Mohamed Salah schiet Sangaré en Haller in strafschoppenserie naar huis

Woensdag, 26 januari 2022 om 19:46Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:02

Egypte heeft Ivoorkust woensdagavond uitgeschakeld in de achtste finale van de Afrika Cup. Beide landen hielden elkaar in een wat tegenvallende wedstrijd zonder doelpunten in evenwicht (0-0), waarna strafschoppen uitkomst moesten bieden. In de serie miste Manchester United-verdediger Eric Bailly, waarna Mohamed Salah de beslissende penalty binnenschoot. PSV'er Ibrahim Sangaré schoot zijn strafschop wél raak namens Ivoorkust, terwijl Ajacied Sébastien Haller toen al gewisseld was.

In de openingsfase had Ivoorkust het meest de bal, maar echte kansen leverde dat niet op. Franck Kessié schoot van een meter of zestien wel rakelings naast. In het restant van de eerste helft was het vooral Egypte dat ze liet zien. Omar Marmoush werd met een schitterend schot van afstand het gevaarlijkst, maar had de pech de lat te treffen. Salah zag een schot uit de stuit via de vingertoppen van Badra Ali Sangaré over gaan.

Mostafa Mohamed probeerde het namens de Egyptenaren in de korte hoek, maar kon de Ivoriaanse doelman niet verrassen. Op slag van rust deed Ivoorkust eindelijk weer eens van zich spreken: Ibrahim Sangaré zette een artistiek fraaie halve omhaal in en zag Gabaski redding brengen. Zo gingen beide ploegen na doelpuntloos rusten.

Kort op weg in de tweede helft zette Salah voor het eerst een kenmerkende dribbel in. De sterspeler van Egypte zette Amr El Solia compleet vrij met een breedtepass, maar de middenvelder verprutste de kans door over te schieten. In de zeventigste minuut was Haller op aangeven van Sangaré dichtbij, maar de kopbal van heel dichtbij van de Ajax-spits kon weggetikt worden. Wilfried Zaha, die inviel bij Ivoorkust, kon Gabaski eveneens niet passeren, ondanks een dreigende inzet in de korte hoek.

In de verlenging maakte Egypte plots weer de meeste aanspraak op een doelpunt. Mohamed Sherif kopte in kansrijke positie echter over. Aan de overzijde zag Ibrahim Sangaré een schitterend schot uit de kruising getikt worden. Trezeguet mikte in de allerlaatste minuut na een voorzet van Salah op Badra Ali Sangaré. Er volgde een strafschoppenserie, die door Salah werd beslist nadat Bailly had gemist: 5-4 in penalty's.Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door janssen)

Top, meteen Haller er weer in! Hoe zonde ook dat ze niet doorgaan, maar voor Ajax komt dit echt perfect uit!

26 januari 2022 om 19:49

Ja precies. In ieder geval geen Danilo.

26 januari 2022 om 19:50

Gelukkig niet

26 januari 2022 om 20:36

Ben ook wel blij, nu Brobbey geblesseerd is uitgevallen hebben we Haller hard nodig.

26 januari 2022 om 21:52

Tadic Anthony Haller is een goed basis maar de bank is idd matig. Al was Neres niet echt goed meer. Denk niet dat je hem erg gaat missen. Wel perfect getimed voor Ajax deze uitschakeling. Wij hadden Brobbey nog tegen PSV en zij geen Sangare. Nu is Brobbey geblesseerd en komt Haller terug.

26 januari 2022 om 19:50

Pff die gasten zijn er helemaal kappot van dat ze eruit zijn nu ze ook het WK missen en jij hoopt alleen voor je cluppie dat ze terugkomen triest..

26 januari 2022 om 19:51

Ja ben nu eenmaal geen Ivoorkust-supporter amigo.. Of moet ik ook met FC Knuppel 3 meeleven als ze uit het bekertoernooi liggen?

26 januari 2022 om 19:51

Gabon. Wat is daar precies triest aan? Topsport is nou eenmaal hard. Had Ivoorkust maar moeten winnen denk ik dan. Kan volledig begrijpen dat de ajacieden hier heel blij mee zijn.

26 januari 2022 om 19:52

Haha wat een onzin. Wat moet hij nou met Ivoorkust hebben dan? Moeten we nou medelijden hebben met random landen als ze uit toernooien vliegen? Blijft irritant dat de Afrika cup midden in het seizoen is. Slaat nergens op.

26 januari 2022 om 19:52

Hahah ja maar ik heb toch 3x niks met Ivoorkust? Ik heb iets met Ajax en ik wil gewoon m'n eerste spits terug. Alsof ze bij Liverpool blij zijn dat Salah nu langer wegblijft. Hou op hoor hahah.

26 januari 2022 om 19:55

Tsja, anders lag Egypte eruit. Waren zij verdrietig.

26 januari 2022 om 20:01

Gabon je maakt jezelf behoorlijk belachelijk met deze opmerking. Alsof de spelers dit lezen als eerste, als tweede.. iedereen kijkt toch naar het voordeel wat zoiets voor jezelf oplevert? Ik heb helemaal niks met Ivoorkust. Zal me aan mijn reet roesten wat ze als land doen, maar Haller terug in de spits van Ajax, dát is voor mij belangrijk!! Dat ik dit nog moet uitleggen zeg

26 januari 2022 om 20:25

Gabon, ik denk dat menig Ajax supporter en PSV supporter het mooi en leuk zouden vinden voor die gozers als ze dat toernooi hadden gewonnen, maar je kan toch niet boos worden dat we blij zijn dat belangrijke spelers terug komen, zeker nu Brobbey er weer uit licht. In Eindhoven zijn ze ook dolblij

26 januari 2022 om 20:43

Gabon

Waar maak je nu zo probleem om? Hij zegt toch dat het zonde is dat ze eruit liggen? Voor Ajax en Psv komt dit nu eenmaal goed uit.

Ik vind het ook jammer dat ze eruit liggen, maar ook blij dat Haller er weer bij is. Niks mis mee.

26 januari 2022 om 20:49

Haha inderdaad, zal als enige Nederlander gehoopt hadden dat Ivoorkust redden zou. Lekker Haller terug voor jullie , stuk beter

26 januari 2022 om 20:57

@juvedreef het slaat inderdaad nergens op dat de FIFA hier geen rekening meehoudt.

26 januari 2022 om 19:51

Haller zo slecht! Helemaal niet gezien deze toernooi.

26 januari 2022 om 22:16

Maar DE spits van een wereldploeg mag je toch wat meer van verwachten

27 januari 2022 om 01:03

Nee geen goal was afgekeurd buitenspel.

27 januari 2022 om 01:58

Wel een goal tegen Sierra Leone

26 januari 2022 om 19:51

Nu lekker met ajax in de champions league schitteren

26 januari 2022 om 19:53

Beetje dubbel is het, je gunt de heren het beste maar voor de clubs is het fijn dat ze sneller terug zijn. Moet ik wel zeggen dat het ook jammer is want een Sangaré zijn prijs had nog meer gestegen als ze de Afrika Cup hadden gewonnen. Nu kunnen we in ieder geval hopelijk snel het duo Sangare - Veerman zien.

27 januari 2022 om 14:21

Het winnen van de Africa Cup heeft weinig tot geen invloed op de prijs van een speler. De prijs heeft in europa namelijk totaal geen waarde zoals een EK en een WK. Voor psv zal het dus niet veel schelen.

26 januari 2022 om 19:57

Zei het van de week al, het is zuurder voor Brobbey dan voor Ajax. Haller nu lekker weekje rust en dan weer knallen. Al heb je natuurlijk liever Brobbey achter de hand.

Triest ingeschoten penalty van Bailly zeg. Geef dan aan dat je hem liever niet neemt.

26 januari 2022 om 20:10

Mwa het willen nemen lag het volgens mij niet aan, hij dacht Jorginho even te zijn

Ik las best wat kritiek op de 0-0, maar dit was echt wel een leuke pot. Veel kansen, mooie spelers.

Waarom nam Bailly die penalty met zo'n rare aanloop?? Vragen om problemen.

26 januari 2022 om 20:27

Dacht precies hetzelfde, neem gewoon een fatsoenlijke aanloop, dan kunnen ze daar achteraf ook niet over gaan zeiken als je hem mist.

Mooi dan is Sangare snel weer beschikbaar. Wat een slechte penalty trouwens van die Bailey. Man man wat nonchalant

Hahaha wat een titel, alsof Salah de winnende heeft gemaakt.
On: saaie wedstrijd, Egypte is een ploeg die echt op resultaat speelt heel jammer.

26 januari 2022 om 19:51

Salah heeft statistisch toch ook de winnende gemaakt? On:Ivoorkust speelde beter, meer kansen maar goed. Hadden ze het maar in de reguliere speeltijd of verlenging al moeten beslissen. Penaltys blijven een loterij.Ik ben voor Marokko tegen Egypte en schat ze ook hoger in. Ben benieuwd.

26 januari 2022 om 19:52

Niet zo gek lijkt me. Kwalitatief is Ivoorkust gewoon veel beter. Ik meen zelfs te hebben gelezen dat het een schande zou zijn als Ivoorkust dit niet zou winnen. Oftewel: perfect gedaan door Egypte.

Mooi, dan kan Haller vanavond nog naar Amsterdam.

26 januari 2022 om 20:57

Kan die arme jongen eerst ff slapen ja

Nou dat is mooi want Ajax heeft Haller nodig

Die keeper van Ivoorkust gaat nooit een penalty stoppen. Godskolere zeg

Nou helemaal goed nieuws voor zowel de Amsterdammers als de Eindhovenaren. Wat een drama-niveau die cup trouwens, man man man. Waar heb ik 120 minuten plus een beetje naar zitten kijken

26 januari 2022 om 19:58

Ek en Wk hebben ook veel slechte wedstrijden gehad.. maar je mag het natuurlijk vinden, maar je hebt dan ook geen land waar je achter staat. Maakt het toernooi minder aantrekkelijk natuurlijk.

26 januari 2022 om 20:11

Ligt puur aan dat grasmat geloof me, als zulke wedstrijden in europa worden gespeeld gaat het niveau veel meer omhoog, zo ook met het EK, speel je die op zulke grasmatten gaat het niveau ook hard omlaag. Bal stuitert bij elke paas…

Zonde voor Ivoorkust, mooi voor Ajax en Psv. Toch belangrijke krachten voor beide teams.

Wel jammer maar ze hebben gevochten als leeuwen i.d.g Ivoorkust.

Jammer voor Haller en Ivoorkust maar met de afwezigheid van Brobbey ben ik wel blij dat hij zo weer terug is .

Heerlijk Salah! Ik hoop dat ie de finale haalt of zelfs wint, want zoiets heeft ie nodig om voor de Ballon d'or serieus genomen te worden helaas. Verder was dit niet echt een open wedstrijd. Op het einde nog wel wat kansen, maar niet echt spektakel. Eigen schuld Bailly, arrogantie afgestraft. Blij dat Haller terug komt naar Amsterdam nu, denk dat PSV misschien wel nog blijer is. Plan Brobbey heeft uitstekend gewerkt. Mooie kwartfinale Marokko-Egypte nu, rematch voor 2017. Ben benieuwd!

Zuur voor hen uiteraard maar voor PSV en Ajax goed nieuws. Sangare speelde echt een ijzersterk toernooi zeg, één van de beste spelers. Hopelijk neemt ie dat vertrouwen weer mee naar Eindhoven. En wat een schandalig arrogante penalty van die Bailly zeg, man man man.

26 januari 2022 om 22:16

Sangare was de beste man bij Ivoorkust, vond de rest van het team erg matig maar Sangaré was echt ijzersterk.

Verrassende uitslag
Wat moet Egypte toch zonder Salah
Voor Ajax wel een mooie opsteker Haller terug kan meteen in de basis over 1,5 week

Ben ik toch blij mee. Sangare is onmisbaar voor PSV.

Kun je als PSV-er en Ajacied niet geheel ontevreden over zijn. Sangare gelukkig weer terug bij PSV en Haller weer terug bij Ajax na de blessure van Brobbey, komt wat dat betreft wel prima uit. Aan de andere kant is deze wel heel zuur voor Ivoorkust. Ze waren in mijn ogen veel beter in de tweede helft maar er kwamen nauwelijks echt kansen. Dan weet je eigenlijk dat wanneer je penalties moet gaan schieten je als Ivoorkust vrij kansloos bent met zo'n keeper, vind het allemaal wel sneu wat hem is overkomen de afgelopen dagen maar die jongen kan er gewoon niet zoveel van, voor Egypte ideaal dat dan ook Bailly nog even lekker nonchalant achter die bal gaat staan en hem vervolgens mist, wat dom zeg.

26 januari 2022 om 19:56

Ja is wel beetje typerend voor Africa Cup wedstrijden. Vrijwel elk land heeft een aantal supersterren maar die selecties worden aangevuld met de plaatselijke loodgieters en bakkers lijkt het wel. Met name de keepers zijn echt van een heel bedenkelijk niveau.

26 januari 2022 om 22:05

Sportief is dit natuurlijk het beste, maar financieel gezien had ik Ivoorkust graag de cup zien winnen. Onze eindbaas werd volgens mij per wedstrijd 20 miljoen meer waard 😛 - man, wat speelde hij een goed toernooi. Als dat ene schot er toch eens was ingegaan...

26 januari 2022 om 23:17

Haha, financieel gezien misschien wel. Maar ik moet zeggen dat ik Sangare echt wel een uitgaande recordbedrag zie maken voor PSV ookal liggen ze er nu uit. Clubs in de PL hebben Sangare ook zien spelen en dat hele Ivoorkust meerendeels op sleeptouw zien nemen, man wat speelde hij geweldig zeg. En inderdaad dat schot, geweldige redding wel.

Het fijne van Sangare is wel dat hij zowel op 6 als op 8 echt geweldig kan spelen, verdedigend is hij natuurlijk beresterk maar als je ziet wat hij aanvallend ook nog brengt, misschien voor de top van de PL te min maar voor de subtop zou het echt wel een aanwinst zijn hoor. Ben wat dat betreft reuze blij dat hij juist nu voor die zware februari maand weer terug is.

Salahu akbar. Blij dat Sangare snel weer terug is. Zonde voor hem persoonlijk en Ivoorkust.

Wordt weer een heerlijke wedstrijd zondag:
Marokko 🇲🇦 vs. Egypte 🇪🇬

26 januari 2022 om 20:45

Hopelijk kan salah schitteren 👍🏻

26 januari 2022 om 21:09

Ik hoop op Hakimi

@aguerooo nee ik denk dat Psv als Ajax hier erg blij mee zijn.

26 januari 2022 om 20:56

Hoezo gun je die spelers geen goed gelukkig toernooi? beetje respectloos naar Haller en Sanagre toe.. Voor Sangare en Haller is dit een groot toernooi waarin ze zich kunnen laten zien voor hun Land, die trots moet je niet van hun willen afpakken. Niemand die zich in de spelers verplaatsen, er wordt gewoon toernooi misgunt.

27 januari 2022 om 10:42

Ze zullen blij zijn dat ze weer terug komen. Ze kunnen ze beide goed gebruiken. Echter zijn is elk toernooi ook weer een toernooi waar de waarde van een speler kan stijgen als hij het goed doet. Uiteindelijk moeten beide ploegen het ook hebben van het verkopen van spelers.

Mooi, kan Sangare direct terug naar Eindhoven.

Ik had die keeper van Ivoorkust de wereld gegund. Wat een treurige toernooi en periode moet ‘t voor hem zijn.

Kom maar weer terug naar "huis" Haller.
Sangaré heeft het goed gedaan. Psv'ers zullen vast ook blij zijn dat hij iets eerder terug is.

Heel egoistisch, maar als Ajacied erg blij mee. Denk dat PSV-ers hier ook niet rouwig om zijn.

Heel benieuwd of Hanza straks ook Haidara en Sacko naar huis schiet… Of zijn we niet zo consequent met de titels?

Veel eenzijdige reacties hier. Je kunt ook inhoudelijk over de wedstrijd praten dan laten weten hoe blij je bent dat de Afrikaanse spelers terugkeren. Blijkbaar is het niveau in Afrika toch hoog.

26 januari 2022 om 21:10

Ik irriteer me er ook mateloos aan. We weten het nu wel.

Haha de keeper van Ivoorkust, dook al voordat de aanloop gestart was.

Noord-Afrika nu met 3 teams in de kwartfinale?

26 januari 2022 om 21:22

Jep, en met Mali erbij kunnen het er zelfs 4 worden, mits je dat nog onder Noord Afrika schaart (edit: zie dat dat officieel West Afrika is ). Maar niet geheel ongebruikelijk denk ik, 3 van die landen in de kwartfinales. Marokko, Tunesië, Algerije en Egypte behoren wel tot de betere landen normaliter natuurlijk.

Helaas alleen eerste helft kunnen pakken maar wat ben ik blij! Zin tegen Marokko, hopen op een herhaling van 4 (of was dat 5?) jaar geleden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Egypte

FIFA ranking: 49
44 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
ZizoMiddenvelder70
Mostafa MohamedAanvaller70
Omar MarmoushAanvaller70
Mohamed SalahAanvaller72
Marwan HamdyAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Egypte.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Egypte.

37 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 31 21 4 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren