Barça bedenkt met LaLiga lucratieve constructie en kan vol voor Haaland gaan

Donderdag, 27 januari 2022 om 11:45Mart van Mourik • Laatste update: 12:25

Barcelona heeft een constructie bedacht om Erling Braut Haaland komende zomer in te lijven, zo meldt het Spaanse GOAL woensdag. Volgens de berichtgeving hebben de Catalanen hun zinnen gezet op de Noorse spits, die ingelijfd kan worden door de gedeeltelijke verkoop van Barça Studios, het mediaproductiebedrijf dat eigendom is van de club. De constructie zou reeds besproken zijn met LaLiga, dat naar verluidt akkoord gaat met de plannen. Komende zomer kan Haaland vertrekken bij Borussia Dortmund als los Azulgrana voldoen aan de afkoopclausule van 75 miljoen euro.

De route richting het strikken van Haaland is reeds uitgestippeld. Al sinds afgelopen seizoen kampt Barcelona met strenge Financial Fair Play-regels van LaLiga, waardoor het kopen en vervolgens inschrijven van spelers er niet eenvoudiger op is geworden. Eerder was het inschrijven van onder meer Memphis Depay en Sergio Agüero een groot probleem, in de winterse transferperiode heeft het aantrekken van Ferran Torres en Dani Alves tot de nodige kopzorgen en inventieve constructies geleid. Door de beperkte financiële middelen en het gebrek aan ruimte in de salarishuishouding lijkt het aantrekken van Haaland een illusie, maar Barcelona heeft een methode gevonden om de aanvaller komende zomer over te nemen van Dortmund en direct in te schrijven in LaLiga.

Barcelona is het gesprek aangegaan met de directie van LaLiga, vermoedelijk onder meer met president Javier Tebas, om de wensen duidelijk te maken: Haaland moet worden ingelijfd. Volgens GOAL, dat met hooggeplaatste namen binnen LaLiga heeft gesproken, is de oplossing relatief eenvoudig. De club zou namelijk Barça Studios, waar men op dit moment voor honderd procent eigenaar van is, moeten verkopen. “Als je het verkoopt, heb je de oplossing”, zo klinkt het vanuit LaLiga. De verkoop van 49 procent van de aandelen zou 100 miljoen euro moeten opleveren. Een interessante constructie, waarmee het aantrekken van Haaland dichter bij de realiteit komt. Toch is er nog een plooi die gladgestreken moet worden.

Wat is het probleem? In de spelerscontracten staat dat de spelers portretrechten kunnen monetariseren. Dat betekent dat alle spelers de vrijheid hebben om hun portretrechten te verkopen aan grote bedrijven, die de voetballers bijvoorbeeld inzetten voor reclamedoeleinden, zonder dat Barcelona eraan verdient. Zo kan de club bijvoorbeeld geen documentaire van Gerard Piqué maken, daar de verdediger zijn portretrechten aan een bedrijf heeft verkocht. Dat is een struikelblok voor de potentiële kopers van Barça Studios, daar er zonder de portretrechten van de spelers mogelijk te weinig waarde in het bedrijf zit. Om het mediaproductiebedrijf een waarde-injectie te geven, is Barcelona de onderhandelingen met spelers gestart om de portretrechten terug te kopen. Op die manier hoopt de club het zoekproces naar een geïnteresseerde koper van Barça Studios te vereenvoudigen en te versnellen.

Met de inkomsten uit de verkoop van het productiebedrijf kan Barcelona de afkoopclausule van Haaland dus bekostigen. Daarnaast krijgt de club ook nog een meevaller voor wat betreft de salarishuishouding. Onder meer vanwege de grote verliezen in het seizoen 2020/21 moesten de Catalanen het deze voetbaljaargang stellen met een salarisbegroting van ‘slechts’ 98 miljoen euro, maar komend seizoen wordt het salarisplafond aanzienlijk verhoogd. Volgens de berichtgeving van GOAL stijgt het salarislimiet van Barcelona vanaf komende voetbaljaargang zelfs naar 400 miljoen euro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

131 reacties (laatste reactie door westend)
27 januari 2022 om 00:44

Nou, dat met de volledige omzet uit het stadion de begroting flink stijgt, dat vind ik niet gek. Barcelona is de club bij uitstek die het van stadion bezoek moet hebben, omdat ze volgens mij niet aan seizoenskaarten doen. Ze zullen dus flink in omzet stijgen en daar is dat spelersbudget aan gekoppeld.

27 januari 2022 om 02:34

Ik blijf het echt ongekend vinden dat dit nog kan. Als dit dan dat en dan wellicht, mijn god wat een wankele constructies. Waarom zouden die spelers daar ook mee instemmen? Als dat voor hen lucratief was hadden ze dat toch wel direct gedaan?

En dat allemaal om spelers van 75 miljoen te halen, wat de hele wereld nog een koopje vind ook! Wordt wakker mensen, clubs kunnen dit helemaal niet betalen en het is ook van de zotte dat we dit normaal zijn gaan vinden of tolereren. Om over de salarissen of makelaarsbonussen nog maar te zwijgen..

We spelen inmiddels zelfs een WK in Qatar en een Spaanse bekerwedstrijd in China of Saudi Arabie. Ondertussen is 3 kwart van de Spaanse bevolking onderbetaald. Lekker zo doorgaan.

Hopen dat ie naar ons toekomt, bij ons kan die de beste en belangrijkste speler worden van het team wat ie ook graag wilt, ik heb er alle vertrouwen in dat laporta het kan doen onderschat die man nooit!!

26 januari 2022 om 19:50

Naar ons? naar jouw favoriete club bedoel je
Verder weer een vage constructie als je het mij vraagt, op een gegeven moment moet de balloon daar toch eens gaan klappen. Vreemd allemaal dat ze maar door kunnen blijven strooien met geld wat niet eens van hun is terwijl je in NL failliet kan gaan met een paar 1000 euro schuld.. zie een Haarlem/veenendaal bijvoorbeeld

26 januari 2022 om 19:54

Ik word echt moe van de eeuwige gesleep met Haarlem en Veendam. Die clubs waren niet meer levensvatbaar, dan ben je gewoon failliet.In NL bestaan clubs als Twente, NAC, Vitesse en ADO ook nog gewoon. Die hebben ook te maken gehad met schulden die ver boven hun pet gingen.

26 januari 2022 om 20:27

Sangabeast en dan durven ze bij Barca kritiek te leveren op PSG, een club dat jaarlijks gwn winst draait en hun transfers keurig in termijnen betalen zonder de FFA regels te schenden. Barça speelt een heel erg gevaarlijk spel met hun financiën. Ze zullen de theedames hierna op de transferlijst zetten.

26 januari 2022 om 20:30

Hahaha amen, dat ‘ons’ altijd…
Verder leuk en aardig dat Barca een constructie heeft bedacht om Haaland binnen te halen, maar dan rest mij de vraag: Waarom zou Haaland in godsnaam naar Barca willen?? Wie met het argument historie wil komen, doe maar niet aub. Een speler van het niveau en de instelling van Haaland zal het hoogst mogelijke willen nastreven en dan ben je bij Barca simpelweg niet aan het goede adres momenteel. Een ongekende droom voorhoede met vinicius en mbappe ligt veel meer voor de hand.

26 januari 2022 om 23:38

Om vergelijkbare redenen als waarom Ronaldinho destijds naar Barça wilde komen: de kans om een nieuwe era te starten en een absolute wereldster te worden.

Of dacht je soms dat Barça destijds een wereldteam had, geen geldproblemen en Ronnie geen andere opties had zoals Manchester United dat toen wél tot de absolute wereldtop behoorde?

27 januari 2022 om 00:21

Almogaver,Je verspilt je tijd om het aan zulke ventjes uit te leggen. Waarschijnlijk zijn ze pas 18 jaar en hebben ze geen flauw benul hoe Barca er destijds voor stond. Ze denken allemaal dat het real life FUT is. Liverpool was jarenlang het spoor bijster en presteerde totaal niet als de elite club die ze vroeger waren en die ze nu sinds een paar jaar weer zijn. United is ook niet meer het United van weleer. AC Milan idemdito, maar vroeg of laat keren die clubs weer terug naar de absolute top (qua prestaties/spel/prijzen). Je hebt nu alleen erg veel concurrentie erbij gekregen van clubs zoals City en PSG die oneindig financiele middelen hebben. Maar met goed beleid en een duidelijke visie zoals bij City vind ik dat niet eens erg. Chelsea heeft zich vanaf 2003 ook zo op te bouwen tot een absolute grootmacht. Dus ik verafschuw zulke clubs echt niet.

27 januari 2022 om 08:54

Naar Liverpool kwamen alleen geen elitespelers voordat ze terug die top bereikt hadden. Idem met Milan. En Man U heeft gewoon belachelijk veel geld.

27 januari 2022 om 09:22

Hadden bovengenoemde clubs ook een schuld waarvan je een heel land kan laten eten? Ik verafschuw club die er quasi-criminele geldpraktijken op na houdt. Barca past prachtig in dat lijstje.

27 januari 2022 om 11:15

@Gluubster: Als ik het me goed herinner had FC Haarlem een schuld van zo'n 250.000 euro.

27 januari 2022 om 14:02

Sommigen lijken niet te begrijpen wat voor een gigantisch merknaam Barca is, de beste club van de 21ste eeuw. De voorbije 15 jaar waren bovendien de beste periode uit de clubgeschiedenis, dat heeft ook nog een impact vandaag, ondanks de huidige situatie.
Barca beslaat een enorm aandeel in de globale voetbalmarkt, dat weten financiële instellingen zoals Goldmann Sachs ook, die verstrekken zulke leningen niet aan elk bedrijf en doen dit sowieso enkel na een zeer grondige analyse.
De omzetmogelijkheden en nieuwe sponsoren e.d. meer laten toe dat er ondanks de schulden dus ook wel geïnvesteerd kan worden.
Dat Barca echter ook intensief bezig is met het saneren van haar schulden en het verlagen van de vaste kosten lijkt iedereen te ontgaan, terwijl dit bezuinigingsbeleid meer nadrukkelijk wordt uitgevoerd dan de investeringen.
En als ze dan een nieuwe piste opperen voor extra inkomsten, zoals 49% van de aandelen van Barca Studio (een voortvloeisel van een idee dat Bartomeu al lanceerde, nl. aandelenverkoop van Barca Corporate), dan is dit ook niet goed. Dus basically is het nooit goed wat Barca doet, als ze nieuwe sponsors aantrekken, aandelen van bedrijfstakken verkopen, nieuwe langdurige leningen aangaan, afbetalingen op langere termijn,...niets is geoorloofd. En als het bestuur helemaal geen oplossingen zou zoeken en gewoon besluit om de komende jaren met een selectie van 22 jeugdspelers op te treden, dan zou men hierop ook kritiek hebben dat dit niet realistisch is.

27 januari 2022 om 14:19@garrincha, dat jij nou eenmaal te sneu bent om je barca bril af te zetten is jammer. Je verschuilen achter leeftijd ( ik zal waarschijnlijk niet veel jonger zijn) is hetgeen wat barca supporters zoals jij dan doen. 'ze hebben geen idee'. Je vergelijkt appels met peren (kijkend naar de huidige situatie van Barca die nu gewoon anders is als destijds. Feit blijft dat Barca gewoon aan de grond zit en op het moment helemaal niet bij gearriveerde spelers als Haaland aan hoeft te kloppen. Ik weet dat het pijn doet bij je, maar dat zijn nou eenmaal de feiten.
Dat je dan irritante woorden als 'ventjes' gaat gebruiken zal ik je vergeven omdat ik weet dat de frustratie hoog zit. Sterkte daarmee.

PS. Je zal mij niet horen zeggen dat Barca er niet bovenop komt. In tegendeel, dat denk ik wel. Maar dat moet geleidelijk aan gebeuren, door weloverwegen, financieel uitlegbare beslissingen te nemen. En daar lijkt het vooralsnog compleet aan te ontbreken bij Barca. Maar daar zal je ook vast anders over denken. We spreken elkaar weer als Haaland bij Real speelt En nee ik ben totaal geen Real fan, integendeel.

26 januari 2022 om 19:51

messi_123

Maar mist nog wel wat kwaliteit daar om echt mee te doen.

Fati Haaland Torres lijkt wel droomhoede
Middenveld ook redelijk tot goed.

Alleen verdediging is wel zeeeeer matig tot slecht.

Daar zal Barca ook velen miljoenen tegenaan moeten gooien of hopen dat de transfervrije opties zoals Azpli, Schule en Christensen succes zijn.

26 januari 2022 om 23:45

Als je in de zomer Haaland, Christensen en Mazraoui kunt strikken, ben je echt een eind hoor. Dan blijft de defensie waarschijnlijk een zorgenkindje maar met Eric, Araujo en Christensen, zal er toch wel een samenstelling te vinden zijn die voldoet. Daarnaast maar hopen dat Fati, Haaland en Torres er gewoon meer maken dan de tegenstander.

27 januari 2022 om 20:01

De enige die zal komen is Christensen...

28 januari 2022 om 02:43

Neem aan dat na haaland, raiolas commissies en het monstersalaris het geld toch echt op is. Snap dan ook niet de wat barca met een morata of traore zou moeten? Klinkt als een broodje aap verhaal dit

26 januari 2022 om 19:52

Vind het prima opzich, als Mbappe maar komt. Is ook leuker. Een nieuwe clash der titans. Haaland v Mbappe. Even neutraal bekeken is dat voor laliga veel leuker en beter. Ben benieuwd hoe het gaat lopen. Want ene italiaanse journalist Gatto ofso riep dat er een akkoord ligt tussen BVB en Real en de speler. 🤷

26 januari 2022 om 20:41

Zo denkt Tebas natuurlijk ook. Die wilt zijn product goed gaan verkopen, dus verbaasd mij niet dat hij gaat meewerken zodat Barcelona hierin slaagt. Die wordt natuurlijk helemaal gek als zijn goede vriend Florentino Mbappe en Haaland haalt :D

26 januari 2022 om 19:53

De beste en belangrijkste speler worden is hij bij Dortmund ook.. zou een rare reden zijn om dan voor een club te gaan kiezen.

Laten we kijken en afwachten bij welke club deze jongen eindigt. Met Mbappé weet je dat Real Madrid zijn eindbestemming is, Haaland laat niks los.

26 januari 2022 om 19:59

Met Haaland bij Barca en Mbappe bij Real zouden we als fans komende seizoenen weer kunnen genieten van de El Classico's en Spaanse competitie. Als beide naar Real vertrekken denk ik dat het type Duitse/franse competitie worden.

26 januari 2022 om 20:05

Als Real Madrid fan, lig ik totaal niet wakker van de concurrentiestrijd in Spanje.

Barcelona heeft de afgelopen jaren met de tijdperk van Messi, zoveel prijzen ingehaald op Real Madrid, dat ik nu denk, het is tijd om dat gat even groter te maken.

Denk dat Barcelona destijds ook helemaal niks gaf over hoe slecht Real Madrid bv in 2008-2009 ofzo was.

El Clasico zal sowieso altijd een match apart blijven.

26 januari 2022 om 20:15

Ja want Haaland en Mbappe gaan zeker in hun eentje beide clubs redden? Barca graaft hun graf alleen maar dieper en dieper met dit, uiteindelijk zal Barca ook verkocht worden want waar zij mee bezig zijn is niet duurzaam en best schandalig, ze teren nog enkel op de Barca naam op dit moment.

26 januari 2022 om 20:30

@CMG- Haha ja dat is waar. Vanuit een fan standpunt denk ik, alles en iedereen halen en slopen die handel lol. 🙃

26 januari 2022 om 20:45

Heb er ook geen probleem mee dat Barcelona enkele jaren op zijn blaren mag gaan zitten na het uitdelen van monstercontracten en dus duidelijk boven hun stand te hebben geleefd. Hadden ze dat niet gedaan is het maar de vraag of prime Messi, Busquets,... zolang bij Barcelona hadden gebleven, aangevuld met recordaankopen zoals Dembele, Suarez,... en dus zoveel prijzen hadden gewonnen. Tijd om het gat terug wat groter te maken dus op nationaal vlak

26 januari 2022 om 20:47

@CMG-, dat is eerlijk en zeer begrijpelijk. Ik zou waarschijnlijk hetzelfde er over denken als ik Real fan was lol. Vanuit Barca fan oogpunt hebben we toch liever nog wat concurrentie en niet dat we komende jaren om top 4 moeten strijden, maar toch echt om de treble, zoals in de gloriejaren.

Zelf zie ik ook echt iets te veel van het goede als Benzema, Mbappe, Vinicius en Haaland allemaal in 1 team zitten. Hoe wil je alle 4 tevreden houden? Ze zijn alle 4 in vorm van hun leven en moeten ieder minuut spelen naar mijn mening. Denk je dat het Real lukt om alle 4 tevreden te houden?

26 januari 2022 om 20:52

En neutraal bekeken vooral om laliga weer sterk te krijgen.

27 januari 2022 om 23:02

Gap met Laporte weet je het maar nooit. Maar een ding is duidelijk er zijn veel bedrijven bezig Barcelona in need te brengen bij allerlei spelers terwijl de club in zwaar weer verkeert dus al met al even bad publicity is publicity

Ongelooflijk als Barça dat voor elkaar krijgt bij laliga
Maar deze transfer zie ik nooit gebeuren
Mocht Haaland naar Spanje gaan
Zal hij in het Koninklijke wit spelen van aartsrivaal Real Madrid

26 januari 2022 om 19:57

Ik denk eerlijk gezegd dat de kans heel groot is dat volgend seizoen Mbappe bij Real speelt en Haaland bij Barca.

26 januari 2022 om 20:24

Dat hoop ik toch niet
Haaland kan het beste voor Real kiezen Barça is een geval apart op moment en is nou niet bepaald een club waar je momenteel wilt zitten

26 januari 2022 om 20:10

Ik heb hier niks over gelezen in de Spaanse sportkranten. De sponsordeal met Spotify waarover wordt gesproken vind ik veel interessanter.

Zelfs als Barca meer salaris zou bieden dan de rest, zou het niet slim zijn van Haaland om naar Barca te gaan op dit moment. Ik denk dat Haaland voor Real of City gaat kiezen, waar hij mee gaat spelen om de grote prijzen. Barca moet nog maar eens zien om de CL te halen dit jaar…

26 januari 2022 om 19:50

Ik zei haaland simpel weg niet naar madrid verkassen, hij wilt de belangrijkste speler zijn van het team, deze zomer is mbappe bij real en speelt ie in de schaduw van hem, en ik weet niet of haaland veel gaat spelen met de enorme concurrentie die hij dan voor zich heeft

26 januari 2022 om 19:55

Mag ik vragen waarom jij denkt dat Haaland de hele man wilt zijn?

Misschien wilt hij juist met andere sterren spelen zodat hij minder druk ervaart?

26 januari 2022 om 20:04

Hij hoopt dat vooral. En als mensen iets hopen over iets waar ze de in en outs niet van kennen dan gaat verbeelding wel scenario’s creëren waarin het gehoopte uitkomt.

26 januari 2022 om 20:08

Dus eigenlijk net zoals elke andere supporter hier op dit forum. Real Madrid supporters voorop gezien de zogenaamde alwetendheid omtrent de komst van Mbappe.

26 januari 2022 om 20:12

@consy

Net uit je grot gekomen?

Mbappé deed afgelopen zomer een officieel statement, dat hij naar Real Madrid wou vertrekken maar dit niet mocht van PSG.

Zijn contract is ten einde en zowat elke sportjournalist is ervan overtuigd dat Kylian al een voorcontract heeft getekend met Real Madrid.

Heb volgens mij Haaland nooit horen roepen dat hij naar Barcelona wilt…

26 januari 2022 om 20:23

Correct. Al ligt er meer informatie op straat waardoor dat een aannemelijke aanname is.

26 januari 2022 om 20:27

Dan kan hij dus evengoed bij Dortmund blijven. Daar is hij de belangrijkste speler en wordt hij op handen gedragen. Voorlopig heeft hij daar ook meer kans om volgend jaar CL te spelen. Denk dat Haaland vooral bij de top wilt spelen en belangrijke prijzen wilt winnen. Door naar een topclub te gaan heb je automatisch ook andere wereldspelers rondom jou, inclusief concurrentie. Lijkt mij niet dat hij het type is dat dat hem afschrikt. Als dat wel zo is betwijfel ik of hij voor de top gemaakt is. Genoeg spelers die eenmaal ze het 'mannetje' niet meer zijn door het ijs zakken (bijvoorbeeld James, Grealish,...)

26 januari 2022 om 20:40

Haha Mbappe naar Real Madrid is toch veel aannemelijker dan dat Haaland niet komt? Over Haaland is vrijwel niks bekend, over Mbappe is al bekend dat hij afgelopen zomer naar Real Madrid wilde en al meerdere contractaanbiedingen heeft afgewezen.

26 januari 2022 om 20:50

Consy ik weet dat je een hekel hebt aan Madrid-fans (die op dit forum toch) maar die vergelijking is wel heel gaar he

29 januari 2022 om 00:33

Zulke neerbuigendheid is niet nodig Lierse1997, hij zegt dat hij dit denkt, dat maakt het nog geen hopeloze verbeelding. En iedereen blijft maar Laporta onderschatten en lijkt te negeren dat Raiola heel expliciet aangaf dat Barca ook één van de grote kanshebbers is om Haaland aan te trekken, hij begrijpt maar al te goed dat Barca nog steeds huge is en dat Haaland zich allerminst te goed voelt voor het (huidige) Barca, wat compleet onzinnig zou zijn. De arrogantie van de Realfans hier is weer typerend, en sommige Barcafans hier gaan hier wel heel naïef mee om.

29 januari 2022 om 01:08

@FCBCruyffista veel barca fans hier onderschatten laporta nu, maar geloof mij hij gaat alles oplossen en gaat de wereld in shock brengen, let op mijn woorden haaland komt naar ons toe

Hahaha, moet er echt om lachen.

Zij willen echt alles op alles zetten om Haaland te halen. Enkel Haaland gaat je niet meer prijzen bezorgen dan nu, je hebt meer versterking nodig.

Ik zou als Barcelona zijnde eerder me druk maken om de verdediging, vooral met het verlengen van Aurojo’s contract.

Maar goed, GOAL bedenkt het creatief. Ik ben benieuwd!

Ergens denk ik dat Haaland naar Real Madrid gaat.

26 januari 2022 om 19:54

Fabio Gatto
@FabioGatto10
·
25 jan.
Politieautozwaailicht#Haaland will sign for #RealMadrid in the summer of 2022. Agreement closed between clubs and player.
#BVB #rmalive

Ken je deze persoon?

26 januari 2022 om 20:00

Is volgens mij 1 van de eerste journalist die de transfer van Julian Alvarez bekend maakte, een x aantal dagen geleden. Voor dat Fabrizio Romano er mee kwam.

Is dus wel een persoon die er verstand van heeft..

Maar goed, het is afwachten.. ik geloof er wel in.

26 januari 2022 om 20:05

Ja klopt idd, viel me ook op wat me deed denken van hmm zal vast een betrouwbaar iemand kunnen zijn. Maar goed het is idd afwachten. Volgens mij is alles echt gesettled door Perez haha. Enkel wachten om straks pas alles officieel te maken op het juiste moment.

26 januari 2022 om 20:10

Ik geloof ook dat Perez alles goed heeft geregeld.

Hij wou ten koste van alles eerst het stadion af hebben, voor hij met de grote mannen kwam.

Bernabeú is bijna af, tijd voor de Galactigos die moeten shinen in jet nieuwe stadion: Haaland en Mbappé!

Als Perez dit voor elkaar flikt.. wauw.

26 januari 2022 om 20:33

Had het inderdaad vroegtijdig juist omtrent Alvarez, en tweet nu al een tijdje over Haaland naar Real als done deal. Fabrizio staat er in ieder geval om bekend om puur als messenger andere nieuwtjes over te nemen en relatief 'laat' zaken te verspreiden ('fraudizio Romano ook wel'. Hopelijk heeft deze Fabio het wel bij het rechte eind

26 januari 2022 om 20:46

Wanneer is het stadion af dan? Ik had begrepen dat het pas volgend jaar zomer 2023 af zou zijn? Dat duurt nog wel 1,5 jaar als dat klopt..

26 januari 2022 om 20:56

Oorspronkelijke plan was komende zomer maar is al uitgesteld naar januari 2023. Zomer van 2023 zou me ook niet verbazen inderdaad.

26 januari 2022 om 19:54

CMG

Ja precies. Had boven ook getypt. Aanval zou er gaaf uit zien met Fati Haaland en Torres.

Middenveld ook goed, maar wel onervaren (zonder Busquets).

Maar verdediging wel erg slecht. Helemaal als Aurojo niet wil bijtekenen.
Umiti, Dest, Alba, Pique, etc is wel echt slecht.

26 januari 2022 om 20:03

Laten we eerlijk zijn.. van spelers als Ferran Torres, Fati of een Gavi en Nico word je als Haaland zijnde niet bepaald ‘opgewonden’ die jongens hebben samen niks gewonnen, stralen niks uit, hebben totaal geen ervaring op hoogste podium.

Ik bedoel, ik denk dat Haaland opzoek is naar wereldklasse ploeggenoten..

Als Haaland volgend seizoen komt, kan hij nog makkelijk 2 seizoenen met Kroos, Modric spelen, Benzema, Mbappé, Courtois, Casemiro etc..

Mannen die alles hebben gewonnen.

26 januari 2022 om 20:06

Ik ben zelf een groot fan van Ayedemi. Ayedemi lijkt alleen al naar Dortmund te gaan helaas.

26 januari 2022 om 20:12

Het is gewoon nou eenmaal moeilijk voor de barca supporters, na al die succesvolle jaren, om te geloven dat het op dit moment gewoon niet de eindbestemming is voor de absolute top. Waarom zou hij naar Barca willen, waar de toekomst super onzeker is? Hij kan naar de absolute top, waar hij voor elke prijs kan vechten, waarom zou hij een risico nemen en naar Barca gaan? Real Madrid, Man city en psg bijvoorbeeld zijn dan toch veel logischer bestemmingen voor Haaland. Van de zomer zullen we het allemaal weten tot die tijd zullen we nog genoeg onzinnige berichten lezen.

26 januari 2022 om 20:14

Ik zie weinig heil in supertransfers. Barcelona heeft zijn vingers daar vaak genoeg aan gesneden. Haaland is een superspeler maar qua blessures vind ik zo'n megadeal erg riskant.

26 januari 2022 om 20:25

Je klinkt nogal jaloers, CMG. Ik zou als Haaland-zijnde nogal opgewonden worden van de 4 namen die je zojuist genoemd heb. Wereldklasse ploeggenoten kan die volgens jou wel bij Madrid vinden?
Dat middenveld kan binnen een jaar of 2 echt niks meer. Hopelijk kiest Haaland verstandig voor de toekomst en komt hij lekker in een jonge ploeg waarbij we weer voor alle prijzen kunnen gaan.

26 januari 2022 om 20:40

@fcbleo Haha en jij klinkt wel erg angstig. -_-

Alsof Real geen jonge toppers heeft. Militao, Cama, Fede, Vini, Rodry en soon Mbappe. Courtois, Case, Alaba en Mendy gaan nog prima wat jaren mee. Tsja. 😏

26 januari 2022 om 20:42

@ViscaCatalunya Nja valt wel mee, juist daarom. Grealish, Lukaku koste 115 mil. Haaland is op te halen voor 75 mil! Dat is een koopje voor elk topclub.

26 januari 2022 om 20:51

@fcbleo, hoezo zou hij jaloers zijn? Situatie van Real is gewoon prima en hebben de coronacrisis met verve doorstaan door geen verlies te lijden en door te bouwen aan het stadion. Ook gaat Real vol voor Mbappã© en andere spelers aankomende zomer. En ik vind Haaland persoonlijk totaal niet passen bij Barcelona. En je weet dat die club zijn speelstijl niet gaat veranderen aan 1 speler, dat zagen we al bij Coutinho, Griezmann en ook momenteel Frenkie.

26 januari 2022 om 20:20

Hij gaat naar real of Barca, gek he dat Barça liever geen concurrent heeft met Haaland en Mbappe voorin 😂

26 januari 2022 om 20:31

Vooral hilarisch dat ze iets voor 100 miljoen willen verkopen wat eigenlijk een beetje een lege doos is als we het artikel mogen geloven. Nadat ze dus alle spelers al vroegen om massaal in te leveren of contracten te gaan spreiden over meerdere jaren, gaan ze nu dus vragen of ze hun portretrechten ook willen afstaan (dus nog meer inkomsten inboeten). Imo een vreemde beslissing om enkel en alleen op korte termijn een galactico aankoop te kunnen verwezenlijken en het publiek te pleasen.

29 januari 2022 om 00:34

Barca weet waar ze zich zorgen om moet maken en hoe dit op te lossen, maak jij je maar zorgen om jouw club.

Je brengt mijn cluppie in problemen met al die rare constructies Laporta. Tuurlijk wil ik haaland alleen zou k hem liever willen als we hem ook daadwerkelijk kunnen betalen.

En dan proberen een kampioenschap te kopen? Gaat niet werken ben ik bang. Barca zal nooit meer de club van weleer worden, het hek is te ver van de dam …

Barcelona is nog volledig in handen van de club. Dit in tegenstelling van bijna alle clubs. Het is geen slecht idee om kleine delen af te staan om er weer bovenop te komen. Dit speelt alleen al zo lang dat ik niet weer of het ooit nog gaat gebeuren. Bartomeu was er al jaren mee bezig.

26 januari 2022 om 20:46

Zeker geen slecht idee. Met het kopen van haaland zet je ook weer een goede stap richting de top. Als ik hun was zou ik daarnaast ook de vrij kopen. Die kan achterin de boel neerzetten. Moeten er alleen nog wat goeie backs bij en je komt al een heel eind.

Ze verkopen ziel en zaligheid om maar mee te kunnen doen in het transfergeweld. Wat is die club gezakt, zeg. Een torenhoge schuldenberg en toch nog meer er bovenop. Oftewel, hebben we nog wat zilverwerk dat we kunnen verkopen? En de pandjesbaas ziet hier wel brood in;-)

26 januari 2022 om 20:07

Dat is een groot misverstand. Juist Barcelona is nog volledig in handen van de fans. Buiten Real Madrid en Athletic de Bilbao zijn er bijna geen clubs die nog in eigen handen zijn.

26 januari 2022 om 20:16

@viscacatalunya - Maar die schulden dienen ook afbetaald te worden. Als je delen van de club gaat verkopen om peperdure spelers te halen in plaats van de schuld enorm terug te brengen, hoeft er niet meer zoveel fout te gaan om de situatie nog penibeler te maken.

26 januari 2022 om 20:20

In de eerste plaats staat dit niet in de Spaanse sportkranten. Dus of het ook waar is weet ik niet. In de tweede plaats zou het als het wel waar zou gaan zijn om een heel klein deel van de club.

26 januari 2022 om 20:57

Echt ja, dit zijn van die kortzichtige reacties en geeft meteen aan dat diegene geen enkel weet heeft waar hij over praat. Maar over Arsenal, Man u, City, Chelsea, Psg etc. hoor je ze niet. Clubs die echt verkocht zijn aan rijke eigenaren en oliestaten! 🤦

26 januari 2022 om 21:18

Wordt inderdaad niet genoeg op waarde geschat. Iedereen is 'against modern football' tot de bal aan het rollen is en er kampioenschappen en CLs te verdelen zijn. Dan wordt er op de borst geklopt als bv. een Chelsea of mogelijk dit jaar PSG of City de CL wint en hoe de Spaanse clubs 'afgegleden' zijn. Vrees alleen dat als je meewil gaan Real of Barcelona toch ook iets gaan moeten doen. Aangezien de regels makkelijk om te buigen zijn als je met een externe investeerder zit.

26 januari 2022 om 23:18

Het lijkt op wat het kabinet Rutte nu doet m.b.t. zogenaamde (maar niet bestaande) stikstof- en klimaatbestrijding: miljarden lenen, mede omdat de rente (kunstmatig!) zo laag staat. We zijn immers gewoon Nederland. Maar op korte-, middel- en lange termijn moeten (meerdere) schulden wel worden afgelost. En is het begrotingstekort percentueel naar waarschijnlijk 90% gestegen. Maar dat is niert erg, zegt men. Tot men er weer eens wreed achter komt dat het wel erg is. En dat de burgers moeten bloeden. Lees v.w.b. Barcelona voor burgers fans!

26 januari 2022 om 20:07

En wat als zij weer alles verkopen wat zij hebben, en nog steeds de aansluiting niet kunnen vinden met de wereldtop?

26 januari 2022 om 20:12

In welke zin gaat dit over alles. Ik zie dit overigens niet zo snel gebeuren maar de club heeft zoveel bezittingen. Madrid verkocht toch ook zijn trainingscomplex? Barcelona heeft de laatste jaren juist bezittingen toegevoegd. Het trainingscomplex en het Johan Cruyff stadion bijvoorbeeld. Barcelona bezit ook een immense hoeveelheid grond rond het Camp Nou.

Hoe moet Dortmund het verlies van Haaland op gaan vangen denken jullie? Ik zag gisteren een artikel voorbij komen dat Gakpo naar Engeland zou kunnen. Volgens mij zou Dortmund ook een mooie stap zijn voor hem, waarmee Malen naar de spitspositie (als vervanger van Haaland) door zou kunnen schuiven. Gakpo komt dan vanaf de linkerkant. Daadwerkelijke spitsen die mij te binnen schieten als vervangen voor Haaland zijn Kramaric (hoffenheim), Scamacca (sassuolo) of misschien zelfs wel Lacazette?

26 januari 2022 om 20:07

Daar spreken ze over Adeyemi als vervanger van Haaland.

26 januari 2022 om 20:07

Adeyemi zou al bijna rond zijn met Dortmund.

26 januari 2022 om 23:26

Ik denk dat ze in Duitsland meer haden verwacht van Malen, dus ik zie ze niet snel weer een eredivisie speler kopen maar je weet het nooit.

Mbappé naar Real en Haaland naar Barca, het zou wat zijn zeg.

Lekker staaltje creatief boekhouden weer. Dit kan toch niet eeuwig goed gaan zou je zeggen.

29 januari 2022 om 00:36

Extea inkomstenvergaring is geen creatief boekhouden hoor.

En waarom zouden de spelers, of de partijen die nu de rechten hebben, dat voorheen laag bedrag willen doen?

Kunnen ze niet het Tikkie Takkie principe verkopen, omdat ze daar intellectueel eigenaar van menen te zijn. Of de Cruijff filosofie. Ik kan me nou niet echt indenken waardoor dit soort constructies er op lange termijn voor zorgen dat de club weer financieel gezond wordt.

26 januari 2022 om 20:17

Als een NFT wil er één of andere gek zeker wat miljoenen voor neertellen

Barcelona bedenkt allerlei schimmige constructies terwijl ze geen dubbeltje hebben. Telkens komen ze in de problemen voor wat het salarishuis betreft. Spelers hebben van de zomer al salaris moeten inleveren om aan het salarishuis te kunnen voldoen. Hoe zit het met de fair play. Ze hebben nog geen 7 miljoen om een Argentijnse internationaal van Ajax te kunnen kopen

26 januari 2022 om 20:18

Barcelona heeft mega in salaris gesneden (messi, Griezmann enz.) en voor veel geld spelers verkocht. Alleen in la Liga is dat juist nodig door FFP.

Het lijkt wel of ze in Barcelona een poging doen om van zeer sympathieke club naar minst sympathieke club ooit te komen? Ze zijn wel hard op weg, ik ben echt steeds minder enthousiast over de club en ik was in Spanje altijd groot fan maar dat gaat wel hard zo.

Meer leningen aangaan en dan ook nog meer assets verkopen. What can possibly go wrong?

27 januari 2022 om 13:02

Het is niet eens echt een asset. Meer een lege huls. Ze proberen nu de spelers te bewegen om hun portretrechten in de lege huls te stoppen om zo waarde te creeeren.

Tja inderdaad weer iets heel creatiefs. Tja het is maar wachten tot het echt fout kan gaan. Want deze vage constructies zijn wel heel raar. Ik zou eerder verdedigers gaan halen maar ja dat is mijn mening. Het bestuur van Barcelona denkt alleen aan een nieuwe superster voorin. Maar goed de Haaland soap wordt alleen maar groter haha.

Hoe willen ze in godsnaam vredesnaam zijn salaris gaan betalen terwijl iedereen daar heeft moeten inleveren. Deze club gaat echt z'n geloofwaardigheid verliezen.

In plaats van er aan te gaan werken om een gezonde club te worden zetten ze alles op alles om weer geld uit te geven... In plaats van Haaland te kopen van dit geld, besteed het om de club financieel op orde te krijgen...

Moest er wel om lachen. Alsof dat bedrijfje een leeg put is waar iemand 100 milyon euro voor neertelt en dan niet eens de meerderheid heeft. Die waarde van 200 miljoen euro is ook ergens op gebaseerd. Je wisselt toekomstige inkomsten/kasstromen in voor een kasstroom nu, lekker financieel verantwoord ook.en andere clubs maar issues krijgen met FFP en gedwongen korten op salarissen en spelers verkopen etc.
Gaat toch nergens over.

Ik denk overigens stiekem dat volgend jaar Pogba en Mbappe (transfervrij) samen met Haaland bij Real gaan spelen. Gaan wat kostenposten eraf en de laatste 2 jaar investeren ze ook niet veel, dus budget zou er moeten zijn.
Dan heb je voorin een aanval met Vinicius links, Mbappe vanaf rechts, Haaland centraal voorin en Benzema eromheen, heerlijk. En ook meteen een gratis alternatif voor Kroos en Modric die ouder worden. Stiekem denk ik dat het zo zal lopen. Zie ook niet in waarom Haaland uberhaupt nou Barca zou willen gaan.

Allereerst: goal - next.
Verder helpt dat toch helemaal niet? Het gaat je geen honderden miljoenen opleveren dus het blijft ploeteren financieel. Niet dat Barca zich daar op dit moment iets van aantrekt, die blijven duidelijk gewoon spenderen alsof er niets aan de hand is in de hoop dat het zichzelf op termijn maar oplost. Wat me bij het echte probleem in de jacht op Haaland brengt: salaris. Ze kunnen nog steeds nooit ofte nimmer Haaland inschrijven met hun salarishuis en de beperkingen van La Liga.

26 januari 2022 om 21:19

Na dit seizoen mogelijk geen Griezmann, Dembele en Coutinho. Dat maakt wel wat vrij. Of het een goede zaak is om dat grotendeels weer in 1 speler te pompen is een ander verhaal.

26 januari 2022 om 22:53

Griezmann niet he. Die is nu al uit het salarishuis gerekend omdat ie door Atleti betaald wordt en het wegvallen van Coutinho is volgens mij gewoon volledig opgevuld door Torres. Dembele inderdaad wel maar daartegenover staat dan allicht de verlenging van Araujo. Die verdient nu 900.000 euro en dat zal toch op zijn minst 5 miljoen worden neem ik aan, dat is een stijging van 4 miljoen dus moet er 16 miljoen bespaart worden elders. Dat alleen is al meer dan het salaris van Dembele dat wegvalt.

27 januari 2022 om 10:13

Het zou me nogal verbazen als Torres evenveel verdient als Coutinho.

29 januari 2022 om 00:44

Wat ben jij allemaal aan het verzinnen? Barca bezuinigt meer dan dat ze uitgeven. En hoezo zou dit helemaal niets uitmaken, sinds wanneer is 100 miljoen euro "niets"?? Als Haaland een clausule zou hebben van 75 miljoen euro + de 20 miljoen commissie voor Raiola, dan is 100 miljoen toch niet niets?Je maakt ook allemaal aannames omtrent de mogelijke salarisverhoging van Araujo omdat Marca hierover een onzinbericht plaatste, maar dat maakt het daarom nog geen feit. En het salarishuis zal volgend seizoen 4 maal hoger liggen dan nu, al zal Haaland sowieso niet zomaar een monstercontract krijgen. Laporta wilt een salary cap invoeren, met hogere bonussen. Al deze beleidsplannen en visie worden genegeerd en men basht en zeikt er maar op los zonder kennis.

Dit is barca geen Ajax Dortmund of weet ik veel!!
Barca en Real zijn instituten aantrekkingskracht is zo hoog banken en sponsors bieden zich aan niet andersom! Barca is bezig met de grootste shirt sponsorcontract in de geschiedenis van t voetbal! Meer dan 5 grote sponsors zijn in de rees dan weet je al genoeg!!!

26 januari 2022 om 21:23

Ja dan weet je dat ze hoogstens 10-15 miljoen meer per jaar gaan verdienen dan de voorbije jaren aangezien Barca nu al op een vd grootste sponsorcontracten ooit zit. Problemen opgelost dus...

Ach ja en Araujo gaat deze week nog bij Real Madrid tekenen en Messi keert in juli terug naar Barcelona en neemt Neymar mee en Kimmich vertrekt per direct naar De Graafschap. Speculeren in de transfer window levert heel wat verkochte artikeltjes op. Leuk is dat. Laat nou maar eerst de handtekening onder het contract zien...

Maar eerst moeten de portretrechten van de spelers teruggekocht worden om Barca Studios waardevol te maken? Lijkt er meer op dat het ene gat met het andere wordt gevuld.

Wat een grap. Waarom zou Haaland naar Barcelona willen? Hij ziet dat iedereen weg wilt en er geen geld is. Ook is te zien dat Barca niet meer bij de absolute top hoort. Haaland gaat denk ik naar Real Madrid, ook zijn er nog steeds andere clubs die meer om de prijzen gaan meedoen dan Barca. Ook het loon wat Barca zal kunnen bieden is een stuk lager dan andere clubs kunnen bieden.

Barca heeft een constructie bedacht hoe ze de club verder de afgrond in kunnen helpen

Dat zou heel verrassend zijn. Ben benieuwd of het lukt

Ze zijn nu beland bij de fase waarin je al je straten gaat omdraaien zodat je precies een hotel kan kopen op de Kalverstraat in de hoop at iemand er op komt. Gebeurt nooit, hou maar op.

Dit is geen Barca spits. Die heeft ruimte nodig om te draven. Normaliter speelt barca in kleine ruimtes. Zonde.

Misschien kan Barca eerst eens even wat schulden af gaan betalen. Op die manier krijgen ze van La Liga vanzelf meer ruimte om spelers aan te trekken en in te schrijven.

Lijkt een beetje op firma list en bedrog. Ik snap ergens Laliga nog wel. De Spaanse competitie raakt een beetje in verval en de pandemie lijkt dit te versnellen. Het lukt de competitie via haar deelnemers maar moeilijk om wereldtoppers te strikken. Dat doet natuurlijk wat met marktwaarde van z'n competitie. Dan zie je graag een Haaland naar Barca komen en een Mbappe naar Real. Maar de contructies die hiervoor aangegaan moeten worden doen toch je wenkbrauwen fronzen. Heeft niets met voetbal meer van doen.

Wat een crimineel zooitje daar in Barca zeg. Nu was ik nooit echt voor de club, maar het kan toch niet dat supporters met een goed stel hersenen ook zo langzamerhand de rug naar hen gaat toe keren?

Meest misselijke club van Europa, nooit verwacht zo iets te zeggen... bah.

Alsof Haaland gaat tekenen bij deze bodemloze put. Echt een schaamteloos beleid wat er gevoerd wordt bij deze club

Word niks, veel teveel geld voor een beperkte voetballer. Past sowieso niet in het Barca systeem. Dit is puur weer een marketing stunt van de voorzitter.

Waarom word elke bericht hierover als waarheid aangenomen , Haaland is nu de meest gewilde jonge spits in de wereld . Hij kan bij elke topclub spelen in de wereld , met de allerbeste spelers samen spelen . Spelen voor de grootste prijs in club voetbal , dan kies je toch niet voor de ruïne die Barca heet .Als je Europa League wilt spelen kan je toch ook bij Dortmund blijven spelen. Bovendien is het niet alleen maar 75 miljoen , het is ook nog eens tekengeld voor ze vader, tekengeld voor raiola en bonussen voor hem . Uiteindelijk zal dat toch wel rond de 175 miljoen gaan kosten. En Real zal hem nooit zo maar naar Barca laten gaan zonder slag of stoot.

Als je al een dergelijke constructie kan bedenken om geld te genereren, dan is het toch ook voor de zotten om daarmee meteen (een van) de duurste spelers die er momenteel rondloopt aan te schaffen. Het is niet alleen zn transfer, maar ook zijn salaris. En hoe verkoop je dat dan vervolgens naar de rest van je selectie (die afgelopen jaar bijna de helft hebben ingeleverd)? Je schaft 1 speler voor 1 linie aan, met een bedrag waarvoor je in feite zowel verdedigend, als het middenveld en de aanval moet versterken/ verjongen. Dat gaat gewoon niet goed. Het is een gat vullen door een dieper gat te graven. Verder vind ik sowieso alle schimmige boekhoudkundige gekronkel met huurconstructies

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4954 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7332
4.Sevilla6722
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder332
M. DepayAanvaller2712
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller201
Ferran TorresAanvaller174
M. ter StegenKeeper340
Jordi AlbaVerdediger292
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

18 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Borussia Dortmund 24 22 3 0
2020/2021 Borussia Dortmund 28 27 2 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 13 0 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 14 16 2 0
2018/2019 Red Bull Salzburg 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Haaland en Lewandowski nemen identiek afscheid; RB Leipzig overleeft

De Bundesliga heeft zaterdag afscheid genomen van Erling Braut Haaland en (waarschijnlijk) Robert Lewandowski. De topspitsen van respectievelijk Borussia Dortmund en Bayern München scoorden allebei en maakten hun respectievelijk 22ste en...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren