en voetbalcultuur. Maar als profvoetballer zou ik toch echt wel liever in Spanje of Italië wonen.

Jammer dat Newcastle niet voor hem is gegaan. Maar het is wel een degradatiespits nochtans denk ik. Lekker lange ballen spelen en oorlog maken in de 16. En dan kan ie eindelijk tegen zijn droomclub spelen. Wel een risico dat je degradeert, maar normaal gesproken licht een club dan meteen die clausule, want het is een goede spits.

27 januari 2022 om 09:46

Waar baseer je dat op? Hij speelt dit seizoen voor degradatie met Wolfsburg en opeens scoort die niet meer.

27 januari 2022 om 09:55

6 goals in 18 wedstrijden is niet fantastisch, maar nog steeds acceptabel, zeker met een trainerswissel na een paar weken. En soms is de magie gewoon uitgewerkt na een tijdje, denk dat een nieuwe uitdaging hem goed zou doen. Hij is gebleven omdat ie CL ging spelen, nu heeft ie geen redenen meer om te blijven.

27 januari 2022 om 10:39

Jawel maar dan ga je toch niet naar Burnley? Everton, West Ham of het ambitieuze Newcastle lijkt me dan logischer.

27 januari 2022 om 11:02

Newcastle mag dan wel ambitieus zijn, maar die zitten op dit moment nog steeds in dezelfde degradatiestrijd verwikkeld . En de kans is nog steeds heel reëel voor hen dat ze daadwerkelijk gaan degraderen. Dus dat is dan precies dezelfde situatie als bij Burnley.

27 januari 2022 om 12:53

Een nietszeggende club? Ik denk dat je je maar even moet inlezen over de historie van Burnley, want ze zijn alles behalve een nietszeggende club.

- Ze waren een van de 12 oprichters van de Football League, de oudste voetbalcompetitie.
- Burnley was de eerste die de bijnaam "koninklijke" mocht dragen (en het logo van de Royal Family), omdat Prince Albert Victor een bezoek aan Turf Moor bracht in 1886.
- Daarnaast was Burnley een van de eersten die een trainingscomplex bouwden om hun jeugdopleiding te bevorderen.
- De grootste verdienste is waarschijnlijk dat Burnley een van de drijvende krachten was achter het invoeren van het professionalisme in het voetbal rond 1885.
- Burnley is twee keer landskampioen geworden en heeft de FA Cup gewonnen. Niet slecht voor een plaats met slechts 80,000 inwoners, uit een relatief arme regio. Het is alsof een club uit Veendam of Brunssum dit heeft geflikt.

27 januari 2022 om 09:48

Wat is zijn droom club? Liverpool?

27 januari 2022 om 09:50

Yes. Helaas voor hem hebben ze al op Anfield gespeeld, maar een thuiswedstrijdje is ook leuk. Hopelijk voor hem kan ie ooit op Anfield spelen. En niet tegen Swansea City volgend jaar... haha.

27 januari 2022 om 10:11

Denk dat ie zich in no-time mateloos populair zou maken bij t Burnley publiek met z’n fysieke stijl en z’n inzet. Als Burnley 30 mil voor Wood pakt & Weghorst voor 20 koopt doen ze zéér goede zaken.

Burnleys plek op de ranglijst geeft trouwens ook een wat vertekend beeld. Ze hebben 2, 3 of zelfs 4 wedstrijden minder gespeeld dan iedereen boven ze.

27 januari 2022 om 10:16

Zeker waar, de ranglijst loopt echt heel krom. Chelsea staat al op 24 wedstrijden bijvoorbeeld. Neemt niet weg dat Burnley pas 1 wedstrijd heeft gewonnen in 18 wedstrijden. Dan heb je niet zoveel aan gelijke spelen. Er moet nu echt iets van 7x gewonnen worden, en dat vind ik een vrij hoog aantal voor een ploeg als Burnley.

27 januari 2022 om 10:18

12 punten uit 18 wedstrijden is niet erg goed hoor. Ligt allemaal dicht bij elkaar onderin, maar Newcastle heeft zijn selectie flink versterkt. Dus je verwacht dat zij het wel gaan redden. Burnley staat er gewoon slecht voor.

27 januari 2022 om 10:57

Goed punt idd. Als k naar de ploegen eromheen kijk zie k eigenlijk ook alleen Watford en Norwich als teams die ze onder zich zouden moeten kunnen houden. Maar misschien komen die 7 zeges er wel met een ontketende Weghorst in de spits ! K vind Burnley in ieder geval wel een mooie lelijke club. De enige oldschool kick&rush ploeg in de prem.

Haha dit is wel echt een Burnley spits. Voorin lekker vechten en oorlog maken en veel (of beter gezegd voornamelijk) aanvoer van de zijkant.

Deze stap moet Weghorst niet eens willen. Hij kan wel hoger mikken.

27 januari 2022 om 10:34

Blijkbaar is er verder geen/weinig interesse. Dan kan dit een mooie stap zijn natuurlijk. Als hij het goed doet is de kans denk ik ook groot hij volgend jaar nog steeds in de Pl speelt. Als Burnley zich dan niet handhaaft zal hij wel weggekocht worden.

27 januari 2022 om 12:37

Dan blijf je toch lekker bij Wolfsburg? Normaliter stabiele middenmoter en je speelt in een topcompetitie.

70 goals en 22 assists in 144 officiële wedstrijden is niet verkeerd! Had ik van tevoren niet verwacht. Toch vreemd dat deze TD hem zo nadrukkelijk in de verkoop zet.

Weghorst kan met zijn temperament best wel een held worden daar bij Burnley, vooral als hij een aandeel kan hebben in het behouden blijven in de PL.

Wout moet lekker naar FC Twente gaan. Dichtbij huis, meespelen om de bovenste plekken en de belangrijkste man worden daar.

27 januari 2022 om 10:02

Ik mag hopen dat hij nog iets vooruitstrevender is, nu naar Twente met alle respect is wel heel laag.

27 januari 2022 om 10:19

Fc Twente? Ik vind hem wel wat voor Feyenoord, maar die kunnen hem niet betalen. Ben echt benieuwd naar Weghorst in de PL.

27 januari 2022 om 10:34

Past totaal niet in het spelletje van Slot. Hij past bij Feyenoord volgens vele omdat men in de Kuip vooral wilt zien dat je hard werkt maar dat is zo achterhaalt. Ook in de Kuip wil men vooral mooi voetbal zien en als dat niet lukt moet er hard gewerkt worden maar niet andersom, gelukkig ziet de technische leiding dat ook.

27 januari 2022 om 10:45

Weghorst is best nog wel technisch hoor. Als Weghorst bij Feyenoord speelt knalt ie er gewoon 25 in. Topspits voor Feyenoord.

27 januari 2022 om 11:20

Gaat ook nog wel gebeuren naar Twente aangezien hij fan is, maar niet nu al natuurlijk, daarvoor is hij veel te duur en hij zal zelf ook nog lekker willen cashen. Die zal wel komen als hij 34 is ofzo en er geen hout meer van kan, maar ik laat me verrassen.

Het zou zonde zijn om naar de PL te gaan en vervolgens te degraderen. Om die reden zou ik “even op zolderkamer gaan zitten”.

Het voetbal in de pl ligt Weghorst wel
Uitstekende spits voor Burnley

Slechte keus...Wout komt beter tot zijn recht in de Bundesliga. Desnoods bij clubs als Frankfurt, Hoffenheim of Leverkusen. Dit doet me denken aan Ricky van Wolfswinkel, die destijds goalgetter en topscorer was in Portugal bij Sporting, en daarna naar degradatiekandidaat Norwich City ging. En er daarna niet veel meer van bakte.

27 januari 2022 om 10:44

Met het verschil dat Ricky totaal niet het fysiek heeft voor de PL, en de rest van zijn kwaliteiten dat niet goed kunnen maken.

Hij zou er wel passen denk ik maar Burnley vind ik echt een club van niks. En kans is groot dat ze degraderen.

Ik word toch wel vrolijk van de namen die met ons (Burnley) gelinkt worden. Orsic van Dinamo Zagreb schijnt rond te zijn, Weghorst is duidelijk een vooruitgang t.o.v. Wood en heel misschien wordt Ramsey van Juve gehuurd (al zie ik dit niet gebeuren). De nieuwe eigenaren kijken voor transfers tenminste verder dan het Championship...

27 januari 2022 om 12:06

Nu vraag ik me af hoe je uit al die clubs fan van Burnley bent geworden. Komt daar misschien een mooie anekdote uit? Is verder totaal niet beledigend bedoeld, maar ik zie gewoon niet zo vaak een Nederlandse Burnley-fan.

27 januari 2022 om 13:03

Ik heb helaas niet echt een mooie anekdote voor je Burnley heeft een vriendschapsverband met Helmond Sport, dus er is een groep uit de regio Helmond die voor ons zijn, maar er zijn inderdaad niet veel Burnley fans hier.

Ik ben altijd fan geweest van het Engelse voetbal en ik keek altijd Match of the Day en The Football League Show. Burnley viel mij altijd op door hun opvallende logo, mooie stadion, prachtige tenues en hun goede fans. Ik ben ze meer en meer gaan volgen sinds 2013 en heb op FIFA vaak met ze gespeeld. Ik ben er ondertussen een paar keer geweest en heb een paar wedstrijden van ze meegepakt, zowel uit als thuis. Het is gewoon een "proper" Engelse club en de locals zijn zo vriendelijk. Samen met Groningen is Burnley echt mijn club.

Hahaha dit is wel echt de perfecte club lijkt me voor weghorst. Lekker rennen en beuken.

Ik zou dit een rare stap vinden, dan doet hij het dus puur voor de competitie. Weghorst heeft toch vooral een verleden bij teams die in ieder geval de intentie hebben aanvallend te voetballen met Heracles, AZ en Wolfsburg. Bij Burnley zal hij alleen maar achter de bal aan moeten lopen en misschien 10/20x per wedstrijd onmogelijke vuurpijlen vanuit de lucht moeten gaan verwerken.

Juich ik zeer toe!
Laat de doorverkoop centjes maar komen richting Emmen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Burnley

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
16.Everton39-23
17.Leeds United38-37
18.Burnley 35-19
19.Watford23-43
20.Norwich City22-61
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
D. McNeilAanvaller380
J. RodriguezAanvaller292
M. VydraAanvaller222
W. WeghorstAanvaller202
N. PopeKeeper360
W. HennesseyKeeper20
L. RichardsonAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Burnley .

18 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Burnley 20 2 3 0
2021/2022 VfL Wolfsburg 18 6 2 0
2020/2021 VfL Wolfsburg 34 20 3 0
2019/2020 VfL Wolfsburg 32 16 7 0
2018/2019 VfL Wolfsburg 34 17 4 0
Laatste voetbalnieuws

Weghorst en Burnley degraderen na dure nederlaag en zege van Leeds

Wout Weghorst is zondag met Burnley gedegradeerd uit de Premier League. De ploeg van trainer Mike Jackson verloor in eigen huis met 1-2 van Newcastle United, terwijl Leeds United in blessuretijd...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren