FC Groningen bevestigt aanstelling van Frank Wormuth als nieuwe trainer

Woensdag, 26 januari 2022 om 16:59Tom Rofekamp • Laatste update: 22:48

Frank Wormuth is per ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. De 61-jarige Duitser tekent in de Euroborg een contract voor drie jaar, tot medio 2025. De in Berlijn geboren oefenmeester is nu nog hoofdtrainer van Heracles Almelo, dat zijn aflopende contract wilde verlengen. Wormuth zag daar echter vanaf, omdat hij een nieuw avontuur wilde aangaan.

Technisch directeur van FC Groningen Mark-Jan Fledderus stelde Wormuth in 2018 ook al aan als trainer van Heracles. Fledderus was destijds werkzaam als technisch manager in Almelo. “Het is geen geheim dat ik Frank een interessante trainer vind", reageert Fledderus op de definitieve aanstelling van Wormuth. “Niet voor niets heb ik hem vier jaar geleden aangesteld bij Heracles. Ik heb in mijn periode als technisch manager in Almelo uitstekend met hem kunnen samenwerken." Wormuth geeft zelf in een eerste reactie aan 'uiteraard blij te zijn', maar nog niet uitgebreid op zijn nieuwe klus in te willen gaan. De Duitser wil huidig Groningen-trainer Danny Buijs niet voor de voeten lopen en zijn periode bij Heracles goed afsluiten.

De geruchten dat Wormuth de nieuwe trainer van Groningen zou worden gingen al een tijdje. Eind december confronteerde verslaggever Sjors Blaauw van ESPN hem met het feit dat hij een gesprek had gehad met Groningen. "Ik heb begrepen dat jij op gesprek bent geweest bij FC Groningen, hoe was dat?", aldus Blaauw. "Ik heb geen gesprek gehad met Groningen, hallo", antwoordde Wormuth. "In Duitsland noemen we dat een fangfrage (strikvraag, red.). Wil je serieus met mij praten, alsjeblieft. Dit is geen thema nu. Dit is voor het eerst dat ik hoor dat Danny Buijs vertrekt bij Groningen. Ik ben trainer van Heracles en sta hier onder contract. Doe dat niet."

Wormuth is bezig aan zijn vierde seizoen in Almelo en heeft nog een contract tot komende zomer. Afgelopen maart werd de verbintenis met een jaar verlengd. De Duitser eindigde met de Heraclieden achtereenvolgens als zevende, achtste en negende in de Eredivisie. Dit seizoen gaat het een stuk moeizamer. Heracles verzamelde slechts twintig punten uit evenveel wedstrijden en bezet daarmee de dertiende plek. De Duitser werkte eerder voor onder meer Fenerbahçe (als assistent), Union Berlin, VfR Aalen en de Duitse voetbalbond (verantwoordelijk voor de trainersopleiding).Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Hier ben ik blij mee. Ik vind hem een goede trainer ondanks dat het dit seizoen minder gaat bij Heracles. Volgende stap is de komende zomer de selectie aanpakken want die is totaal niet in balans.

26 januari 2022 om 17:15

Vrij onverwachts, voor mij iig. Ik hoorde steeds dat het Kees van Wonderen zou worden. Wormuth is natuurlijk ook een uitstekende coach dus een goede zet van FC Groningen lijkt mij

26 januari 2022 om 17:16

Kees werd eerst genoemd, net voordat het vertrek van Buijs bekend werd gemaakt. Daarna doofde dat gerucht ook snel uit. Verder sluit ik me helemaal bij je aan.

26 januari 2022 om 17:17

Wat voor budget is er voor de selectie? Spelers verkocht in de laatste week afgelopen zomer. Daarvan is er echter toch een groot deel gegaan naar het aflossen van schulden?

26 januari 2022 om 17:21

Klopt en met een coronajaar verwacht ik niet dat er extreem veel geld beschikbaar is. Gaat ook afhangen van een eventuele transfer van Strand Larsen en/Suslov.

26 januari 2022 om 17:35

Er blijft naar mijn mening nog 1 vraag over: gaan we met fledderus de zomer in of niet? Qua verkopen doet die het goed maar het aankoopbeleid stelt wel teleur.

26 januari 2022 om 17:38

Ik vind zijn aankoopbeleid nog niet heel slecht alleen moet ie ophouden alles op het laatste moment te doen. Het is geen Nijland maar die valt niet te vervangen.

26 januari 2022 om 19:26

Gelukkig is het geen Nijland, anders waren we nu wel failliet geweest en hadden geen enkele speler met waarde meer.

Fantastische zet van Fledderus. Wormuth lijkt mij wel de ideale persoon om Groningen weer op de rit te krijgen. Ben heel erg benieuwd naar wat hij gaat brengen

26 januari 2022 om 17:38

Tweede keer dat Fledderus Wormuth weet te strikken. Zeer kundig trainer en had denk ik nog wel hoger kunnen mikken als Groningen, bijvoorbeeld Utrecht of AZ.

26 januari 2022 om 18:19

Ben ik het mee eens! Hopelijk komen er nog wat versterkingen bij, want de tegenvallende resultaten liggen niet alleen aan de trainer in mijn ogen

Goede keus voor Groningen.
En correcte betrouwbare trainer ..
Hopen dat hij wel een aantal versterkingen krijgt

Ik vind het altijd bijzonder dat een trainer halverwege het lopende seizoen tekent bij een nieuwe club in dezelfde competitie!
Dubbele belangen spelen hier een grote rol...

26 januari 2022 om 17:23

Het is top sport dat kunnen hun allemaal wel los van elkaar zien.

En hij is nog druk genoeg om Heracles in de eredivisie te houden

Prima aanwinst voor Groningen. Heeft laten zien leuk voetbal te kunnen spelen met zijn ploeg, Zou mooi zijn als hij dat ook met Groningen zou kunnen doen. Het resultaatvoetbal van Buijs is zolang er punten binnengehaald wordt nog wel ok natuurlijk maar als dat niet meer gebeurt houdt het niet over voor de fans.

26 januari 2022 om 17:13

Moet je wel andere selectie hebben. Met dit materiaal kun je weinig eer behalen.

26 januari 2022 om 17:18

Onze selectie is compleet uit balans. Rtv Noord had hier nog een mooie uitleg over een maand geleden, onderbouwt met cijfers.

26 januari 2022 om 17:41

@la~decima - Opzich begint het nu meer balans te krijgen met de lening van Bogarde en het transfervrij aantrekken van Matuta. Ik zal sowieso afscheid nemen van Dammers, Dankerlui, en in mindere mate Te Wierik (hij is echt zijn niveau kwijt). En kijken wie je volgend seizoen kunt halen voor de verdediging in dit geval.

26 januari 2022 om 18:09

Mee eens met Dankerlui, persoonlijk zou ik Ngonge ook voor het 1e bod boven de 3 miljoen verkopen. Dammers kan zijn waarde echt nog wel hebben, is beter dan Mike i.i.g.

26 januari 2022 om 18:24

Persoonlijk vind ik Dammers echt geen slechte verdediger, beter dan Mike sowieso alleen zal nooit iemand Te Wierik uit de basis gaan spelen aangezien hij het oogappeltje is van Buijs. Die Dankerlui moet je al helemaal lozen die kan er helemaal niets.

26 januari 2022 om 19:30

@dizzy050 - Ngonge vind ik het op dit moment best aardig doen. Voor zijn eerste seizoen he. Hij is nog jong en nog redelijk inconsistent, maar het is nog een ruwe diamant waar je zeker nog veel plezier uit kunt halen als je hem consistenter maakt. Al is 3 miljoen verdienen binnen 1 seizoen best wel prima als dat je lukt, a la Chabot style, dus voor 1 miljoen binnenhalen van Sparta en na 1 seizoen voor 3,7 miljoen verkopen. Ik vind Dammers echt niks, ik had hem een seizoen gegeven, maar hij is te traag en loopt aardig te slapen wanneer hij speelt. In de 16 van de tegenpartij kan hij nog wel oorlog maken, maar daar is hij niet voor.

26 januari 2022 om 19:35

@obstwasser312 - Maar Te Wierik heeft wel een heel goed seizoen gedraaid onder Buijs toen de verdediging zo sterk stond als een huis. Echter, is hij echt geen schim meer van de Mike voordat hij naar Derby ging en lijkt het echt nergens op wanneer hij verdedigt. Dammers is ook te traag en mag van mijn part voor een aardig bod weg.

26 januari 2022 om 19:56

Voor dat Te Wierik naar Derby ging was hij inderdaad een goede verdediger voor onze begrippen en de verdediging was niet te kloppen met Memisevic? Of Chabot. Las net op een site dat Groningen Terrence Kongolo gaat huren van Fulham. Zonder optie tot koop.

27 januari 2022 om 14:21

@FCgrunn we zijn wel echt vleugellam qua bavks. Verder vind ik Te Wierik echt een liability met zijn acties.

Vind het nooit heel verstandig om dit zo naar buiten te brengen. Het is al wel vaker bewezen dat een club minder presteert wanneer duidelijk is dat de trainer al rond is met een andere club voor volgend seizoen. Weet dan niet of dit door de trainer of door de spelersgroep komt, maar heel verstandig vind ik dit niet.

Voor Groningen natuurlijk wel een prima trainer, laat goed voetbal zien bij Heracles en kan dit ook zeker bij Groningen gaan doen.

Frank gefeliciteerd.succes.het is je gegund en nog bedankt voor je inzet

Ondanks dat ik hem wel een goeie trainer vind, en best wel geschikt voor Groningen laat die zich hier wel echt kennen. Wanneer het te heet onder zijn voeten word, trekt die een gekke kop, en roept schei toch uit. Blijft toch merkwaardig dat die niet gewoon kan zeggen ik word de nieuwe trainer van Groningen. Je moet niet net als Slot achter de rug om doen, maar iedereen weet het van dusja.

Goede zet van Groningen prima trainer
Goed geprestreerd met Heracles (dit seizoen even wat minder )
Veel succes frank

Goede trainer voor Groningen, hoop dat ze een stabiele subtopper worden.

Goed trainer voor Groningen hopen voor hun dat er rust gecreëerd kan worden en hun weer richting bovenkant middenmoot/subtop kunnen komen

Leuk dat hij in Nederland blijft. Sympathieke kerel en deed het ook best prima bij Heracles.

Het lijkt me voor zowel Heracles Almelo als voor Frank Wormuth verstandig dat beiden na vier succesvolle jaren afscheid van elkaar nemen. In ieder geval heeft Wormuth er voor gezorgd dat de spelers van de club uit Almelo conditioneel tot de top drie van de Eredivise behoren.

Alles beter dan Faber en Buijs. Voetballend is het al jaren verschrikkelijk om naar te kijken.

26 januari 2022 om 18:27

Zo he Faber, die was ik eigenlijk al vergeten. Jammer dat je die slechte herinneringen weer ophaalt. Wat een drama was dat.

Prima trainer voor Groningen.
Chemie tussen de groep en hem was een beetje uitgewerkt.
Van mij mag de bezem ook wel een keer door de selectie als we niet degraderen

26 januari 2022 om 17:49

Jullie zullen er wel gewoon in blijven, teveel ploegen die imo minder zijn. Hoop het ook want de jaarlijkse burenruzie vind ik te mooi om afscheid v te nemen.

Wow, das een mooi aantal stappen vooruit voor hem! Als je kijkt naar het spelers materiaal en de resultaten die hij bij Heracles heeft behaald, dan kan het niet anders dan dat hij het gewoon erg goed gaat doen.

26 januari 2022 om 20:04

Hij doet het heel goed dit jaar (not).
Nog geen uitwedstrijd gewonnen en net boven de streep.
Ik mis het vuur bij de spelers tijdens de wedstrijden. Hij probeert wel verzorgd voetbal te spelen.

Ik ben nu erg benieuwd waar Kees van Wonderen volgend jaar dan aan het roer staat. Heerenveen leek tot een aantal weken terug voor Tomasson te gaan. Zou Utrecht afscheid nemen van Hake aan het eind van het seizoen? Voor van Wonderen toch een mooie stap omhoog ten opzichte van de Eagles.

Mooie promotie voor Frank, vond het altijd al een sympathieke vent en nu kan ie eindelijk op echt gras gaan trainen.

Blij mee heb een goed gevoel over. Vader figuur met de voertaal Engels en de nodige levens ervaring en een positieve voetbal blik. Met de kop der veur op naar de grote markt volgend jaar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.RKC Waalwijk38-11
11.NEC38-14
12.FC Groningen36-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. de LeeuwAanvaller325
R. PostemaAanvaller324
J. Strand LarsenAanvaller3214
C. NgongeAanvaller317
A. MortensenAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

2 fans
Coach, 61 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren